Bourjois Healthy Mix, Podkład rozświetlający (stara wersja)

Stara wersja produktu

• 7 lutego 2018 o 12:10
    Podkład na codzień
    Uważam ten podkład ze nadaje się na codzień. Kryje lekko wyrównując koloryt. Z zmianami po tradziku raczej sobie nie radzi Trzeba bylo by nałożyć 2 warstwy. Plus za owocowy zapach. Konsystencja jest dobra,opakowanie z pompką tez na plus. Jednak na wyjścia nie polecam szybko buzia się świeci Kupiłam i dokończę jedną butelkę, raczej bez skłonności do ponownego zakupu
    • pompka
    • kolory
  • 31 stycznia 2018 o 16:36
    Bardziej dla cery suchej
    Kosmetyk dość kryjący, jednak nie nadaje sie moim zdaniem dla cery mieszanej przetłuszczającej sie w strefie T. Trzeba go co jakiś czas przypudrować bo niestety sie świeci. Dość dobrze kryjący, jednak niestety nie dla mnie
    Zalety:
    • średnie krycie
    • lekkość
    Wady:
    • trzeba go co jakis czas przypudrować i uzupełniać braki bo niestety sie ściera
  • 29 stycznia 2018 o 14:31
    Zgodny z opisem producenta, Konsystencja zbyt LEJĄCA. Jestem raczej na NIE.
    Używa od:próbka
    Podkład jest zgodny z opisem producenta. Delikatna, kremowa formuła, naturalne matowe wykończenie. Krycie oceniam 3/5, dla cery raczej nie potrzebującej mocnego krycia, a jedynie zrównania koloru, delikatnego zmatowania. Podkład dobrze się nakłada, ma lekką konsystencję, nie zatyka porów.
    Zalety:
    • delikatna kremowa formuła
    • matowe wykończanie
    • nie zatyka porów, lekki
    Wady:
    • W zasadzie jedyną największą wadą jest LEJĄCA KONSYSTENCJA. Przy nakładaniu można się upaprać, a w momencie pobrudzenia ubrania ma się go serdecznie dość (zwłaszcza rano przed pracą:/ )Z tego też powodu nie kupie go ponownie. W raz z lejącą konsystencją idzie mała wydajność.
    • Cena w drogeriach zdecydowanie za wysoka. Na allegro ok 30zł.
    pyska06
    21 stycznia 2018 o 17:43
    Kilku letni ulubieniec
    Podkład stosowałam przez kilka lat,a moim idealnym kolorkiem był 54(beige). Lekka konsystencja podkładu sprawia, że łatwo się go rozprowadza , nie pozostawia żadnych smug. Cera bardzo promienna , rozświetlona, zdrowa. Ukrywa wszelkie przebarwienia i nadaje blasku. Nigdy nie miałam problemu, żeby po tym podkładzie wyskakiwały mi jakieś pryszczyki czy liszaje, wręcz przeciwnie jak go używałam cera była gładka, bezproblemowa. W ciągu dnia wymagał poprawek. Jego owocowy zapach wręcz zachęcał do codziennego stosowania. Odkryłam ten podkład po tym, jak z rynku znikł kultowy podkład bourjois 10 h sleep effect. To był mój następca i tylko do czasu jak pojawiła się nowa wersja healthy mixu ( przestałam go używać - zupełnie nie to samo! ) . Jeśli komuś nie zależy na matowym wykończeniu a na rozświetleniu ten podkład był ideałem.
  • 18 stycznia 2018 o 20:27
    Podoba mi się
    Podkład kupiłam po tym jak zobaczyłam go u koleżanki, więc postanowiłam go przetestować, bo cały czas szukałąm tego jedynego podkłądu, który najbardziej będzie mi odpowiadał. Po około 2 lat stosowania póki co jest on moim numerem 1. W starej wersji stosowałam kolor 52 i był on trafiony. Jeśli chodzi o sam podkład, to ma łądny delikatny zapach. Co do krycia- jeśli nie ma się dużo niespodzianek na twarzy to jest on wystarczający, ale jeśli mamy jakieś blizny czy zaczerwienienia, musiałąm stosować na to jeszcze korektor. Podkłąd nie ejst ciężki, jest z tych lekkich, konsystencja nie jest zbyt lejąca, dobrze się go aplikuje gąbką blend it. Mam cerę mieszaną i przetłuszczającą się w strefie T, niestety podkłąd nie daje rady w tej kwestii, bo po około 2h już ta strefa 'świeci się'. Ale nie ejst to jakiś wielki minus ponieważ każdy podkład na mojej skórze długo nie wytrzymuje. Producent zapewnia że podkłąd jest rozświetlający- w moim przypadku jakieś tam rozświetlenie widać, jednak nie posiada on jakichs błyszczących drobinek, na szczęscie. Ogólnie podkład oceniam na plus.
    Zalety:
    • krycie
    • trwałość nawet dobra
    • dobrze się rozprowadza gąbką do makijażu
    Wady:
    • cena (stacjonarnie dosyc wysoka), w drogeriach internetowych duzo taniej
    • mógłby byc bardziej trwały pod względem utrzymywania matu w strefie T