|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Nie odnosze sie bo znowu padam (cos mi sie z klawiatura podzialo, ze sie skroty rozne wlaczaja jak chce uzyc polskich znakow, wiecie jak to odkrecic?), mala jest ostatnio mega absorbujaca, jeczydluje, spac nie moze bidusia, albo sie nudzi, bo chcialaby sie przemieszczac a jeszcze nie potrafi wiec jest malym "jojczkiem". Takze staje na rzesach, w skutek czego nie mam czasu jesc - a o pisaniu i was nie ma mowy. Nadrabiac nadrabiam w dzien kiedy Amelcia spi (tylko w tuli lub przy piersi, jak znikam jej z pola widzenia to placze, tez mamy lek separacyjny zatem).
Dodatkowo odkrylam lepsza rzecz niz allegro - grupy facebookowe! mozna szybciochem cos wystawic do sprzedania po dzieciu, albo kupic - aktualnie poluje na kurteczke jesienno-zimowa i co rusz dostaje jakies nowe oferty od innych mamus i moge cos wybrac. Fajna sprawa. O matko, nie mam sily, padam, padam, padam, leb mi peka. W niedziele ostatni egzamin, nic jeszcze nie umiem. Nie mam tez wynikow dwoch ostatnich, jakos im wolno idzie sprawdzanie. I znowu sie doluje jak czytam co i jak wasze dzieci wcinaja. Kupilam wczoraj nektarynke, chcialam dzisiaj dac do posmakowania - krzywi sie to moje dziecie, jakbym jej dala cytryne. Sloiczkiem wzgardzila, usta zacisniete. Praktycznie tylko na piersi jedziemy... |
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Black, muzyka cos nie wasza
![]() iiiiii dlugo Cie blizna bolala? tydzien? moje 14 czy tam 16 szwow tak mi dalo w kosc ze masakra, nie moglam usiasc normalnie przez 3tygodnie a ruszac sie normalnie zaczelam po miesiacu chyba dopiero. tez wychodzilam ze szpitala umalowana i uczesana, ale co z tego, jak mialam na calej twarzy i w oczach tak popekane naczynka ze wygladalam, jakby mnie ktos dusil - miesiac mi to schodzilo. co do blizny to nic nowego nie powiem - nie moge zakladac zbyt obcislych spodni i majtek a przy bunga bunga dalej mi leca lzy tak qrestwo boli dalej. Pietraszkowi na noc gorzej znowu spac nie moze
|
#694 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, nie cytuję, tylko po kolei odpiszę, bo tak szybciej a mam 7 stron do nadrobienia
![]() Hope- skoro na pepti jesteście, to może być nadal skazowe - bywa, że pepti wciąż jest za słabe dla dziecka - białka nie są dość mocno zhydrolizowane (rozbite) na drobne cząstki, nutramigen bardziej jest. Może pogadaj z lekarka o nutra jednak? Albo jeśli masz opcję, przejdź się do innego lekarza? Misiu, możesz mieszać np. obiadki z dodatkiem mleka, albo z mlekiem owoce robiąc deser, ew. kaszkę mleczną z owocami. Wilk syty i mleczna owca cała.Djerba, mam nadzieję,że okaże się to jednak coś, a nie bielactwo a propos czarnoskórych - u nas jest klub piłkarski i chyba z nimi gra jeden taki piłkarz, nie wiem skąd on, ale ma naprawdę BARDZO ciemną skórę, nie Mulat. I akurat się tak składa, że często przechodzimy z Agu tamtędy i na niego trafiamy, on anglojęzyczny jest, bo nieraz słyszę jak rozmawia z ludźmi tamtejszymi. I tylko czekam, aż Agatka się zacznie pytać i... cholera, no ona 3 lata tylko ma, wiecie co - ja się autentycznie boję, że ona zapyta jakoś głupio (ALE na poziomie wieku!), typu - dlaczego pan jest brudny :/ i mam nadzieję, że ten piłkarz nie zna polskiego, bo dla mnie normalne jest, że ja jej wytłumaczę, że człowiek może mieć rózną skórę, i ani nie jest brudny, ani pomalowany, ani gorszy ani nic, że można różnie wyglądać - no ale się boję, że ktoś to usłyszy (a nie daj Boże on polski zna...) i będzie draka :/ Nawijka, synuń świetny ![]() Illusion, jaki stacz jedno staje, jak widać, a inne leżą Meduzko, buziaki urodzinowe ![]() Sylwietta, spokojnego Bartula życzę atrakcje zębowe widzę macie :/ i gratulacje zębola, właśnie doczytałam ![]() Pstryniu, łał, światowe dziecko macie prezenty od gwiazd ![]() A Kejt zapewne nie nacięta, z wszelkimi możliwymi udogodnieniami pewnie rodziła, do tego wizażystka i fryzjer i być może tona przeciwbólowców Bokeh, dokładnie to samo mówiłam dzisiaj - dziecko wyczekane, instynkt, hormony - i co? i tak naprawdę on nie jest jej, mało tego, przecież intercyza podpisana że w razie rozwodu dziecko oddaje :/ Blogerko, Dorotka też czyha na moją twarz od jakiegoś czasu włosy,oko, drapnąć, wymacać i dobrze piszesz o nieutuczeniu dziecka. Mala, wy zębowe potwory jesteście gratki.Black dodała nowe słowo do słowniczka: "nieogar na głowie" ![]() A liczbę cieni ostatnio podawałaś na fb ![]() Debrah, dasz namiar na grupę na fb? ![]() ------------------- Jedzenie dzisiejsze: -5 pierś -6:30 pierś picie - 9 pierś - 11:30 obiadek mały - 14 pierś - 16:15 owoce małe - 18:30 pierś - 20 pierś |
|
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w sumie za wszystko razem odkad go mamy to 6 tys wlozylismy mozna bylo dolozyc tyle i miec lepszy i nowszy mamy go od grudnia Moja Niunia dostala takich czerwonych malutkich plam na czolku glowce brzyszku i plecach chyba to uczulenie dostala warzywa z jagniecina i kaszka jaglaną więc albo kaszka albo groszek bo tez byl dodany
|
|
|
|
|
#696 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
widzę, że dzisiaj produkcja postów pełną parą szła - no to nadrabiam; i nie jestem sama z dzieckiem szarpiącym się za włosy ![]() bałam się, że dzisiaj Filip da taki sam pokaz jak przez ostatnie dwa dni, a ze szwagierkami miałyśmy w planach wyjście na popołudnie, na szczęście grzeczny był, choć było widać, że go męczą te zębiska; może zmiana otoczenia, większa ilość ludzi odwróciła jego uwagę od bolących dziąsełek ![]() Cytat:
fajnie, że wypoczęliście i wakacje się udały ![]() i oby Szadka jednak zdrowa była ![]() Cytat:
no dziwne, dziwne, nawet mi nie przyszło do głowy zwracać na to uwagi, bo wydawało mi się oczywiste, że budka jest po to, żeby zasłaniać dziecko z tego co widzę, to w nowszym modelu tego wózka już jest to poprawione ale jak przyglądam się teraz dokładniej różnym wózkom, to już kilka takich genialnych jak mój widziałam; ale nic, kupiłam taki daszek chroniący od słońca, wiatru, deszczu i stykniea z Igusia niezły bandyta rośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tata mi opowiadał, że jak byłam takim gówniarzem co zaczynał mówić, to bali się gdziekolwiek między ludzi mnie zabierać, bo od razu przeklinałam (oczywiście po swojemu) a zaczęło się od tego, że byłam z nimi w kościele, spałam w wózku i jak się obudziłam, to z płaczem na cały głos "kuuuuuulwa, Incia chce do domuuuuuuu" porażka, sama bym siebie nigdzie nie wzięła![]() no to dowaliłaś czcionkę ![]() podpinam się - meduzka sto lat
|
|
#697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ostatnio naprawdę nie takie z targu kupuję.Cytat:
Ja w ogóle nie mam cieni, nie mam pudru, nie mam swojego tuszu do rzęs... Nie mam swojej kosmetyczki.![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aha, Black, kopniak w tyłek na szczęście rządzi. I przy ostatniej piosence prawie ryczę - K O C H A M ją.![]() I u was jest tradycja, że świadkowie siedzą po bokach? Bo u nas, to za państwem młodym.
|
|||
|
|
|
#698 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wprost porażałam urodą i wewnętrznym blaskiem![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nawet nie mów, bo my przez ostatnie dwa miesiące włozyliśmy w samochód ponad 8 tysięcy
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, tyle sie opisalam, ocytowalam, nacisnelam cos i mi wszystko wcielo
![]() pstryczku, djerbo, Lady trzymam kciuki za zdrowie Maluszkow, oby diagnozy okazaly sie jednak mylne i Malenstwa szybko doszly do siebie ![]() e_vel gratuluje!!! Lenova zgadzam sie z blogerka - nie wydaje mi sie, zebys tuczyla Blanke Black, fajna pamiatka taki filmik. Co mi sie rzucilo w oczy najbardziej to ladne buty i to, ze mamy te same perfumy Poza tym wygladasz na filmie na bardzo skromna, wstydliwa osobe o co bym Cie chyba tak do konca nie podejrzewala
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
umkło mi
Robiłam dziś Hani sesje półroczkową, o ile można nazwać sesją 10 minutowe zdjęcia bo najbardziej ze zdjęć interesowała ją trawa, więc się matka wkurzyła i zebrałą manatki i dziecko do domu ![]() lece spać dobranoc ![]() Szaja, serio oddaje dziecko ?!?!
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: jestem na : Modny Maluszek NEXT (stamtad do mnie ida bluzeczki juz - super a wyszlo mnie 37 zl (juz z dostawa w tym) za 4 sztuki np. Czyli cena jak z lumpka. A ja strasznie lubie next.
Albo (nazwa ) Szafa Malej Ksiezniczki - w tych na razie grzebie, tego ponac strasznie duzo - zgadalam sie z dziewczyna od ktorej te bluzeczki kupilam - kupe rzeczy tak sprzedaje i kupuje. A wystawiasz w mig bo tylko fotke z telefonu np dajesz, cena, rozmiar i wsio. No i za darmo, nie jak z allegro. Licytacje tez sa.Mysle ze mozna cos wyczaic, kurtki teraz szukam, duzo mi ofert dziewczyny daja. Za 30 zl (duzo/nieduzo?) jest jedna taka fajowa ciepla, mysle nad nia, jak sie nie pojawi nic lepszego/tanszego to wezme Malej. (kurde, co z tymi znakami polskimi?;/) I tez postanowilam w ten sposob wystawiac rzeczy po Amelce, te co nowe mialam. Moze mi sie cos zwroci i za te pieniazki cos na teraz jej kupie. ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Lady: biedny Pietraszko! ja się boję tego co będzie jak Moja kiedyś będzie serio chora, serce mi pęknie chyba na pół... Co do makijażu: ja robię codziennie, nawet jak w domu jestem wychodzę z założenia, że to ma być takie...mobilizujące dla mnie. Zupełnie inaczej działam jak jestem ubrana/umalowana, a inaczej taka saute i w dresie : marazm i katastrofa wówczas jest. Więc wolę coś z sobą zrobić, psychika nie pada tak. I ja kocham oczy malować, nie mam jakoś dużo cieni, wręcz mi się kończą właśnie. Zazdraszczam Black wzorów.Bokeh: cholernie zazdroszczę Twojej Hani, będzie miała za☠☠☠iaszczą pamiątkę w postaci zdjęć. A gdzie wywołujesz, ile płacisz? szukam taniej opcji wywoływania dla siebie, żeby może wreszcie album zrobić. W ogóle teraz fajnie jest, ma się tyle możliwości, tu filmik, tam zdjęcie.Za parę lat dzieciaki mają mnóstwo pamiątek, z pierwszej marchewki itp ![]() Czytałam coś wczoraj o jogurcie naturalnym z owocem ale chyba miałam zawias : od kiedy taki zwykły jogurt naturalny można dzieciowi dać?? A..i ktoś wie kiedy wróci Silver? Djerba: bidulka Shade, oby to nie bielactwo. |
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie kołpak. Po raz kolejny, zamiast iść spać zaraz, jak dziecię zaśnie, to najpierw obejrzałam mecz, a teraz siedzę tu.
Wizaż to zuuuuo. ![]() Pa! |
|
|
|
#703 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli mi serce nie peknie Cytat:
my od grudnia 6tys to mnie powaliłaś |
||
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, jogurt naturalny to jak dla mnie można dawać odkąd się zaczyna rozszerzać dietę, bo co w nim takiego jest, że miałoby się go nie podawać? Alternatywa to zawsze "Bieluch".
Debrah, Silver pisała, że nie będzie jej do końca miesiąca. Nie ma mnie.
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak mam - waham się między pójściem spać a poopierniczaniem się..bo to tak na prawdę jedyny czas w ciągu całego dnia kiedy jest cisza i mogę porobić nic. Strasznie mi to jest potrzebne.
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- nie wiem? ja myślałam, że z tym jogurtem naturalnym to jak z ..mlekiem? i że jogurtów, w ogóle jakichkolwiek nie mogę dać, tylko takie " dla dzieci"
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- wcale Cię nie widzę
|
|
#707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam gdzieś, że taki normalny jogurt naturalny to po 9 miesiącu najwczesniej
![]() i jeszcze napiszę jak u nas jedzenie wygląda, bo z tego co czytam ,to chyba mało jemy teraz ![]() 7/8 - 180ml mleka 11/12 - obiadek +deserek 15/16 - kaszka 180ml (albo deserek, jak wczesniej nie chciał) 19/20 - mleko z kaszką 180ml między tymi głównymi posiłkami dostaję chrupkę kuku, parę owocków jak znajdziemy w ogródku, soczek z wodą; no i ostatnio nie budzi się w nocy na jedzenie, więc nie mamy 5 posiłków
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jak wasze pociechy miale uczulenie na jakies jedzonko
to jak ono wygladalo?? I czy sa wsrod nas takie, ktore nie planują drugiego dziecka?? bo ja sama dla siebie to już bym chyba nie chciała i dlaczego jeśli można wiedzieć |
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Ninag piszę z komórki..nie wiem jak tu linka zapisać...ale ja kupiłam wkladke mamas and papas i wlasnie na nia czekam na :www.matama.pl i wpisz u nich w wyszukiwarce...wkładka... powinno wyskoczyć..a jak nie to wejdź w akcesoria do wózków na stronie www.mamasandpapas.pl Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziewczynki...nie sam rady Was nadrobić...przebudził mnie maluch i nie mogłam usnąć więc weszłam na wizaż..ale właśnie zamykają mi się oczy.... A co do zdjec na fb...gdzie tu sprawdzić te ustawienia zdjec...kto widzi moje wstawiane foty?
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ---------- Ze mna rodzilo kilka dziewczyn, ktore juz kilka godzin po porodzie szly, jakby nigdy nic. Poza tym pamietajmy, ze w Uk bardzo szybko wypuszczaja ze szpitala, czyli pionizacja tez musi zaczac sie szybko. Ja wstalam i chodzilam 4h po porodzie i w 24h byko zupelnie ok ---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ---------- Cytat:
Brawa dla Mikiego za pol roczku. Witajcie derba i ifwka. lady jak Pietraszko? |
||
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
No, dziewczyny..poszperalam raz jeszcze na fb...i chyba jest! Udało mi się..czy któraś z Was widzi zdjęcia? Wrzucone teraz i album udostępniony z tej sesji?
Aha.. Takie zaproszenia na chrzty w końcu zamówiłam..i jak? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-07-25 o 05:15 |
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny..jeszcze wymyslilam dla chrzestnych i dziadków pamiątki z chrztu w formie ciasteczek (na fb mam w znajomych "torty artystyczne słodkie myśli").. Robi ciasteczka w ksztalcie sliniakow..body..wózków.. .mam przykładowe zdjecie ale akurat na ślub
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. No i zerknijcie..na swojej stronie udostepnilam też zdjecie pięknych ręcznie robionych mokasynkow...zakochałam się... I urabiam meza żeby zamówić choć są mega drogie... Ale piękne.. "walk unique"...Polka mieszkająca w Anglii..tworzy takie cuda...
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VIIStyczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-07-25 o 05:45 |
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
A dla tych z Was które nie mają "fe jsa"
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

spac nie moze 
cała.
a propos czarnoskórych - u nas jest klub piłkarski i chyba z nimi gra jeden taki piłkarz, nie wiem skąd on, ale ma naprawdę BARDZO ciemną skórę, nie Mulat. I akurat się tak składa, że często przechodzimy z Agu tamtędy i na niego trafiamy, on anglojęzyczny jest, bo nieraz słyszę jak rozmawia z ludźmi tamtejszymi. I tylko czekam, aż Agatka się zacznie pytać i... cholera, no ona 3 lata tylko ma, wiecie co - ja się autentycznie boję, że ona zapyta jakoś głupio (ALE na poziomie wieku!), typu - dlaczego pan jest brudny :/ i mam nadzieję, że ten piłkarz nie zna polskiego, bo dla mnie normalne jest, że ja jej wytłumaczę, że człowiek może mieć rózną skórę, i ani nie jest brudny, ani pomalowany, ani gorszy ani nic, że można różnie wyglądać - no ale się boję, że ktoś to usłyszy (a nie daj Boże on polski zna...) i będzie draka :/ 

Chyba że jakiś z bazaru, ale nie sądzę, byś takich używała.
A ostatnio naprawdę nie takie z targu kupuję.

osobe o co bym Cie chyba tak do konca nie podejrzewala 

no kasa idzie niesamowicie szybko, ja też już 60% wypłaty od sierpnia, ciekawe jak to będzie