Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-28, 09:37   #2791
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

jesuuuuu pisze jednA REKA lewa i jeszcze mi to pisanie skasowalo

SZCZEPIONKI - my albo5w1 albo6 w 1.

KAROLAJN - rzuc linkiem jsk mozesz bo pewnie wtedy nie bylam na biezaco z nadrabianiem bo porod itd.

MISIACZKA - wspaniale uczucie rozpakowywac torbe

DOTKA- u nas na szczescie nie pod cisnieniem ulewanie, a pierdki.... juz sie zaczynam smiac z Tz zeby uwazal jak puszcza baka bo u Syna to zawsze bonus leci z pierkiem
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 09:39   #2792
Asiunia1230
Raczkowanie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Dzień dobry.

Ja już po drugim śniadaniu, pierwsze zjadłam przed 6tą, położyłam się jeszcze i wstałam około 8mej.
Tż na 6:00 do pracy, nie chciało mu się wstać musiałam go budzić. Zlitowałam się nad bidulą i wstałam razem z nim zrobić mu kanapki i żeby było mu raźniej.

Dostałam właśnie info o tym, że moja znajoma urodziła córeczkę około 7 rano przez cc, bo nie dała rady sn, a podobno miała prawie pełne rozwarcie.
Może jak dobrze pójdzie to spotkamy się w szpitalu. Jutro zaczynam 38 tc. Tylko żeby moje maleństwo chciało się urodzić... już czuje, że brzuch mi rozrywa, mam tak napiętą skórę Tż mi przepowiedział, że dzisiaj w nocy urodzę... Ale słaby z niego jasnowidz

Idę wziąć prysznic i pewnie będę się kręcić po domu póki tż nie wróci z pracy. Zjemy razem obiadek, a później się zobaczy...
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 09:39   #2793
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
jesuuuuu pisze jednA REKA lewa i jeszcze mi to pisanie skasowalo

SZCZEPIONKI - my albo5w1 albo6 w 1.

KAROLAJN - rzuc linkiem jsk mozesz bo pewnie wtedy nie bylam na biezaco z nadrabianiem bo porod itd.

MISIACZKA - wspaniale uczucie rozpakowywac torbe

DOTKA- u nas na szczescie nie pod cisnieniem ulewanie, a pierdki.... juz sie zaczynam smiac z Tz zeby uwazal jak puszcza baka bo u Syna to zawsze bonus leci z pierkiem
Zaraz sprzedam sysaka mamie i wejde na kompa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-28, 09:39   #2794
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A w ogóle to mam kryzys egzystencjalny
Byłam wczoraj u fryzjera (przedwojennego)
Chciałam podciąć włosy do brody... a kobieta ścięła mi je do ucha praktycznie
Wyglądam teraz jak debil do kwadratu i wypadałoby parę miesięcy z domu nie wychodzić, aż odrosną

Ale mam nauczkę, co by chodzić do współcześniejszych zakładów
proponuje turban, berecik albo gustowny kapelusz z wielkim opadajacym rondem ... zasloni i fryzure i skutecznie zadzialsap/slonecznie
Stary 2013-07-28, 09:44   #2795
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Karolajn czasami śpi w łóżeczku... Albo bardzo czasami Większość czasu ręce lub tapczan mamy.

Właśnie leży w łóżeczku i przebiera kończynami. Z mamą stwierdziłyśmy, że ma chyba zaburzony ośrodek łaknienia, bo co zje, to od razu jest głodny i pcha piąstki do buzi... O 7.30 wypił 100 ml mleka, o 9 - 40 ml herbatki rumiankowej i już jest głodny (jest 9.40)...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 09:44   #2796
czarownica1
Zakorzenienie

o o o burza idzie hehe moze bedzie czym oddychac...

a ja wysprzatalam calutka lazienke wlacznie z glazura do samego sufitu... jakbym w ciazy byla to bym pomyslala ze porod za moment
Stary 2013-07-28, 09:44   #2797
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Wyglądam teraz jak debil do kwadratu i wypadałoby parę miesięcy z domu nie wychodzić, aż odrosną

A pani miala okulary?

Stary 2013-07-28, 09:46   #2798
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41986102]Karolajn czasami śpi w łóżeczku... Albo bardzo czasami Większość czasu ręce lub tapczan mamy.

Właśnie leży w łóżeczku i przebiera kończynami. Z mamą stwierdziłyśmy, że ma chyba zaburzony ośrodek łaknienia, bo co zje, to od razu jest głodny i pcha piąstki do buzi... O 7.30 wypił 100 ml mleka, o 9 - 40 ml herbatki rumiankowej i już jest głodny (jest 9.40)...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse to nie zaburzenia, moj w taka pogode doi mnie non stop. pokarm w upaly jest bardziej wodnisty, dostosowuje sie do potrzeb malego, zeby wiecej pił.
wlasnie wyssał cyca i znowu zasnał... zgadnij gdzie
chyba lozeczko to był zbedny wydatek
Stary 2013-07-28, 09:46   #2799
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41986102]Karolajn czasami śpi w łóżeczku... Albo bardzo czasami Większość czasu ręce lub tapczan mamy.

A moze on nie jest glodny tylko potrzebuje ssac? Dajesz mu smoczek?
Hania tez tak wierzga i ssa ale jak dam smoka to zasypia. Jak go wypluwa to wtedy wiem ze jest glodna

Stary 2013-07-28, 09:47   #2800
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A pani miala okulary?

pewnie takie denka od butelek
Stary 2013-07-28, 09:48   #2801
Oliath
Zakorzenienie

WSZYSTKIM dziekuje za slowa otuchy i komplementy. Cudownie nastroj poprawic potraficie!

MADI szoook!! gdzie jestes, na Brochowie moze? na Borowskiej?

KAROLAJN - Hania glonojad kwiiiiczę

MARGOSIA nie moze byc AZ tak zle, ladnemu we wszystkim ladnie
Szczepionki bierzemy 5 w 1, nie dam rady sluchac placzu przy kluciu, pielegniarkom by sie jeszcze przez przypadek niewinnym oberwalo

DOMI, Kasienko, tak Ci wspolczuje strasznie, mam nadzieje, ze jak zaczna juz isc te centymetry to piorunem bedzie pelne rozwarcie!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 09:49   #2802
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

o właśnie chusta.. ciągle zapominam wyciągnać.. Margosia ma rację, aby jak najszybciej przyzwyczajać... a ja ciągle zapominam..

domciątko: kciuki cały czas śa zaciśnięte!

My smoka nie dajemy i będziemy się bronić tyle ile się da. A póki co kolejna noc przespana w swoim łóżeczku. Tylko teraz chyba katarek złapał Małego.. fridą prawie nic się nie odciągnie, ale charczy mi jak przy cycu jest i często puszcza. Wszystko wskazuje na zapchany nosek. Tata zaraz rusza po wodę morską (bynajmniej nie na plażę a do apteki) i jeszcze tak spróbujemy wyssać gilunki.

Dotkaa: czasami nie ma w nocy siły,a czasami to sposób, aby nie zasnać. Tym bardziej że nie karmię na leżąco bo zwykle kończy się wtedy spaniem w naszym łóżku.

Samanta: nie świruj, będzie wszystko dobrze!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 09:49   #2803
Margosia__
Zakorzenienie

Miała
A jak jej powiedziałam, żeby przestała bo już jest krócej niż chciałam to powiedziała, że jest krzywo i musi wyrównać...
Ale urządziłam się tak na własne życzenie, mogłam nie podejmować takiego ryzyka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 09:49   #2804
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
pewnie takie denka od butelek
To moze byc wlasnie wytlumaczenie tego ze pomylila uszy z broda

Stary 2013-07-28, 09:49   #2805
dzoan
Zakorzenienie

Ewusia słodziak z Waszego Tymusia

En, Oli tulam Was bardzo mocno!

strawberry bardzo fajny opis porodu.. namęczyłaś się Bidulko ale dla takiej NAGRODY warto!

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Domi pozazdroscilam....bede Twoja para.....
Lew zaryczal o 1.40 , Witus ma 3850 55 cm, 10 pkt....dziewczyny chyba Anulke przegonilam!!!
madi ale niespodziankę zrobiłaś!!! Twój poród musiał być jak torpeda.. Ale super! Gratulacje ogromne! Oj czekam na szczegóły!

DOMCIA ogromne żeby ruszyło już pełną parą!!!!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 09:53   #2806
Oliath
Zakorzenienie

Tak w ogole MADI, to szacun, Witus ma wage urodzeniowa jak Lilo w wieku miesiaca, jak Ty go w brzusiu pomiescilas do tej pory i jak go dalas rade wypchnac takim ekspresem ??? moja GURU
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 09:53   #2807
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

MARGOSIA nie moze byc AZ tak zle, ladnemu we wszystkim ladnie
Szczepionki bierzemy 5 w 1, nie dam rady sluchac placzu przy kluciu, pielegniarkom by sie jeszcze przez przypadek niewinnym oberwalo
Mogę się z tego śmiać do póki nie patrzę w lustro

Dlatego z Glutem na szczepienie idzie ojciec a nie matka Mi by serduszko pękło

Mały
Stary 2013-07-28, 09:56   #2808
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
To moze byc wlasnie wytlumaczenie tego ze pomylila uszy z broda

ciii, już dośc, bo Margosia depreche łapie a my się nabijamy

moj Tż tez nazywa Antosia glonojadem

------
czy Wy też tak macie ze normalnie byście zacałowały swoje pociechy?
Stary 2013-07-28, 09:56   #2809
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Domcia, ale Cię tam męczą. Skoro przez 20 h taki mały postęp, to nie mogą dać Ci czegoś więcej? przecież musisz mieć siły, a tak to Ci tylko wymorduja...

Oli, nie dziwię Ci się kryzysu:-* nie obwiniaj siebie, jesteś cudowna! Byle do środy!

witam się niedzielnie!
Miałam w nocy 2 skurcze. I to by było na tyle z mojego porodu:-P dobrze, że jutro ktg. Może wyjdzie coś fajnego i mnie zbadają...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 09:56   #2810
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
My wiekszosc rzeczy mamy przewieziona. Czuje sie zmeczona tym wszystkim, Edziu chyba tez, bo czesto twardnial mi dzis brzuch. Akurat dzis TZ zostal poproszony o zastepstwo znajomego w pracy i ten sie zgodzil, bo kasa jest nam potrzebna. Zostalam sama na noc i modle sie abym nie zaczela rodzic po ciezkim dniu Jutro przewozimy reszte rzeczy i juz oficjalnie porzucimy stare lokum
To już coraz bliżej żeby Wam się lepiej tam mieszkało

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
do mamktore odciagaja pokarm do butelki, ile Wasze dzieciaczki wypijaja? w ogole wieczorem podajemy mm to ile ml podajecie? Michas ma 1.5 tygodnia ale on jest taki ze jakbym dala mu 200ml to wypilby to od razu
czy Wy tez dopajacie woda je? jak czesto?
My w tym tygodniu (1,5) dawaliśmy 90ml. A teraz już ma 4 tygodnie i zjada 120ml, tylko odkąd ma zaparcia mleko robimy mniej tłuste, dlatego też tak ilość wypija, a czasem nawet coś na dnie zostanie.

Dopajamy Małego wodą i herbatkami. Karmiony jest przeważnie co 3h i między tymi karmieniami dostaje, czasami jak śpi to tuż przed jedzeniem zanim mleko się zrobi. A jak nie śpi to dostaje częściej.

Cytat:

Mam dosc dzisiaj.
współczuje bardzo. Dla mnie i tak jesteś silną kobietką, ale i każda kobieta może mieć chwilę słabości, po których i tak zawsze wychodzi slońce.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
U mnie około 10-15ml jak odciągam tylko jest,Gabi się tym nie najada,ona potrzebuje na chwilę obecną 60ml mm co 3-4 godziny plus przed karmieniem mm przystawiam ją do piersi często, a ma już 2 tygodnie. Dopajam wodą, probowałam też dopajać rumiankiem i koprem włoskim z Hipp'a, ale jej zdecydowanie nie smakują. Na wodę też się krzywi, ale jakoś więcej jej wypija i chętniej niż te herbatki. Mamy taki schemat,że w dzień najpierw woda, potem cycek, a na końcu mm, a w nocy samo mm. W dzień w te upały jej często chce się pić.

Mam pytanie o kupki Gabi od kilku dni strasznie stęka,pręży się i płacze lub krzyczy przy robieniu kupy, dłuuugo jej to zajmuje jakby miała zaparcia i to takie mocne. Czy któraś z was spotkała się z podobnym problemem? Co mogę zrobić,żeby jej pomóc?
Też mam taki schemat
Co do kupek - u nas były zaparcia. Mały się prężył, zanosił płaczem bo nie mógł zrobić i bączki też mu nie wychodziły. Dlatego zmieniliśmy mleko, robimy chudsze. Dodatkowo dopajamy wodą, i herbatkami - rumianek i koperek - polecone przez mamę i teściową a potem wypytałam położną i Franek już sam sobie radzi z kupkami, bączki też idą aż miło Położna poleciła też czopek glicerynowy - daliśmy raz i to połówkę i pomogło. U nas kupki były twarde jak glina

Cytat:
Lew zaryczal o 1.40 , Witus ma 3850 55 cm, 10 pkt....dziewczyny chyba Anulke przegonilam!!!
GRATULUJE jak się czujesz? Jak synek?

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
U mnie ból sie zasilą. Booooli na skurczach . Ale mam nieregularne. Niech to szlak

Domcia trzymam mega mocne

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

W ogóle rycze, wszystko sie wali, mamy problemy finansowe, samochod rozwalony - czesci na kreche wziete, ale trzeba w tym tygodniu oddac kase, w tz-ta firmie zastój, mi debile z ZUS-u płacą z opóźnieniami - nie dość, że całe g to jeszcze ociągają się. Ja nie wiem jak to będzie, tragedia po prostu. Jeszcze ludzie wysyłają mi sms-y i wiadomosci ,,czy urodziłam?". A są to ,,kolezanki", które nie raz na ulicy ,,czesc" nie powiedzą. Mam już tego dosyć. Jeszcze chcą info kiedy urodzę, bo chcą mnie w szpitalu odwiedzić. Nie wiem po co
Współczuje problemów, oby Wam się tam szybko wszystko ułożyło

Dzień dobry
Noc koszmarna. O 5h nie wiedziałam co się ze mną dzieje, zasypiałam na stojąco. Mąż przejął wtedy Małego a ja mogłam trochę odespać. A dziś już z rana znowu powtórka z wczoraj. Czyżby to były te skoki rozwojowe
Mały na razie drzemie i budzi się co chwilę - Tż przejmuje kontrole, kończę śniadanie i ide się kąpać.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 09:57   #2811
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco

Madi-torpeda, mówie Wam Ona na porodówke już z Witusiem pojechała
Stary 2013-07-28, 09:58   #2812
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie

Cytat:
Tak! Ciagle bym ja calowala w ta buzinke

Stary 2013-07-28, 09:58   #2813
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Domcia, ale Cię tam męczą. Skoro przez 20 h taki mały postęp, to nie mogą dać Ci czegoś więcej? przecież musisz mieć siły, a tak to Ci tylko wymorduja...

Oli, nie dziwię Ci się kryzysu:-* nie obwiniaj siebie, jesteś cudowna! Byle do środy!

witam się niedzielnie!
Miałam w nocy 2 skurcze. I to by było na tyle z mojego porodu:-P dobrze, że jutro ktg. Może wyjdzie coś fajnego i mnie zbadają...

znaczy może wyjdzie już Fi
Stary 2013-07-28, 10:04   #2814
ona8686
Zakorzenienie

Mój ma to samo tylko mu już dajemy smoka, na którego sie rzuca i zasysa przy czym wydaje dźwięki jakby przełykania. W tym tygodniu mamy położna to się wypytam co i jak, chyba że jutro polegnę to wezmę małego na spacer do przychodni.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
My smoka nie dajemy i będziemy się bronić tyle ile się da. A póki co kolejna noc przespana w swoim łóżeczku. Tylko teraz chyba katarek złapał Małego.. fridą prawie nic się nie odciągnie, ale charczy mi jak przy cycu jest i często puszcza. Wszystko wskazuje na zapchany nosek. Tata zaraz rusza po wodę morską (bynajmniej nie na plażę a do apteki) i jeszcze tak spróbujemy wyssać gilunki.
też walczymy z zapchanym noskiem. I co jakiś czas jakieś glutki są wyciągane. O dziwo kupiliśmy fridę i mąż się podjął wysysania

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 10:10   #2815
Neni1984
Zakorzenienie

Hej
Czytałam Was wczoraj i pocytowałam ładnie, ale niesty mąż mi kompa wyłączył i znikło Nie dam rady od nowa cytować

Pamiętam tylko, że Dzoan nie jest w szpitalu
A Domciątko jest debeściara z fotkami

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Pytanie do mamus
Czy Wasze maluszki tez tsk czesto ulewaja? Albo wymiotuja tak ze az noskiem leci? Moja mala od samego poczatku ulewa praktycznie po każdym jedzeniu i srodnio raz w tygodniu ulewa z takim dużym ciśnieniem (to chyba wymioty?)
Mój ulewa dość często po jedzeniu, ale nie są to na pewno wymioty ani nie leci mu noskiem. Po prostu nie potrafi odbić

Położna mówiła, że takie ulewnie jest ok i nic mam z tym nie robić
Cytat:
Mam skurcze. Hura. Delikatne. Do 90, 100 dochodzą, czuje je, nie bola jeszcze strasznie. Ale chyba sie ruszyło. Leze pod ktg. Hura.
No i poskarżyłam że mnie wklucie boli i mi wyjęli igle z ręki.

Hurrra

A my wczoraj od 13 do 17 non stop mieliśmy zajęcie z Małym- co zjadł to ulał i znów był głodny. W międzyczasie walił kupy, (niby żółte z grudkami ale wyjątkowo wodniste). Obawiam się, że za bardzo poszalałam wczoraj rano z produktami mlecznymi-na śniadanie owsianka, potem maślanka i Inka z mlekiem

O 17 przyjechali moi rodzice w odwiedziny A Mały jak ręką odjął wszystkie dolegliwości Mina aniołeczka i śpi I tak spał do 20, ale rodzicom udało się jeszcze zobaczyć jak wnuk ślicznie nasikał w pieluszkę, jak pięknie krzyczy przy ubieraniu a potem je Gościnne mamy dziecko

A ja dostałam w prezencie imieninowym telefon Mój to już staroć, a na dodatek zepsuło się gniazdo od ładowania parę dni temu.

Któraś z Was pytała mnie o termometr- ja nadal stoję przed wyborem tego urządzenia, ale w zakładkach mam ten, jako polecany - http://www.elmedico.pl/product-pol-9...fe-NC-100.html

Na dniach chcę zamówić właśnie termometr, ale waham się pomiędzy tym, a Braunem dousznym. Macie? Polecacie? Pomocy?

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-28 o 11:07
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 10:11   #2816
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

MADI piłam kawę jak przeczytałam posta i o mało co nie zalałam Tżtowi laptopa jesteś jak szybka kolej tgv nie wiem jak Ty to zrobiłas ale z niecierpliwością czekam na info.
Gratulację moja droga witam Witusia na świecie

Domcia ehhh ale się męczysz kochana, mam nadzieję, że już tulisz Sarę trzymam mocno kciuki.

Dzoan super, że nie musiałaś kisić się w szpitalu i dal Ci jeszcze czas aż Lol sam zdecyduje się wyjść

Trzymam kciuki, aby rozkręciły się kolejne porodziki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 10:12   #2817
Neni1984
Zakorzenienie

Ahhh mój syn za niecałą godzinę skończy tydzień
Stary 2013-07-28, 10:30   #2818
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
ciii, już dośc, bo Margosia depreche łapie a my się nabijamy

Szczególnie nocą mamy takie pokłady Miłości
Ale ja już ze swoim synem rozmawiałam o wnukach
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ahhh mój syn za niecałą godzinę skończy tydzień

Mały
Stary 2013-07-28, 10:34   #2819
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
o o o burza idzie hehe moze bedzie czym oddychac...

a ja wysprzatalam calutka lazienke wlacznie z glazura do samego sufitu... jakbym w ciazy byla to bym pomyslala ze porod za moment
a burzy zazdroszczę i deszczu też mi brakuje
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Dzień dobry
Noc koszmarna. O 5h nie wiedziałam co się ze mną dzieje, zasypiałam na stojąco. Mąż przejął wtedy Małego a ja mogłam trochę odespać. A dziś już z rana znowu powtórka z wczoraj. Czyżby to były te skoki rozwojowe
Mały na razie drzemie i budzi się co chwilę - Tż przejmuje kontrole, kończę śniadanie i ide się kąpać.
może to przez upały? oby mały dzisiaj ładnie spał
Cytat:
Właśnie wypadł mi ten tampon i mój czop odszedł. Ogromny. Musielii tampon włożyć ponownie. Bolało jak cholera. Mam 2 cm rozwarcia, skurcze cholernie bolą, nadal nieregularne. Sidze na piłce, walczę. Boże jak to sie wlecze. Jestem Padnieta

ale się namęczysz, oby Sarka zechciała szybko wyjść
Cytat:
Czy któraś decyduje się na szczepionki na NFZ?
my będziemy na nfz szczepić

Cytat:

nie cierpię takich fryzjerów jak mnie jutro w szpitalu nie zostawia to tez się wbijam do fryzjera aby podciąć końcówki
Cytat:

MAM DOSYC wizyty tesciowej po 2 tygodniach, podstepem zamierzamy sie jej pozbyc we srode (sciema ze chcemy nad jakies jeziorko z dziecmi wyskoczyc na pare dni dopoki maz ma urlop).
MAM DOSYC gosci, a jutro tesc dojedzie ze szwagierka, za ktora nie przepadam na dodatek
MAM DOSYC mojego ojca fochow, jak pamietacie on do tej pory Lilo nawet nie widzial, ale to maly pikus, gorzej ze Lala za dziadziusiem placze i wciaz pyta, kiedy go zobaczy, a ja juz nie wiem, co odpowiadac dziecku, bo przeciez nie ze dziadzius jest kawal gnoja i egoisty, prawda? telefonow nie odbiera, odpisal na sms: powiedz jej, ze dziadzius ja kocha najbardziej na swiecie. Na co ja nie wytrzymalam - nie no, super, jestem przekonana, ze ta odpowiedz ja usatysfakcjonuje. 5letnie dziecko stesknione za kochanym dziadziusiem. No nie moge.
MAM DOSYC syfu w moim niegdys pieknie wysprzatanym domu, dosyc lusek skory na podlodze, na desce klozetowej, na sofie, WSZEDZIE. Psie klaki, uroczyscie przysiegam, juz nigdy mi przeszkadzac nie beda po tym hardkorze.
MAM DOSYC nieswiezego zapachu. Ludzie, co ja wyrabiam zeby tylko Lili nie brala na rece i nie tulala to szok. Moze jestem podla, ale az mnie skreca z obrzydzenia. K.urwa mac, jest 21 wiek, przeciez nie powiem komus w twarz, ze smierdzi i ze mycie nie jest az tak ciezkim procesem, zeby sie zmeczyc nim przesadnie
NIE POSZLAM NA SLUB przyjaciolki z dawnych lat, bo o 16 to siedzialam w sypialni z Lilo na rekach i beczalam jak krorkodyl. Napisalam jej wczesniej, ze na wesele nie damy rady przyjsc, bo maz nawet po schodach nie zejdzie, na co ona odpisala, ze szkoda, bo siedzimy obok nich, a w ogole to moglam wczesniej dac znac, bo w piatek placili za gosci. No to przewrazliwiona w tej depresji poczulam sie jakby to nie moja nieobecnosc spraila jej przykrosc (czego znowu nie chcialam bardzo i bardzo ja przepraszalam), tylko stracona kasa. Ekstra. Bo ja akurat wiedzialam, ze mezowi sie popitoli kregoslup tak strasznie.

To sie wygadalam troche, siedze i rycze jak kretynka w kuchni, spac mi sie nie chce, na zlosc wszystkiemu skoncze to prasowanie do rana
Juz chce, zeby byla sroda i wszyscy wyjechali, wysprzatam sobie jak na Boze Narodzenie i zapomne o tym koszmarze na rok.

Aha, obok mnie stoi butla z mm, 120 ml. Jesli malutka sie jeszcze raz wybudzi i bedzie krzyczec, dam jej ta butle. Boze, jestem beznadziejna, sypie zlotymi radami jak z rekawa, a jestem tak beznadziejna dzis, ze az sie rzygac chce

kochana jesteś silną kobietą i dasz radę, jeszcze trochę, kilka dni, teściowa pojedzie, będzie czysto, goście sobie pójdą i połowa zmartwień odejdzie. niestety wszystko nigdy nie będzie idealnie, współczuję, ze twój tato się nie odzywa, bo tracą na tym dzieci a taki starszy uparty człowiek tego nie zrozumie. I wcale nie jesteś beznadziejna, jestes wielka, ze wszystko sobie tak potrafisz zrobić, załatwić, ze jest wszystko ogarnięte i do tego masz dobry kontakt z rodziną. Jeszcze trochę, wytrzymaj

Cytat:
wow Madi ale nam niespodziankę zrobiłaś gratuluję serdecznie i witam Witusia na świecie
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Oliath- jak mozesz tak mowic! Podly to jest ten kto by Cie nie zrozumial
W ogole to ja tak se myslalam ze nie bede miec zadnej pary, a dzis do mnie doatarlo ze ja to sie umiem w zyciu ustawic. Bo czy ktoras z Was w niedz urodzi czy w pn to i tak bede miec wiele z was do wyboru bo se wybiore , ktorys czas czy moj czy Pl
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
O szlak! Nie chce takiego tampona. Ja ide na 18sta i mi polozna mowila ze do polnocy powinnam urodzic.
Trzymaj sie Domi

Ja chyba wyproznie sie z flakow ciagle 2mnie ganiaja :/
Czy musze zawsze byc takims stressowaczem
no widzisz ile osób będziesz mieć do wyboru powodzenia w szpitalu

ale noc była gorąca, masakra normalnie, co godzinę się budziłam a jak rano przysnęłam fajnie to telefony spać mi nie dały. Dzisiaj tz 24 h w pracy więc nie rodzę, chociaż brzuch zaczyna mnie trochę ćmić

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 10:34   #2820
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zjazd i depreche az milo

Mam dosc dzisiaj.
Oliath kochana Tyle na raz Ci się złożyło
Dasz radę, nie gadaj o żadnej depresji, Ty nasz motorku napędowy
Do kiedy teściowa u Was będzie?

MADI!! Aleś wystrzeliła Witamy Witusia Tylko 50 gram cięższy od mojej kluski

Tweed - ależ pecha i szczęście w nieszczęściu mieliście z tą rurą

Czerwony balonik- pręży się jak na zaparcia, ale czy ma zaparcia, czy normalną kupę? Jeśli ma normalną to luz, bo dzieci na początku nie ogarniają, że robiąc kupę trzeba równocześnie napiąć brzuszek i rozluźnić odbyt - zaciskają tyłeczek i wtedy się tak siłują

Margosia głasiam po przykrótkich włoskach Może się przyklepią i będą się wydawać dłuższe
A co do pękania serca - to mój TŻ miał ostatnio łzy w oczach jak odrywałam Małemu plasterek

Idzia

A mnie dziś szycie dużo mniej boli Jutro idę na ściąganie szwów i liczę na to, że poczuję się całkiem lepiej TAM

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-28 o 10:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości