Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 09:52   #1861
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Luna kleiki ryżowe mogą powodować zaparcia:/czy powodują tycie to nie wiem, pewnie wszystko zależy od malucha bo jedni mówią, że tak inni że nie.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 09:52   #1862
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja tam w jej męczarnię nie wierzę, jeszcze jak Książe przy niej był
no może nie męczyła się straszliwie, ale ból czuła w końcu księżna też człowiek

choć powiem wam że zdziwiłam się, że urodziła naturalnie, bo byłam pewna, że ma dogadaną cesarkę

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
No wiesz...pewnie nie czekała w domu na skurcze co 3 minuty
no to fakt

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ja nie wierze w bezbolesny porod tak jak w bezbolesna depilacje

hm... to mojemu od ponad miesiaca powinno cos isc
zaczynam myslec o takiej "apaszce" dla Wacpana http://www.bibabu.pl/dribble-bib-niebieski.html
noo, są jedynie krótkie porody, ale bezbolesne??

Apaszka super! Piękny kolorek
Stary 2013-07-23, 09:54   #1863
BYou
MBZ♥

Anika to wiem, że to pewnie potrwaale mam wrażenie jakby coś się zaczęło dziaćoby jak najmniej boleśnie

Stary 2013-07-23, 09:55   #1864
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
noo, są jedynie krótkie porody, ale bezbolesne??
ostatnio spotkalam dziewczyne, z ktora chodzilam na kurs przygotowujacy do porodu - miala bolesny porod, ale trwal on tylko 15 minut, mowi ze po 5 skurczach mala byla na swiecie - az mi gul wtedy do gardla skoczyl
Stary 2013-07-23, 09:56   #1865
bmma
Zadomowienie

Witam
W czym kąpiecie swoje skarby?
Kończy mi się Oillan i ne wiem czy inwestować w nową butelkę. Jestem zachwycona jej skórą po tym emoliecie i boją się to stracić
Raz, dwa razy w tygodniu kąpałam już w Hippie i chyba Johnsonie.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 09:58   #1866
BYou
MBZ♥

Bmma, w babydreamieuwielbiam zapach
Jak Roszpunka miała trądzik to w emolium, krochmalu. Johnssona też mieliśmy tego fioletowego i było ok

Stary 2013-07-23, 09:59   #1867
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
I ja też jestem za forum Jakoś tu ładniej i przejrzyściej. A tam laseczki przez jeden dzień napisały prawie 1000 wiadomości hehe.

Przeżyłam dentystkę i nawet namówiła mnie na borowanie bez znieczulenia Ja cykor jestem straszny więc jestem z siebie bardzo dumna Dentystka też była bo powiedziała, że należy mi się naklejka Dzielny pacjent

Dziś Mikołajek kończy 3 miesiące. W zeszłym tygodniu miał szczepienia i miał 5700 i 63 cm choć wydaje mi się, że jest jakieś 2 cm dłuższy.
ad 1 - yhmmm tyz tyz
ad 2 - dentysta bez znieczulenia - DZIEKUJE WYCHODZE - nikt mnie nie namowi na siadanie na fotel, jesli wiem ze nie dostane zastrzyku
ad 3 - Ladnie przybiera

Cytat:
bo tam duzym plusem jest rozmowa "na żywo" - fantastyczne to jest
ja wolę tu, bo mam szanse zacytowac, wrocic, odniesc sie, a przede wszystkim nadrobic

w tylek dostaniesz za takie retoryczne pytania.
Klementyna otwieraj lakto-biznes. podobno w banku mleka za 100 ml 40 zł

to slyszalam na poczatku... tylko jak to sie ma do karmienia 'na żadanie"?
Moj je iedy chce i nie tyje, tylko Ty masz smietane a ja chude mleko (po moim żarciu powinno miec 30% tluszczu)...
oooooooooo wow NIEZLE - Klementynka no jak nic biznes dla cie ... i dorobisz - (.)(.) ci odpoczna - wilk syty i owca cala

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
wiesz moze bolow porodowych jakis kosmicznych nie miala ale daj spokoj baba nawet pierdnac spokojnie nie moze... bo od razu media sa.
nio w sumis racja ... ale za to ''jakie'' bajkowo zycie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ooooo
wyprowadzam się

Ale patrzcie, Kate pojechała o 6:00 rano a urodziła przed 17:00 także trochę się pomęczyła
ja chyba tez musze przemyslec wyprowadzke tam

i ile w domu czekala na odpowiedni moment - nikt z nas nie wie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

Miałam dziś o jedną pobudkę więcej, bo Róża krzyknęła. Poszłam do niej, a ona śpi dalej. A już wszystko do karmienia przygotowałam.

Wracać tu z tego fb!!!!
ahaha - a to ci niespodzianke zrobila

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Chciałam tylko napisać, że jakby któraś szukała tych kosmitów tó są u mnie. Moje dziecko jeszcze spi Codziennie wstajemy o 5.30 a dziś niespodzianka.
eeeeeeeeeeeee - oki to przyslij ICH do mnie pozniej !!!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

sa jeszcze mutanty :P (bez obrazy )
albo mariano - romany

WITAM sie we sloneczy wtorek - termomenrt pokazjue mi juz 23 stopnie, fakt jest w sloncu - ale wdac ze cieplo - zebym tylko dzis # nie dostala bo jade na wode sie poopalac - moge dostac Jutro ale nie Dzis

ja zaraz koncze jesc snaidnako - Emilian w bujaku zjada zabawki - zaraz czas na kaszke
dodaje ost foto jak slicznie jadl kaszke .- no paluszki lizac

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kaszka.jpg (75,6 KB, 23 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 10:02   #1868
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
bo tam duzym plusem jest rozmowa "na żywo" - fantastyczne to jest
ja wolę tu, bo mam szanse zacytowac, wrocic, odniesc sie, a przede wszystkim nadrobic

w tylek dostaniesz za takie retoryczne pytania.
Klementyna otwieraj lakto-biznes. podobno w banku mleka za 100 ml 40 zł

to slyszalam na poczatku... tylko jak to sie ma do karmienia 'na żadanie"?
Moj je iedy chce i nie tyje, tylko Ty masz smietane a ja chude mleko (po moim żarciu powinno miec 30% tluszczu)...

tak, odstawiasz wit. K
to sa takie banki?myslałam, ze tylko spemowe;p Zastanowie sie powaznie nad tym;p
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam
Kończy mi się Oillan i ne wiem czy inwestować w nową butelkę. Jestem zachwycona jej skórą po tym emoliecie i boją się to stracić
Mi skonczyl sie emolium i wyjełam KLORANE bebe-kiedys dostalam od kogos zel do mycia ciala i wlosow z nagietka i jest super...nie wiem jaki sklad, bo nie znam sie,ale slicznie pachnie i ma taka komsystencje, ze kazdy brudek wyczuwa sie pod szyją czy pachą
ogłaszam wszem i w obec, że Kacper obrócił sie sam z BRZUCHA NA PLECY Czekam na oklaski i wiwaty!:laurki Wam podaruję....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 10:04   #1869
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
monica
też dziś wysłałam tż po bodziaki.. wszystko albo z długim rękawem albo za małe, albo za duże.. ehh
pojechał kupił piękne 5 sztuk w tym 3 pary za duże )
i dostał piłkę dmuchaną do basenu za darmo

Ewa wykąpana, coś marudna była ale u nas burza i pada.. teraz już słodko śpi
dziękujemy za miłe komentarze w klubie

jaki mądry małżonek

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-23, 10:06   #1870
BYou
MBZ♥

Klementynko

Stary 2013-07-23, 10:07   #1871
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Luna kleiki ryżowe mogą powodować zaparcia:/czy powodują tycie to nie wiem, pewnie wszystko zależy od malucha bo jedni mówią, że tak inni że nie.
yhm.. pytam bo nie mam pojęcia. Poprostu zobaczyłam w sklepie

Cytat:
ostatnio spotkalam dziewczyne, z ktora chodzilam na kurs przygotowujacy do porodu - miala bolesny porod, ale trwal on tylko 15 minut, mowi ze po 5 skurczach mala byla na swiecie - az mi gul wtedy do gardla skoczyl
nienawidze słuchać/czytać takich rzeczy

Cytat:
Jak Roszpunka miała trądzik to w emolium, krochmalu. Johnssona też mieliśmy tego fioletowego i było ok
ja też w babydreamie, oliwka też z babydream. Lubie i tanio wychodzi. No i włoski pięknie pachną

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ja zaraz koncze jesc snaidnako - Emilian w bujaku zjada zabawki - zaraz czas na kaszke

.
Pyszniutki

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
to sa takie banki?myslałam, ze tylko spemowe;p Zastanowie sie powaznie nad tym;p

Mi skonczyl sie emolium i wyjełam KLORANE bebe-kiedys dostalam od kogos zel do mycia ciala i wlosow z nagietka i jest super...nie wiem jaki sklad, bo nie znam sie,ale slicznie pachnie i ma taka komsystencje, ze kazdy brudek wyczuwa sie pod szyją czy pachą
ogłaszam wszem i w obec, że Kacper obrócił sie sam z BRZUCHA NA PLECY Czekam na oklaski i wiwaty!:laurki Wam podaruję....
juhuuuuu (skacze aż pod sufit) kl aski:
To chyba faktycznie sie sprawdza że duże dzieci wolniej się obracają bo im ciężej
Dragusia jak Twój? Często się obraca? Od dawna?

Dziewczyny a moczycie dzieciom uszy? Bo ja przyznam że czasami nam wleci woda do ucha, im większy tym częsciej

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 10:14   #1872
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Dentystka też była bo powiedziała, że należy mi się naklejka Dzielny pacjent

Dziś Mikołajek kończy 3 miesiące. W zeszłym tygodniu miał szczepienia i miał 5700 i 63 cm choć wydaje mi się, że jest jakieś 2 cm dłuższy.

Czyli dziś mu podaje ostatnią dawkę witaminy KiD tak?

Brawa dla wszystkich solenizantów i solenizantek. Dorodne wagowo te Wasze dzieciaczki Uwielbiam te dołeczki i fałdki

Jak w końcu zrzucę z tel fotki to i ja pokaże Wam swoje dziecię.

A tymczasem będę starała się jeszcze usnąć więc dobranoc
Dla Mikołajka i Ciebie

Tak, ostatnia wit. D+K, ale z tego co czytałam to dziewczyny jeszcze podawały, żeby nie wyrzucać.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-23, 10:26   #1873
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry... ranny ale nie łeb boli... a zaraz muszę się wyszykować i potem na dworzec jechać... teściu jedzie na medytacje w bieszczady i po drodze wpada do nas z wizytą rozwala mnie mój teść

Swoją drogą ostatnio znowu mnie często głowa boli przy takiej pogodzie..

Poza tym dziecko mi się zepsuło....drugą noc z rzędu budzi się dodatkowo o 1:30 i 3 i potem o 5.... hmmm jakiś powrót do przeszłości...

Cytat:
Ale z tą fizykoterapią to nie wiem. Każdy lekarz mówi mi co innego, a ja widzę, że z moim dzieckiem nie ma większych problemów.
Jak widzisz to nic nie rób Ja bym nie robiła, jakbym czuła że jest ok. A jak już kiedyś gadałyśmy tu, to często właśnie przediagnozowanie bywa

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
OC ja bym była bardzo bardzo wdzięczna, jakbyś mi zeskanowała te szlaki, bo poważnie o tym myślimy
My będziemy mieli paszport dla Hani,właśnie czekamy na odbiór.
70 eurosów to trochę drogo ciekawa jestem ile za jeden pokoj z łazienką.
Znalazłam ! Ale...nie umiem obsługiwać skanera Zawsze ktoś mi skanował. Poproszę chłopa popołudniu / wieczorem i wrzucę.

A ile czekaliście na paszport ? Składa się tam gdzie dla dorosłych ? I ile ważny dla takiego malucha ? Szwagierka nas kusi żeby do niej wpaść jesienią więc chyba wyrobię...

Cytat:
Z aktualności w czwartek mamy szczepienia...dzis z ciekawosci zważyłam Kacpra i waga pokazała 10kg w ubraniu i pieluszce....cm ile mamy nie wiem, ale ubranka mamy na 74-80cm w czwartek poznam aktualne wymiary i az się boję...poza tym nie wiem czy to mozliwe w 5 miesiacu, ale znow mam nawał pokarmowy i w nocy po 3 razy sie musze przebierać....;/ a cyce jak kamienie....
Nic to ide nadrobic chociaz kilka stron
za wagę !
za cycochy pełne mleka ! Moje dalej dziwne... wychodząc z domu nie zakładam nawet wkładek... Niesamowite jest to jak różne są organizmy !!

Cytat:
hehe
moja teściowa ostatnio do mnie: "i żeby, jak wrócicie do domu, Wam krzyczał tak, żebyś czuła, że masz dziecko". (czyli ona nie poczuła, że miała dzieci, bo jej wszak NIGDY nie płakały)
No i wykrakała. Z drugiej strony, kochana, nie?!
Raaaany, że jej takie coś przez usta przechodzi..... Moja znowu chyba została nastraszona przez Teścia że im będę wnuka ograniczać czy coś... bo jak się z jakimiś txtami zaczyna wypuszczać to już przyłapałam Teścia że ją kopie pod stołem albo szturcha i ona milknie

Cytat:
Ooo rany poród...straszna rzecz... do dziś nie jestem w stanie obejrzeć sceny z porodem czy to w dokumencie czy w fabule ...mój chłop też ..nawet opisu do dziś nie zrobiłam...aaaaaaaa

Cytat:
Pani, ślinienie u nas to od dawna ale teraz doszło złoszczenie i nie nadążam z wycieraniem fajny ten śliniak, nie wiem czy Roszpunka dałaby sobie założyć
Nooo u nie też miał taką fazę na wyjeździe...3 dni złości i jęczenia...plus ślinienie... ale pewnego dnia obudził się... przestał jęczeć... jest znowu raczej pogodny... za to całą buzię ma czerwoną bo odkrył odpychanie się na nogach jak leży na brzuchu...minimalnie się przemieszcza po kilkadziesiąt cm...stękając przy tym niemiłosiernie... ale nie ogarnął że trzeba by głowę podnieść więc cały pyszczek czerwony od koca

Cytat:
No ja niestety zauważyłam, że wiele kobiet lubi się licytować w tym temacie... a ja to rodziłam pół godziny, a ja to prawie orgazm miałam, a ja to po cesarce minutę już biegałam.... jakieś dziwne powody do przechwałek ... ale mam nowe kryterium rozpoznawania równych babek... jak która gada takie głupoty i ogólnie mi przedstawia pierwsze 3 miesiące macierzyństwa i poród jako miód, cud i orzeszki... to już wiem że nie ma co sobie głowy zawracać.. bo się nie dogadamy

Cytat:
ja też ogólnie to Wasze dzieci też tak pochłaniają zapachy ? jak mojego chwilę pobada pediatra nasz...to już potem cały dzień czuć od młodego jego perfumy

Cytat:

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Odnośnie obracania się dużych.. mój się obraca od tygodnia pasjami.. ale o dziwo z pleców na brzuch...z brzucha na plecy nie chce wcale chociaż kiedyś to zrobił kilka razy...teraz odkrył to obracanie już świadomie.. i non stop się obraca.. więc pilnowanie go polega na tym żeby się nie obrócił w jakieś złe miejsce.. no i jak się chce odbrócić to go trzeba nieraz przestawić..
Stary 2013-07-23, 10:28   #1874
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Patrzyłam i wybrać nie umiałam. Były, aż 2 różne do kąpieli.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-23, 10:29   #1875
BYou
MBZ♥

OC hmmm gdyby nie problemy z karmieniem-ból i problemy z dobrym przystawianiem to serio te pierwsze 3 miesiące to byłby cud, miód i orzeszki
Co do porodu to ja wiedząc o cc jakby mi kazali rodzić naturalnie to bym pewnie do tej pory w ciąży była
Używam zapachu na jakieś wielkie wyjście ale jak mi jakaś Sephora czy inny Douglas nachyla się nad Małą to potem obmywanie i zmiana ciuszków

Stary 2013-07-23, 10:31   #1876
bmma
Zadomowienie

Cytat:

kl aski: teraz pilnować trzeba, bo dziecko ruchliwe

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-23, 10:31   #1877
BYou
MBZ♥

OC to jest nadzieja, że faza nerwowego wpychaia wszystkiego do paszczaka minie
Roszpunce czasem ne wychodzi obracanie się z brzucha na plecy bo Jej ręka przeszkadza-nie umie sobie poradzić jeszczeza to z pleców na bok i potem na brzuch już fajnie

Bmma, ja mam płyn do kąpieli, taki żel z pompką i balsam oraz puder

Stary 2013-07-23, 10:34   #1878
bmma
Zadomowienie

Cytat:
OC to jest nadzieja, że faza nerwowego wpychaia wszystkiego do paszczaka minie
Roszpunce czasem ne wychodzi obracanie się z brzucha na plecy bo Jej ręka przeszkadza-nie umie sobie poradzić jeszczeza to z pleców na bok i potem na brzuch już fajnie

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-23, 10:50   #1879
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no ciekawa jestem która z naszego grona pierwsza tam powędruje
Śniło mi się dziś, że jakiś obcy chłopak przyłożył do mnie telefon komórkowy tak jak się przykłada termometr bezdotykowy. Okazało się, że zrobił mi w ten sposób test ciążowy i wyszły 2 kreski A ja wpadłam w panikę i się obudziłam.

Cytat:
Witam
Hipp głównie, parę razy Oilatum i mąka ziemniaczana.

Cytat:

.
Mniam mniam!

Cytat:
To siłacz

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a moczycie dzieciom uszy? Bo ja przyznam że czasami nam wleci woda do ucha, im większy tym częsciej
Moczymy. Wczoraj Róża tak się wierciła i wierzgała w wanience, że pół twarzy sobie zmoczyła, oko i usta w pianie.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
teściu jedzie na medytacje w bieszczady

No ja niestety zauważyłam, że wiele kobiet lubi się licytować w tym temacie... a ja to rodziłam pół godziny, a ja to prawie orgazm miałam, a ja to po cesarce minutę już biegałam.... jakieś dziwne powody do przechwałek ... ale mam nowe kryterium rozpoznawania równych babek... jak która gada takie głupoty i ogólnie mi przedstawia pierwsze 3 miesiące macierzyństwa i poród jako miód, cud i orzeszki... to już wiem że nie ma co sobie głowy zawracać.. bo się nie dogadamy
1. niezły odlot
2. może kiedyś medycyna pójdzie na tyle daleko, żeby poród stał się orgazmiczny
Swoją droga tak a propos - ja nie ufam z gruntu ludziom, którzy mówią, że przyjście dziecka na świat nic a nic nie zmieniło w związku. Dużo sie zmienia. Do dwóch osób dochodzi trzecia, z którą wchodzi się w interakcje (nie tylko kobieta-mężczyzna, ale kobieta-dziecko i mężczyzna-dziecko, wchodzimy w nowe role), więc zmiany są nieuniknione i już.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 10:52   #1880
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Kilkudniowy odwyk od internetu i już jestem daleko w lesie z wątkiem.
Byliśmy u moich rodziców, nawet nie miałam kiedy kompa otworzyć. Mama, znaczy babcia, się machnęła na wózek i tym sposobem Róża jeździła już w spacerówce na płasko.
Idę czytać.
dla babci za wózek

Cytat:
pięknie podnosi!!!!!kl aski:

Sto lat Kochana!!!:ro za:

A ja się pochwalę moim wyciapanym Szczęściem
jaki słodziak

wogóle wszystkie dzieciaki słodziaki

Cytat:

aa my mamy duże auto bo 8 osobowe ale jak przyjdzie co do czego to pewnie też nie będzie miejsca
jeszcze jak sobie pomyślę o tych 12 godzinach w podróży tob
ja też najgorzej takich długich jazd nie lubię

Cytat:
:
Dzisiaj kończymy 5 m-cy

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Sto lat dla Leonka -z za 4 m-ce,
oraz dla Tomka - 3 m-ce

i za wszystkie skończone miesiace naszych maluszków

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

A z pozytywów to ważymy już 6215g i mamy 62 cm a w sobotę kończymy 3 miesiące

Cytat:

Cytat:
hehe
moja teściowa ostatnio do mnie: "i żeby, jak wrócicie do domu, Wam krzyczał tak, żebyś czuła, że masz dziecko". (czyli ona nie poczuła, że miała dzieci, bo jej wszak NIGDY nie płakały)
No i wykrakała. Z drugiej strony, kochana, nie?!
no niezłe życzenia od teściowej
sie mi przypomina jak moja mi pwoiedziała "po drugim dziecku już nie wrócisz do dawnych ciuchów, juz nie tak łatwo schudnąć ' a ja jej zrobiłam na złość i wróciłam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 11:02   #1881
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Hej, zanim nadrobię, to napiszę, bo potem zapomnę. Miałyście rację co do podnoszenia główki. Wczoraj położyłam małego jak zwykle na brzuszku i pięknie podniósł główkę.
Plus zdjęcie tortu. Pyszny wyszedł

Miałam dodać zdjecie w klubie, ale ta z rozpędu wrzuciłam tutaj
Słodki .tort piękny
Cytat:
pięknie podnosi!!!!!kl aski:

Sto lat Kochana!!!:ro za:

A ja się pochwalę moim wyciapanym Szczęściem

[QUOTE=Lukrecjas;41907942]w temacie domofonu

Chłopak odprowadza swoją dziewczynę do domu po imprezie.
Kiedy dochodzą do klatki, facet czuje się na wygranej pozycji, podpiera się dłonią o ścianę i mówi do dziewczyny:
- Kochanie, a gdybyś mi tak zrobiła laseczkę.
- Tutaj? Jesteś nienormalny.
- No, tak szybciutko, nic się nie stanie.
- Nie! A jak wyjdzie ktoś z rodziny wyrzucić śmieci, albo jakiś sąsiad i mnie rozpozna.
- Ale to tylko laska, nic więcej, kobieto.
- Nie, a jak ktoś będzie wychodził.
- No dawaj nie bądź taka.
- Powiedziałam Ci, że nie i koniec!
- No weź, tu się schylisz i nikt Cię nie zobaczy, głupia.
- Nie!
W tym momencie pojawia się siostra dziewczyny w koszuli nocnej, rozczochrana i mówi:
- Tata mówi, że już wyrzuciliśmy śmieci i masz mu zrobić tą laskę do cholery, a jak nie to ja mu zrobię. A jak nie, to tata mówi, że zejdziemu zrobi, tylko niech zdejmie rękę z tego domofonu bo jest k**wa 3 rano![ahaha:/QUOTE]

Cytat:
ahahahahahaah
TO SAMO POMYSLALAM

a tak btw - strippi
powinna mieszkac w DUBAJU - i bylaby ''bogata''

http://www.xn--fpi-spa3g.pl/post/201...za-odchudzanie

oooka Emiliano spi, ja idem prysznic - akcja - depilacja
i do snu tak myslem
Ja też się przeprowadzam

Cytat:
Hej, pamiętacie mnie jeszcze?;p Miałam problemy z netem i wiecej go nie było niz był, a juz zeupełnie się wyłączał jak wchodziłam na wizaz;D teraz juz jest w miare ok, więc mam nadzieje, ze uda mi sie nadrobic chociaz ze 2 ostatnie strony;p JAk ktos miał do mnie jakies sprawy, pytania, skargi luz zażalenia to pisac jeszcze raz, bo ni huhu nie dam rady nadrobic wszystkiego Z aktualności w czwartek mamy szczepienia...dzis z ciekawosci zważyłam Kacpra i waga pokazała 10kg w ubraniu i pieluszce....cm ile mamy nie wiem, ale ubranka mamy na 74-80cm w czwartek poznam aktualne wymiary i az się boję...poza tym nie wiem czy to mozliwe w 5 miesiacu, ale znow mam nawał pokarmowy i w nocy po 3 razy sie musze przebierać....;/ a cyce jak kamienie....
Dla kacpra
Cytat:
Ja niecałe 30 min od przyjazdu do szpitala a bolało strasznie
Cytat:
Witam
W hipie.potem balsam
Cytat:
ad 1 - yhmmm tyz tyz
ad 2 - dentysta bez znieczulenia - DZIEKUJE WYCHODZE - nikt mnie nie namowi na siadanie na fotel, jesli wiem ze nie dostane zastrzyku
ad 3 - Ladnie przybiera

oooooooooo wow NIEZLE - Klementynka no jak nic biznes dla cie ... i dorobisz - (.)(.) ci odpoczna - wilk syty i owca cala

nio w sumis racja ... ale za to ''jakie'' bajkowo zycie

ja chyba tez musze przemyslec wyprowadzke tam

i ile w domu czekala na odpowiedni moment - nikt z nas nie wie

ahaha - a to ci niespodzianke zrobila

eeeeeeeeeeeee - oki to przyslij ICH do mnie pozniej !!!

albo mariano - romany

WITAM sie we sloneczy wtorek - termomenrt pokazjue mi juz 23 stopnie, fakt jest w sloncu - ale wdac ze cieplo - zebym tylko dzis # nie dostala bo jade na wode sie poopalac - moge dostac Jutro ale nie Dzis

.

Cudo

Lukrejas bieganie o 5 rano ... podziwiam
Tasia brawa za 10,5 h
Bmma brawo za 5 mies.
Demeter brawo za wagę i kciuki za rehabilitację
Nyaa wszystkiego najlepszego
Achna brawa za 3 mies.
Luna uszy od początku prawie moczylam.

A tak w ogóle to część . Relaksujemy się,plażujemy.sielanka
Stary 2013-07-23, 11:13   #1882
bmma
Zadomowienie

[QUOTE=nestelle;41915205]Słodki .tort piękny

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
w temacie domofonu

Chłopak odprowadza swoją dziewczynę do domu po imprezie.
Kiedy dochodzą do klatki, facet czuje się na wygranej pozycji, podpiera się dłonią o ścianę i mówi do dziewczyny:
- Kochanie, a gdybyś mi tak zrobiła laseczkę.
- Tutaj? Jesteś nienormalny.
- No, tak szybciutko, nic się nie stanie.
- Nie! A jak wyjdzie ktoś z rodziny wyrzucić śmieci, albo jakiś sąsiad i mnie rozpozna.
- Ale to tylko laska, nic więcej, kobieto.
- Nie, a jak ktoś będzie wychodził.
- No dawaj nie bądź taka.
- Powiedziałam Ci, że nie i koniec!
- No weź, tu się schylisz i nikt Cię nie zobaczy, głupia.
- Nie!
W tym momencie pojawia się siostra dziewczyny w koszuli nocnej, rozczochrana i mówi:
- Tata mówi, że już wyrzuciliśmy śmieci i masz mu zrobić tą laskę do cholery, a jak nie to ja mu zrobię. A jak nie, to tata mówi, że zejdziemu zrobi, tylko niech zdejmie rękę z tego domofonu bo jest k**wa 3 rano![ahaha:/QUOTE]

Ja też się przeprowadzam

Dla kacpra

Ja niecałe 30 min od przyjazdu do szpitala a bolało strasznie

W hipie.potem balsam

Cudo

Lukrejas bieganie o 5 rano ... podziwiam
Tasia brawa za 10,5 h
Bmma brawo za 5 mies.
Demeter brawo za wagę i kciuki za rehabilitację
Nyaa wszystkiego najlepszego
Achna brawa za 3 mies.
Luna uszy od początku prawie moczylam.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-23, 11:16   #1883
jolanT
Zadomowienie

dzień dobry!

ale się wnerwiłam z rana! nad ranem poszłam otworzyć okno na oścież bo nie dało się oddychać a przychodzę później i nie da się zamknąć ;/ dobrze, że nie pada ani nie ma wiatru bo chyba bym musiała w jednej ręce dziecko trzymać a drugą pilnować okna
co się naszarpałam to moje ;/

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Witam się!

Dawno się nie odzywałam, szczerze po moich 2 tygodniowych wakacjach w domu jest taki sajgon, że szok. Prania mam w cholerę, nie wspominając o prasowaniu Dopiero dziś rozpakowałam 3 wielkie torby.
Do tego mały jest już dosyć zajmujący, nie lubi leżeć sam, trzeba się nim interesować A najlepiej nosić na rękach, żeby świat widział - babcie nauczyły jak byłam w domu :/

Dziś poszliśmy na II szczepienia, wzięlismy 5w1 tylko na razie. Niestety tak jak myślałam, mały ma problemy z podnoszeniem główki i dostaliśmy skierowanie do Poradni Rehabilitacji...
Tzn. główkę podniesie, ale ręce układa w dół zamiast na boki, jednocześnie podnosząc nogi i robi "kołyskę" no i oczywiście się złości, nie poleży dłuzej niz 2 minuty.
A z pozytywów to ważymy już 6215g i mamy 62 cm a w sobotę kończymy 3 miesiące

Co do FB to rzeczywiście cięzko jest nadrobić coś, ale jestem za tym, żeby pisać głównie tutaj - wtedy uda mi się Was podczytać na tel. Ale fajnie tak Was zobaczyć i widzieć z kim piszę na forum
skąd ja to znam.. cały kosz do prasowania, następne pranie schnie a kosz na pranie pełny!! a do tego taka pogoda, że prasowanie chyba na wrzesień zostawię! albo pójdę prasować do piwnicy
za wagę i miarę
no i oczywiście kciuki ogromne za rehabilitację, jesteśmy z Wami
(p.s. bardzo mi przypominasz dziewczynę z top model )

Cytat:
I ja też jestem za forum Jakoś tu ładniej i przejrzyściej. A tam laseczki przez jeden dzień napisały prawie 1000 wiadomości hehe.

Przeżyłam dentystkę i nawet namówiła mnie na borowanie bez znieczulenia Ja cykor jestem straszny więc jestem z siebie bardzo dumna Dentystka też była bo powiedziała, że należy mi się naklejka Dzielny pacjent

Czyli dziś mu podaje ostatnią dawkę witaminy KiD tak?

Brawa dla wszystkich solenizantów i solenizantek. Dorodne wagowo te Wasze dzieciaczki Uwielbiam te dołeczki i fałdki

Jak w końcu zrzucę z tel fotki to i ja pokaże Wam swoje dziecię.

A tymczasem będę starała się jeszcze usnąć więc dobranoc
za 3 miesiące wszystkiego naj naj i zdrówka dużo
dla Mikołaja za wagę i dł
rzeczywiście ciężko dziecko wymierzyć dokładnie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
prosimy o głosy

jestem na 57 stronie w czytaniu jeszcze troszke i bede mogła udzielać sie na bieżąco
zagłosowane

Cytat:
Witam
ja mam bubchen (nie wiem czy jest w Pl) ale pachnie cudnie
teraz spróbowałam Johnsona ale taki jakiś nijaki..

Cytat:
jaki mądry małżonek

wczoraj
rozmawiałam z teściową..
powiedziała mi, że kupiła Ewie opaskę na chrzest.. ja się cieszę, że teściowa coś małej kupuje ale nie powiem, że lepiej by było gdyby się wcześniej skonsultowała.. zapytała może czy już czasem nie kupiłam czy coś.. tak więc ja kupiłam na razie tylko sukienkę a ona już rajstopki, opaskę, szatkę..
no dobra już nie narzekam.. ale zaczyna mnie to irytować.. tak samo jak gdy była u mnie brała mi małą kiedy jej się podobało i nawet się nie pytała czy mam w planach ją nakarmić, przewinąć, wykąpać.. także musiałam jej ją "zabierać".. później już nie miałam siły i wysyłałam męża po moje dziecko!!!
żeby mało tego było stwierdziła przez skypa, że mała jest odparzona pod pachami! ejjj chyba ja lepiej widzę! miała może lekko różowe ale nie odparzone- helołłłłł! a ta już, że mączkę, że srączkę
i ona wie też lepiej kiedy moje dziecko chce być na rączkach a kiedy jest głodna.. szkoda gadać..
ehh wyżaliłam się :P
a i na koniec powiedziała mi, że wujek męża mego (mąż cioci chrzestnej jego) pozgrywał sobie na telefon moje i Ewy zdjęcia i pokazywał teściowej na grilu! ku.........a aż we mnie zagorało!
że nie wspomnę, że ma moje zdjęcie z żoną swoją na fb..
jak tam wpadnę jak będę w Polsce to mnie popamięta, bo ja się w tańcu nie pier...ę! ja jeszcze mogę zrozumieć, że nie szanuje mojej prywatności ale mojego dziecka- zatłukę!

no to się rozpisałam..
chyba mnie te okno z rana w taki nastrój bojowy wprawiło

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 11:24   #1884
jolanT
Zadomowienie

OC
też mam bóle głowy.. chyba przez tą pogodę.. szczególnie z rana i na wieczór..

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
dla babci za wózek

jaki słodziak

wogóle wszystkie dzieciaki słodziaki

ja też najgorzej takich długich jazd nie lubię

i za wszystkie skończone miesiace naszych maluszków

no niezłe życzenia od teściowej
sie mi przypomina jak moja mi pwoiedziała "po drugim dziecku już nie wrócisz do dawnych ciuchów, juz nie tak łatwo schudnąć ' a ja jej zrobiłam na złość i wróciłam
te 12h w aucie to dla mnie jakaś kara.. plecy mnie bolą, nogi mnie bolą.. a najorsze jest to, że się boję niemal panicznie jak mijamy tiry.. mam uraz po tym wypadku w ciąży

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 11:24   #1885
achna79
Rozeznanie

Mi się tez wydawało, że nigdy przenigdy nie dam sobie grzebać w zębie bez znieczulenia Ale zdecydowałam się na to bo nie mogłam przeżyć, że potem będę musiała ściągnąć mleko i je wylać do zlewu :P Takie marnotrawstwo :P a kropkę nad i postawiła dentystka jak mi powiedziała, że jak będzie bolało to da mi jednak to znieczulenie i poszło.

Brawa za wszystkie dokonania małych pociech
Stary 2013-07-23, 11:31   #1886
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

ja też ogólnie to Wasze dzieci też tak pochłaniają zapachy ? jak mojego chwilę pobada pediatra nasz...to już potem cały dzień czuć od młodego jego perfumy

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Odnośnie obracania się dużych.. mój się obraca od tygodnia pasjami.. ale o dziwo z pleców na brzuch...z brzucha na plecy nie chce wcale chociaż kiedyś to zrobił kilka razy...teraz odkrył to obracanie już świadomie.. i non stop się obraca.. więc pilnowanie go polega na tym żeby się nie obrócił w jakieś złe miejsce.. no i jak się chce odbrócić to go trzeba nieraz przestawić..
Mi działa na nerwy jak ktoś mówi że "no rodziłam np 4h ale nie było skurczów i CC, SN wcale tak nie boli jak mówią"
wrrr i jak przemówić do rozsądku że 4h bez skurczów to nie 10h ze skurczami? Co innego jak np. Nestelle czy Liwka, porody krótkie ale bolało jak cholera.
Swoją drogą są szczęsciary takie jak ta która leżała obok mnie za parawanem, przyjechała bo troche bolał ją brzuch-rozwarcie 6 cm, 15 minut pozniej dwa parca i dzieć był. A darła się tylko przy szyciu

Mój tez chłonie zapachy, szlak mnie trafia bo uwielbiam ten dzieciowy

Kamilek obrócił się pare razy i też z pleców na brzuch. Myślę że jednak prawda z tymi że większe chyba później się obracają, bo wypada że na 4 miesiące

Cytat:
Swoją droga tak a propos - ja nie ufam z gruntu ludziom, którzy mówią, że przyjście dziecka na świat nic a nic nie zmieniło w związku. Dużo sie zmienia. Do dwóch osób dochodzi trzecia, z którą wchodzi się w interakcje (nie tylko kobieta-mężczyzna, ale kobieta-dziecko i mężczyzna-dziecko, wchodzimy w nowe role), więc zmiany są nieuniknione i już.
Ja też. Nie musi zmienić sie na złe, ale zmienia na pewno. Chodźby mniej czasu dla siebie, przez to może być gorzej, ale też lepiej bo ten czas intensywniej wykorzystany, to już zalezy od związku.

Co innego ślub-tu rozumiem że nic sie nie zmienia

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 11:36   #1887
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
teściowa zaj**ista
mój mniej więcej jak Twój, krzyczy jak jesteśmy za długo na spacerze i jest bardzo glodny, bo w domu mu daje jak już pojękuje, krzyczy w wózku i chyba tyle. O 5 rano chrząka i sie wierci, jak go ubieram to jękoli ale żeby płakać to rzadko. A jak już to zawsze wiem dlaczego
Dziś dodałam kapkę mleka do kawy, się zobaczy
O, to tak, jak mój, też się podpiszę pod tym opisem

daj znać, jak po mleczku

Cytat:
Witam
Kąpię w Mustelli - płyn do kąpieli z pianką; a na myjeczkę daję żółty Johnsons

Hello
Dziś już Krzyś nie spał 10,5h

Spał 9 (21-6). A potem dospał jeszcze do 9
A ja z Nim

Dlatego dopiero teraz zbieramy się na spacer

I chyba kupię dziś "Księgę Dźwięków" Oby się spodobała

No i dziś 3 miesiące minęły
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 11:45   #1888
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
1. Beznadzieja. Nie mam fb, a mam wrażenie, że tu nic się teraz nie dzieje, bo się wszystkie na twarzoksiążkę przesiadły. Będę coraz mniej na bieżąco
Cytat:
Ja mam apel do Fejsbukowiczek żeby wrócił tu z pogaduchami bo tam nie nadrobię i nie wbiję się w zyciu na rozmowę a temat rozszerzania diety będzie na czasie
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
No właśnie, ja się nie zapisuję do tamtego klubu bo ciężko mi nawet tu nadrabiać
ja fb traktuję tylko jako dodatkową opcję. Nie nadrabiam i czytam całodniowych rozmów, po prostu, jak akurat jestem to coś tam poklikam, pogadam.Nie widzę nawet sensu siedzenia i czytania, co tam np. przez pół dnia dziewczyny pisały. Po prostu włączam się w rozmowę i na bieżąco rozmawiam. Inaczej chyba bym oszalała.
Głównym źródłem, że tak powiem zostaje forum. I w sumie chyba takie właśnie było założenie.

Cytat:
bo idea grupy na FB bylo zlaczenie nas, pisanie o tym czego nadrabiac nie trzeba - tam mozna poplotkowac bardziej prywatnie.
Jak juz pisalam powazne tematy i te tez ogolne powinnysmy tutaj prowadzic, FB mial byc tylko dadatkiem.
dobrze gada, polać jej
Cytat:
Witam
ja kąpie w płynie Babydream i jestem zadowolona
Cytat:

Cytat:
u nas tak samo, wycieram potem dokładnie i już. Oczywiście specjalnie nie nalewam mu wody do uszu, ale jak już naleci to wycieram po kąpieli.
Cytat:

też mam i jest ok
Cytat:
amen
Cytat:
OC
też mam bóle głowy.. chyba przez tą pogodę.. szczególnie z rana i na wieczór..
ja też
wczoraj tak mnie łeb bolał, ze szok.

Dzisiaj od rana spokojniutko. Mały tylko je i śpi, tż też śpi po nocce, a ja na kompie pół dnia wiszę

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Ha ha przed chwilą sprawdzam pocztę, a tam reklama od Allegro - ofert specjalnie dla Ciebie. I co jest na pierwszym miejscu? Drewniania wędlina jakaś sugestia co do mojej wagi czy co

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-07-23 o 11:46 Powód: drewniana wędlina
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 12:05   #1889
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, pamiętacie mnie jeszcze?;p Miałam problemy z netem i wiecej go nie było niz był, a juz zeupełnie się wyłączał jak wchodziłam na wizaz;D teraz juz jest w miare ok, więc mam nadzieje, ze uda mi sie nadrobic chociaz ze 2 ostatnie strony;p JAk ktos miał do mnie jakies sprawy, pytania, skargi luz zażalenia to pisac jeszcze raz, bo ni huhu nie dam rady nadrobic wszystkiego Z aktualności w czwartek mamy szczepienia...dzis z ciekawosci zważyłam Kacpra i waga pokazała 10kg w ubraniu i pieluszce....cm ile mamy nie wiem, ale ubranka mamy na 74-80cm w czwartek poznam aktualne wymiary i az się boję...poza tym nie wiem czy to mozliwe w 5 miesiacu, ale znow mam nawał pokarmowy i w nocy po 3 razy sie musze przebierać....;/ a cyce jak kamienie....
Kobito pozazdrościć ci ilości pokarmu i najedzonego dziecka, nic się nie martw Kacper wyrośnie i będzie ok. po prostu trafił ci się konkretny okaz- zdrowia

Cytat:

Cytat:

.
Ale uroczy widok

Cytat:
dla KAcpra
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

Cześć kobietki
Małpka głosy lecą
Stary 2013-07-23, 12:06   #1890
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Jak ja tu to wy na FB, jak ja na FB to wy tu
Dziewczyny gondola robi sie za ciasna dla mojego kluska, czy są jakies wkładki dla maluchów do spacerówek??? Lunka ty masz cos takiego??? Bo na płasko w spacerówce to chyba bedzie mi latał po wózku ...
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości