|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Brawa dla Oskarka i Piotrusia!
I kciuki dla Kubuleslawa |
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Zaraz coś poczytam ale facebook mi mówi, że ktoś tu dzisiaj świętuje 18. urodziny
![]() DELI sto lat!!!! I buziaki dla dzisiejszych półroczniaków
|
|
|
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Deli spełnienia marzeń Ci życzę
|
|
#334 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrzeCytat:
Martwie sie, czy nosidło na tyle godzin to dobry pomysł, ale faktycznie wozek to bym chyba musiała do przyczepki juz wsadzic chyba, ze wezme tylko stelaz i fotelik....no ale to chyba to samo jakbym wziela tylko nosidło, ehh![]() Cytat:
Dobrze, ze do pracy nie musze wracac podobno świetnie sprawdza się saszetka do prania firanek, do kupienia w kiosku ![]() Cytat:
i tak od ok. m-ca. ![]() jakie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzien dobry ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- http://dziecko.niania.pl/niemowle/artykul,6317.html artykuł o glutenie jakby ktoś potrzebował |
||||||
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
I ja i ja
Deli wszystkiego najlepszego! Domcia nosi teraz 68, czasem się zdarzy 74, ale to chyba dlatego, że rozmiarówka jest mała
|
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
pojawia Wam sie reklama z oczami? śliczny makijaż oka, jakbym chciała umieć zrobić tak swoje
...---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- i ja zdrowia, szczęścia, spełnienia marzeń i pociechy z córeczki
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
powodzenia!
Cytat:
|
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki dla Dominiki i reszty dzis potrzebujacych!
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- deli najlepszego! |
|
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
Pstryczku, cz Twoja manduca była dobra dla mniejszego Kubusia? Bo w opiniach jest, ze niby nie bardzo sie nadaje dla maluchów, a dla starszych, wiekszych dzieciaczków? Czy ono ma gruby materiał, jednym słowem pocicie sie bardzo w nim
?
|
|
|
|
#341 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Cytat:
A wydawałoby się, że z brzuszka na plecy łatwiej ![]() Cytat:
![]() W sumie na dobrą sprawę Blanka zjada około 600-650ml na dobę. To ok??? Cytat:
, potem około 1-2 na butelkę, potem koło4-5 na butelkę i o 6-7 już na dobre. Więc, biorąc pod uwagę Jej sen wcześniejszy, to jest super! ![]() Niestety nie karmimy się już Moje kp umarło śmiercią naturalną. Trochę się tym zadręczam, ale tłumacze sobie, że tak jest lepiej. Blanka na prawdę lepiej śpi, jest radosna, uśmiechnięta...Cytat:
trzymam kciuki za szczepienie! ![]() Cytat:
Cytat:
ze spaniem, jak napisałam wyżej, lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#344 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też jestem za jakąś kartą podarunkową, sama sobie kupi to co chce ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41910147] pomagałabym obracać się na nielubianą stronę - ale z opowieści mam wiem, że to częste A ile razy na dobę zjada? bo mnie się wcale mało nie zdaje, przykładowo (jeśli co 3h) 7 10 13 16 19 i już masz 5 posiłków a przecież między 7 a 19 pewnie jeszcze je?Na reh. pani Dorotce też otwiera rączkę, zawsze na początku - bierze ją na kolana i jej rączą uderza lekko o swoją albo o dorotkową nogę na przykład, a potem o stopę (na krzyż, lewa do prawej i odwrotnie). A potem też na siedząco, na materacu już, przed nimi leży taki klocek: http://www.powerman.wroc.pl/depot/62-NS0969.jpg to jest wysokości ze 20cm może, i kładzie Dorotce dłonie na tym i też najpierw lekko uderza nimi a dopiero jak nie chce otworzyć (bo ona w stresie, w nerwach zamknięte ma, głównie lewą, słabszą) to rozprostowuje sama. Nie, a przechodziłam normalnie wyprałam w niedzieciowym i tyleChlapać po 3mcu pewnie, ale rzadko. I trafiłaś akurat, bo dzisiaj pierwszy raz tak CAŁKOWICIE świadomie i zabawowo zaczęła chlapać i widziałam, że jej radocha z tego właśnie jest. Wcześniej chlapała, ale miałam wrażenie, że to na zasadzie "lubię se nogami pofajtać" i też wolała macać zabawkę i gryźć ją. A dzisiaj to aż mi żal ją było z wody wyciągać .[/QUOTE] Chodziło o to, że z brzuszka na plecy się nie potrafi obrócić. Przez drugi boczek potrafi się obrócić na brzuszek, ale jej nie pozwalam bo to bioderko jeszcze troszkę chore. Ćwiczyć będę te kciuki, dziękuję ![]() ![]() Jak ja czekam, (nie wiem co mówię ) na to jak Blanka zacznie się bawić w kąpieli ![]() Szaja, już kiedyś pytałam, inteligencja nie męczy Cię czasem? ![]() Cytat:
Cytat:
Korzystaj póki możesz
|
|||||
|
|
|
#345 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
4 żelazo i tłuszcze [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41911300] Aaaaaaaa miałam wam pisać :d wiecie, że już niedługo zacznie się sezon na... biedronkowe mandarynki? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla Oskarka i dla Piotrusia Insolito Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Buziaki dla Oslara i Piotrusia!
Wszystkiego dobrego Deli ![]() I kciuki za szczepiace sie dzis dzieciaczki! U mnie od rana czika!! Ile mozna???? Od dobrych 2tyg to samo, a na koniec sie nie zapowiada ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#347 | |||||
|
Zakorzenienie
|
My chyba jeszcze za młode i za głupie na odpowiedzi
![]() Cytat:
A może dodawaj swojego mleczka tak jak pisze Ill??? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41911300] Aaaaaaaa miałam wam pisać :d wiecie, że już niedługo zacznie się sezon na... biedronkowe mandarynki? mnie jeszcze z Wami nie było ![]() Cytat:
![]() my też ![]() Cytat:
trzymam kciuki ![]() Cytat:
A ile masz wzrostu??? Ja też bym chciała 55kg ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
#349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ola nosi teraz 68 , myślę, że na koniec lata i jesień już wskoczy w 74 no i zima to 80. Mam taki kombinezon na 80 , gruby ciepły, tylko dla dziecka niechodzącego, wiecie ocb , że bucików nie założe. Ale kurtke trza kupic, bo jak zima długa będzie, a Ola zacznie chodzic ILLUSION, to samo chciałam napisać właśnie, ale mnie ubiegłaś odnośnie tych jogurtów. ciekawi mnie jeszcze jak jogurt może stać w temp pokojowej i ma datę ważności na x czasu podejrzewam, że ten jogurt pasteryzowany, który jest użyty ma konserwanty, że oni już więcej dodawać nie muszą w każdym razie jogurt naturalny plus owoc zblendowany to dużo lepsze rozwiązanie. buziaczki dla wszystkich maluchów, które mają swoje mini święto dziś zapomniałam pochwalić, że Ola sie turla po całym pokoju
|
|
|
|
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
Wzrostu mam 165 cm
Jem właśnie serek wiejski lekki....ehhh a tak bym bonitka zjadła
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama, ktora uwielbia upaly dzis po pol godziny na dworze miala dosc. |
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam się Wam pochwalić, że Kubuniowi bardzo przypasowało nosidło
od razu usnął i drugie pytanie czy Wasze dzieciątka ściskają paluszki u stóp?
|
|
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Fewciu, u mnie też halny kurka siwa mało łba nie urwało jak do sklepu poszłam
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Na mroz bym sie nawet juz zamienila (nie cierpie slonca). Mi tez sie nie chce wychodzic, a u Ciebie chociaz wieje mmmmmm :P Kuba mi od kilku dni urzadza straszne histerie w gondoli. Konczy sie tak, ze niose go, a druga reka pcham wozek... Tylko w Tuli jest spokojny i sobie kima, ale to wchodzi w gre tylko popoludniu jak czika troche ustapi. A w gondoli to sie boje nawet na dwor isc... Strasznie zaluje, ze nie zabralam spacerowki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy za sobą pierwszą marchewkę
;jupi;Na początku Blanka nie wiedziała o co kaman, ale szybko załapała. Potem sama otwierała buzię i pchała łyżeczkę do środka
|
|
|
|
#357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tu dzis skwar odkropny, zero wiatru i 30stopni. Dla chlodnolubnych jak ja to prawdziwy dramat. Cytat:
![]() Ja nie pralam, bo nie wiedziam czy Kubie przypasuje i czy nie bede leciec zwracac do sklepu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
dla Blaneczki! U nas to samo bylo ![]() A fota gdzie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciesze sie, ze wam sie nocki uregulowaly i zazdrszcze u nas nadal kiepscizna :/ Ewik kiecka hmmm mam nadzieje, ze bedzie fajna nie mam konkretnego modelu, ale wiem, ze chce guziki od gory do dolu z tylu, ufam babce u ktorej szyje, bo bylam mega zadowolona z kiecki na cywilny, ktora teraz zreszta zamierzam ubrac na poprawiny.Kurcze wprowadzilismy sie ledwie do mieszkania i sasiad z gory zaczal wykanczanie, tak wiec halasuja, wiercs, piluja mi tu od rana, glowa peka a maly o dziwo zosanal i spi wtulony we mnie o dziwo dal sobie cyca wyjac z buzi. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Buziaki dla dzisiejszych malusinskich jubilatow oraz dla 18 Deli
|
|
|
|
|
#359 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sarah, słowo honoru, że nie do Ciebie I o ile Twoje podejście rozumiem, bo szukasz, wałkujesz temat jak sama piszesz i MYŚLISZ, o tyle wiele z tamtych komentarzy jest bezmyślna właśnie. I o to mi chodzi ![]() Cytat:
dlatego trze oczka.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
iiiii jak? ![]() no właśnie nie, bo to tylko dobra pamięć ![]() ---------------------------- Noc do kitu, przedwczoraj jej dałam gruszkę po południu i do dzisiaj męczyła - wczoraj bez kupy, obie noce przestękane, dzisiaj do tego się o 2 obudziła i chichrala, ledwo uśpiłam, a o 6 pobudka poszła drzemać potem na pół godziny jeszcze to ja też, no i teraz znów poszła odsypiać. Ale może lepiej będzie, bo kupa była ![]() I oznajmiam, że ktoś mnie i Całej dzieci zamienił - bowiem Dorotka weszła na Julaskowy level na czystość krzesła spuśćcie zasłonę milczenia, Agatka malowała farbami i muszę zrobić gruntowne mycie
|
|||||||
|
|
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle, co się wczoraj wydarzyło to nie uwierzycie Mała wykąpana i nakarmiona, i choć marudziła już od 2h spać nie chciała no to ja na kolację i pałęczkę przejął tż, ale oni zamiast udawać, że sie usypiają to zabawa, gadanie, samolociki i takie tam No ale nic nie mówię, niech tatko korzysta, po kolacyjce wkraczam znowu ja, mała trochę sie napiła, ale dalej spać nie chce, i sobie wkłada moje palce do buzi i gada ( ostatnio uwielbia gadać, majac w buźce moje palce, swoje rączki, stópki, pluje się i gada) pogadała, popluła się, nagle odwraca główkę i śpi Co prawda po godzinie obudziła się na cyca , ale i tak mega szok mamie zgotowała![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41914524]ale w górach i tak za bardzo wózkiem nie pojedziesz? [/QUOTE]no jasne, ze pod górę nie będę pchała wózka , ale po mieście, 'dolinami', żeby nie spędzała całego czasu w pionie, chociaż chyba, 4/5 dni jej krzydwy nie zrobią
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze
a chcilabym jeszcze siostre wziac do pomocy mimo wszystko
chyba, ze wezme tylko stelaz i fotelik....no ale to chyba to samo jakbym wziela tylko nosidło, ehh
Dobrze, ze do pracy nie musze wracac

dla Oskarka 

No ale nic nie mówię, niech tatko korzysta, po kolacyjce wkraczam znowu ja, mała trochę sie napiła, ale dalej spać nie chce, i sobie wkłada moje palce do buzi i gada ( ostatnio uwielbia gadać, majac w buźce moje palce, swoje rączki, stópki, pluje się i gada) pogadała, popluła się, nagle odwraca główkę i śpi