Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-20, 22:20   #661
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Domi gratuluję dziabniecia! Trzymam kciuki za postęp w stronę porodu.
Dobranoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 22:26   #662
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Brawa dla Paula.
Zmykam do spania...
Kurcze powiem Wam, ze twardnieje mi się ten brzuch u góry...ale przecież skurcze powinny być na całym brzuchu raczej no nie???
ja się ciągle zastanawiam jak odczuwa się te skurcze.. przyjaciółka mówiłą, ze u niej były głównie w dole brzucha, jak na okres..

mnie teraz np. brzuch co jakiś czas twardnieje i ból idzie w dół brzucha, mam wrażenie, że aż po cewkę moczową ..z takim uczuciem kłucia.. nie wiem jak siedzieć i chodzić.. te kłucia są tak nieprzyjemne, ze mnie skręca.. i nie wiem o co z nimi chodzi.. aż na zegarek zerkam na wszelki wielki

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

przypomniało mi się, że z owoców jadłam jeszcze borówkę amerykańską...

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 22:28   #663
bebe1987
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem co się dzieje, ale co jakiś czas łapią mnie bóle tam na dole. Z początku myślałam że kupa, ale już robiłam
A małe kopie i się zapiera niesamowicie.
Termin mam na 12 sierpnia, trochę to za wcześnie na poród.
Ale może się wczoraj przepracowałam...
Albo wzięłam sobie do serca to co powiedziała gin, a mianowicie, że po 21 lipca mogę rodzić

Te bóle trochę jak na okres, trochę jak na kupę... Jakby takie kłucie na dole szyjki.

W nocy z kolei wstawałam ze 4 razy na siku, a za jednym razem nie mogłam się podnieść.. byłam jak jak sparaliżowana. Bolało mnie wszystko na dole i w pachwinach.

Coś gęstego jak czop zauważyłam ze 2 tygodnie temu było to jak białko kurze. Ale gin uznała, że to mógł być tylko śluz.

Ahh może sobie tylko wkręcam. W końcu nie mogę się już doczekać mojego dzidziusia
żeby to było TO!
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie- mojemu małemu od dzisiaj rana ropieje oczko przemywam mu to co jakiś czas ciepła woda i oczywiście kierunek od zewnątrz do wewnątrz. Próbowałam tez soli fizjologicznej ale martwię się i nie wiem czym to chwycić bo Tomek się denerwuje ze oczka nie może otworzyć..
W zeszłym roku synek jednej z moich forumowych koleżanek miał opisane przez Ciebie objawy. Świadczy to o zatkanym kanaliku łzowym. Trzeba przemywać oczko solą fizjologiczną i powinno być lepiej. Niestety u koleżanki to nie wystarczyło i malutki przeszedł zabieg udrożniania kanalika... Zabieg niegroźny i szybki ale to zawsze jakaś ingerencja... Oby u Was wystarczyło przemywanie oczka!
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
bebe- dziękuje już jest dobrze porady mamy na wage złota
Proszę bardzo, .
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Info od Roxi!
Jest w szpitalu z powodu złego samopoczucia i bóli. CC ma na następny poniedziałek, ale ją zostawili. Jutro porobią badania i będzie wiedziała co i jak. Ma izolatkę i odpoczywa. Trzymajcie kciuki z nią.
I wstawiła do klubu fotkę, ostatnią z brzuszkiem, i przeprasza, że nie na rondzie!
!
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Niunka sie nagrzewa jeszcze chwikr wiec mam do Was pytanie..jakie formalnosci zalatwiamy odrazu po urodzeniu dziecka i w jakiej kokrjnosci?najpierw rejestracja e usc...pozniej co?zameldowanie w urzedzie miasta?

I do mam karmiacych piersia..od poczatku kazda pozycja Wam sie udawala na karmienie ze tak powiem?bi mi najwygodnirj jest jak leze ale przeciez nie moge tak karmic wszedzir..a na rekach tzn klasyczna mi jakos tak dziwnie moze przrz to ze boje sir jeszcze trochu podnosic mala?(strasznie gibka i sie strasznie wygina:-P)
Urodzenie dziecka trzeba zgłosić w ciągu 14 dni od dnia narodzin w urzędzie stanu cywilnego właściwym ze względu na miejsce urodzenia dziecka. Należy zabrać ze sobą dowody osobiste obu rodziców oraz odpis aktu małżeństwa. Należy też wcześniej ustalić imiona dziecka, bo sporządzanie aktu wiąże się z ich podaniem.
Numer PESEL nadawany jest z urzędu po zgłoszeniu narodzin dziecka w urzędzie stanu cywilnego. Urzędnicy mają 30 dni na jego nadanie.
Potem załatwiacie becikowe, zgłaszacie dziecko do wybranej przychodni oraz do ZUS. Jak macie ubezpieczenie indywidualne/grupowe to tez zgłaszacie i dostajecie kaskę za urodzenie dziecka.

Z Gosia na poczatku karmiłam tez tylko na leżąco. Jak mała miała ok. tydzień a mi zdjęto szwy z krocza to spróbowałam na siedząco i tez sie udawało, więc karmiłam i tak i tak - zależnie od sytuacji i miejsca w jakim byłam. Nie bój się, nie zrobisz małej krzywdy .
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
POWITAJMY NA ŚWIECIE SYNECZKA ADRIANY]

DZIŚ O GODZINIE 14:50 PRZYSZEDŁ NA ŚWIAT KACPEREK, 3800 g I 55 cm, PORÓD SN

WITAJ
Ogromne gratulacje!!!

Cytat:
I jeszcze kedno budzicie maluchy ns jedxenie co 3h mniej wiecej czy czekacie az same sie obudzs?i w nocy jak to wyglada?
Moja córka od początku przesypiała całe noce, nie budziłam jej na karmienie i nic jej się nie stało. Piła mleczko dopiero rano, po jakichś 6-7 godzinach snu. Jest zdrową i silną 11 miesięczna dziewczynką .
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wielkie gratulacje!!!!!

patrząc na liste teraz to teraz seria chlopcow bedzie sie rodzic...
...
czyli znow przepadłam eh
chyba deprecha mnie lapie
Nie martw się Kochana . Wiem, że takie czekanie po terminie jest bardzo frustrujące... Może powinnaś trochę wyluzować o odpuścić - to tak, jak z zajściem w ciążę - im bardziej się ludzie starają, tym trudniej o zapłodnienie. Nazywają to blokada psychiczną. Wiem, że to trudne ale może wtedy porodzik złapie Cię z zaskoczenia w najbliższym czasie . Tego Ci życzę!
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ok. 22 z RODOS Jestem tak obżarta, że nie mogę się ruszyć. Zjadłam karkówkę, kiełbaskę, chlebek, sałatki, grillowany ser pleśniowy, plastry cukinii, mieszanka warzyw, do tego namieszałam z owocami: winogrona, czereśnie, czerwona porzeczka, agrest zielony, czerwony.. plus trochę słonecznika, chipsów.. plus woda z miętą i cola.. tylko haft mógłby mnie uratować
Niezła uczta była!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 22:28   #664
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Też uciekam.. Dobrej nocy

Stary 2013-07-20, 22:43   #665
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
właśnie mnie Paul dziabnął
ufff
idę na sofę odpoczywać i czekac na skurcze! )
(widzicie jestem dobrej myśli!!)
i
Cytat:
Neni ostatnie porządne badanie miałam 15lipca w szpitalu, a wcześniej 10 lipca i mojego gina..
E no to nie jest źle przecież A jakieś kolejne badanie masz w planie, czy kazali po prostu się w poniedziałek do szpitala kłaść?
Cytat:
ja się ciągle zastanawiam jak odczuwa się te skurcze.. przyjaciółka mówiłą, ze u niej były głównie w dole brzucha, jak na okres..

mnie teraz np. brzuch co jakiś czas twardnieje i ból idzie w dół brzucha, mam wrażenie, że aż po cewkę moczową ..z takim uczuciem kłucia.. nie wiem jak siedzieć i chodzić.. te kłucia są tak nieprzyjemne, ze mnie skręca.. i nie wiem o co z nimi chodzi.. aż na zegarek zerkam na wszelki wielki
Ja niedawno miałam TAKI skurcz, że już się nie zastanawiam
Twardy cały brzuch + okropny i długi ból jak na okres

A takie z kłuciem aż w cewce moczowej też mam, ale one są lżejsze i krótsze.

Wykąpałam się i idę do łóżka

Paulinka
super, że już w domku jesteście
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 22:54   #666
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Niunka sie nagrzewa jeszcze chwikr wiec mam do Was pytanie..jakie formalnosci zalatwiamy odrazu po urodzeniu dziecka i w jakiej kokrjnosci?najpierw rejestracja e usc...pozniej co?zameldowanie w urzedzie miasta?

I do mam karmiacych piersia..od poczatku kazda pozycja Wam sie udawala na karmienie ze tak powiem?bi mi najwygodnirj jest jak leze ale przeciez nie moge tak karmic wszedzir..a na rekach tzn klasyczna mi jakos tak dziwnie moze przrz to ze boje sir jeszcze trochu podnosic mala?(strasznie gibka i sie strasznie wygina:-P)
Ją karmie
głównie na siedząco, na leżąc było mi nie wygodnie.

Cytat:

WITAJ

p.s. dostałam od niej info jakis czas temu, ale byłam poza domem, wiec przekazuje teraz, wysyłam jej gratulacje w naszym imieniu

gratulacje, witaj maluszku

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!
Wpadłam tylko się przywitać z domku
Wypisali nas dzisiaj po 18, wróciliśmy, szybkie rozpakowanie, pierwsza kąpiel Malutkiej i zaraz będziemy z Mężem cieszyć się sobą i Naszym Skarbem obok
Nie nadrabiałam, ale jutro wpadnę na parę chwil- może uda mi się spisać relację.

Gratuluję Wszystkim Nowo Rozpakowanym Mamusiom Za te po terminie trzymam mocno kciuki- wiem co to za ból!

super że już w domu.

Cytat:
I jeszcze kedno budzicie maluchy ns jedxenie co 3h mniej wiecej czy czekacie az same sie obudzs?i w nocy jak to wyglada?
ją budzę, ale u mnie jest trochę inna sytuacja. Ogólnie teraz karmi się na zadanie.

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 22:59   #667
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie mnie Paul dziabnął
ufff
idę na sofę odpoczywać i czekac na skurcze! )
(widzicie jestem dobrej myśli!!)

dobranoc Mamcie i Dzieciaczki
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 23:05   #668
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Ja karmiąc piersią - trzymam Małego na rękach, ale nie jest łatwo, bo mi się wygina i muszę głowę mocno trzymać, żeby trafił na pierś.

I sam się budzi co 3 h, nie budzę już, wcześniej budziłam częściej i miałam niewyspane, nerwowe dziecko, które nie chciało jeść, teraz budzi się, jak jest głodny (zwykle są to 3 h, ale czasami w nocy i 4, zdarzyło się nawet 5, ale to już ekstremum) i je ile chce.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

A tak w ogóle to słyszę z okna Hey na Męskim Graniu

A tak jeszcze bardziej w ogóle, to dzisiaj (no, wczoraj, bo już 24) mój termin porodu Jak ja się cieszę, że mam to za sobą, a efekcik śpi słodko w łóżeczku... Z tej okazji idę sobie ściągnąć mleczko i potem napić Karmi

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 00:57   #669
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Karolajn no a jak gdzies idziecie to wyciagaszz cyca i normlnir czy jsk?:-P czy wracasz do domu ma ta pore..?

ogladalam zdjecia dzieciaczkoe w klubie takie sliczne nasze dzieci wszystkie

gratuluje Adrianie i nowym mama wsystkim..

pamietm o tym zdjeciu dla Was malej i opis porodu ale to z domu...
Na miescie nie karmie ;-)

Cytat:
Moja sie budzi a wczesniej budzilam bo zoltaczkowe dzieci musza jesc czesto

Nakarmione dziecko,teraz nie chce spac..

Stary 2013-07-21, 01:04   #670
AgaPlast
Zadomowienie

Witam sie
Nadrobiłam uffff
Gratuluje nowych dzieciaczków.
JA cos spac od kilku dni nie moge i w zwiazku z tym tworze na całego jutro a własciwue dzisiaj mam zamiar skonczyc to wrzuce foty mojego szalenstwa
Trzymam kciuki za dyzurujace i karmiace mamusie obyscie sie wyspały
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 01:30   #671
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ola przywitala swiat o 13.35 dzikim wrzaskiem i z wielkim glodem. Dzielna mama wtorowala jej na caly Krakow az wypchnela na swiat 3960g i 56 cm malego szczescia.
gratulacje
Witam Olcie
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Info od Roxi!
Jest w szpitalu z powodu złego samopoczucia i bóli. CC ma na następny poniedziałek, ale ją zostawili. Jutro porobią badania i będzie wiedziała co i jak. Ma izolatkę i odpoczywa. Trzymajcie kciuki z nią.
I wstawiła do klubu fotkę, ostatnią z brzuszkiem, i przeprasza, że nie na rondzie!

:
Trzymaj sie kochana

Cytat:

WITAJ

p.s. dostałam od niej info jakis czas temu, ale byłam poza domem, wiec przekazuje teraz, wysyłam jej gratulacje w naszym imieniu
Kolejny maluszek
Gratulacje

Cytat:
Cześć Dziewczynki!
Wypisali nas dzisiaj po 18, wróciliśmy, szybkie rozpakowanie, pierwsza kąpiel Malutkiej i zaraz będziemy z Mężem cieszyć się sobą i Naszym Skarbem obok
Nie nadrabiałam, ale jutro wpadnę na parę chwil- może uda mi się spisać relację.

Gratuluję Wszystkim Nowo Rozpakowanym Mamusiom Za te po terminie trzymam mocno kciuki- wiem co to za ból!
Super, ze juz w domciu

Cytat:
wielkie gratulacje!!!!!

patrząc na liste teraz to teraz seria chlopcow bedzie sie rodzic...
...
czyli znow przepadłam eh
chyba deprecha mnie lapie

Charlize - za nowy tydzień.

Neni- trzymaj sie i odpoczywaj

Bebe -

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 02:12   #672
surka
Zakorzenienie

Mała zjadła, ale ma taka czkawkę, że nie może usnąć, a ją nie wiem jak jej pomóc. Pić już nie chce
Stary 2013-07-21, 02:26   #673
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mała zjadła, ale ma taka czkawkę, że nie może usnąć, a ją nie wiem jak jej pomóc. Pić już nie chce
Zmien pieluszke. Albo do pionu wez bo moze musi porzadnie ulac. Albo nozki zimne. U Antosia wystarczynajczesciej przystawic cyca.

---------- Dopisano o 03:22 ---------- Poprzedni post napisano o 03:18 ----------

ROXI trzymaj sie!

ADRIANA GRATULACJE!

-------

Witamy sie o naszej ulubionej porze przekaszania matki cyca i uzupelniania pieluchy w zolta zawartosc

---------- Dopisano o 03:26 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Brawa dla Paula.
Zmykam do spania...
Kurcze powiem Wam, ze twardnieje mi się ten brzuch u góry...ale przecież skurcze powinny być na całym brzuchu raczej no nie???
Niekoniecznie. Mnie zawsze gin pytal czy skurcze na dole czy od gory. Jak mowilam ze czuje dol to machal reka ze spoko. Gorzej jak od gory. I to wypychanie od gory Antosia to tez bylo stawianie sie macicy takie skurczowe.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 02:36   #674
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Witam się z Tomkiem na rękach i butla w.rece i pozdrawiam nocne inne mamy- te rozpakowane zapewne przeczytaja zaraz, dwupaki rano odbiorą pozdrowienia
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 03:16   #675
cynamon_owa
Zadomowienie

Odwzajemniamy pozdrowienia razem z moim małym Dziobakiem, który dopiero co nakarmiony, z czystą pieluszka właśnie wylewa swoje żale na rękach u swojego taty...

Ja ziewam więc przytulam poduszkę i idę spać

P.S. Tata ukoil rozedrgane serce syna więc wszyscy idziemy spać Do następnego :p

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 03:17   #676
Katerine2
Raczkowanie

Hejo

A ja jeszcze nie karmiaca ale pobudka zaliczona - maz na zieleniak wyjezdza wlasnie a mnie glod ocknal na dobre
i wlasnie druga kanapeczke wcinam ojej kwadratowa niedługo będę a niunia do 5 kg dobije
i obstawiam haft z rana tak na dzień dobry

Pozdrawiam mamuśki z maleństwami obok i mamuśki w dwupaku
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 05:31   #677
enlevee
Zakorzenienie

No i siema znowu, co trzy godzinki mamy spotkania Moj syn dzisiaj wyjątkowo się budzi co 3h i od razu po butli zasypia, nic nie marudzi.. Oby tak dalej

katerine ja zjadłam właśnie bułkę z dzemem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 05:54   #678
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzień dobry
Wprawdzie nie nocna pora a poranna ale również witamy juz po cycu
Cytat:
Skylie wkoncu!!gratulacje odemnie i od Zuzi ale klocuszek.
szacun

przyszlam nadrobic mniej wiecej chwale sie ze prawdopodobnie jutro wycjodzimy wkoncu..jest to pewne prawie na 100%mala jeszcze sie opala dzis ale tylko noc jeszcze i juz do domku)

dzis pocieklo mi mlekiem z cyca az sie przestraszylam..tak wiecie,samo..:-P i stwoerdzilam ze niewiem co w takiej sytuacji jak dziecko nie jest glodne,mama ma cycki jak skaly od mleka i leci ciurkiem?chybs tylko wkladki do stanika nie?

alez sie doprowadze jutro do porzadku zrobie sobie spa jak tralala..sory ze tak tylko o nas pisze jak naddobje wiecej to napisze :-P:-***
3mam kciuki za wyjście dzisiejsze!
Fajna masz kolejność rzeczy do zrobienia jak wrócisz do domu też w szpitalu za dużo nie spalam,,gapilam się na małego
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
za 39tc

A wiesz - ja ostatni wydruk z USG mam z 27 tygodnia-jak byłam na 3d.

Nie rodzę, ale brzuch często mi twardnieje i pobolewa

dla Roxi a dla Twojego męża brawa!

A mojego dziś dopadł syndrom wicia gniazda
Od 14tej do teraz sprzątał w domu, usuwał jakieś drobne niedociągnięcia, sprzątał na meblach, za meblami, za lodówką ...
Trochę mu pomogłam i tym sposobem mamy zrobione generalne porządki w domu
zazdroszczę! Mojegodo sprzatania ciężko zagonić..od 11dni na balkonie pudelka po pizzy leżą..i nie może ich wynieść..nie mówiąc o pustych butelkach po wodzie..wczoraj juz je zebrałam do reklamówki i chyba sama wyniosę..no!

Cytat:

na początku tylko na leżą o,potem klasycznie na rogalu..spod pachy kokos nie mogę się przekonać..i teraz odkryłam sposób w łóżku..siadam plecami przy oparciu na masa,podkurczam nogi pod brzuch i tak karmie. Najwygodniej mi póki co..i plecy nie bola..

Cytat:

WITAJ

GRATULACJE!!!!!
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
przepraszam ale ja dzisiaj tak z doskoku tylko, leczę nerwy po wczorajszym wkurzeniu na męża, cały dzień chodziłam dzisiaj rozżalona i popłakiwałam po kontach. Teraz byliśmy na pizzy i zjadłam najostrzejsza jaka była, mały chyba zadowolony bo fika jak szalony
zazdroszczę pizzy! A do tego glodna jestem wiec chyba poszukam jedzenia

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Witam,dziewczyny,staram się Was podczytywać na bieżąco,ale wbić się ciężko
Gratulacje dla nowych mamuś
Do wczoraj ogarniałam najważniejsze dzieciowe zakupy;dopiero,jak poszłam na zwolnienie,to do pustego łba mi dotarło,że to już niedługo.Wprawdzie z tego,co widzę,to ja zgaszę światło na poczekalni,ale nigdy nie wiadomo
Czytam dalej i trzymam kciuki za następne mamy!
oj tam trudno wbic..wbijaj się wbijaj)

Cytat:
Cześć Dziewczynki!

super ze w domku! 3majcie się cieplutko!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41887174]Ja karmiąc piersią - trzymam Małego na rękach, ale nie jest łatwo, bo mi się wygina i muszę głowę mocno trzymać, żeby trafił na pierś.

I sam się budzi co 3 h, nie budzę już, wcześniej budziłam częściej i miałam niewyspane, nerwowe dziecko, które nie chciało jeść, teraz budzi się, jak jest głodny (zwykle są to 3 h, ale czasami w nocy i 4, zdarzyło się nawet 5, ale to już ekstremum) i je ile chce.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

A tak w ogóle to słyszę z okna Hey na Męskim Graniu

A tak jeszcze bardziej w ogóle, to dzisiaj (no, wczoraj, bo już 24) mój termin porodu Jak ja się cieszę, że mam to za sobą, a efekcik śpi słodko w łóżeczku... Z tej okazji idę sobie ściągnąć mleczko i potem napić Karmi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]właśnie miałam zapytać o to budzenie..bo do dzisiaj budzilam i mały miałam wrażenie coraz bardziej nerwowy się robił..dzisiaj w nocy mu odpuscilam i spaal prawie 6h! A ja juz od 4tej prawie ze czuwalam..w dzień regularnie sam się budzi co 3-3,5h. Martwię się czy tak mogę mu pozwolić tym bardziej ze powinien duuzo jeść i przybierać..dzisiaj go zwazymy wieczorem,a jutro w szpitalu jeszcze..

Roxi;kciuki!!

Ciekawe jak Marionette,szkoda ze neta nie ma. Pewnie info dostaniemy jak juz wróci do domku..

Cały czas zastanawia mnie co u kathe i Magdalen e. Kathe niestety nie zostawiła nr w klubie..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 06:55   #679
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dzień dobry! wczoraj miałam pogadanke z mężem. Zły na moje siedzenie na wizazu i stąd taka nerwowa... Trochę muszę się ukrywać bo przecież z Was nie zrezygnuje!
jeszcze doszła z mojej strony sprawa teściowej, bo wraca do Polski i nie wiadomo, czy nie zawita w Warszawie 1 sierpnia. A jak nie 1 to 10 i sie zdenerwowalam, że ona ma swoje plany i nie zapyta, czy nam pasuje...
Ale mąż mnie zapewnił, że jeżeli nie będziemy ogarnieci w tym czasie, to ją powstrzyma przed przyjazdem. Z drugiej strony głupio tak, no ale obiecał.
Zobaczymy jak będzie. Ja chce wypracować jako taki rytm dnia z Fi najpierw. I nie potrzebuję dodatkowych nerwów. A niestety wizyty teściowej mnie stresuja. Wiecie, że dopiero po remoncie spędzam czas w salonie? wcześniej czułam, że nie jest to moje miejsce... Po roku malzenstwa się przekonalam. Ale i tak meble jeszcze nie zmienione więc nie ma dla mnie ideału. No ale postęp jest.

Przepraszam za żale z rana. Zajrze w wolnej chwili:-*

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 07:02   #680
mela1234
Zakorzenienie

Witam z rana.
Noc przespana, siku raz o 6 rano więc do nocnych chyba się nie zalicza, objawów zbliżającego się porodu 0.
Dziś jedziemy na festyn bo mąż potrzebuje slomkowy kapelusz a tam tego pełno.

Stary 2013-07-21, 07:15   #681
lachryma
Zakorzenienie

Neni rodzi !! !!
ma 7 cm rozwarcia i pisze, że ból urywa jej tyłek.

kciuki dla NENI
Stary 2013-07-21, 07:23   #682
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Neni rodzi !! !!

kciuki dla NENI
Aaaaa cisnij Kochana!!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 07:27   #683
dzoan
Zakorzenienie

O ja Cię!!!!! NENI ciśnij!!

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Urodzenie dziecka trzeba zgłosić w ciągu 14 dni od dnia narodzin w urzędzie stanu cywilnego właściwym ze względu na miejsce urodzenia dziecka. Należy zabrać ze sobą dowody osobiste obu rodziców oraz odpis aktu małżeństwa. Należy też wcześniej ustalić imiona dziecka, bo sporządzanie aktu wiąże się z ich podaniem.
Numer PESEL nadawany jest z urzędu po zgłoszeniu narodzin dziecka w urzędzie stanu cywilnego. Urzędnicy mają 30 dni na jego nadanie.
Potem załatwiacie becikowe, zgłaszacie dziecko do wybranej przychodni oraz do ZUS. Jak macie ubezpieczenie indywidualne/grupowe to tez zgłaszacie i dostajecie kaskę za urodzenie dziecka.
aż sobie zapisałam, ciągle zapominam co i jak.. dzięki

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
i

E no to nie jest źle przecież A jakieś kolejne badanie masz w planie, czy kazali po prostu się w poniedziałek do szpitala kłaść?

Ja niedawno miałam TAKI skurcz, że już się nie zastanawiam
Twardy cały brzuch + okropny i długi ból jak na okres

A takie z kłuciem aż w cewce moczowej też mam, ale one są lżejsze i krótsze.
Już Ci nie odpisuję, bo rodzisz

Stary 2013-07-21, 07:31   #684
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Neni rodzi !! !!

kciuki dla NENI
Jakoś tak o niej pomyślałam rano pisząc posta. Kciuki żeby szybko poszło.
Stary 2013-07-21, 07:31   #685
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ładnie nam się dzień zaczyna..od porodziku A miałam pytać z rana czy madi i mela rodzą..a może domcia..a może lachrymia i neni mają ochotę wcisnąć się w kolejkę i nie czekać do umówionego poniedziałku.. no i się wcisnęła neni

Wczoraj pod wieczór tak mi się brzuch spinał, że sama myślałam, że coś u mnie ruszy.. no ale uspokoiło się
Znowu z rana gorąco i spać nie mogę..zaraz zacznę śniadanko trzaskać.

Stary 2013-07-21, 07:33   #686
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Przepraszam za żale z rana. Zajrze w wolnej chwili:-*

od tego tu jesteśmy.
naprawdę zły o wizaż? szkoda... tyle tu wiedzy przecież.. :P

Cytat:
Neni rodzi !! !!

kciuki dla NENI
woooow!! Kciuki!!!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 07:38   #687
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Zmien pieluszke. Albo do pionu wez bo moze musi porzadnie ulac. Albo nozki zimne. U Antosia wystarczynajczesciej przystawic cyca.

---------- Dopisano o 03:22 ---------- Poprzedni post napisano o 03:18 ----------

ROXI trzymaj sie!

ADRIANA GRATULACJE!

-------

Witamy sie o naszej ulubionej porze przekaszania matki cyca i uzupelniania pieluchy w zolta zawartosc

---------- Dopisano o 03:26 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ----------

Niekoniecznie. Mnie zawsze gin pytal czy skurcze na dole czy od gory. Jak mowilam ze czuje dol to machal reka ze spoko. Gorzej jak od gory. I to wypychanie od gory Antosia to tez bylo stawianie sie macicy takie skurczowe.

No właśnie wczoraj nic z tych rzeczy nie pomagało, a nóżki miała ciepłe:banghead:

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzień dobry
Wprawdzie nie nocna pora a poranna ale również witamy juz po cycu
3mam kciuki za wyjście dzisiejsze!
Fajna masz kolejność rzeczy do zrobienia jak wrócisz do domu też w szpitalu za dużo nie spalam,,gapilam się na małego
zazdroszczę! Mojegodo sprzatania ciężko zagonić..od 11dni na balkonie pudelka po pizzy leżą..i nie może ich wynieść..nie mówiąc o pustych butelkach po wodzie..wczoraj juz je zebrałam do reklamówki i chyba sama wyniosę..no!

na początku tylko na leżą o,potem klasycznie na rogalu..spod pachy kokos nie mogę się przekonać..i teraz odkryłam sposób w łóżku..siadam plecami przy oparciu na masa,podkurczam nogi pod brzuch i tak karmie. Najwygodniej mi póki co..i plecy nie bola..

GRATULACJE!!!!!
zazdroszczę pizzy! A do tego glodna jestem wiec chyba poszukam jedzenia

oj tam trudno wbic..wbijaj się wbijaj)

super ze w domku! 3majcie się cieplutko!!

właśnie miałam zapytać o to budzenie..bo do dzisiaj budzilam i mały miałam wrażenie coraz bardziej nerwowy się robił..dzisiaj w nocy mu odpuscilam i spaal prawie 6h! A ja juz od 4tej prawie ze czuwalam..w dzień regularnie sam się budzi co 3-3,5h. Martwię się czy tak mogę mu pozwolić tym bardziej ze powinien duuzo jeść i przybierać..dzisiaj go zwazymy wieczorem,a jutro w szpitalu jeszcze..

Roxi;kciuki!!

Ciekawe jak Marionette,szkoda ze neta nie ma. Pewnie info dostaniemy jak juz wróci do domku..

Cały czas zastanawia mnie co u kathe i Magdalen e. Kathe niestety nie zostawiła nr w klubie..

mi pediatra powiedziała, że jak mała będzie ważyła 4kg to mam jej nie budzić na karmienie.

Cytat:
Neni rodzi !! !!

kciuki dla NENI
Neni za szybki poród. Swoją droga, dzisiaj nie chciała bo teściowa miała ją odwiedzić

Stary 2013-07-21, 07:39   #688
mela1234
Zakorzenienie

Kupiłam wczoraj w Lidlu ten serek co reklamują Fruittello! Jabłko z rodzynką. No niebo w gębie. Trzecią kanapkę zjadam i na siłę się powstrzymam.
Stary 2013-07-21, 07:50   #689
dzoan
Zakorzenienie

Wiecie mój też potrafi mi wygarnąć wizaż.. zwłaszcza jak czas nas goni albo dużo roboty, albo po tym jak ja mu wypomnę jego grę przeglądarkową...I wkurza mnie to strasznie..ale ja mam przynajmniej dobre argumenty, że mam z kim porozmawiać o ciąży, problemach z nią związanych, macierzyństwie, wygadać się, pożalić, pochwalić, radować, posłuchać dobrych rad, powymieniać poglądami itd..... itp.... A on co- gra jedynie dla rozrywki, niczego nie wnosząc do naszej rodziny.. Jeszcze, żeby go chociaż w tej wojennej grze nauczyli jak taktycznie przebrać dziecku pieluchę, by nawet tego nie spostrzegło

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

I na naszym wizażu nry tel są potrzebne do kontaktu w razie, gdyby któraś trafiła do szpitala, bo martwimy się o nasze ciąże, zdrowie i dzieciątka.. a u nich by powiedzieć "ty słuchaj, ktoś cię atakuje, odeprzyj atak, wejdź na deserta'

Stary 2013-07-21, 07:58   #690
lachryma
Zakorzenienie

dzoan, ja sie nie wpycham w kolejke, grzecznie czekam na swoja kolejke a to, ze moja partnerka mnie zostawila... no coz, mam jeszcze meza

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości