|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
uspokoiło się, jedynie lekko brzuch się napina u góry:/
Mela...czekamy na royal baby...i nasze wtedy wypuścimy
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Madi Ty juz sie Pessara pozbylas? bo nie doczytałam
Jak tak to czekamy na Don Witta
|
#1113 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, żeby Mała była zdrowa. Chociaż tż mówi, że a) jeszcze przecież nie wie, czy jest jego (jak ja go strzelę przez ten łeb...) b) jak nie będzie ładna/lub będzie czarna, żółta,jakakolwiek inna to nie jest taki pewien czy będzie kochał durne toto że szok
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Don Witto..podoba mi się
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Don Witto-jak to godnie brzmi
|
#1117 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
Ja wiem,że nadwrażliwa teraz jestem i wszystko do siebie przyjmuję za bardzo,ale cóż zrobić.Nosi mnie i wszystkich bym pogryzła![]() Kłaniam się nisko mamom karmiącym piersią,Wasze rady są bezcenne;czytam je z wielką uwagą. I okazuje się,że bezczynność mnie rozkłada...Dopóki pracowałam,nic nie bolało,nic nie dokuczało.A teraz z łóżka podnieść się ciężko,bo nagle rwa kulszowa się pojawiła |
|
|
|
|
#1118 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ad2 Karmi ![]() ad3 u mnie jeden baran nad nami skończył remont (który trwał od zimy po 2h dziennie ![]() ad4 no to miłego dziabania A mnie przeszło z fast foodami pewnie apetyt wróci jak tylko urodzę ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Mega pozytywny opis a poród super sprawny, tylko pozazdrościć Cytat:
Iwona ale słodziak Zanim nadrobię dalej to wieści z USG: - mały ma 3260 g (dr powiedział, że "średniaczek", a ja do terminu mam 2 tygodnie zgodnie z tp )- ma pięknie pływające jajeczka ![]() -wód mam, ze hoho - łożysko II stopień - wszystkie przepływy super - narządy super, nereczki też - to dla nas b. ważne bo w rodzinie pojawiały się u chłopców problemy u noworodków w tym temacie ![]() - wszystkie wymiary się wyrównały i idę równiuteńko z suwaczkiem - dr zmierzył jakąś strukturę o skrócie pkF (jeszcze nie sprwdzałam co to), ale ma 4,5 mm, a powiedział że jak ma 7mm to porodzik - obejrzeliśmy małego w 3d - mówię Wam, czysty wypisz wymaluj Tż, usta i nos jakby zdjęcie mojego męża No i mamy film z tego USG, jak to lekarz pow. ostatnie wewnątrzmaciczne, bo potem to już sami będziemy go nagrywać ![]() I chyba tyle. A teraz ze dwie godziny walczyliśmy z programem szpiegującym na lapku firmowym Tż Bo jego koleżanka z pracy dzisiaj chciała chyba zaświrować i przy okazji korzystania z jego kompa zainstalować jakis program antyszpiegujący. I mu zainstalowała ale wirusa pod wdzięczną nazwą Internet security pro ![]() Ale daliśmy radę i to w trybie awaryjnym, jestem z nas dumna
|
||||
|
|
|
#1119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę czekać na dostawę owoców Cytat:
za wizytę..a ja już się nie chcę dziabać.. za bardzo to zniosłam poprzedniej nocy Zrobiłam dżemik do słoików z czerwonej porzeczki, odrobiny czarnej oraz zielonego i czerwonego agrestu.. pyszny wyszedł nawet lepszy niż truskawkowy
|
||
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Ja marudze a mam równo tydzień do terminu, a co ma powiedzieć Domcia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej!
byłam na krótkim spacerze i zakupach z mężem. Wróciłam i po siku na papierze odrobina żywej krwi... Kilka razy przetarlam i to samo, więc stres, w lusterku nic nie widziałam i poprosiłam męża, żeby zerknął. Ale to naczynko jakieś. Ufff... Ostatnio mam swedziawki na zewnątrz, bez uplawow i widocznie się zadrapalam jakoś. Leze teraz i odpoczywam. Brzuch lekko czuje, ale dziś nie rodzimy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny Franus Was wita!
Foto robione zaraz po porodzie A teraz poki spi nadrabiam i moze uda sie opisik strzelic ![]() Dziekuje za wszystkie kciuki! I gratuluje swiezo upieczonym mamusiom!
Synek Nie opuszcze az do smierci Aparatka :gora: 09. 2011 dol: 01. 2012 Dietkuje!!! Edytowane przez Marionette18 Czas edycji: 2013-07-22 o 21:10 |
|
|
|
#1125 |
|
Rozeznanie
|
Lachryma
Irmith Marionette dla was i waszych maluszków
|
#1126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1128 |
|
Raczkowanie
|
Do mnie mąż przed chwilą dzwonił z pracy czy przypadkiem nie rodzę i zawiedziony
Ostatnio jak do niego zadzwoniłam się o coś spytać to myślał, że to już. Dzisiaj rano uznał, że małe mogłoby się określić kiedy się rodzi. Chyba już też się nie może doczekać. Ja się czuje jakby ta ciąża trwała wieczność ![]() Chyba mój luby chciał się z pracy wyrwać, bo pracuje dzisiaj do 2:00. Cwaniaczek
|
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
paulinka super opis
![]() Kejt nie czochraj się tak ![]() już mnie wystraszyłaś, myślałam, ze mnie w bambuko chcesz zrobic |
|
|
|
#1130 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1132 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41907419]Artusiątko je niebotyczne ilości... Po tych 80 ml płakał i był niespokojny. Dałam 100 i już drugi raz zasnął mi bez problem od razu po jedzeniu
Oczywiście na rękach, jak odłożę, to jest ryyyyk [/QUOTE]Artuś szybko zorientował się w temacie. Sprytne te dzieciaczki są no ale jak nie kochać takiego malusiątka, które u mamy w ramionach czuje się najlepiej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie maluszka już tuli i cycoli ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ja zmykam spać, jutro do labka rano i na ktg na 10.40. Dobrej nocy i skurczy dla potrzebujących |
||||
|
|
|
#1133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porodzik na dzis fajna sprawa-tak zacząć porodowo tydzien ![]() Cytat:
Sammi za wizyte fajna waga maluszka,w sam raz ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Jestem mega zadowolona ![]() Skrętne koła to cudowna sprawa. Wgl kiedys mi sie nie podobała opcja fotelik w stelażu ale musze przyznac ze dalej mi sie to nie widzi ale to mega wygodna opcja i dzis ją przetestowalismy i bedziemy stosowac Ale tylko podczas zakupow bo na spacer to oczywiscie gondola.Ktos gdzies pisał ze dziecko w foteliku chyba nie powinno lezec dluzej niz 2 h ????Jakos tak??Nie pamietam czy to o to chodziło??? ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Donia Laurita wlasnie została wykąpana i stara sie zasnąć w łóżeczku.Juz prawie....
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
co do wózka jedo bartatina, są rzeczy które mi sie nie podobają:
- brakuje mi przekłądanej rączki, jak swieci słońce trzeba ciagnac wózek za sobą, przekładana raczka jednak jest potrzebna - i okienko w budce do wietrzenia- przereklamowane, jak sie je otworzy to oczywiscie słońce świeci dziecku prosto na twarz za to prowadzi sie go super,dziecko ma taką amortyzacje, że żadna dziura i żaden kamień nie straszny |
|
|
|
#1135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno nie zdazymy lazienki, ale bedzie mozna sie kapac, wiec nie wplynie to na nasz komfort ![]() Spokojnej nocy i na jutrzejszym ktg
|
|
#1136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Domi księżna Kate urodziła ci już ziencia teraz Sara może już wyskakiwac
![]() Chociaż nie wiem czy chciałabym aby moja córka wchodziła do takiej znanej/ ważnej rodziny i uzerala sie z całym światem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Asiunia: ja na ktg byłam dopiero pod koniec 39tygodnia.i potem w 40..wczesniej nowo było takiejpotrzeby
|
|
#1139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niech Wam idzie szybcutko robota Grunt ze bedzie jak sie ochlapac a jak juz bedziecie na miejscu na stałe to jakos sie to ogarnie ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() Ale tescie wydają sie spoko,zwłaszcza tesciowa
|
|
#1140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno nie zdazymy lazienki, ale bedzie mozna sie kapac, wiec nie wplynie to na nasz komfort ![]() Spokojnej nocy i na jutrzejszym ktg
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

Jak tak to czekamy na Don Witta

no to miłego dziabania
pewnie apetyt wróci jak tylko urodzę 
klask i:
za wizytę..
nawet lepszy niż truskawkowy 

Oby antybiotyk szybko zaczal przynosic ulge!