Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 20:43   #3961
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
u nas średnia przybierania od początku to około 300g/ tydzień
No dobra to i ja się pochwalę, że u nas wychodzi jakieś 320 na tydzień, ale ale to średnia. Bo wydaje mi się, że też mamy tendencję spadkową.
Bo mieliśmy tak:
Urodzeniowo 12.06 - 3090
Wyjście ze szpitala 15.06 - 2910
03.07 - 3800
08.07 - 4100
15.07 - 4550
22.07 - 4880

No i teraz będziemy patrzyli 29.07. więc powinien mieć na pewno 5kg w tym swoim 7 tygodniu życia tylko nie wiem czy coś ponad 5 i ile ponad.
Jak będzie jakieś 5150 czy 5200 to oleje nawet szarpanie przy cycku bo to znaczy, że mimo wszystko się najada bo przecież od powietrza nie przybiera.

Przy okazji dodam, że nasz synek okazał się burżują, bo jedyny smoczek, który łaskawie akceptuje to smoczek najdroższy używany w Amerykańskich szpitalach.
O ten
http://allegro.pl/smoczek-soothie-pa...249511609.html
http://tatapad.pl/sprzet/smoczek-kto...i-twoje-zycie/

Od dwóch dni łaskawie go zassie, choć oczywiście póki co nieco jeszcze nim pluje.
Przy okazji pytanie do mam smoczkowych - czy jak już dzieciątko zaakceptuje w pełni smoczek to jest tak, że od razu go chwyta czy to zawsze wymaga kilku włożeń/ wciśnięć do buzi?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-07-26 o 20:49
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:48   #3962
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
bo F. zbiera siły na prawdziwą walkę i nie marnuje jej na podnoszenie główki i niby jest najmniejszy, ale bardzo dzielny i silny
dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Gdyby było co tydzień 180g to bym myślała,że jest ok. A to wygląda tak:
pierwsze 5 tygodni - +300g/tydz
6 tydzień - -40g
7 tydzień - +300g
8 tydzień - +140g
9 i 10 tydzień(łącznie) - +270g
11 tydzień (w zasadzie 5 dni) - +60g

Czyli tendencja jest wyraźnie spadkowa... I średnia z tygodnia na tydzień nam się mocno pogarsza... Sama nie wiem czemu tak jest. Liczba karmień jest jeśli nie taka sama to większa. Staram się by trwały odpowiednią ilość czasu. Może mleczka jest mniej, może mniej tłuste niż na początku?? No boję się po prostu, że głodzę dziecko Ale wszyscy mi mówią, że jest ok...
wydaje mi się, że nie powinnaś się zamartwiać. Mimo wszystko Sofcia przybiera.. a teraz już chyba ma prawo wolniej przybierać.. no i z tym ważenie tak jak cloche pisała.. raz może wyjść więcej bo kupka była w jelitach.. a raz mniej bo dziecię się wypróżniło.. ja ostatnio też stracha miałam bo wyszło mi że w 5 dni mały nic nie przybrał no i dałam sobie spokój z tym ciągłym (zbyt częstym) ważeniem..

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
1.trzymam kciuki za chrzciny

[/COLOR]Co do wagi to Tymek w 7 tygodni przybrał 1530g.
Średnia to 213g tygodniowo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
1.
2. za wagę T. nasz mały w 6 tygodni po wyjściu ze szpitala ważył 1,6 wiecej

Cytat:
u nas średnia przybierania od początku to około 300g/ tydzień
super
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Chwalimy sie zabkami zaraz ponadrabiam

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Zdjecie troche kijowe ale ladna jest
faktycznie zdjęcie kijowe :P ale sukienka fajna

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
to tak jak u nas, średnia 315 g na tydzień
rewelacja, ale z Was Matki Polki

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No dobra to i ja się pochwalę, że u nas wychodzi jakieś 320 na tydzień, ale ale to średnia. Bo wydaje mi się, że też mamy tendencję spadkową.
.
nieeee... no ja Ci w doopsko nastrzelam Ty Panikaro a uważaj bo mam do Ciebie całkiem blisko
przecież D. przybiera świetnie... baaaa.. nawet lepiej niż świetnie, ja bym powiedziała że on przybiera wyjątkowo dużo Ty się już tyle nie zamartwiaj tym kp tylko dawaj cyca jak dajesz

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:48   #3963
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

u nas 400- 500
oleju dolewasz do piersi?

Cytat:
Bo mieliśmy tak:
Urodzeniowo 12.06 - 3090
03.07 - 3800
08.07 - 4100
15.07 - 4550
22.07 - 4880

No i teraz będziemy patrzyli 29.07. więc powinien mieć na pewno 5kg w tym swoim 7 tygodniu życia tylko nie wiem czy coś ponad 5 i ile ponad.
Jak będzie jakieś 5150 czy 5200 to oleje nawet szarpanie przy cycku bo to znaczy, że mimo wszystko się najada bo przecież od powietrza nie przybiera.
jeśli nie spadnie poniżej 120g na tydzień to nie masz się czym martwić!! a nawet jeśli w jednym tygodniu przybierze mniej to w kolejnym na pewno nadrobi

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:49   #3964
ankaaa206
Wtajemniczenie

lonley u nas najgorzej jak trze oczy ze zmęczenia, wtedy to te paluchy sobie w oko wkłada, paznokcie co kilka dni obcinamy bo się zadrapuje, no i też ciagnie się za włosy, zawsze jedną rączke w buzi cyca a drugą glaszcze się po włoskach
jutro od rana czeka mnie robota, muszę upiec ciasto na chrzciny, iść na chrzciny do bratanka, wieczorem jak wrocę zrobić sałatki i modlić się by w niedziele na naszych chrzcinach mały nie dał popisu tak więc intensywny weekend nas czeka

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:52   #3965
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
jutro od rana czeka mnie robota, muszę upiec ciasto na chrzciny, iść na chrzciny do bratanka, wieczorem jak wrocę zrobić sałatki i modlić się by w niedziele na naszych chrzcinach mały nie dał popisu tak więc intensywny weekend nas czeka
oo, chrzciny w sobotę? mają sami?

Lonely Bartek drapie się jak szalony, za włosy nie ciągnie bo nie bardzo ma za co wkłada sobie paluszki do buzi, oczu, gładzi się po uszku

Stary 2013-07-26, 21:08   #3966
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

nieeee... no ja Ci w doopsko nastrzelam Ty Panikaro a uważaj bo mam do Ciebie całkiem blisko
przecież D. przybiera świetnie... baaaa.. nawet lepiej niż świetnie, ja bym powiedziała że on przybiera wyjątkowo dużo Ty się już tyle nie zamartwiaj tym kp tylko dawaj cyca jak dajesz
Halo halo to skąd Ty jesteś?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-26, 21:35   #3967
diabli
Zakorzenienie

ale fajny dzien za nami tatuś wrocil wcześniej z pracy iiii....mamy wozek! Nelusia ma nowa bryke. zdecydowaliśmy się na Tako City Move http://tako-poland.eu/wp-content/upl...wiony1www1.jpg pierwszy spacer zaliczony i jestem pod wrazeniem
Nelce chyba tez się podoba, bo oglada sobie swiat przez okienka w gondoli
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphoto...98410623_n.jpg

ok pedze nadrabiać, bo pewnie w piątek trochę się rozpisalyscie.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 21:36   #3968
banka26
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Vil ale zębole superrr i jaki on duuzyy , slodziak , fajnue ze macie zęby pierwsze za soba

Mlody spi od 2 godzin , my z tz po relaxiku hiii w lozu juz starszy tez w lozku

W niedziele jade jeszxze do daichmana musze buty do kiecy kupic :p

Potrka ty przyznaj sie co dorzucasz mlodemu ... Przybiera jak szalony hiii
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 21:39   #3969
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ale fajny dzien za nami tatuś wrocil wcześniej z pracy iiii....mamy wozek! Nelusia ma nowa bryke. zdecydowaliśmy się na Tako City Move http://tako-poland.eu/wp-content/upl...wiony1www1.jpg pierwszy spacer zaliczony i jestem pod wrazeniem

i od ręki dostaliście? super, jaki kolor?

Stary 2013-07-26, 21:41   #3970
ada32
Wtajemniczenie

no i jak Ja mam się do Was teraz wbic
nie ma szans ...tyle stron do czytania....

my żyjemy..raz lepiej raz gorzej...
Gabrys właśnie przed chwilą padł..po ataku płaczu od niepamiętnego mi czasu...
dawno tak nie płakał..a Ja nie wiedziałam co mu jest..wszystkiego próbowałam ..bez skutku...musiał się wypłakac.. w ramionach u mamusi i już...
pomogł szum wody lejącej się z kranu w łazience..usnął mi na ramieniu..odłożyłam go i uffff.... śpi

podejrzewam zmęczenie i burze...chyba nie potrafił zasnąc ..a moze ból brzusia..hmmmm....wazne ze już po wszystkim...

u nas przygotowania...to już za tydzień...

przepraszam ze nie jestem na bierząco ale nawet nie mam teraz kiedy

aaa i tak przy okazji..Gabriel wazy już 5600 ..takiiii klusek z niego....mamy 5 tygodni i 5 dni

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-07-26 o 21:46
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 21:42   #3971
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
dokładnie tak

wydaje mi się, że nie powinnaś się zamartwiać. Mimo wszystko Sofcia przybiera.. a teraz już chyba ma prawo wolniej przybierać.. no i z tym ważenie tak jak cloche pisała.. raz może wyjść więcej bo kupka była w jelitach.. a raz mniej bo dziecię się wypróżniło.. ja ostatnio też stracha miałam bo wyszło mi że w 5 dni mały nic nie przybrał no i dałam sobie spokój z tym ciągłym (zbyt częstym) ważeniem..

1.
2. za wagę T. nasz mały w 6 tygodni po wyjściu ze szpitala ważył 1,6 wiecej

super

faktycznie zdjęcie kijowe :P ale sukienka fajna

rewelacja, ale z Was Matki Polki

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

samej ciezko trzymac i pstrykac fote heee

Magi Loney ma racje D. Przybiera super nie jedno dziecie na mm tyle nie nazbiera a twoj na kp znaczy ze i sie najada i pokarm jest super a co by bylo jak by nie szarpal 2 kg w mc heee

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 21:42   #3972
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Lonely Przemek czasem sie drapie po buzi, pakuje palce do oczu, trze piastkami.... wszystko co mu do lebka wpadnie

Diabli super ze macie wozek

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 21:44   #3973
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to ja dostałam 1 paczkę, 2 kupiłam i jeszcze nie zużyłam bo teraz zakładamy je tylko na noc albo na spacer. dziś mały był cały dzień na pampkach bo szalał z kupkami (ale to pewnie po moich ziółkach na lepsze trawienie bo mnie pobolewał brzuch)
Napisz mi proszę dokładnie co piłaś. Może i moja strzeli kupą
Stary 2013-07-26, 22:13   #3974
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
diabli słuchaj bo ja nie wiem jakie dokumenty im dać tzn tż pracował na umowę w zeszłym roku i mamy z us papierek, ja w zeszłym nie pracowałam tzn od sierpnia zaczęłam i tez mam ze skarbówki ze brak dochodów za 2011
no i nie wiem czy też dać im papierek ze pracowalam od sierpnia 2012 do dnia porodu ? tzn dać im za 2012papierek ze skarbówki?
wszystko im daj lepiej zabrać ze sobą niż nie mieć. u nas trzeba było przedstawić dokumenty całej kariery zawodowej od 2011 do dnia porodu mnie kobieta nawet pytala co to za 200zl skarbwka wykazala, a z czego nie rozliczyłam się w picie (komisja wyborcza hehe). zabierz wszystko co masz, pewnie i tak będziesz musiala cos donieść

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:

i od ręki dostaliście? super, jaki kolor?
tak mamy tu taka fajna hurtownie, która zajmuje się glownie dystrybucja tako. powiem więcej, ceny lepsze niż bezpośrednio u producenta. kolor dubai - turkusowy jak na zdjęciu, które wkleiłam. to tak żeby lamac stereotypy, ze niebieski jest dla chłopca, hehe.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a co to jest ten krencz, czy ta krencz czy to krencz?
jeszcze lepiej kręcz szyi http://www.wstronezdrowia.pl/czyteln...niemowlat.html

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Czy warto kupić taki wibrujący leżaczek http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...403976176.html ? Mój lubi drgania w samochodzie i się uspokaja wtedy, czy to działa tak samo? Czy może lepiej zainwestować w coś innego
wibracje sa bardzoe fajne i Nelka je lubi, ale jeszcze lepsze sa według niej ruszające się rybki, babelki w wodzie, krecace się słoneczka...same zawieszki bylyby nudne

o taki mamy
http://www.youtube.com/watch?v=Dl-6ymqFbgg
http://www.flickr.com/photos/akkasha/7435176692/

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
to też macie wesoło fajny ten Twój tż i widzę, że podobne żart trzymają go co mojego, bo u nas, mimo, że wszyscy mamy to samo nazwisko, to Tż też ciągle wymyśla jakieś głupoty na to, że on i Nelcia muszą się 3mać razem itd. mają już pakt, że na imprezy będą sobie chodzić zawsze razem
zwariowani ojcowie! już widze jak dziewczyny będą chciali isc z nimi na impreze

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dzisiaj przyszły do mnie staniki z alles mama -
Justi jeszcze raz dzięki są rewelacyjne - warto było wydać tyle kasy, w końcu mam normalne, piękne, usztywniane staniki !
a jak wybralas rozmiar? według tabelki czy swój normalny?

Cytat:
dzisiaj w nocy znowu pożarło go jakieś robactwo na głowie
ostatnie ślady po ukąszeniach zeszły i teraz ma nowe....
widziałam chyba w rossmanie preparat na komary dla niemowląt od 1 dnia zycia...albo zrob mu baldachim-moskotiere szkoda maluszka, pewnie go to swędzi

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Wojtuś dzisiaj rano na przewijaku

leżał sobie z gołą dupką i chyba było mu dobrze
pięknie trzyma glowke, Nela nie radzi sobie tak na przedramionach.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-07-26 o 23:13
Stary 2013-07-26, 22:13   #3975
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Halo halo to skąd Ty jesteś?
w sumie to jeszcze dolnośląskie, ale do Ciebie mam w miarę blisko ogólnie ja inaczej mierzę odległości, bo dużo jeździmy samochodem i wszędzie mi się blisko wydaje ( zwłaszcza do Poznania, Wrocka i Zielonej )

Cytat:
lonley u nas najgorzej jak trze oczy ze zmęczenia, wtedy to te paluchy sobie w oko wkłada, paznokcie co kilka dni obcinamy bo się zadrapuje, no i też ciagnie się za włosy, zawsze jedną rączke w buzi cyca a drugą glaszcze się po włoskach
u nas też chrzciny w ten weekend trzymam za Was

Cytat:

super bryka
macie ten niebieski ? fajny kolorek, widziałam go na żywo i bardzo mi się podobał, prezentuje się lepiej niż na zdjęciach

Vil, Ankaa. Justi- no to widzę że Wasze dzieciaczki też tak się drapią.. mi mojego najbardziej szkoda jak sobie paluchy do oczek wkłada.. a później aż ma powieki zapuchnięte.. wygląda to strasznie.. jakby miał sobie wydłubać te oczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 22:50   #3976
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a w ogole to zanim was nadrobie, napisze jeszcze, ze zaliczylismy ortopede dzisiaj - bioderka spoko, nie trzeba jeszcze raz kontrolowac. jedyne co, to stopki za jakies 3 miesiace jeszcze raz trzeba by obejrzec. po urodzeniu mlody mial je takie mocno zadarte do gory, zaraz po operacji z rehabilitantkami cwiczylismy te girki i robilam mu kilka razy dziennie masaze i ortopeda powiedzial, ze super juz wygladaja (a widzial go zaraz po porodzie wlasnie) i nie trzeba juz nic robic ale masaze stopek nam sie podobaja bardzo, wiec bedziemy dalej robic chocby dla przyjemnosci
bioderka, stopki, a niebawem i serduszko będzie ok! rewelacyjnie się ten Twój synus kuruje. mamuska tak kojąco na niego działa

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
w ogóle stwierdziłam, że TŻ jets taki super, że trzeba mu fajny prezent na 30-tke sprawić i go zapisałam na kurs na motor w najlepszej szkole motocyklowej w Krakowie a do tego ze znajomymi zrzuciliśmy się na sokoła millenium z lego (ale to w sumie dzielony prezent z synem za kilka lat :P)
wow, zaszalalas! a lego już widze jak będą oczami wyobraźni gdzies na marsie

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
chustowe dziewczyny - warto kupić takie nosidełko? bo jakoś wiązanie mnie nadal nie przekonuje, a wchodzenie na 4 pietro z małym jest masakryczne http://allegro.pl/amazonas-mei-tai-n...421896048.html
na warsztatach chustowych kobitka bardzo je polecala tez planuje takie, chociaż dziewczyny zauroczyly mnie tula ( tylko ta cena !)

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
To mój Wojtuś dzisiaj wygladał jak na niezłym kacu...ach to mleko z procentami tłuszczu

pijany sloncem hehe.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
jakie chusteczki nawilzane mozecie polecic? mamy huggies natural ale wkurzają mnie bo ciągną się od razu kilka zamiast jednej
hmm, u nas huggiesy jako jedne z nielicznych wyciagaja się pojedynczo, bo sa grubsze. w porównaniu do dady, tami i pampersa według mnie sa bezkonkurencyjne. używamy na zmiane huggies aloe natural care z dada (te sa bardzo mokre). ale tami tez wypadly naprawdę dobrze. odparzen mala nie miała po zadnych. a huggiesy mnie rozbrajają zapachem

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
kurcze te nowe foty dzieciaczkow ... ach... maluchy coraz bardziej dorosle! juz tak ladnie glowki trzymaja... kiedy to bedzie u nas pewnie ledwie da rade tak utrzymac, to mu znow klate potna i tyle z tego bedzie...
oj tam, potna i znow ekspresowo dojdzie do siebie. zobaczysz jak wtedy da czadu i nadrobi wszystkie zaleglosci dużo prędzej niż myślisz masz w domu małego twardziela!

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
mi mama kupiła kieckę na chrzciny dla małej za całe 1 zł
jaka, pochwal się koniecznie! ja mam jakies sukienkowe zboczenie a sama cale dzieciństwo spedzilam na drzewie w dresie mam nadzieje, ze Nelka da rade wspinac się w sukienkach, kupie jej tylko solidne trampki

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
6 tydzień - -40g
7 tydzień - +300g
8 tydzień - +140g

Czyli tendencja jest wyraźnie spadkowa... I średnia z tygodnia na tydzień nam się mocno pogarsza... Sama nie wiem czemu tak jest. Liczba karmień jest jeśli nie taka sama to większa. Staram się by trwały odpowiednią ilość czasu. Może mleczka jest mniej, może mniej tłuste niż na początku?? No boję się po prostu, że głodzę dziecko Ale wszyscy mi mówią, że jest ok...
Póki przybiera jest ok u nas tez w jednym tygodniu +70-130, a w kolejnym i 450 i znów 70,a później 200. teraz się to powoli normuje. glodne dziecko zrobiloby Ci niezły sajgon...jeśli mala spi i nie wygląda na zaglodzona to jest ok :P

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
czy ktoś ma moze do sprze.dania sukienke na chrzest, ale taka rozmiar 62-64? bo pokusilam sie o rozmiar 68i jest duzo za duza nawet na moją wieklą Kluseczke
może na all cos fajnego upolujesz? używane sa w niezłych cenach a jaka macie?

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Nie dałam znać bo Tż do pracy na popołudnie a wizyta o 11,20. Do sfery udało mi się bo musiałam małą przewinąć i tam trafiłam. Byliśmy w Centrum Pediatrycznym. Na razie kazał przyjechać 13 września.
Też kazał Ci ją po przewijaniu trzymać na brzuchu i nogi jak żaba??
tak tez bylam w centrum pediatrycznym i nawet pisałam tu dziewczynom, ze lekarz kazal nam profilaktycznie
żabkowac" ale mloda lubi tak spac, wiec nie będę jej katowala przy każdym przewijaniu. jak nam się przypomina to ja tak układam i już. znajoma była w ultramedice i dostala wydruk z usg i info jaki kat tych bioderek...a ja nie mogę doczytać co tam mamy za notatke w książeczce. jakies rzymskie jedynki czy cus hehe. daj znac jak znow będziecie w okolicy. chętnie się spotkamy

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hej, nie wiem już co mam robić. Ta moja mała od poniedziałku nie zrobiła sama kupy, wczoraj jedynie troche ale to po włożeniu czopka glicerynowego. Nie martwiłabym się tak gdyby nie bolał jej brzuszek a on ją boli, płacze mi i puszcza śmierdzące bąki. Dzwoniłam do położnej, kazała mi jeść suszone śliwki, pić sok z jabłek i marchwi z burakiem.
Dziś nawet użyłam WINDI, ale albo coś źle robię albo to na nią nie działa, bo nie lecą żadne gazy ani kupa. Robiłam rowerek, masaż brzuszka i nic.
Macie jakiś niezawodny pomysł ?
Czy to moja wina? Coś źle jem czy co?
u nas sraka, bo inaczej tego nazwac nie mogę była wlasnie po soku jabłkowym...a gazy, hmm może kup espumisan dla maluszkow? kladz ja często na brzuszku, niech jelitka pracują.

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
specjalnie dla Ciebie zrobiłam wykres, ja widzę tendencje wzrostowa
uwielbiam Cie!!!

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:

Co do wagi to Tymek w 7 tygodni przybrał 1530g.
Średnia to 213g tygodniowo

ladnie Nelka 1520 w 9 tygodni. ale chyba powinnam liczyc od wagi wyjściowej ze szpitala, wiec będzie trochę więcej jeśli chodzi o srednia tygodniowa

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
No to ladnie
Ja becikowe tez zalatwilam i na kase czekalam 2 tyg.:p

Moj Misiek w 12 tyg. Przybral 3,100 to wychodzi 258 gr na tydz. Ale wiadomo w jed. Tydz. Przybral 300 a w drugi 100 , teraz w te upaly je mniej i nie ma takiego parcia na jedzenie ..

Bylam w ccc 2 pary rzymianek mam hii i w c& a sukienke i top zakupilam a i w ccc lancuszek na stope
a my dwa miesiące

za zakupy! fajne te rzymianki, lubie takie zapinane z tylu, bo ekspresowo można je zdjąć - przy głodnym po spacerze dziecku to obuwie idealne
Stary 2013-07-26, 22:52   #3977
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

jaki maly WIELKI króliczek! szok, ze już mamy taaakie duże niemowlaczki na naszym watku. przecież on się niedawno urodzil, a już jest prawie jak tatuś
Stary 2013-07-26, 22:56   #3978
karota11
Zadomowienie

Hej

Cytat:
co do formy to chyba faktycznie tatą jest poprawnie

a i za linki
którym szczepiłas infanrix czy pentaxim?

łoj to myślałam, że on troszkę młodszy mój w piątek warzył 5770g, więc myśle ze dobiliśmy do 6 kg..w piątek miał 8 tygodni

ale się uśmiałam z orzeszka..
a jak jest ten kalendarz szczepien to które szczepienia można trochę przesunąć?? bo ja jestem już trochę po terminie - 9 tygdzien i nie wiem które powiedzieć zeby szczepili a które przesunąć?

Co do tej szczepionki to ona właśnie zawiera ten lepszy ksztusiec- acellularny.. i to jest tak jakby lepsza alternatywa od tej na NFZ, która ma komórkowy ksztusiec.. a nazwa 3w1 chyba dotyczy tej szczepionki po 1 roku.. ni ewiem co tam jest.. tu co prawda też są 3 szczepionki ale chyba na nią się nie mówi 3w1..
Tą szczepionkę "podrzuciła" mi koleżanka.. ona nie chciała skojarzonych, tylko chciała mieć na NFZ. Pediatra jej poleciła, żeby niektóre zamieniła na lepsze odpowiedniki i tak właśnie zamieniła zółtaczke z Euvaxa na Engerix, oraz właśnie tą Infanrix coś tam zamiast nie wiem jak się nazywa ta na NFZ... Hibb szczepiła Act-Hibb ale nie wiem czy to już jest na NFZ czy też jakaś wymieniana... tylko mi pediatra powiedziiała ze jak już chce wymieniać to lepiej wziąśc skojarzona bo są lepsze niż nawet te wymieniane.. tylko kurcze każdy gada co innego..

o to ja miałam tez jakimiś lekami i w koncu mi nikt nie mówi ze jest nadżerka
a i jak każdy lekarz mi gadał, że nadzerka to się naczytalam jak to faktycznie powinni sprawdzać, bo wiele ginekologów robi to na "oko" a powinni jakieś badanie robić.. kurcze teraz nie pamiętam jak sie to nazywało.. i bylam u kilku ginekologów i żaden nie robił tego badania.. a jeden mówił, że jest nadżęrka wielka.. drugi ze mala a trzecie ze w ogole nie ma.. jeden chciał wypalac, inny zamrażać jeszcze inny w koncu jakieś leki chciał podawać i w koncu na te leki i któregoś z kolei się zgodziłam i faktyczni mi pomogły... to zapuszczał jakoś dopochwowo..

u mnie w biedrze też po tyle

w życiu dzisiaj sobie właśnie o Tobie myślalam i chyba Cię myslami przywołałam

a które po mamie a które po tacie?

właśnie co do bioderek co wy miałyście napisane na skierowaniu??? BO ja dostałam ze szpitala takie wytyczne ze trzeba skontrolować bioderka.. i potem w przychodni dostałam skierowanie... potem jak trafiliśmy do szpitala to mi to skierowanie zgubili... i nie chcieli wypisać nowego..

więc musiałam zapylać do przychodni znowu.. tam lekarka powiedziała, że nie moze mi wypisać skierowania na USG bioderek bo to ortopeda wypisuje tylko na kontrolę stawów biodrowych.. a ja kurcze nie pamiętam co ja miałam tam napisane...
tak myślałam, ze myślałaś,z e młodszy, bo z wagą to u nas cieko było ale teraz już przybiera ok, a jutro kończymy 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
dziewczyny używała któraś pieluch z huggisa?
ja kupiłam pierwszzy i ostatni raz, dla mnie jak tektura ;/

Cytat:
na week planuję odwiedzić i zaopatrzyć się w jakieś buty

Adi po szczepieniu cały wieczór był marudny, a teraz nie chce spać, nawet suszarka na niego nie działa. Przez sen tak mu się przewracało w brzuszku po rotarixie że aż mnie to bulgotanie zbudziło
warto looknąć do ccc, ja za japonki inblue zapłaciłam 18 zł a ja uwielbiam w nich śmigac na spacery z Misiem

Cytat:
Nela tez tak ma. mysle, ze pediatra zauwazylby przy każdej z wizyt, ze cos jest nie tak nie nakręcaj się niepotrzebnie. zapytać możesz, ale mysle, ze Julcia jest jeszcze malutka i jej układ nerwowy dopiero się rozwija, wiec ma prawo nie radzic sobie z wszystkimi mięśniami

łooo mamo. nie mogę ogladac takich rzeczy! straszne. a swoja droga - maly pięknie zagral

za nami ciezka noc mala przez sen zakrztusiła się wlasna slina. taka na polspiaca nie bardzo wiedziała jak sobie pomoc, wiec co przeszliśmy to nasze już mi się wydawalo, ze po dziecku nie wiem czy to nasza wyobraznia, ale oboje juz widzieliśmy sine usteczka. w takiej panice człowiek naprawdę nie wie co robic. w glowie "dzwon po karetke", ale adrenalina szaleje i podpowiada jakies kolejne działania...ehhh w końcu wyleciało jej to z buzi, biedna obudzila się i nie wiedziała o co chodzi, wiec przerazona zaczela krzyczeć i wzywac pomoc trochę spozniony refleks ma ta nasza dziewczyna! hehe. dostala cycusia i już spokojna poszla spac. a my juz mielismy nocke z glowy dawno się tak nie balam.

oczywiście jak już ochlonelismy tz mi zrobil wykład, ze to pewnie przez szczepienie, ze chce ja szczepic jakimś gownem na rota, pneumo i inne cuda i ze on już malej na nic nie będzie szczepil, bo dostanie zawalu
a ja już nie wiem czy to jakiś poszczepienny objaw czy zbieg okoliczności i po prostu za dużo sliny zebralo jej się w buzi...w każdym razie jeszcze bardziej zaczynam bac się szczepien

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

dla chrzestnych może fotoksiazka? sama wybierzesz zdjęcia i oprawe graficzna, dodasz swoje opisy. trochę jest z tym zabawy, ale jaka fajna pamiatka! http://allegro.pl/letnia-promocja-fotoksiazka-za-15-zl-a4-40-stron-i3375900171.html ja wlasnie taki prezent szykuje dla naszych dziadkow i najbliższych cioc malej

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

piekna! nawet się nie zastanawiaj, bo jest super. tylko fotka mala
spróbuj na tinypic.com dobrze, ze Humb odswiezyla Twój post, bo przegapiłabym link.
ojej ale super, pierwszy raz widzę taką cene, dzięki za link napewno skorzystam

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Język niemowląt to wg mnie tresura, dopasowywanie dziecka do swoich potrzeb, a nie odwrotnie... Ale ja spaczona jestem po książce w głębi kontinuum, więc ostrzegam :-D

A ma któraś z Was w pliku tą książkę język niemowląt ?
bo szukałam w linkach i nie da rady;/ moze mi ktoś przesłac na pocztę?

Cytat:
PYTANKO:

do kiedy używałyście pampków rozmiar 2??
Mały waży 4750g a one do 6 kg niby.
Pytam bo mam okazje kupić ten karton Dada 156szt za 40zł. Wydaje mi się że zużyje

wow, a gdzie takie kartony można nabyć?są dostępne tak w biedrze? nigdy nie widziałam ;/

Cytat:

wózek super, też długo zastanawiałam się nad tako i kiedyś ten model oglądałam, własnie zastanawiałam się, czy przez te okienka dziecko moze patrzeć super !
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 23:20   #3979
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha.. znam to mój tak często po cycu wygląda
już się śmiałam że chyba jakieś malibu zamiast mleka mam w cycach

"witajcie w mlecznej krainie, tu zycie najsmaczniej plynie"

Cytat:
widzę, że problem wypadających smoczków jest dość powszechny..
sama już wielokrotnie myślałam o kropelce
albo na gumce, tak żeby już z buzi nie miał prawa wylecieć

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
Bo mieliśmy tak:
Urodzeniowo 12.06 - 3090
03.07 - 3800
08.07 - 4100
15.07 - 4550
22.07 - 4880

Babooo jaka tendencja spadkowa?! pięknie przybiera. urodzil się malutki, a wazy już prawie tyle co dzieci kilogram cięższe Ty chyba naprawdę lubisz wyszukiwac sobie problemy i wmawiać, ze wszystkie Was dotycza 5450 to Nela miała teraz (skonczone 9 tyg. a urodzila się 3930!) naprawdę powinnas już olac wszystko i cieszyc się macierzyństwem

co do smoczka - czasem chwyta od razu, czasem nie. tak jak z cycem. często musi kilka razy sprobowac zanim osiągnie cel

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

dawno tak nie płakał..a Ja nie wiedziałam co mu jest..wszystkiego próbowałam ..bez skutku...musiał się wypłakac.. w ramionach u mamusi i już...
pomogł szum wody lejącej się z kranu w łazience..usnął mi na ramieniu..odłożyłam go i uffff.... śpi

podejrzewam zmęczenie i burze...chyba nie potrafił zasnąc ..a moze ból brzusia..hmmmm....wazne ze już po wszystkim...

aaa i tak przy okazji..Gabriel wazy już 5600 ..takiiii klusek z niego....mamy 5 tygodni i 5 dni
bądź dzielna mamuska! i zaglądaj w wolnej chwili. wcale się nie dziwie, ze masz mało czasu na wizazowanie, bo i gromadka wieksza do ogarniecia.
piekna waga! przegonil moja mloda, która przecież do małych nie nalezala

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
super bryka
macie ten niebieski ? fajny kolorek, widziałam go na żywo i bardzo mi się podobał, prezentuje się lepiej niż na zdjęciach
tak niebieski, najbardziej nam się spodobal z city move. lamiemy stereotypy, ze to kolor dla chłopca, choć chyba gdzies podświadomie wybieraliśmy wlasnie wozek - żeby był na "zaś"

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
a proszę tez nas milo zaskoczyli za 40-50zl można już zrobić naprawdę ekstra gruba ksiazke.

Cytat:
wózek super, też długo zastanawiałam się nad tako i kiedyś ten model oglądałam, własnie zastanawiałam się, czy przez te okienka dziecko moze patrzeć super !
może, ale nie wiem czy widzi dokładnie - musze sprobowac na pewno widzi cienie, ruszające się przedmioty itd. na brzuszku lezala jak zaczarowana producent dokłada do wozka drugi wkład otulający gondole i w nim już okienek nie ma, wiec np. zima można to skasować.

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

nadrobiłam, zatem dobranoc.
jutro caly dzień "wakacjujemy się" u mojej siostry. będzie grill (wykupiłam pol warzywniaka :P) i cale stadko małych diablow zyc nie umierać!
Stary 2013-07-27, 01:11   #3980
Aaś
Zakorzenienie

O. Kręcz. Faktycznie
My jeszcze musimy go potwierdzić na usg. To taki przykurcz mięśni szyi. U Ali to raczej pozostałość z brzucha. Miały mało miejsca.

Sharp ale wy macie super plan dnia! U nas każdy dzień jest inny

Diabli a i owszem u nas nadal brak armagedonu;-) ale czuje że to tylko cisza przed burzą...niech tylko zaczną raczkowac to będzie ciekawie;-)
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 01:12   #3981
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
polecam zielone z netto super skład, ale tez czasem wyciaga sie po 2-3 naraz no cóz, i tak uzywam i bede uzywac
Kurde nie ma u mnie netto

Cytat:
ja kupowałam na początku pampersa, potem w promocji cleanic kindii i chyba przy nich zostanę, są tańsze ale nawilżeniem się nie różnią, a pojedynczo da się je wyjąć. Odradzam chusteczki z happy są bardzo suche i więcej się ich zużywa na szczęście na testy kupiłam tylko 1 opakowanie

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

Co do chusteczek, ja używam BabyDream różowe z Ross i jestem bardzo zadowolona
Dzięki
Cytat:
kurcze wszystkie jakie używałam wyciągały się po kilka.. a miałam bambino, pampersa zwyklego, pamersa sensitive, biedronkowe dla noworodków, biedronkowe dla dzieci, i fitti.. chyba wsio..

Niezła z Ciebie testerka jak po kilka to jeszcze wytrzymam, ale ostatnio te z huggiesa wyciągają mi się po 10 naraz

Cytat:

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 -------

hmm, u nas huggiesy jako jedne z nielicznych wyciagaja się pojedynczo, bo sa grubsze. w porównaniu do dady, tami i pampersa według mnie sa bezkonkurencyjne. używamy na zmiane huggies aloe natural care z dada (te sa bardzo mokre). ale tami tez wypadly naprawdę dobrze. odparzen mala nie miała po zadnych. a huggiesy mnie rozbrajają zapachem

------
U mnie różnie, czasami wyjdzie jedna, a czasami z 10 ostatnio się wkurzyłam, bo Antoś zaczął robić kupę jak go przebierałam i na gwałt potrzebowałam chusteczki, bo mi wyciekała kupa z pieluszki i wyciągnęłam pół opakowania
Stary 2013-07-27, 06:08   #3982
Elusiek
BAN stały

Cytat:

jakie zębiska

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
jakie chusteczki nawilzane mozecie polecic? mamy huggies natural ale wkurzają mnie bo ciągną się od razu kilka zamiast jednej

test chusteczek jonson & jonson wczoraj był, wyciągają się po kilka ale ogólnie są ok nie zachwycają
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 06:52   #3983
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzien dobry
Straszą upalami i u nas największe
Nocka byłaby super gdyby nie baczki. Karmienie o 2.55 po 5min zasnął snem kamiennym.. Niestety od 4 ryk bo baczki szły.. I tak do 6 sie wiercil pierdząc potem było karmienie,zmiana pampka i teraz sobie gadamy

Diabli- kolorek jest cudny, pasuje i dziewczynce i posłuży tez braciszkowi Widzew Nelci okienka tez sie spodobały

Stary 2013-07-27, 07:08   #3984
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

Piękny wózek!!! będzie na potem dla brata:-P

Cytat:

ślicznie Gabryś przybiera:-*

Cytat:
bioderka, stopki, a niebawem i serduszko będzie ok! rewelacyjnie się ten Twój synus kuruje. mamuska tak kojąco na niego działa

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

na warsztatach chustowych kobitka bardzo je polecala tez planuje takie, chociaż dziewczyny zauroczyly mnie tula ( tylko ta cena !)

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

pijany sloncem hehe.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

oj tam, potna i znow ekspresowo dojdzie do siebie. zobaczysz jak wtedy da czadu i nadrobi wszystkie zaleglosci dużo prędzej niż myślisz masz w domu małego twardziela!

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

jaka, pochwal się koniecznie! ja mam jakies sukienkowe zboczenie a sama cale dzieciństwo spedzilam na drzewie w dresie mam nadzieje, ze Nelka da rade wspinac się w sukienkach, kupie jej tylko solidne trampki

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Póki przybiera jest ok u nas tez w jednym tygodniu +70-130, a w kolejnym i 450 i znów 70,a później 200. teraz się to powoli normuje. glodne dziecko zrobiloby Ci niezły sajgon...jeśli mala spi i nie wygląda na zaglodzona to jest ok :P

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

tak tez bylam w centrum pediatrycznym i nawet pisałam tu dziewczynom, ze lekarz kazal nam profilaktycznie
żabkowac" ale mloda lubi tak spac, wiec nie będę jej katowala przy każdym przewijaniu. jak nam się przypomina to ja tak układam i już. znajoma była w ultramedice i dostala wydruk z usg i info jaki kat tych bioderek...a ja nie mogę doczytać co tam mamy za notatke w książeczce. jakies rzymskie jedynki czy cus hehe. daj znac jak znow będziecie w okolicy. chętnie się spotkamy

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

u nas sraka, bo inaczej tego nazwac nie mogę była wlasnie po soku jabłkowym...a gazy, hmm może kup espumisan dla maluszkow? kladz ja często na brzuszku, niech jelitka pracują.

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

uwielbiam Cie!!!

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

ladnie Nelka 1520 w 9 tygodni. ale chyba powinnam liczyc od wagi wyjściowej ze szpitala, wiec będzie trochę więcej jeśli chodzi o srednia tygodniowa

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

a my dwa miesiące

za zakupy! fajne te rzymianki, lubie takie zapinane z tylu, bo ekspresowo można je zdjąć - przy głodnym po spacerze dziecku to obuwie idealne

Cytat:
Hej

tak myślałam, ze myślałaś,z e młodszy, bo z wagą to u nas cieko było ale teraz już przybiera ok, a jutro kończymy 2 miesiące

ja kupiłam pierwszzy i ostatni raz, dla mnie jak tektura

warto looknąć do ccc, ja za japonki inblue zapłaciłam 18 zł a ja uwielbiam w nich śmigac na spacery z Misiem

wow, a gdzie takie kartony można nabyć?są dostępne tak w biedrze? nigdy nie widziałam ;/

te kartony dada były jakoś w maju chyba;-) po 49.90zł.
I teraz taka babeczka chce 1 karton za 40zł puścić bo za dużo nakupiła

Hej.
U nas wczoraj cały dzień kupki nie było
Zapowiada się deszczowy dzień.
Idę śniadanie zrobić sobie í chłopakom

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 07:22   #3985
banka26
Zakorzenienie

wygodne na maxa

Cytat:
Hej

ja kupiłam pierwszzy i ostatni raz, dla mnie jak tektura ;/

byly w biedrze ale juz nie ma

Cytat:

Super Gabrys wazy
Ty masz do ogarniecia troche wiec jestes usprawiedliwiona heee

UWAGA od 29 w netto pampki sleep and play po 24 zl

Ja nadal krwawie.masakra @ skonczyla mi sie pare dni temu po prawie 8 dniach i w nocy zalana dzisiaj cryyy
Stary 2013-07-27, 07:24   #3986
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

pijany sloncem hehe.

uwielbiam Cie!!!

a my dwa miesiące

Bardzo wygodne
Stary 2013-07-27, 07:24   #3987
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
Straszą upalami i u nas największe
Nocka byłaby super gdyby nie baczki. Karmienie o 2.55 po 5min zasnął snem kamiennym.. Niestety od 4 ryk bo baczki szły.. I tak do 6 sie wiercil pierdząc potem było karmienie,zmiana pampka i teraz sobie gadamy

Diabli- kolorek jest cudny, pasuje i dziewczynce i posłuży tez braciszkowi Widzew Nelci okienka tez sie spodobały
Moj tez nadal mecxy sie z bakami chociaz sab daje troche ulgi...
My z upalsmi od paru dni ledwo dajemy rade a dzisiaj i jutro ma byc punkt kulminacyjny
34-36 stopni masakra

Cytat:
wszystko im daj lepiej zabrać ze sobą niż nie mieć. u nas trzeba było przedstawić dokumenty całej kariery zawodowej od 2011 do dnia porodu mnie kobieta nawet pytala co to za 200zl skarbwka wykazala, a z czego nie rozliczyłam się w picie (komisja wyborcza hehe). zabierz wszystko co masz, pewnie i tak będziesz musiala cos donieść

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

tak mamy tu taka fajna hurtownie, która zajmuje się glownie dystrybucja tako. powiem więcej, ceny lepsze niż bezpośrednio u producenta. kolor dubai - turkusowy jak na zdjęciu, które wkleiłam. to tak żeby lamac stereotypy, ze niebieski jest dla chłopca, hehe.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

jeszcze lepiej kręcz szyi http://www.wstronezdrowia.pl/czyteln...niemowlat.html

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

wibracje sa bardzoe fajne i Nelka je lubi, ale jeszcze lepsze sa według niej ruszające się rybki, babelki w wodzie, krecace się słoneczka...same zawieszki bylyby nudne

o taki mamy
http://www.youtube.com/watch?v=Dl-6ymqFbgg
http://www.flickr.com/photos/akkasha/7435176692/

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

zwariowani ojcowie! już widze jak dziewczyny będą chciali isc z nimi na impreze

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

a jak wybralas rozmiar? według tabelki czy swój normalny?

widziałam chyba w rossmanie preparat na komary dla niemowląt od 1 dnia zycia...albo zrob mu baldachim-moskotiere szkoda maluszka, pewnie go to swędzi

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

pięknie trzyma glowke, Nela nie radzi sobie tak na przedramionach.

super wozek u nas na osiedlu widzialam mamuske jak go pchala i zastanawialam sie co to za firma , kolor super moj ulubiony

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 07:42   #3988
Magiusa
Zakorzenienie

u nas też głównie te cholerne bąki dręczą, z kupką idzie jakoś szybciej.
Kupiłam sobie wczoraj słoiczek z musem śliwkowym dla niemowląt i stwierdziłam, że spróbuję codzienni 5 łyżeczek ( dobre to) i może coś pomoże, tylko dotarło do mnie właśnie, że to chyba znów tylko na kupę a nie bączki.

My odłożyliśmy póki co wszelkie sab simplexy itp., bo moim zdaniem ulgi nie ma żadnej, najlepiej daje wspomaga leżenie na brzuszku.
Póki co używamy tylko probiotyku i każdego dnia mam nadzieję, że to na pewno przyspieszy dojrzewanie ukł.pokarmowego.

A swoją drogą medycy i chemicy są leniwi, bo skoro wymyślili zastrzyk na przyspieszenie rozwoju płuc to na pewno też by sobie poradzili z takim na przyspieszenie rozwoju ukł.pokarmowego

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-27, 07:49   #3989
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
6 tydzień - -40g
7 tydzień - +300g
8 tydzień - +140g

My mamy średnio 260g. Ostatnio w ciągu tygodnia było 30g ale lekarz mi powiedział że to moze zależeć od wagi bo w ośrodku mają inną i tak jak dziewczyny piszą pamper czy jedzenie. Moja była akurat głodna i z suchym pampersem a wcześniej na ważeniu miała pełny i na wadze przenośnej położnej była wazona. Ponoć różnica spowodowana wagą może być nawet 20g.

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hej, nie wiem już co mam robić. Ta moja mała od poniedziałku nie zrobiła sama kupy, wczoraj jedynie troche ale to po włożeniu czopka glicerynowego. Nie martwiłabym się tak gdyby nie bolał jej brzuszek a on ją boli, płacze mi i puszcza śmierdzące bąki. Dzwoniłam do położnej, kazała mi jeść suszone śliwki, pić sok z jabłek i marchwi z burakiem.
Dziś nawet użyłam WINDI, ale albo coś źle robię albo to na nią nie działa, bo nie lecą żadne gazy ani kupa. Robiłam rowerek, masaż brzuszka i nic.
Macie jakiś niezawodny pomysł ?
Czy to moja wina? Coś źle jem czy co?
Mi położna mówiła że po ruminku dziecko może dostać nawet biegunki wiec może spróbuj dać małej a jak nie chcesz to ty pij. I jedz dużo błonnika. Ja jem wafle ryżowe i ja nie mam problemów.
Moja mała od 2 dni rano jak się budzi ciśnie i nic nie może wycisnąć, ale w ciągu dnia mamy ze 2 kupy. Zdarza się nawet że budzi sie z płaczem rano i eweidentnie brzuszek. Nie wiem co robić bo windi nie chce, a to pewnie gazy.

Cytat:

Jaki duży już jest

Cytat:

Fajny...też mi się marzył.

Cytat:

To na pewno ten sam lekarz bo to samo nam powiedział i też nie umiem rozszyfrować tego co napisał. Ale mój na szczepieniu mówił że jest ok wiec jestem spokojna.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 08:06   #3990
banka26
Zakorzenienie

A to M. z jerzykiem

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374908298111.jpg (72,0 KB, 34 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości