|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
my policzymy 0.7 na glowe - na 90 osob. plus bramy ale ja nie bede miec, moze TZ.
a sokow napoi licze 3 l na glowe na 1 dniowe wesele. ludzie zapijaja drinki cola sokami, ja wogole np wody nie pije u nas wiekszosc cola sprite itp. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1892 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Dziękuje za miłe powitanie Jesteśmy ze Śląska a dokładniej z okolic Rybnika. Jesteśmy już razem 6,5 roku Zaręczyny były 29 grudnia zeszłego roku, bardzo miło wspominam, bo wszystko było przygotowane cacy Był szampan, kominek, bukiet róż i pani, która grała na skrzypcach. Byłam w mega szoku, choć do dziś pamiętam tamto uczucie Wszystko było mega przemyślane (kto pakuje odświętną koszulę na wypad na narty?
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam na weselu tydz temu, wypiłam 1 herbate i z 10 butelek czystej wody gazowanej 0,3. Jak sa takie upały to ludzie pija zimne. I wódke przepijają sokami najczesciej, ja wodke przepijam sokiem, ale jesli chce mi sie pic to pije czysta gazowana, bo po soku jeszcze bardziej mi sie chce. Sprite nie lubie, za cola tyez nie przepadam specjalnie
|
|
#1894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne były zaręczyny , fajne ![]() mi też coś nie grało w moich, że do kina mój TŻ ubrał białą koszule Co prawda po powrocie sie oswiadczyl, przy kolacji przy swiecach, no ale ta koszula w kinie mi nie dawała spokoju
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieważne dokąd jedzie, czy do mnie na weekend jechał, czy na narty, czy nad morze, ma odświętną a czasem nawet białą koszulę w torbie, a ja zawsze elegancką sukienkę w walizce. Nigdy nie wiadomo, dokąd zdecydujemy pójść :P
|
|
|
|
|
#1897 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuje
Cytat:
mój TŻ chciał nawet pożyczyć ode mnie podkład (!)Cytat:
|
|
#1898 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
No to umowa z fotografem podpisana
Byliśmy dziś z TŻ-tem ![]() tylko ta głupia sala... |
|
|
|
#1900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kroooliczek89 , ja bym jej nie brała... ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
)
|
|
#1901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że nie ma co porównywać, bo dla Ciebie to był jeden z najpiękniejszych dni w życiu ja sama byłam zaskoczona, że TŻ aż tak to wszystko zorganizował. To jak się wtedy czułyśmy jest najważniejsze
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wódki cały czas się zastanawiam, bo jednak mamy krótsze przyjęcie i nie wiem ile przez ten czas wypiją (wiadomo, że do rana wypiliby więcej). Pytałam koleżankę która miała normalne wesele (zaczęliśmy po 18, bawiliśmy się do 5). Mieli trochę ponad 70 osób, kupili 0,5L na głowę, zostało im coś koło 15 butelek. Dodatkowo było wino - nie wiem ile zeszło (np. ja piłam, wypiłam prawie całą butelkę ) i był bar, więc można było sobie kupić np. piwo, ale z tego co widziałam, mało kto się tam kręcił.Nie robili poprawin, rozdali wódkę znajomym.
|
|
|
#1903 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Cytat:
Witam mamy tą samą date
|
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do dziewczyn mieszkających w Krakowie
Orientujecie się może czy jest nadzieja na przymiarki sukni ślubnych w salonach jeśli wcześniej nie byłam umówiona? Jadę jutro do Krakowa na zakupy i jeśli się ze wszystkim odrobię to chcę wstąpić do kilku salonów na Długiej ale nie wiem czy mieć nadzieję na to, że zmierzę choć jedną suknię
|
|
|
|
#1905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko nie wiem czy starczy Ci jednego dnia na obejscie wszystkiego ![]() Polecam salon karolinka;p ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Znalazłam fajną inspiracje na dekoracje sali: http://www.slub.swidnica.pl/2013/07/...dekoracja.html
|
|
|
#1906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
|
#1908 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą zamiast mówić tż o odchudzaniu to powinnaś skierować jego myślenie na zdrowy tryb życia. I to że to jest mniej kaloryczne to drugorzędna sprawa. Powinnaś go przekonać że to zdrowsze dla jego organizmu, że będzie lepiej się czuć itp itd. To jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Z resztą powinnaś mu powiedzieć że dobrze by było jakby cię wspierał w tym że masz cel i chcesz go osiągnąć. Ja wiem jak trudno jest dobrze i zdrowo jeść jeśli ktoś obok wcina czekolady smażone pizze i inne rzeczy które chętnie by się zjadło a na diecie unika... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
masz moją upatrzoną datę! ale niestety nie było sali w tym terminie już![]() Cytat:
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-07-26 o 22:20 |
||||||
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
My mamy obiad + 3 kolacje ale za to oferta szwedzkiego stołu jest bardzo bogata, deska wiejska , sery , ryby różnego rodzaju , sałaty , roladki , udziec z prosiaka , "ogród warzywny" itp. Więc myślę że nikt głodny nie wyjdzie ;d
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#1910 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe PM
![]() aga_90_w też jestem z lubelskiego
|
|
#1911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby mi facet takie fochy na tańsze (nie znaczy gorsze) rzeczy stroił, to bym mu powiedziała, że jak zacznie 3 razy taką wypłatę do domu przynosić to możemy porozmawiać. ![]() A tak na serio: Z masłem się zgodzę, jak kupować to prawdziwe, z tym, że my bardzoooooo mało go używamy. Jak nam kostka zejdzie na dwa tygodnie to jest dobrze, chyba, że coś piekę to więcej. Ogólnie pieczywa jemy niewiele (raz dziennie) więc i masła tak nie idzie, a poza tym wolimy smarować serkami: homo naturalnym, albo np. almette. Soki - to jestem na nie. Co z tego, że 100%, jak to nadal dla mnie 'puste' kalorie. Wolę zjeść dwie pomarańcze niż wypić pół litra soku. Wędliny - nie zawsze jakość idzie w parze z ceną. My ogólnie mamy średni stosunek do wędlin, mało co nam smakuje, albo za chwilę robi się obleśne, więc wolę nie myśleć co w tym jest. Coś tam kupujemy, też lepszej jakości, ale nie dużo. Polecam na to miejsce pieczenie mięs. Ja piekę minimum raz w tygodniu - częściowo zjadany na obiad, a resztę mamy na kanapki. PYCHA i nie psuje się więc wychodzi, że wędliny które raz dwa się psują są napakowane świństwami jak leci. Jeśli Cię interesuję, mogę podzielić się przepisami. Mrożenia (sera) nie skomentuję, jak dla mnie, żaden argument, ale Ty to wiesz. Mój TŻ jest miał na początku lekkie zapędy w stronę, kupuję co mi się podoba i mam w nosie. Jak nu raz czy dwa po dwóch tygodniach w miesiącu przypomniałam, że dzisiaj na obiad naleśniki bez niczego, bo on przed dwa tygodnie potrafił wypić 150zł w coca-coli to raz dwa zmienił podejście. Nie wiem co Ci poradzić, bo jedzenie wartościowo to raz, a brak zrozumienia faktu, że można jeść dobrze, a nie koniecznie drogo i też nie wyrzucać pieniędzy w błoto np. na colę to drugie. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Mój TŻ co prawda do takiego podejścia jest na TAK, więc nie mam tego problemu, ale na początku ja mu w ogóle nie mówiłam, że wprowadzam jakies modyfikacje, np. zamianę mąki na lepszą, śmietany na jogurt, mniej cukru do herbaty (kiedyś słodził 3 łyżeczki, ja mu ZAWSZE słodzę 1,5/2 i jeszcze ani razu nie zwrócił mi uwagi ).
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-07-26 o 22:34 |
||
|
|
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, odpisała mi pani z akcesu,że czasem cięzko kupić ich buty przez internet, ze właścwie nie wie jak mi pomóc i że zaprasza mnie do krakowa do ich sklepu... ja mam do krakowa prawie 500km
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
O jej nie wierzę! może jest jakiś sklep co ma ich produkty? w końcu ludzie tańczą zawodowo nie tylko w Krakowie ale w całej Polsce i gdzieś muszą buty kupować...
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że jest jeden sklep z butami tanecznymi w Łodzi - jeśli któraś ma blisko.
Koleżanka mi wspominałam - trenowała taniec kilkanaście lat i sama będzie kupować tam buty do ślubu. Ja też planuje się tam wybrać. W poniedziałek za pytam o namiary.
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
ana909 nie obraź się ale może to co gotujesz dietetycznie jest nie smaczne dla twego tż? może coś mu nie pasuje i dlatego nie chce tego jeść? Ja mojego nie zmuszam do zdrowego jedzenia ale zawsze je to co gotuje dla nas i mu smakuje. I nie zwraca uwagi na to że to dietetyczne. Po pierwsze to mu to smakuje i ma ochotę to zjeść a po drugie to cieszy się że zdrowo je - ale to drugorzędna rzecz
nie wiem nie wydaje mi się żeby schabowy czy inne typowo polskie tłuste ciężkie dania byłby tak cudownie smaczne że ktoś uwielbia je na tyle ze musi je jeść non stop i na nic innego nie ma ochoty. Nie spotkałam jeszcze nikogo kto pogardziłby dobrym obiadem (a to że jest zdrowo zrobiony i dietetyczny to nie zwracają niektórzy uwagi).
|
|
|
|
#1916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() procz tego jeszcze jest wrocław, katowice...
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
missmalezji a może trzeba poszukać na forum tanecznym albo na wątku bucikowym na wizażu? myślę że coś by się znalazło... no bez przesady że cała Polska kupuje buty na Śląsku albo w Krakowie... |
|
|
|
|
#1918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
soki też się nie dziwię, tyle że trzeba patrzec na skład czy rzeczywiście jest tak jak deklarują - ale bez przesady, że codziennie... a już tym bardziej cola, czy inne słodzone napoje gazowane... Może rób muu lemoniady, domowa ice tea - taniej wyjdzie, kompot bo kupując owoce i ich wyciskanie tez drogo wychodzi. Na 0,4 l soku z pomarańczy w pracy wyciskałam ich ok. 3-4 w zależności czy były suche, czy nie... wędliny tak samo nie dziwię się, że chce te troszkę droższe, bo te tańsze zazwyczaj wyglądają jak wyglądają - oczywiście nie wsyztskie, ale większość nie wygląda apetycznie... u Nas problem jest rozwiązany w ten sposób, że sami ją robimy. Sery żółte też niektóre tańsze nijak smakują, no ale bez przesady można kupić w dobrej cenie dobry ser i to nie tylko w promocji.. nie wiem co Ci poradzić... Może usiądź z nim, pokaż że za dużo na jedzenie wydajecie, poszukaj zamienników, które mają w miarę taki sam skład, udowodnij, że nie zawsze cena idzie z jakością w parze, że można tez coś kupić jakościowo dobrego w rozsądnej cenie... Akurat te przykłady co podałaś (masło, soki ale nie codziennie, wędlina) to w większości zgadzam się z Tż ale domyslam się, że są inne rzeczy (np. cola;/), na które nie trzeba wydawać nie wiadomo ile, a mimo wszystko wydajecie sporo. Jest już dobrze, że ma tą sświadomość, że coś robi nie tak myslę, że jak już coś kupisz to i tak zje i tak - po marudzi, ale zje A zamrażanie sera - też bym tak zrobiła! Szkoda, że mu się przyznałaś, że zamroziłaś mogłaś po odmrożeniu sera zapytać się Tż czy smakuje, jakby kiwną że tak wtedy bym dodała to dobrze, bo odmrożony niczym się nie różni w smaku od od razu zakupionego i zjedzonego Edit: na całe szczęście mój Tż jest oszczędny aż czasami mam wrażenie że aż za bardzo
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-07-26 o 23:10 Powód: dopisanie informacji |
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesze się z mojego TŻ pod względem takim, że zje wszystko, nie marudzi raczej. Ostatnio mi mówił, że moge mu robić taką sałatke codziennie na kolacje, będzie jadł bez chleba nawet i schudnie ( nie jest gruby, ale jest nabity ) . Salatka składajaca sie z ogórka, pomidora, sałaty, troche sera białego, szczypiorku, rzodkiewki wymieszana ze smietana badz jogurtem nat, przyprawiona solą. Najzwyklejsza na swiecie sałatka, która ja bardzo lubie, i on też. Juz pare razy sobie zazyczył na kolacje
![]() Nie jest tez nauczony do luksusow, jego rodzina jest raczej biedna, ojciec na rencie, nie da sie ukryc ze czesto pije, mama od niedawna ma staly dochod ktory idzie na rachunki i jedzenie - najtansze jakie jest w sklepie, byle wyżyć. U mnie sytuacja materialna jest duzo lepsza, ale ja z natury jestem oszczedna. Moja mama jest pielegniarka, zawsze w domu jedzenie było tylko zdrowe - ze swoich upraw, mięso 2x w tygodniu, duzo warzyw. Przejęłam to po niej ( chociaz buntowałam sie kiedys ), teraz ja mojego tż staram do tego przyzwyczaić, ograniczam w jego diecie te beznadziejne kolorowe napoje gazowane i inne wszystkie chemikalia. Moj tż jak dostanie wyplate , to w 2 tygodnie by z niej nic nie pozostało gdyby nie fakt, że ja go troche pilnuje, teraz juz sie nauczyl zyc w miare oszczednie, nie szastać na lewo i prawo Na poczatku kupowal wszystko co najdrozsze, najlepsze. Teraz sobie na to nie pozwoli, bo wieksza czesc wyplaty idzie na konto na wesele.Nie ma sie co oszukiwac, żeby jesc to co najlepsze, trzebaby zarabiać 3 tys minimum na miesiac jedna osoba. A przy najnizszej krajowej nie zaszalejesz. Opłacisz rachunki, utrzymanie domu, auta, na jedzenie tak naprawde niewiele zostaje. Wiele jest rodzin dzietnych, w ktorych pracuje tylko ojciec. I to ledwo sie wiaze koniec z koncem, żeby wyzywic kupujesz najtansze, po to byle zjesc. Apropo, Nie zawsze idzie najtansze w parze z najgorszym. Ja osobiscie nie zamierzam dawac 30 zl za kg szynki, bo przy takich cenach po tygodniu od wyplaty gryzłabym tynk na obiad.
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2013-07-26 o 23:22 |
|
|
|
#1920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.

Zaręczyny były 29 grudnia zeszłego roku, bardzo miło wspominam, bo wszystko było przygotowane cacy
Był szampan, kominek, bukiet róż i pani, która grała na skrzypcach. Byłam w mega szoku, choć do dziś pamiętam tamto uczucie
Wszystko było mega przemyślane (kto pakuje odświętną koszulę na wypad na narty?
Co prawda po powrocie sie oswiadczyl, przy kolacji przy swiecach, no ale ta koszula w kinie mi nie dawała spokoju

Myślę, że nie ma co porównywać, bo dla Ciebie to był jeden z najpiękniejszych dni w życiu