|
|
#1861 |
|
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Luna kleiki ryżowe mogą powodować zaparcia:/czy powodują tycie to nie wiem, pewnie wszystko zależy od malucha bo jedni mówią, że tak inni że nie.
|
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
no może nie męczyła się straszliwie, ale ból czuła
w końcu księżna też człowiekchoć powiem wam że zdziwiłam się, że urodziła naturalnie, bo byłam pewna, że ma dogadaną cesarkę no to fakt Cytat:
Apaszka super! Piękny kolorek
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio spotkalam dziewczyne, z ktora chodzilam na kurs przygotowujacy do porodu - miala bolesny porod, ale trwal on tylko 15 minut, mowi ze po 5 skurczach mala byla na swiecie - az mi gul wtedy do gardla skoczyl
|
|
#1865 |
|
Zadomowienie
|
Witam
W czym kąpiecie swoje skarby? Kończy mi się Oillan i ne wiem czy inwestować w nową butelkę. Jestem zachwycona jej skórą po tym emoliecie i boją się to stracić ![]() Raz, dwa razy w tygodniu kąpałam już w Hippie i chyba Johnsonie.
|
|
#1866 |
|
MBZ♥
|
Bmma, w babydreamie
uwielbiam zapach![]() Jak Roszpunka miała trądzik to w emolium, krochmalu. Johnssona też mieliśmy tego fioletowego i było ok
|
|
|
|
|
#1867 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 2 - dentysta bez znieczulenia - DZIEKUJE WYCHODZE - nikt mnie nie namowi na siadanie na fotel, jesli wiem ze nie dostane zastrzyku ![]() ad 3 - Ladnie przybiera Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ile w domu czekala na odpowiedni moment - nikt z nas nie wie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
eeeeeeeeeeeee - oki to przyslij ICH do mnie pozniej !!!albo mariano - romany WITAM sie we sloneczy wtorek - termomenrt pokazjue mi juz 23 stopnie, fakt jest w sloncu - ale wdac ze cieplo - zebym tylko dzis # nie dostala bo jade na wode sie poopalac - moge dostac Jutro ale nie Dzis ja zaraz koncze jesc snaidnako - Emilian w bujaku zjada zabawki - zaraz czas na kaszke dodaje ost foto jak slicznie jadl kaszke .- no paluszki lizac ![]() . |
||||||
|
|
|
|
#1868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;pCytat:
![]() ogłaszam wszem i w obec, że Kacper obrócił sie sam z BRZUCHA NA PLECY Czekam na oklaski i wiwaty!:laurki Wam podaruję....
|
||
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaki mądry małżonek
|
|
|
#1871 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kl aski:![]() To chyba faktycznie sie sprawdza że duże dzieci wolniej się obracają bo im ciężej ![]() Dragusia jak Twój? Często się obraca? Od dawna? Dziewczyny a moczycie dzieciom uszy? Bo ja przyznam że czasami nam wleci woda do ucha, im większy tym częsciej
|
|||||
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla Mikołajka i Ciebie ![]() Tak, ostatnia wit. D+K, ale z tego co czytałam to dziewczyny jeszcze podawały, żeby nie wyrzucać.
|
|
|
#1873 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry... ranny ale nie łeb boli... a zaraz muszę się wyszykować i potem na dworzec jechać... teściu jedzie na medytacje w bieszczady i po drodze wpada do nas z wizytą
rozwala mnie mój teść Swoją drogą ostatnio znowu mnie często głowa boli przy takiej pogodzie.. ![]() Poza tym dziecko mi się zepsuło....drugą noc z rzędu budzi się dodatkowo o 1:30 i 3 i potem o 5.... hmmm jakiś powrót do przeszłości... ![]() Cytat:
Ja bym nie robiła, jakbym czuła że jest ok. A jak już kiedyś gadałyśmy tu, to często właśnie przediagnozowanie bywa ![]() Cytat:
![]() Zawsze ktoś mi skanował. Poproszę chłopa popołudniu / wieczorem i wrzucę. A ile czekaliście na paszport ? Składa się tam gdzie dla dorosłych ? I ile ważny dla takiego malucha ? Szwagierka nas kusi żeby do niej wpaść jesienią więc chyba wyrobię... Cytat:
za wagę !![]() za cycochy pełne mleka ! Moje dalej dziwne... wychodząc z domu nie zakładam nawet wkładek... Niesamowite jest to jak różne są organizmy !!Cytat:
Moja znowu chyba została nastraszona przez Teścia że im będę wnuka ograniczać czy coś... bo jak się z jakimiś txtami zaczyna wypuszczać to już przyłapałam Teścia że ją kopie pod stołem albo szturcha i ona milknie Ooo rany poród...straszna rzecz... do dziś nie jestem w stanie obejrzeć sceny z porodem czy to w dokumencie czy w fabule ...mój chłop też ..nawet opisu do dziś nie zrobiłam...aaaaaaaa Cytat:
![]() Cytat:
ja też ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Odnośnie obracania się dużych.. mój się obraca od tygodnia pasjami.. ale o dziwo z pleców na brzuch...z brzucha na plecy nie chce wcale chociaż kiedyś to zrobił kilka razy...teraz odkrył to obracanie już świadomie.. i non stop się obraca.. więc pilnowanie go polega na tym żeby się nie obrócił w jakieś złe miejsce.. no i jak się chce odbrócić to go trzeba nieraz przestawić..
|
|
|
#1874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1875 |
|
MBZ♥
|
OC hmmm gdyby nie problemy z karmieniem-ból i problemy z dobrym przystawianiem to serio te pierwsze 3 miesiące to byłby cud, miód i orzeszki
![]() ![]() Co do porodu to ja wiedząc o cc jakby mi kazali rodzić naturalnie to bym pewnie do tej pory w ciąży była ![]() Używam zapachu na jakieś wielkie wyjście ale jak mi jakaś Sephora czy inny Douglas nachyla się nad Małą to potem obmywanie i zmiana ciuszków
|
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kl aski: teraz pilnować trzeba, bo dziecko ruchliwe
|
|
|
#1877 |
|
MBZ♥
|
OC to jest nadzieja, że faza nerwowego wpychaia wszystkiego do paszczaka minie
![]() Roszpunce czasem ne wychodzi obracanie się z brzucha na plecy bo Jej ręka przeszkadza-nie umie sobie poradzić jeszcze za to z pleców na bok i potem na brzuch już fajnie![]() Bmma, ja mam płyn do kąpieli, taki żel z pompką i balsam oraz puder
|
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1879 | |||
|
Kniaginia
|
Śniło mi się dziś, że jakiś obcy chłopak przyłożył do mnie telefon komórkowy tak jak się przykłada termometr bezdotykowy. Okazało się, że zrobił mi w ten sposób test ciążowy i wyszły 2 kreski
A ja wpadłam w panikę i się obudziłam.Hipp głównie, parę razy Oilatum i mąka ziemniaczana. Mniam mniam! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. może kiedyś medycyna pójdzie na tyle daleko, żeby poród stał się orgazmiczny ![]() Swoją droga tak a propos - ja nie ufam z gruntu ludziom, którzy mówią, że przyjście dziecka na świat nic a nic nie zmieniło w związku. Dużo sie zmienia. Do dwóch osób dochodzi trzecia, z którą wchodzi się w interakcje (nie tylko kobieta-mężczyzna, ale kobieta-dziecko i mężczyzna-dziecko, wchodzimy w nowe role), więc zmiany są nieuniknione i już. |
|||
|
|
|
|
#1880 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla babci za wózekCytat:
![]() wogóle wszystkie dzieciaki słodziaki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i za wszystkie skończone miesiace naszych maluszków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sie mi przypomina jak moja mi pwoiedziała "po drugim dziecku już nie wrócisz do dawnych ciuchów, juz nie tak łatwo schudnąć ' a ja jej zrobiłam na złość i wróciłam
|
|
|
#1881 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Lukrecjas;41907942]w temacie domofonu Chłopak odprowadza swoją dziewczynę do domu po imprezie. Kiedy dochodzą do klatki, facet czuje się na wygranej pozycji, podpiera się dłonią o ścianę i mówi do dziewczyny: - Kochanie, a gdybyś mi tak zrobiła laseczkę. - Tutaj? Jesteś nienormalny. - No, tak szybciutko, nic się nie stanie. - Nie! A jak wyjdzie ktoś z rodziny wyrzucić śmieci, albo jakiś sąsiad i mnie rozpozna. - Ale to tylko laska, nic więcej, kobieto. - Nie, a jak ktoś będzie wychodził. - No dawaj nie bądź taka. - Powiedziałam Ci, że nie i koniec! - No weź, tu się schylisz i nikt Cię nie zobaczy, głupia. - Nie! W tym momencie pojawia się siostra dziewczyny w koszuli nocnej, rozczochrana i mówi: - Tata mówi, że już wyrzuciliśmy śmieci i masz mu zrobić tą laskę do cholery, a jak nie to ja mu zrobię. A jak nie, to tata mówi, że zejdziemu zrobi, tylko niech zdejmie rękę z tego domofonu bo jest k**wa 3 rano![ahaha:/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cudo Lukrejas bieganie o 5 rano ... podziwiam Tasia brawa za 10,5 h Bmma brawo za 5 mies. Demeter brawo za wagę i kciuki za rehabilitację Nyaa wszystkiego najlepszego Achna brawa za 3 mies. Luna uszy od początku prawie moczylam. A tak w ogóle to część . Relaksujemy się,plażujemy.sielanka
|
|
|
#1882 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=nestelle;41915205]Słodki .tort piękny
Cytat:
|
|
|
#1883 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
ale się wnerwiłam z rana! nad ranem poszłam otworzyć okno na oścież bo nie dało się oddychać a przychodzę później i nie da się zamknąć ;/ dobrze, że nie pada ani nie ma wiatru bo chyba bym musiała w jednej ręce dziecko trzymać a drugą pilnować okna co się naszarpałam to moje ;/ Cytat:
![]() za wagę i miarę ![]() no i oczywiście kciuki ogromne za rehabilitację, jesteśmy z Wami (p.s. bardzo mi przypominasz dziewczynę z top model )Cytat:
wszystkiego naj naj i zdrówka dużodla Mikołaja za wagę i dł ![]() rzeczywiście ciężko dziecko wymierzyć dokładnie Cytat:
![]() Cytat:
teraz spróbowałam Johnsona ale taki jakiś nijaki.. ![]() wczoraj rozmawiałam z teściową.. powiedziała mi, że kupiła Ewie opaskę na chrzest.. ja się cieszę, że teściowa coś małej kupuje ale nie powiem, że lepiej by było gdyby się wcześniej skonsultowała.. zapytała może czy już czasem nie kupiłam czy coś.. tak więc ja kupiłam na razie tylko sukienkę a ona już rajstopki, opaskę, szatkę.. no dobra już nie narzekam.. ale zaczyna mnie to irytować.. tak samo jak gdy była u mnie brała mi małą kiedy jej się podobało i nawet się nie pytała czy mam w planach ją nakarmić, przewinąć, wykąpać.. także musiałam jej ją "zabierać".. później już nie miałam siły i wysyłałam męża po moje dziecko!!! żeby mało tego było stwierdziła przez skypa, że mała jest odparzona pod pachami! ejjj chyba ja lepiej widzę! miała może lekko różowe ale nie odparzone- helołłłłł! a ta już, że mączkę, że srączkę i ona wie też lepiej kiedy moje dziecko chce być na rączkach a kiedy jest głodna.. szkoda gadać.. ehh wyżaliłam się :P a i na koniec powiedziała mi, że wujek męża mego (mąż cioci chrzestnej jego) pozgrywał sobie na telefon moje i Ewy zdjęcia i pokazywał teściowej na grilu! ku.........a aż we mnie zagorało! że nie wspomnę, że ma moje zdjęcie z żoną swoją na fb.. jak tam wpadnę jak będę w Polsce to mnie popamięta, bo ja się w tańcu nie pier...ę! ja jeszcze mogę zrozumieć, że nie szanuje mojej prywatności ale mojego dziecka- zatłukę! no to się rozpisałam.. chyba mnie te okno z rana w taki nastrój bojowy wprawiło |
||||
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zadomowienie
|
OC
też mam bóle głowy.. chyba przez tą pogodę.. szczególnie z rana i na wieczór.. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Rozeznanie
|
Mi się tez wydawało, że nigdy przenigdy nie dam sobie grzebać w zębie bez znieczulenia
Ale zdecydowałam się na to bo nie mogłam przeżyć, że potem będę musiała ściągnąć mleko i je wylać do zlewu :P Takie marnotrawstwo :P a kropkę nad i postawiła dentystka jak mi powiedziała, że jak będzie bolało to da mi jednak to znieczulenie i poszło. Brawa za wszystkie dokonania małych pociech
|
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrrr i jak przemówić do rozsądku że 4h bez skurczów to nie 10h ze skurczami? Co innego jak np. Nestelle czy Liwka, porody krótkie ale bolało jak cholera. Swoją drogą są szczęsciary takie jak ta która leżała obok mnie za parawanem, przyjechała bo troche bolał ją brzuch-rozwarcie 6 cm, 15 minut pozniej dwa parca i dzieć był. A darła się tylko przy szyciu ![]() Mój tez chłonie zapachy, szlak mnie trafia bo uwielbiam ten dzieciowy Kamilek obrócił się pare razy i też z pleców na brzuch. Myślę że jednak prawda z tymi że większe chyba później się obracają, bo wypada że na 4 miesiące ![]() Cytat:
Co innego ślub-tu rozumiem że nic sie nie zmienia |
||
|
|
|
|
#1887 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() daj znać, jak po mleczku ![]() Cytat:
![]() Hello Dziś już Krzyś nie spał 10,5h ![]() Spał 9 (21-6). A potem dospał jeszcze do 9 A ja z Nim ![]() Dlatego dopiero teraz zbieramy się na spacer ![]() I chyba kupię dziś "Księgę Dźwięków" Oby się spodobała ![]() No i dziś 3 miesiące minęły
|
|
|
#1888 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Głównym źródłem, że tak powiem zostaje forum. I w sumie chyba takie właśnie było założenie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też mam i jest ok Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj tak mnie łeb bolał, ze szok. Dzisiaj od rana spokojniutko. Mały tylko je i śpi, tż też śpi po nocce, a ja na kompie pół dnia wiszę ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Ha ha przed chwilą sprawdzam pocztę, a tam reklama od Allegro - ofert specjalnie dla Ciebie. I co jest na pierwszym miejscu? Drewniania wędlina Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-07-23 o 11:46 Powód: drewniana wędlina |
|||||||||
|
|
|
|
#1889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dla KAcpraCześć kobietki Małpka głosy lecą
|
|||
|
|
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja tu to wy na FB, jak ja na FB to wy tu
![]() Dziewczyny gondola robi sie za ciasna dla mojego kluska, czy są jakies wkładki dla maluchów do spacerówek??? Lunka ty masz cos takiego??? Bo na płasko w spacerówce to chyba bedzie mi latał po wózku ...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

w końcu księżna też człowiek
tak jak w bezbolesna depilacje 

kl aski:

w ubraniu i pieluszce....cm ile mamy nie wiem, ale ubranka mamy na 74-80cm w czwartek poznam aktualne wymiary i az się boję...poza tym nie wiem czy to mozliwe w 5 miesiacu, ale znow mam nawał pokarmowy i w nocy po 3 razy sie musze przebierać....;/ a cyce jak kamienie....
05.07.2008