|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
No dobra to i ja się pochwalę, że u nas wychodzi jakieś 320 na tydzień, ale ale to średnia. Bo wydaje mi się, że też mamy tendencję spadkową.
Bo mieliśmy tak: Urodzeniowo 12.06 - 3090 Wyjście ze szpitala 15.06 - 2910 03.07 - 3800 08.07 - 4100 15.07 - 4550 22.07 - 4880 No i teraz będziemy patrzyli 29.07. więc powinien mieć na pewno 5kg w tym swoim 7 tygodniu życia tylko nie wiem czy coś ponad 5 i ile ponad. Jak będzie jakieś 5150 czy 5200 to oleje nawet szarpanie przy cycku bo to znaczy, że mimo wszystko się najada bo przecież od powietrza nie przybiera. Przy okazji dodam, że nasz synek okazał się burżują, bo jedyny smoczek, który łaskawie akceptuje to smoczek najdroższy używany w Amerykańskich szpitalach. O ten http://allegro.pl/smoczek-soothie-pa...249511609.html http://tatapad.pl/sprzet/smoczek-kto...i-twoje-zycie/ Od dwóch dni łaskawie go zassie, choć oczywiście póki co nieco jeszcze nim pluje. Przy okazji pytanie do mam smoczkowych - czy jak już dzieciątko zaakceptuje w pełni smoczek to jest tak, że od razu go chwyta czy to zawsze wymaga kilku włożeń/ wciśnięć do buzi?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-26 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() super ![]() Cytat:
![]() faktycznie zdjęcie kijowe :P ale sukienka fajna ![]() rewelacja, ale z Was Matki Polki ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() przecież D. przybiera świetnie... baaaa.. nawet lepiej niż świetnie, ja bym powiedziała że on przybiera wyjątkowo dużo ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Zakorzenienie
|
oleju dolewasz do piersi?
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Wtajemniczenie
|
lonley u nas najgorzej jak trze oczy ze zmęczenia, wtedy to te paluchy sobie w oko wkłada, paznokcie co kilka dni obcinamy bo się zadrapuje, no i też ciagnie się za włosy, zawsze jedną rączke w buzi cyca a drugą glaszcze się po włoskach
![]() jutro od rana czeka mnie robota, muszę upiec ciasto na chrzciny, iść na chrzciny do bratanka, wieczorem jak wrocę zrobić sałatki i modlić się by w niedziele na naszych chrzcinach mały nie dał popisu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lonely Bartek drapie się jak szalony, za włosy nie ciągnie bo nie bardzo ma za co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3967 |
Zakorzenienie
|
ale fajny dzien za nami
![]() ![]() ![]() Nelce chyba tez się podoba, bo oglada sobie swiat przez okienka w gondoli ![]() http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphoto...98410623_n.jpg ok pedze nadrabiać, bo pewnie w piątek trochę się rozpisalyscie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Vil ale zębole superrr i jaki on duuzyy , slodziak , fajnue ze macie zęby pierwsze za soba
![]() Mlody spi od 2 godzin , my z tz po relaxiku hiii w lozu juz ![]() ![]() W niedziele jade jeszxze do daichmana musze buty do kiecy kupic ![]() Potrka ty przyznaj sie co dorzucasz mlodemu ... Przybiera jak szalony hiii
#3969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i od ręki dostaliście? super, jaki kolor? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Wtajemniczenie
|
no i jak Ja mam się do Was teraz wbic
![]() ![]() nie ma szans ...tyle stron do czytania.... my żyjemy..raz lepiej raz gorzej... Gabrys właśnie przed chwilą padł..po ataku płaczu od niepamiętnego mi czasu... dawno tak nie płakał..a Ja nie wiedziałam co mu jest..wszystkiego próbowałam ..bez skutku...musiał się wypłakac.. w ramionach u mamusi i już... pomogł szum wody lejącej się z kranu w łazience..usnął mi na ramieniu..odłożyłam go i uffff.... śpi ![]() podejrzewam zmęczenie i burze...chyba nie potrafił zasnąc ..a moze ból brzusia..hmmmm....wazne ze już po wszystkim... u nas przygotowania...to już za tydzień... ![]() przepraszam ze nie jestem na bierząco ale nawet nie mam teraz kiedy ![]() aaa i tak przy okazji..Gabriel wazy już 5600 ..takiiii klusek z niego....mamy 5 tygodni i 5 dni ![]() Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-07-26 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Magi Loney ma racje D. Przybiera super nie jedno dziecie na mm tyle nie nazbiera a twoj na kp znaczy ze i sie najada i pokarm jest super a co by bylo jak by nie szarpal 2 kg w mc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3972 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Lonely Przemek czasem sie drapie po buzi, pakuje palce do oczu, trze piastkami.... wszystko co mu do lebka wpadnie
![]() Diabli super ze macie wozek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3974 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- tak ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- jeszcze lepiej kręcz szyi ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() o taki mamy http://www.youtube.com/watch?v=Dl-6ymqFbgg http://www.flickr.com/photos/akkasha/7435176692/ ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- pięknie trzyma glowke, Nela nie radzi sobie tak na przedramionach. Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-26 o 23:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
w sumie to jeszcze dolnośląskie, ale do Ciebie mam w miarę blisko
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() macie ten niebieski ? fajny kolorek, widziałam go na żywo i bardzo mi się podobał, prezentuje się lepiej niż na zdjęciach ![]() Vil, Ankaa. Justi- no to widzę że Wasze dzieciaczki też tak się drapią.. mi mojego najbardziej szkoda jak sobie paluchy do oczek wkłada.. a później aż ma powieki zapuchnięte.. wygląda to strasznie.. jakby miał sobie wydłubać te oczka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | |||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- jaka, pochwal się koniecznie! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() żabkowac" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() za zakupy! ![]() ![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() ja kupiłam pierwszzy i ostatni raz, dla mnie jak tektura ;/ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo szukałam w linkach i nie da rady;/ moze mi ktoś przesłac na pocztę? Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() "witajcie w mlecznej krainie, tu zycie najsmaczniej plynie" ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() co do smoczka - czasem chwyta od razu, czasem nie. tak jak z cycem. często musi kilka razy sprobowac zanim osiągnie cel ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
piekna waga! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- nadrobiłam, zatem dobranoc. jutro caly dzień "wakacjujemy się" u mojej siostry. będzie grill (wykupiłam pol warzywniaka :P) i cale stadko małych diablow ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Zakorzenienie
|
O. Kręcz. Faktycznie
![]() My jeszcze musimy go potwierdzić na usg. To taki przykurcz mięśni szyi. U Ali to raczej pozostałość z brzucha. Miały mało miejsca. Sharp ale wy macie super plan dnia! U nas każdy dzień jest inny ![]() Diabli a i owszem u nas nadal brak armagedonu;-) ale czuje że to tylko cisza przed burzą...niech tylko zaczną raczkowac to będzie ciekawie;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |||||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3982 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
test chusteczek jonson & jonson wczoraj był, wyciągają się po kilka ale ogólnie są ok nie zachwycają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Straszą upalami i u nas największe ![]() Nocka byłaby super gdyby nie baczki. Karmienie o 2.55 po 5min zasnął snem kamiennym.. Niestety od 4 ryk bo baczki szły.. I tak do 6 sie wiercil pierdząc ![]() ![]() Diabli- kolorek jest cudny, pasuje i dziewczynce i posłuży tez braciszkowi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I teraz taka babeczka chce 1 karton za 40zł puścić bo za dużo nakupiła Hej. U nas wczoraj cały dzień kupki nie było ![]() Zapowiada się deszczowy dzień. Idę śniadanie zrobić sobie í chłopakom Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3985 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
byly w biedrze ale juz nie ma ![]() Cytat:
![]() Ty masz do ogarniecia troche wiec jestes usprawiedliwiona heee UWAGA od 29 w netto pampki sleep and play po 24 zl Ja nadal krwawie.masakra @ skonczyla mi sie pare dni temu po prawie 8 dniach i w nocy zalana dzisiaj cryyy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z upalsmi od paru dni ledwo dajemy rade a dzisiaj i jutro ma byc punkt kulminacyjny ![]() 34-36 stopni masakra Cytat:
super wozek u nas na osiedlu widzialam mamuske jak go pchala i zastanawialam sie co to za firma , kolor super moj ulubiony Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
u nas też głównie te cholerne bąki dręczą, z kupką idzie jakoś szybciej.
Kupiłam sobie wczoraj słoiczek z musem śliwkowym dla niemowląt i stwierdziłam, że spróbuję codzienni 5 łyżeczek ( dobre to) i może coś pomoże, tylko dotarło do mnie właśnie, że to chyba znów tylko na kupę a nie bączki. My odłożyliśmy póki co wszelkie sab simplexy itp., bo moim zdaniem ulgi nie ma żadnej, najlepiej daje wspomaga leżenie na brzuszku. Póki co używamy tylko probiotyku i każdego dnia mam nadzieję, że to na pewno przyspieszy dojrzewanie ukł.pokarmowego. A swoją drogą medycy i chemicy są leniwi, bo skoro wymyślili zastrzyk na przyspieszenie rozwoju płuc to na pewno też by sobie poradzili z takim na przyspieszenie rozwoju ukł.pokarmowego ![]()
#3989 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja mała od 2 dni rano jak się budzi ciśnie i nic nie może wycisnąć, ale w ciągu dnia mamy ze 2 kupy. Zdarza się nawet że budzi sie z płaczem rano i eweidentnie brzuszek. Nie wiem co robić bo windi nie chce, a to pewnie gazy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#3990 |
Zakorzenienie
|
A to M. z jerzykiem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.