|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cześć. Wczoraj przyjechała moja siostra z rodziną w drodze na urlop nad morzem i zostali do dzisiaj
![]() A dzisiaj po południu Jasiu dostał gotąvxke, prawdopodobnie od ząbków bo już widać dolną jedynke ![]() Mój wypił dzisiaj z litr wody oprócz mleka, ale mamy w domu 28 stopni więc mnie to jakoś nie dziwi. Tamlin super, że w domku już jesteś i zazdroszcze spotkania My na noc używamy sleep and play i jjestem zadowolona.
|
#362 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki za podpowiedź, jutro zobaczę, może Lena sobie poradzi ![]() Cytat:
a w kwestii szczepień, ja też tak uważam ale jak ktoś rzuca hasło, że szczepienia np. zwiększają ryzyko autyzmu to zastanawiam się skąd takie informacje. czasem warto zagłębić się w temat, by móc wyrobić własne zdanie
|
||
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziałam Kropowi że jest fajny to aż mu rumieniec wyszedł ![]() I pamiętaj że w drodze nad morze zapraszamy. Z noclegiem tak, co byśmy więcej czasu miały |
|
|
|
|
#364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a czy któras kupowała spacerówkę ale taką "malutką"? Bo piszecie tu o takich większych a ja potrzebuję w sumie jej tylko na ten nasz wyjazd nad morze i to jeszcze do pociągu więc chcę takie "minimum" Myślałam o takiej: http://allegro.pl/solidny-wozek-spac...398867831.html co myślicie? Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-07-28 o 21:19 |
|
|
|
|
#365 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak było od początku powstania pierwszego wątku, to dlaczego to zmieniać? Cytat:
Czasem Melka dostaje tylko kromkę, a jest dzień, że chce co chwilkę . Ostatnio np. jadłam kolację, a ta przyczłapała się i było tylko 'dej, dej' z rączką w stronę talerza, więc zajadałyśmy się wspólnie . Zdarza się też tak, że specjalnie, na podwieczorek, smaruje chlebek własnym dżemem po czym kroje w kwadraciki i wsuwa po 1,5skibeczki ![]() Cytat:
. Ale to jak z wszystkim.. Póki nie ma pewności, że da radę sama to nie ryzykuje.. ![]() Ostatnio natomiast stała trzymana za rączki, więc w najmniej oczekiwanym momencie Ją puściłam i stała pięknie sama ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Przystojny ten Twój Kawaler ![]() Sojka - Zdrówka dla Zosieńki Cytat:
![]() Cytat:
Melka miała wylewy do oczek, mieliśmy kilka wizyt, teraz dostaliśmy kropelki na badanie wady wzroku.. Czeka Nas to, niestety, w październiku ![]() marta - Gratuluję ząbka! Melkę niestety męczą dolne trójki, moja kochana Bidulka ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
. Odkurzacz z Niej niesamowity Co do listy to OBIECUJĘ, że w tygodniu wszystko ponadrabiam Za dużo gadam pewnie.
|
||||||
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Gdzie się podziewacie? ![]() Śpicie jeszcze? Za nami ciężka noc,Zuzia się kręciła,płakała,ja nie mogłam spać bo było tak gorąco. Od dzisiaj zaczynam powtarzać przepisy ruchu drogowego,muszę w końcu zapisać się na egzamin z prawa jazdy. Tym bardziej że mąż obiecał mi kupić jakieś autko bym mogła potem z Zuzią jezdzić.
|
#367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej a co tu taka cisza?
U nas nocka dzisiaj straszna. Mała obudziła się o 1 i tańcowała do 3.30 kilka razy usypiała na 2-3 minuty i płacz. Nie mam pojęcia co jej było. Wkońcu wzięłam ją na ręce i ją kołysałam oczy jej się same zamykały ale na sekundę, za chwilę znowu jak 5 zł ![]() Cytat:
nie mogłam na to patrzeć Kolejna wizyta na drugie urodziny ![]() zdrówka
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-07-29 o 08:53 |
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Jeju 9.30, a u nas już 30 stopni!!!
Dziś będzie masakra, 35 stopni. Nie wychodzimy z domu. Synek jeszcze śpi, ja się przed chwilą obudziłam Weekend mieliśmy pełen wrażeń. Grille u znajomych, gdzie wszystkie psy wylizały Henia od stóp do głowy Trochę mi przykro, że nasz pies tak nie może, taką frajdę mu sprawiają pieski
|
|
|
|
#369 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
U nas też dwie zeszłe noce beznadziejne, chyba Kinga nie toleruje upałów, ale widzę, że nie tylko ona tak ma, dziś już na szczęście chłodniej 24 stopnie i brak słońca |
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
kurde... usuneło mi się wszystko...
Monarika, współczuję nocki ... co do spacerówki, to Tamlin polecała fajną, chyna caretero o ile się nie mylę ![]() Colds, dużo zdrówka dla Ciebie Marta, zapisuj się na egzamin i powodzenia! ja prawko mam już z 3 lata, a nie jeżdżę, więc muszę sobie przypomnieć ![]() Tamlin, Asiulka - fajnie, że się spotkałyście. ![]() więcej nie pamiętam ![]() My uciekliśmy do mamy Tż bo u nas w mieszkaniu sauna - 29 stopni. A tu widzę, że dzisiaj wcale słońca nie ma mnie zawsze dużo stresu kosztuję ta wizyta Tż sobie zwiał wieczorem do kumpli.jedyny plus, że odwiedzili brata Tż jego znajomi z małą córeczką. No i Antek z Zosią szaleją super jest patrzeć jak takie dzieci się wzajemni odkrywają.Co do jedzenia, a raczej nie jedzenia dzieci ja wyluzowałam, nie chce to nie, próbuję podać później, albo coś innego. Przecież nie wszystko musi mu smakować a i tak aktualnie je głównie z mojego talerza![]() i Antek też mało pije. Ja też szukam spacerówki i nie wiem co wybraćIwa, Ty masz Graco Mirage?? jak się sprawdza?
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamus
Cytat:
Wczoraj gdyby nie klima w aucie to bym sie usmażyła żywcem. Pojechaliśmy nad jeziorko polecane przez kolege tżta 30km w jedną strone. Jak przyjechalismy na miejsce to już sie przyplątała straż że nie wolno wjezdzać autem, a aut full!!! Juz mi sie nie podobało. Potem szliśmy w najwiekszy żar po piasku i kamieniach z tobołami jakieś 200-300m. Ja w wózku oprocz dziecka to jakieś napoje, woda, koce wiec za.☠☠☠iście mi sie szło jak nie wiem ![]() ![]() Wściekła byłam bo jeszcze dostałam @ więc klęłam jak szewc w myślach i nietylko :P Po dojsciu na miejsce ludzi multum, miejsc praktycznie brak,jeziorko tak małe że szkoda gadać, więc co??? Zawracamy do auta... zaś 300m w ten żar po piasku i kamieniach, już na głos klęłam tak ze chyba przez całe życie tyle nie klęłam ![]() Po wejsciu do auta mieliśmy tak dosc że mały usnął i droga do domu bo nie chciało nam sie nic. Wylądowałam potem z Alanem w basenie na balkonie ![]() No a dzisiaj już 35 stopni w cieniu wiec nigdzie nie idziemy. Tż wyśle tylko sprzedany ciuszek na poczte i jedzie na fuche, a my sami w domku
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ja wróciłam to tutaj cisza
![]() Ale burza była nad ranem, jak walnęło to aż podskoczyłam. Teraz pada, ale duszno okrutnie, czuję strużkę potu na plecach. I w ogóle masakra jakaś, spasłam się jak świnia na wakacjach. Od dziś powrót na odpowiednie tory. Cytat:
|
|
|
|
|
#373 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
kochane melduję się,że żyje ale cały weekend nas nie było. Jak mi mała pozwoli to nadrobię. U nas tak upalnie,że tylko spać wróciliśmy do domu. Skwar nei do wytrzymania. W sobote na RODOS
bylismy,a wczoraj na basenie. Temp w cieniu 35st dobrze,że od jutra trochę chłodniej oczywiscie spaliłam sobie plecy, ramiona i dekolt, a nogi tradycyjnie blade![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
czekamy na foty!---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
nawet wymieniac nie zacznę,bo za dużo tego hehea piersią jeszcze karmię, chciałam do roku ale na pewno się przedłuży Moja podobnie jak Twój Robert lubi poprawiac cycem![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
ja nic specjalnego nie kupuję, ubiorę Jagodzie kieckę, mamy ich masę,więc coś się znajdzie ładnego![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- [QUOTE=kajaja;41953566] piszecie o roczku a jaki tort pieczecie??? my raczje kupimy,bo z moim talentem wolę nie ryzykować ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() Sójka i dla Zosienki również ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
gratulacje dla Basienki za pierwsze kroczki i super,że się odezwałaś kochana!---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- ale ma włoski kręcone słodziak!
|
|
#374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
my w tym roku też nigdzie nie jedziemy, ale z innych względów a pociągiem jak Lenka znosi jazdę,może to jest jakieś wyjscie?![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- ale radosny ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- gratuluję ząbka i udanej sesji![]() my też chcemy zębą ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- około 200/240ml samej wody, mleka i cyca nie liczę ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
a nie idzie jakoś przekonac Waszego piesia do Henia? Jagoda z naszą Gerą to jak dwie przyjaciółki, pod domu i na dworze jedna za drugą łazi, bawią się właśnie razem piłką, a ja mam chwilę czasu na wątek![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- dobra psu się już znudziła rola niańki, także zmykam zając się małą, może teraz zaśnie wcześniej pospała całę 15minut. To chyba przez ten upał,bo budynek nam się nagrzał nie miłosiernie i 26st w domu mamy![]() jeszcze klub musze nadrobic
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Tamlin, Asiulka ale Wam fajnie! ![]() Kobity kupujecie może niemieckie proszki do prania albo żele??? Moja pralka coś ostatnio nie dopiera i nie wiem czy się psuje czy wina proszku,przeglądam na allegro ale dość drogie są Może macie jakiś sprawdzony proszek?
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
My witamy się po weekendzie.
![]() Czytałam Was cały czas, ale przez te upały tak mi się nic nie chciało, że nawet skrobnąć do Was nie miałam siły. Weekend praktycznie przesiedziany w domu, bo na dworze wytrzymać nie szło. Wyjeżdżaliśmy dopiero po 19 na krótkie spacery, ale i tak nie było czym oddychać. Antek wczoraj skończył 9 miesięcy. ![]() Z okazji swojego święta zrobił nam prezent... po raz pierwszy zasnął sam w swoim łóżeczku. W dzień od 2 dni zasypia też praktycznie sam, ale jeszcze w naszym łóżku. ![]() Super! Zazdroszczę, bo ja też bez prawa jazdy.
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
witam się po weekendzie skwar taki był, że praktycznie cały czas siedzieliśmy w basenie ![]() a dzisiaj całe szczęście już chłodniej - nie ma słońca i temperatura też trochę niższa ![]() mam nadzieję, że zacznę w końcu być na bieżąco, tzn. czytam cały czas, ale brak tego czasu na odpisywanie, nieraz nawet chęci... szwagierka siedziała u nas całe dwa dni z tym swoim natrętnym synem ![]() moja siostra smaży się w egipcie zajrzę później! |
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Macie jakieś fajne ulubione miejsce? Jak tam cenowo jest?? Chcemy sie kiedyś wybrać w jakieś wakacje. Jak tylko mały troche podrośnie bo nie przepada autem jeździć
|
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Idę ćwiczyć skalpel jak nie wyzionę ducha to jeszcze się zjawię
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Już po krzyku Idę pod prysznic
|
#380 | ||
|
Zadomowienie
|
co do picia, to strasznie mnie przeraziłyście. Maja wczoraj wypiła 80ml wody i naprawdę to jej max w takim upale
pocieszam się tylko, że do tego wypiła pół swojego baseniku poza tym pije 2 lub3x180ml mleka, kaszkę, obiadek, deserek i owoce. plus trochę z naszego obiadu chleba jej nie daję i nie może zasnąć w domu w ciągu dnia, więc teraz też śpi na dworze. chociaż juz nie wiem gdzie jest cieplej ![]() Marta super, że Zuzi zrobiłaś sesję ![]() i podziwiam Cię z tymi ćwiczeniami, zwłaszcza dzisiaj Cytat:
Cytat:
ahaaa i sprzatałam dom na Twój przyjazd, więc nie mysl, że nie czekałam na Ciebie
www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgnijgtpka.png Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2013-07-29 o 12:48 |
||
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam Cie Martus,bo mi bez wiczeń pot po tyłku dziś spływa![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- a czemu nie? tak z ciekawosci pytam ![]() dobra bąk zasnął, oby na dłuzej
|
|
#382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pies jest agresywny wobec Henia czy się go boi? Cytat:
![]() dałam dziś Lenie trochę zwykłego jogurtu z owocami, teraz czekam na reakcję ![]() więcej z Wami nie popiszę bo z Leny straszna skołczydupa od rana spała 30minut i ma nerwa ![]() ja zresztą też
|
||
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się i my
Marta Dearlie też nie mam prawa jazdy... Jak byłam w ciąży nie wiem czy pamiętacie zaczęłam kurs... Nawet nieźle mi szło, ale jak trafiłam do szpitala to postanowiłam sobie darować jazdy póki co... No i póki co nie zapowiada się żebym miała je w najbliższym czasie skończyć najgorsze że auto by mi się bardzo przydało, bo Basia od października będzie chodzić do klubu malucha, więc łatwiej by mi było się zorganizować...Tym bardziej że liczę na to że uda mi się na uczelnie wrócić. Kopnijcie mnie w dupę żebym miała większą motywację do tego żeby zorganizować opiekę na czas jazd... Inaczej nigdy ich nie wyjeżdżę Poza tym dziś znowu mam humor do dupy... Dzień jak co dzień
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wiem że czekałaś, ale serio czasu zabrakło. |
|
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin, jak podróż powrotna, Mateusz lepiej ją zniósł?
przypomnisz gdzie konkretnie byłaś wiem, że Zakopane ale nazwa pensjonatu wyleciała mi z głowy.polecasz kwaterę czy tak sobie? |
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
tzn. "mamy" auto ale nasze to ono z nazwy jest,ja wolę nim nie jeździć,by później wysluchiwac. A tak pozatym tule mocno kochana!![]() Zaje#iście wywiesilam pranie i co? i lunelo no to teraz sobie tam powisi,bo dziecię spi i nie mam jak pójść na balkon,bo oczywisice jak tylko wejdę to od razu sie obudzi.W ogóle chcemy małą przeprowadzić z naszej sypialni do swojego pokoju jak myślicie to dobry moment? Oczywiście niania elektroniczna z kamerą pójdzie tam z nią,bo akurat kolega ma za grosze do sprzedania
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pensjonat fajny, polecam, śniadania spore, czysto, pachnąco, sauna, jaccuzi, ogród, huśtawki, piaskownica, domek na grilla, parking. http://www.gutowa.pl/ Tyle że to na obrzeżach Zakopanego, ale nam się podobało, bo busik prawie spod pensjonatu odjeżdża i nie musieliśmy za każdym razem samochodów brać. 10 minut i byliśmy na Krupówkach. Cytat:
|
||
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX
Cytat:
W słońcu to mi juz podziałki brakło ![]() Co do przenoszenia to mi sie wydaje ze dobry moment. Jakbym miala o jeden pokoj wiecej to juz dawno spie sama bo teraz spie z malym w pokoju bo tż chrapie to z nim sie wcale nie wyspie. Alan zasypia od ponad trzech miesięcy sam w łózeczku to mam tyle dobrze że go nie musze kołysać bo jak sobie przypomne to usypianie kiedyś to szok. Teraz znacznie łatwiej ![]() O ekstra, głowa zaczyna boleć znowu ![]() Niech ten upał zelżeje już
|
|
|
|
|
#389 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Topię się
Mała zasnęła dopiero teraz od rana i to budzi się co chwilę i kwęka i wcale jej się nie dziwię bo w sypialni nie ma czym oddychać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Antka Cytat:
|
|||||
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. No właśnie Jagoda budzi mi sie w nocy nadal czasem raz, czasem wiecej. Ale nie dlatego ja chcemy przenieść. Mamy w sypialni tv i w ciągu dnia jest wyłączony ale gdy mąż wróci to do poduchy lubi poogladac łowców okazji, aukcję itp:
no i Jagoda zasypia koło 19,20. Po pół godzinie budzi sie wyspana, wstaje w lozeczku i ogląda tv walke z nią przegrywamy, wyłączając tv o bara, bara tez wtedy nie ma mowy,bo spi jak zająć. Dotychczas grający tv w tle nas ratował, a terazNo super padalo temp. spadła do 20st, a 15min później słońce i znów 28st. Chociaż to i tak lepiej niż wczoraj i w sobotę. A i jeszcze kilka pytań mam: jak dajecie kanapki zamiast kaszki to ile?bo dziś Jagoda zjadła 2kromki z serkiem takie małe i musiała dopchac sie cycem zazwyczaj jej dawalam chlebek pomiędzy posilkami ![]() A i czy Wasze pchacze mają hamulec czy coś?bo Jagoda jak wstaje przy naszym to jej odjeżdża i co chwilę muszę jej go przytrzymywac.a, że podrepta kilka kroczkow i bach na pupe to zaangazowana jest co chwilę,bo kleczy przy nim i krzyczy na niego,by jej nie odjezdzal. A i do mam,których dzieci chodzą przy meblach, w lozeczku itp.prowadzacie je po mieszkaniu za rączki?bo Jagoda co chwilę wyciąga rączki i jak jej podam swoje ręce to chce lazic. Boję sie,by jej krzywdy tym nie zrobić i staram sie za często tego nie robic ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Iwoncia super, że Alan sam zasypia w lozeczku. Jagoda w dzień sama też zasnie, ale na noc musi być cycus nie umiem jej tego oduczyc, bo wpada w histerię i po bezdechu już sie poddaje
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

Jestem żonką 

dobrze,że od jutra trochę chłodniej

gratulacje dla Basienki za pierwsze kroczki i super,że się odezwałaś kochana!