Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-20, 16:24   #541
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Czytam Was od czerwca, czyli od pierwszych porodów. Jestem mamą sierpniową 2012 i przyszłą mamą sierpniową 2013 . Mam córeczkę - Małgosię, która 8 lipca skończyła 11 miesięcy i oczekuje narodzin synka - Jasia. Termin porodu mam na 14 sierpnia (wg Om i usg), ale że mały nie obrócił się główka w dół, to czeka mnie cesarka prawdopodobnie 8 sierpnia (czyli tak, jak urodziła się moja Gosieńka). 30 lipca dopiero będę ustalała termin cc z ginem, bowiem teraz lekarz przebywa na urlopie. Jasiek będzie dużym chłopcem - w skończonym 35 tc. ważył prawie 3,5 kg . w zeszłym roku rodziłam sn i córeczka ważyła 3,7 kg., urodziła się w terminie. Jednak poród miałam wywołany z powodu małej ilości wód...
Chciałam sie wcześniej ujawnić, ale nie zawsze mam czas Was nadrobić a przy małym dziecku to nie jest takie łatwe . Nie wiem ile będe miała czasu, by z Wami pisać, ale postaram się być na bieżąco. W zeszłym roku też przechodziłam ciążę z wizażem , teraz jesteśmy na odchowalni, ale mało piszemy - z powodu braku czasu...
Kochane, gratuluję porodów, wspaniałych dzieciaczków ; trzymam kciuki za dziewczyny w dwupaku i rodzące!
Na początek wklejam Wam mój brzuszek z początku 36 tc. Teraz jestem w trakcie 37 tygodnia.

Pozdrawiam serdecznie.
hej

Cytat:
Napisane przez Olcia1406 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź, normalnie chyba panikuję ale myślałam że takie 60 to powinnam poczuć, może akurat przejdę do 100% bezbólowo ;-) taka nierealistyczna wizja. To ja poproszę Oliath jak to ty masz żółwia możesz mi podać linka do allegrowicza ewentualnie bo jak już kupię to chcę od takiego sprawdzonego, i czy rzeczywiście ten projektor wyświetla te gwiazdki tak ładnie?
A jak chcecie to mogę wam wkleić taką tabl z książki do pediatrii o rozwoju dziecka praw/nieprawidlowości to o masie co wkleiła domi jest to samo w ksiazce, ewentualnie mogę poszukać czegoś w ginekologii fajnego, lub piszcie co chcecie to ja sobie poprzypominam wiadomości ;-)
ja pod koniec 34 tc miałam skurcze do 50-70 % ktorych nie czulam, a nawet ze 3 sie zapisały po 99% i tez nic.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Idzia, dziś nie rodzimy! Posprzątałam całą łazienkę, starłam kurze i nic...
Jeszcze pomyję podłogi, no ale nie spodziewam się cudu...
Filip dokazuje, ale u mamy mu najlepiej... Także spokojnie sobie siedź!

nie rodze, temperatura spadła ale mam takie bole brzucha na górze, twardnieje mi

skylie gratuluję, nie zły klocuszek urodziłaś i to sn, podziwiam
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 16:25   #542
cynamon_owa
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Aaa... jeszcze dzisiaj nieźle się wkurzyłam rano
Okazało się, że mi malutkie rozstępy na pośladkach się pojawiły- bez przesady... dwa tygodnie po porodzie Rozumiem, że na piersiach mogły bo w trakcie ciąży biust mi się nie powiększył a teraz jak karmię to z dnia na dzień sporo urosły no ale na dupie...?

I w związku z tym moje pytanie- jakich kremów dziewczyny używacie? Nie wiem jaki krem kupić do biustu żeby to dziadostwo trochę mniej widoczne było- nie wiem, który jest bezpieczny przy karmieniu piersią...
No i na dupsko też by się coś przydało- od dzisiaj zaczynam smarować pośladki Palmersem bo kiedyś próbki dostałam ale może macie coś lepszego, sprawdzonego?

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 16:33   #543
Neni1984
Zakorzenienie

Hej

Skylie gratulacje!!

A ja ledwo chodzę tak mnie boli to spojenie łonowe Źle mi siedzieć, źle nawet leżeć ... Do tego twardnieje mi brzuch i dalej mam plamienia po badaniu

TŻ sprząta dom, a ja tak się zmęczyłam porannym wyjściem do miasta, że spałam do teraz
No ale dokupiłam kilka sztuk bodziaków z długim rękawem, bo mam większość z krótkim się okazało.

Idę trochę ponadrabiać.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-20 o 16:44
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 16:36   #544
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Okazało się, że mi malutkie rozstępy na pośladkach się pojawiły- bez przesady... dwa tygodnie po porodzie Rozumiem, że na piersiach mogły bo w trakcie ciąży biust mi się nie powiększył a teraz jak karmię to z dnia na dzień sporo urosły no ale na dupie...?

I w związku z tym moje pytanie- jakich kremów dziewczyny używacie? Nie wiem jaki krem kupić do biustu żeby to dziadostwo trochę mniej widoczne było- nie wiem, który jest bezpieczny przy karmieniu piersią...
No i na dupsko też by się coś przydało- od dzisiaj zaczynam smarować pośladki Palmersem bo kiedyś próbki dostałam ale może macie coś lepszego, sprawdzonego?
Ja osobiście postawiłam na nietani środek,czytałam dużo opini przed zakupem.Narazie działa rozstępy mogą się pojawić dobre kilka miesięcy po porodzie(tak miała moja koleżanka).Poza tym to też jest nie tylko sprawa smarowania się ,ale też genów. wrzucam linka do mojego smarowidła,będę je stosować jeszcze kilka miesięcy po porodzie i wtedy będę mogła wyrazić kompletną opinię na jego temat
http://www.mamamio.com/uk/tummy-rub-...rk-butter.html
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 16:41   #545
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ola przywitala swiat o 13.35 dzikim wrzaskiem i z wielkim glodem. Dzielna mama wtorowala jej na caly Krakow az wypchnela na swiat 3960g i 56 cm malego szczescia.
ojejku!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
to już?
tak szybko??
wow

wielkie wielkie gratulacje skylie!!!!
przykro mi że nie dołączyłam do ciebie moja paro, ale bardzo się cieszę z Twojego szczęścia!!!!

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

cynamonowa ja uzywam BIO OIL i PALMERS

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 16:45   #546
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Skalie gratuluję Ładna waga Oleńki
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 16:51   #547
cynamon_owa
Zadomowienie

Muszę poczytać czy można stosować Wasze kremy na piersi jak się karmi- dzięki Dziewczyny
A jak nie to trudno- będę miała "pamiętkę" po Adasiu- życie

Uciekam bo Młody coś tam powoli zaczyna pojękiwać.
Miłych porodów i do napisania!

P.S. domi- wyjątkowo mocno trzymam kciuki żeby coś się u Ciebie ruszyło

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 16:52   #548
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

cynamonowa dzieki wielkie!!!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 16:58   #549
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41882229]Ta herbatka to w większości glukoza, więc pewnie godzinę da radę
Ja się cieszę, że ją mam, bo przy wymiotach ją podałam, żeby Mały mi się nie odwodnił, jakby zwymiotował znowu mlekiem. Poza tym jak będzie znowu upał, to może podam. Mam jeszcze z kopru włoskiego, ale tego nie podawaj do kościoła, bo będą bączki na cały kościół

A i herbatki z Hippa opłaca się kupować w Rossmannie, mi TŻ kupił w aptece za 15 zł, a w R. wczoraj oglądałam za 11

Ja na początku nie umiałam, a teraz to odciągam z zamkniętymi oczami (dosłownie, w nocy tak to wygląda). Poza tym gdyby nie laktator, to bym zwariowała, mam tyle pokarmu, 2 razy dziennie odciągam ponad 300 ml (właśnie teraz odciągnęłam 330). Z tym, że Mały je praktycznie tylko odciągnięte, pierś sobie ciumka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
ja to tyle pokarmu nie mam, widze ze jak mala ciumka ok 15-20 minut to z cycka robi sie flaczek a nie chce podkrecac laktacji na sile bo co jazrobie z tym mlekiem

pytałam o tą herbatka w razie jakies "awarii"
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 16:59   #550
Sofina
Raczkowanie

Chciałam tylko się zameldować, że u nas wszystko okchociaż nie rodzę nie mam czasu Was podczytywać za bardzo, więc zbiorowo gratuluję rozpakowanym i trzymam kciuki za całą resztę, w tym mnie
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 17:08   #551
bebe1987
Rozeznanie

Mała ma drugą drzemkę, mąż pojechał do pracy a ja mam czas dla siebie .

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Witam

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
hej
ciężko mi sobie wyobrazić posiadanie maluszków z tak małą różnicą wieku, ale życzę powodzenia i wierzę, że dasz sobie radę
Dziękuję .
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
i witam kolejną mame

mój maluszek coś się slabo dzisiaj rusza, zaczynam sie martwić, mam nadzieję że ma leniuszka jak ja dzisiaj
.

Nadal się mało rusza? Może zjedz coś słodkiego albo napij się zimnej wody... Na Jaśka to działa .

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Bebe witaj
.
Życze udanej imprezy grillowej .

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Bejbe, witaj Sliczny masz brzuszek! Szczerze podziwiam Cie i jestem ciekawa jak radzilas sobie w ciazy z takim malenstwem, no i ciekawe jak to bedzie po porodzie
Dziękuję .
Na początku ciąży miałam okropne mdłości, ale dzięki temu, że Gosia była malutka przesypiała większość doby i nie była bardzo wymagająca. Poza tym mam wspaniałego męża, który bardzo dużo pomaga przy małej - od początku ją kąpie, obcina pazurki, bawi się z nią, przebiera itp... Teraz Gosia również nie jest bardzo wymagającym dzieckiem. Dlatego uważamy, że decyzja o drugim dziecku była trafna. Sama jestem ciekawa jak to będzie .

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

witamy!!
.
Cytat:
Ola przywitala swiat o 13.35 dzikim wrzaskiem i z wielkim glodem. Dzielna mama wtorowala jej na caly Krakow az wypchnela na swiat 3960g i 56 cm malego szczescia.
Ogromne gratulacje!!! Oleńka ma piękną wagę!
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
na pewno będzie dobrze, skoro szefostwo tak fajnie podeszło do tematu.
.
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 17:08   #552
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje kolejna dziewuszka wątkowa
Stary 2013-07-20, 17:23   #553
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Witam nową Mamusię super imiona wybraliście dla dzieci również podziwiam za tak małą różnicę czasu między porodami.
. Dziękuję .
Bodziaki zapinane z przodu są najlepsze . Pajacyki tez się rewelacyjnie ubiera maluszkowi.
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
dzis pocieklo mi mlekiem z cyca az sie przestraszylam..tak wiecie,samo..:-P i stwoerdzilam ze niewiem co w takiej sytuacji jak dziecko nie jest glodne,mama ma cycki jak skaly od mleka i leci ciurkiem?chybs tylko wkladki do stanika nie?
Jak piersi robią sie twarde jak kamienie to lepiej odrobinę mleczka odciągnąć laktatorem (ale tylko troche, by nie rozhulać laktacji). Zapobiegnie to zastojowi czy zapaleniu piersi... Przyniesie ogromną ulgę.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
hej

Cytat:

Całą ciążę z używałam Elancyl dla kobiet w ciąży i nic nowego mi nie wyszło (odpukać ). W poprzedniej ciąży kombinowałam z oliwką z Rossmanna, olejkiem Bio-Oil, różnymi balsamami dla ciężarnych i mimo wszystko wyszło mi parę na brzuchu i piersiach...
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 17:29   #554
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Sky gratulacje!!!!!!!!!

Cytat:

Perse- a ile Arturek potrzebuje na wypicie całej porcji mleka? (pisałaś, że na jedno posiedzenie 100ml wypija- dobrze pamiętam?)
Ja też odciągam bo łatwiej mi podać probiotyki Małemu jak mam pokarm w butelce- tyle, że Adaś to maksymalnie 60ml je na raz I staram się mu dawkować jedzenie- tak żeby minimum 15 minut tą całą porcję jadł bo potem mu się strasznie ulewa jak zje za szybko. Tylko mam problem z butelką- z niej tak szybko leci... Korzystamy z butelki anty kolkowej TT- masz jakąś lepszą, którą mogłabyś polecić?
A różnie, jak je ładnie, to wsunie 80 ml na 2-3 razy w ciągu 10-15 minut. A jak je źle i wciąga powietrze, to się odbijamy 100 razy i karmienie się przedłuża. Ale nie karmię na siłę, przykładam butelkę do usteczek i jak otwiera to je, a jak nie, to daję spokój, czasami mu się zachce za 15 minut albo pół godziny.

Problemem jest nie butelka, a smoczek, a konkretnie dziurka w smoczku. Ja mam w domu pół apteki smoczków.
Obecnie najlepiej sprawdza mi się Avent, butelka dołączona do laktatora i smoczek, oni mają numerację bodajże 1 - ten najmniejszy. Ale dla Artusia jest już trochę za malutki i pije z tego samego w sumie, tylko już bardziej wyrobionego (wyparzanie trochę rozciąga te smoczki).
Jeszcze takie znośne ma Canpol chyba się nazywają Mini i kosztują jakieś śmieszne pieniądze, coś koło 3 zł. I w aptece można dostać jednorazowe smoczki dla wcześniaków, ale one mają aż 3 dziurki...
TT też mam i fatalnie się z niej krztusił.
A ile razy odbijasz w czasie jedzenia? Bo mi Artuś ulewa najbardziej, jak się nie odbije, bo wiadomo, łyka powietrze i nie starcza miejsca w żołądku.
Podsumowując: złe są i za duże i za małe dziurki, bo i w tych i w tych dziecko łyka powietrze. Niestety trzeba do tego dojść metodą prób i błędów No i u nas to też zależy od samego Młodego - czy jest bardzo głodny, czy jest rozdrażniony (nie ma nic gorszego niż karmić nerwowe, niewyspane dziecko), itp.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 17:31   #555
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny RODZE!!!!!

Wody poszly o 4.30. Bezbarwne. Poki co zadnych mocnych skurczow nie ma. Brzuch boli jak na okres. Raz mocniej raz slabiej. Nie wiem czy juz dzwonic do szpitala czy nie Tz jedzie juz z pracy. Moze jeszcze poczekam
Kciuki mocne !!
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witam Was z rana w 38 tygodniu ciąży!

Aaaaaaaa, Neni ------> info z wczoraj... schudłam, nie mam 800g tylko 300g na plus
za 38 tc

A z tą wagą to narażasz mi się, oj narażasz

Cytat:
No więc witam się w dniu I TP

Cytat:
Fajny misio.. a on coś robi czy tylko siedzi?
Tą samą myśl miałam
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
laski dajecie!!

dzień dobry
Sama dawaj
Cytat:

no własnie nie wiem czemu nie myślą by poczekać.. Nie wiem teraz czy mam się umawiać na wizytę do swojego gina, żeby mnie sprawdził..dostanie kasę, to zrobi to bez zająknięcia.. Czy już go olać, żeby nie musieć się tłumaczyć czmeu do szpitala nie poszłam. A jak do tyg nie ruszy, to wtedy się zgłosić..w międzyczasie ktg w szpitalu?

Nie wiem, co Ci doradzić - serio. Niby masz jeszcze czas, ale jesteś już po terminie ... A kiedy miałaś ostatnie porządne badanie?
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
tweed taki nalot gości w trakcie porodu może być pomocny.
jedna ci będzie oczy pandy zmywać, a druga nakładać świeży makijaż:P
'
hahaha

Cytat:
Napisane przez Olcia1406 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny podczytuję na bieżąco, dzieje się dzieje ;-) trzymam kciuki, powiem że opisy porodów wzruszające wyję sobie na nich, przynajmniej kanaliki łzowe mam czynne cały czas. Moja para mam nadzieję Basia jeszcze nie rodzi ;-) Chciałam się was podpytać o kilka rzeczy o literki nad łóżeczko bo wiem że któraś kupowała- tzn jak się sprawują i czy są solidne?
Literki ja prezentowałam, ale wiem, że nie tylko ja kupiłam
Kupowałam tu: http://allegro.pl/drewniane-literki-...261931160.html
Czekałam ok tygodnia i są śliczne i bardzo estetycznie wykonane
Ja wzięłam przyklejane na taśmę dwustronną (można zażyczyć sobie wieszane na kokardkach- na stronie wszystko jest napisane).

Surka poczytaj sobie tutaj o przybieraniu na wadze i siatkach centylowych:
http://www.rodzinko.pl/karmienie-pie...ne-piersi.html
http://www.nursing.com.pl/ArchiwumMa...tylowe_57.html

Bebe witaj

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-20 o 17:33
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 17:33   #556
stokrotka24
Zakorzenienie

skylie serdecznie gratuluję kawał kobitki urodziłaś

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 17:35   #557
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Suuuuper ze niunia już na swiecie, gratuluje
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 17:38   #558
Asiunia1230
Raczkowanie

Gratulacje Skylie
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 17:42   #559
sarna405
Zadomowienie

Hejka
Skylie GRATULACJE-A Oleńka wcale nie malutka
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 17:53   #560
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

SKYLIE calujemy Was mocno!

CYNAMONKU ja nieustajaco packam sie palmersem maslem na brzuch ciazowy. Nie mam ani jednego rozstepu/a. Skora sie trzesie ale ladnie wyglada. Licze na to ze z czasem, jak zaczne cwivzyc wszystko wroci do normy.

------
Antoni Pijaweczka zawisl na cycku...

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Zauwazylam nowe mamusie... Witam Was serdecznie!

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 17:53   #561
Asiunia1230
Raczkowanie

Dziewczyny, nie wiem co się dzieje, ale co jakiś czas łapią mnie bóle tam na dole. Z początku myślałam że kupa, ale już robiłam
A małe kopie i się zapiera niesamowicie.
Termin mam na 12 sierpnia, trochę to za wcześnie na poród.
Ale może się wczoraj przepracowałam...
Albo wzięłam sobie do serca to co powiedziała gin, a mianowicie, że po 21 lipca mogę rodzić

Te bóle trochę jak na okres, trochę jak na kupę... Jakby takie kłucie na dole szyjki.

W nocy z kolei wstawałam ze 4 razy na siku, a za jednym razem nie mogłam się podnieść.. byłam jak jak sparaliżowana. Bolało mnie wszystko na dole i w pachwinach.

Coś gęstego jak czop zauważyłam ze 2 tygodnie temu było to jak białko kurze. Ale gin uznała, że to mógł być tylko śluz.

Ahh może sobie tylko wkręcam. W końcu nie mogę się już doczekać mojego dzidziusia
Stary 2013-07-20, 17:57   #562
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

skylie- GRATULACJE ! kolejna dziewczynka jest z nami i jeszcze jakie ladne imie )

Stary 2013-07-20, 17:59   #563
iwona335
Zakorzenienie

moje dziecko mnie rozpieszcza, śpi po 3 h, szybki cyc i znowu śpi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 18:04   #564
czarownica1
Zakorzenienie

A propos laktacji. Polozna mi tlumaczyla zeby na sile nie odciagac pokarmu zeby nie zaczela sie robic nadprodukcja. Najlepiej jak mlode niedociagnie cyca do konca czyli jak czujemy jeszcze ciezar to odciagnac tyle zeby poczuc lekkiego flaka ale nie do konca. Bo cycek-mozg zakoduja ze trzeba znowu produkowac i poleci kolejny nawal i tak w kolko kosztem naszego zdrowia i mleka ktore ostatecznie mozna na pozniej zamrozic. Po dwoch tygodniach maly Laktator tak powinien nam uregulowac laktacje ze zastojow ani nadprogramowych "litrow" nie powinno byc. Bedziemy produkowac tyle ile nasze dziecko potrzebuje. I w sumie to wszystko sie sprawdza. My karmimy sie na zadanie. 15-20 min papusiamy. Cycek flaczeje na tyle ile trzeba, Antos przybiera na wadze. Ja nie musze z kapusta siedziec a laktator pewnie sprzedamy

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Jedynie brodawki z deczka obolale bo Antos lubi podgryzac ale juz po wizycie poloznej chyba wyjdziemy na prosta.

Dobra spadam bo Pijaweczka beknąć musi

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 18:05   #565
enlevee
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie- mojemu małemu od dzisiaj rana ropieje oczko przemywam mu to co jakiś czas ciepła woda i oczywiście kierunek od zewnątrz do wewnątrz. Próbowałam tez soli fizjologicznej ale martwię się i nie wiem czym to chwycić bo Tomek się denerwuje ze oczka nie może otworzyć..

poradzcie coś!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 18:19   #566
kiss12550
Zadomowienie

kejt - chyba masz rację ze sprzatanie uśpiło malucha , już jest lepiej

bebe- dziękuje już jest dobrze porady mamy na wage złota

skylie - gratulację!!!

neni- mnie też dzisiaj kapa boli ledwo chodze
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 18:20   #567
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie- mojemu małemu od dzisiaj rana ropieje oczko przemywam mu to co jakiś czas ciepła woda i oczywiście kierunek od zewnątrz do wewnątrz. Próbowałam tez soli fizjologicznej ale martwię się i nie wiem czym to chwycić bo Tomek się denerwuje ze oczka nie może otworzyć..

poradzcie coś!
ostatnio chyba u Cynamonków była taka akcja.
Coś z kanalikami:/
Więcej nie pomogę bo nie mam wiedzy a nie chcę Ci namotać:/

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem co się dzieje, ale co jakiś czas łapią mnie bóle tam na dole. Z początku myślałam że kupa, ale już robiłam
A małe kopie i się zapiera niesamowicie.
Termin mam na 12 sierpnia, trochę to za wcześnie na poród.
Ale może się wczoraj przepracowałam...
Albo wzięłam sobie do serca to co powiedziała gin, a mianowicie, że po 21 lipca mogę rodzić

Te bóle trochę jak na okres, trochę jak na kupę... Jakby takie kłucie na dole szyjki.

W nocy z kolei wstawałam ze 4 razy na siku, a za jednym razem nie mogłam się podnieść.. byłam jak jak sparaliżowana. Bolało mnie wszystko na dole i w pachwinach.

Coś gęstego jak czop zauważyłam ze 2 tygodnie temu było to jak białko kurze. Ale gin uznała, że to mógł być tylko śluz.

Ahh może sobie tylko wkręcam. W końcu nie mogę się już doczekać mojego dzidziusia
szykuje się porodzik!!!

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
hej

nie rodze, temperatura spadła ale mam takie bole brzucha na górze, twardnieje mi

i:
mój też mi tak daje popalić u góry brzucha, ze masakra:/
Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
za super wieści o wyjściu do domu

wklejam prezenty od siostry,szkoda,że nie możecie ich dotknąć,są niesamowite w dotyku,zrobione z organic cotton 100%,poza tym zapinane na krzyż,takie chciałam,bo tutaj w UK w sklepach nie znalazłam,a takie łatwiej się zakłada noworodkowi w porównaniu z tymi przez głowę.
super siostra

Cytat:
Cudownie!
Gratulacje Skylie!!!
Ola jednak - pięknie!

Ale super i w sumie po czasie,,ale chyba szybciorem!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 18:25   #568
Olcia1406
Raczkowanie

Neni dziękuję właśnie od tej osoby chciałam kupić, od razu mi się spodobały.
enlevee mojej sąsiadce małej 4,5 msc też się tak z oczkiem robiło i okazało się że zatkany kanalik łzowy pediatra jej kazała ciepłą wodą lub solą fizjolog. i wypisała Atecortin, i przeszło tymczasowo bo tak ponoć u maluszków jest z tymi kanalikami łzowymi co nie oznacza że twojemu -oby nie- to dolegało.
Olcia1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 18:25   #569
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
szykuje się porodzik!!!
Nie strasz... kobieto!
Stary 2013-07-20, 18:37   #570
madi82
Zakorzenienie

Asiunia tu na wątku taka tendencja...niech Domciątko powie....te co mają terminy się przeterminowują a rodzą te co mają do porodu jeszcze ho ho tak, ze szykuj się

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości