![]() |
#4891 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cytat:
Lekcje to zdecydowanie za dużo. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zrobione dziś: * jedzenie malin * dane do faktury * szorowanie pralki: obudowa, uszczelki, filtr, wąż * umawianie się z O. i D. * milion pokonanych schodami pięter w dół i w górę * kilkadziesiąt kg przeniesionych pomiędzy tymi piętrami * narada wyjazdowo-mieszkaniowa * rozmowa z babcią * ratowanie forniru * zamawianie obiadu dla 9 osób i wydawanie posiłków ![]() * fotki do aukcji * wstęp do renowacji foteli * zamiatanie podwórka * drobne porządki w piwnicy * rozmowa z sąsiadką * zakupy spożywcze * przekazanie korespondencji sąsiadom * spacer * czytanie - optymizm Chyba tyle. Od rana będę zdychać. Niestety nie wcisnęłam do "grafiku" przeglądu roweru, a zostało kilka godzin do wyjazdu.
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2013-07-27 o 23:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4894 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie rób konspektu tylko dla mnie, szkoda czasu, ale chętnie poznam Twoje ulubione fragmenty i ćwiczenia. ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Miłego wyjazdu i sprawnego roweru życzę ![]() Zrobione wczoraj (nadszedł moment papugowania Czerwiec w końcu ![]() - próbny makijaż dla przyszłej panny młodej, po którym owa panna nie uciekła z krzykiem i może wręcz jeszcze wróci ![]() - przypominanie sobie technik makijażu na kamuflażu (teoria) - przypominanie sobie technik makijażu na kamuflażu (praktyka na sobie, w dwóch wersjach kolorystycznych) - wielokrotne mycie pędzelków - sałatka z kurczaka - słuchanie audiobooka 1 - umycie łazienki A teraz idę działać, nakręciła mnie ta lista ![]()
Mój blog o analizie kolorystycznej - nowy wpis ![]() Edytowane przez tigrinha Czas edycji: 2013-07-28 o 08:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do maszyny - ja wcale nie umiem szyć ani obsługiwać najprostszej maszyny. [Mam w domu taką przenośną, której nie umiem wyregulować i :dupa: (nic) wychodzi z całego szycia.] Dlatego lekcja to na razie za wysoki level. Zygzaka nie mam, bo mam jedną dziurę w niewymiennej stopce. Więcej gadania niż robienia to wspaniałe okoliczności! ![]() Dzięki za wspaniałe propozycje, ale najwspanialsza dla mnie jest spotkaniowa. ![]()
![]() |
#4897 |
Zadomowienie
|
![]() Tygrysie, powiedz, ze zartujesz! Liste stu rzeczy to ja mam na... cale zycie ![]() Niedawno Patri pisala o powrocie do prowadzenia zeszytow. Byc moze rozprzestrzenia sie wlasnie jakas zeszytowa zaraza, bo ja znowu mam kilka: 1. Maly, niebieski notatnik do noszenia wszedzie ze soba w celu zapisywania spontanicznych dobrych pomyslow oraz pozytynych afirmacji. 2. Zeszyt do planowania - jest w nim 10 celow na 2013, podzielilam go fiszkami wg. celow i wpisuje tam plany, postepy, sugestie i przemyslenia odnosnie tych celow. 3. Zeszyt do pracy nad soba - sluzy do wykonywania cwiczen, kiedy czytam jakas ksiazke i zalecane jest analizowanie siebie na papierze. 4. Zeszyt do pracy nad trudnymi sytuacjami i problemami. 5. Zeszyt rezerwowy (prawdopodobnie posluzy do cwiczenia umiejetnosci komunikacyjnych, ale jeszcze nie jestem pewna). ![]() Bijcie a nie miejcie litosci!
Be the change you want to see in the world! Edytowane przez Konwalia11 Czas edycji: 2013-07-28 o 14:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
przepraszam, że się nie odnoszę, ale mam szybkie pytanie.
Jak pozbyć się wszędzie walających się rzeczy w małym mieszkaniu, gdzie ubogość szafek ogranicza możliwość włożenia wszystkiego na półki? Proszę o pilne rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Twoje powyższe słowa pokazały już inny obrazek. I tak, męcząc w głowie temat, dotarło do mnie, że właśnie brak konkretnych, spisanych (i oglądanych) planów sprzyja ogólnemu rozmemłaniu. Nie ma presji czasu, bo nie wiadomo w zasadzie do czego ten zaoszczędzony nadmiar czasu miałby służyć. Taka skala makro porannego wstawania i planu zagospodarowania tych dodatkowych godzin, o którym pisała któraś z dziewczyn (Inga? Emi?). A w ogóle to również podziwiam za nocną mobilizację. Nie lubię porządków przy sztucznym świetle, wolę dzienne. (Ale nad tym też pomyślę, dobrze by było ogarnąć to zanim przyjdzie jesień ![]() Cytat:
Co do sprzątania, to mam wśród znajomych i pedantkę, i totalną ignorantkę w tych sprawach i żadne z tych podejść mi nie odpowiada (eee, pominę milczeniem niechlubny wygląd moich włości, ale to bynajmniej nie jest punkt docelowy). Najbardziej chciałabym osiągnąć stan równowagi - akceptowalny porządek, w którym łatwo byłoby mi szybko znaleźć to czego akurat szukam, a którego utrzymanie nie jest zbyt czasochłonne. Fajnie opisała to Konwalia. O matko, ten obrazek najlepiej cytować codziennie na dobry początek dnia. Ale przyznam, że to właśnie przez Patri zaczęłam zgłębiać blogi szyciowe i coraz częściej wracać do zarzuconych myśli (no, na razie myśli, mam nadzieję, że przerodzą się też w działania) o szyciu dla siebie ciuchów. Nawet materiały mam różne pokupowane, mam nadzieję, że ich mole przez ten czas nie zżarły. Cytat:
![]() U siebie też widzę, że ten problem powraca. No, nie dokładnie taki sam, ale zazdrość, odruchowe porównywanie się, ocenianie. Coraz bardziej udaje mi się od tego oderwać, z czego się cieszę. Dążę do wartościowania swojej osoby nie w odniesieniu do innych, ale siebie samej w innym czasie. Myślę, że to nie będzie powodowało takich wahań nastrojów, bo po drugiej stronie też będę ja, a jednocześnie pozwoli na wyciąganie wniosków i rozwój. ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
podumam, już kiedyś dziewczyny pisały o zeszytach, może jednak coś w nich jest na razie porażają mnie długie listy Czerwiec i trawię ten pomysł (bynajmniej nie analitycznie i mózgowo, tylko tak "w sobie")
![]() |
#4900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wypróbowane przeze mnie. Na biurku mam ślicznie szkliwioną popielniczkę, żeby drobiazgi (w stylu zerwanego łańcuszka, nakrętki od cyrkla, zaślepek kasku rowerowego i kilku spinaczy) czekały w jednym miejscu na moją uwagę. Ceramika tak mi się podoba, że staram się jej nie zasłaniać zbytnio. ![]() Poza tym kubek na długopisy w podobnym stylu. Bieżące paragony spinam wsuwką. Oczywiście spinaczowa klamerka byłaby lepsza, ale: wsuwka mieści naprawdę mało papierków, więc trzeba często wyrzucać. ![]() Niciak i skrzynka narzędziowa to sposoby sprawdzone przez pokolenia i bardzo funkcjonalne. Warto mieć też pudełko na kable i ładowarki - takie po butach są superpraktyczne, mają podobne wymiary, a oklejone wyglądają dość dekoracyjne. Inna wersja to obkupienie się w ikei w kilka takich samych z którejś kolekcji. Ich szafeczki z szufladkami też są świetne na wiele rzeczy. Iiii mogłabym tak długo pisać, ale za kilkadziesiąt minut muszę się ewakuować z domu, a jestem zupełnie nie gotowa. ![]()
![]() |
#4901 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwsze z brzegu przychodzą mi do głowy plastikowe albo dekoracyjne pudła. ![]() http://static.multipino.pl/photoOffer/p/474763_p.jpg ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Udanego rowerowania życzę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 |
Zadomowienie
|
Dzięki za wszystkie życzenia w związku z moim wyjazdem.
![]() Zrobione dziś: * jajka na bekonie * czesanie psa * mycie garów * jedzenie morelek * narada ws. drukowania * zamawianie mamie książki * prowiant marchewkowo-ogórkowy * ratowanie forniru c.d. * przegląd roweru * mail do A. * podlewanie kwiatów * odżywka na włosy * olejek drzewkowy * zdawanie kluczy * pakowanie * sprzątanie pokoju * odżywka na paznokcie * czytanie - optymizm (chwila ![]()
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2013-07-28 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zadomowienie
|
Czerwiec, to dawaj znaka po powrocie to się spotkamy, pokaże Ci jak się używa mojej maszyny, pogadamy sobie, i jak będziesz chciała, to sobie pożyczysz
![]() Konwalio, na mojej liście stona 2013 są i większe rzeczy i zupełne drobiazgi, typu przeczytać coś tam (ku mojemu zdziwieniu miejsce nr 2 zajmuje Emilkowa książka o uważności ![]() A propos zeszytów to myślę teraz nad dziennikiem, w którym dokumentowałabym czym się każdego dnia zajmowałam, czego nauczyłam, ewentualnie wpisywała ważne informacje do wykorzystania w przyszłości jakie wyczytałam tego dnia na necie albo dowiedziałam się na jakichś zajęciach (np. kosmetyki które chcę wypróbować, albo zapis choreografii czy opis ćwiczeń z lekcji tańca itd.)
#4904 | ||
Zakorzenienie
|
Super rada -podbijam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli potrzebuje 2 zeszycikow - do zrobienia ![]() A ja - zwiedzam (oprowadzam), gadam , gadam, jem... Czyli działam (stan nie nauralny ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na razie odgruzowałam pół chałupy, a wyrzuciłam tylko same niepotrzebne rzeczy, nawet nie zauważyłam kiedy to się tyle tego nachomikowało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zachęcona napiszę kilka słów o sobie ![]() ![]() ![]() Stosunek do sprzątania mam nieuregulowany - raz lubię, a raz nie znoszę. Mam okresy intensywnego działania i kompletnego przestoju (staram się, żeby te drugie były coraz krótsze). Co mi się udało dziś: - oberwać fasolkę (a teraz jeszcze muszę wymyślić jak ją zagospodarować, a dużo jej bardzo ![]() - poskładać pranie, - podlać kwiaty, - zrobić porządki na półce "firanki&co" (sporo wyrzuciłam) i "do oddania/do sprzedania", - przeczytać prawie pół książki, - zapłacić za kupione bluzki i napisać maila do Sprzedającej, - zabrać się za szafkę i zadebiutować w decoupage ![]() A co mi się udało osiągnąć nieosiągalnego (chwalę się troszkę ![]() - schudłam! (nadwagę miałam od dziecka i nie sądziłam, że mnie stać na zmianę trybu życia i stosunku do jedzenia), - biegam drugi sezon (nigdy nie byłam sportowa, nie znosiłam biegać, a teraz to kocham, choć ta miłość bywa kolczasta), - postawiłam na swoim w kwestii kościoła (nikt od tego nie umarł, jak zapowiadali ![]() Od piątku mam urlop i zaplanowałam sobie (hehe, oczywiście jak zwykle bez szczegółów ![]()
![]() |
#4907 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja za to chciałam dzisiaj kupić kostium kąpielowy, bo obecny mam już za mały, ale nie spotkałam żadnego z usztywnianymi miseczkami. Sexy bieliznę też lubię, ale jak tylko ją założę to czar pryska, gdyś wszędzie widzę wylewający się tłuszczyk ![]() Cytat:
![]() Bura przytulam ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję osiągnięć ![]() ![]() Kochane przyszłam się pożegnać, wyjeżdżamy na kilka dni w te Bieszczady, mam nadzieję, że będzie to udany wyjazd. Trzymajcie się cieplutko dobre duszyczki ![]() ![]() Ja zmykam jeszcze zrobić trening przed wyjazdem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty jaki trening dzisiaj robisz? ![]() ![]() Zazdroszczę Bieszczad, nigdy tam nie byłam ![]()
![]() |
#4909 |
Zadomowienie
|
Agnyska - robiłam 2 kursy wizażu (podstawowy i zaawansowany) i zawsze byłam najmniej uzdolnioną kursantką, więc nie sądzę, żebyś w dziedzinie makijażu była gorsza ode mnie
![]() Zrobione dziś: - lekcja baletu (i poznałam nową rzecz - glissade) - bzowy ![]() - pedicure połączony z miętową aromaterapią - odnalezienie przepisu na malinowe semifreddo i stosowne zakupy (ale nie chciało mi się już go przyrządzać ![]() - namoczenie i wysianie nasionek michelii - słuchanie audiobooka - zapisanie się do dermatologa (na jutro rano - jestem w szoku ![]() - namoczenie nasionek mimozy - wydrukowanie "przepisów" jak wysiewać inne nasionka - czytanie imieninowego prezentu o Sahelu - wstępne przesegregowanie nowych chust - założenie zeszytu na raporty z moich codziennych poczynań ![]() ![]() - przelew Dziś mało ambitnie, no ale trudno, jutro też jest dzień ![]() Dobrej nocy!
Mój blog o analizie kolorystycznej - nowy wpis ![]() Edytowane przez tigrinha Czas edycji: 2013-07-28 o 23:16 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 |
Raczkowanie
|
Uh, dzisiejszy dzień taki sobie. :/ Znowu musiałam zostawić samochód u mechanika.
![]() ![]() Bieszczady ![]() ![]() ![]() Nie ma ostrych skał, oczy odpoczywają, miło się chodzi po takich łagodnych górach. Edytowane przez fairytale Czas edycji: 2013-07-28 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć poniedziałkowo!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W Intimissimi rzadko kupuję, ale jeśli już, to zwykle jestem bardzo zadowolona i zakupy bardzo długo mi służą. Cytat:
![]() Można oczywiście zacząć od razu ćwiczyć, ale ta część teoretyczna to też opis bazowych ćwiczeń (w sumie jakieś 130 stron). Wplecione są one w tok narracji, myślę więc, że niektóre omówienia warto przeczytać. To też pozwoli samemu się przekonać, czy to jest coś dla nas, czy nie. Wrzucę później kilka moich ulubionych ćwiczeń. Zasadniczo podzielone są na praktykę formalną (medytacje), praktykę nieformalną (czyli uważność w toku normalnych czynności) i krótkie ćwiczenia - "koła ratunkowe". Bardzo mi się podobają, choć są eksperymentalne dla mnie dość, ćwiczenia wchodzenia w trudne emocje - lęk, smutek, niepokój. Zrobiłam jedno z nich i naprawdę było to ciekawe doświadczenie. W sumie to czytam całość, część ćwiczeń robię, po to by na koniec skomponować sobie jakiś własny zestaw / program. Cytat:
![]() Zdecydowanie polecam pudełka, pudełeczka i organizery szafkowo-szufladowe. Cytat:
![]() Gratuluję konkretnych zmian i trzymam kciuki za najbliższe plany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
Agnyska ja ciągle jestem jeszcze w fazie redukcji (ale nadwagę miałam od dziecka) za to również biegam drugi sezon
![]() No i mam męża optymiste "pomyślimy o tym jutro" Witaj ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Działam turystycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | ||
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Miałam tak pracowity weekend że nie miałam czasu zrobić list. ![]() Czerwiec ![]() Świetne. ![]() ![]() Agnyska, Ahsen witajcie. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4914 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Widzę, że sporo z Was ma plany wakacyjne, które uskuteczniacie ![]() To dobrze, trzeba korzystać ze słońca i ładować akumulatory póki się da ![]() Koshatka Witaj? No to tylko pogratulować zrealizowania tak wielu rzeczy ![]() Joanna XL,Agnyska Podziwiam Was dziewczyny za zgubienie tych kilogramów. Ja próbowałam bardzo wiele razy, ale póki co czuję, że muszę się mentalnie przygotować. Wczoraj np.byliśmy u siostry Tż bo organizowała uroczysty obiad z okazji 10 rocznicy ślubu. Podała cudowny obiad, pieczony schab z owocami,warzywa plus ZIEMNIAKI i wiecie co? Jak uwielbiam ziemniaki, to tym razem powiedziałam sobie, że nie zjem. I czułam się lepiej. I takimi małymi kroczkami na zasadzie tego co mi służy, a co nie staram się eliminować te mało wartościowe produkty z mojego menu. Jednak do ćwiczeń nadal się nie przekonałam, miewam tylko zrywy ![]() tigrinha Fajnie Cię widzieć ![]() Fairytale,czerwieclipiec Udanego wyjazdu! Bawcie się dobrze! Nebulka, co u Ciebie? Jak samopoczucie? ************************* ***************Zmykam dziewczyny do zmycia naczyń,a potem się biorę za naukę. Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | ||
Zadomowienie
|
czekałam na to
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety nie ![]() ![]() Miałam dziś przemiły początek dnia - poszłam do dermatologa i pani sobie tak mnie ogląda i ogląda i mówi, "no brzydka bardzo buzia, i dekolt i plecy też niezbyt" ![]() ![]()
![]() |
#4916 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczynki za miłe powitanie w tym wątku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dermatolog zaszalała ![]() Ale w sumie to tylko jej kategoria opisu skóry trądzikowej, niezbyt profesjonalna, ale jakby zrozumiała dla laika ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 |
Rozeznanie
|
hej
![]() co za straszny dzien. MEGA GORACO. ja lubie jak jest bardzo cieplo, ale dzisiaj to juz przesada ![]()
#4919 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja doświadczenia z górami mam tylko kolonijne, więc doświadczyłam tylko wędrowania w 50-osobowej grupie dzieciaków i zanim mi opowiedziałaś o górskiej samotności nawet nie pomyślałam o tym aspekcie odpoczynku. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To tak jakby one przyszły do Ciebie na lekcje hiszpańskiego, albo angielskiego i się dołowały jakie to nieuzdolnione są... ![]() ![]() ![]() Sama pamiętam jak inne kursantki zachwycały się Twoim makijażem jak poszłaś do łazienki. ![]() A to były chyba te sympatyczniejsze. ![]() Cytat:
![]() Btw. W środę o 20.30 niedaleko bardzo będzie pokaz filmu Drive z Ryanem Goslingiem http://www.filmweb.pl/video/trailer/...olski%29-25877- w stacji Mercedes ![]() Edytowane przez Halimaa Czas edycji: 2013-07-29 o 13:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Już doszło do tego, że choć kombinuję czasem w myślach co Wam odpisać itp, to jak teraz siadłam do nadrobienia wątku, to miałam chęć uciekać ![]() Chyba w klubie się wyżalę z lipcowych perypetii. Emilko, książka o uważności - zapamiętana. Z waszej dyskusji póki co zastanowiło mnie, że sprzątanie nie jest ani ważne, ani pilne. Hę? No jak to?! czyli co? nie musi wisieć nade mną i kłuć wyrzutem, jeśli tego nie zrobię? po namysle: /czy dobrze to rozumiem - ani ważne, ani pilne, ponieważ jeśli nie zmyję zaraz podłogi w łazience, to życie moje i rodziny toczy się dalej - bez zmian?/ Z pozytywów: ćwiczę się w wytrwałości (i poniekąd w uważności) - zaczynam jedną rzecz i ją kończę - przykład: zlew zawalony naczyniami wszelakimi, duże gary i talerze zapełniają "misę" a z boku leżą szklanki - co robi zazwyczaj Aper? odczuwa niechęć do załatwienia garów (i zrobienia sobie pola do manewru), i gimnastykując pod kranem nad hałdą myje szklanki, które stały z boku i nie wadziły; w międzyczasie ściera blat, wzrok zahacza się na pustej butelce do podlewania kwiatków - więc hajda! na balkon, bo to przecież bardzo ważne w ten upał. Wraca z balkonu i stan- a co ja tu robiłam.... ach, te gary, ble. Teraz staram się działać po kolei - ZMYWAM NACZYNIA i nic innego nie zaczynam dopóki nie skończę - najpierw to co zawadza, potem reszta (już wygodnie), blat ścieram po skończeniu naczyń itp. Wierzę w dwa czary kuchenne - pusty zlew i czysty blat roboczy na koniec dnia. Poza tym staram się ścierać jakieś "skapki" na kuchenkę od razu, nie pozwalając im zaschnąć, tak samo z podłogą ![]() ![]() Całe moje życie to takie chaotyczne skakanie. nie tylko w kuchni. nie znam swoich zasobów (mam chyba ze 3 puszki w szafce czerwonej fasolki a zero kukurydzy, bo często kupuję na zasadzie "chyba nie mam"). nie potrafię zaplanować obiadów na kilka dni - jakaś mglista wizja jest - owszem, ale potem się okazuje, że coś wyrzucam, coś się marnuje, albo rezygnuję z planów bo jednak czegoś nie mam. Tak samo mam z ubraniami, materiałami do pracy; ze wszystkim! brak stałej kontroli, chaos i radykalne porządki raz na jakiś czas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.