|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Witam niedzielnie
Wróciliśmy znad oceanu...nogi mnie bolą Fajnie było pospacerować nad wodą, chociaż pogoda się trochę popsuła i słonka prawie nie było, ale temperatura fajna i do chodzenia w sam raz. Byliśmy na pysznych lodach gałkowych a raczej łopatowych, po porcje końskie Kupiliśmy małej tą przytulankę Konika Morskiego z FP za 9,99 śliczny brzusio i ciuszki Cytat:
Cytat:
Cytat:
pięknyCytat:
Sama się teraz rozglądam i nie wiem co wybrać ![]() Cytat:
czekamy na fotki Widzę, że masz ten pojemnik na zużute pieluchy...też się zastanawialiśmy nad nim, ale chyba sobie darujemy...mamy kosze duże na zewnątrz, więc te śmierdzące bomby małż będzie wynosił, żeby w chacie nie waliło ![]() Nie zacytowały mi się Twoje wcześniejsze posty...widziałam tą Nianię Elektroniczną dziś w Smithsie...też planujemy kupić, ale nie wiem jaką A co do wyjazdu z Majeczką to w przyszłym roku chyba tylko do Polski...żeby poznała rodzinkę, jak juz będzie miała z 1,5 roku to może gdzieś na wczasy ![]() Cytat:
śliczny brzusioFajnie, że wakacje w planach, odpocznijcie i naładujcie akumulatorki na nadchodzące wydarzenia My w tym roku nigdzie nie lecimy, tylko jedno/dwudniowe wypady...Maomami super, że z zębami już lepej |
||||||
|
|
|
#4442 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Na razie jeszcze malo sie zmienilo, ale fajnie jest jak TZ mowi do mnie zono Cytat:
za brzuszekCytat:
Cytat:
te mi sie to podoba ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mialam przygotowanego pendriva ale zapomnialam zabrac od mamy wiec fotki po naszym powrocie ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Nadrobilam, dziewczyny to juz pewnie ostatni przekaz przed wyjazdem TZ jednak zdecydowal ze wezmiemy laptopa wiec moze uda mi sie kiedys dorowac do wizazu i sie z Wami przywitac z wakacji, ale na pewno nie bede na biezaco, wiec pewnie, do zobaczynia w nowym watku
|
||||||||
|
|
|
#4443 |
|
Raczkowanie
|
Chwalę się Majkowym Jamajkowym wózkiem;-) kolor dokładnie taki, jak na zdjęciu, bo kocham wszystko co niebieskie;-)
|
|
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trudno poczekamy na fotki...a Ty skrobnij coś czasem ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4445 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Dzisiaj chyba więcej nadrabiania niż pisania wczoraj
![]() Witam się wieczorkiem Ale dzisiaj był piękny dzień.Pojechaliśmy na wycieczkę za miasto nad jeziorko,rozpaliliśmy ognicho,były kiełbaski.Tylko połowy nie udane,żądnej rybki :/// Ale sobie odpoczęłam fajnie i miło. Tylko jakiś katar mnie dopadł,nochal zatkany ![]() Cytat:
Zapamiętasz ten moment na pewno do końca życia ![]() W tej chwili mam int. nawilżający z Iwostinu Rybko zgrabniutki brzuszek ![]() Cytat:
Moja teściowa para się haftem krzyżykowym,wyszywa piękne obrazki,może coś takiego by mi zrobiła jakbym ja poprosiła ![]() Kociak Na kaca najlepsza jest praca.To tak na tego przyszłego kaca, bo pewnie do tej pory mu już przeszło ![]() Ale dla mnie osobiście jedynym sposobem na kaca jest jego przeleżenie,przespanie ![]() Biorę magnez 3x dziennie Asmag, i nic mnie nie męczy ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dlatego jestem sceptyczna...troszeczkę |
|||||
|
|
|
#4446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My dziś jednak pojechaliśmy nad jeziorko ale wieczorem jak już słońce tak nie prażyło, też nie wstydzę się brzuszka wręcz przeciwnie ale nie chcę go wystawiać na słońce i na gapiących się ludzi, po za tym i tak nie zmieścił.am się w stanik od stroju więc założyłam majteczki od stroju zwykły stanik i na to bokserkę i czułam się swietnie niby wypoczęłam a teraz jestem taka padnięta że idę chyba zaraz spać
|
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie tą wieczorną porą.
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Wózek pierwsza klasa! Mi też bardzo się podoba taki kolorek, ale na razie wstrzymujemy się z zakupem, bo jeszcze nie znamy płci Bąbelka. |
|
|
|
|
#4448 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak dobrze wiedzieć że nie jestem sama w oczekiwaniach na kopniaki
|
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat kolor nie w moim guście, ale bryka pierwsza klasa![]() Anoulka wszystkiego naj naj najjjjjj ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie piję Bavarię,Wasze zdrowiczko Trele To już prawie jedna nogą na porodówce ![]() Cytat:
Mała łobuzica ![]() Cytat:
![]() No w końcu dziecię mogło by się ujawnić Malutki zgrabniutki brzuszek ![]() Planów brak,krótkie wycieczki muszą nas zadowolić ![]() Anoula Miłego wyjazdu!!!! Cytat:
Ostatnio w mieście za wózkami się rozglądam,co jakiś przejedzie to ja żurawia zapuszczam ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Ja też jestem zmęczona nic nierobieniem
|
|||||
|
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
Nie martwcie się! Ja też nie mogłam się bardzo doczekać aż poczuje mojego Bąbelka, a mam dość sporo spyrki na brzuchu i myślałam, że nawet jak już zacznie kopać to nic nie poczuje przez nią, ale trzy dni temu Maluszek się wiercił i razem z mężem czuliśmy jak się przewraca w środku.
Aż nam mowę z wrażenia odebrało.Nie długo także Wy poczujecie swoje Maluszki. |
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja nawet nie wyczekuję, bo sezon wre i nie mam kiedy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja się dzisiaj lekko przestraszyłam.Oczywiście starałam sie nie dopuszczać do siebie żadnych głupich myśli.
Dziecię od rana nie dawało znaków.Nawet jak zjadłam śniadanko cisza. Rano bolały mnie plecy,tż robił mi masaż i najpierw leżałam prawie na brzuchu ale tak delikatnie z kołdrą pod cycochami żeby nie ugniatać brzuszka,potem zmieniłam pozycje na klęcząco leżącą żeby małego nie zgniatać... Wybraliśmy się do Kościoła i dalej nic nie czuję,myślę sobie co jest,zawsze było parę stuków puków. Wróciliśmy do domu i dopiero zjadłam porcję lodów to się zaczęło,jak się młode rozszalało,kopniaki,wygin anki,dosłownie olimpiada w brzuchu ![]() Dostał małą reprymendę od mamy i taty żeby na przyszłość tak nie denerwować ![]() Nad wodą znowu miał mega aktywność,normalnie chyba pierwszy raz tak Go wzięło. Teraz naszą ulubioną rozrywką jest obserwacja brzucha jak tylko zacznie kopać ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Już niedługo Cię skopie ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Ooooooooooo taaak! Uwielbiam jak teraz się wierci i biega małymi stópkami po moim brzuchu.
![]() Bąbelek znowu mnie smyra od środka, mąż już leży w łóżku i nawołuje abym kończyła, bo przecież on musi jutro wcześnie rano wstać, a ja mu stukam na klawiaturze i nie daje spać. Więc się żegnam na dziś, życzę miłej nocki, kolorowych snów o swoich Maluszkach i do zobaczenia jutro!
Edytowane przez Miss Triss Czas edycji: 2013-07-21 o 23:09 |
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Rozeznanie
|
Co do pościeli, to super ta za 85 zł
Ja mam tą na oku: http://allegro.pl/posciel-komplet-se...392610175.html Trele ale wszystkiego... Dziewczyny strasznie się rozpędzacie z tymi zakupami! ide coś poczytać co piszecie
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne te wszystkie pościele co tutaj wklejacie,nie można się zdecydować taki wybór
![]() Dobranoc |
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
PAULA - co do kosza na bomby to zakup mojej mamy. Jak fla mnie nic potrzebnego, sama bym nie kupila. Tymbardziej ze jako byla cleanerka swirtnie wiem ze z tym zapaszkiem nie do konca jest tak super .. Niby mozesz wrzucac I wrzucac I nie cuchnie. Ale potem musisz to oproznic I mozesz zemdlec
Jesli natomiast chodzi I nianie - ja sama kupilabym z AngelCare . Duzo czytalam I sa nie zawodne .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Dzień dobry śpiochy!
![]() Mam na dzisiaj ambitny plan, zobaczymy co z niego wyjdzie ![]() Mała od wczoraj wieczora szaleje niemiłosiernie, aż mnie momentami boli.. Ja niani nie kupuje, bo w moim przypadku to zbędny wydatek wypróbuję sobie te aplikacje, które można zainstalować na telefon ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-22 o 06:56 |
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
dzień dobry...
kurde pospałabym jeszcze,ale córa spać nie dała.... wczoraj mąż przyłożył rękę do brzucha i poczuł kopniaka.... dłuuuga przerwa i się maleństwo baaaardzo rozszalało... mąż uradowany ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- ktosiula za usg
|
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktosiula, za wizytę! śniadanie zrobione, zjem i wstawiam zupę niech bulgocze a potem biorę się za naleśiki i sprzątanie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4463 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek!
Ale piękny dzień u mnie, trzeba to wykorzystać i może jakieś pranie zrobić, trochę posprzątać, ale tak mi się nie chce .... ![]() Najpierw trzeba zjeść śniadanie, bo Maluszek już się dopomina.
|
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Ja też musze posprzątać i pranie zrobic... Lenia mam...
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dzisiaj wenę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzinę przy okazji odwiedzę
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jestem już po glukozie, niesamowicie niedobre to było ale na szczęście mam to już z głowy A teraz idę Was nadrabiać
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zadomowienie
|
Świetnie!
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z ranka,ale cudna pogoda dzisiaj u nas
Cytat:
I co pobierali ci krew przed i po? Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-07-22 o 09:08 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

Fajnie było pospacerować nad wodą, chociaż pogoda się trochę popsuła i słonka prawie nie było, ale temperatura fajna i do chodzenia w sam raz. Byliśmy na pysznych lodach gałkowych a raczej łopatowych, po porcje końskie

śliczny brzusio i ciuszki
jak się uda to jeszcze wpadnę przed wyjazdem 
Ja jestem jak najbardziej na tak.

czasem są to tylko bulgotki

aż się zdziwiłam że miałam taką ochotę.. 

rodzinę przy okazji odwiedzę