|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Bo od jednego sprzedawcy sa i szukam argumentow, zeby zrobic zakupy
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dobra argumentacja
|
#514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurka ... u nas bylo / jest dokladnie tak samo od pewnego czasu i ni z tego ni z owego jedynka wyszla ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
|
|
#515 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas tak: - 2 pierś - 6 pierś - 8 pierś (picie) - 9:30 kaszka - 12 pierś - 14 pierś - 15 soczek, ale mało, uczy się butli, dałam nierozcieńczany bo zamiast owoców - 17 pierś + troszkę soczku - 19 pierś - 20 pierś (zasypianie) Cytat:
Pstryniu, w czym problem, kupisz ![]() I nie marw się diagnozą, której nie ma ![]() A na wszelki wypadek jak młody pstryczek będzie już kumał więcej, to poszukasz sobie ćwiczeń oddechowych logopedycznych, to takie fajne zabawy różne a świetnie KAŻDE dziecko wspomagają. Będzie dobrze ![]() Cytat:
no cóż :/ Cytat:
zwyczajnie - za ciężka do przenoszenia na przewijak Cytat:
![]() niestety, wisiadło Cytat:
a z tego co piszesz to mnie też na AZS nie wygląda tylko typowo na skazę, tym bardziej, że macie? Nawijko, u was to samo (cytat mi zjadło), zgięcia łokci są charakterystyczne dla skazy, NIE dla azs. Zgięcia łokci, kolan, a jaka skóra za uszkami? często (ale przy większych już dzieciach) tam taka sucha skóra jest też, może się łuszczyć. Cytat:
brawo ![]() Cytat:
bo mi to dermatolożka rzekła i chyba faktycznie dziewczyny, a fakt faktem, że maluszki mają delikatną skórę, do tego dochodzą upały (u wielu z nas) i nic dziwnego, że się robi syf na skórze. Dorotka ma też teraz na brzuszku 2 plamy i na łokciu malutką (nie w zgięciu), wyszło, kiedy NIC nowego nie jadla ani ja też nie, natłuszczam i tyle. Cytat:
oby nic nie było.Cytat:
Agatka do 3rż ale ona ewenement, NIGDY nie piła sama z butelki mlecznej, a to co teraz piszę to już w smoczku w ogóle dziura z której tylko leciało jak z normalnej butelki, nie ssała rzecz jasna i taki rytuał był, rano i wieczorem kaszka na kolanach mamuni/tatunia. A np. dziecko szwagierki ma 1,4 roku i od 3 chyba miesięcy mleka nie pije, więc spokojnie możnaby go odstawić i na niekapek np. picie przestawić. |
||||||||||
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Szaja, za uszkami nic nie ma, ladniutka skora.
3 tyg temu mocno ograniczylam mleko. Wlasciwie nie pije go w czystej postaci-uzywam jedynie do kawy. A wszelkiego typu jogurty, serki, itp jem normalnie. Ciekawa jestem czy to ma jakis zwiazek z ograniczeniem tych naszych zmian... Poza tym tutaj u rodzicow w domu jest o niebo chlodniej niz w naszej kawalerce w Gda... Takze maly sie az tak nie przegrzewa... Nie wiem juz sama. Ellmi, szaja, przez Was nie zrobie zakupow!!! Jedna odradza kubek, po poscie drugiej stwierdzam, ze zapas butli mi niepotrzebny. To jak mam sie zrujnowac? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki
![]() Wpadłam tylko żeby się przywitać. Nie nadrobię Was za cholerę..nawet nie próbuję.. za dużo piszecie ![]() Chciałam tylko napisać, że u nas ok. Nailah ma jednego ząbka.. z jej wyczynów to samodzielne siedzenie i próby "raczkowania" a raczej bujania się..no i klęczenie ![]() Z Sade mam pewien problem... i dopóki nie dostanę 100% diagnozy to na obecną chwilę jestem załamana.. Buziaczki
|
|
|
|
#519 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja wierze, ze wszystko bedzie ok zobaczysz Cytat:
Cytat:
Moja od 3 dni spac w nocy nie moze tzn placze strasznie, mocno i caly czas na rekach jak probuje odlozyc to placz i tak spedzam z nia godzine lub wiecej jak juz usnie i wtedy pomalutku razem z cycem sie kladziemy a tak to noszenie i lulanie a ona caly czas placze nie wiem co jest
|
|||
|
|
|
#520 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Djerba
A co sie dzieje z Sade?Jak wakacje,udane? Nawijko,swietny Kubulek ![]() Ja ogladam chlopow Nocka u nas koszmarna,budzil sie i poplakiwal przez sen,musialam wtery smoka wsadzic,albo przytulic. To akurat jest ostatnio normalka,ale dzid obudzil sie o 23:45 i nie myslal juz spac ale padl po 1. TZ jest przeziebiony od kilku dni,wiec wsluchuje sie teraz uwaznie w Ludzika. I wydaje mi sie,ze ciezej oddycha,moze katarek? Mam siac panike i pedzic do lekarza,czy obserwowac i w razie W kupic do noska cos,hm? Sorry,moze to glupie,ale on jeszcze nie chorowal,wiec denerwuje sie:p Lady,kciuki Milego dnia mamusie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba witaj Kochaną! Jak się udał urlop z mężem?
![]() Trzymam kciuki za Zdrówko Małej ![]() Szaja Dorotka nie je żadnych warzyw? Tak mi się to rzuciło w oczy. Mocno piersiowa przytulanka z Niej ![]() Moja Gwiazda Zasnela wczoraj o 20.30,a obudziła się dopiero o 4.30 na jedzenie! Mega sukces! Ale nie będę jej tak chwalić,bo ją przechwalę Z drugiej strony szkoda że nie da się wyspać na zapas,bo to co piszecie o ząbkach,mnie przeraża...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Lady wszystko będzie dobrze. Przecież istnieje jakiś limit problemów na jedną osobę? Może tak jak Szaja pisze od płaczu ten katar? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#522 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak wakacje? nomen, my zawsze m jak miłość oglądamy rano, dwa odcinki ja bym poobserwowała narazie , pójdziesz do lekarza to jeszcze coś złapie całkiem od innych chorych dzieci ;] Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-07-24 o 07:30 |
|||
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko słodki ten Twój synek
A argumentację na zakupy masz mega ![]() elllmi za włosy nie, za piśka się namiętnie targa a z zakupami na all to ja jestem wnerwiona bo czekam na paczkę priorytet już prawie 2 tygodnie jak dziś nie przyjdzie to napiszę o zwrot kasy (ciuchy, zwykle ciuchy na szmatach i all kupuję )szaja no mamy skazę, ale co? wyszłoby bez kontakty z alergenem? djerba witaj ![]() bokeh pozwól Hani, nie ograniczaj jej ja też z Dawidem na początku jak jajko aż w końcu stwierdziłam bez przesady. zacznie mi chodzić np w 9miesiącu, to co? Bd musiała go na siłę wiązać w miejscu? pozwalaj, jak widziałam na filmiku to ona bardzo ładnie i szybko się rozwija Dawid np. tyle nie gada Dadollo wstał już i w dupce ma spanie, siedzi w kojcu i rozpiernicz robi Ja się czuję taka zmięta, a jak pomyślę, że teściową mam dziś tu mieć...
|
|
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Szaja, a przecież dawalas młodej obiadki?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Ola jak sie zwykle z zegarkiem w Ale i tak jej sama nie sadzam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Hope mój kolega mówi że Blanka nie takie rzeczy będzie w buzi trzymać
Zboczeniec!![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie....
|
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Co my przezylismy wczoraj z Pietraszkiem naszym to nikomu nie zycze najpierw jak wam pisalam sie obsmarkal bidulinek caly, wyprzytulalismy malz spedzil nad lozeczkiem kupe czasu co by go uspac, udalo sie za chwile znowu lament lecimy a on wymiotuje no i ze te wymioty czasem dobrze wplywaja na maluszka, ze sobie oczyscil widocznie wszystko, co mu tam zalegalo.... wrocilismy do domu to histeryzowal bidulinek do polnocy ale po podaniu lekow nocka w miare ok ale dalej furczy i kaszel ma straszliwy ![]() Takze niestety, ale limit pecha nas ostatnio nie obowiazuje swoja droga wczoraj robilam obiad jak wycieralam garnek do makaronu to mi wypadl z rak, trafil w raczke (!) od patelni na ktorej smazylo sie mieso, patelnia sie spierdzielila na ziemie, mnie poparzyl tluszcz, caluskie mieso na podlodze wyladowalo, a czesc tluszczu, ktora mnie nie trafila, wyladowala na nowiuskiej scianie takze kuzwa jak nie urok to sraczka. Wyzalilam sie.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-07-24 o 08:07 |
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale.. odmówili Wam karetki? |
|
|
|
|
#529 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#530 |
|
Rozeznanie
|
Zaniedbuję Was ostatnio U nas złoszczenia się część dalsza - mały na plecach ciągle się do góry podnosi ale nie bardzo mu to idzie. Ostatnio usiadł z takiej pozycji ale do siedzenia mu daleko, bo się zgiął jak scyzoryk. A z miesiąc temu usiadł w bujaku i trochę się oparł, ale siedział no nic. Ma jeszcze czas Djerba witaj z powrotem Lady kckiuki za Pietraszka zdrówka dla niego Hope ja myślałam że mam luzackie podejście do swojego dziecka - wiesz, bo nie panikuję, nie gotuję codziennie butelek i smoczków itd itp, ale jak ostatnio byłam u znajomych którzy mają też dzieciaczka, to okazało się że ja mojego to w sterylnych warunkach trzymam. Na dzień dobry przybiegł pies i wylizał go po twarzy, a pod moją minutową nieobecność Oli dostał jakiś stary gryzaczek wyciągnięty z kosza na zabawki. Tamto dziecko normalnie dostawało smoczek który upadł/leżał na podłodze bez opłukania. No ale w żadną stronę nie należy przesadzać. A któraś jeszcze pytała o przechodzenie z 1 mleka na 2 - my mieszamy, i raczej to potrwa, bo przechodzimy z Comfortu na normalne i aktualnie jesteśmy na etapie 5 miarek comfortu i 2 normalnego, ale widzę że brzuszek pobolewa. Nie wiem czy to minie przecież nie możemy być w nieskończoność na comforcie. W ogóle moje dziecko ostatnio dostaje tylko 3 razy mleko po 210, nie wiem czy to nie za mało kaszek nie daję, żeby bardziej go nie utuczyć. Dostaje:7,00 mleczko 210 10/11 obiadek (już te większe wciąga) 13 150 ml picia (soczek z wodą/herbatka) 15 mleczko 210 17 150 ml picia 19 deserek 21 mleczko 210 To wszystko, w nocy nie je. Nie wiem czy to nie za mało. Lady doczytałam teraz.. Biedulinek :glaszcze: to jakiś rotawirus czy inne paskudztwo? I też się zastanawiam czemu karetka nie przyjechała tylko do lekarza Was odesłali??? Oby szybko wyzdrowiał! Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-07-24 o 08:01 |
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
no nie, yellow, to przesada jest a nie żadne podejście
|
|
|
|
#532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o rety, jak dla mnie przesada. Wiecie co, wczoraj bylam w kuchni i Amelke polozylam na kocu i sie bawila dosc glosno.. ale nagle ucichla po paru minutach.. ja przylatuje a ona gdzie? w kabelkach gryziu gryziu ! My juz wstalysmy, nocka znowu pięknie przespana(ostatnio wstawalam do niej po 5 -7 razy) nie pamiętam chyba ją karmilam dwa razy ;p a tak do Amelka je o takich porach 5.00 cycuś 8 cycuś 10.30 jadla kaszke ale sie skonczyla ;pwięc cycus ;p 12.30 cyc lub obiadek w międzyczasie daje flipsa ;p ew jeszcze cyca do picia ;p 15.00 cyc lub obiadek 17 deserek i reszta cyc
|
|
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
Lady
![]() yellow a dla czego mowisz ze nie moze byc caly czas na comforcie? jeśli zauważysz że po zwykłym boli go brzuszek to chyba po coś wymyślili comfort 2. nawijko ma ma taki kubeczek ja u ciebie w 2 linku ale narazie stoi nie uzywany bo troszke za szybko z niego leci i mały sie krztusił ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- to ja też powiem jak to u nas wygląda ![]() 4 mleko 150 ml 8 mleko 150 ml 11 mleko 150 ml 14 pół małego obiadku 16 pół małego deserku 18 mleka 150 ml 21 mleko z kleikiem 150 ml kurcze dużo tego chyba zjada
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby szybko wyzdrowiał. Tak to niestety często jest, że jak się wali to wszystko... |
|
|
|
|
#535 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witaj się z rana
![]() Cytat:
Cytat:
brawa dla Nailah za ząbka, siedzenie i próby raczkowania ![]() a co z Sade? Co się dzieje? Cytat:
![]() Cytat:
za dźwignięcie Cytat:
a jak sie dzisiaj czuje? Przytulam mocno |
|||||
|
|
|
#536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niet
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lady, zdrowka dla Pietraszka! I dla Marcinka nomen! Djerba Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, ojej, biedny Pietraszko...
Buziaki dla niego. ![]() Djerba, co się dzieje? ![]() Wstaliśmy o 8:30, także się wyspaliśmy elegancko... I zaraz jedziemy poszukać samochodu i łóżka.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-07-24 o 09:07 |
|
|
|
#538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Evel, a ja mam do Ciebie jeszcze pytanko - jaki koszt przybliżony takiego torta na roczek np?
bo TZ zachwycony Twoimi wypiekami
|
|
|
|
#540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- duzo karmien Wasze dzieci maja w ciagu doby u nas to jest tak zawsze robie porcje z 210 ml wody ile wmusze w niego tyle wmusze 9 kaszka z owocem 13 obiadek plus deserek 17 mleko 19 kaszka z owocem w nocy czasem mamy jedno karmienie ale malo wtedy wyija, jakas 100 a czasem ebz karmienia jest
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

jest tu jeszcze taki przypadek?

zwyczajnie - za ciężka do przenoszenia na przewijak 

Sorry,moze to glupie,ale on jeszcze nie chorowal,wiec denerwuje sie:p

a z zakupami na all to ja jestem wnerwiona bo czekam na paczkę priorytet już prawie 2 tygodnie
)

takze kuzwa jak nie urok to sraczka.