|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witam się z rana, widzę, że mały ruch póki co
![]() Wczoraj troszke tylko Was podczytywałam bo czułam się cały dzień tragicznie, myślałam, że w nocy skończymy na porodówce, ale nic z tego. Noc miałam ok, teraz tylko ból brzuch i krzyża jak na okres. Ale po tych bólach nocnych wczorajszych i dziennych obniżył mi się brzuch. Wczoraj normalnie z tego bólu to umyłam włosy i się ogoliłam na wszelki wypadek ![]() A dziś mamy z tz rocznicę ślubu- trzecią- i tak fajnie jakby się Mały dziś urodził- trzecia rocznica w trójkę ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Marionette, Yevele -
![]() ![]() ![]() Czy wiecie, ze wrzesniowki maja pierwsze dzieciatko na watku juz? Imienniczke mojej Lilo ![]() malenstwo takie, cc w stanie przedrzucawkowym... ale jest zdrowa i silna, wiec ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post41852097 Pozdrawiam, sloneczka, i czekam z zapartym tchem na kolejna pare do porodu u nas ![]() Mela, dajeeeesz ![]()
#1923 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Siemaneczko żabki ![]() Ciesze sie ze mam Was ![]() ![]() Juz mi lepiej,wziełam wczoraj ciepły prysznic,do tego ciepłe mleko na gardło i uspokojenie i przechodzi....Laurka dała pospac do 8.30 z przerwamu na swe sprawy.Potem krzyczała troche bo ją brzuszek bolał choc nie wiem czemu bo naprawde uwazam na to co jem no i wysypało jej czółko troszke.Dzis moze polozna bedzie to wypytam i wgl. Umyłam włosy,wymalowałam mordeczke,ubrałam ulubioną bluzke sprzed ciąży ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1925 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
AA byłabym zapomniała:
Laura ma dziś 3 tygodnie ![]() ![]() 3 tygodnie temu o 20.45 wykluła sie ![]()
#1927 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Kallisto- dobrze, ze się odzywasz
![]() Fiazo- no nie powiem, natrudziłaś się i swoje przeszłaś biedaku. Całe szczęście, że miałaś taką fachową opiekę i wszystko dobrze się skonczyło ![]() Rockyyy- ![]() ![]() Tez się od razu lepiej czuję jak się ubiorę ładnie czy pomaluję, więc robię to codziennie ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.brzydko u mnie.chce słonka zeby móc wyjść na spacer.teraz kropi.już myślimy o chrzcinach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bierz męża-jest razniej i lepiej.A zawsze mozesz go pprosic zeby wyszedł.Mąż wg mnie to ogromne wsparcie w takiej chwili...Moj poszedł nawet ze mną pod prysznic bo słabo sie czułam... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Fiazo kochana wycierpiałaś sie ![]() ![]() ![]() Neni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() |
#1930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tez tesknilysmy ![]() No moje stopy to katastrofa. Uwielbiam z rana na nie patrzec bo sa w miare szczuple, a jak wstane i chwilke pochodze zaraz banie na maxa. JA to marze o 2 bo od 4 dni nie bralam zelaza i nie wiem jestem jakas dziwna-nie moge isc na 2 ![]() Prze mnie ale nic z tego. Nie chce sama pchac bo hemoroidzik chyba bedzie mial kolege ![]() Wlasnie wcinam czeresnie to zobaczymy co z tego bedzie. Choc dzis juz tyle zjadlam owocow, ze masakra i nic.
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
Tysiawszystkiego naj z okazji rocznicy
![]()
#1932 |
Zakorzenienie
|
Tysia- wszystkiego naj z okazji rocznicy dla Was
![]() Samantha- o kurcze, ale Cię muszą męczyć te stopy, biedulka. ![]() A nam odpadł dzisiaj kikut ! ![]() ![]() Odnośnie rozstępów to ja w dniu porodu rano nie miałam zadnego na brzuchu bo codziennie wszystko skrupulatnie sprawdzałam. Wieczorem juz sie pare pojawiło dosłownie po porodzie. POnoć to częste jest ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Gratuluję wszystkich narodzonych dzieciaczków ![]() Niestety nie jestem jeszcze z wami na bieżąco, ale postaram się już teraz być. Dzisiaj jest pierwszy dzień, kiedy czuję się jako tako "ogarnięta". To była pierwsza noc bez wielkich wrzasków małego. W szpitalu miałam ochotę siedzieć i ryczeć razem z nim. W domu było już lepiej, bo TŻ ma do niego anielską cierpliwość i go uspokaja jak krzyczy. A dzisiaj obudził się tylko 3 razy na karmienie i to bez płaczu, tylko czekał aż mamusia się zorientuje, że nie śpi ![]() ![]() Muszę wam pochwalić mojego TŻ ![]() ![]() ![]() A mały jest niesamowity. A najbardziej niesamowite jest to, że zmienia się każdego dnia ![]() Uzewnętrzniłam się, to mogę teraz ponadrabiać chociaż ogólnie ![]()
#1934 |
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana!!! dzien dobry!
co dzis robimy? jakies plany? |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
En ten przepis to od razu do klubu wrzuc żeby mi nie zginęło proszę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-07-25 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco
a no i muszę Wam powiedzieć, że pies jest tak cudowny do dziecka, że to aż szok !!
balismy sie, bo on był zawsze mega mega mega zazdrosny nawet o nas nawzajem, ale dziecko delikatnie lize po główce jak sie mu da powąchać, stoi pod łóżeczkiem jak psy tesciow chca wejsc do pokoju. No cud miód ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Zakorzenienie
|
No Ty mogłabyś na przykład rodzić
![]() Tysia gratuluję rocznicy ![]() Mamy problem z ulewaniem ![]() Dziewczyny rozpakowane - jak długo nosicie maluchy do odbicia?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Zakorzenienie
|
mój beka w zasadzie do 2 minut po uniesieniu juz, ale tez zdarza sie, ze nie beknie i potem sporo uleje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |
Zakorzenienie
|
witajcie,
Cytat:
co u Was? jak RODOS ![]() tysia wszystkiego najlepszego ![]() Sam nogi mocno spuchniete ![]() Kejt nie rodze, ale boli mnie w plecach ... a w nocy chwycił mnie taki ból głowy i musialam drugi apap łyknąć. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
ja nie mam żadnych planów, wstać ubrać się, zawiesić firankę bo wczoraj okno umyłam i może do mamy skoczę bo zwariuję w tym domu już Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() o kurcze ale Ci popuchły nogi Cytat:
![]() ja od wczoraj doła załapałam i nerwa, źle mi już w tej ciąży, wiem, ze jestem jeszcze przed terminem więc nie powinnam narzekać ale chodze jak bomba zegarowa i co chwilę wybucham, tz to mam mnie już pewnie dość, nie mogę sobie z emocjami poradzić, oby po porodzie było lepiej
![]() |
#1941 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() powiedzcie mi czy tez czujecie sie zagubione?niewiecie co zrobic i ze nie ogarniecie wszystkiego?niewiem czy to jakas lekka deprecha(ale u mnie?)czy poprostu nowa sytuacja...? czy waszym dziecia sie ulewa? eh mojej tak nie zawsze ale jednak... co robicie jak dzidzia ma czkawke? czy sie krztusza maluchy wasze?sory za pytania ale tak mnie to nurtuje |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |||
Zakorzenienie
|
Tysia - najlepszego
![]() Cytat:
![]() ![]() Niom tak tez wlasnie mi ciotka gadala. Cytat:
niech Twoj TZ jej cos powie jak bedzie Ci truc dalej bo mozesz pokarm stracic, a maly bedzie przez nia nerwowy. Mnie polozna powiedziala, ze do 2tyg.nikt procz rodzicow dziecka na rece nie powienien brac. Do mca powinna byc ograniczona liczba odwiedzajacych ze wzgl.na choroby. ![]() i trzymaj sie kochana ![]() Cytat:
![]() ![]() Lete lulki. Milego dzionka ![]()
![]() |
#1943 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco
Cytat:
![]() A mój kot jest w szoku i boi się Małego. Ucieka też trochę nawet od nas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1944 |
Zakorzenienie
|
Samanta a co do nóg, to u mnie to samo.
ale Cie pocieszę, że ja teraz od kilku dni mam jakby troche mniejsze, jakby tylko kostki mi duze zostaly, takze moze i ci za tydzien, trzy opuchlizna troszke zmaleje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
Rocky gratki dla Malutkiej
![]() ![]() Sorry, że ja tak z doskoku i zdawkowo, ale ciągle coś robię, kręcę się po domu i zbieram porozrzucane wszędzie dziwne rzeczy ![]() Niedługo postaram się napisać opis porodu. Z pozytywnych rzeczy - brzuch jest już nieduży i schudłam 7 kg ![]() ![]() A jak cudownie się wczoraj kąpało!! Szok! Jak takie proste rzeczy mogą cieszyć ![]() ![]() A koszulki, które nosiłam w ciąży robią mi za tuniczki prawie ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-25 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściową pogoń na drzewo jak będzie tak włazić buciorami w to co Ty robisz i daj nam znać, to my też ją dopadniemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na początku pare dni się czułam strasznie zagubiona, a teraz w sumie stwierdzam, że ładnie sobie wszystko ogarniam, chociaż są takie dni, że mi się wyć chce z niemocy ![]() Każdemu dziecku się ulewa, ważne żeby nie wymiotowało ![]() Na czkawke nic nie robię, pozwalam jej być, bo to jest normalne i w ogóle nieszkodliwe, więc nie martw się ![]() Mój się czasem zakrztusi, ale rzadko- jak zaśnie przy butli, a ja tego nie zauważę, bo np. sama ledwo na oczy patrzę w nocy ![]() Dobrej nocy ![]()
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Zadomowienie
|
Ale te dzieciaczki rosną jedne miesiąc inne tak jak Laura 3 tygodnie zanim si.e obejrzymy to już bedzie rok
![]() ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Czekam aż się pranie skończy, maluje się i wybywamy z domu. Do skarbowki muszę skoczyć, rossmana i potem gin. Wizyta o 15:20 ale pewnie się opóźni, ale dam znać co i jak po. Trzymajcie kciuki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1949 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mojemu się raczej nie ulewa na razie - chyba raz się zdarzyło, ale ma 5 dni, więc może wszystko przed nami ![]() No i muszę lecieć, bo się obudził...
![]() |
#1950 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41936443]Roxi wielkie gratulacje ![]() Artur waży 3020 :O:O:O Mamy Debridat na ulewanie i płacz z powodu brzuszka i skierowanie na rehabilitację z powodu napięcia mięśniowego. A tak poza tym to wszystko w porządeczku, moich cycków od wiecznego odciągania takich ilości, jakie narobiły te 3 kilo będę szukać między kolanami, ale nie będę miała z tym problemu - wszak niedługo kręgosłup pęknie mi w pół przy tym klocku, to sięgnę ![]() Ale nie zamieniłabym tych dolegliwości na nic innego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] brawo za piękną wagę Artusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie dzisiaj trochę pochmurnie jest, ale to dobrze, bo nie będzie takiej patelni jak codziennie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.