|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,00% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha |
|
9 | 18,00% |
| Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania |
|
3 | 6,00% |
| Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy |
|
2 | 4,00% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
25 | 50,00% |
| Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy |
|
3 | 6,00% |
| Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. |
|
1 | 2,00% |
| Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. |
|
0 | 0% |
| Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. |
|
1 | 2,00% |
| VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. |
|
1 | 2,00% |
| III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. |
|
0 | 0% |
| Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
cześć dziewczynki
![]() Dzisiaj nastrój i samopoczucie dużo lepsze ![]() Dostałam od teściowej bardzo ładną sukienkę i tunikę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Widzę że dzisiaj ósemka rządzi![]() Cytat:
![]() Cytat:
miałam dokładnie takie same przemyślenia oglądając rodziny z dziećmi na wakacjach Już nie mogę się doczekać przyszłorocznych, kiedy z naszym Małym będziemy podróżować.Dzisiaj na obiad planuję mielone, pieczone w piekarniku ![]() Także zaraz muszę się za to zabrać, a później do rodziców. A właśnie nie wiem czy się chwaliłam mój brat z żoną też spodziewają się pierwszego dziecka w listopadzie - będzie dziewczynka
|
|
#3062 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Hej witam się w upalny dzionek.
Gratki za nowe tygodnie Ja dziś zaczynam 31.Cytat:
. U mnie to była kwestia właściwego partnera.
|
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla teściowej. Moja nic mi nie kupuje i chwała Jej za to nie ma zupełnie gustu ![]() Super Ja z siostrą w jednym czasie chodziłam w ciąży. Między naszymi córkami jest niecały m-c różnicy
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
hejo katee
a na lipcówkach kolejne dzieciaczki wyskakują
|
|
|
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz patrzę, że w dozie 31zł, a a tej melissie 22zł- chyba też w niej zamówię ![]() o! Cytat:
to wezmę też jelonka ![]() Cytat:
![]() no i super, że będzie druga dzidzia w rodzinie
|
|
#3068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedawno wróciliśmy z kościoła z 12tej gdzie to o mało nie zemdlałam-mąż mnie musiał wyprowadzać-zaduch był,że szok Poza tym to git i milusio ![]() A słonecznik ![]() jo_asiek i katee86 gratuluję kolejnych tygodni Cytat:
Ponoć drugie dziecko się chowa całkiem inaczej niż pierwsze. Czy jest na sali mama która to potwierdzi? ![]() Moja sis szczepiła w tym roku swoje dzieciaki przeciwko ospie. Natalka przeszła chorobę w grudniu ale ja w sumie od początku nie miałam zamiaru Jej na to szczepić. Gdyby nie przeszła to teraz pewnie bym się zastanowiła nad tym na poważnie. Kurcze mocne te Twoje skurcze
|
||
|
|
|
#3069 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam to samo... tym bardziej, że szwagierki siedzą i grzeją się teraz w Bułgarii My też jeździliśmy i było booooooooosko![]() Ale pomyśl że teraz czekasz na NAJWIĘKSZY CUD ŚWIATA GratulacjeCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie rozumiem tych co by siedzieli tylko przy basenie. Nie powiem, lubię poleniuchować na plaży, naładować baterię ale nie rozumiem jak można jechać w nowe miejsce i nic nie zobaczyćMoja koleżanka była w Grecji na wakacjach ani razu nie była nad morzem Cytat:
Bo kto jak nie my!![]() A tak serio to też się nad tym coraz częściej zastanawiam Tym bardziej że TŻ cały czas w trasie Cytat:
Cytat:
Pierwszy raz z Mają byliśmy nad morzem to miała 10m-cy. Nie powiem pierwsze dwa dni były bardzo ciężkie bo nie mogła się zaaklimatyzować i cały czas płakała Jak miała nie całe dwa latka byliśmy pierwszy raz w Bułgarii samochodem. Podróż dość ciężka za to później bosko W przyszłym też się wybieramy,ale to już samolotem ![]() Cytat:
Może ktoś to źle odbierze, ale ja czasem lubię jak teściowa zabierze Maję do siebie na parę dni Mój TŻ zrobił mi niespodziankę i wrócił jednak wczoraj do domu Biedak z W-wy jechał okazjami, żeby tylko się z nami spotkać ![]() Teraz zabrał Maję na basen a ja leżakuję
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2013-07-21 o 14:01 |
||||||||
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3071 |
|
Raczkowanie
|
He he no dzisiaj to ewidetnie OSEMECZKA rzadzi gratki dla wszystkich osemek Ja dalej sama i ledwie dycham taki u nas ukrop... nawet basen nie pomaga bo woda w nim 31 stopni doslownie zupa Pisalam Wam ze ja mam zakaz kupowania ciuszkow bo MM stwierdzil ze jak bylismy w PL to za duzo sobie pozwolilam , potem sie dowiedzielismy ze jego siostra nam szykuje uniseksy po synku urodzonym w kwietniu tatus wczoraj lukal na sklepy w Antwerpi i coooo jak sam napisal "nie moglem sie powstrzymac" hehe on nie moze a ja mam moc . |
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robimy protest!
|
|
#3073 |
|
Raczkowanie
|
Kaska hehe dokladnie- faceci
... PIKIETA ... poprzednio zdjecie sie nie zaladowalo nie wiem czemu . |
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Zaczęłam prasować,ale znowu nie skończę,bo nie daje rady z kręgosłupem Może do września się z tym uwinę
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
super
dokładnie
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
hehe.. mój tż tez tak robi... niby ja wydaje kase na głupoty
ale jak on idzie na zakupy i przynosi pierdoły to ja niestety uwagi zwrócić juz nie moge
|
|
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
Mój też pierdoły przynosi
![]() A jak pójdzie na zakupy to przepada na nich jak baba
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak z nim ide na zakupy, to np kupuję to co zamierzałam plus tonę rzeczy, które mi nawrzuca do koszyka jak by nie miał co jeść
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrobiłam dziś swojemu listę.. pojechał z Anką.. i powiedział, że robić zakupy z listą to masakra jakaś
bo chciał mi kupic bluzkę |
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mojego lista nic nie da, bo wg niego to co na liście to musi kupić bo jest potrzebne
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie moge tu duzo lezec...niby skurczy nie mam ale od rana mam jakies urojenia ze zaczynam rodzic...najpierw stwierdzilam ze moj mocz smierdzi (nic dziwnego bo tyle biore roznych medykamentow a po zastrzykach na rozwoj pluc nie pozwolili mi pic za duzo) ale potem w czasie siusiania cos maziatego ze mnie wypadlo a teraz co chwile mi sie ulewa mocz i to z takimi przezroczystymi pasemkami sluzu...nie mialam tak...
ale nie chce robic posmiewiska i stawiac oddzialu na nogi bo pewnie to normalne a ja juz od tego lezenia schizuje...ryczec mi sie chce...no ale jak leze pod ta kroplowka i nie mam skurczy to rodzic chyba nie moge co??
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3084 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, loguję się do mamusiek IX, termin na 21.09! Będzie chłopak, z imieniem ciągle walczymy
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
nio czekam jeszcze troche bo pewnie mam urojenia...z lekarzami dzis ciezko bo niedziela...tzn na pewno by sie jakis znalazl ale nie chce siac paniki i wyjsc na idiotke... Ale boje sie bo ostatnio laska tez w 33 tc urodzila...tzn przewozili ja do innego szpitala bo tu gdzie jestem nie ma oddzialu noworodkowego dla takich maluszkow...
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Gratuluje nowych tygodni i miesięcy ![]() Tylko na chwilę wpadam. Chciałabym się Wam pochwalić, że w końcu u mnie po sesji i to jeszcze zdanej ![]() No i przed chwilą wrzuciłam do pralki pierwsze ubranka Filipka Popatrzyłam na mój suwaczek i w następny poniedziałek już 9 miesiąc Trzeba się streszczać Ancia hej |
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy z zoo, lewdwo doszłam do auta wracając - to jednak nie a moje siły - a co lepsze co 10 tam z brzuszkiem pocinała.
Idę czytać co u was
|
|
|
|
#3088 | |||||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Cytat:
najpierw to w ogóle mówiłam, że ja będę singielką, potem jak już nie byłam, to, że się nie hajtnę. następnie, że dzieci miała nie będę Cytat:
Cytat:
http://www.farmalek.pl/media/product..._at=1311239876 biały jelen jest spoko, w szpitalu miałam wersje mini i żałowałam, że kupiłam do domu laktacyd, bo równie fajny, a dużo tańszy tak swoją drogą ten laktacyd można? i nie wiem też czy trzeba kupować ten do podrażnionych miejsc czy można ten zwykły do podrażnionych miejsc czy można zwykly pomarańczowy? i jeśli biały jeleń, to który, bo jest ich sporo do wyboru w rossku? Cytat:
nam schnie jedno pranie dzieciowe, drugie w pralce. dobrze zeby do konca tyg uprac co mam i uprasować. jak teściowa zjedzie ze swoim upranym i odprasowanym żeby nie mieszac w szafie z jakimi niewypranymi. w końcu dowieźli druga część kanapy i w końcu jest dobra ![]() pochwalę się jeszcze tym co na obiad miałam, bo jem w ramach podwieczorku drugą porcję zapiekanka z tuńczykiem
|
|
|
#3089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Inwersja wygląda pysznie ale nie lubię tuńczyka
|
|
#3090 |
|
dryfuję słowami
|
ja ogólnie uwielbiam ryby
wczesniej robilismy sałątkę z tunczykiem, teraz odpada, bo ten z puchy surowy. ale zaczelam szukac jakies przepisu co by go wykorzystac jednak jakos, ale wczesniej jakos na gorąco potraktować. poza tym on jest z pomidorami, cebulką i na prawde fajnie to sie wszystko uklada...
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-07-21 o 17:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

. U mnie to była kwestia właściwego partnera.

Poza tym to git i milusio 

Gratuluję wszystkim rozpoczętych miesięcy - głównie 8 z tego co widzę 
[/RIGHT]
on nie moze a ja mam moc 

ale nie lubię tuńczyka