|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czarownico, ![]() ![]() Cynamonowa, super, ze juz doszlas do siebie ![]() En, ![]() Roxy, ![]() ![]() Niunia, trzymaj sie!! Ciekawe dlaczego Mateusz jest pod kroplowka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Marionette, o ile ten wlochaty mis moze byc zabawka od urodzenia, to fajnie. Mnie sie podoba ![]() Ja sie witam o poranku ![]() Chcialam sobie smacznie pospac, ale obudzil mnie przeokropny glod ![]() ![]() Zycze wszystkim milej soboty, ![]() ![]()
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzoann podobno po porodzie dziecko jest w tzw.4trymestrze do 3mca zycia i ze jest w ciezkim szoku, ze sa ludzie, duza przestrzen i inne dzwieki i ze brakuje mu bardzo bicia serca matki z brzucha tego odglosu.
Jesli moj maly bedzie mocno swirowal to moze takie cos zakupie zeby odkurzacza czy suszarki nie zajezdzic. Wystarczy ze ja zajezdzam suszarki do wlosow ![]() Ja zwijam zagle i lete w kimacza. Cos mnie jakies skurcze w pachwinach biora ze nogi mi odbiera i za lydke sie skurcz zabiera , czuje gnoma ![]() Milego weekendu zycze ![]()
#423 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Hahaha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Ale fajnie, w końcu coś ruszyło
![]() Dziewczyny, trzymam mocno kciuki i czekamy na smsy z dobrymi wieściami!!! ![]() En, dobra robota przekopiować po Tobie ![]() I super, że Bezik tak fajnie wcina, tak jak sama napisałaś, gorzej byłoby, gdyby nie miał apetytu ![]() ![]() ![]() Dzoan, ja bym zrobiła tak jak Ci radziła En, jak będziesz się martwiła skocz na IP powiedz, że słabiej czujesz ruchy i tyle, przynajmniej będziesz miała ktg i będziesz wiedziała co i jak ![]() Ja już po badaniach, stracha sobie sama napędziłam, bo okazało się, że glukoza nie była obciążeniowa ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz chwilę posiedzimy w domku, później jedziemy do dziadka tżta do szpitala na chwilę i na weekend do niego, bo teściowa wróciła ![]() ![]()
#425 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Niestety musimy przerzucić się z piersi na odciągane mleko, bo mała nie ściąga tyle bo powinna, a po piersi nie chce już ciągnąć butli. A samo odciąganie bez przystawiania do piersi powoduje u mnie zanik pokarmu, więc (dla mnie niestety) będziemy chyba musiały przejść na mm . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Twee brawa za glukoze
![]() En- dla Bezika glodomora ![]() Roxi za 38 tc! a mnie mąż przeprosił za wczoraj :-D no to można żyć. Wstaje i ogarniam chatę, bo dziś kolejni znajomi wpadają ![]() ![]() Fajnie, bo chcieli sie spotkać, jak jeszcze Fi nie ma, bo już większość znajomych mówi, że wpadną jak Filip się urodzi... No tak, bo z nim najwięcej pogadaja no i ja będę miała mnóstwo czasu, żeby sie nimi zająć....:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Był mały taniec radości ![]() A co do karmienia, surka, jak trzeba, to trzeba, grunt, żeby malutka się najadała. A jeśli mimo wszystko będziesz starała się ją możliwie jak najczęściej przystawiać? Cytat:
![]() A znajomi - cóż za poczucie czasu ![]() Ja wręcz marzę o nalocie znajomych w trakcie połogu ![]()
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
marzenie każdej ciężarnej
![]()
#429 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli przydałoby się może sprawdzić po weekendzie co i jak? Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodkich snów ![]() Cytat:
![]() Nie zapuszczaj się za daleko, bo tu porodziki i będzie co odświeżać na pierwszej stronie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dzien dobry!
Widze ze szykuja sie maluszki ![]() A ja ledwo zipie. Moje dziecko ma porypany system dzien-noc,bo wczoraj przespala caly dzien a od 23do 3 ani myslala spac..mnie traktowala jak smoczka,nie wiem jak ona mnie doi,ale potem to juz chyba w zadnej piersi nie mialam pokarmu,bo tak sie rzucala ze myslalam,ze mi sutki pourywa..dostala wiec flaszke mm... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Surka- moze jeszcze cos sie uda..a jak nie to trudno,to nie koniec swiata ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#431 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() ale owocna noc była - dziewczyny powodzenia i trzymam kciuki za poczekalnie ![]() ![]() nadrobiłam i nie mam nic do powiedzenia, ide budzic małża ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
tweed taki nalot gości w trakcie porodu może być pomocny.
jedna ci będzie oczy pandy zmywać, a druga nakładać świeży makijaż:P ' hahaha |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Twe jak będę ją przystawiać to ona zje ok 20 ml, zaspokoi 1 głód i pójdzie spać i nie będzie wogóle rosła. Ona w poniedziałek będzie miała 3 tyg. i jedynie teraz ma 100 gram więcej jak się urodziła
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcow
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie
Cytat:
jesli Lila ciagnie mniej to piers nie wytwarza nadwyzki, tylko tyle ile dziecko zje. a co lekarz mówi na przyrost wagi? ważne według mnie że nie traci na wadzę, a przecież każde dziecko jest inne. jakiej Wy jesteście budowy? czy Lila ma po kim być duza? czy raczej bedzie drobna dziewczynką?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czułam sie nie za dobrze po przebudzeniu i zmierzyłam, niby nie ma tragedia, bo 37,4 ale ja mierze ostatnio codziennie i rano miałam 36,3 - bo ja z tych nisko temperaturowych. Poczekam, poobserwuje i jak nie spadnie albo będzie rosła jade na IP. No i mam mdłości. Do tego z jednej piersi leci mi siara jak szalona ... w tym tempie to dla Michasia nie starczy... ta wydzielina o ktorej pisałam tez leci i jest jej duzo ... no i znowu mam bóle jak na @ No nie wiem czy z tego coś nie wyjdzie ![]() Kejt gotowa jesteś? bo wiesz ja mogę zawieść i nie doczekać do 24 (czy 25?) - nie pamietam co tam ze mna ustalałaś ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mam
Cytat:
Lili raczej będzie z drobnych istot ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz T
Cytat:
jakieś inne objawy tego, że "głodzisz" dziecko?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Takiej mlecznej jeszcze nie miałam, nic mnie nie piecze, nie ma grudek czy coś więc myślę, że to nie jest żadna grzybica ani nic w tym stylu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Wtajemniczenie
|
zaraz was zaleje fotami w Klubie
![]()
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będzi
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam problem w druga stronę teraz, nie mam uplawow, a swedza mnie zewn. narządy:banghead: i to tak, że wczoraj przerwalam rozmowę z mężem i musiałam się umyć. Chyba podraznienie po przytulankach, bo ja taka sucha wszędzie... Smaruje clotrimazolem w razie czego. Dziś ciut lepiej. W sumie w dniu pobierania posiewu miałam tak samo i nic nie wyszło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystkim życzę udanego dzionka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Konto usunięte
|
Surka ile waży teraz Twoja mała?
Bo jak ja mówię komuś, że Artur wypija po 80-100 ml, to mnie ochrzaniają, bo niby za dużo - a on sam tyle chce :/ Przecież mu nie wciskam na siłę. Ważył ostatnio 2760 g i się zastanawiam, czy może tyle pić, a skoro Tobie lekarka powiedziała minimum 50 ml i dopajanie mm, to się zastanawiam, jak to jest... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-07-20 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Dzisiejszy odcinek jest jak thriller sensacyjny! Trzymam kciuki za wszystko co się dzisiaj stanie ![]() A ja mam jeszcze miesiąc do TP. I robie naleśniki, z twarogiem i dżemem i śmietaną. Zawsze jak robie naleśniki to maluszek też się cieszy i skacze w brzuszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Kejt dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie natomiast ...czopa (bo to chyba to, podbarwiony glut krwią) ciąg dalszy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.