|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
super zrobilas moja ostatnio wyparowala "a co Ty masz niby do roboty?!" jak odpowiedz na moje stwierdzenie, ze nie bede czegos tam robic (juz nie pamietam o co chodzilo) bo nie mam czasu. Ja tez jej Boryska czasem przywze z tym, ze zabawiaja go tez moje dwie siostry i ciotka, wiec raczej nie jest z nim sama non stop i nie pamieta juz chyba jak to jest miec male dziecko samej pod opieka 24 h na dobe niemal. No chyba, ze ona nie pojmuje ze jak mam wolne to wole sobie chocby paznokcie u stop pomalowac albo wypic kawe na tarasie niz myc dajmy na to gary, bo dla niej wtedy bylabym idealna matka.
|
|
#602 |
|
Rozeznanie
|
|
#603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale przecież Misi chodziło o to, w odpowiedzi na posta Pstryczka, że księżna przynajmniej z tym brzuchem jest taka jak my, bo tak to wyglądała, jakby rodziła co najmniej miesiąc temu. A ja napisałam, że ja nawet 7 mies. po porodzie i tak mam większy brzuch, niż ona dzień po...
|
||
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze któas napisała, ona ma ludzi od tego A przypuszczam, że etykieta nakazuje pokazanie dzieciaczka itp. Co do czapki, przecież wiadomo, że w UK tego nie praktykują, tlyko w Polsce dziecko musi mieć czapkę. |
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#606 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() my też 62 czasem 68... mamy jedne półśpioszki, które jeszcze w szpitalu nosiłyśmy.... Cytat:
Cytat:
uchwyt jest uniwersalny, więc do każdego wózka będzie pasowała... więcej nie nadrobię, bo mam sporo ogórków do zrobienia.. no i te pare dni wolnego chce poświęcić dziecku. Od wczoraj z nią siedzę i powiem Wam, że zupełnie inne dziecko.. Chyba za pochopnie podjełam decyzje o pójściu do pracy, ale z drugiej strony jakby nie przedłużyli macierzyńskiego to przecież większość z nas by wracała już do pracy.... |
||||||||
|
|
|
#607 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja tak samo, za to ciągnie moje Siebie tarmosi po uszach![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle te kaszki/obiadki dajecie jak dzieckowoła za jedzeniem, czy same wprowadzacie 'rytm'? apropo felernych szczepień: http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...ie,nId,1000882 "Średnio co czwarty rodzic, który się do nas zgłasza, opowiada, że dziecko zaczynało chorować na zapalenie oskrzeli i ujawniało się atopowe zapalenie skóry" - opowiada Justyna Socha ze STOP NOP. Według jej relacji były też przypadki bezdechów, drgawek, drżenia mięśni i zaburzeń pracy serca." -> ciekawa jestem czy to faktycznie od nich, czy rodzice na siłę łączą te sprawy. "Złą sławą cieszy się przede wszystkim koreańska Euvax B, którą w Europie się już nie szczepi, bo wywołuje zbyt wiele działań niepożądanych" -> to chyba tylko w Pl jest możliwe
|
|||
|
|
|
#608 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
uchwyt jest uniwersalny, więc do każdego wózka będzie pasowała... więcej nie nadrobię, bo mam sporo ogórków do zrobienia.. no i te pare dni wolnego chce poświęcić dziecku. Od wczoraj z nią siedzę i powiem Wam, że zupełnie inne dziecko.. Chyba za pochopnie podjełam decyzje o pójściu do pracy, ale z drugiej strony jakby nie przedłużyli macierzyńskiego to przecież większość z nas by wracała już do pracy.... |
||||||||
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
w ogóle co za dzień.Najpierw stracone godziny w urzędzie, pozniej kłótnia z tż (chyba pierwszy raz tak ostro
), nigdy nie sądziłam, że będzie sobie tak przeklinać A najgorsze, że nawet nie mam doła, kiedyś to chyba bym się pobeczała, że jak to, że my? tak do siebie? Teraz mam córkę i jakoś inaczej to przyjmuje, tak jakby mi brdziej 'zwisało'?
|
|
|
|
#610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj ostatnio namietnie drapie mnie po twarzy, jak sie do niego zblizam to juz raczki wyciaga i albo mi paluszek do nosa wlozy, albo gdzies w oko wetknie hahaa za wlosy szarpal mnie jeszcze kilka miesiecy temu, na szczescie mu juz przeszlo, bo ze mam dlugie kudly to ciezko mi bylo. Teraz jak szarpnie to raczej rzadko i przypadkiem. a co do kaszki, ja karmie MM wiec mam ustalone godziny posilkow, choc czasem jak juz slysze takie :glodowy: placz - zdarza sie to rzadko niestety - to podaje wczesniej dzisiaj np. obiadku nie podalam bo taka histeria byla ze i tak nie zjadlby wiec tylko mleko cale ladnie wypil - pozniej sprobuje w niego wmusic cos
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-07-24 o 14:47 |
|
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uzywala ktoras z was wkladek laktacyjnych Dad? ale porazka! dobrze ze tylko jedno opakowanie kupilam |
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
bokeh herbata zielona bancha w tytkach do zaparzania bialym wrzatkiem
charlizz jak Olenka? Powiedz swoim, ze Twoja kolezanka nie dosc, ze bez czapki i bez skarpetek, to jeszcze na noc nie przykrywa. Moze spokoj Ci dadza ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- lenova wspolczuje i bardzo rozumiem Twoja tesknote do tz. Wczoraj sie mojemu tz wyplakalam i ustalilismy, ze od poniedzialku wracamy z Yae do naszego domu |
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Oznajmiam iż: Mamy 3 zęba
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------
|
|
|
|
|
#618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nieeee, mi chodziło o komentujących na wp.pl czy tam onecie, ktorzy mówią jaki to wielki brzuch itp..... Cytat:
Meneq http://www.sklepdietetyczny.pl/herba...-bio-30g-.html taka może ???
|
|
#619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pijalam swjego czasu takie z herbaciarni ale jakos mi sie wydawalo zawsze ze ona i tak odbiega od tej ktora pije sie w Azji
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Widze, ze Kate na tapecie
![]() Ja co prawda nie widzialam wyjscia (ba, tv od 2tyg nie wlaczam), ale sie wtrace. Tez wychodzilam z czystymi wlosami, mejkapem na twarzy i wcale nie okrakiem ![]() Kate na pewno ma mase ludzi do pomocy, ale w pl warunkach tez sie da ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#623 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski wygrałam do testowania Depilator Silk-epil 7 SkinSpa
Muszę napisać recenzję, tylko mi nie przesłali wiadomości gdzie bożesz jak ja się cieszę
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A nam przyszło do głowy wyprowadzić się do innego kraju... Tylko pracy TŻta szkoda.
|
|
|
|
|
#625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bokeh - ale twoja babcia byla sliczna jak brala ślub!!!
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, aha, to rozumiem.
![]() I przyłączam się do zachwytu, piękna kobieta z Twojej babci. Na ślubnym zdjęciu wygląda, jak te gwiazdy kina z lat 40. ![]() Evel, no to spróbuj.
|
|
|
|
#628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też szłam normalnie, wszystko zależy od przebiegu porodu może u niej akurat było ok.A co do poslubienia księcia, może się zakochala ? http://www.youtube.com/watch?v=JLXEvdVyGhM właśnie uspalam tym Hanie ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Cytat:
dokładnie zawsze mi się kojarzy z gwiazdami kina (swoją drogą to wielkie hobby mojego dziadka) a wiecie jakie miała długie i grube włosy??? ma jedno zdjęcie z takim mega wielkim kokiem i pytam się jej czy to jej czy miała jakiś wypełniacz a ona że jej !
|
|
#629 |
|
Rozeznanie
|
|
#630 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
i pomogło chyba. Na moich nie działają takie argumenty, serio! ![]() Cytat:
i nie okrakiem. Ba, ja po porodzie po turecku nawet siedziałam. ;> ale mnie nic nie szyli, bożena nienaruszona. I urodziłam we wtorek, a w czwartek wyszłam :p Więc naprawdę sie da. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-07-24 o 17:35 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

dla Mikołaja za pół roczku
Widzę że dziś lepiej-to już jakiś sukces. Trzymam kciuki za poprawę

, ale przecież Misi chodziło o to, w odpowiedzi na posta Pstryczka, że księżna przynajmniej z tym brzuchem jest taka jak my, bo tak to wyglądała, jakby rodziła co najmniej miesiąc temu. A ja napisałam, że ja nawet 7 mies. po porodzie i tak mam większy brzuch, niż ona dzień po...

uwielbiam jej organizować urodziny
No i jeszcze dekoracje jakieś itd. mogłabym organizować kinderbale 

dla Blaneczki! 

)