|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
jesuuuuu pisze jednA REKA lewa i jeszcze mi to pisanie skasowalo
SZCZEPIONKI - my albo5w1 albo6 w 1. KAROLAJN - rzuc linkiem jsk mozesz bo pewnie wtedy nie bylam na biezaco z nadrabianiem bo porod itd. MISIACZKA - wspaniale uczucie rozpakowywac torbe DOTKA- u nas na szczescie nie pod cisnieniem ulewanie, a pierdki.... juz sie zaczynam smiac z Tz zeby uwazal jak puszcza baka bo u Syna to zawsze bonus leci z pierkiem
|
|
|
|
#2792 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzień dobry.
Ja już po drugim śniadaniu, pierwsze zjadłam przed 6tą, położyłam się jeszcze i wstałam około 8mej. Tż na 6:00 do pracy, nie chciało mu się wstać musiałam go budzić. Zlitowałam się nad bidulą i wstałam razem z nim zrobić mu kanapki i żeby było mu raźniej. Dostałam właśnie info o tym, że moja znajoma urodziła córeczkę około 7 rano przez cc, bo nie dała rady sn, a podobno miała prawie pełne rozwarcie. Może jak dobrze pójdzie to spotkamy się w szpitalu. Jutro zaczynam 38 tc. Tylko żeby moje maleństwo chciało się urodzić... już czuje, że brzuch mi rozrywa, mam tak napiętą skórę Tż mi przepowiedział, że dzisiaj w nocy urodzę... Ale słaby z niego jasnowidz ![]() Idę wziąć prysznic i pewnie będę się kręcić po domu póki tż nie wróci z pracy. Zjemy razem obiadek, a później się zobaczy... |
|
|
|
#2793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Karolajn czasami śpi w łóżeczku... Albo bardzo czasami
Większość czasu ręce lub tapczan mamy.Właśnie leży w łóżeczku i przebiera kończynami. Z mamą stwierdziłyśmy, że ma chyba zaburzony ośrodek łaknienia, bo co zje, to od razu jest głodny i pcha piąstki do buzi... O 7.30 wypił 100 ml mleka, o 9 - 40 ml herbatki rumiankowej i już jest głodny (jest 9.40)... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
o o o burza idzie hehe moze bedzie czym oddychac...
a ja wysprzatalam calutka lazienke wlacznie z glazura do samego sufitu... jakbym w ciazy byla to bym pomyslala ze porod za moment
|
|
|
|
#2797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41986102]Karolajn czasami śpi w łóżeczku... Albo bardzo czasami
Większość czasu ręce lub tapczan mamy.Właśnie leży w łóżeczku i przebiera kończynami. Z mamą stwierdziłyśmy, że ma chyba zaburzony ośrodek łaknienia, bo co zje, to od razu jest głodny i pcha piąstki do buzi... O 7.30 wypił 100 ml mleka, o 9 - 40 ml herbatki rumiankowej i już jest głodny (jest 9.40)... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse to nie zaburzenia, moj w taka pogode doi mnie non stop. pokarm w upaly jest bardziej wodnisty, dostosowuje sie do potrzeb malego, zeby wiecej pił. wlasnie wyssał cyca i znowu zasnał... zgadnij gdzie chyba lozeczko to był zbedny wydatek
|
|
|
|
#2799 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41986102]Karolajn czasami śpi w łóżeczku... Albo bardzo czasami
Większość czasu ręce lub tapczan mamy.Właśnie leży w łóżeczku i przebiera kończynami. Z mamą stwierdziłyśmy, że ma chyba zaburzony ośrodek łaknienia, bo co zje, to od razu jest głodny i pcha piąstki do buzi... O 7.30 wypił 100 ml mleka, o 9 - 40 ml herbatki rumiankowej i już jest głodny (jest 9.40)... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] A moze on nie jest glodny tylko potrzebuje ssac? Dajesz mu smoczek? Hania tez tak wierzga i ssa ale jak dam smoka to zasypia. Jak go wypluwa to wtedy wiem ze jest glodna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIM dziekuje za slowa otuchy i komplementy. Cudownie nastroj poprawic potraficie!
MADI szoook!! gdzie jestes, na Brochowie moze? na Borowskiej? ![]() KAROLAJN - Hania glonojad MARGOSIA nie moze byc AZ tak zle, ladnemu we wszystkim ladnie ![]() Szczepionki bierzemy 5 w 1, nie dam rady sluchac placzu przy kluciu, pielegniarkom by sie jeszcze przez przypadek niewinnym oberwalo ![]() DOMI, Kasienko, tak Ci wspolczuje strasznie, mam nadzieje, ze jak zaczna juz isc te centymetry to piorunem bedzie pelne rozwarcie!!!
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie chusta.. ciągle zapominam wyciągnać.. Margosia ma rację, aby jak najszybciej przyzwyczajać... a ja ciągle zapominam..
domciątko: kciuki cały czas śa zaciśnięte! My smoka nie dajemy i będziemy się bronić tyle ile się da. A póki co kolejna noc przespana w swoim łóżeczku. Tylko teraz chyba katarek złapał Małego.. fridą prawie nic się nie odciągnie, ale charczy mi jak przy cycu jest i często puszcza. Wszystko wskazuje na zapchany nosek. Tata zaraz rusza po wodę morską (bynajmniej nie na plażę a do apteki) i jeszcze tak spróbujemy wyssać gilunki. Dotkaa: czasami nie ma w nocy siły,a czasami to sposób, aby nie zasnać. Tym bardziej że nie karmię na leżąco bo zwykle kończy się wtedy spaniem w naszym łóżku. Samanta: nie świruj, będzie wszystko dobrze!
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Miała
A jak jej powiedziałam, żeby przestała bo już jest krócej niż chciałam to powiedziała, że jest krzywo i musi wyrównać... ![]() Ale urządziłam się tak na własne życzenie, mogłam nie podejmować takiego ryzyka
|
#2804 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
To moze byc wlasnie wytlumaczenie tego ze pomylila uszy z broda
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia słodziak z Waszego Tymusia
En, Oli strawberry bardzo fajny opis porodu.. namęczyłaś się Bidulko ale dla takiej NAGRODY warto! Cytat:
![]() DOMCIA ogromne żeby ruszyło już pełną parą!!!!
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogole MADI, to szacun, Witus ma wage urodzeniowa jak Lilo w wieku miesiaca, jak Ty go w brzusiu pomiescilas do tej pory i jak go dalas rade wypchnac takim ekspresem
???
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego z Glutem na szczepienie idzie ojciec a nie matka Mi by serduszko pękło
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco
Cytat:
ciii, już dośc, bo Margosia depreche łapie a my się nabijamy moj Tż tez nazywa Antosia glonojadem ------ czy Wy też tak macie ze normalnie byście zacałowały swoje pociechy?
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Domcia, ale Cię tam męczą. Skoro przez 20 h taki mały postęp, to nie mogą dać Ci czegoś więcej? przecież musisz mieć siły, a tak to Ci tylko wymorduja...
Oli, nie dziwię Ci się kryzysu:-* nie obwiniaj siebie, jesteś cudowna! Byle do środy! witam się niedzielnie! Miałam w nocy 2 skurcze. I to by było na tyle z mojego porodu:-P dobrze, że jutro ktg. Może wyjdzie coś fajnego i mnie zbadają... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2810 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby Wam się lepiej tam mieszkałoCytat:
Dopajamy Małego wodą i herbatkami. Karmiony jest przeważnie co 3h i między tymi karmieniami dostaje, czasami jak śpi to tuż przed jedzeniem zanim mleko się zrobi. A jak nie śpi to dostaje częściej. Cytat:
![]() Co do kupek - u nas były zaparcia. Mały się prężył, zanosił płaczem bo nie mógł zrobić i bączki też mu nie wychodziły. Dlatego zmieniliśmy mleko, robimy chudsze. Dodatkowo dopajamy wodą, i herbatkami - rumianek i koperek - polecone przez mamę i teściową a potem wypytałam położną i Franek już sam sobie radzi z kupkami, bączki też idą aż miło Położna poleciła też czopek glicerynowy - daliśmy raz i to połówkę i pomogło. U nas kupki były twarde jak glina Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry Noc koszmarna. O 5h nie wiedziałam co się ze mną dzieje, zasypiałam na stojąco. Mąż przejął wtedy Małego a ja mogłam trochę odespać. A dziś już z rana znowu powtórka z wczoraj. Czyżby to były te skoki rozwojowe Mały na razie drzemie i budzi się co chwilę - Tż przejmuje kontrole, kończę śniadanie i ide się kąpać. |
||||||
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco
Madi-torpeda, mówie Wam Ona na porodówke już z Witusiem pojechała
|
|
|
|
#2812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie
Cytat:
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Większość czasu ręce lub tapczan mamy.Właśnie leży w łóżeczku i przebiera kończynami. Z mamą stwierdziłyśmy, że ma chyba zaburzony ośrodek łaknienia, bo co zje, to od razu jest głodny i pcha piąstki do buzi... O 7.30 wypił 100 ml mleka, o 9 - 40 ml herbatki rumiankowej i już jest głodny (jest 9.40)... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mój ma to samo tylko mu już dajemy smoka, na którego sie rzuca i zasysa przy czym wydaje dźwięki jakby przełykania. W tym tygodniu mamy położna to się wypytam co i jak, chyba że jutro polegnę to wezmę małego na spacer do przychodni. Cytat:
|
|
|
|
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Czytałam Was wczoraj i pocytowałam ładnie, ale niesty mąż mi kompa wyłączył i znikło Nie dam rady od nowa cytować![]() Pamiętam tylko, że Dzoan nie jest w szpitalu A Domciątko jest debeściara z fotkami ![]() Cytat:
![]() Położna mówiła, że takie ulewnie jest ok i nic mam z tym nie robić ![]() Cytat:
A my wczoraj od 13 do 17 non stop mieliśmy zajęcie z Małym- co zjadł to ulał i znów był głodny. W międzyczasie walił kupy, (niby żółte z grudkami ale wyjątkowo wodniste). Obawiam się, że za bardzo poszalałam wczoraj rano z produktami mlecznymi-na śniadanie owsianka, potem maślanka i Inka z mlekiem ![]() O 17 przyjechali moi rodzice w odwiedziny A Mały jak ręką odjął wszystkie dolegliwości Mina aniołeczka i śpi Gościnne mamy dziecko![]() A ja dostałam w prezencie imieninowym telefon Któraś z Was pytała mnie o termometr- ja nadal stoję przed wyborem tego urządzenia, ale w zakładkach mam ten, jako polecany - http://www.elmedico.pl/product-pol-9...fe-NC-100.html Na dniach chcę zamówić właśnie termometr, ale waham się pomiędzy tym, a Braunem dousznym. Macie? Polecacie? Pomocy?
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-28 o 11:07 |
||
|
|
|
#2816 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
MADI piłam kawę jak przeczytałam posta i o mało co nie zalałam Tżtowi laptopa nie wiem jak Ty to zrobiłas ale z niecierpliwością czekam na info. Gratulację moja droga witam Witusia na świecieDomcia ehhh ale się męczysz kochana, mam nadzieję, że już tulisz Sarę Dzoan super, że nie musiałaś kisić się w szpitalu i dal Ci jeszcze czas aż Lol sam zdecyduje się wyjść Trzymam kciuki, aby rozkręciły się kolejne porodziki
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Ahhh mój syn za niecałą godzinę skończy tydzień
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie nocą mamy takie pokłady Miłości Ale ja już ze swoim synem rozmawiałam o wnukach ![]()
|
|
#2819 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
a burzy zazdroszczę i deszczu też mi brakujeCytat:
Cytat:
my będziemy na nfz szczepić Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluję serdecznie i witam Witusia na świecieCytat:
Cytat:
powodzenia w szpitaluale noc była gorąca, masakra normalnie, co godzinę się budziłam a jak rano przysnęłam fajnie to telefony spać mi nie dały. Dzisiaj tz 24 h w pracy więc nie rodzę, chociaż brzuch zaczyna mnie trochę ćmić
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath kochana
Tyle na raz Ci się złożyłoDasz radę, nie gadaj o żadnej depresji, Ty nasz motorku napędowy Do kiedy teściowa u Was będzie? MADI!! Aleś wystrzeliła Witamy Witusia ![]() Tweed - ależ pecha i szczęście w nieszczęściu mieliście z tą rurą Czerwony balonik- pręży się jak na zaparcia, ale czy ma zaparcia, czy normalną kupę? Jeśli ma normalną to luz, bo dzieci na początku nie ogarniają, że robiąc kupę trzeba równocześnie napiąć brzuszek i rozluźnić odbyt - zaciskają tyłeczek i wtedy się tak siłują Margosia głasiam po przykrótkich włoskach ![]() A co do pękania serca - to mój TŻ miał ostatnio łzy w oczach jak odrywałam Małemu plasterek ![]() Idzia ![]() A mnie dziś szycie dużo mniej boli
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-28 o 10:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

Większość czasu ręce lub tapczan mamy.

szoook!! gdzie jestes, na Brochowie moze? na Borowskiej? 

ale dla takiej NAGRODY warto!
żeby ruszyło już pełną parą!!!!
???
Gabi od kilku dni strasznie stęka,pręży się i płacze lub krzyczy przy robieniu kupy, dłuuugo jej to zajmuje jakby miała zaparcia i to takie mocne. Czy któraś z was spotkała się z podobnym problemem? Co mogę zrobić,żeby jej pomóc?
Nie dam rady od nowa cytować