Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 22:28   #691
charlizz
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
całkiem niedawno w lidlu były polędwiczki z królika. Już poporcjowane wyglądające jak piersi z kurczaka
czemu żeś nie powiedziała, hę?!
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:45   #692
Debrah
Zakorzenienie

Nie odnosze sie bo znowu padam (cos mi sie z klawiatura podzialo, ze sie skroty rozne wlaczaja jak chce uzyc polskich znakow, wiecie jak to odkrecic?), mala jest ostatnio mega absorbujaca, jeczydluje, spac nie moze bidusia, albo sie nudzi, bo chcialaby sie przemieszczac a jeszcze nie potrafi wiec jest malym "jojczkiem". Takze staje na rzesach, w skutek czego nie mam czasu jesc - a o pisaniu i was nie ma mowy. Nadrabiac nadrabiam w dzien kiedy Amelcia spi (tylko w tuli lub przy piersi, jak znikam jej z pola widzenia to placze, tez mamy lek separacyjny zatem).

Dodatkowo odkrylam lepsza rzecz niz allegro - grupy facebookowe! mozna szybciochem cos wystawic do sprzedania po dzieciu, albo kupic - aktualnie poluje na kurteczke jesienno-zimowa i co rusz dostaje jakies nowe oferty od innych mamus i moge cos wybrac. Fajna sprawa.

O matko, nie mam sily, padam, padam, padam, leb mi peka. W niedziele ostatni egzamin, nic jeszcze nie umiem.
Nie mam tez wynikow dwoch ostatnich, jakos im wolno idzie sprawdzanie.

I znowu sie doluje jak czytam co i jak wasze dzieci wcinaja. Kupilam wczoraj nektarynke, chcialam dzisiaj dac do posmakowania - krzywi sie to moje dziecie, jakbym jej dala cytryne. Sloiczkiem wzgardzila, usta zacisniete. Praktycznie tylko na piersi jedziemy...
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:48   #693
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black, muzyka cos nie wasza

iiiiii dlugo Cie blizna bolala? tydzien?
moje 14 czy tam 16 szwow tak mi dalo w kosc ze masakra, nie moglam usiasc normalnie przez 3tygodnie a ruszac sie normalnie zaczelam po miesiacu chyba dopiero. tez wychodzilam ze szpitala umalowana i uczesana, ale co z tego, jak mialam na calej twarzy i w oczach tak popekane naczynka ze wygladalam, jakby mnie ktos dusil - miesiac mi to schodzilo. co do blizny to nic nowego nie powiem - nie moge zakladac zbyt obcislych spodni i majtek a przy bunga bunga dalej mi leca lzy tak qrestwo boli dalej.

Pietraszkowi na noc gorzej znowu spac nie moze

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:51   #694
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, nie cytuję, tylko po kolei odpiszę, bo tak szybciej a mam 7 stron do nadrobienia

Hope- skoro na pepti jesteście, to może być nadal skazowe - bywa, że pepti wciąż jest za słabe dla dziecka - białka nie są dość mocno zhydrolizowane (rozbite) na drobne cząstki, nutramigen bardziej jest. Może pogadaj z lekarka o nutra jednak? Albo jeśli masz opcję, przejdź się do innego lekarza?

Misiu, możesz mieszać np. obiadki z dodatkiem mleka, albo z mlekiem owoce robiąc deser, ew. kaszkę mleczną z owocami. Wilk syty i mleczna owca cała.

Djerba, mam nadzieję,że okaże się to jednak coś, a nie bielactwo a propos czarnoskórych - u nas jest klub piłkarski i chyba z nimi gra jeden taki piłkarz, nie wiem skąd on, ale ma naprawdę BARDZO ciemną skórę, nie Mulat. I akurat się tak składa, że często przechodzimy z Agu tamtędy i na niego trafiamy, on anglojęzyczny jest, bo nieraz słyszę jak rozmawia z ludźmi tamtejszymi. I tylko czekam, aż Agatka się zacznie pytać i... cholera, no ona 3 lata tylko ma, wiecie co - ja się autentycznie boję, że ona zapyta jakoś głupio (ALE na poziomie wieku!), typu - dlaczego pan jest brudny :/ i mam nadzieję, że ten piłkarz nie zna polskiego, bo dla mnie normalne jest, że ja jej wytłumaczę, że człowiek może mieć rózną skórę, i ani nie jest brudny, ani pomalowany, ani gorszy ani nic, że można różnie wyglądać - no ale się boję, że ktoś to usłyszy (a nie daj Boże on polski zna...) i będzie draka :/

Nawijka, synuń świetny

Illusion, jaki stacz a pamiętacie, jak pisałam, że w pewnym momencie dzieci bardzo się rozmijają w umiejętnościach? jedno staje, jak widać, a inne leżą

Meduzko, buziaki urodzinowe

Sylwietta, spokojnego Bartula życzę atrakcje zębowe widzę macie :/ i gratulacje zębola, właśnie doczytałam

Pstryniu, łał, światowe dziecko macie prezenty od gwiazd

A Kejt zapewne nie nacięta, z wszelkimi możliwymi udogodnieniami pewnie rodziła, do tego wizażystka i fryzjer i być może tona przeciwbólowców

Bokeh, dokładnie to samo mówiłam dzisiaj - dziecko wyczekane, instynkt, hormony - i co? i tak naprawdę on nie jest jej, mało tego, przecież intercyza podpisana że w razie rozwodu dziecko oddaje :/

Blogerko, Dorotka też czyha na moją twarz od jakiegoś czasu włosy,oko, drapnąć, wymacać i dobrze piszesz o nieutuczeniu dziecka.

Mala, wy zębowe potwory jesteście gratki.

Black dodała nowe słowo do słowniczka: "nieogar na głowie"
A liczbę cieni ostatnio podawałaś na fb

Debrah, dasz namiar na grupę na fb?

-------------------
Jedzenie dzisiejsze:
-5 pierś
-6:30 pierś picie
- 9 pierś
- 11:30 obiadek mały
- 14 pierś
- 16:15 owoce małe
- 18:30 pierś
- 20 pierś
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:53   #695
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
to co Wam sie popsulo w tym aucie. ze az tyle kasy?;p turbina jakas, czy co?;p
ide sie kapac!! ;p jest woda jesT!!!!!!! :P
hamulec reczny trzeba bylo zrobic to automat i w niemczec nnie byl uzywany a w pl musi byc do przegladu wycieki oleju, lozyska z tylu,

a w sumie za wszystko razem odkad go mamy to 6 tys wlozylismy

mozna bylo dolozyc tyle i miec lepszy i nowszy

mamy go od grudnia

Moja Niunia dostala takich czerwonych malutkich plam na czolku glowce brzyszku i plecach chyba to uczulenie dostala warzywa z jagniecina i kaszka jaglaną więc albo kaszka albo groszek bo tez byl dodany
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:56   #696
elllmi
Zakorzenienie

hej
widzę, że dzisiaj produkcja postów pełną parą szła - no to nadrabiam;
i nie jestem sama z dzieckiem szarpiącym się za włosy

bałam się, że dzisiaj Filip da taki sam pokaz jak przez ostatnie dwa dni, a ze szwagierkami miałyśmy w planach wyjście na popołudnie, na szczęście grzeczny był, choć było widać, że go męczą te zębiska; może zmiana otoczenia, większa ilość ludzi odwróciła jego uwagę od bolących dziąsełek

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane
Co my przezylismy wczoraj z Pietraszkiem naszym to nikomu nie zycze
o cholerka, dobrze, że już wiadomo co małemu jest

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dzień dobry

fajnie, że wypoczęliście i wakacje się udały będzie co wspominać przy jesiennych zawieruchach
i oby Szadka jednak zdrowa była

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Oooo dziwne to....u mnie jest właśnie taki dodatkowy materiał z tyłu, który można też odpiąć i budka nie idzie do tyłu. Myślę że i później jak już Fifi będzie siedział to też będziesz używała opcji płaskiej np. jak zaśnie na spacerze.

Łobuz mi chyba rośnie, dzisiaj stanął w łóżeczku na kolankach i rozwiązywał ochraniacze na górze. A jak zobaczył że go wyczaiłam to unik i zaciesz na głos.

no dziwne, dziwne, nawet mi nie przyszło do głowy zwracać na to uwagi, bo wydawało mi się oczywiste, że budka jest po to, żeby zasłaniać dziecko z tego co widzę, to w nowszym modelu tego wózka już jest to poprawione ale jak przyglądam się teraz dokładniej różnym wózkom, to już kilka takich genialnych jak mój widziałam; ale nic, kupiłam taki daszek chroniący od słońca, wiatru, deszczu i styknie

a z Igusia niezły bandyta rośnie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Borys dzisiaj wypowiedzial pierwsze dluzsze slowo - po jakis bula, gej, ej i td. Lezy sobie wlozeczku, cos tam sobie zuje w buzce i mu sie wyrwalo "kulwa" haha
nieźle zaczyna

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Apropo przeklinania, to moja koleżanka kiedyś opowiadała że jej 4-letnia córka miała taki okres, że podbiegała do rodziców, zasłaniała ręką usta, mamrotała "kulwamać" i uciekała

Albo była na topie u niej jakaś bajka o księżniczce a potem chodziła za swoim tatą i rzucała tekstami w stylu: "ojcze, zrób mi herbaty, proszę"

jak nasze dzieciaczki zaczną mówić to dopiero będzie
genialna

tata mi opowiadał, że jak byłam takim gówniarzem co zaczynał mówić, to bali się gdziekolwiek między ludzi mnie zabierać, bo od razu przeklinałam (oczywiście po swojemu) a zaczęło się od tego, że byłam z nimi w kościele, spałam w wózku i jak się obudziłam, to z płaczem na cały głos "kuuuuuulwa, Incia chce do domuuuuuuu" porażka, sama bym siebie nigdzie nie wzięła

Cytat:
meduzza wszystkiego najlepszego z okazji urodzin kochana
no to dowaliłaś czcionkę
podpinam się - meduzka sto lat

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:26   #697
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hje, a propos podkładów - one nie niszczą cery. Chyba że jakiś z bazaru, ale nie sądzę, byś takich używała.
Szit, wychodzi na to, że NIGDY nie miałam dobrze dobranego. A ostatnio naprawdę nie takie z targu kupuję.

Cytat:
W ogóle muszę się Wam do czegoś przyznać - mam 120 cieni z Inglota.
Oszalała. Ja w ogóle nie mam cieni, nie mam pudru, nie mam swojego tuszu do rzęs... Nie mam swojej kosmetyczki.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
wisienka mi przypomniała,że ostatnio zrobiłam fotkę specjalnie z myslą o Was i zapomniałam wstawić więc już jest w klubixie
Nie znam takiej.

Aha, Black, kopniak w tyłek na szczęście rządzi. I przy ostatniej piosence prawie ryczę - K O C H A M ją.
I u was jest tradycja, że świadkowie siedzą po bokach? Bo u nas, to za państwem młodym.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:42   #698
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dzis rano przychodzi do nas do pokoju z takim bananem i mowi-wiesz co w tivi slyszalem przed chwilka? ze ten syn łiljama i kejt ma fotelik maxi cosi! i tu do Kubusia - no Stary, teraz z toba to juz nie pogada - ksiażęcy fotelik, zyrafka od Britnej Spirs...

Cytat:
jak mozna tak wygladac 24 godz po porodzie!!! No ludzie kochani! wloski umyte, podkrecone, mejkap na twarzy, nużyny ogolone, zbrabna, zwinna i powabna, ruchy jak u mlodej sarenki...
jak ja przypomne sobie jak wsiadalam po TYGODNIU !!! do samochodu jak wracalismy do domu to stwierdzam ze bardzo daleko mi bylo wtedy do wczorajszej Kejt
u nas nie było lustra w szpitalu i widziałąm się tylko w szybie jak wieczorem światło zapalałyśmy; i dzięki bogu, że się nie widziałam, bo po 11 dniach spojrzałam w lustro w domu i padłam wprost porażałam urodą i wewnętrznym blaskiem

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
nie dosc ze nie mialam internetu to jeszcze w tv mam tylko 1 i 2.. ;] to sie wzielam za porządki, umyłam podlogi, ogarnelam naczynia, umylam lazienke, poprasowałam sterte ubran..starlam wszedzie kurze, pozabijalam muchy ;] zjadlam obiad ;o ;p i wlasnie Amelce gotuje zupke ) a pozniej jade do t. zostawie mała, wroce i ogarne samochód i dywany ach.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oznajmiam iż: Mamy 3 zęba

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
A nam przyszło do głowy wyprowadzić się do innego kraju... Tylko pracy TŻta szkoda.
ale tak przyszło i wyszło, czy zostało? bo mi też przyszło, że do Chorwacji, ale marzenia...

Cytat:

Dziewczyny, specjalnie dla Was
- http://www.youtube.com/watch?v=fmATLaCdK-E A zwłaszcza dla tych, które nie widziały zdjęć ślubnych.
ale fajnie; i Oliwka jaka cudna i czemu Ty się garbisz kobieto

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
no i satlo sie
320ozł poszlo za naprawę auta
nawet nie mów, bo my przez ostatnie dwa miesiące włozyliśmy w samochód ponad 8 tysięcy

Stary 2013-07-24, 23:42   #699
ania13.03
Zadomowienie

Dziewczyny, tyle sie opisalam, ocytowalam, nacisnelam cos i mi wszystko wcielo Napisze drugi raz ale w skrocie bo juz nawet wszystkiego nie pamietam

pstryczku, djerbo, Lady trzymam kciuki za zdrowie Maluszkow, oby diagnozy okazaly sie jednak mylne i Malenstwa szybko doszly do siebie

e_vel gratuluje!!!

Lenova zgadzam sie z blogerka - nie wydaje mi sie, zebys tuczyla Blanke Moja wazy podobnie, a zaczna raczkowac to i tak wszystko zgubia

Black, fajna pamiatka taki filmik. Co mi sie rzucilo w oczy najbardziej to ladne buty i to, ze mamy te same perfumy Poza tym wygladasz na filmie na bardzo skromna, wstydliwa osobe o co bym Cie chyba tak do konca nie podejrzewala

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:44   #700
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
czemu żeś nie powiedziała, hę?!
umkło mi przepraszam

Robiłam dziś Hani sesje półroczkową, o ile można nazwać sesją 10 minutowe zdjęcia bo najbardziej ze zdjęć interesowała ją trawa, więc się matka wkurzyła i zebrałą manatki i dziecko do domu

lece spać dobranoc

Szaja, serio oddaje dziecko ?!?!
Stary 2013-07-24, 23:53   #701
Debrah
Zakorzenienie

Szaja: jestem na : Modny Maluszek NEXT (stamtad do mnie ida bluzeczki juz - super a wyszlo mnie 37 zl (juz z dostawa w tym) za 4 sztuki np. Czyli cena jak z lumpka. A ja strasznie lubie next.
Albo (nazwa ) Szafa Malej Ksiezniczki - w tych na razie grzebie, tego ponac strasznie duzo - zgadalam sie z dziewczyna od ktorej te bluzeczki kupilam - kupe rzeczy tak sprzedaje i kupuje. A wystawiasz w mig bo tylko fotke z telefonu np dajesz, cena, rozmiar i wsio. No i za darmo, nie jak z allegro. Licytacje tez sa.

Mysle ze mozna cos wyczaic, kurtki teraz szukam, duzo mi ofert dziewczyny daja. Za 30 zl (duzo/nieduzo?) jest jedna taka fajowa ciepla, mysle nad nia, jak sie nie pojawi nic lepszego/tanszego to wezme Malej.

(kurde, co z tymi znakami polskimi?;/)

I tez postanowilam w ten sposob wystawiac rzeczy po Amelce, te co nowe mialam. Moze mi sie cos zwroci i za te pieniazki cos na teraz jej kupie.

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Lady: biedny Pietraszko!

ja się boję tego co będzie jak Moja kiedyś będzie serio chora, serce mi pęknie chyba na pół...

Co do makijażu: ja robię codziennie, nawet jak w domu jestem wychodzę z założenia, że to ma być takie...mobilizujące dla mnie. Zupełnie inaczej działam jak jestem ubrana/umalowana, a inaczej taka saute i w dresie : marazm i katastrofa wówczas jest. Więc wolę coś z sobą zrobić, psychika nie pada tak. I ja kocham oczy malować, nie mam jakoś dużo cieni, wręcz mi się kończą właśnie. Zazdraszczam Black wzorów.

Bokeh: cholernie zazdroszczę Twojej Hani, będzie miała za☠☠☠iaszczą pamiątkę w postaci zdjęć. A gdzie wywołujesz, ile płacisz? szukam taniej opcji wywoływania dla siebie, żeby może wreszcie album zrobić.

W ogóle teraz fajnie jest, ma się tyle możliwości, tu filmik, tam zdjęcie.Za parę lat dzieciaki mają mnóstwo pamiątek, z pierwszej marchewki itp

Czytałam coś wczoraj o jogurcie naturalnym z owocem ale chyba miałam zawias : od kiedy taki zwykły jogurt naturalny można dzieciowi dać??

A..i ktoś wie kiedy wróci Silver?

Djerba: bidulka Shade, oby to nie bielactwo.
Stary 2013-07-24, 23:59   #702
hje
Zakorzenienie

Ale ze mnie kołpak. Po raz kolejny, zamiast iść spać zaraz, jak dziecię zaśnie, to najpierw obejrzałam mecz, a teraz siedzę tu.
Wizaż to zuuuuo.

Pa!
Stary 2013-07-25, 00:00   #703
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Sarah współczuję problemów no kasa idzie niesamowicie szybko, ja też już 60% wypłaty od sierpnia, ciekawe jak to będzie
A gdzie chcecie wyjechać ?? I przecież Ty nie będziesz pracować bo kto z dzidzia zostanie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
myslalam, ze zlobek
jesli mi serce nie peknie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

u nas nie było lustra w szpitalu i widziałąm się tylko w szybie jak wieczorem światło zapalałyśmy; i dzięki bogu, że się nie widziałam, bo po 11 dniach spojrzałam w lustro w domu i padłam wprost porażałam urodą i wewnętrznym blaskiem

ale tak przyszło i wyszło, czy zostało? bo mi też przyszło, że do Chorwacji, ale marzenia...

ale fajnie; i Oliwka jaka cudna i czemu Ty się garbisz kobieto

nawet nie mów, bo my przez ostatnie dwa miesiące włozyliśmy w samochód ponad 8 tysięcy
ol szit

my od grudnia 6tys
to mnie powaliłaś
Stary 2013-07-25, 00:02   #704
hje
Zakorzenienie

Aha, jogurt naturalny to jak dla mnie można dawać odkąd się zaczyna rozszerzać dietę, bo co w nim takiego jest, że miałoby się go nie podawać? Alternatywa to zawsze "Bieluch".

Debrah, Silver pisała, że nie będzie jej do końca miesiąca.

Nie ma mnie.
Stary 2013-07-25, 00:03   #705
Debrah
Zakorzenienie

Ja też tak mam - waham się między pójściem spać a poopierniczaniem się..bo to tak na prawdę jedyny czas w ciągu całego dnia kiedy jest cisza i mogę porobić nic. Strasznie mi to jest potrzebne.

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

nie wiem? ja myślałam, że z tym jogurtem naturalnym to jak z ..mlekiem? i że jogurtów, w ogóle jakichkolwiek nie mogę dać, tylko takie " dla dzieci"
Stary 2013-07-25, 00:11   #706
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Robiłam dziś Hani sesje półroczkową, o ile można nazwać sesją 10 minutowe zdjęcia bo najbardziej ze zdjęć interesowała ją trawa, więc się matka wkurzyła i zebrałą manatki i dziecko do domu
to kiedy na blogu?

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Nie ma mnie.
wcale Cię nie widzę

Stary 2013-07-25, 00:25   #707
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
to kiedy na blogu?

podpinam sie pod pytanie

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

wcale Cię nie widzę

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 00:27   #708
elllmi
Zakorzenienie

czytałam gdzieś, że taki normalny jogurt naturalny to po 9 miesiącu najwczesniej

i jeszcze napiszę jak u nas jedzenie wygląda, bo z tego co czytam ,to chyba mało jemy teraz

7/8 - 180ml mleka
11/12 - obiadek +deserek
15/16 - kaszka 180ml (albo deserek, jak wczesniej nie chciał)
19/20 - mleko z kaszką 180ml
między tymi głównymi posiłkami dostaję chrupkę kuku, parę owocków jak znajdziemy w ogródku, soczek z wodą;
no i ostatnio nie budzi się w nocy na jedzenie, więc nie mamy 5 posiłków

Stary 2013-07-25, 01:18   #709
sarah67
Zadomowienie

dziewczyny jak wasze pociechy miale uczulenie na jakies jedzonko
to jak ono wygladalo??

I czy sa wsrod nas takie, ktore nie planują drugiego dziecka?? bo ja sama dla siebie to już bym chyba nie chciała
i dlaczego jeśli można wiedzieć
Stary 2013-07-25, 04:23   #710
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Co do problemów kupkowych to u nas też były. Było lepiej jak lekarz nam kazał dawać BLF 100 (on związuje dobrze żelazo w mleku) wtedy była 1 kupa dziennie. A problem na dobre się rozwiązał jak Ola zaczeła rozszerzać dietę. Teraz to nawet czasami są 3 kupy takie zbite i prawidłowe.

A możesz mi podrzucić linka do tych wkładek. Bo nerwicy kiedyś dostanę. bo mi Ola też jeździ po wózku

Ja Cię chyba nie mam w znajomych na Facebooku, bo zdjęć nie widziałam.
Dżizas..dwa dni mnie nie było a wy tak produkujeciw...dziewczyny ..opanujcie się...

Ninag piszę z komórki..nie wiem jak tu linka zapisać...ale ja kupiłam wkladke mamas and papas i wlasnie na nia czekam na :www.matama.pl i wpisz u nich w wyszukiwarce...wkładka... powinno wyskoczyć..a jak nie to wejdź w akcesoria do wózków na stronie www.mamasandpapas.pl

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 04:26   #711
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
o, a jednak... fajnie... bedziecie dzieki temu mialy mozliwosc czesciej widziec sie z tz?

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Jak tylko uda mu sie do domu wrocic, to bedziemy razem
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 04:27   #712
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
mika buziaki dla Juliana za 7 miesięcy i za badania
Amelki Debrah i Blanki Aśki za 6 miesięcy!
Wojtusia Lubci za 5 miesięcy!

Coś ściemniasz...toż to aniołek na zdjęciu

a o co poszło z mamą?
Cieszę się że TŻ się stara, masz rację..niech się toczy swoim rytmem.

No to super że drugi tydzień urlopu bez kłótni i miło było
Ale ładnie sobie siedzi w sensie że sam siada jak jest na podłodze czy posadzony ładnie siedzi?

Neti, nie wiem czemu ale ja u Ciebie na profilu nie widzę fotek z sesji tej najnowszej, tylko to jedno które wstawiłaś jako zdjęcie w tle profilu Może coś masz w ustawieniach że nie wszyscy widzą?
A to które tu wstawiłaś cudne, piękną pamiątkę będzie miał Antoś a fryzurka boska Na chrzcinach też będzie ta fotografka?

U nas ok. Wczoraj Igi poszedł spać o 17:30 mimo że w dzień spał dużo no ale pogoda była taka do , pochmurno, smętnie i deszcz padał. Jak czytałam o waszych czikach to mnie skręcało z zazdrości. ja ostanowiłam sę wyspać i poszłam spać o 20:30. Igi w dalszym ciągu cyca w nocy je co 1,5 godziny, zwalam na to że idą kolejne zęby bo w dzień ślini się strasznie i gryzie nerwowo wszystko. No i tak jak się spodziewałam pobudka dziś o 5. Wyszalał się 2 godziny i padł o 7, to ja szybko pod kołderkę z nadzieją że jak zwykle 1-1,5 sobie się zdrzemnę a tu skubaniec po 30 minutach wyspany. Teraz kawka a Igi łazi po podłodze a ja go co chwilę zawracam bo lezie do szafki telewizyjnej i te dekodery chce sięgać i do wentylatora, i do listwy antyprzepięciowej (chyba musze zaślepki te do kontaktów już tam powkładać), i pod stół w kuchni lezie a ja się boję żeby w nogi od stołu się nie walnął głową albo w krzesła. I tak piszę tego posta od tej 7:30 jak wstaliśmy Raczkuje już idealnie na kolankach, siada już coraz pewniej. Wczoraj wspiął się na kolanka i rączkami na kanapę i gazetę sobie wziął Gdzie moja dzidzia>

I jeszcze coś Wam wstawię bo mnie rozwaliło,mój świat legł w gruzach
http://sjusk.pl/17148-eeeej
Tak..na chrzcinach też mamy ta fotografke.. A że, zdjęciami coś jest nie tak...bo i moja siostra mówi że nic nie widzi..wczoraj patrzyłam na ustawienia i kurde nic...muszę to oblukać koniecznie..co się dzieje? Wczoraj też wstawiłam 3zdjecia..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-07-25, 04:36   #713
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
ale nieeee, mi chodziło o komentujących na wp.pl czy tam onecie, ktorzy mówią jaki to wielki brzuch itp.....

najlepsze są baby ono

Meneq http://www.sklepdietetyczny.pl/herba...-bio-30g-.html taka może ???
Tak, to ten rodzaj. Dla Hani bardzo slaba bylaby ok.
Stary 2013-07-25, 04:39   #714
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Dziewczynki...nie sam rady Was nadrobić...przebudził mnie maluch i nie mogłam usnąć więc weszłam na wizaż..ale właśnie zamykają mi się oczy.... A co do zdjec na fb...gdzie tu sprawdzić te ustawienia zdjec...kto widzi moje wstawiane foty?

Stary 2013-07-25, 05:04   #715
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
skoro jestes, juz dawno mialam Cie o to pytacz, czy w Polsce mozna dostac dobra zielona herbate?
Pijalam swjego czasu takie z herbaciarni ale jakos mi sie wydawalo zawsze ze ona i tak odbiega od tej ktora pije sie w Azji
Na pewno nie ta sprzedawana w herbaciarniach. Zdarza sie dobra w supermarketach Piotr i Pawel, Alma czy tez w Kuchniacg Swiata. Jesli chodzi o herbate japonska, to trzeba zwrocic uwage, gdzie jest zbierana i pakowana. Jesli Cie to interesuje, to napisze cos wiecej.

---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ----------

Cytat:
24 h po porodzie?
Ze mna rodzilo kilka dziewczyn, ktore juz kilka godzin po porodzie szly, jakby nigdy nic.
Poza tym pamietajmy, ze w Uk bardzo szybko wypuszczaja ze szpitala, czyli pionizacja tez musi zaczac sie szybko.
Ja wstalam i chodzilam 4h po porodzie i w 24h byko zupelnie ok

---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hej piękne! Dziękuję za urodzinowe życzenia, kochane jesteście
Mam zaległości od południa ale przyjechała szwagierka z dzieciakami więc totalny sajgon

Co mi mignęło: Witaj Djerba
Sto lat!

Brawa dla Mikiego za pol roczku.

Witajcie derba i ifwka.

lady jak Pietraszko?
Stary 2013-07-25, 05:06   #716
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

No, dziewczyny..poszperalam raz jeszcze na fb...i chyba jest! Udało mi się..czy któraś z Was widzi zdjęcia? Wrzucone teraz i album udostępniony z tej sesji?

Aha.. Takie zaproszenia na chrzty w końcu zamówiłam..i jak?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374721570995.jpg (120,5 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-07-25 o 05:15
Stary 2013-07-25, 05:18   #717
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374722239572.jpg (93,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374722251952.jpg (91,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374722269703.jpg (79,7 KB, 3 załadowań)

Stary 2013-07-25, 05:30   #718
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny..jeszcze wymyslilam dla chrzestnych i dziadków pamiątki z chrztu w formie ciasteczek (na fb mam w znajomych "torty artystyczne słodkie myśli").. Robi ciasteczka w ksztalcie sliniakow..body..wózków.. .mam przykładowe zdjecie ale akurat na ślub

No i zerknijcie..na swojej stronie udostepnilam też zdjecie pięknych ręcznie robionych mokasynkow...zakochałam się... I urabiam meza żeby zamówić choć są mega drogie... Ale piękne.. "walk unique"...Polka mieszkająca w Anglii..tworzy takie cuda...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374722888574.jpg (171,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374722905322.jpg (51,7 KB, 10 załadowań)

Stary 2013-07-25, 05:35   #719
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VIIStyczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374723196158.jpg (171,9 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374723210406.jpg (51,7 KB, 0 załadowań)

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-07-25 o 05:45
Stary 2013-07-25, 05:46   #720
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

A dla tych z Was które nie mają "fe jsa"

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374723959581.jpg (71,4 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374723972143.jpg (49,7 KB, 36 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości