Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-20, 08:50   #421
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
wpadłam tylko zameldować że chyba coś sie u mnie zaczelo dziać.
Od półtorej godziny skurczyki co 10 minut i krew na papierze i wkładce. Może to już,oporzadzę się trochę będę budzić teściową i pewnie ip. Trzymajcie kciuki
Oj, to mocno zaciskam

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny RODZE!!!!!

Wody poszly o 4.30. Bezbarwne. Poki co zadnych mocnych skurczow nie ma. Brzuch boli jak na okres. Raz mocniej raz slabiej. Nie wiem czy juz dzwonic do szpitala czy nie Tz jedzie juz z pracy. Moze jeszcze poczekam

Franiu czekam

---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ----------

Telefon mam super generacji rocznik 2000 wiec raczej ze szpitala nie dam znaku co i jak. Trzymajcie kciuki

Ale sie ciesze!

Z drugiej str troche boje. Wczoraj bylam, u poloznej i powiedziala zemaly ma okolo 4300 i ze moze byc cc. Mieli to sprawdzic w srode na usg, ale jak widac do srody nie doczekamy
O wow, za Ciebie tez mocno trzymam Franiu rzeczywiscie juz sporo wazy, ciekawe jaka decyzje podejma lekarze.

Czarownico, za kikuta i dzieki za porady

Cynamonowa, super, ze juz doszlas do siebie

En, za zarejestrowanie Tomka

Roxy, za 38tc i fajnie, ze juz znasz termin cc

Niunia, trzymaj sie!! Ciekawe dlaczego Mateusz jest pod kroplowka Mam nadzieje, ze wszystko u Was bedzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Najpierw spac potem rodzic. Wieczorne zolnierzyki pomogly. Poprosze brawa dla tz. Skurcze mam od 2h.

Szykuj kape!!!
W koncu umowilysmy sie na 20-tego
Ty tez?? O ja Trzymam

Marionette, o ile ten wlochaty mis moze byc zabawka od urodzenia, to fajnie. Mnie sie podoba

Ja sie witam o poranku

Chcialam sobie smacznie pospac, ale obudzil mnie przeokropny glod Teraz pojadlam sobie i chyba lece znow do lozka

Zycze wszystkim milej soboty, dla rodzacych!!
Stary 2013-07-20, 08:52   #422
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Dzoann podobno po porodzie dziecko jest w tzw.4trymestrze do 3mca zycia i ze jest w ciezkim szoku, ze sa ludzie, duza przestrzen i inne dzwieki i ze brakuje mu bardzo bicia serca matki z brzucha tego odglosu.

Jesli moj maly bedzie mocno swirowal to moze takie cos zakupie zeby odkurzacza czy suszarki nie zajezdzic. Wystarczy ze ja zajezdzam suszarki do wlosow

Ja zwijam zagle i lete w kimacza. Cos mnie jakies skurcze w pachwinach biora ze nogi mi odbiera i za lydke sie skurcz zabiera , czuje gnoma

Milego weekendu zycze

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 08:52   #423
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
chcę już urodzić.. na to też masz jakiś poradnik?
Hahaha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 09:00   #424
tweedledee
Zakorzenienie

Ale fajnie, w końcu coś ruszyło

Dziewczyny, trzymam mocno kciuki i czekamy na smsy z dobrymi wieściami!!!

En
, dobra robota przekopiować po Tobie

I super, że Bezik tak fajnie wcina, tak jak sama napisałaś, gorzej byłoby, gdyby nie miał apetytu A tak niech wcina na zdrowie kluseczka Tylko mu mleka już nie podjadaj!

Dzoan
, ja bym zrobiła tak jak Ci radziła En, jak będziesz się martwiła skocz na IP powiedz, że słabiej czujesz ruchy i tyle, przynajmniej będziesz miała ktg i będziesz wiedziała co i jak

Ja już po badaniach, stracha sobie sama napędziłam, bo okazało się, że glukoza nie była obciążeniowa Tylko zwykła Ale fajnie, że pojechałam z tżtem w pół godzinki wszystko załatwiliśmy W ogóle byłam pierwsza w labie
Teraz chwilę posiedzimy w domku, później jedziemy do dziadka tżta do szpitala na chwilę i na weekend do niego, bo teściowa wróciła Ale będę podczytywała na bieżąco, tyle się dzieje
Stary 2013-07-20, 09:10   #425
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ale fajnie, w końcu coś ruszyło

Dziewczyny, trzymam mocno kciuki i czekamy na smsy z dobrymi wieściami!!!

En
, dobra robota przekopiować po Tobie

I super, że Bezik tak fajnie wcina, tak jak sama napisałaś, gorzej byłoby, gdyby nie miał apetytu A tak niech wcina na zdrowie kluseczka Tylko mu mleka już nie podjadaj!

Dzoan
, ja bym zrobiła tak jak Ci radziła En, jak będziesz się martwiła skocz na IP powiedz, że słabiej czujesz ruchy i tyle, przynajmniej będziesz miała ktg i będziesz wiedziała co i jak

Ja już po badaniach, stracha sobie sama napędziłam, bo okazało się, że glukoza nie była obciążeniowa Tylko zwykła Ale fajnie, że pojechałam z tżtem w pół godzinki wszystko załatwiliśmy W ogóle byłam pierwsza w labie
Teraz chwilę posiedzimy w domku, później jedziemy do dziadka tżta do szpitala na chwilę i na weekend do niego, bo teściowa wróciła Ale będę podczytywała na bieżąco, tyle się dzieje
To fajnie wyszło z tą glukozą, mi na samą myśl o tamtej robi się nie dobrze:sly:

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Niestety musimy przerzucić się z piersi na odciągane mleko, bo mała nie ściąga tyle bo powinna, a po piersi nie chce już ciągnąć butli. A samo odciąganie bez przystawiania do piersi powoduje u mnie zanik pokarmu, więc (dla mnie niestety) będziemy chyba musiały przejść na mm .

Stary 2013-07-20, 09:13   #426
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Twee brawa za glukoze
En- dla Bezika glodomora
Roxi za 38 tc!

a mnie mąż przeprosił za wczoraj :-D no to można żyć.
Wstaje i ogarniam chatę, bo dziś kolejni znajomi wpadają moja swiadkowa z chłopakiem
Fajnie, bo chcieli sie spotkać, jak jeszcze Fi nie ma, bo już większość znajomych mówi, że wpadną jak Filip się urodzi... No tak, bo z nim najwięcej pogadaja no i ja będę miała mnóstwo czasu, żeby sie nimi zająć....:banghead:

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
To fajnie wyszło z tą glukozą, mi na samą myśl o tamtej robi się nie dobrze:sly:

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Niestety musimy przerzucić się z piersi na odciągane mleko, bo mała nie ściąga tyle bo powinna, a po piersi nie chce już ciągnąć butli. A samo odciąganie bez przystawiania do piersi powoduje u mnie zanik pokarmu, więc (dla mnie niestety) będziemy chyba musiały przejść na mm .

Jaka szkoda:-(

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 09:16   #427
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

nie powiem, też się ucieszyłam, jak się dowiedziałam
Był mały taniec radości

A co do karmienia, surka, jak trzeba, to trzeba, grunt, żeby malutka się najadała.
A jeśli mimo wszystko będziesz starała się ją możliwie jak najczęściej przystawiać?
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Twee brawa za glukoze
En- dla Bezika glodomora
Roxi za 38 tc!

a mnie mąż przeprosił za wczoraj :-D no to można żyć.
Wstaje i ogarniam chatę, bo dziś kolejni znajomi wpadają moja swiadkowa z chłopakiem
Fajnie, bo chcieli sie spotkać, jak jeszcze Fi nie ma, bo już większość znajomych mówi, że wpadną jak Filip się urodzi... No tak, bo z nim najwięcej pogadaja no i ja będę miała mnóstwo czasu, żeby sie nimi zająć....:banghead:
Musiał się przespać z tym

A znajomi - cóż za poczucie czasu
Ja wręcz marzę o nalocie znajomych w trakcie połogu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 09:22   #428
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wręcz marzę o nalocie znajomych w trakcie połogu
marzenie każdej ciężarnej
Stary 2013-07-20, 09:26   #429
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja bym chyba wstrzymała się z wizytą u tego gina, ale poszła na ktg kontrolne za parę dni. sama kurcze nie wiem kiedy miałaś ostatnią wizytę u gina? bo w sumie ilość wód płodowych itp też trzeba sprawdzać, zwłaszcza po terminie.
mój sprawdzał mnie 10 lipca i wód było dużo, a później w szpitalu 15.07 to samo usłyszałam, czyli w poniedziałek teraz minie tydzień od ostatniego usg.. ktg miałam 17.07 w środę i też ok.
Czyli przydałoby się może sprawdzić po weekendzie co i jak?

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
no pewnie, chyba, że masz do nich nr to dzis zadzwon może jakaś ma dyżur??
mam do nich nry na komórki

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Dzoann podobno po porodzie dziecko jest w tzw.4trymestrze do 3mca zycia i ze jest w ciezkim szoku, ze sa ludzie, duza przestrzen i inne dzwieki i ze brakuje mu bardzo bicia serca matki z brzucha tego odglosu.

Jesli moj maly bedzie mocno swirowal to moze takie cos zakupie zeby odkurzacza czy suszarki nie zajezdzic. Wystarczy ze ja zajezdzam suszarki do wlosow

Ja zwijam zagle i lete w kimacza. Cos mnie jakies skurcze w pachwinach biora ze nogi mi odbiera i za lydke sie skurcz zabiera , czuje gnoma

Milego weekendu zycze
jeszcze możesz zastosować puste fale w radio.. ten sprzęcior chyba mniej ciągnie prądu niż suszarki i można ustawić głośność
słodkich snów

Cytat:
hehe..no to się zrobiłaś.. miła niespodzianka
Nie zapuszczaj się za daleko, bo tu porodziki i będzie co odświeżać na pierwszej stronie

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 09:27   #430
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Dzien dobry!
Widze ze szykuja sie maluszki dajecie dziewczyny!!
A ja ledwo zipie. Moje dziecko ma porypany system dzien-noc,bo wczoraj przespala caly dzien a od 23do 3 ani myslala spac..mnie traktowala jak smoczka,nie wiem jak ona mnie doi,ale potem to juz chyba w zadnej piersi nie mialam pokarmu,bo tak sie rzucala ze myslalam,ze mi sutki pourywa..dostala wiec flaszke mm...

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Surka- moze jeszcze cos sie uda..a jak nie to trudno,to nie koniec swiata

Stary 2013-07-20, 09:28   #431
aremalgos
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Hej dziewczynki
Od półtorej godziny skurczyki co 10 minut i krew na papierze i wkładce. Może to już,oporzadzę się trochę będę budzić teściową i pewnie ip. Trzymajcie kciuki

Cytat:
Dziewczyny RODZE!!!!!

Wody poszly o 4.30. Bezbarwne. Poki co zadnych mocnych skurczow nie ma. Brzuch boli jak na okres. Raz mocniej raz slabiej. Nie wiem czy juz dzwonic do szpitala czy nie Tz jedzie juz z pracy. Moze jeszcze poczekam

Franiu czekam

---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ----------

Telefon mam super generacji rocznik 2000 wiec raczej ze szpitala nie dam znaku co i jak. Trzymajcie kciuki

Ale sie ciesze!

Z drugiej str troche boje. Wczoraj bylam, u poloznej i powiedziala zemaly ma okolo 4300 i ze moze byc cc. Mieli to sprawdzic w srode na usg, ale jak widac do srody nie doczekamy

Cytat:
Najpierw spac potem rodzic. Wieczorne zolnierzyki pomogly. Poprosze brawa dla tz. Skurcze mam od 2h.

Szykuj kape!!!

Dzień dobry

ale owocna noc była - dziewczyny powodzenia i trzymam kciuki za poczekalnie oby sie ruszyło

nadrobiłam i nie mam nic do powiedzenia, ide budzic małża

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 09:29   #432
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

tweed taki nalot gości w trakcie porodu może być pomocny.
jedna ci będzie oczy pandy zmywać, a druga nakładać świeży makijaż:P
'
hahaha

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 09:30   #433
surka
Zakorzenienie

Twe jak będę ją przystawiać to ona zje ok 20 ml, zaspokoi 1 głód i pójdzie spać i nie będzie wogóle rosła. Ona w poniedziałek będzie miała 3 tyg. i jedynie teraz ma 100 gram więcej jak się urodziła

Stary 2013-07-20, 09:33   #434
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Twe jak będę ją przystawiać to ona zje ok 20 ml, zaspokoi 1 głód i pójdzie spać i nie będzie wogóle rosła. Ona w poniedziałek będzie miała 3 tyg. i jedynie teraz ma 100 gram więcej jak się urodziła

A jak dlugo Lila ssie? Kurcze u nas mala wisi ok 10min,nie dluzej i zasypia na ok 3h a watpie zebym miala niewiadomo ile pokarmu. Raz probowalam odciagnac i po 40min odciagania z obu mialam ledwo 60ml

Stary 2013-07-20, 09:38   #435
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcow

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A jak dlugo Lila ssie? Kurcze u nas mala wisi ok 10min,nie dluzej i zasypia na ok 3h a watpie zebym miala niewiadomo ile pokarmu. Raz probowalam odciagnac i po 40min odciagania z obu mialam ledwo 60ml

Ona też mi ssie ok 10 minut z jednej piersi, ale rzadko się zdarza, żeby podczas 1 karmienia chciała jeszcze pić z drugiej piersi. Na początku miałam sporo pokarmu. W 1 dzień jak przyszłam do szpitala ściągnęłam 100 ml, a potem już było coraz gorzej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 09:41   #436
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie

Cytat:
Ona też mi ssie ok 10 minut z jednej piersi, ale rzadko się zdarza, żeby podczas 1 karmienia chciała jeszcze pić z drugiej piersi. Na początku miałam sporo pokarmu. W 1 dzień jak przyszłam do szpitala ściągnęłam 100 ml, a potem już było coraz gorzej.

surka, z tego co wiem, to piers wytwarza tyle mleka ile dziecko ciagnie.
jesli Lila ciagnie mniej to piers nie wytwarza nadwyzki, tylko tyle ile dziecko zje.

a co lekarz mówi na przyrost wagi?

ważne według mnie że nie traci na wadzę, a przecież każde dziecko jest inne.
jakiej Wy jesteście budowy? czy Lila ma po kim być duza? czy raczej bedzie drobna dziewczynką??

Stary 2013-07-20, 09:45   #437
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny RODZE!!!!!

Franiu czekam

Ale sie ciesze!

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Czyli co, juz na dziś mamy parę, marionette i adriana.
Powodzenia dziewczyny. Bądźcie dzielne.

To ja i skylie moze na jutro sie złapiemy. Eh

Witam z rana.

Mozesz rodzić ... aby para była

Cytat:

Szykuj kape!!!

Cytat:
osz Ty

a u mnie nic, kurde!!!!
no chyba zaraz padnę!

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

czyli co? dzis mamy juz 3 gotowe na porod??
adriana, marionette, skylie??

ktos jeszcze? ujawniac sie laski?
nie wiem czy nie ja , bo jakoś nie czuje sie normalnie i mam przeczucie dziwne, ale najbardziej przemawia za tym moja temperatura ...

czułam sie nie za dobrze po przebudzeniu i zmierzyłam, niby nie ma tragedia, bo 37,4 ale ja mierze ostatnio codziennie i rano miałam 36,3 - bo ja z tych nisko temperaturowych. Poczekam, poobserwuje i jak nie spadnie albo będzie rosła jade na IP. No i mam mdłości.

Do tego z jednej piersi leci mi siara jak szalona ... w tym tempie to dla Michasia nie starczy... ta wydzielina o ktorej pisałam tez leci i jest jej duzo ... no i znowu mam bóle jak na @

No nie wiem czy z tego coś nie wyjdzie

Kejt gotowa jesteś? bo wiesz ja mogę zawieść i nie doczekać do 24 (czy 25?) - nie pamietam co tam ze mna ustalałaś

Cytat:
Napisane przez MakeMoney Pokaż wiadomość
Chcesz zacząć zarabiać na prawdę dużą kase? Przeczytaj: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/poradnik-zarabianie
Po co mi kasa Pieniadze szczescia nie dają, gdzie ja je schowam, jak cukiernicę mam małą.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 09:49   #438
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Mozesz rodzić ... aby para była

nie wiem czy nie ja , bo jakoś nie czuje sie normalnie i mam przeczucie dziwne, ale najbardziej przemawia za tym moja temperatura ...

czułam sie nie za dobrze po przebudzeniu i zmierzyłam, niby nie ma tragedia, bo 37,4 ale ja mierze ostatnio codziennie i rano miałam 36,3 - bo ja z tych nisko temperaturowych. Poczekam, poobserwuje i jak nie spadnie albo będzie rosła jade na IP. No i mam mdłości.

Do tego z jednej piersi leci mi siara jak szalona ... w tym tempie to dla Michasia nie starczy... ta wydzielina o ktorej pisałam tez leci i jest jej duzo ... no i znowu mam bóle jak na @

No nie wiem czy z tego coś nie wyjdzie

Kejt gotowa jesteś? bo wiesz ja mogę zawieść i nie doczekać do 24 (czy 25?) - nie pamietam co tam ze mna ustalałaś

Po co mi kasa Pieniadze szczescia nie dają, gdzie ja je schowam, jak cukiernicę mam małą.
Ja gotowa, gorzej młody, bo już po nocnych skurczach mam spokój. Ale Idzia, zabieram się za porządki, więc luz, może coś się wykluje. Ale pilnuj tej temperatury... Kurcze, już trzecia? z podwyzszona na końcówce... A może ta wydzielina to wody?

Filipiśko

Stary 2013-07-20, 09:50   #439
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mam

Cytat:
surka, z tego co wiem, to piers wytwarza tyle mleka ile dziecko ciagnie.
jesli Lila ciagnie mniej to piers nie wytwarza nadwyzki, tylko tyle ile dziecko zje.

a co lekarz mówi na przyrost wagi?

ważne według mnie że nie traci na wadzę, a przecież każde dziecko jest inne.
jakiej Wy jesteście budowy? czy Lila ma po kim być duza? czy raczej bedzie drobna dziewczynką??
właśnie lekarka kazała mi odciągnąć pokarm i tylko w takiej formie podawać, żeby na każde karmienie wypijała min 50 ml. Jak nie będę miała tyle pokarmu to mm.

Lili raczej będzie z drobnych istot

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 09:52   #440
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz T

Cytat:
właśnie lekarka kazała mi odciągnąć pokarm i tylko w takiej formie podawać, żeby na każde karmienie wypijała min 50 ml. Jak nie będę miała tyle pokarmu to mm.

Lili raczej będzie z drobnych istot

.
czy oprócz tego, że tak mało przybiera i "mało" je to wydaje ci się głodna? niedożywiona, nerwowa, cały czas płacze? nie robi kupek? nie sika??
jakieś inne objawy tego, że "głodzisz" dziecko??

Stary 2013-07-20, 09:54   #441
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja gotowa, gorzej młody, bo już po nocnych skurczach mam spokój. Ale Idzia, zabieram się za porządki, więc luz, może coś się wykluje. Ale pilnuj tej temperatury... Kurcze, już trzecia? z podwyzszona na końcówce... A może ta wydzielina to wody?

no nie wiem, myśle, ze nie wody takie jakby mleko, dosłownie, wczoraj jak się myłam to mi po nogach aż ciekło wstyd tak tu pisać, ale może coś wiesz na ten temat? Co to moze być? Ja przez całą ciąże mam dużo róznych takich i wkładki musze nosić non stop. U mnie taka to oszczedność jak nie mam @ to wydaje na wkładki w ciąży i to więcej kasy jak na podpaski

Takiej mlecznej jeszcze nie miałam, nic mnie nie piecze, nie ma grudek czy coś więc myślę, że to nie jest żadna grzybica ani nic w tym stylu.
Stary 2013-07-20, 09:55   #442
karolajn1987
Wtajemniczenie

zaraz was zaleje fotami w Klubie tż w domu wiec mam chwile
Stary 2013-07-20, 09:57   #443
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będzi

Cytat:
czy oprócz tego, że tak mało przybiera i "mało" je to wydaje ci się głodna? niedożywiona, nerwowa, cały czas płacze? nie robi kupek? nie sika??
jakieś inne objawy tego, że "głodzisz" dziecko??
Nie, ale to może być wynikiem tego, że dziecko przy żółtaczce jest ospałe i apatyczne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 09:58   #444
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Super!!ktos kumulacje musial zaczac....a mi sie wydaje,ze kawalek czopa odszedl..juhuuuu!!!!

za czopa
Cytat:
Hej dziewczynki

Cytat:
Dziewczyny RODZE!!!!!

Franiu czekam

Ale sie ciesze!

wow, trzymam
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Nadrobilam Was w miarę, przepraszam, ze tak nas mało, ale znowu wczoraj cały dzień byliśmy poza domem..młody już uznany w USC więc mamy akt urodzenia, potem pojechałam do pracy i każdy się nim zachwycał, a wieczorem padlam jak mucha.
Tomus ładnie w miarę znowu spał ale jak się obudził o 5 tak nie chce mi zasnąć i marudzi, masakra.
Teraz go polozylam koło ojca to widzę ze jest jakaś szansa na zasniecie chyba, ale to pewnie trochę zajmie
Ogólnie jak jest tak gorąco jak wczoraj czyli 30 stopni to młody jest w samym bodziaku z krótkim rękawem i pieluszka tetrowa na sobie i jest git- przestaliśmy przesadzać z warstwami od wizyty u pediatry, a mamy genialnego pediatry który tez mnie prowadził i mlody nie ma żadnych potowek, a pare ich miał

Staram się Was nadrabiam, ale to nie takie proste wbrew pozorom
Całuje
Za USc

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witam Was z rana w 38 tygodniu ciąży!
Dziś pobudka o 6, wyspałam się ale to tylko dlatego, że wczoraj zaliczyłam odjazd ok. 21... po prostu mnie zmiotło, nawet zębów nie zdążyłam pójść umyć

Wczoraj dzwoniłam do położnej, optymistycznie mnie nastawiła - mam wypoczywać, oszczędzać się, w czwartek przyjechać na ktg, w niedzielę na oddział i w poniedziałek CC (29.07 - jednak! w imieniny mojej przyjaciółki ). Teraz tylko będę 10 razy dziennie prosić Weronkę, co by posiedziała grzecznie w brzuszku ten tydzień z haczykiem...

Miłego dnia dla wszystkich

Aaaaaaaa, Neni ------> info z wczoraj... schudłam, nie mam 800g tylko 300g na plus
Roxi gratuluję 38 tc, daty cc i tych 300 g na plusie

Cytat:

Info od Niunia20:
"My w szpitalu z żółtaczką Warunki spartańskie, zwłaszcza, że ledwo siedzę i karmię piersią na leżąco, tu nie mam jak, chyba, że się położę na krzesłach Mateusz pod kroplówką Pileęgniarka taka miła, że zaraz jej wygarnę, co myślę..."

Współczuje oby żółtaczka jak najszybciej minęła.

Cytat:

Szykuj kape!!!
Ooo wkońcu się coś ruszyło

Cytat:
No więc witam się w dniu I TP
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:02   #445
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wiem, myśle, ze nie wody takie jakby mleko, dosłownie, wczoraj jak się myłam to mi po nogach aż ciekło wstyd tak tu pisać, ale może coś wiesz na ten temat? Co to moze być? Ja przez całą ciąże mam dużo róznych takich i wkładki musze nosić non stop. U mnie taka to oszczedność jak nie mam @ to wydaje na wkładki w ciąży i to więcej kasy jak na podpaski

Takiej mlecznej jeszcze nie miałam, nic mnie nie piecze, nie ma grudek czy coś więc myślę, że to nie jest żadna grzybica ani nic w tym stylu.
Pod koniec ciazy wzrasta ilość wydzieliny. Ważne, że nic nie piecze.
A ja mam problem w druga stronę teraz, nie mam uplawow, a swedza mnie zewn. narządy:banghead: i to tak, że wczoraj przerwalam rozmowę z mężem i musiałam się umyć. Chyba podraznienie po przytulankach, bo ja taka sucha wszędzie... Smaruje clotrimazolem w razie czego. Dziś ciut lepiej. W sumie w dniu pobierania posiewu miałam tak samo i nic nie wyszło.

Filipiśko

Stary 2013-07-20, 10:08   #446
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Kubuś puchatek, kejt- a Wy co? Bezsenność Was złapała?

hmm może nie bezsenność,ale bardziej skrzeczące mewska i katar alergiczny mnie dopadł przed 4 rano i tak się dalej męcze

Cytat:
Witam Was z rana w 38 tygodniu ciąży!

Wczoraj dzwoniłam do położnej, optymistycznie mnie nastawiła - mam wypoczywać, oszczędzać się, w czwartek przyjechać na ktg, w niedzielę na oddział i w poniedziałek CC (29.07 - jednak! w imieniny mojej przyjaciółki ). Teraz tylko będę 10 razy dziennie prosić Weronkę, co by posiedziała grzecznie w brzuszku ten tydzień z haczykiem...

Miłego dnia dla wszystkich
za tydzień i wyznaczony termin cc, to już tuż tuż

Cytat:
dla Tż-ta. Trzymam kciuki za szybki i łatwy porodzik

Cytat:
No więc witam się w dniu I TP

Biedni rodzice muszą jednak iść na imprezę na działkę Wczoraj moja ciocia zadzwoniła do męża i też nas zaprosiła, wypytała się o mnie jak się czuję i czy dam radę się pokazać.. taktowna jest No, a że nic się nie dzieje i mam ochotę na kiełbaski z grilla to penie pójdziemy.
Udanego grillowania oby okazał się owocny

Wszystkim życzę udanego dzionka
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:10   #447
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Surka ile waży teraz Twoja mała?
Bo jak ja mówię komuś, że Artur wypija po 80-100 ml, to mnie ochrzaniają, bo niby za dużo - a on sam tyle chce :/ Przecież mu nie wciskam na siłę. Ważył ostatnio 2760 g i się zastanawiam, czy może tyle pić, a skoro Tobie lekarka powiedziała minimum 50 ml i dopajanie mm, to się zastanawiam, jak to jest...

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-07-20 o 10:13
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:18   #448
AgataGalaktyczka
Raczkowanie

Witajcie!
Dzisiejszy odcinek jest jak thriller sensacyjny!
Trzymam kciuki za wszystko co się dzisiaj stanie

A ja mam jeszcze miesiąc do TP.
I robie naleśniki, z twarogiem i dżemem i śmietaną.
Zawsze jak robie naleśniki to maluszek też się cieszy i skacze w brzuszku
AgataGalaktyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:21   #449
idzia111
Zakorzenienie

Kejt dziekuje za odp. No juz jestem 3 z podwyzszona temperatura.
Stary 2013-07-20, 10:21   #450
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Idzia zrób sobie może jutro mocz..??

U mnie natomiast ...czopa (bo to chyba to, podbarwiony glut krwią) ciąg dalszy...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości