|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Kubus puchatek – jutro wstawie zdjęcie przewijaka
![]() Agrafka- gratulację!!! AgaPlast – nie martw się na zapas, sam lekarz Ci powiedział ze to częsta przypadłość więc nosek do góry ![]() Kallisto – super opis ![]() ![]() ![]() ![]() Dotka – ale się rozpisałaś ![]() Uciekam do Tżta ![]() Do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Ehh... jak mnie nie ma to spamujecie jak szalone. A jak ja mam chwilę czasu to nikogo nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
no co ty, babo - wspaniale opisalas wszystko, prawie ryczę
![]() Zaczynam prasowac, zalegaja mi gory od 2 tygodni - skoncze pewnie nad ranem ![]()
#2494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W temacie karmienia przy innych to powiem tak - na chwile obecna nie wyobrażam sobie robic tego przy kims no chyba ze to maz lub synek, ewentualnie mama lub siostra. A jestem tym totalnie zaskoczona ponieważ jak urodziłam Mateuszka to karmiłam go kiedy chciałam i nie robilo mi to roznicy ze inni patrza. A teraz mam postanowienie - czas karmienia reszta wypad z pokoju (ciekawa jestem czy znowu mi się nie odmieni ![]() Napatrzalam się niedawno jak szwagierka wyjmowala swojego cycka i sama czułam się skrepowana tym co robila a jak nawet jej synek usnal to nie chowala go tylko taki goly lezal na poduszce do momentu kiedy się znowu niunio zaczal wiercic i ciach nawet nie zaczynal plakac a ona mu spowrotem suta do buzi bleeee. Wogole mi się jej piersi nie podobaly ale to chyba dlatego ze jej nie lubie ![]()
Mateuszek http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei39q7tb9tv.png Justynka http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei3ryek4edn.png Edytowane przez Katerine2 Czas edycji: 2013-07-26 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zakorzenienie
|
cynamonku jaki masz bujaczek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do Polski dopiero polecimy w Boże Narodzenie więc póki co mam problem z głowy odnośnie karmienia przy rodzinie/ znajomych ![]() Ale i tak wiem, że nie odważyłabym się wyciągnąć piersi i karmić przy innych- kiedy ktoś patrzyłby mi w dekolt ![]() Tiny love- 3 w 1. O taki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Dotka, fajny opis porodu!! Momentami sie smialam i plakalam. Nie zycze nikomu przezyc takich chwil zwatpienia i niewiedzy co tak naprawde z malenstwem sie dzieje. Super, ze Zuzia jest zrowa i daje Wam tyle milosci
![]() ![]() Lachryma, super, ze karmienie sie udalo! Oby tak dalej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2498 |
Zadomowienie
|
Spokojnej nocy wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tez wstaje w nocy mokra, szczególnie miedzy i pod cycami ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | ||||
Zakorzenienie
|
dotka bardzo wzruszający opis...pięknie wszystko opisałaś. W trakcie czytania Lol mi się strasznie ruszał i tak mnie kłuło i ciągnęło, że normalnie cierpiałam razem z Tobą...
![]() ![]() A wiecie co jest fajne.. mój mąż wstał zaraz po tym jak mu życzyłam nieprzespanej nocy..nie mógł zasnąć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też się pocę.. a jak przylgnę do poduszki, to już w ogóle będzie się ze mnie ulewać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kolorowych snów ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2503 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie skończyłam prasować ciuszki i pieluszki, uff
![]() Idę pod prysznic i do moich facetów do łóżka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Zakorzenienie
|
Kładę się.. Lol strasznie szaleje, nie wiem jakim cudem potrafi mnie jeszcze kopnąć.. ileż on ma tam miejsca?
![]() ![]() ![]() Idę na swoją kanapę nakryć się prześcieradłem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | ||
Rozeznanie
|
Cześć,
[ Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ładny brzuszek, za chwilę nie będzie widać, że rodziłaś! Domi - ![]() iwona335 - super, że z bioderkami wszystko w porządku ![]() Tweed - mnie jeszcze nikt nie przepuścił w kolejce, nawet w tej z pierwszeństwem... Znieczulica panuje. Zgrabny brzuszek miałaś ![]() ![]() Mela - nic tylko rodzić! ![]() Neni - opis porodu super! Ale jak czytałam o wyciskaniu maluszka i szarpaniu to krew w żyłam mi zmroziło... ![]() Czarownica - ![]() Asiunia - tylko pozazdrościć figury! Ewusia - ![]() ![]() Agrafka trzymam mocno kciuki ![]() Marionette fajny opis! Oliath, piękna córeczka! ![]() Enlevee ![]() Na razie tylko tyle nadrobiłam. Jutro reszta. Dobranoc Kochane! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2506 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Lecę spać. Filip tak mi się wkrecal w miednice, że nie wiedziałam czy to on, czy skurcz i tak mnie przy tym rypal krzyż, że dziękuje
![]() Dobranoc! mam nadzieję, że ten weekend będzie równie obfity jak ostatni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wole nie mieć obiadu i blysku w domu niz teściowa która będzie wszem i wobec sie chwalić jak to ona nam pomaga, bo bez niej to....itp A moja mama by mnie zaglaskala na smierć. Dla mnie po porodzie najważniejszy i najcenniejszy będzie święty spokój ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę własnej łazienki ![]() Cytat:
![]() Nie cierpię tego robić u siebie a co dopiero tam, musze mieć do tego idealne warunki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z opisu widze ze ty tez na luzaka sie ogarnialas ![]() Sprawdziły sie te saszetki tantum rosa? Super że wizyta udana. Kubus widze bardzo goscinny ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
No to się naspalam... Tylko się polozylam i taki ból głowy + mdłości... :-/ przyjelam pozycję polsiedzaca i czekam aż przejdzie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() ![]() P.S. Czuje tutaj porodzik... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez sie obawiam że nie rozpoznam skurczy porodowych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Skończyłam nadrabiac cały dzień ![]() A teraz błagam niech mnie ktoś dobije. W sypialni mam chyba miliard stopni. Cała sie lepie, wszystko mokre. TZ chrapie, rozpycha sie, klei sie o mnie tak jakby za mało było mi gorąco. Odsuwam sie co rusz az pewnie zlece zaraz z tego łóżka. Do tego robactwo doprowadza mnie do szału. Mam w kontakcie środek który je zabija ale zanim to zadziała to te mendy bzycza jak oszalale i tylko słyszę jak spadają trupy na podłogę ![]() ![]() oszaleje idę na balkon sie ochlodzic, to nic ze w pól do drugiej, po co mi sen ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Zadomowienie
|
Bebe, misiaczka- ale pięknie nadrabiacie :thumbup:
Olitah, Neni- ze też chciało, chce sie Wam o takiej porze prasowac ![]() Kejt- może Filipek zbiera sie do wyjścia... ![]() Młody nakarmiony, strzelił kupę, zasikal siebie po szyję i lozeczko (nie wiem jakim cudem ![]() ![]() Dobranoc raz jeszcze w takim razie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-07-27 o 00:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Spoznione Najlepszego wszystkim dużym i małym Aniom ![]() ![]() ![]() Marionette, Kalisto, Dotka - świetne opisy porodow. Wzruszajace, poruszające, pełne emocji i jednocześnie z humorem ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Ja miałam dzis wizytę. Wizyta zamieniła sie w koszmar. Ponad 5h w szpitalu. Najpierw 3h w ratach pod ktg,a potem wyjazd na usg i powrót na ktg znowu. Ofc nikt nic nie powie. Lekarz tylko i inni gadali, ze dziecko jest duże i ze to rutynowe badania. Na usg gościu z Afryki jakis Olisadebe powiedział do Tz , zeby czekał na korytarzu. Wkur.mnie złapał. Do tego zawiezli mnie wózkiem jakbym była chora i sie zmartwilam. Potem mi kazał sie rozebrać i dał mi ta szmate szpitalna,ktora nie wiedziałam jak ubrać. W dupę nie będę z gola dupa latać tam, a ta koszula to wlasnie taka na sznurki i do tylu i niby jak miałam se je z tylu zawiązać ![]() W tym kiblu do ktorego ledwo weszłam bo miedzy wejściem, a łóżkiem była tylko taka szpara zeby sie przycisnac, myślałam , ze sie rozplacze bo juz nie miałam sił i czułam sie jakas rozżalona. Polozylam sie i badał mnie usg z każdego boku i potem zawolal jakas lale i z kroku było usg co juz mnie w ogóle wkur bo se mysle ile jeszcze mi osób w dupę bedzie zaglądać ![]() Gin tez jak mnie badał to az sam mnie przeprosił , ze bolało. Potem Tz zaczal wymyślać kiedy by tu urodzić. Gin mu powiedział, ze on czuje inaczej jak ja i ze lepiej we wt.niz we środę. Po tych wszystkich badaniach juz jak byłam na ktg to miałam byc 30min.to wyszło z tego 2h bo mały był zbyt aktywny i im skakał. Potem leżąc na łóżku zadzwonił do mnie gin i powiedział, ze widział usg i ze wszystko jest okay,ale ze mi wody sie kończą i sa na najniższym normalnym poziomie czyli juz blisko nienormalnego i ze nie widzi sensu tego przedłużać wiecej wiec mam przyjść w niedziele o 6pm do szpitala i będę rodzic. Niedziela to moj dzien terminu ![]() Tz mnie wpienil bo nie zjadł śniadania. Nigdy nie poslucha i sie nie przygotuje. Jak wróciliśmy to brzuch plecy i kapa mi bolaly na maxa. Ja chyba w tym szpitalu ze 10razy sikalam i to jak koń . Zglodnialam , ze makabra. Tz se sie najadl i poszedł spać bo do pracy juz nie poszedł. W szpitalu sa takie cool położne, ze mimo wkur.ienia to usmiechalam sie i one mi dziękowaly za cierpliwość i dostałam wodę i smoczki jablkowe, po których wlasnie sikalam. No i babka zabrała Tz , ze ma se jakieś bułki słodkie wziąć i dla mnie bo z głodu padniemy, zwłaszcza on. Słyszeliśmy jak babka rodziła i krzyknela ![]() Na usg ten gościu mnie wpienil bo co chwile mi gadal "jak na teraz to dziecko jest za duże...." I tak w koło. Lezalam i se mysle w dupę, a na pózniej to sie pomniejszy ![]() Mały duzo waży,ale jest ten długi. Jakis Jordan bedzie. Tz jako, ze sportowiec juz mu karierę w NBA szykuje ![]() Kejt - bądź egoista co do tesciowej. Nie myśl o Tz ani o niej komu bedzie przykro, a komu nie. Twoje pierwsze dziecko ,masa emocji, do tego hormony etc. Masz mamę do pomocy i myśl jak Tobie wygodnie ![]()
![]() |
#2515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zazdroszczę kochana, ja bym tam chyba poroznosiła ich wszystkich ![]() ![]() ![]() witam się i ide spać dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Witam sie o poranku
![]() Nie moge spac i jestem glodna, lodowka pusta i musze czekac na wykladziny, chyba pozjadam wszystkie suche resztki z szafek ![]() Samantha, szkoda, ze tak dlugo Cie przetrzymali, moze lekarze chcieli sprawdzic wszystko dokladnie. A na niektore drobiazgi nie zwracaj uwagi, bo sa konieczne i tyle (szlafrok, badanie dopochwowe itp). Postaraj sie wyluzowac ![]() ![]() Domciatko, ![]() ![]() My dzis zaczniemy przewozic wiekszosc rzeczy. Od kilku dni praktycznie mieszkamy w nowym miejscu i tu nocujemy i powoli przyzwyczajamy do nowego domu. Jak to milo byc u siebie ![]() Milego dnia wszystkim zycze!! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2517 | |||||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Drugi raz tego poeta tworze..zaczelam o 1 ale juz nie miałam siły skończyć..a teraz wywaliło mi ze sesja wygasła..jak nie wygasła.. Wkurzylam się ale pisze jeszcze raz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Sammi: na szczęście dotarło do tej mojej połówki ze mi przykrość zrobił i potem się przyniósł. Kupił mi calipso czekoladowe i zrobił pizzę ![]() Samanta: to juz znasz termin ![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Iskierka: co to za kryzysy? Remont pięknie idzie,zaraz będzie z głowy i wszystko zeszycie przygotować na czas! Domciatko: kciuki za dzisiaj!
![]() |
#2518 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Elaine - tak w Pl to bedzie poniedzialek juz. Ale do szpitala ide w niedz dzis jest sobota ![]() Ogolnie to mam nadzieje i polozna ze przed polnoca maly wyskoczy, ale moze rowniez wykluc sie w poniedzialek u mnie i w Pl. mieszkam w Chicago. Strasznie nudno tu i nic nie ma. Mlody podrosnie i chyba opuscimy te nude bo ja kocham nature i musze gdzies blisko gor czy oceanu mieszkac lub jeziora. Mam swoje upatrzone miejsce nad jeziorem w Raju doslownie i w przenosni, ale ze tam jest dzicz to by z praca i szkola bylo ciezko wiec na emeryture se zostawiam ![]() Domi - ty juz dzis idiesz tez na indukcje ![]() To trzymaj sie kochana mocno i dawaj znaki ![]() ![]() Ide spac bo jestem wypluta bo mnie po tym szpitalu jak pol dnia nie jadlam normalnie i dopadlam do jedzenia ze przez 3h od stolu nie odeszlam to potem przeczyscilo mnie ostro. Ah i tz przyszedl i mowi " musze sie na ciebie napatrzec" i zaczal mnie po brzuchu glaskac ![]() ![]() ![]() W ogole powiedzial ze go dzis pierwszy raz od 9mcy trafilo ze bedzie mial syna. Strzala amora normalnie mu sie wlaczyla ![]() Milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Dzoan- trzymaj sie i ![]() Ja tez sram zarem i se poleze pewnie moze nie 2dni ale kilka godzin to juz mnie ch strzela bo ba taka zywa osobe, ktora ma robala w dupie to jest masakra poprostu. Moze mysl o tym ze niedlugo bedziesz tulic maluszka do cyca ![]() Moze w niedziele urodzisz ![]() ![]() A w ogole nie wiem czy dla bani nie zrobie takiego napisu "Prince Alexander" ![]()
#2519 |
Zakorzenienie
|
Samanta: sporo osób mówi ze Chicago takie de..dla mnie atrakcja byłaby koszykówka bo od malegobullsom kibicuje
![]() W usa sporo fajnych miejsc.mi się z dużych miast Filadelfia podobała.. To trzymam kciuki! Niech nam dzidzia wyskakuje ![]() Ktoś widział ostatnio moonlight?
#2520 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana!U nas już zaczyna być upalnie!!
![]() ![]() magdalennne yevele Agrafka86-jeszcze wam nie gratulowałam,brawa dla dzielnych mam i ich pociech ![]() domcia- ![]() Zabieram sie za prasowanie-miłego weekendu!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.