Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 13:12   #4681
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
o jej, az pod znieczuleniem? a jakie znieczulenie bedziesz miala?
a ta Twoja kolezanka mowila ze to cos bolalo czy raczej nie?

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

aska - w sumei przy takiej cenie to bym sie nie zastanawiala, bo nie duzo narawde, jak kiedys szukalam info ile kosztuje zalozenie takiej wkladki to pojawialy sie informacje ze kolo 1000 zl
alle to sam koszt jest wkladki kochana a zalozenie jeszcze ok 400-500zl. Ja moze i bym ja juz dawno zalozyla ale boje sie hormonów, po tabletkach juz mialam atrakcje. Poza tym nie kazdemu moze przypasowac ta wkladka i tysiak leci w bloto. No wiadomo, sa plusy i minusy.

Ogarnelam chate! tzn jeszcze balkon a wieczorem przyjedzie moja kumpela)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:20   #4682
e_vel
Wtajemniczenie

Ania13.03 napisz mi na priv link do tych rzeczy co wystawiasz może mi się coś spodoba? Ja też miałam czas, że tak próbowałam ale drobniutkie rzeczy, np. z chin mi przychodziło i na all szło 2 lub 3 razy drożej. Kojarzycie tą opaskę Mai z dużym kwiatem? Ja za nią dałam około 3,5 a wczoraj patrzyłam, że na all idą po 16

Kupiłam dziś za 5 zeta dla Majeczki na ciuchach fioletową tuniczkę z długim rękawkiem z metkami firmy Dunnes

a w Biedrze są fajne silikonowe rzeczy Mam foremkę na lód albo czekoladki, foremki do lodów wodnych dla Karinki i trzepaczkę

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2013-07-18 o 13:21
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:31   #4683
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

jej, jaki był wczoraj wypadek na sąsiedniej wiosce..... ojciec jechał z 2,5 letanią córeczka, zatrzymal sie na poboczu, wysiadł i poszedł do domu a to dziecko wyszło z auta na droge, prosto pod samochód, na miejscu zginęła...... jak trzeba nie uzywac mózgu, zeby zostawic dziecko w ortwartym samochodzie
O kurcze ale tragedia i ten kierowca co jechał też ma przerąbane, jak potem żyć

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dzis mamy ta wizyte u neurologa. plis o kciuki!!!! strasznie sie boje

a propo wagi, mj dziec wazy "juz" 7500
Trzymam kciuki no i brawo za wagę ładnie Kubulek przybrał

Illusion dużo miłości z okazji rocznicy

Sarah super, że chrzciny udane i mam nadzieję, że się ułoży z praca męża

Wszystkiego dobrego dla Leo, Dominisi, Wiktorka, Lilci, Lenki, Antosia i Yae

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ale moj tata też potrafił walnąć jak gołąb w parapet
dzownił w wigilie czy wpadniemy a ja na to,że nie bo mały ma 6 dni i jest za mały
tego samego dnia Leo trafil do szpitala, mnie nie chcieli przyjąć, dzwonię do rodzicow z płączem a tato- o to super, to będziesz mogła wpaść na wigilie

Hej, ja na moment, drugie pranie się zrobiło i muszę wytachać na balkon. I zaś głodna jestem :/ Muszę się zaraz za obiadem zakręcić i może jakieś ciasto upiekę bo mąż wczoraj kupił mąkę pełnoziarnistą.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 14:46   #4684
iffonka7
Zadomowienie

Mały śpi na wizazu cisza, normalnie nudzi mi sie chyba pojde poczytac nasze opisy porodow i powspominac stare dobre czasy
Stary 2013-07-18, 15:02   #4685
meduzza
Zadomowienie

Ewulko-samolot to kiedy dziecko leży na brzuchu i podnosi wszystkie kończyny do góry i wydaje mu się chyba, że leci :d A samolot bo tak Lady kiedyś pisała, że Pietraszko robi

Sarah-Oj nie masz za łatwo
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Byłam w Rosie - obyło się bez wymawiania borżuła bo Pani chciała tylko nr indywidualny nagrody i dowód osobisty Róż dostałam w odcieniu 95 Rose de Jaspe... boże jak on pachnie i pięknie rozświetla - nawet kolorem trafili w mój gust Sama w ciemno bym się nie zdecydowała na taki nie tani zakup
Hie hie, dobrze, że obyło się bez wtopy: "Nie wie Pani jaka firma to dziękujemy "

Zajadam ruskie ze skwarkami <świnka> Ale dobreeeee.
Uwierzycie, że zarejestrowałam dziś na NFZ małą na bioderka na PONIEDZIAŁEK? Tak, na ten. Trochę mnie ogłupiło
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:09   #4686
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hie hie, dobrze, że obyło się bez wtopy: "Nie wie Pani jak firma to dziękujemy "
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:17   #4687
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Blanka pozdrawiam ciocie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374157019369.jpg (74,0 KB, 52 załadowań)
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:21   #4688
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie TZ rodzina też mega mięsożerna

a najśmieszniejsza była teściowa, wiedziała,że nie jemy mięsa to po cichaczu nakładało TZ kotleta a mój mówi,że dziękuje że nie je mięsa a ona na to- no co Ty taki chłop jesteś, przecież sił nie będziesz miał

kuźwa mowię Ci, jak małego chłopczyka podchodziła, jakby conajmniej miał się na chwile zapomnieć,że jest vege
padłam
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Zważyłam moją Baryłkę - 8450.
no pięknie
Cytat:
Ewulko-samolot to kiedy dziecko leży na brzuchu i podnosi wszystkie kończyny do góry i wydaje mu się chyba, że leci :d A samolot bo tak Lady kiedyś pisała, że Pietraszko robi

Sarah-Oj nie masz za łatwo

Hie hie, dobrze, że obyło się bez wtopy: "Nie wie Pani jaka firma to dziękujemy "

Uwierzycie, że zarejestrowałam dziś na NFZ małą na bioderka na PONIEDZIAŁEK? Tak, na ten. Trochę mnie ogłupiło
o ja nie mogę co to się porobiło
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanka pozdrawiam ciocie

ciocie odpozdrawiają
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:40   #4689
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Blanka pozdrawiam ciocie

O jaka uśmiechnięta pięknotka W spacerówce się wozi, patrzcie ją Pozdrawiamy podróżniczkę.

A zupkę jem tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz.jpg (103,3 KB, 47 załadowań)
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 16:22   #4690
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
NAWIJKO- pięciomiesieczniak to już prawie dorosły facet a ty sie dziwisz, ze nocki przesypia? poczekaj jeszcze troche to bedziesz błagała, zeby w nocy tylko spał w swoim łózku
Ejj, bez takich

Szaja, dziekuje za odp.odnosnie rozszerzania i za te dotyczaca witaminy A

Ewik, jak przebieralam w nocy to Kuba sie rozbudzal i zaraz bylo "agogogoo" i nastepne spanie za co najmniej 1h :P

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mi sie wydaje, ze w nocy jesli dziecko otwiera nawet oczy to i tak ma zakodowany sen nocny i jeszcze usnie, a rano juz wyczuwa swit i koniec snu.
Jak chocby delikatnie odslonie rolete czy otworze drzwi to Borysa zaraz swiatlo budzi, po takiej porannej zmianie pieluszki juz by po spaniu dawno bylo[COLOR="Silver"]
Ale to nie jest otwarcie oczek na chwile tylko tak, jak pisalam wyzej-zaraz zaczyna sie guganie,itp.

Poza tym o tej 7 nie budze go specjalnie, zeby go przebrac. Widze, ze sie kreci na jedzonko, wiec najpierw pielucha, a potem zarelko. Czasem sie uda mu jeszcze kimnac, a jak nie to nie ma tragedii, bo to nie 2 w nocy :P

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 16:32   #4691
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dziękujemy za brawa za nową umiejętność Igorka. Siada skubaniec już często a dopiero wczoraj się nauczył. No ale nie puszcza się rączkami podłoża, ostrożny jest

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja na dostawy nie chodzę bo drogo wtedy mają tzn jakby tak człowiek porównał ze sklepem, to jasne - tanio. Tylko że już wpojone takie myślenie że kilka złotych się za ciuchy na ciuchach płaci. Teraz jest wyprzedaż -50% i idę dzisiaj jak TZ wróci z roboty chyba że wcześniej babci młodego pożyczę
U mnie w dzień dostawy są dobre ceny: spodnie 4-5 zł, body 2-3 zł, bluzeczka 3 zł, bluza 5-6 zł. No i cudeńka można trafić. Jeden taki lump jest tylko koło mnie że drogo bardzo normalnie tzn. 15-35 zł sztuka ale w czwartki jest - 50 % a dziecięce do rozmiaru 86 po 2 zł to wtedy idę bo w tych normalnych cenach to prawie nikt nie kupuje.
Cytat:
dzis mamy ta wizyte u neurologa. plis o kciuki!!!! strasznie sie boje

wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! duuuuuuuuzo milosci!!!
dopiero teraz ale nie czytałam jeszcze jak po wizycie więc nadal trzymam
i dziękuję za życzenia

Cytat:
jej, jaki był wczoraj wypadek na sąsiedniej wiosce..... ojciec jechał z 2,5 letanią córeczka, zatrzymal sie na poboczu, wysiadł i poszedł do domu a to dziecko wyszło z auta na droge, prosto pod samochód, na miejscu zginęła...... jak trzeba nie uzywac mózgu, zeby zostawic dziecko w ortwartym samochodzie

Cytat:
to ja Karinkę wyciągam z samochodu mimo, że przypięta do fotelika (z którego sama nie umie jeszcze się wyswobodzić) i z blokadą drzwi, że się od środka nie otworzy nawet jak idę zapłacić na stacji za paliwo...
nawet nie chce myśleć co ten ojciec przeżywa
ojciec na pewno załamany
niedawno był przypadek gdzie ojciec uruchomił przed domem silnik od paralotni i podszedł jego synek 3-letni i pocharatało mu śmigłem główkę i w ciężkim stanie trafił do szpitala...ojciec się powiesił zaraz jak karetka dziecko zabrała
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! 100 lat razem i dużo miłości!

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji 4 rocznicy ślubu

Cytat:
Illusion wszystkiego naj z okazji rocznicy
Stary 2013-07-18, 16:35   #4692
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Igorek

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 16:36   #4693
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane, nie dane mi było wczoraj nadrobic, mały mi sie obudził z takim płaczem, ze nie mogałam go uspokoic, nic nie pomagało, rączki, kołysanie, nucenie, cycus.... przytuliłam go w koncu na łózku na gołe ciało, usnął.... ja nie wiem, co mu

dziekuje za odpowiedzi w sprawie kaszki, niezawodne jestescie

zapowiada sie czika dzis, do południa bedziemy spacerowac, potem sie chyba schowamy wiec moze uda mi sie byc na bieząco, a moze nawet nadrobic jak mi młody pozwoli? oby

wpadło mi woko:
Charlizzz- brawa dla studentki

Szaja- Dorotka fest kobitka

Marsi- wspaniale syna wychowałas a Leo siłacz

Buziaki i gratulacje dla naszych wątkowych solenizantów dzisiejszych

młody dostał hustawkę, taką jak ma Polencja na zdjęciu jakims, do tego wiaderko do paisku i takiego żółwia na kółkach z otworami na roznokształtne klocki - żółw rob furore bo sie tłuką w srodku
Straszny wypadek

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Testowałam dzisiaj rano i oczywiście I kreseczka, też tak myślałam że będzie ale jednak coś mi nie dawało spokoju i musiałam sprawdzić, ale wynik dałam do odczytania TŻ-towi bo myślałam że zejde na zawał.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Ooo, u nas to samo... Kielba lub parowy musza byc!!!
Co wiecej-juz gada, ze bedzie jadl parowy z Kuba!!!!

Zdrowka dla LILKI!

Mój mąż to też mięsiarz, parówy też lubi, ale sam mówi że Michał będzie więcej ryb jadł bo są zdrowsze

Cytat:
Laurko chciałam się jeszcze odnieśc do tego co napisałaś o mięsie

myślę,że ryby to ekstra pomysł, też uwielbiam ryby, u mnie w domu nie lubimy wieprzowiny, tak to indyk i wołowina bo to moje chłopai lubią najbardziej chcociaż nie mówię,że nie zjemy od czasu do czasu kawałka świni z grilla

byliśmy z mężem przez jakiś czas vege ale tak dla zdrowia nie dla idei, bardzo sobie chwalę tamten okres ale w końcu organizm sam zaczął się domagać mięsa i czułam,że go potrzebujemy,Samuel nie chciał i on jadł mięsne posiłki

natomiast chyba bym się nie zdecydowała żeby od niemowlaka trzymać na diecie wegetariańskiej, widziałam dwa przypadki kiedy dziecko do tego było alergikiem, bardzo wątle, bardzo słabe, lekarze namawiali żeby mięsko wprowadzić a mama się uparła,że nie i koniec- to dla mnie byla głupota

drugi przypadek bardzo podobny

dla mnie sposób żywienia to coś jak religia- powinniśmy mieć wolność wyboru, oczywiście ważne jest żeby wpoić zdrowe zasady żywienia
dlatego ja jestem za aby w diecie dziecka były rybki, mięsko nie musi być codziennie też mam takie zdanie- jeśli dziecko kiedyś podejmie decyzje,że nie chce jeść mięska, proszę bardzo
Mam nadzieję że się źle nie zrozumiałyśmy, ja zamierzam dawać mięso, ale nie codziennie, np jak będzie miał jajko to mięsa nie dam, tak samo strączki. I też uważam że to będzie jego decyzja, może pokocha mięcho
U mnie właśnie dziś się zastanawiałam i leci 5 rok jak jem tylko ryby. Absolutnie nie tęsknię. Po prostu nigdy mi nie smakowało i bez żalu zrezygnowałam. Z ryb nie zrezygnuję bo uwielbiam. U mnie niejedzenie mięsa to tylko dlatego że nie lubię i się brzydzę. Też nie dla idei.
Widzisz ja znam dwie dziewczynki które nigdy mięsa nie jadły i powiem Ci że to okazy zdrowia. Jedna ma 7 druga 5 lat i jeszcze nigdy nie brały antybiotyku. Wydaje mi się że to zależy od tego jak rodzic się przykłada do diety dziecka, bo uważam że to nie jest najprostsze, bo nie zawsze dzieci jedzą to, co byśmy chcieli
Ciekawa jestem tylko czy Miś zasmakuje w mięsie bo nigdy nie czuł jego smaku w moim mleku

Cytat:
u mnie TZ rodzina też mega mięsożerna

a najśmieszniejsza była teściowa, wiedziała,że nie jemy mięsa to po cichaczu nakładało TZ kotleta a mój mówi,że dziękuje że nie je mięsa a ona na to- no co Ty taki chłop jesteś, przecież sił nie będziesz miał

kuźwa mowię Ci, jak małego chłopczyka podchodziła, jakby conajmniej miał się na chwile zapomnieć,że jest vege
Dobra A wiecie że gladiatorzy byli wegetarianami żeby mieć siłę?

Cytat:
Zapomniałyśmy o jednym dzieciaczku! - wszystkiego najlepszego również dla Lenki Misi
100 lat!

Cytat:
matko, przepraszam... zamieszło mi się totalnie... ale podtrzymuję to co napisałam

Laurka przepraszam...
No co ty nic się nie stało

Cytat:
Blanka pozdrawiam ciocie

Buziaczki dla słoneczka

Cytat:
O jaka uśmiechnięta pięknotka W spacerówce się wozi, patrzcie ją Pozdrawiamy podróżniczkę.

A zupkę jem tak:
Nawet stopy ma w zupce
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 16:49   #4694
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
alle to sam koszt jest wkladki kochana a zalozenie jeszcze ok 400-500zl. Ja moze i bym ja juz dawno zalozyla ale boje sie hormonów, po tabletkach juz mialam atrakcje. Poza tym nie kazdemu moze przypasowac ta wkladka i tysiak leci w bloto. No wiadomo, sa plusy i minusy.

Ogarnelam chate! tzn jeszcze balkon a wieczorem przyjedzie moja kumpela)
fajnie, moja ma do mnie 25km i od porodu jeszcze nie dojechala

wyslalam sms do siostry tz i napisalam na fejsie czy wybierze sie z nami na spacer zero odpowiedzi siedza sobie tam wszyscy a ja tu sama jak druga siostra tz urodzila *teraz tez ma urlop( to my codziennie jezdzilismy do malego zabieralismy na spacer
tak mi przykro chcialabym zeby wszyscy kochali moje dziecko
a tak Nati ma tylko mnie tate moja mame i siostre

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Igorek siedzi rewelacjamoja Nati podnosi sie jedynie
ale gada jak szalona baba baba
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 17:08   #4695
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

ILLUSION wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.

Jutro robię bo jednak jutro będziemy świętować ze względu na to że mąż dziś o 13 już z domu wybył do pracy i kończy o 22.
A robię polędwiczki pod skorupką i blok czekoladowy (tylko to mój mąż ze słodkości uwielbia..i jeszcze sernik ale mi się nie chce robić )
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

I chwalę się że robiłam ciasto Ill przedwczoraj i wyszło ok, było tak dobre że do wieczora było już historią
zdolna dziewczynka
Cytat:
Zapomniałyśmy o jednym dzieciaczku! - wszystkiego najlepszego również dla Lenki Misi
oooo rzeczywiście zapomniałam
ogromne dla Lenki
Cytat:

ILLUSION gratuluje rocznicy a która?

czwarta ale w sierpniu będzie 12 rocznica związku
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Wiecie co siostry meza przyjechaly przed chrzcinami zadna nie wpadla teraz po chrzcinach tez ani nie zadzwonia ani nie zaprosza nie wpadna, tak mi przykro.
Wiecie jak pojde tam czy zadzwonie ze cos mi trzeba to ok nie ma problemu ale same od siebie nigdy nie zaprosza, nie przyjda, jedna siostra miesiac byla jak bylam w ciazy i tylko raz do mnie przyszla jak zadzwonilam zeby po ciuchy wpadla.
Kupuja malutkiej ciuszki i w ogole, ale mi nie o to chodzi chcialabym zeby zadzwonily wpadnij z mala albo my wpadniemy
a tak jesli ja tam nie pojde to sie wcale nie zobaczymy

i co mam robic isc czy miec z 4 literach, ja nawet potrafię popłakać się z tego powodu
tym bardziej, ze wiedza, ze sama jestem teraz
To przykre że wiedząc że jesteś sama bo mąż za granicą i że koleżanek nie masz tam to nie odwiedzają Cię, nie zapraszają czy nie zadzwonią nawet
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Illusion dużo miłości z okazji rocznicy

Cytat:

Cytat:
Blanka pozdrawiam ciocie
ciocia Ania z Igorkiem też pozdrawiają małą podróżniczkę
Cytat:
A zupkę jem tak:
ale i tak jest śliczna
Stary 2013-07-18, 17:15   #4696
elllmi
Zakorzenienie

hej

na szczepieniu dzisiaj byliśmy, Filip się rozpłakał już przy badaniu, bo mu lekarz stetoskopu nie chciał dać waży 7600, więc chyba nie najgorzej; tylko nie wiem ile mierzy, bo u nas tego nie sprawdzają
0 15 sprzedałam go mojej kuzynce i do teraz młody do domu nie wrócił

w piekarniku ciasto illusion, jak pachnie zobaczymy co wyjdzie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Buziaki z okazji skończenia:
7 miesięcy dla Leo marsi
pół roku dla Dominiki Ewik , Lili ani , Wiktora onaelli
5 miesięcy dla Yae meneq i Antosia neti

Oooo mój też Iguś wczoraj się nauczył siadać z czworaków ale jeszcze się podpiera rączkami, boi się puścić. Śmiesznie to wygląda
oczywiście do "urodzinowych" buziaczków się dołączam

i brawa dla Igusia za siadanie pytałaś jaki jogurt dałam małemu - jakiś taki naturalny z gerbera, typowo dla dzieci po 6 miesiącu, ale drogie to cholerstwo, bo za 6 kubeczków po 60ml zapłąciłam prawie 10 zł; ale tak na próbę wzięłam i tak się zastanawiam, czy można taki normalny jogurt naturalny dawać? Marsi, Ty kiedyś się zastanawiałaś - dałaś Leosiowi?

Cytat:
jaka tragedia nie wybaczy sobie tego

Cytat:
Pytanie do mam które robiły zdjecia do dowodu osobistego maluszkowi, jak to wyglada? mały siedzi na czymś ? leży? czy my go trzymamy ? ja chyba jutro bede musiala isc mu zrobic
ja siedziałam na krześle i jedną nogę tak wyżej na podeście miałam i młody mi na kolanie siedział; a że zdjęcie tak troszkę z półprofilu musi być, to moja mama dzwoniła dzwonkiem koło fotografa, żeby tam patrzył

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ellmi-boję się że te pestki go zatwardzą
wczoraj jadł i dzisiaj były 2 normalne kupki, więc chyba jest ok

Cytat:
Wiecie co ostatnio moja babcia powiedziała? Że jakby Oli był mądrzejszy, to by usiadł. Potem się tłumaczyła, że jej chodziło o to, że nie jest sprytny, bo jak się podnosi to się nie chwyci niczego żeby się podciągnąć. Zostawię to bez komentarza, ona dalej twierdzi że dziecko jak ma pół roku to ma już siedzieć a jak nie umie to go trzeba nauczyć. Ała.
nieźle

Cytat:
dzownił w wigilie czy wpadniemy a ja na to,że nie bo mały ma 6 dni i jest za mały
tego samego dnia Leo trafil do szpitala, mnie nie chcieli przyjąć, dzwonię do rodzicow z płączem a tato- o to super, to będziesz mogła wpaść na wigilie
następny

Cytat:
Blanka pozdrawiam ciocie
jaka zadowolona w tej spacerówce

Cytat:
A zupkę jem tak:
no to poszalała pierwsze miejsce wśród wątkowych brudasków

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 17:21   #4697
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
na szczepieniu dzisiaj byliśmy, Filip się rozpłakał już przy badaniu, bo mu lekarz stetoskopu nie chciał dać waży 7600, więc chyba nie najgorzej; tylko nie wiem ile mierzy, bo u nas tego nie sprawdzają

i brawa dla Igusia za siadanie pytałaś jaki jogurt dałam małemu - jakiś taki naturalny z gerbera, typowo dla dzieci po 6 miesiącu, ale drogie to cholerstwo, bo za 6 kubeczków po 60ml zapłąciłam prawie 10 zł; ale tak na próbę wzięłam i tak się zastanawiam, czy można taki normalny jogurt naturalny dawać? Marsi, Ty kiedyś się zastanawiałaś - dałaś Leosiowi?
za wagę, u nas też nie mierzą

a zobaczysz jakie pycha jest to ciasto

No właśnie co do jogurtów to też się nad tym zastanawiałam...trzeba by składy chyba poczytać czy to że to dla dzieci to nie jest tylko "chłyt marketingowy"...

A co do siadania to wygląda to tak że on sobie raczkuje, nagle podnosi wysoko dupkę, jedną nóżkę podkłada pod siebie, dupkę na bok i siedzi ale rączką się podpiera...w efekcie wychodzi to tak jak w załączniku
Jak ja go posadzę to chwilę posiedzi bez trzymanki z prostymi pleckami ale nie długo...no ale nie robię tego, tylko 2 razy bo chciałam sprawdzić czy się utrzyma. No ale sam już się garnie jak widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060161.jpg (39,3 KB, 58 załadowań)
Stary 2013-07-18, 17:22   #4698
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczynki ja tak na szybko, mam prośbę do tych z Was które mają dzieciaczki w wieku 1-3 lata.. Koleżanka potrzebuje wypełniania ankiety do magisterki, ale ma ja w wordzie będę wdzięczna jeśli wyrazicie chęć pomocy i wyślecie mi w wiadomości wasze adresy e-mail
Stary 2013-07-18, 17:25   #4699
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej, my juz po wizycie...
no wiec sprawdzilo sie to co podejrzewalam... Kubulencjusz ma problem z miesniami. nie ma tragedii ale rehabilitacja wskazana. pani doktor powywijala nim na wszystkie strony, jest wszystko ok, odruchy, ruchy prawidlowe tylko przez te miesnie tez mu ciezej i trzeba go rozluźnic
pytalam sie o o siedzenie a raczej jego brak to powiedziala ze bardzo dobrze ze nie siedzi jak bedzie gotowy to bedzie siedzial i wbrew pozorom duzo dzieci tak ma ze pozno siedza same wiem, wiem, wszystkie jak jeden maz to mi mowilyscie
mowilam jej ze mamy wizyte w poradni reh ale dopiero w polowie wrzesnia (nawet nie chce myslec na kiedy umowiliby nas na reh ) i powiedziala ze lepiej byloby zaczac reh juz teraz bo do wrzesnia to jeszcze przeciez 2 miechy!
dala kilka numerow do prywatnych reh no i sie zaczelo dzwonienie
umowilam sie z babeczka na 12 sierpnia. wizyta 80zl, pokazuje cwiczenia, potem ja cwicze przy niej i za 2,3 tyg wizyta sprawdzajaca postepy....
dala tez "skierowanie" na usg p/ciemiaczkowe. swoja droga myslalam ze za te 120zl to usg bedzie w pakiecie... o ja naiwna!
ehh, mam nadzieje ze te cwiczenia nie beda bolesne dla malego
Szajka, mozesz polecic jakas pilke do reh z all? bo chcielismy dzis kupic ale niegdzie nie ma :/

Cytat:
na pewno nie masz się czego bać
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Wszystko będzie dobrze
Gratulacje z okazji wagi Pamiętam jak w ciąży się martwiłaś, że Kubus będzie dużo ważył
noooooo, a teraz szczypior z niego ze hej!
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki no i brawo za wagę ładnie Kubulek przybrał
.
Dziekuje!!!! jestescie
Cytat:

Testowałam dzisiaj rano i oczywiście I kreseczka, też tak myślałam że będzie ale jednak coś mi nie dawało spokoju i musiałam sprawdzić, ale wynik dałam do odczytania TŻ-towi bo myślałam że zejde na zawał.
ooooooo, znow pudlo. moze natepnym razem? do trzech razy sztuka ktora jako trzecia sie testuje?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Hej!
Dzis juz o wiele lepiej z humorem, od rana spedzamy czas z t. W najblizszym czasie zdaje na prawko, to wziela mnie na jazde. Pozniej na spacer, zakupy, lunch razem zjadlysmy. Teraz odpoczywamy i za chwile wyruszamy po moja mame. Mialysmy wracac do t, ale nastapila zmiana planow i jedziemy do... Zgadlyscie! Do tz!!
.

Cytat:
I chwalę się że robiłam ciasto Ill przedwczoraj i wyszło ok, było tak dobre że do wieczora było już historią
czyli jednak nie bylam pierwsza?????
no nic, jakos bede musiala z tym życ
gratki za ciacho!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 17:38   #4700
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

A co do siadania to wygląda to tak że on sobie raczkuje, nagle podnosi wysoko dupkę, jedną nóżkę podkłada pod siebie, dupkę na bok i siedzi ale rączką się podpiera...w efekcie wychodzi to tak jak w załączniku
Jak ja go posadzę to chwilę posiedzi bez trzymanki z prostymi pleckami ale nie długo...no ale nie robię tego, tylko 2 razy bo chciałam sprawdzić czy się utrzyma. No ale sam już się garnie jak widać
klask i:
ooooo, to dzisiaj wlasnie pani doktorka powiedziala mi ze Kuba wlasnie tak usiadzie, z czworaka, sposobem bocznym czy jakos tak, nie pamietam fochowej nazwy, za dluga
i absolutnie zakazala jakiegokolwiek sadzania, podpierana poduchami itd! nadejdzie jego czas to samu usiadzie, sam sie utrzyma itd!
ale my to wszystko przeciez doskonale wiemy!!!

Cytat:
Hello Yellow

no to Twoja babcia ma teksty nie ma co!

Cytat:
Wiecie co siostry meza przyjechaly przed chrzcinami zadna nie wpadla teraz po chrzcinach tez ani nie zadzwonia ani nie zaprosza nie wpadna, tak mi przykro.
Wiecie jak pojde tam czy zadzwonie ze cos mi trzeba to ok nie ma problemu ale same od siebie nigdy nie zaprosza, nie przyjda, jedna siostra miesiac byla jak bylam w ciazy i tylko raz do mnie przyszla jak zadzwonilam zeby po ciuchy wpadla.
Kupuja malutkiej ciuszki i w ogole, ale mi nie o to chodzi chcialabym zeby zadzwonily wpadnij z mala albo my wpadniemy
a tak jesli ja tam nie pojde to sie wcale nie zobaczymy

i co mam robic isc czy miec z 4 literach, ja nawet potrafię popłakać się z tego powodu
tym bardziej, ze wiedza, ze sama jestem teraz

ja bym chyba olała! ilez razy mozna komus w d.upe wlazic i go zapraszac i sie przymilac itd? daj spokoj. niech dzieciatko ma jedna ciocie ale za to kochajaca, taka co sie nim naprawde interesuja a nie takie homo niewiadomo!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Chodzi Ci kochana o ta moja sprzedaz internetowa? Jesli tak to sprzedaje najprzerozniejsze rzeczy... Czasem zabawki, ubrania, zegarki... Jednym slowem to co uda mi sie akurat gdzies bardzo tanio kupic. Nie powiem bo czasem w miesiacu wyciagam z tego i 200-300 funtow ale i mase roboty z tym jest. Z tym, ze mi tego chyba potrzeba bo to takie oderwanie od pieluch, obiadkow, i tym podobnych
zapodaj linka
pamietaj ze ja allegrowy zwierz jestem ponoc

Cytat:
a w Biedrze są fajne silikonowe rzeczy Mam foremkę na lód albo czekoladki, foremki do lodów wodnych dla Karinki i trzepaczkę
przypomnialy mi sie ruchy trzepiace

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kurde, przegladam te cholerne schematy zywieniowe i wiem mniej niz wczesniej wiedzialam :/ W kazdym pisza co innego :/
A Wy ktorym schematem idziecie???
My idziemy schematem sklepowo-półkowym

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41847317]

W stosunku do rozpiski na mm jestem do tyłu, a do kp do przodu :d ja chyba pomieszałam i tyle.
[/QUOTE]

Cytat:

Cytat:
Blanka pozdrawiam ciocie

czesc Ksiezniczko!

Cytat:
A zupkę jem tak:
ło losie!

Cytat:

dopiero teraz ale nie czytałam jeszcze jak po wizycie więc nadal trzymam
i dziękuję za życzenia
Dziekujemy!

Cytat:
wyslalam sms do siostry tz i napisalam na fejsie czy wybierze sie z nami na spacer zero odpowiedzi siedza sobie tam wszyscy a ja tu sama jak druga siostra tz urodzila *teraz tez ma urlop( to my codziennie jezdzilismy do malego zabieralismy na spacer
tak mi przykro chcialabym zeby wszyscy kochali moje dziecko
a tak Nati ma tylko mnie tate moja mame i siostre :

nadrobilam!

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

aha, bylam tez w rossmanie, zrobilam hippowe zakupy rabatowe, odebralam pudelko z soczkiem i marchewka a po drodze wstapilismy jeszcze do pepco i kupilam troszke ciuszkow malemu

Stary 2013-07-18, 17:44   #4701
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ciasto meeeeeega udało się, jeeeeeeeee teraz potrafię coś oprócz piernika upiec jaram się jak głupia

ale super sobie siedzi siłacz mały

Cytat:
no wiec sprawdzilo sie to co podejrzewalam... Kubulencjusz ma problem z miesniami. nie ma tragedii ale rehabilitacja wskazana. pani doktor powywijala nim na wszystkie strony, jest wszystko ok, odruchy, ruchy prawidlowe tylko przez te miesnie tez mu ciezej i trzeba go rozluźnic
no to super, że przebadany na dziesiątą stronę, teraz parę ćwiczeń i nie będziesz już miała podstaw, żeby wymyślać Kubusiowi "choroby"

Cytat:
My idziemy schematem sklepowo-półkowym

Stary 2013-07-18, 17:52   #4702
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo widzisz ale dobrze że sprawdziliście. Troszkę się porehabilitujecie i będzie super
Cytat:
klask i:
ooooo, to dzisiaj wlasnie pani doktorka powiedziala mi ze Kuba wlasnie tak usiadzie, z czworaka, sposobem bocznym czy jakos tak, nie pamietam fochowej nazwy, za dluga
i absolutnie zakazala jakiegokolwiek sadzania, podpierana poduchami itd! nadejdzie jego czas to samu usiadzie, sam sie utrzyma itd!
ale my to wszystko przeciez doskonale wiemy!!!

zapodaj linka
pamietaj ze ja allegrowy zwierz jestem ponoc

aha, bylam tez w rossmanie, zrobilam hippowe zakupy rabatowe, odebralam pudelko z soczkiem i marchewka a po drodze wstapilismy jeszcze do pepco i kupilam troszke ciuszkow malemu
Nooooo moja teściowa ostatnio wyskoczyła z tekstem że trzeba młodego obłożyć poduchami, dać zabawki i niech sobie siedzi Powiedziałam żeby zapiła wodą swoje pomysły zrozumiała i powiedziała....a widzisz jak to się pozmieniało, kiedys wszyscy tak robili

ania daj pstryczkowej linka to Ci wykupi wszystko

A to dziady jedne....widzisz a ja wczoraj odbierałam i mi soczku pożałowali i jeszcze trafiliśmy dziewczyńską łyżeczkę
Cytat:
ciasto meeeeeega udało się, jeeeeeeeee teraz potrafię coś oprócz piernika upiec jaram się jak głupia
jaram się razem z Tobą ale daj zdjęcie
Stary 2013-07-18, 17:56   #4703
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
jaram się razem z Tobą ale daj zdjęcie
nie wierzysz pokarmie młodego i wstawię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 18:08   #4704
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Nadrobiłam i powoli wracam do rozmawiających... Jesteśmy trochę w rozjazdach ostatnio - szukamy sobie nowego samochodu. No i to jacyś goście z rodziny, to znajomi wpadają i tak w kółko...

Chciałam się pochwalić - w załączniku moje piękne JC Lita Brown, wczoraj dostałam i od razu przetestowałam, są boooooskie. A spojrzenia - bezcenne.

A do klubu dodałam fotkę z Oliwą, z dzisiejszego spacerku nad jeziorem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 154913375.jpg (45,4 KB, 52 załadowań)
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 18:08   #4705
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wierzysz pokarmie młodego i wstawię
wiesz...piszesz że tylko piernik umiesz a jednak nie takie wyjadaczki próbowały i nie wyszło
Stary 2013-07-18, 18:22   #4706
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Chciałam się pochwalić - w załączniku moje piękne JC Lita Brown, wczoraj dostałam i od razu przetestowałam, są boooooskie. A spojrzenia - bezcenne.

A do klubu dodałam fotkę z Oliwą, z dzisiejszego spacerku nad jeziorem.
Hmmm, ja tam sie nie znam, pierwszy raz slysze o takich butach ale fakt, wygaladaja na takie co to kosztuja wypłate albo i dwie

jakie autko sobie kupujecie?

Cytat:
wiesz...piszesz że tylko piernik umiesz a jednak nie takie wyjadaczki próbowały i nie wyszło

Stary 2013-07-18, 18:58   #4707
aska27adopcje
Zadomowienie

Blanka pozdrawia z plażingu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14749_575477795836299_1101591236_n.jpg (90,6 KB, 41 załadowań)
Stary 2013-07-18, 19:00   #4708
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ania13.03 napisz mi na priv link do tych rzeczy co wystawiasz może mi się coś spodoba? Ja też miałam czas, że tak próbowałam ale drobniutkie rzeczy, np. z chin mi przychodziło i na all szło 2 lub 3 razy drożej. Kojarzycie tą opaskę Mai z dużym kwiatem? Ja za nią dałam około 3,5 a wczoraj patrzyłam, że na all idą po 16

Kupiłam dziś za 5 zeta dla Majeczki na ciuchach fioletową tuniczkę z długim rękawkiem z metkami firmy Dunnes

a gdzie mozna kuic ja? chcialam dl;a siostrzenicy
Stary 2013-07-18, 19:06   #4709
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
hej

0 15 sprzedałam go mojej kuzynce i do teraz młody do domu nie wrócił

oczywiście do "urodzinowych" buziaczków się dołączam

jaka tragedia nie wybaczy sobie tego

ja siedziałam na krześle i jedną nogę tak wyżej na podeście miałam i młody mi na kolanie siedział; a że zdjęcie tak troszkę z półprofilu musi być, to moja mama dzwoniła dzwonkiem koło fotografa, żeby tam patrzył

wczoraj jadł i dzisiaj były 2 normalne kupki, więc chyba jest ok

nieźle

następny

jaka zadowolona w tej spacerówce

no to poszalała pierwsze miejsce wśród wątkowych brudasków
za wage

Cytat:
za wagę, u nas też nie mierzą

No właśnie co do jogurtów to też się nad tym zastanawiałam...trzeba by składy chyba poczytać czy to że to dla dzieci to nie jest tylko "chłyt marketingowy"...

super
moja niunia nie raczkuje
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 19:19   #4710
hje
Zakorzenienie

Nioch.
Przeczytałam, ale w sumie to wpadłam, żeby się pochwalić, że moje dziecko zrobiło furorę w Rossie, najpierw oglądając wszystko z wielkim "eeee", "aaaa", a potem brechtając się na cały głos z koleżanką przy kasie. Nawet poważny pan ochroniarz się uśmiechał.

Jutro się odezwę tradycyjnie.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości