Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 11:50   #1981
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cześć laseczki, ja tylko chciałam zameldować, że żyję, ale nie mam dzisiaj kompletnie nastroju i weny, więc tylko podczytuję
To moje spojenie to jakaś masakra, szczerze pisząc boję się w ogóle iść na zakupy, bo wiem czym to się może skończyć wieczorem
A z przyjemniejszych rzeczy, jedziemy dzisiaj obejrzeć wózek, trzymajcie kciuki, żeby wyglądał tak fajnie, jak na zdjęciach i żebyśmy wrócili z nim do domu

Neni super, że już jesteście w domku! I fajnie, że napisałaś, co ci się przydało, a co nie
Stary 2013-07-25, 12:04   #1982
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Neni Witajcie w domku wiesz że masz przeslicznego synka? Napatrzec sie nie moge na tego małego kudlatka

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
AA byłabym zapomniała:
Laura ma dziś 3 tygodnie
3 tygodnie temu o 20.45 wykluła sie
dla Laury
Cytat:

fajnie
.
Też mi sie podoba to imię, niestety TZ nie zgodził sie tak dać na pierwsze...

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

A nam odpadł dzisiaj kikut ! prosimy o brawa dla małego tygrysiątka

Odnośnie rozstępów to ja w dniu porodu rano nie miałam zadnego na brzuchu bo codziennie wszystko skrupulatnie sprawdzałam. Wieczorem juz sie pare pojawiło dosłownie po porodzie. POnoć to częste jest
brawa za kikut.
En czy jak wychodzisz na dłużej z małym z domu, bierzesz termoopakowanie na mleko? Jeśli tak to polec jakies które długo trzyma temp
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Goloneczki
OMG Sam nie strasz ludzi od rana

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Cześć laseczki, ja tylko chciałam zameldować, że żyję, ale nie mam dzisiaj kompletnie nastroju i weny, więc tylko podczytuję
To moje spojenie to jakaś masakra, szczerze pisząc boję się w ogóle iść na zakupy, bo wiem czym to się może skończyć wieczorem
A z przyjemniejszych rzeczy, jedziemy dzisiaj obejrzeć wózek, trzymajcie kciuki, żeby wyglądał tak fajnie, jak na zdjęciach i żebyśmy wrócili z nim do domu

Neni super, że już jesteście w domku! I fajnie, że napisałaś, co ci się przydało, a co nie
fajnie by było gdyby Alek miał juz bryke moze by i chętniej chciał wybyc z brzucha

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
ciekawa jestem jak mi wyjdą kluchy 1 raz robię zawsze kupowałam

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

dziewczyny nie raz mam zielonkawe upławy macie tak? zazwyczaj białe sa ale dziś np był zielonkawy śluz a teraz już go nie ma
Zielonkawy
Dziwne trochę, nic cie nie piecze, nie boli?

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Jakaś cisza dzisiaj
Nikt nie pisze tylko moje posty sie doklejaja jeden do drugiego

To nawet i dobrze bo będzie mi łatwiej oderwać sie od iPada hehe bo sprzątania mam tyle ze nadawalabym sie do programu perfekcyjnej
TZ wróci po 16 a o 18 mamy gości.
A mam w planach wyczyścić waniszem dywanik z salonu i moze w końcu wezmę sie za czyszczenie sof ( przydałoby sie bo wczoraj upackalam sosem pomidorowym )

No i spakuje torbę do szpitala bo po takim wysiłku to moze i w domu urodze

Do pózniej mamusie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:15   #1983
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Neni witaj w domku :beer:
Hej Sorry, że nie odpisałam Ci na sms, ale widziałam, że jesteś tu
Cytat:
Biedna U mnie okropny ból spojenia łonowego skończył się ... porodem

A jeszcze z życia szpitalnego - zużyłam tylko 1 paczkę tych podpasek wielkich Bella i teraz lecę na Bella Nova Maxi ze skrzydełkami
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Neni Witajcie w domku wiesz że masz przeslicznego synka? Napatrzec sie nie moge na tego małego kudlatka
Chciałabym być nieco skromniejsza, ale wiem Nie możemy się na niego napatrzeć

Enlevee brawo za kikutka

Wasze dzieci też robią kupy seriami? Niedawno przebrałam jedną, a za 15 min druga. W międzyczasie jeszcze mnie osikał
W nocy to samo

A ze złych wieści u mnie - Mały ma pęknięty obojczyk
Pękł mu przy porodzie i dopiero powiedzieli mi o tym wczoraj barany jedne!! A ja go kładłam na tej rączce
Niby ma się zrosnąć samo-mam wiązać mu tę rączkę w chustę z pieluchy i nie mogę go kłaść na niej. No i uważać przy ubieraniu.
Biedny mój smerfik
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:16   #1984
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

U mnie poprasowane myślałam co założyć na imprezkę i znalazłam czarną tunike albo taka bardziej elegancką jedwabna różową w ciapy i chyba te drugą zaloze, bo w czarnej z przodu brzucha nie widać, a chce zdjęcia porobić :-P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:18   #1985
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
u mnie dziś na drożdżowo
Palcuszek drożdzowy się piecze ze śliwkami a na obiad kluchy z sosikiem i buraczkami
Ładnie mi wypoczywasz co do upławów - zielonych nigdy nie miałam chyba nie bardzo gdy takie są, może jakaś infekcja Cię dopadła. A pachną jakoś nieprzyjemnie?

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
witam sie z Wami
Gratuluje mamusiom ktore swoje pociechy maja juz przy sobie
Trzymam kciuki za porodziki oby byly szybkie i malo bolesne

mam pytanko do dziewczyn ktore pisaly plan porodu czy pisalyscie date na planie
Planowaną datę porodu - tak
Datę w prawym górnym rogu jak na podaniach - nie

Cytat:
No to kciukam za wózek a na zakupy to może jednak nie wychodź jeśli nie musisz
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:23   #1986
tysia222
Raczkowanie

co do panów na dziś to ja właśnie rozmrażam lodówkę
i to chyba tyle na dziś

a tak w ogóle to witając się zapomniałam pochwalić się rozpoczętym dziś 39 tygodniem

Edytowane przez tysia222
Czas edycji: 2013-07-25 o 12:25
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:25   #1987
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Sarna a może wody ci sie sacza? Tfu tfu.

Jestem padnięta. Byłam w US załatwić zaświadczenie o dochodach, w rossmanie po gabki dla siebie i Malgos i pampki jeszcze dokupilam bo tylko 1 paczkę miałam. Teraz leze u taty na kanapie i czekam żeby do gina jechać.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:34   #1988
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,

Ostatnio miałam gorsze dni... Wczoraj mały wpychał główkę w moje żebra i zapierał się nóżkami o mój pęcherz i miednicę - ból straszny... Wiem, że mu ciasno, bo jest duży a ja mam mało wód... Do tego jak chcę oddać mocz, to czuję jakąś blokadę i muszę dosłownie przeć, żeby opróżnić pęcherz. Okropne uczucie. Tak miałam przed samym porodem Gosi - wtedy mnie cewnikowali, bo nie udało mi się już załatwić a pęcherz pełny .
To się pożaliłam...
Z lepszych wiadomości, to wczoraj zaczęliśmy 38 tc!

Na wstępie gratuluję kolejnym mamusiom - Adrianie, Marionette, roxi, yevele i Lachrymie!!!

Samantha - współczuję opuchlizny...

Neni - super, że już jesteście w domku!

Fiazo - nacierpiałaś się biedna... Najważniejsze, że Wasz skarbek już jest z Wami .

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czesc my juz w domu ... na poczatku mam pytanie jak napisac ten nieszczesny wniosek o roczny 80% szukam i znalesc nie moge...
Nie macie w firmie gotowych druczków do wypełnienia?

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
A dziś mamy z tz rocznicę ślubu- trzecią- i tak fajnie jakby się Mały dziś urodził- trzecia rocznica w trójkę
za rocznicę! Może synuś zrobi prezent rodzicom .

Cytat:
AA byłabym zapomniała:
Laura ma dziś 3 tygodnie
dla Laurki za wiek!

Cytat:

A nam odpadł dzisiaj kikut ! prosimy o brawa dla małego tygrysiątka

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Muszę wam pochwalić mojego TŻ Strasznie się garnie do zajmowania się małym. Jak tylko zacznie płakać zaraz leci do niego, wstaje w nocy, kąpie. Jedynie do pampersa jeszcze się nie przekonał, ale nadejdzie taka chwila, że go zmieni I wszystko byłoby pięknie, gdyby nie fakt, że moi nienormalni teściowie dzisiaj przyjeżdżają Teściowa oczywiście przez telefon wszystko wie najlepiej, że na pewno mam za mało pokarmu, na pewno źle kąpiemy i źle, że już wyszliśmy na pierwszy krótki spacer. No i oczywiście będę miała zapalenie piersi... Jak TŻ jej powiedział, że mam dość pokarmu, bo jak się mały naje, to śpi 2-3 godziny, a w nocy nawet dłużej, to oczywiście było, że za długie przerwy... Jak mi zacznie truć nad głową, że wszystko robię źle, to ją wywalę stąd.
dla tż!!! A odnośnie teściowej, to współczuję . Moja też próbowała się wymądrzać - niektóre rady bezcenne i pomocne a inne wręcz przeciwnie... Najlepiej jak nikt się nie wtrąca, my jesteśmy rodzicami i wiemy jak zajmować się naszymi dziećmi. Moja teściowa jak urodziłam Gosię to mówiła do niej Jagódka... Zwracaliśmy jej z mężem uwagę ale ona i tak swoje. Wtedy na jakiejś imprezie rodzinnej ciotka powiedziała do teściowej: 'jak tak podoba Ci się imię Jagoda, to dlaczego nie nazwałaś tak swojej Kasi?' I problem się skończył .

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Czekam aż się pranie skończy, maluje się i wybywamy z domu. Do skarbowki muszę skoczyć, rossmana i potem gin. Wizyta o 15:20 ale pewnie się opóźni, ale dam znać co i jak po. Trzymajcie kciuki.

Cytat:

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Pękł mu przy porodzie i dopiero powiedzieli mi o tym wczoraj barany jedne!! A ja go kładłam na tej rączce
Niby ma się zrosnąć samo-mam wiązać mu tę rączkę w chustę z pieluchy i nie mogę go kłaść na niej. No i uważać przy ubieraniu.
Biedny mój smerfik
O Matko! Biedactwo... Jak oni mogli tak późno Tobie o tym powiedzieć?! Przecież mogła stać mu się krzywda... Dobrze, że wogóle raczyli poinformować . żeby szybko się wszystko zrosło jak należy!

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to witając się zapomniałam pochwalić się rozpoczętym dziś 39 tygodniem
za tydzień!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:06   #1989
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Biedny mój smerfik
Spoko a ja nie doczytałam forum a już smsa smarowałam do Ciebie

UUUU mam nadz. że szybko się zrośnie obojczyk...ale co od wyciągania mu pękł?

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Sarna a może wody ci sie sacza? Tfu tfu.

Jestem padnięta. Byłam w US załatwić zaświadczenie o dochodach, w rossmanie po gabki dla siebie i Malgos i pampki jeszcze dokupilam bo tylko 1 paczkę miałam. Teraz leze u taty na kanapie i czekam żeby do gina jechać.
Trzymam kciuki by coś "budującego" powiedział!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:11   #1990
Neni1984
Zakorzenienie

Tak Madi - w czasie porodu ... doczytałam właśnie na wypisie, że ma złamany
Idę szykować obiad, a w międzyczasie szykuję dla Was opis.

A swoją drogą straszna tu dziś cisza Wszystkie rodzą?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:17   #1991
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

taa rodzą....zdołowane siedzą, spacerują, śpią...jedzą...i na poród się doczekać nie mogą....
echhhh

Ja tak jak Tweed...nie mam dzis na nic sł...chyba pogoda mnei dobija...dziś bez słonka ale tak jakoś ciężko....

28.07.2013r.
Stary 2013-07-25, 13:24   #1992
cynamon_owa
Zadomowienie

Ja tylko na chwilę.

Neni- witajcie w domu- oby obojczyk Kubusia szybko sie zregenerowal.

Ogolne brawa, gratulacje i kciuki- nie dam rady nadrobić.
Dopadł nas kryzyu laktacyjny 3tygodnia- Młody cały czas wisi na mnie... Oby szybko minęło bo i ja mam dość no i Adaś sie złości.
Z dobrych wieści- w 5 dniu życia Adaś po spadku wagi ważył 2,79kg a dzisiaj, czyli 15 dni później... 3,53kg!
Może jakiś certyfikat jakości zostanie nadany naszemu dwuosobowemu Brytyjskiemu Klubowi Laktacyjnemu

Do napisania po kryzysie :banghead:

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:24   #1993
idzia111
Zakorzenienie

ja mam jakiegos dola ... i szczerze to nie chce mi sie pisac,

ciesze sie, ze dziewczyny wychodza do domu itp. ale serio nie dam rady odpisywac itp., ale czytam, wiec mozecie produkowac posty
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:30   #1994
iwona335
Zakorzenienie

Bylismy dzisiaj na badaniu bioderek, i chyba wszystko ok, nastepna wizyta za 6 tygodni. Bałam sie, ze bede musiała tam byc długo bo kolejka strasznie długa, a ja nie karmie nasiedzaco, sama nie siedze na tyłku jeszcze. Ale pojechalam wczesniej i kolejka zrobila sie dopiero za mną.

W nagrode Zuzia obsrakała siebie, matke i przewijak żeby nudno nie było

i moje grzeczne dziecko sapło w nocy ciągiem 7 h
jak dam rade to nadrobie Was
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:34   #1995
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Witam po południem...
U nas noc może nie za ciężka, ale Igor miał problem z zasypianiem.. pewnie przez to że ciągle był odkładany do swojego łóżeczka, gdzie zdecydowanie nie chciał być. Budził się ładnie co 3h, ale po godzinie karmienia były po 2-3 wędrówki między łóżkami, co dawało kolejną godzinę, więc dla mnie niewiele snu.. a i tak syn mnie spacyfikował i 3 razy spał z nami a wczoraj sie tak cieszyłam, że spał u sibeie w nocy...
Dobra wiadomość - odpadł kikutek, więc możemy intensywnie na macie czas spędzać i pracować nad przepukliną.
Kolejna dobra -zaliczony spacer znowu godzinny ze spaniem, więc jednak może to tendencja i moje dziecko się oswoiło z wózkiem i spacerami...

Cytat:
Hej
Super że już w domku jesteś)

Cytat:
AA byłabym zapomniała:
Laura ma dziś 3 tygodnie
Wszystkiego naj dla Laurki!
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie
Gratuluję wszystkich narodzonych dzieciaczków

Niestety nie jestem jeszcze z wami na bieżąco, ale postaram się już teraz być. Dzisiaj jest pierwszy dzień, kiedy czuję się jako tako "ogarnięta". To była pierwsza noc bez wielkich wrzasków małego. W szpitalu miałam ochotę siedzieć i ryczeć razem z nim. W domu było już lepiej, bo TŻ ma do niego anielską cierpliwość i go uspokaja jak krzyczy. A dzisiaj obudził się tylko 3 razy na karmienie i to bez płaczu, tylko czekał aż mamusia się zorientuje, że nie śpi Dzięki temu jestem względnie wyspana, a przynajmniej nie towarzyszy mi niemiłosierny ból głowy

Muszę wam pochwalić mojego TŻ Strasznie się garnie do zajmowania się małym. Jak tylko zacznie płakać zaraz leci do niego, wstaje w nocy, kąpie. Jedynie do pampersa jeszcze się nie przekonał, ale nadejdzie taka chwila, że go zmieni I wszystko byłoby pięknie, gdyby nie fakt, że moi nienormalni teściowie dzisiaj przyjeżdżają Teściowa oczywiście przez telefon wszystko wie najlepiej, że na pewno mam za mało pokarmu, na pewno źle kąpiemy i źle, że już wyszliśmy na pierwszy krótki spacer. No i oczywiście będę miała zapalenie piersi... Jak TŻ jej powiedział, że mam dość pokarmu, bo jak się mały naje, to śpi 2-3 godziny, a w nocy nawet dłużej, to oczywiście było, że za długie przerwy... Jak mi zacznie truć nad głową, że wszystko robię źle, to ją wywalę stąd.

A mały jest niesamowity. A najbardziej niesamowite jest to, że zmienia się każdego dnia

Uzewnętrzniłam się, to mogę teraz ponadrabiać chociaż ogólnie
Super że TZ taki kochany i garnie się do pomocy. Daje ci to na pewno chwilę oddechu, która teraz jest niezbędna do przetrwania A teściową najwyżej pogonisz.. chociaż współczuję Ci tego stresu. Na długo przyjeżdżają?

Cytat:
a no i muszę Wam powiedzieć, że pies jest tak cudowny do dziecka, że to aż szok !!

balismy sie, bo on był zawsze mega mega mega zazdrosny nawet o nas nawzajem, ale dziecko delikatnie lize po główce jak sie mu da powąchać, stoi pod łóżeczkiem jak psy tesciow chca wejsc do pokoju. No cud miód jestem z niego taka dumna
brawa dla pieska!!! ) wczuł się w rolę starszego brata. Super!
Cytat:
Mamy problem z ulewaniem Pomimo tego, że noszę go do odbicia - żadki kiedy odbija i ulewa mi po prawie każdym karmieniu. Może za krótko go noszę?
Dziewczyny rozpakowane - jak długo nosicie maluchy do odbicia??
Igorek często w ogóle nie odbija, a jak już to po minucie dwóch max. Ale zawsze kładę go na boczku, żeby w razie co się nie zakrztusił.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ja od wczoraj doła załapałam i nerwa, źle mi już w tej ciąży, wiem, ze jestem jeszcze przed terminem więc nie powinnam narzekać ale chodze jak bomba zegarowa i co chwilę wybucham, tz to mam mnie już pewnie dość, nie mogę sobie z emocjami poradzić, oby po porodzie było lepiej
przytulam) po porodzie będziesz zmęczona

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
U nas najwiekszy problem to ze sie nie najada moim mlekiem chocby wisial i godz. Jutro podpytam polozna wczesniej jadl i spal mi 3h
a słyszysz żeby przełykał? u mnie wisiał bardzo długo, ale nie dojadał. Zaczęłam go pilnować z przełykaniem i żeby dobrze chwytał i od razu nam waga skoczyła w górę.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
My już po spacerze 2 godzinnym- musieliśmy wrócić bo za gorąco
Chałupa ogarnięta bo wieczorem mamy gości
Jeszcze tylko ugotować makaron i nawet obiad gotowy, do popołudnia się chyba zanudzimy na śmierć
woo, dobra jesteś.. Ja mam chatę mało ogarniętą. Może się bardziej będę mobilizować jak męża w domu nie będzie. Bo tak to z praniem jestem na bieżąco i zmywarką

Cytat:
[
A przy karmieniu chocbym wczesniej sie napiła to i tak mnie suszyyyy niesmowicie.

Zaczełam cwiczyc cwiczonka od poloznej (masło maślane) wczoraj to były tylko stóp i dłoni a dzis ramionka doszły.Jade dzien po dniu.Napisane jest ze mozna w dobe po porodzie cwiczyc ale polozna mi mowila ze lepiej 1,5 tyg.poczekac wiec czekałam az do 3 tyg. bo nie miałam kiedy... powoli dojde do konkretniejszych na miesnie brzuszka.I zapytam gina czy moge szalec na orbitreku to sobie go we wrzesniu ze Sląska przywioze
oj mnie też suszy! doszłam do 2 butli dziennie teraz.. non stop bym piła...
a co do ćwiczeń - mam fajne z SR od 1 dnia po porodzie i jak mam chwilę i siłę to sobie ćwiczę. Proste na początek są, ale i tak czuję mięśnie po nich
Cytat:
Biedny mój smerfik
współczuję tego obojczyka. Sam się zrośnie i powinno być ok. U nas nawet nie powiedzieli, ani na wypisie nie było, że Igorek miał coś z obojczykiem. Poszliśmy do położnej z SR posprawdzać wszystkiego odruchy noworodka i okazało się że przykurcza rączki, co zostało przez nią zdiagnozowane, że prawdopodobnie miał pęknięty obojczyk przy porodzie. Pokazała jak to ćwiczyć i już po tygodniu jest lepiej. ) także nie martw się. Dobrze, że wiesz i wiesz jak o to dbać.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 13:34   #1996
sammi24
Zadomowienie

Cytat:

O kolejny opis będzie
Co do obojczyka - biedny Kubuś ale chociaż pokazali Wam jak wiązać u rączkę?
Nie wiem czy dobrze kojarzę ale chyba Igorkowi Elaine też pękł

Tysia, bebe za tygodnie

Cynamonowa
to w takim razie ogromne brawa dla Waszego dwuosobowego klubu laktacyjnego za wspaniałe wyniki

A powiem Wam, że mi też się nie chce na wizażu wisieć. W ogóle nic mi się nie chce a musze wyjść po zakupy i coś na obiad uklecić póki co zajadam bułę z jajkiem gotowanym, pomidorem z cebulą i majonezem
Stary 2013-07-25, 13:42   #1997
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę.

Dopadł nas kryzyu laktacyjny 3tygodnia- Młody cały czas wisi na mnie... Oby szybko minęło bo i ja mam dość no i Adaś sie złości.
Z dobrych wieści- w 5 dniu życia Adaś po spadku wagi ważył 2,79kg a dzisiaj, czyli 15 dni później... 3,53kg!
Może jakiś certyfikat jakości zostanie nadany naszemu dwuosobowemu Brytyjskiemu Klubowi Laktacyjnemu

niech kryzys szybko przechodzi

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

ciesze sie, ze dziewczyny wychodza do domu itp. ale serio nie dam rady odpisywac itp., ale czytam, wiec mozecie produkowac posty
przytulam
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Bylismy dzisiaj na badaniu bioderek, i chyba wszystko ok, nastepna wizyta za 6 tygodni. Bałam sie, ze bede musiała tam byc długo bo kolejka strasznie długa, a ja nie karmie nasiedzaco, sama nie siedze na tyłku jeszcze. Ale pojechalam wczesniej i kolejka zrobila sie dopiero za mną.

super, że wizyta do przodu!

Sammi: dobrze kojarzysz)

A to moj brzuchol w 16tym dniu po porodzie. Jeszcze 8 kg do zejścia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000133.jpg (74,0 KB, 71 załadowań)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:44   #1998
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę.

brawa dla Adasia
i oby Wasz kryzys szybko minął...!!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-25, 13:55   #1999
sammi24
Zadomowienie

Elaine o widzisz, czyli dobrze kojarzyłam że Igorek też miał pęknięty obojczyk. Kurcze dobrze, że położna u Was to wychwyciła. I weź tu człowieku bądź spokojny...
za kikutka No i super, że spacerki tak ładnie się udają ja dzisiaj powoziłam się wózkiem po mieszkaniu, czuję sie przy nim taaaaka malutka a Igorek cały spacer śpiochał?

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Zjadłam 2 jajka na twardo i mi niedobrze, blee

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Ej, faktycznie niezła zawiecha dzisiaj na forum mogłaby któraś rodzić - zaraz by się tłum zleciał z prezydentową na czele

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Nie ma to jak prowadzić rozmowę samemu ze sobą
rozumiem, że to znaczy, że ja też mam sobie pójść zatem idę, na zakupy...do spożywczego, wow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 13:55   #2000
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ja tez nie mam dziś weny na pisanie...
Neni, biedny Kubuś, oby szybko się zrosło!
Elaine za kikut!

Filipiśko

Stary 2013-07-25, 13:57   #2001
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
taa rodzą....zdołowane siedzą, spacerują, śpią...jedzą...i na poród się doczekać nie mogą....
echhhh

Ja tak jak Tweed...nie mam dzis na nic sł...chyba pogoda mnei dobija...dziś bez słonka ale tak jakoś ciężko....
ja tak dzisiaj mam, też mi się nic nie chce, duchota na dworze jest mimo braku słońca
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
to tak jak mi

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

za bioderka
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Witam po południem...
U nas noc może nie za ciężka, ale Igor miał problem z zasypianiem.. pewnie przez to że ciągle był odkładany do swojego łóżeczka, gdzie zdecydowanie nie chciał być. Budził się ładnie co 3h, ale po godzinie karmienia były po 2-3 wędrówki między łóżkami, co dawało kolejną godzinę, więc dla mnie niewiele snu.. a i tak syn mnie spacyfikował i 3 razy spał z nami a wczoraj sie tak cieszyłam, że spał u sibeie w nocy...
Dobra wiadomość - odpadł kikutek, więc możemy intensywnie na macie czas spędzać i pracować nad przepukliną.
Kolejna dobra -zaliczony spacer znowu godzinny ze spaniem, więc jednak może to tendencja i moje dziecko się oswoiło z wózkiem i spacerami...

.
za kikutka

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
niech kryzys szybko przechodzi

przytulam

super, że wizyta do przodu!

Sammi: dobrze kojarzysz)

A to moj brzuchol w 16tym dniu po porodzie. Jeszcze 8 kg do zejścia.
wow super brzusio wygląda
Cytat:

Wasze dzieci też robią kupy seriami? Niedawno przebrałam jedną, a za 15 min druga. W międzyczasie jeszcze mnie osikał
W nocy to samo

Biedny mój smerfik
ślicznego masz synka, fajne ma włoski a co do obojczyka to zrośnie się kochana szkoda tylko, że od razu nie powiedzieli dziady

poprasowałam trochę, obrałam ziemniaki i to całą moja dzisiejsza aktywność

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 14:02   #2002
sammi24
Zadomowienie

Kejt a napisz mi jeszcze, Gynalgin to silne globulki? pytam, bo nam w szpitalu każdej z osobna dawali na noc, chociaż nie mieli jeszcze wyniku posiewu pobranego przy przyjęciu. I np. u mnie było czyściutko jak się okazało wczoraj oddałam swojej gin leki, które wykupiłam, a nie zużyłam po szpitalu, w tym ten Gynalgin. Bo ja też kiedyś od niej dostałam pół opakowania luteiny, żeby na koniec nie dokupywać. Ale teraz tak se myślę, że mogłam zostawić tak w razie w, jak się okaże że mam tego paciora albo jakąś infekcję i zrobic wtedy taką czystkę w kapie przed porodem chociaż na własną rękę trochę strach
Stary 2013-07-25, 14:04   #2003
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Kejt a napisz mi jeszcze, Gynalgin to silne globulki? pytam, bo nam w szpitalu każdej z osobna dawali na noc, chociaż nie mieli jeszcze wyniku posiewu pobranego przy przyjęciu. I np. u mnie było czyściutko jak się okazało wczoraj oddałam swojej gin leki, które wykupiłam, a nie zużyłam po szpitalu, w tym ten Gynalgin. Bo ja też kiedyś od niej dostałam pół opakowania luteiny, żeby na koniec nie dokupywać. Ale teraz tak se myślę, że mogłam zostawić tak w razie w, jak się okaże że mam tego paciora albo jakąś infekcję i zrobic wtedy taką czystkę w kapie przed porodem chociaż na własną rękę trochę strach
Gynalgin jest silny, ale to na grzybki, nie na paciora.

Filipiśko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 14:04   #2004
sammi24
Zadomowienie

Elaine brzuch wygląda super!!!!
Stary 2013-07-25, 14:04   #2005
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
na paciora gynalgin Ci nie pomoże, tylko na infekcję

Łukaszek
Stary 2013-07-25, 14:06   #2006
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny, wlasnie mialam taki jakby SKURCZ?????
w sumie sama nie wiem. jak to jest bo nigdy tego nie mialam wczesniej.
jakby mi sie caly brzuch spiął i taki troche bolesny.
tak jakby mi się kupę chciało, jakby mi własnie tak się brzuch kurczył...
no ale poszlam do wc, i nic, nie umiem nic zrobić.
no i w sumie teraz już nic.

czy to jest skurcz? albo cos skurczopodobnego??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 14:07   #2007
malaczarnakejt
Zakorzenienie

lecę się szykować na imprezkę, bo już patrzeć na siebie nie mogę, potagrana, bez make upu.
Odezwę się wieczorkiem. Skoro spamu nie ma, to pewnie i nadrobię wszystko ładnie
Miłego dnia! I porodziki proszę, bo się zanudzimy tutaj :P

Filipiśko

Stary 2013-07-25, 14:08   #2008
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Gynalgin jest silny, ale to na grzybki, nie na paciora.
No na paciora to się domyslam, że pewnie jakiś określony antybiotyk tylko chyba jutro zadzwonię i zapytam w przychodni czy jest ten mój wynik po posiewie dzięki Kejt
Stary 2013-07-25, 14:08   #2009
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

Skurcz! A miałaś ucisk na jelito, dlatego Ci się zachciało 2-kę.
Aaaaa!!! Będzie porodzik!

Filipiśko

Stary 2013-07-25, 14:11   #2010
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

wow chyba skurcz, może wreszcie ie coś ruszy

Łukaszek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości