|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
BAN stały
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Wiesz w takiej sytuacji nie myślałam o skargach to była sobota popołudnie po prostu ubrałam się trzasłam drzwiami i wyszłam... to był ordynator... a po drugie "ręka rękę myje"...
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Shiloh, trzymam kciuki za Twoją siostrę
![]() Niebędę komentować tego jakA opiekę zastała w szpitalu -dość, że się obiema rękoma podpisuję pod słowami oburzenia przedmówczyń Hosenka, już to pisałam na początku naszego wątku, że podziwiam Twoją siłę i bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przechodzić. Świat jest niesprawiedliwy u mnie w rodzinie 9 lat temu zdarzyła się taka sama sprawa, 39/40tc a dziewczynka umarła w brzuchu i nie zdążono jej uratować . To był najgorszy pogrzeb na jakim byłam, teraz mam łzy w oczach jak sobie przypominam to wszystko ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
najgorsze, że oni są nieludzcy po prostu. Dla takich lekarzy to nie 'Człowiek' tylko 'Przypadek'. Nie 'strata dziecka' tylko '68 poronienie w jego karierze'. Lekarze powinni mieć testy psychologiczne i przechodzić warsztaty z empatii
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2313 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Dziewczyny życzę miłej nocki. Ja usnelam po 17 Na filmie i spalam prawie do teraz. Szybki prysznic i znowu lulu bo padnieta jestem. Dobranoc ;-)
|
|
|
|
#2314 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dla mnie najgorszy był pogrzeb córeczki koleżanki. Urodziła się jako zdrowa w Dzień Matki. Koleżanka tak się cieszyła,że ma wspaniały prezent,a w Dzień Dziecka zmarła,bo okazało się,że miała jakieś wady,m.in serca,nie wiem dokładnie co jeszcze. Koleżanka strasznie to przeżyła,w życiu nie widziałam by ktoś tak cierpiał jak ona. Straszne,że takie tragedie się zdarzają.
|
|
#2315 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Hosenka dzielna dziewczyna jesteś.
O boshe , ledwie żyje chyba przesadziłam dziś, zakończyliśmy wymianę instalacji hydraulicznej, i dwa razy oblecialam dwa piętra z odkurzaczem i scierą . A oprócz tego kurze,umylam dwa okna, mycie garow itd, później chwilę byliśmy w centrum ze znajomymi, i ledwie chodzę tak mnie kręgosłup boli...ale głupek ze mnie...teraz mam 4 dni urlopu i nawet palcem nie kiwne na nic...dobranoc dziewczynki
|
|
|
|
#2316 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Czy też tak bardzo byście chciały, żeby to był już 36 tydzień? Pozdrawiam Was serdecznie i dobrej nocy!
|
|
#2317 |
|
Rozeznanie
|
czemu akurat 36?
|
#2318 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ja tam nie narzekam ani się obejrzeć a u mnie już prawie połowa Dobranoc bo moj tz sie obudził i zara mi głowe urwie że ta godzina a ja dalej przy kompie zamiast iść spać :P
Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-07-21 o 00:38 Powód: Dobranoc :D |
||
|
|
|
#2319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zarąbiste Przeczytałam wszystkie relacje z porodów i ten akurat najbardziej utkwił mi w pamięci![]() Hosenka* przeczytałam juz dawno wszystkie Twoje posty. Będę trzymać kciuki za Was Jesteś bardzo mądrą i uczuciową kobieta, a pamiętaj...że Bóg nigdy nie daje nam na ramiona więcej aniżeli jesteśmy w stanie udźwignąć. Ja nie przeżyłam takiej tragedii jak Ty, ale wiele, wiele innych dużo mniejszych niedobrych przeżyć. Jakoś tak to stwierdzenie dodaje czasami sił
|
|
#2320 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Wtajemniczenie
|
Obudziłam się z zatkanym nosem i bólem głowy
![]() Ja też bym chciała lipiec/sierpień 2014 ![]() Jakie macie plany na dziś Kobiety? |
|
|
|
#2322 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Oczywiście dzień rozpoczęty od solidnych mdłości. Cytat:
Mam nadzieję, że dziś z głową lepiejMi póki co nie śpieszno-ani do 36 tygodnia, ani do wakacji 2014. Na wszystko jest swój czas po prostu. Chcę maksymalnie wykorzystać okres, gdy jesteśmy jeszcze z mężem we dwoje (no wiadomo, że maluch w brzuszku, ale jeść nie woła ).
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Podjade na obiad do mamy, wiec w ogole luksusy ![]() Mnie sie zupełnie nie spieszy do końca ciazy. I tak mam poczucie, ze czas mi ucieka przez palce. Dopiero co był 8 tydzien, a jutro juz 18..
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-07-21 o 09:14 |
|
|
|
|
#2324 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry witam wszystkich. Mam chwilkę ,żeby wam napisać. Tż właśnie przyszedł z gorącymi prosto z pieca bułeczkami , trzeba zrobić herbatkę i zasiąść do śniadanka . Pokazałam wczoraj rodzicom zdjęcie groszka , kurcze jak oni się cieszą szkoda ,że będą tak daleko i nie będzię można się odwiedzać w niedzielę
A tylko 2,3 razy do roku . No ale cóż do PL nie wrócę.Dzisiaj prawie leniuchowo u mnie. Idziemy tylko w odwiedziny na urodziny i tyle. _Shiloh_ - tak mi przykro kochana z powodu siostry. Mam nadzieje ,że wszystko będzie w porządku .Trzymam mocno kciuki . Pisałyście o lekkich porodach , boże jak ja bym chciała mieć lekki i szybki . I mam nadzieje ,że dziecko nie weźmie po mnie wagi i nie będzie jak ja przy porodzie mieć 4,5 kg bo bym padła chyba. A mama mi mówi ,że przecież wszystko możliwe . No to mnie pocieszyła. |
|
|
|
#2325 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 18 tc jej ale szybko leci ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
Nie chce mi się wierzyć, że winowajcą był lekki poród.
|
#2327 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze kopniaki zaliczone
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, u mnie przez rękę NIC nie czuć, za to ja od środka czuje bardzo wyraźnie.
|
|
#2329 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
ja właśnie dziś z rana miałam na podobny temat spięcie z moją mamą- że ciąża to nie choroba i nie mogę tylko sie lenić, tylko bym poruszała sie, mimo że boli. i na nic tłumaczenia, że nie boli (ból idzie wytrzymać), tylko się w głowie kręci i muszę usiąść. nie- moja kuzynka ma ciąże zagrożoną i chodzi, więc ja też mogę i w ogóle mogłabym już skończyć z tym zwolnieniem (???? nieważne, że na ciążowym jest 100% pensji, czyli finansowo żadna różnica, tylko ja się nie męczę w pracy - jakby przeszkadzało jej że siedzę w domu!). A na moje tłumaczenie, że jakby kuzynka nie mogła chodzić toby nie chodziła- foch. a jeszcze jak jej mówię, że lekarze każą mi odpoczywać, unikać stania i nie wychodzić z domu jak jest upał to co- "oni tak mówią żeby nie brać odpowiedzialności". koszmar, po prostu idea wsparcia. dobrze że mąż ma zupełnie inne podejście. a najgorsze, że się za szybko nie wyprowadzimy, bo szczyt sezonu i ekipy pozajmowane, więc budowa stoi:/// ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Coś strasznego! właśnie przez takie historię uważam, że powinny być robione badania prenatalne wszystkim bo przecież czasem nikt w rodzinie nie ma żadnych chorób a dziecko się chore rodzi. a tak przez te parę dni być może można by je uratować, gdyby lekarze byli naszykowani ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() może to dlatego, że dopiero 8 tydzień? słyszałam, że tam mają problemy z wczesnymi ciążami... ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
#2330 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
uwielbiam taki akcje... ja zawsze odpowiadam takim wszystkowiedzącym, że dobre rady i dziurę w dupie to ma każdy. zazwyczaj po takiej odpowiedzi kończą się "porady" ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
o boże straszne.... ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
ja bym chciała aby było już po wszystkim i nawet aby mała miała z 5 lat ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- jadę do babci na imieniny a potem lenistwoooo---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
u mnie jeszcze sporo czasu do naparzania kiszek ciekawe czy nie przegapię
|
|
|
#2331 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Chyba małe chce zaznaczyć swoją obecność bardzo wyraźnie ![]() I bardzo dobrze ![]() Aha i chyba nie muszę dodawać, że zazdroszczę ...
|
|
#2332 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej...głowa nadal mnie trochę ćmi, mimo, że wczoraj na noc wzięłam procha. Ale piję kawkę - może mi przejdzie.
Co do dobrych rad, to oczywiście chętnie wysłucham jeśli są one od osoby znającej temat na własnej skórze, a nie cwaniaków mądrzących się bez sensu. Powiedziałam wczoraj, że dziękuję za dobre rady, ale porozmawiamy jak któreś z nich bedzie w ciaży, albo będzie miało żonę w ciąży! A jeśli chodzi o normalne funkcjonowanie w ciąży, to moja mama też mówi, ze powinnam normalnie żyć tak jak przed ciążą, wszystko robić, sprzątać, myć okna. Pewnie, że nie można się położyć jak kłoda i leżeć, no ale trochę luzu nam się należy.
|
|
#2333 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie za jakiś czas będziemy chciały żeby ci nasi piłkarze przestali aż tak napierdzielać po kiszkach![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że jakiś czas i mąż poczuje te kopniaczki.Cytat:
Uświadomiłam sobie dziś, że brzuch jednak trochę rośnie. Po czym? Jak wkładam skarpetki i podnoszę nogę do góry to nagle jest opór, którego wcześniej nie było
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, ja funkcjonuje dokładnie tak samo jak przed ciaza. Pewnie pod koniec będę potrzebowała luzu, ale teraz?
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Emma
ja tylko czuję takie dziwne ssanie/przelewanie czegoś ale to tylko rano jak leże. potem już organizm zajmuje się innymi rzeczami i nie wychwytuje. nie mogę się doxzekać konkretnych ruchów :p
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2336 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co męczę się nawet krótkimi zakupami Cytat:
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Ja też bym chciała normalnie funkcjonować, ale da się średnio godzinę - dwie dziennie. A czasem parę godzin raz na parę dni. Czekam, że może będzie lepiej ale to nie jest tak, że leżę cały dzień, ale jak się nie da łazić to się kładę.
Zastanawiam się, czy nie dlatego, że nie mam już 20 lat (choć jak Was czytam to niekoniecznie), ale dla dziecka nie będę się przemęczać tylko dla czyjejś przyjemności
|
#2338 |
|
Raczkowanie
|
36 tydzień- bo to już bezpieczny czas i dziecko w każdej chwili może się narodzić, a ja trochę nie mogę się tego doczekać...
![]() Ach, jak ja Wam zazdroszcze tych kopniaczkow! Dobrej niedzieli
|
|
#2339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmmm , skąd ja to znam... wyobraź sobie, że moja mama w I ciąży (która niestety szybko zakończyła się i nagle w 20 tygodniu bo niewydolność szyjki dotąd nieznana mi) również mówiła mi , że za mało pomagam w domu, że mogłabym zrobić jeszcze to czy tamto, więcej się ruszać aha i nie jeść kolacji, bo zbyt dużo przytyje. Jedyna osoba, co zabraniała mi cokolwiek robić w domu to była babcia, która sama wcześniej poroniła 2 razy i uważała , że należy dmuchać na zimne. Teraz jak jestem kolejny raz w ciąży to mama co chwilę dzwoni i pyta się jak się czuję, że mam leżeć i daje przesadne rady czasem i wyssane z palca... No a jak było wcześniej... ![]() Dziewczyny, w ogóle pod żadnym pozorem nie myjcie okien!!! To najgorszy wysiłek dla ciężarnej! Może skończyć się tragicznie, nawet niedotlenieniem dziecka i jego śmiercią! Także okna lepiej niech zostaną nieumyte! ![]() W ogóle sama w tej ciąży czuję się jak zdechły pies. Cokolwiek porobię od razu się meczę, brak mi sił, czuje jak serce inaczej pracuje, chce mi się spać, skończyłam 11 tydzień a nudności nadal, praktycznie raz dziennie muszę zwymiotować. Dziewczyny czy któraś z was ma lub będzie miała zakładany szew lub pessar krążek ??? Ja będę miała zakładany szew profilaktycznie i szukam drugiej takiej co przeżywa to co ja
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-07-21 o 12:30 |
|
|
|
|
#2340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

u mnie w rodzinie 9 lat temu zdarzyła się taka sama sprawa, 39/40tc a dziewczynka umarła w brzuchu i nie zdążono jej uratować
. To był najgorszy pogrzeb na jakim byłam, teraz mam łzy w oczach jak sobie przypominam to wszystko
najgorsze, że oni są nieludzcy po prostu. Dla takich lekarzy to nie 'Człowiek' tylko 'Przypadek'. Nie 'strata dziecka' tylko '68 poronienie w jego karierze'. Lekarze powinni mieć testy psychologiczne i przechodzić warsztaty z empatii 

ani się obejrzeć a u mnie już prawie połowa
Przeczytałam wszystkie relacje z porodów i ten akurat najbardziej utkwił mi w pamięci