|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cześć. Wczoraj przyjechała moja siostra z rodziną w drodze na urlop nad morzem i zostali do dzisiaj
![]() A dzisiaj po południu Jasiu dostał gotąvxke, prawdopodobnie od ząbków bo już widać dolną jedynke ![]() Mój wypił dzisiaj z litr wody oprócz mleka, ale mamy w domu 28 stopni więc mnie to jakoś nie dziwi. Tamlin super, że w domku już jesteś i zazdroszcze spotkania ![]() My na noc używamy sleep and play i jjestem zadowolona.
#362 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki za podpowiedź, jutro zobaczę, może Lena sobie poradzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a w kwestii szczepień, ja też tak uważam ![]() ale jak ktoś rzuca hasło, że szczepienia np. zwiększają ryzyko autyzmu to zastanawiam się skąd takie informacje. czasem warto zagłębić się w temat, by móc wyrobić własne zdanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedziałam Kropowi że jest fajny to aż mu rumieniec wyszedł ![]() I pamiętaj że w drodze nad morze zapraszamy. Z noclegiem tak, co byśmy więcej czasu miały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a czy któras kupowała spacerówkę ale taką "malutką"? Bo piszecie tu o takich większych a ja potrzebuję w sumie jej tylko na ten nasz wyjazd nad morze i to jeszcze do pociągu więc chcę takie "minimum" Myślałam o takiej: http://allegro.pl/solidny-wozek-spac...398867831.html co myślicie? Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-07-28 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czasem Melka dostaje tylko kromkę, a jest dzień, że chce co chwilkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ostatnio natomiast stała trzymana za rączki, więc w najmniej oczekiwanym momencie Ją puściłam i stała pięknie sama ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Przystojny ten Twój Kawaler ![]() Sojka - Zdrówka dla Zosieńki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Melka miała wylewy do oczek, mieliśmy kilka wizyt, teraz dostaliśmy kropelki na badanie wady wzroku.. Czeka Nas to, niestety, w październiku ![]() marta - Gratuluję ząbka! Melkę niestety męczą dolne trójki, moja kochana Bidulka ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do listy to OBIECUJĘ, że w tygodniu wszystko ponadrabiam ![]() ![]() Za dużo gadam pewnie. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gdzie się podziewacie? ![]() Śpicie jeszcze? Za nami ciężka noc,Zuzia się kręciła,płakała,ja nie mogłam spać bo było tak gorąco. Od dzisiaj zaczynam powtarzać przepisy ruchu drogowego,muszę w końcu zapisać się na egzamin z prawa jazdy. Tym bardziej że mąż obiecał mi kupić jakieś autko bym mogła potem z Zuzią jezdzić. ![]() ![]() ![]()
#367 | |
Wtajemniczenie
|
Hej a co tu taka cisza?
U nas nocka dzisiaj straszna. Mała obudziła się o 1 i tańcowała do 3.30 kilka razy usypiała na 2-3 minuty i płacz. Nie mam pojęcia co jej było. Wkońcu wzięłam ją na ręce i ją kołysałam oczy jej się same zamykały ale na sekundę, za chwilę znowu jak 5 zł ![]() Cytat:
![]() ![]() Kolejna wizyta na drugie urodziny ![]() zdrówka ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-07-29 o 07:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Jeju 9.30, a u nas już 30 stopni!!!
Dziś będzie masakra, 35 stopni. Nie wychodzimy z domu. Synek jeszcze śpi, ja się przed chwilą obudziłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zadomowienie
|
kurde... usuneło mi się wszystko...
Monarika, współczuję nocki ... co do spacerówki, to Tamlin polecała fajną, chyna caretero o ile się nie mylę ![]() Colds, dużo zdrówka dla Ciebie ![]() Marta, zapisuj się na egzamin i powodzenia! ja prawko mam już z 3 lata, a nie jeżdżę, więc muszę sobie przypomnieć ![]() Tamlin, Asiulka - fajnie, że się spotkałyście. ![]() więcej nie pamiętam ![]() My uciekliśmy do mamy Tż bo u nas w mieszkaniu sauna - 29 stopni. A tu widzę, że dzisiaj wcale słońca nie ma ![]() ![]() jedyny plus, że odwiedzili brata Tż jego znajomi z małą córeczką. No i Antek z Zosią szaleją ![]() Co do jedzenia, a raczej nie jedzenia dzieci ![]() ![]() ![]() i Antek też mało pije. Ja też szukam spacerówki ![]() Iwa, Ty masz Graco Mirage?? jak się sprawdza?
#371 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamus
Cytat:
Wczoraj gdyby nie klima w aucie to bym sie usmażyła żywcem. Pojechaliśmy nad jeziorko polecane przez kolege tżta 30km w jedną strone. Jak przyjechalismy na miejsce to już sie przyplątała straż że nie wolno wjezdzać autem, a aut full!!! Juz mi sie nie podobało. Potem szliśmy w najwiekszy żar po piasku i kamieniach z tobołami jakieś 200-300m. Ja w wózku oprocz dziecka to jakieś napoje, woda, koce wiec za.☠☠☠iście mi sie szło jak nie wiem ![]() ![]() Wściekła byłam bo jeszcze dostałam @ więc klęłam jak szewc w myślach i nietylko :P Po dojsciu na miejsce ludzi multum, miejsc praktycznie brak,jeziorko tak małe że szkoda gadać, więc co??? Zawracamy do auta... zaś 300m w ten żar po piasku i kamieniach, już na głos klęłam tak ze chyba przez całe życie tyle nie klęłam ![]() Po wejsciu do auta mieliśmy tak dosc że mały usnął i droga do domu bo nie chciało nam sie nic. Wylądowałam potem z Alanem w basenie na balkonie ![]() No a dzisiaj już 35 stopni w cieniu wiec nigdzie nie idziemy. Tż wyśle tylko sprzedany ciuszek na poczte i jedzie na fuche, a my sami w domku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
No tak, ja wróciłam to tutaj cisza
![]() Ale burza była nad ranem, jak walnęło to aż podskoczyłam. Teraz pada, ale duszno okrutnie, czuję strużkę potu na plecach. I w ogóle masakra jakaś, spasłam się jak świnia na wakacjach. Od dziś powrót na odpowiednie tory. ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
kochane melduję się,że żyje ale cały weekend nas nie było. Jak mi mała pozwoli to nadrobię. U nas tak upalnie,że tylko spać wróciliśmy do domu. Skwar nei do wytrzymania. W sobote na RODOS
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() a piersią jeszcze karmię, chciałam do roku ale na pewno się przedłuży ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- [QUOTE=kajaja;41953566] piszecie o roczku a jaki tort pieczecie??? my raczje kupimy,bo z moim talentem wolę nie ryzykować ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() Sójka i dla Zosienki również ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- ale ma włoski kręcone ![]()
![]() |
#374 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- ale radosny ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- ![]() ![]() my też chcemy zębą ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- około 200/240ml samej wody, mleka i cyca nie liczę ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- dobra psu się już znudziła rola niańki, także zmykam zając się małą, może teraz zaśnie ![]() ![]() jeszcze klub musze nadrobic ![]()
![]() |
#375 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Tamlin, Asiulka ale Wam fajnie! ![]() Kobity kupujecie może niemieckie proszki do prania albo żele??? Moja pralka coś ostatnio nie dopiera i nie wiem czy się psuje czy wina proszku,przeglądam na allegro ale dość drogie są ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
My witamy się po weekendzie.
![]() Czytałam Was cały czas, ale przez te upały tak mi się nic nie chciało, że nawet skrobnąć do Was nie miałam siły. Weekend praktycznie przesiedziany w domu, bo na dworze wytrzymać nie szło. Wyjeżdżaliśmy dopiero po 19 na krótkie spacery, ale i tak nie było czym oddychać. Antek wczoraj skończył 9 miesięcy. ![]() Z okazji swojego święta zrobił nam prezent... po raz pierwszy zasnął sam w swoim łóżeczku. ![]() ![]() ![]() Super! Zazdroszczę, bo ja też bez prawa jazdy.
#377 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() witam się po weekendzie skwar taki był, że praktycznie cały czas siedzieliśmy w basenie ![]() a dzisiaj całe szczęście już chłodniej - nie ma słońca i temperatura też trochę niższa ![]() mam nadzieję, że zacznę w końcu być na bieżąco, tzn. czytam cały czas, ale brak tego czasu na odpisywanie, nieraz nawet chęci... szwagierka siedziała u nas całe dwa dni z tym swoim natrętnym synem ![]() moja siostra smaży się w egipcie ![]() zajrzę później! |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Macie jakieś fajne ulubione miejsce? Jak tam cenowo jest?? Chcemy sie kiedyś wybrać w jakieś wakacje. Jak tylko mały troche podrośnie bo nie przepada autem jeździć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Idę ćwiczyć skalpel jak nie wyzionę ducha to jeszcze się zjawię
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Już po krzyku ![]() Idę pod prysznic ![]()
#380 | ||
Zadomowienie
|
co do picia, to strasznie mnie przeraziłyście. Maja wczoraj wypiła 80ml wody i naprawdę to jej max w takim upale
![]() pocieszam się tylko, że do tego wypiła pół swojego baseniku ![]() poza tym pije 2 lub3x180ml mleka, kaszkę, obiadek, deserek i owoce. plus trochę z naszego obiadu chleba jej nie daję i nie może zasnąć w domu w ciągu dnia, więc teraz też śpi na dworze. chociaż juz nie wiem gdzie jest cieplej ![]() Marta super, że Zuzi zrobiłaś sesję ![]() i podziwiam Cię z tymi ćwiczeniami, zwłaszcza dzisiaj Cytat:
Cytat:
![]() ahaaa i sprzatałam dom na Twój przyjazd, więc nie mysl, że nie czekałam na Ciebie ![]()
www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgnijgtpka.png Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2013-07-29 o 11:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- a czemu nie? tak z ciekawosci pytam ![]() dobra bąk zasnął, oby na dłuzej ![]()
![]() |
#382 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pies jest agresywny wobec Henia czy się go boi? Cytat:
![]() dałam dziś Lenie trochę zwykłego jogurtu z owocami, teraz czekam na reakcję ![]() więcej z Wami nie popiszę bo z Leny straszna skołczydupa ![]() od rana spała 30minut i ma nerwa ![]() ja zresztą też ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zadomowienie
|
Witamy się i my
![]() Marta Dearlie też nie mam prawa jazdy... Jak byłam w ciąży nie wiem czy pamiętacie zaczęłam kurs... Nawet nieźle mi szło, ale jak trafiłam do szpitala to postanowiłam sobie darować jazdy póki co... No i póki co nie zapowiada się żebym miała je w najbliższym czasie skończyć ![]() ![]() Poza tym dziś znowu mam humor do dupy... Dzień jak co dzień ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wiem że czekałaś, ale serio czasu zabrakło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Wtajemniczenie
|
Tamlin, jak podróż powrotna, Mateusz lepiej ją zniósł?
przypomnisz gdzie konkretnie byłaś ![]() polecasz kwaterę czy tak sobie? |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() Zaje#iście wywiesilam pranie i co? i lunelo ![]() W ogóle chcemy małą przeprowadzić z naszej sypialni do swojego pokoju jak myślicie to dobry moment? Oczywiście niania elektroniczna z kamerą pójdzie tam z nią,bo akurat kolega ma za grosze do sprzedania ![]()
![]() |
#387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pensjonat fajny, polecam, śniadania spore, czysto, pachnąco, sauna, jaccuzi, ogród, huśtawki, piaskownica, domek na grilla, parking. http://www.gutowa.pl/ Tyle że to na obrzeżach Zakopanego, ale nam się podobało, bo busik prawie spod pensjonatu odjeżdża i nie musieliśmy za każdym razem samochodów brać. 10 minut i byliśmy na Krupówkach. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX
Cytat:
W słońcu to mi juz podziałki brakło ![]() Co do przenoszenia to mi sie wydaje ze dobry moment. Jakbym miala o jeden pokoj wiecej to juz dawno spie sama bo teraz spie z malym w pokoju bo tż chrapie to z nim sie wcale nie wyspie. Alan zasypia od ponad trzech miesięcy sam w łózeczku to mam tyle dobrze że go nie musze kołysać bo jak sobie przypomne to usypianie kiedyś to szok. Teraz znacznie łatwiej ![]() O ekstra, głowa zaczyna boleć znowu ![]() Niech ten upał zelżeje już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Topię się
![]() Mała zasnęła dopiero teraz od rana i to budzi się co chwilę i kwęka i wcale jej się nie dziwię bo w sypialni nie ma czym oddychać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. No właśnie Jagoda budzi mi sie w nocy nadal czasem raz, czasem wiecej. Ale nie dlatego ja chcemy przenieść. Mamy w sypialni tv i w ciągu dnia jest wyłączony ale gdy mąż wróci to do poduchy lubi poogladac łowców okazji, aukcję itp:
![]() ![]() ![]() ![]() No super padalo temp. spadła do 20st, a 15min później słońce i znów 28st. Chociaż to i tak lepiej niż wczoraj i w sobotę. A i jeszcze kilka pytań mam: ![]() ![]() ![]() A i czy Wasze pchacze mają hamulec czy coś?bo Jagoda jak wstaje przy naszym to jej odjeżdża i co chwilę muszę jej go przytrzymywac.a, że podrepta kilka kroczkow i bach na pupe to zaangazowana jest co chwilę,bo kleczy przy nim i krzyczy na niego,by jej nie odjezdzal. A i do mam,których dzieci chodzą przy meblach, w lozeczku itp.prowadzacie je po mieszkaniu za rączki?bo Jagoda co chwilę wyciąga rączki i jak jej podam swoje ręce to chce lazic. Boję sie,by jej krzywdy tym nie zrobić i staram sie za często tego nie robic ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Iwoncia super, że Alan sam zasypia w lozeczku. Jagoda w dzień sama też zasnie, ale na noc musi być cycus ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.