|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Kejt co u Ciebie? Bo u mnie do jasnej ciasnej jest mega nieregularnie, a do tego zrobilo sie lżej po kąpieli, czyli póki co nici z porodu
No i po tej kąpieli cisza, ulgę przyniosła, czyli takie przepowiadacze. Ja nie chce wiedziec jak boli poród, jak przepowiadacze tak mnie bolały, że tż mówi, że dyszałam jak ,,stary zbok" Ale na dwójeczkę mnie ciśnie nadal ![]() Chociaż jest dobra wiadomość, bo czop podbarwiony krwią poszedł, czyli coś te moje skurcze wskórały. Wyszykowałam się, umyłam włoski, ogoliłam i w domu już popłoch, bo stwierdzili, że jak ja już takie rzeczy poczyniam to znaczy, że mówię serio. Bo ja to jestem z tych co jak coś się dzieje, to cicho siedze i mówię że jeszcze czas itp. Kate rodziła od tamtego weekendu, to i ja moge tak samo |
|
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Gratuluje swiezo upieczonym mamusiom!
A reszta nie obijac sie :p ja ide w kime juz bo od 24 nocka moja bo tz do pracy jutro. .. I na dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
bardzo ładnieŚliczny kosz mojżesza! Cytat:
Poobcinałam paznokcie na krótko, pozmywałam lakier. Włosy myłam w ciągu dnia, będę musiała przeprostować, ale na razie mi się nie chce :P i jeszcze się nie malowałam
|
||
|
|
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
No i zapomniałam ze mam równo miesiąc do TP
ostatni dzień LWA i bardzo bym chciała by moja bianka była tym lwem jak TZ a nie panna ![]() Od 05.08. zaczynam mega porządki to może biance sie znudzi i wyjdzie troche wczesniej
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po kąpieli mały zaczął szaleć, bo byl taki spokojny, ale jak mi sie tak macica ściskała to on biedny siedział cicho ![]()
|
|
|
|
|
#1536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj w sklepie tż jeszcze rzucił mi komplementem, że tak cieszy się, że za niedługo Pimpik będzie z nami (tu myślałam, że wyleje na mnie wszystkie swoje ojcowskie uczucia ), bo całkiem ładnie mi z brzuszkiem, ale lepiej wyglądam jak jestem szczupła![]() W odwecie kupiłam sobie pakę chipsów i pepsi, które już spałaszowałam w całości ![]() Sami, to co, możecie się teraz swobodnie brac za przetykanie Ciebie? ![]() Fajne macie to osiedle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kejt, ale póki jesteś gdzie planujesz kupic te nakładki na laktator? Bo nie wiedziałam, że za kawałek gumy będę musiała 30zł zabulic
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip też kopie, ale mniej niż codziennie. I między skurczami tylko. Ja czuję tylko w kręgosłupie krzyżowym + napięcie macicy palpacyjnie wyczuwam. Na skurczu brzuch robi się kwadratowy. Czekamy. Ale teraz na skurczach też mnie kapa boli. Ale szyjka wysoko bardzo, więc nie nastawiam się bardzo. |
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
I jako rasowa teściowa gratuluję pierwszego miesiąca życia ![]()
|
|
#1539 |
|
Zadomowienie
|
Teraz w spokoju ponadrabiam bo widze ze wiele sie wydarzyło
![]() Maluchy rosna , te w brzuszkach również ![]() Co chwilke jakis sie pojawia po drugiej stronie brzuszka ![]() Współczuje problemów z kp i ogólnym samopoczuciem zarówno mamuś jak i dwupaczków. Za te co spac nie moga to trzymam kciuki by sie wyspały dzisiaj spokojnie. Dzieciaczki niech dzisiaj nie maja kolek humorków itd. i niech ida sobie gdzies wszelkie dolegliwosci ciążowe. Spokojnej nocki |
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego tak sie robi? |
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Ej dziewczyny nie wycofujcie się. Zacznijcie rodzic!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Ci powiem, że ta kąpiel na serio mi pomogla, aż cudownie jest teraz A ja nie raz w nocy mecze sie, wierce, krece i nadal boli. Chociaz tak jak dziś to jeszcze ani razu nie miałam, takiej ilości skurczów, w takich odstepach i tak silnych.Matko poród to musi masakrycznie boleć, skoro przepowiadacze takie straszne są ... chyba, że ja nie wiem i rodzę już ![]() O kurcze znowu mnie zaczyna boleć ![]() Mela ja się boję i nie wiem czy jestem gotowa na poród ... tylko ja nie wiem czy w ogóle jestem gotowa Znowu mnie łapie ... na długo ta kąpiel nie pomogła. I cały czas mnie goni z dwójką, ile można...?
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-23 o 21:33 |
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam skurcz niedawno, ale aż tak nie bolał. Po prostu duże napięcie macicy i w kapie. Chyba się położę, zobaczę jak w spoczynku się zachowuje.. będę w tel. W ogóle mam Twój nr jakbyśmy się przeniosły na porodówkę ![]() I do prezesowej też mam
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Wtajemniczenie
|
Idzia, Kejt mocne kciuki, żeby to jednak porodzik się zaczynał
![]() Karolajn Hania śliczności dziewczynka Tweed ja też wdrażam w życie rady odnośnie najedzenia sie przed porodem, bo codziennie chodze obżarta spać ![]() Sammi za udaną wizytę u urologaAgaPlast bardzo ładny pokoikDobrej nocy życzę i mam nadzieję, że porodziki się rozkręcą
|
|
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
No to nadrobiłam
![]() Dotka, Teso, Adriana fajnie , że już w domeczku z maluszkami. Margosia Piotruś śliczny i taki duży już Domi super .ze cos sie ruszyło trzymam kciuki by było teraz z górki ![]() Oli Lilo cudnie tyje. karolajn Hania tez śliczna i taaaaaka duża i ma słodką fryzurke ![]() MAGDALENNE GRATULACJE DLA CIEBIE I KAMILKA! |
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
KAROLAJN, Hania wyglada tak dorosle
! Lilo nabrala polinkow i ma gruby brzusio, ale wyglada nadal niemowlaczkowato i wazy tylko (i az ) 3780 - a Hanulka ile, tak z ciekawosci?
|
#1548 | |||||
|
Zakorzenienie
|
malaczarnakejt, idzia
oby to były TE bóle!Cytat:
wiesz..jakoś nie.. akurat z wypróżnianiem problemów nie mam Cytat:
ale przez te opuchnięte stopy i łydki unikam chodzenia..a przez upały z domu nie wyłażę.. masakra jakaś Cytat:
już dziś.. czekamy na Twojego Maluszka!![]() Tweed za wizytę i dobrze, że masz to skierowanie..tak w razie w i dla świętego spokoju Cytat:
kosz mojżesza świetny!Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać. Życzę żeby wam się rozkręcilo (nigdy nie jesteśmy pewne czy jesteśmy gotowe).
I niech Domcia do was dolaczy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Idę do wyrka już.. mąż mnie dobił przez co przepłakałam i przeleżałam cały wieczór w sypialni..z dala od niego..
Dlatego też teraz tam wracam, nie mam ochoty na jego towarzystwo. Śpijcie smacznie ..a te które mają rodzić na porodówkę ![]() |
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1552 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę trzymać mocno za kp Cytat:
![]() Cytat:
za kp Cytat:
Musisz uważać bo se chyba Twoja mama nie zdaje sprawy, ze możesz stracić mleko przez takie cos. Moja sis jak urodziła to mieszkała po porodzie z moimi rodzicami. Raz, ze duzo ludu było w domu, a dwa to wlasnie mały był zdezorientowany bo nie wiedział kto jest jego matka i doszło do tego, ze wył jak moja siostra sie nim zajmowała, a jak moja mama to był spokojny. Strasznie to siostra przeżyła. I powiedziała mi jak ja zaszlam w ciaze, zebym pamietala, ze dziecko ma jedna matkę i to ona sie dzieckiem zajmuje, buduje więź. I ze każda matka ma instynkt wrodzony i da sobie radę sama. Pewnie Twoja mama chce pomoc,ale nie tedy droga jest. Musisz mamie powiedzieć, ze to jest wnuczek,a nie jej dziecko i zeby dała se na luz trochę i dała Wam wolna rękę. Trzymam zeby sie ułożyło Cytat:
Współczuje Cytat:
![]() Dziewczyny napiszcie do wszystkich , ze urodzilyscie i ze były komplikacje i będziecie 2tyg.w oddziale gdzie nikogo nie wpuszczaja prócz Tz ![]() Cytat:
Ja kupiłam taki zestaw szczerze to wzięłam go bo miał dwa smoczki gratis. Jak sie patrzyłam na te wszystkie butelki to dla mnie one takie same wszystkie. Wyszło na to, ze mam dwie duże dwie małe i 6 małych od laktatora, a do tych laktatorowych jeden smoczek Ja to w ogóle jestem zakrecona. Ze stresu jak poszłam do sklepu i wczesniej pytam ciotke ile bym tych ręczników potrzebowała czy codziennie nowy dawać czy jak? To ona,ze tak ze 4-5 mi styknie. Wyszłam z 10ma. Babka przy kasie stwierdziła,ze wykupilam cały dział noworodkowy ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41916775]Szlaaaaaaaaaaaaaaaaaag Młody usnął na tapczanie, to mi koszą trawę pod oknem, oczywiście już chyba 3. godzinę, bo sobie robią godzinne przerwy :/:/:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Oj ja zasypiam jak ktos kosi trawę. Uwielbiam ten dźwięk ![]() Teso - En- padlam z Twojego snu Wyobrazilam sobie Ciebie taka rozbiegana z tymi wózkami hehe. Hej Zauważyłam, ze ja sie w Wami chyba 4razy dziennie to witam to żegnam ![]() U mnie pochmurno,ale za to nie jest taka gorac. Klima odpocznie i rachunek za prąd bedzie mniejszy bo ból straszny jest przez to :/ Wczoraj w Ikea kupiłam canopy i dwa przescieradla białe. Szkoda,ze maja tylko biel, nieb,i róż. Wszystko mam na zielono wiec nie chciałam nieb to mysle biały bedzie lepszy w razie W. Mam juz 4przescieradla Nie wiem czy zdarze reszte nadrobić bo nie mam ani jednej ścierki czy recznika w domu i muszę pranie zrobic i jeszcze z mama na skype sie umowilam. Wiec tymczasem
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
misiaczka jakie masz cukry konkretnie, ze az insuline musisz brac?
|
|
|
|
#1554 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Tak zawzięcie nadrabialam, że usnelam
Obudził mnie skurcz nóg, standard.... Widze ze dużo z was juz by chciało urodzić, szkoda że maluchy nie chcą współpracować. Najważniejsze że kiedyś wyjść MUSZĄ Ja mam przeciwstawne pragnienia, jednocześnie chce urodzić i nie chce jakoś łatwo jest mi ogarnąć to moje dziecię w brzuchu. Za dużo przy niej nie mam roboty ![]() Szkoda tylko tego bujaczka bo jak narazie sowa sie w nim buja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan a czym cię wkurzyl maz?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
4 razy z rzędu miałam ponad normę cukier na czczo. Tzn. 101, 92, 100, 91
|
|
#1557 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ten mojzeszowy bujaczek az zazdroszczę jaki śliczny ![]() Cytat:
![]() Głupoty gada. Przecież jeszcze nie radzisz wiec moze nabrać wagi. Nie każde dziecko musi byc indykiem zaraz. Jeśli wszystko sie ładnie rozwinęło to to najważniejsze ![]() Cytat:
![]() Tweedledee - za wizytę Oliath - za wagę Lilo
|
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
cześć Brzuszki
ja tu tylko na chwilkę bo Tż krzywo patrzy że się nim nie zajmuje ![]() obiecuje sie tu jutro pojawić i wtedy nadrobie ![]() dzoan- mam nadzieję że z Tżtem to nic poważnego...nosek do góry magdalennne - gratuluje Kamilka duży chłopczyk![]() a i bardzo dziękuje dziewczyny, Wy wiecie za co ![]() do jutra , spokojnej nocy |
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz nic nie mówił na te dwa incydenty ... sama to byłam pewna, że powyzej 100 daje sie insuline. A jak po posiłkach masz? mierzysz godzine po czy 1,5? Bo nie wiem czy wiesz, ze czasami po godzinie jest ok, a po 1,5 juz nie. Mnie lekarz kazal mierzyc 1,5 godz. bo to wg niego optymalny czas jest. Ale ja i tak przewaznie mierze 1 godz a potem za 30 min drugi raz. I kilka razy zdarzylo sie, że po 1 godz mialam 100, a po 1,5 aż 120, a po 2 znowu 100. Tylko, że on mowi, ze tak jest jak sie je weglowodany zlozone, bo one cukry wolniej uwalniaja. Dobranoc!
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-23 o 22:37 |
|
|
|
|
#1560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to sie przeliczylam.Po posiłkach nie jest źle. Rzadko przekraczam normę. Opowiem wam moja przygodę z insulina ![]() Lekarz wysłał mnie na przeszkolenie z obsługi tego ustrojstwa. I babka wykład mi zrobiła a potem podeszła do mnie i podciagnela mi sukienkę do góry i pokazuje mi palcem na udzie gdzie kluc. Mówię ok. A ta wciska mi do ręki ten sprzęt z igłą i insulina i każe mi pokazać jak to bede wstrzykiwac. Myślałam ze tak na niby a ona wyrwała mi z ręki, zdjęła oslonke z igły a insuline zrobiła na zero i każe mi sobie wbić w udo. Ja panika i mówię ze w domu sobie sama na spokojnie zrobię i tutaj nie bede sie kluc. Ta mi wciska ten sprzęt do ręki, ja zaciskam pięści i tak sie silujemy. Ona była silniejsza i mi włożyła w rękę ten sprzęt i trzymając moja rękę swoją silna lapa wbila mi igle w udo miałam ochotę jej przywalic. Co ciekawe NIC nie poczułam ale wyszłam obrazona
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

No i po tej kąpieli cisza, ulgę przyniosła, czyli takie przepowiadacze. Ja nie chce wiedziec jak boli poród, jak przepowiadacze tak mnie bolały, że tż mówi, że dyszałam jak ,,stary zbok" 

bardzo ładnie

no trzymam kciuki za Roxi 

ale to była moja ostatnia wizyta przed porodem
ale przez te opuchnięte stopy i łydki unikam chodzenia..a przez upały z domu nie wyłażę.. masakra jakaś
ale o tym zaraz):
a że mam do niej kawałek, bo muszę przejechac cały Wrocław, to zaczęłam latac jak poparzona po całym domu, bo musiałam się szybko ogarnac i skoczyc do pracy tżta po wyniki