Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 14:02   #601
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej

Eff- dla Mikołaja za pół roczku

Meduza-STO LAT Co stawiasz?

Lady-biedny maluszek Widzę że dziś lepiej-to już jakiś sukces. Trzymam kciuki za poprawę

Skoro już przy tym temacie bo widziałam że pisałaś że się ksztusił i oddechu nie mógł złapać... Mój Oskar jak płacze (dość długi czas) to zbiera mu się flegma która ścieka do gardła i wtedy też przechodzę chwilę zgrozy. Już nie raz mi się dusił tym. Wtedy przekładam go przez kolana i oklepuje plecki żeby to wypluł-dopiero jak to z niego zejdzie to się uspokaja. Ale jak płacze (bo nie może złapać oddechu) i dusi się jednocześnie to jest MASAKRA jakaś Nie wiem co bym zrobiła jakby mu się to kiedyś nie oderwało(przecież może mi się tym udusić ). Karetka tu by nic nie pomogła bo to są sekundy. Bardzo się boję tych momentów bo zdarza mu się to dość często.

Djerba,Ifwka - witajcie spowrotem

Moja mama (z resztą tata też) twierdzili że ja przy dziecku nie mam roboty. Więc wczoraj mama została z nim sama na 3 godziny i jak wróciłam do domu to tylko narzekała jaki to on nie grzeczny. Że wszystko go ciekawi. Że ciągle musiała go zabawiać... To jej powiedziałam że to przecież relaks jest i nie da się tym zmęczyć
Może zmienią podejście teraz... Bo wziąć dziecko na 10minut to może się wydawać że jest fajnie ale przez cały dzień potrafi dać w kość. Na dodatek nie spał jej 3 godziny a powinien bo zawsze ma drzemkę wieczorem. Ale mama stwierdziła że marudził i rzucał pieluchą i mu odpuściła (ta pielucha to jego stary numer) po chwili i tak usypia. Oj zapomniała jak to jest przy małych stworzonkach-zapomniała

super zrobilas
moja ostatnio wyparowala "a co Ty masz niby do roboty?!" jak odpowiedz na moje stwierdzenie, ze nie bede czegos tam robic (juz nie pamietam o co chodzilo) bo nie mam czasu.
Ja tez jej Boryska czasem przywze z tym, ze zabawiaja go tez moje dwie siostry i ciotka, wiec raczej nie jest z nim sama non stop i nie pamieta juz chyba jak to jest miec male dziecko samej pod opieka 24 h na dobe niemal. No chyba, ze ona nie pojmuje ze jak mam wolne to wole sobie chocby paznokcie u stop pomalowac albo wypic kawe na tarasie niz myc dajmy na to gary, bo dla niej wtedy bylabym idealna matka.
Stary 2013-07-24, 14:26   #602
misia1505
Rozeznanie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=706396
Stary 2013-07-24, 14:32   #603
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Ale nam z Pstryczkiem chodziło o to że żadna z nas nie wyglądała i nie chodziła tak jak ona na drugi dzień po porodzie (niestety brzucha się nie da zatuszować tak jak reszty)

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a gdzie ten film mogę zobaczyć???

jeny jacy ludzie są durni z tym brzuchem przecież wiadomo że 24h po porodzie to nie będzie miała brzucha jak modelka... ale mnie wku*wia takie coś
Bokeh, ale przecież Misi chodziło o to, w odpowiedzi na posta Pstryczka, że księżna przynajmniej z tym brzuchem jest taka jak my, bo tak to wyglądała, jakby rodziła co najmniej miesiąc temu. A ja napisałam, że ja nawet 7 mies. po porodzie i tak mam większy brzuch, niż ona dzień po...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:34   #604
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Zapewne ogladalyscie wyjscie Łiljama i Kejt ze szpitala....
czy tylko ja mam takie dziwne wrazenie ze ona kupila sobie to dziecko na all?
jak mozna tak wygladac 24 godz po porodzie!!! No ludzie kochani! wloski umyte, podkrecone, mejkap na twarzy, nużyny ogolone, zbrabna, zwinna i powabna, ruchy jak u mlodej sarenki...
jak ja przypomne sobie jak wsiadalam po TYGODNIU !!! do samochodu jak wracalismy do domu to stwierdzam ze bardzo daleko mi bylo wtedy do wczorajszej Kejt

Dobrze któas napisała, ona ma ludzi od tego A przypuszczam, że etykieta nakazuje pokazanie dzieciaczka itp.
Co do czapki, przecież wiadomo, że w UK tego nie praktykują, tlyko w Polsce dziecko musi mieć czapkę.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:35   #605
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:37   #606
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:

oki, jasna sprawa! trzymma kciuki w takim razie za ten interes!
a coz tym przedszkolem? dzwonili?
z przedszkola nie dzwonili... moze pod koniec sierpnia zadzwonią, choć już przestałam w to wierzyć. I nie jestem pewna czy chce zostawiać dziecko na cały dzień w żłobku. teraz zostawiam ją z mamą na 4godziny, wczoraj i dziś mam wolne, siedze z małą i powiem Wam, że zupełnie inne dziecko...

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny gotujace maluchom, wszystkie macie warzywa ze swoich dzialek? Czy podajecie czasem sklepowe?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
teraz raczej działkowe, ale zanim się zaczeły to kupowałam w sklepie...

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Chciałabym poruszyć jeden temat : spotkań ze znajomymi własnie, a rytm dnia dziecka.
Jak sobie z tym radzicie? Rodzina/znajomi kiedy do Was wpadają? Dostosowują się "pod dziecko", wpadają jak dziecko wykąpane śpi? itp?
Ja nadal mam problem jak pogodzić jedno z drugim.
Do mnie wpadają kiedy chcą.. Moje drzwi dla znajomych i rodziny sa zawsze otwarte... Jak mała czegoś potrzebuje to po prostu goście czekają. Zbliża się pora kąpania to po prostu idę kąpać dziecko, karmie ją czy przewijam. Jak komuś nie odpowiada to niech nie przychodzi, ale na szczęscie nikomu to nie przeszkadza....

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
apropo tortów i urodzin to moja Karinka 3 września kończy 3 latka więc będzie imprezka uwielbiam jej organizować urodziny W tym roku przełożymy i będą dopiero 21.09 żeby moje siostry przyjechały z Niemiec i "o jednych plackach" z imieninami męża Ale ja już sobie planuje co i jak... Tort już wymyślony, przez Karisię - zamek z księżniczkami to się trochę orobię... ale dla niej to mogę No i jeszcze dekoracje jakieś itd. mogłabym organizować kinderbale
a ja jako animator czasu wolnego chętnie się przyłączę

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

I mam pytania dwa

1. Blanka zjada porce mleka tylko 90-120ml co trzy godziny, w nocy rzadziej. To mało jak na prawie 5-cio miesięczne dziecko prawda???

2. Blanka dalej chowa kciuk w jednej dłoni. Jak z Nią ćwiczyć? Bo podawanie zabawki w prawidłowy sposób nie pomaga.

3. Pierzecie jeszcze ubranka w proszku dla dzieci?? Jak rzejśc do normalnego? Tak jak z mlekiem, mieszać?

4. Kiedy Wasze dzieci zaczęły się świadomie bawić w kąpieli, tzn chlapać?? Bo moją interesują tylko zabawki podawane do ręki i dźwiganie się do siadu (kapiemy się na foczce).

UPS>>> Wyszły cztery Ale tak to jest po długiej nieobecności
ad 4, już jakieś 2 miesiące.. Tatuś kiedyś dziecko kąpał, pokazał jak się chlapie. A jaki dumny był jak dziecku zaczeło wychodzić chlapanie.. Niestety teraz już mama musi kąpać.. Połowa wody z wanienki ląduje na podłodze...

Cytat:
Hm.... ja swojej na urodziny kupiłam taki ładny żakiet z reserved, a może kup jej jakiś bon do jakiejś kosmetyczki/fryzjera??? kobieta zawsze z takiego się ucieszy i zrobi co będzie chciała, paznokcie, farbowanie. Do tego gdzie chodzi np.
jak kiedyś podobały mi się ubrania tej firmy, tak przez tą pracę chyba je znienawidę

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

62, albo małe 68

dzien dobry[COLOR="Silver"]
my też 62 czasem 68... mamy jedne półśpioszki, które jeszcze w szpitalu nosiłyśmy....

Cytat:
u Ciebie to bym zdechla w 1.dzien :P
Ale tu dzis skwar odkropny, zero wiatru i 30stopni.
Dla chlodnolubnych jak ja to prawdziwy dramat.
zapraszam na lubelszczyzne... siedze w domu w długich spodniach i w polarze.... zimnoooooo strasznie....

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

nadrobiłam cały weekend, wczoraj zaczęłam, pocytowałam i jak poszłam na kijki, to prądu nie było, komputer się wyłączył i wszystko du.pa
w każdym razie ejstem na bieżąco i wiem co u Was

gratulacje za skończone miesiące dla dzieciaczków
i za latka dla Deli

hope, byłaś w weekend u nas? bo my ostatecznie w niedzielę wieczorem się dopiero wybralismy

muszę kupić parasolkę do wózka, a podobno tylko oryginalne pasują, a taka ponad stówkę
ja dokupowałam do swojego wózka coś w tym stylu http://allegro.pl/parasolka-parasolk...402825396.html
uchwyt jest uniwersalny, więc do każdego wózka będzie pasowała...

więcej nie nadrobię, bo mam sporo ogórków do zrobienia.. no i te pare dni wolnego chce poświęcić dziecku. Od wczoraj z nią siedzę i powiem Wam, że zupełnie inne dziecko.. Chyba za pochopnie podjełam decyzje o pójściu do pracy, ale z drugiej strony jakby nie przedłużyli macierzyńskiego to przecież większość z nas by wracała już do pracy....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:38   #607
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Treselleo, ząbki, bo: bierze wszystko do buzi, złoszcząc się przy tym, wręcz z agresją, bardzo mocno zaciska dziąsłami, albo trze nimi o rzecz; bije się po główce zabawkami, trze oczka, jest rozpalona, ma czerwoną skórę wokół oczu, jeździ czółkiem po moim, kiedy robimy "puc", kiedy leży na brzuszku, trze główką o łóżko, kiedy je z butli, zaciska smoczek dziąsłami i wyciąga wtedy butelkę z buzi, i wiele innych...
dzięki za odp. u Nas na szczęście jeszcze tak nie ma
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
moj nie ma za co sie ciagnac
moja tak samo, za to ciągnie moje Siebie tarmosi po uszach

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
waży ok. 7400 i ma 64 cm także myślę, że całkiem oki. Mamy bez wkładki...
Nie wiem, ja nie mogącc przymierzyć mojej małej zdałam się na opinię babeczki ze sklepu, że mała jest za mała i że te nosidła są nieodpowiednie jak nie siedzi dziecko, że zamiast żabki jest szpagat, więc kupiłam bondka, zobaczymy czy ono będzie dobre, bo czekam na kuriera
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
biedny Pietraszko, tulimy

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

duzo karmien Wasze dzieci maja w ciagu doby

u nas to jest tak
zawsze robie porcje z 210 ml wody ile wmusze w niego tyle wmusze

9 kaszka z owocem
13 obiadek plus deserek
17 mleko
19 kaszka z owocem
w nocy czasem mamy jedno karmienie ale malo wtedy wyija, jakas 100 a czasem ebz karmienia jest
Ale ma długie przerwy w posiłkach.

W ogóle te kaszki/obiadki dajecie jak dzieckowoła za jedzeniem, czy same wprowadzacie 'rytm'?

apropo felernych szczepień:
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...ie,nId,1000882
"Średnio co czwarty rodzic, który się do nas zgłasza, opowiada, że dziecko zaczynało chorować na zapalenie oskrzeli i ujawniało się atopowe zapalenie skóry" - opowiada Justyna Socha ze STOP NOP. Według jej relacji były też przypadki bezdechów, drgawek, drżenia mięśni i zaburzeń pracy serca." -> ciekawa jestem czy to faktycznie od nich, czy rodzice na siłę łączą te sprawy.

"Złą sławą cieszy się przede wszystkim koreańska Euvax B, którą w Europie się już nie szczepi, bo wywołuje zbyt wiele działań niepożądanych" -> to chyba tylko w Pl jest możliwe
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:39   #608
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
oki, jasna sprawa! trzymma kciuki w takim razie za ten interes!
a coz tym przedszkolem? dzwonili?
z przedszkola nie dzwonili... moze pod koniec sierpnia zadzwonią, choć już przestałam w to wierzyć. I nie jestem pewna czy chce zostawiać dziecko na cały dzień w żłobku. teraz zostawiam ją z mamą na 4godziny, wczoraj i dziś mam wolne, siedze z małą i powiem Wam, że zupełnie inne dziecko...

Cytat:
Dziewczyny gotujace maluchom, wszystkie macie warzywa ze swoich dzialek? Czy podajecie czasem sklepowe?
teraz raczej działkowe, ale zanim się zaczeły to kupowałam w sklepie...

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Chciałabym poruszyć jeden temat : spotkań ze znajomymi własnie, a rytm dnia dziecka.
Jak sobie z tym radzicie? Rodzina/znajomi kiedy do Was wpadają? Dostosowują się "pod dziecko", wpadają jak dziecko wykąpane śpi? itp?
Ja nadal mam problem jak pogodzić jedno z drugim.
Do mnie wpadają kiedy chcą.. Moje drzwi dla znajomych i rodziny sa zawsze otwarte... Jak mała czegoś potrzebuje to po prostu goście czekają. Zbliża się pora kąpania to po prostu idę kąpać dziecko, karmie ją czy przewijam. Jak komuś nie odpowiada to niech nie przychodzi, ale na szczęscie nikomu to nie przeszkadza....

Cytat:

I mam pytania dwa

1. Blanka zjada porce mleka tylko 90-120ml co trzy godziny, w nocy rzadziej. To mało jak na prawie 5-cio miesięczne dziecko prawda???

2. Blanka dalej chowa kciuk w jednej dłoni. Jak z Nią ćwiczyć? Bo podawanie zabawki w prawidłowy sposób nie pomaga.

3. Pierzecie jeszcze ubranka w proszku dla dzieci?? Jak rzejśc do normalnego? Tak jak z mlekiem, mieszać?

4. Kiedy Wasze dzieci zaczęły się świadomie bawić w kąpieli, tzn chlapać?? Bo moją interesują tylko zabawki podawane do ręki i dźwiganie się do siadu (kapiemy się na foczce).

UPS>>> Wyszły cztery Ale tak to jest po długiej nieobecności
ad 4, już jakieś 2 miesiące.. Tatuś kiedyś dziecko kąpał, pokazał jak się chlapie. A jaki dumny był jak dziecku zaczeło wychodzić chlapanie.. Niestety teraz już mama musi kąpać.. Połowa wody z wanienki ląduje na podłodze...

Cytat:
Hm.... ja swojej na urodziny kupiłam taki ładny żakiet z reserved, a może kup jej jakiś bon do jakiejś kosmetyczki/fryzjera??? kobieta zawsze z takiego się ucieszy i zrobi co będzie chciała, paznokcie, farbowanie. Do tego gdzie chodzi np.

dziękuje za zdrówko dla Hani, żeby ją tylko nie bolało nic
jak kiedyś podobały mi się ubrania tej firmy, tak przez tą pracę chyba je znienawidę

Cytat:
wina tego kto wymyslił takie zasady, niestety szpitale sa bardzo zadłuzone Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze

my tez na pare dni bysmy sie wybrali, ale w gory Martwie sie, czy nosidło na tyle godzin to dobry pomysł, ale faktycznie wozek to bym chyba musiała do przyczepki juz wsadzic chyba, ze wezme tylko stelaz i fotelik....no ale to chyba to samo jakbym wziela tylko nosidło, ehh
ja bym nie zostawiła, nie wyobrażam sobie nawet co by ta moja kruszyna czuła jakby jej mama, z która spędza całe dnie, nagle zniknęła, chyba by mi serce pekło Dobrze, ze do pracy nie musze wracac

podobno świetnie sprawdza się saszetka do prania firanek, do kupienia w kiosku

tez mamy problem ze spaniem, na szczescie cyc i raczki działają, byle nie odkładac do łóżeczka bo parzy , jak juz to na nasze łóżko, ale z mamusią i tak od ok. m-ca.

jakie?

moze przygotuj jedzenie dla siebie i dla niej i jak bedzie patrzyła jak Ty jesz to jej podaj?po troszeńku na łyzeczce. Ekonomiczniej bedzie jak sama ugotujesz np. ziemniaczka i jej zmieszasz ze swoim mlekiem. Ja tak zaczynałam, miała nowe ale zmieszane ze smakiem mleka, które dobrze znała

62, albo małe 68

dzien dobry

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

http://dziecko.niania.pl/niemowle/artykul,6317.html artykuł o glutenie jakby ktoś potrzebował
my też 62 czasem 68... mamy jedne półśpioszki, które jeszcze w szpitalu nosiłyśmy....

Cytat:
u Ciebie to bym zdechla w 1.dzien :P
Ale tu dzis skwar odkropny, zero wiatru i 30stopni.
Dla chlodnolubnych jak ja to prawdziwy dramat.

Super! Dzielny Kuba
Ja nie pralam, bo nie wiedziam czy Kubie przypasuje i czy nie bede leciec zwracac do sklepu

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

dla Blaneczki!
U nas to samo bylo

A fota gdzie?

zapraszam na lubelszczyzne... siedze w domu w długich spodniach i w polarze.... zimnoooooo strasznie....

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

nadrobiłam cały weekend, wczoraj zaczęłam, pocytowałam i jak poszłam na kijki, to prądu nie było, komputer się wyłączył i wszystko du.pa
w każdym razie ejstem na bieżąco i wiem co u Was

gratulacje za skończone miesiące dla dzieciaczków
i za latka dla Deli

hope, byłaś w weekend u nas? bo my ostatecznie w niedzielę wieczorem się dopiero wybralismy

muszę kupić parasolkę do wózka, a podobno tylko oryginalne pasują, a taka ponad stówkę
ja dokupowałam do swojego wózka coś w tym stylu http://allegro.pl/parasolka-parasolk...402825396.html
uchwyt jest uniwersalny, więc do każdego wózka będzie pasowała...

więcej nie nadrobię, bo mam sporo ogórków do zrobienia.. no i te pare dni wolnego chce poświęcić dziecku. Od wczoraj z nią siedzę i powiem Wam, że zupełnie inne dziecko.. Chyba za pochopnie podjełam decyzje o pójściu do pracy, ale z drugiej strony jakby nie przedłużyli macierzyńskiego to przecież większość z nas by wracała już do pracy....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:43   #609
treselle0
Zadomowienie

w ogóle co za dzień.Najpierw stracone godziny w urzędzie, pozniej kłótnia z tż (chyba pierwszy raz tak ostro), nigdy nie sądziłam, że będzie sobie tak przeklinać A najgorsze, że nawet nie mam doła, kiedyś to chyba bym się pobeczała, że jak to, że my? tak do siebie? Teraz mam córkę i jakoś inaczej to przyjmuje, tak jakby mi brdziej 'zwisało'?
Stary 2013-07-24, 14:45   #610
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki za odp. u Nas na szczęście jeszcze tak nie ma
moja tak samo, za to ciągnie moje Siebie tarmosi po uszach

Nie wiem, ja nie mogącc przymierzyć mojej małej zdałam się na opinię babeczki ze sklepu, że mała jest za mała i że te nosidła są nieodpowiednie jak nie siedzi dziecko, że zamiast żabki jest szpagat, więc kupiłam bondka, zobaczymy czy ono będzie dobre, bo czekam na kuriera

Ale ma długie przerwy w posiłkach.

W ogóle te kaszki/obiadki dajecie jak dzieckowoła za jedzeniem, czy same wprowadzacie 'rytm'?

"Średnio co czwarty rodzic, który się do nas zgłasza, opowiada, że dziecko zaczynało chorować na zapalenie oskrzeli i ujawniało się atopowe zapalenie skóry" - opowiada Justyna Socha ze STOP NOP. Według jej relacji były też przypadki bezdechów, drgawek, drżenia mięśni i zaburzeń pracy serca." -> ciekawa jestem czy to faktycznie od nich, czy rodzice na siłę łączą te sprawy.

"Złą sławą cieszy się przede wszystkim koreańska Euvax B, którą w Europie się już nie szczepi, bo wywołuje zbyt wiele działań niepożądanych" -> to chyba tylko w Pl jest możliwe

moj ostatnio namietnie drapie mnie po twarzy, jak sie do niego zblizam to juz raczki wyciaga i albo mi paluszek do nosa wlozy, albo gdzies w oko wetknie haha
a za wlosy szarpal mnie jeszcze kilka miesiecy temu, na szczescie mu juz przeszlo, bo ze mam dlugie kudly to ciezko mi bylo. Teraz jak szarpnie to raczej rzadko i przypadkiem.

a co do kaszki, ja karmie MM wiec mam ustalone godziny posilkow, choc czasem jak juz slysze takie :glodowy: placz - zdarza sie to rzadko niestety - to podaje wczesniej
dzisiaj np. obiadku nie podalam bo taka histeria byla ze i tak nie zjadlby wiec tylko mleko cale ladnie wypil - pozniej sprobuje w niego wmusic cos

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-07-24 o 14:47
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:46   #611
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
ha, no proszę
Stary 2013-07-24, 14:50   #612
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dobrze któas napisała, ona ma ludzi od tego A przypuszczam, że etykieta nakazuje pokazanie dzieciaczka itp.
Co do czapki, przecież wiadomo, że w UK tego nie praktykują, tlyko w Polsce dziecko musi mieć czapkę.
nie no, jasne ze ja odpowiednio "zrobia" ale juz samo poruszanie sie jej mnie zdziwilo! ja chodzilam jak kaczka na dodatek zgieta w pol bo placy mnie napitalaly

uzywala ktoras z was wkladek laktacyjnych Dad? ale porazka! dobrze ze tylko jedno opakowanie kupilam

Stary 2013-07-24, 14:53   #613
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
nie no, jasne ze ja odpowiednio "zrobia" ale juz samo poruszanie sie jej mnie zdziwilo! ja chodzilam jak kaczka na dodatek zgieta w pol bo placy mnie napitalaly

uzywala ktoras z was wkladek laktacyjnych Dad? ale porazka! dobrze ze tylko jedno opakowanie kupilam
Bo ona miała królewski poród :p a nawet jeśli ja bolało to nie mogła tego pokazać.

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:28   #614
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

widzialam komentarz do tych slow ze zapalenie oskrzeli jest od wirusa a azs jest bodajze genetyczne i szczepionki moga nasilic objawy ale na pewno nie sa za nie odpowiedzialne...

Cytat:
w ogóle co za dzień.Najpierw stracone godziny w urzędzie, pozniej kłótnia z tż (chyba pierwszy raz tak ostro), nigdy nie sądziłam, że będzie sobie tak przeklinać A najgorsze, że nawet nie mam doła, kiedyś to chyba bym się pobeczała, że jak to, że my? tak do siebie? Teraz mam córkę i jakoś inaczej to przyjmuje, tak jakby mi brdziej 'zwisało'?

Stary 2013-07-24, 15:34   #615
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

bokeh herbata zielona bancha w tytkach do zaparzania bialym wrzatkiem
charlizz jak Olenka? Powiedz swoim, ze Twoja kolezanka nie dosc, ze bez czapki i bez skarpetek, to jeszcze na noc nie przykrywa. Moze spokoj Ci dadza

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

lenova wspolczuje i bardzo rozumiem Twoja tesknote do tz. Wczoraj sie mojemu tz wyplakalam i ustalilismy, ze od poniedzialku wracamy z Yae do naszego domu
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:39   #616
mala_19kw
Zakorzenienie

Oznajmiam iż: Mamy 3 zęba
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:44   #617
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
[/COLOR]lenova wspolczuje i bardzo rozumiem Twoja tesknote do tz. Wczoraj sie mojemu tz wyplakalam i ustalilismy, ze od poniedzialku wracamy z Yae do naszego domu
o, a jednak... fajnie... bedziecie dzieki temu mialy mozliwosc czesciej widziec sie z tz?

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:

Stary 2013-07-24, 15:49   #618
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Bokeh, ale przecież Misi chodziło o to, w odpowiedzi na posta Pstryczka, że księżna przynajmniej z tym brzuchem jest taka jak my, bo tak to wyglądała, jakby rodziła co najmniej miesiąc temu. A ja napisałam, że ja nawet 7 mies. po porodzie i tak mam większy brzuch, niż ona dzień po...

ale nieeee, mi chodziło o komentujących na wp.pl czy tam onecie, ktorzy mówią jaki to wielki brzuch itp.....
Cytat:

najlepsze są baby ono

Meneq http://www.sklepdietetyczny.pl/herba...-bio-30g-.html taka może ???
Stary 2013-07-24, 15:53   #619
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
charlizz jak Olenka? Powiedz swoim, ze Twoja kolezanka nie dosc, ze bez czapki i bez skarpetek, to jeszcze na noc nie przykrywa. Moze spokoj Ci dadza

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

lenova wspolczuje i bardzo rozumiem Twoja tesknote do tz. Wczoraj sie mojemu tz wyplakalam i ustalilismy, ze od poniedzialku wracamy z Yae do naszego domu
skoro jestes, juz dawno mialam Cie o to pytacz, czy w Polsce mozna dostac dobra zielona herbate?
Pijalam swjego czasu takie z herbaciarni ale jakos mi sie wydawalo zawsze ze ona i tak odbiega od tej ktora pije sie w Azji
Stary 2013-07-24, 15:54   #620
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Widze, ze Kate na tapecie

Ja co prawda nie widzialam wyjscia (ba, tv od 2tyg nie wlaczam), ale sie wtrace.
Tez wychodzilam z czystymi wlosami, mejkapem na twarzy i wcale nie okrakiem
Kate na pewno ma mase ludzi do pomocy, ale w pl warunkach tez sie da

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:55   #621
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
:brawo:
Stary 2013-07-24, 16:02   #622
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:

Ja co prawda nie widzialam wyjscia (ba, tv od 2tyg nie wlaczam), ale sie wtrace.

24 h po porodzie?

Stary 2013-07-24, 16:08   #623
e_vel
Wtajemniczenie

Laski wygrałam do testowania Depilator Silk-epil 7 SkinSpa jak odpakowałam paczkę to normalnie ze szczęścia się prawie nie popłakałam Muszę napisać recenzję, tylko mi nie przesłali wiadomości gdzie bożesz jak ja się cieszę chyba powinnam w lotto grać
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:09   #624
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Wczoraj sie mojemu tz wyplakalam i ustalilismy, ze od poniedzialku wracamy z Yae do naszego domu
jak fajnie!!!! Będziecie się częściej widzieć, choćby na chwilkę

Cytat:

A nam przyszło do głowy wyprowadzić się do innego kraju... Tylko pracy TŻta szkoda.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:12   #625
pstryczek84
Zakorzenienie

Bokeh - ale twoja babcia byla sliczna jak brala ślub!!!

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Laski wygrałam do testowania Depilator Silk-epil 7 SkinSpa jak odpakowałam paczkę to normalnie ze szczęścia się prawie nie popłakałam Muszę napisać recenzję, tylko mi nie przesłali wiadomości gdzie bożesz jak ja się cieszę chyba powinnam w lotto grać

Cytat:

A nam przyszło do głowy wyprowadzić się do innego kraju... Tylko pracy TŻta szkoda.
dokad? Holandia?

Stary 2013-07-24, 16:16   #626
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

dokad? Holandia?
jakbym znała język, to bez zastanowienia...
Ale może Anglia (ania, Oanella)
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:19   #627
hje
Zakorzenienie

Bokeh, aha, to rozumiem.
I przyłączam się do zachwytu, piękna kobieta z Twojej babci. Na ślubnym zdjęciu wygląda, jak te gwiazdy kina z lat 40.

Evel, no to spróbuj.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:35   #628
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

ja też se umyłam i pomalowałam się i też szłam normalnie, wszystko zależy od przebiegu porodu może u niej akurat było ok.

A co do poslubienia księcia, może się zakochala ?

http://www.youtube.com/watch?v=JLXEvdVyGhM właśnie uspalam tym Hanie

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Bokeh - ale twoja babcia byla sliczna jak brala ślub!!!

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

dokad? Holandia?
Cytat:
Bokeh, aha, to rozumiem.
I przyłączam się do zachwytu, piękna kobieta z Twojej babci. Na ślubnym zdjęciu wygląda, jak te gwiazdy kina z lat 40.

Evel, no to spróbuj.

dokładnie zawsze mi się kojarzy z gwiazdami kina (swoją drogą to wielkie hobby mojego dziadka) a wiecie jakie miała długie i grube włosy??? ma jedno zdjęcie z takim mega wielkim kokiem i pytam się jej czy to jej czy miała jakiś wypełniacz a ona że jej ! a jak oglądałam zdjęcia pradziadka bez koszulki takie z wojska z kumplami o matko same ciacha ! mój pradziadek najwieksze
Stary 2013-07-24, 16:38   #629
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Stary 2013-07-24, 17:32   #630
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:

meneq, dziękuje, że pytasz Ola już lepiej, nie kaszle dziś i w nosku mniej furczy, w nocy pilnowałam, by jej było ciepło, może nawet zbyt ciepło i pomogło chyba. Na moich nie działają takie argumenty, serio!

Cytat:

Cytat:

o to to! Ja też wyszłam ze świeżymi włosami i umalowana, w butach na koturnie i nie okrakiem. Ba, ja po porodzie po turecku nawet siedziałam. ;> ale mnie nic nie szyli, bożena nienaruszona. I urodziłam we wtorek, a w czwartek wyszłam :p Więc naprawdę sie da.

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-07-24 o 17:35
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości