|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Mala, brawa dla Oskarka za zeba
![]() Meduzza, ucieklo mi gdzies wczoraj-najlepsze zyczenia!! Szczescia z TZ i zdrowo rosnacej Julianki ![]() Co do mejkapu-ja tez nie umiem wyjsc z domu chociaz bez wytuszowanych rzes do tego jeszcze rozu uzywam.Nawet jak mi wody odeszly po 2 w nocy to TZ w panice pakowal torbe, a ja siedzialam na kiblu i tuszowalam rzesy ![]() Podkladu jakos nie umiem sobie dobrac... Chcialam sie kiedys wkrecic w mineraly, ale utonelam w morzu informacji. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Black : jestem do tyłu z filmikiem Twoim, zobaczę później na laptopie, strasznie ciekawa jestem
![]() A postawa: pracuj nad nią - też mam z tym po ciąży kłopoty - strasznie mi w tym pomaga nosidło - MUSZĘ być wyprostowana na całego wówczas ![]() Co do drugiego dziecia: zawsze utrzymywałam, że chcę mieć jedno (jedno, bo z jednym sobie tylko poradzę..albo w ogóle nie będzie mi dane), a odkąd się urodziła Amelka to bardzo chciałabym kiedyś drugie - fajnie byłoby synka. Ale to bardzo w sferze marzeń, bo nie wiem jak dałabym radę (musiałaby być różnica minimum 3 lata - a czy to z kolei dla dziecka dobrze??), no i te finanse;/ a raczej brak własnego mieszkania w naszym wypadku. |
|
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Rozowe malutkie kropeczki. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#754 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
U mnie też nie było lustra. Ja o mejkapie nie myślałam kilka tygodni po porodzie nawet. Nie w głowie mi były takie rzeczy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#755 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po Agatce odradzam do domu butki z zakrytym palcami - poci się stopa ogromnie. Agatka uczyła się chodzić w sandalach, bo ciepło było trafiłam na takie za 50 chyba zł skózane całe, w tk maxx akurat. A teraz to nie wiem, szczerze mówiąc Butki nie do chodzenia, ale na zimne dni, do wózka, to miałam takie zimowe z hm za 25zł, cieplutkie, z futerkiem w środku, potem ze smyka też takie tanie jakieś, skaj z zewnątrz, w środku futerko, to na rzepy było, fajnie się wkładało, no i jeszcze takie:http://allegro.pl/kapcie-niemowlece-...419428438.html i chyba też kupię na jesień na przykład, cieplutkie bardzo, wygodnie się zakłada. Takie miałam - masakra, bardzo się to ściągało w trakcie chodzenia: http://allegro.pl/kapcie-soxo-ze-sko...423864275.html |
|
|
|
|
#756 | |||
|
Zakorzenienie
|
hello,
ale mi smutno- TZ wyjechał w delegacje ![]() dobrze,że mam 3 dzieci w domu - jest u Samiego kuzyn rok starszy, mam wesoło, dzieciaki cudne Cytat:
rozmawiałam z pediatrą i mówiła,że można spróbować, w deserkach też są jogurty po 6 miesiącu ale one nie mają żywych kultur bakterii- są z mleka w proszku zwykle ![]() Cytat:
Cytat:
żeby wszyscy tatusiowie tacy byli![]() Lady daj buziaka Pietraszkowi od cioć Sarah kurde kupę siana poleciałaś z autem, masakra ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41946762] Po Agatce odradzam do domu butki z zakrytym palcami - poci się stopa ogromnie. Agatka uczyła się chodzić w sandalach, bo ciepło było trafiłam na takie za 50 chyba zł skózane całe, w tk maxx akurat. A teraz to nie wiem, szczerze mówiąc Butki nie do chodzenia, ale na zimne dni, do wózka, to miałam takie zimowe z hm za 25zł, cieplutkie, z futerkiem w środku, potem ze smyka też takie tanie jakieś, skaj z zewnątrz, w środku futerko, to na rzepy było, fajnie się wkładało, no i jeszcze takie:[/QUOTE] na warsztatach Paweł Zawitkowski mówił,żeby dzieci po domu chodziły boso http://kobieta.wp.pl/kat,26337,page,...?ticaid=11101a a tu o doborze bucików http://www.youtube.com/watch?v=fKt-FyaUeeA |
|||
|
|
|
#757 |
|
Konto usunięte
|
marsi, ale ja tez o tym napisalam
tyle, ze np. u nas po podlodze ciagnie bardzo i zima sie nie da.
|
|
|
|
#758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41943451] Blogerko, Dorotka też czyha na moją twarz od jakiegoś czasu włosy,oko, drapnąć, wymacać i dobrze piszesz o nieutuczeniu dziecka. [/QUOTE] Borys nawet wczoraj podczas nocnych pobudek jak widzial mnie nachylajaca sie nad lozeczkiem raczki od razu w kierunku mojej twarzy wyciagal, taki slodki byl
|
|
#759 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka dla niego ! Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41946385]Sarah, ja nie planowałam po Agatce, ciągle mówiłam, że ona zaspokaja moje potrzeby macierzyństwa nawet gdy 8mcy miała i bałam się, że zaszłam znów, no panika na całego. A potem nagle gdy miała 11mcy coś mi się stało i do męża: zrób mi drugie dziecko [/QUOTE]No i wziął chłopina i zrobił ![]() hejka ![]() U nas noc średnia-aczkolwiek jedni mogą mi zazdrościć ale ja już się przyzyczaiłam do rarytasów że Blanka śpi od 20 do 6,potem je i dalej śpi do 10. No a dziś jedna pobudka o 24 na piciu, potem wstała o 5 i spania ni ma ;/ teraz właśnie zasnęła. Ludzie dajta mi trochę tej waszej czikiiiiiii ! Bo normalnie marznę w lipcu!tak wracając jeszcze do tego karmienia, to mówicie że nie da się utuczyć? czyli co mam jej zwiększyć porcje bez obaw?I co ja moge jej dodac do obiadku żeby się najadła? |
||||
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, muszę właśnie popracować nad nią...
A widziałam, że pisałaś, że Twoja Amelka nie chce jeść - witaj w klubie, Oliwa wciąż jest daleko w lesie z tym...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-07-25 o 10:43 |
|
|
|
#761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- ja nie chce juz drugiego
|
|
#762 |
|
Lurker ;)
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41946762]Na pewno powinny być jednak skórzane (chociaż wkładka w środku, bo np. domowe butki mogą być materiałowe/bawełniane, też zdrowo, CHOCIAŻ w domu najlepiej boso - ale wiadomo, zimno będzie, różnie w mieszkaniach mamy). Podeszwa miękka, powinna się zginać pod palcami stopy, i wbrew pozoroem co do zapiętka... co ortopeda, to inne zdanie. Ja zgadzam się z tym, że do nauki chodzenia stopa ma pracować naturalnie, więc nie może być usztywniana.
Po Agatce odradzam do domu butki z zakrytym palcami - poci się stopa ogromnie. Agatka uczyła się chodzić w sandalach, bo ciepło było trafiłam na takie za 50 chyba zł skózane całe, w tk maxx akurat. A teraz to nie wiem, szczerze mówiąc Butki nie do chodzenia, ale na zimne dni, do wózka, to miałam takie zimowe z hm za 25zł, cieplutkie, z futerkiem w środku, potem ze smyka też takie tanie jakieś, skaj z zewnątrz, w środku futerko, to na rzepy było, fajnie się wkładało, no i jeszcze takie:http://allegro.pl/kapcie-niemowlece-...419428438.html i chyba też kupię na jesień na przykład, cieplutkie bardzo, wygodnie się zakłada. Takie miałam - masakra, bardzo się to ściągało w trakcie chodzenia: http://allegro.pl/kapcie-soxo-ze-sko...423864275.html[/QUOTE] Mam podobne do tych z pierwszego linka, nie spadaja, zakladalismy do nosidla na skarpetki jak bylo zimno. A co do drugich to siostrzency TZa w takich przechodzili cala zime w domku- im sie nie sciagaly, a to szatany male biegajace wszedzie ![]() Co do grup fejsbukowych rzeczywiscie fajna sprawa na sprzedaz bez prowizji ale nie boicie sie np ze ktos przytnie na kase? Zrobicie przelew a ciuszka nie dostaniecie? Allegro wydaje mi sie troche bezpieczniejsze w tej kwestii.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-07-25 o 10:46 |
|
|
|
#763 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcialabym kuic taka prawdziwa ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41947010]marsi, ale ja tez o tym napisalam
tyle, ze np. u nas po podlodze ciagnie bardzo i zima sie nie da.[/QUOTE]ewentualnie skarpetusie antypoślizgowe a buciki z deichmana moim zdaniem są przyzwoite- kupowałam mojemu Samiemu jak był malutki- w porównaniu do cen Bartków swoją drogą Bartek niezły biznes robi na dzieciowych bucikach |
|
|
|
#765 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w sobotę :Pdzięki, to chyba kupię. A o co chodzi z tym białym wrzątkiem? Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41946385]Sarah, ja nie planowałam po Agatce, ciągle mówiłam, że ona zaspokaja moje potrzeby macierzyństwa nawet gdy 8mcy miała i bałam się, że zaszłam znów, no panika na całego. A potem nagle gdy miała 11mcy coś mi się stało i do męża: zrób mi drugie dziecko [/QUOTE]hehe ja bym chciała też.Kurcze to jest właśnie dylemat Little, piszesz że nie chcesz dla swojego dziecka tego co Ty miałaś, że nie mogłaś czegoś zrobić bo dla rodzeństwa nie wystarczyłoby. Teraz mam pytanie czy wolałabyś nie mieć tego rodzeństwa a móc jeździć na kolonie? sama bez rodzeństwa? Widzisz ja nie miałam nikogo, teoretycznie (bo też nam się nie przelewało) mogłam mieć co zechcę, wakacje z rodzicami, różne zabawki chociaż wiadomo w naszych czasach nie było tego tyle co teraz. Ale będąc na tych wakacjach nie zawsze miałam się z kim pobawić, a umówmy się że rodzice nie zawsze wystarczają, małe dzieci potrzebują kontaktu z rówieśnikami, nie zawsze miałam się z kim pobawić tymi zabawkami, które mogłam mieć. Więc super fajnie jak dziecko ma wszystko ale fajnie jakby mogło się tym z kimś podzielić. I nie mówię tu o sytuacji kiedy posiadanie drugiego dziecka naraża je na mega biede itp. Tylko ja nie mając rodzeństwa chciałabym móc dać mojej Hani to czego ja nie miałam, siostre lub brata. I spełnieniem marzeń było by żeby jednocześnie było nas stać na wspólne wakacje i spedzanie razem czasu. Teraz tylko biję się z myślami jak dała bym radę z dwójką
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Dzis pierwszy raz mamy podwojne imieninki - meza (Kris) i malegi Dżejkoba wieczorkim przyjezdzaja tescie wiec dzis mnie nie bedzie bo cosik trza przygotowac. a jeszcze na 18 jedziemy na bioderka, takze prosmy o kciuki ![]() Jakby co to najlepsze imieninkowe zyczenia dla duzych Krzysztofow i Jakubow no i oczywiscie dla tych naszych malusich (o ile dzis obchodzicie) i nie gadac mi tu za duzo! bo znow bede spamowac ![]() Buziale! |
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
ja się waham między tylko Pietraszkiem a trójką
Dziewczyny kurczę, jak byliśmy w ostatnio w tej dyżurce to pediatra która tam była spytała, czy Pietraszko coś je poza piersią - mówimy jej, że generalnie dostaje cośtam, ale bardziej na zasadzie że ja stoję nad młodym wciskam mu łyżeczki a on nie chce, po 20min jest histeria dostaje cyca i tyle. Powiedziała, żeby tak nie robić, jak zaczyna histeryzować, to podać mu wody (mówię, że on nie pije z niczego poza cyckiem, ani z butli, ani z niekapka, nic - powiedziała, że w takim razie przegłodzić go ) następnym razem jak będzie chciał cyca to znowu spróbować z obiadkiem, jak nie będzie chciał to wody, przegłodzić, i na nowo, dopóki nie zje obiadku. Powiedziała, że skoro tak bardzo nie chce jeść, że jeżeli od miesiąca próbujemy i nic, to nie ma innej rady. A probowaliśmy wszystkeigo - różnych firm, słoiczków, sama gotowałam, w całkowitej ciszy, przy tv, przy zabawkach, po cycu, przed cycem, NIC nie działa. No i powiedziała, że on MUSI zacząć jeść, bo sam cyc mu nie wystarczy, żeby się dobrze rozwijał i jestem w kropce co o tym myślicie???
|
#768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pisałam Ci,że moj Samuel też był takim egzemplarzem i pierwsze łyżeczki u nas były w 7 miesiącu- po prostu gość nie był gotowy i tyle a co do cycka- jasne, nagle Twoje wartościowe mleko zamieniło się w wode i nie ma żadnych wartości odżywczych dla Twojego Pietraszka Lady, widocznie Pietraszko nie jest jeszcze gotowy na posiłki- nie rób nic na siłę bo będzie jeszcze gorzej, zrob trening- ugotuj ze dwa warzywka i wsadz do siateczki- niech sam wybierze co będzie jadł -albo tak zrób z owocami niestety jeśli będziesz w niego wciskać to zapewniam Cię,że dziecko będzie miało traume a może niech łapkami spróbuje jeść choćby papkę? wiem wiem syf będzie- ale zachęcić malucha jakoś trzeba |
|||
|
|
|
#769 |
|
Wtajemniczenie
|
co do butków to ja miałam jedne z bartka takie trzewiki na jesień - bo tak się Karinka uczyła chodzić, a wcześniej jakieś inne takie z usztywnieniem przy pięcie. Tak wtedy mi wszyscy tłukli do głowy, ze dziecko się lepiej uczy chodzić jak nóżka delikatnie usztywniona. No i w skarpetusiach antypoślizgowych często "spacerowała".
|
|
|
|
#770 | ||
|
Zadomowienie
|
szkoda pisac, ale juz wiem, że najgorsze co moze byc to uzaleznienie finansowe od drugiej osoby. Gdybym miała jeszcze raz zachodzic w ciążę to absolutnie nigdy bez normalnej pracy z umowa itp.
Cytat:
![]() Cytat:
W takim razie podpinam się pod pytanie
|
||
|
|
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
Little nas jest pięcioro i wiem, że nigdy nie chciałabym być jedynaczką i nie chciałam, żeby Karisia nie miała rodzeństwa. Wiadomo, że było różnie, i też może nie mieliśmy wszystkiego ale mieliśmy i mamy siebie. Wg mnie trzeba myśleć też o przyszłości, kiedyś rodziców może braknąć i jedynak zostaje sam na świecie... może przyjdzie taki czas że będzie Was stać na 2 dziecko
a co do chęci posiadania kolejnego dziecka to pewnie samo przyjdzie z czasem...
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Nie zmuszaj go! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bioderka
|
|
|
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
co do księżnej to dopiero by było gadanie jakby np wywiezli ją na wózku i pomagali wsiąść do samochodu
|
|
|
|
#775 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, to usztywnienie to nie było takie nie do ruszenia jak za komuny, tylko miękkie
ciężko to opisać...
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#777 |
|
Konto usunięte
|
Lady, córa koleżanki 8mcy NIC nie chciała poza piersią. A potem z dnia na dzień nagle jej się odwidziało
wg who do roku to ma być próbowanie, a roczne dziecko w zupełności zaspokojone jest proporcją 2/3 mleko mamy, 1/3 inne rzeczy. A może akurat Piotrusiowi podejdzie BLW?
|
|
|
|
#778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
6 mleko 180ml 10 kaszka podawana łyżeczką- robię na oko więc nie wiem ile zjada 14 obiadek 17 mleko 180ml 20mleko 180ml w miedzyczasie picie kiedy i ile chce i owoc. Deserków jej raczej nie daje, bo nie lubi jeść jednolitych papek więc daje owoca z ręki... wydaje mi się, że jakoś mało tego ale ona i tak często nie zjdada wszystkiego co jej podaje a i tak grubiutka jest... Nie wiem kiedy Was nadrobie... Ciągle odnoszę się do starych postów z nadzieją, że wieczorem siądę i będę na bierząco.. Niestety obowiązki mi na to nie pozwalają... Nie wiem jak Wy to robicie, że dajecie rade być na bieżąco... miłego dnia... ech ide dziś do pracy... i jak sobie pomyśłe, że musze patrzeć na te fałszywe twarze to aż mnie skręca.... aaaaa i mam pyt... Uwielbiam zajmować się domem, gotować i wogle... no i teraz jest czas robienia przetworów... Pokochałam selera konserwowego... tzn sałatki z nim... Zna może któraś jakiś sprawdzony przepis na zalewę do selera??? Znalazłam na necie, ale wolałabym skorzystać z jakiegoś sprawdzonego źródła.... wolę swój ze słoiczka niż ze sklepowej półki... |
|||
|
|
|
#779 |
|
Lurker ;)
|
.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-08-30 o 13:44 |
|
|
|
#780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wg who do roku to ma być próbowanie, a roczne dziecko w zupełności zaspokojone jest proporcją 2/3 mleko mamy, 1/3 inne rzeczy. A może akurat Piotrusiowi podejdzie BLW?[/QUOTE]tak mi się wydawało, że babka popłynęła lekko. Jutro idę na kontrolę z Małym i zobaczymy, tylko kurde zmieniamy przychodnię, bo do Bytomia nie będziemy się tłukli za każdym razem z Pietraszkiem a szkoda mi tej naszej lekarki, bo jest super babką.....A wiecie, że jak daliśmy Małemu jabłko tak o, całe, to normalnie nie chciał puścić? Tak ciamrał? Dawałam mu też marchewkę to ciumkał, pomarańczkę też chętnie o tym nie pomyślałam. Zamówiłam już siatkę i będę w tym dawała. A jak traktować taki posiłek? W tej siatce można też warzywa dawać???
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

do tego jeszcze rozu uzywam.

wprost porażałam urodą i wewnętrznym blaskiem
serce mi peka doslownie jak widze jak sie meczy:'(tyle dobrze, ze goraczka zeszla i juz nie wrocila..... Jutro idziemy na kontrole
Butki nie do chodzenia, ale na zimne dni, do wózka, to miałam takie zimowe z hm za 25zł, cieplutkie, z futerkiem w środku, potem ze smyka też takie tanie jakieś, skaj z zewnątrz, w środku futerko, to na rzepy było, fajnie się wkładało, no i jeszcze takie:

i jestem w kropce 
za bioderka
Będzie dobrze.