Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-29, 11:36   #2251
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

mnie niedawno policja zatrzymała za pasy, ale chyba uratowało mnie to, żem jest foką ufff

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:36   #2252
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

leze i sie zastanawiam czy mam skurcze czy dziec sie wypina...ale poniewaz oba uczucia sa dla mnie podobne to na razie nie podnosze alarmu w ogole w ostatnich dniach strasznie urosl mi brzuch...ale waga bez zmian...dziwne...

Ja na szczescie nie musze sie martwic obiadem bo wlasnie podano ale martwie sie o tzta bo je byle co na szybko jak mnie nie ma...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:37   #2253
pszczoua
Zakorzenienie

Witam się poweekendowo nie mam kiedy nadrobić, więc teraz postaram się już być na bieżąco
Stary 2013-07-29, 11:38   #2254
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kurczę, sorki, że odjechałam, już byłam taka senna, że masakeros. Zalegałam w wyrze, ale i tak się umordowałam zanim w jaki-taki sen zapadłam. Kurde, ja już nie wiem czemu mam ostatnie dni takie słabsze. Czy to połączenie upałów z końcówką ciąży czy już faktycznie coś się pomału dzieje
Chociaż brzuchol dalej raczej wysoko, nie oddycha mi się lżej (chciałabym ).

Reasumując... Wózio o Mutsy 4 Rider. Ma pompowane kółka, nówkę przód i łożyska, jest w nim wszystko - gondola, spacerówka, fotelik plus do tego szyty na zamówienie śpiworek, łóżeczko turystyczne, parasolka. Kolor! Stan jest na medal.
To pojazd właśnie pod jesienno-zimowe dziecko. Fajnie, że jet to gratisowe wyrko, jak mały pojedzie na noc do babci, to będzie miało porządne legowisko. My mamy zakupione do mieszkania solidne drewniane, nie do transportu.
Minusem jest to, że to faktycznie nie lekki wózek, będzie trochę cyrku z wywlekaniem go z 2 piętra, coś się obmyśli
ladny kolor

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:38   #2255
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja mam tą z ikei- ona jest dośc krótka, ale na początek może być- później sobie ją wezmę na pranie a Mikiemu kupię nową dłuższą
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja mam jakąś najmniejszą z Carrefoura. Gdzie potem będziesz kąpać? Masz wannę? Edi jak tylko siedział sam, to przenieśliśmy go do wanny, bo było wygodniej po prostu. Więc wg mnie bez sensu duża wanienka i noszenie jej.
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Gdybym miała wannę lub głęboki brodzik to wzięłabym 71 lub 86. Ale niestety mam płytki brodzik, w którym dziecka nie wykąpię, więc potrzebuję jak największą wanienkę. Później będzie myte na stojąco prysznicem,bo co zrobię?
Będzie za to miała frajdę jak pójdzie spać do którychś dziadków, bo u jednych i drugich są duże wanny i głębokie brodziki
Dzięki za opinie. Mamy wannę, więc faktycznie duża wanienka nie będzie potrzebna.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
właśnie przyszło D. zdjęcie: 90km/h w mieście... 300zł i 6 pkt z 25 maja - nic się nie przyznał
ojjj.. lipa trochę, ale każdemu może się zdarzyć

Cytat:
Deeeeeszczu, deeeeeeszczu, ja chcę deszczu!
U mnie popadało.... całe 3 minuty, teraz znów nie ma czym oddychać.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Widziałyście to? A propos narzekania na teżetów

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=707297
Masakra jak dla mnie, ale jak ktoś tam napisał - ta sprawa może mieć "drugie dno". Nie wyobrażam sobie w ogóle takiej sytuacji. My z TŻ razem omawiamy większe wydatki, a teraz gdy on taki zapracowany jest to staram się na bieżąco mu komunikować co kupuję i mniej więcej za ile.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:38   #2256
kaska87
Zakorzenienie

Samba mój tera też jak w Wawie to się żywi "cudnie" mcdonald, kfc, pizza, kebab

Stary 2013-07-29, 11:40   #2257
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
mnie niedawno policja zatrzymała za pasy, ale chyba uratowało mnie to, żem jest foką ufff
To ja zawsze zapinam pasy, bo czuję się bezpieczniej. Nawet jak jadę tylko kawałek, od dziecka mam ten odruch

Ale gadam przez tel...
Gdyby mnie policja złapała pókim foka, to pewnie bym ściemniała,że dzwonię do męża, bo mam skurcze i jadę na IP. Myślę,że by przeszło

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:41   #2258
kaska87
Zakorzenienie

małż dzwonił czy kupiłam termometr dla Mikusia nie wiem co go tak natchnęło

Motyl ja jechałam przez rondo do drugiego sklepu 50m i nie zapięłam i mnie drapnęli normalnie też zawsze zapinam żeby na supermena nie wylecieć

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-29 o 11:42
Stary 2013-07-29, 11:41   #2259
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

dla mnie to prowokacja.

Cytat:
Spoko, ja też dużo wydaję i nawet nie wiem na co To mnie przeraża...

Bajka ja się nie dziwię,że się wymigałaś-masz gadane kobito!

boze mam to samo, tez nie wiem na co kasa mi leci...

a co do gadki to raz mnie w kołobrzegu zlapali, jak gnalam po czekoladki do lidla przed 21 na dzien matki to mi policjant powiedzial ze pierwszy raz w zyciu takie usprawiedliwienie slyszal pozniej widzial moje panienskie nazwisko, wydaje mi sie ze mojego brata znal. a na koniec strzelilam mu gadke ze lacze sie z nim w bolu, bo moj maz tez mundurowy tyle ze ze slyzby wieziennej, a akurat wtedy jazda byla z podwyzkami wiec mnie puscil z pouczeniem

a drugi to byla akcja ze straza miejska i parkowaniem w miejscu niedozwolonym, chcieli mi blokade na kolo zalozyc, ale tlumaczylam sie budyniem ciazowym zamiast mozgu i tym ze znaku nie zauwazylam

ostatnio w leroy jak z malzem bylam i domawialismy plytki bo nam zabraklo, to koles chcial mi pokazac na komputerze o ktore plytki chodzi, ja nie z czailam przypalilam glupa, a pozniej strzelilam mu tekstem, ze przepraszam ale mam budyn zamiast mozgu, to pozniej maz caly czas sie ze mnie smial, ze nie mogl uwierzyc ze to powiedzialam, bo koles spojrzal na mnie jak na psychiczna
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:41   #2260
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Albo troll, albo laska ma poważne problemy, dużo większe niż wydanie kasy...

Cytat:
Ja mam od 2006 i tez nie miałam.
Raz dmuchałam jak miałam wypadek (jechałam autem TŻa, a baba na mnie pierwszeństwo wymusiła).
Mnie 2 razy na rutynową zatrzymali, dmuchałam, ale ofkors nic nie było, sprawdzili czy mam dowód, trójkąt i inne pierdoły i mnie puścili, bo jechałam akurat przepisowo

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:42   #2261
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
poli daj spokój z prasowaniem. Temperatura Ci skoczy na 50stopni

Choć bajka pisała,że u Niej chłódeczek to może i u Ciebie też-bo to rzut beretem.

:
No z tempka nie jest dzis tak zle dlatego wole zrobic to dzis bo od srody u Nas znowy upały;/
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:43   #2262
Snow_White1
Wtajemniczenie

Agusia, Gorgulek - gratuluję nowych tygodni!

Ja przestaję liczyć, bo mam rozjazd między 35 tc i 6 dni a 34 tc i 3 dni

Samba - szczerze Ci współczuję tego szpitala i leżenia

Angel - super wózek

Zaliczyłam już pobranie krwi; jak jechałam 8:30 było już 28 stopni
Wyznaczyłam sobie USG na życzenie w poniedziałek (Natala - dzięki za info o takiej możliwości). Akurat będzie tuż przed wizytą w szpitalu i u ginki.

Muszę niestety iść na pocztę
Stary 2013-07-29, 11:44   #2263
kaska87
Zakorzenienie

Bajka Ty to jesteś miszcz!
ja się boje policji zawsze jak mnie zatrzymują to się stresuję

Stary 2013-07-29, 11:45   #2264
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
a w garażu nie wiem jaka temperatura, ale tam śmierdzi oponami

u mnie dziś i jutro mają być burze i deszcz plisssssssss
U nas nie, to taki duży garaż wspólny pod dwoma blokami razem i ma świetną wentylację

U mnie niby też... na razie przymglone słońce i cieeeepło

Cytat:
Jak usłyszałam,że mój mąż chce jechać do Szwajcarii do czwartku to już prawie ryczałam.Dobrze,że nie jedzie.
Bardzo dobrze A pecha współczuję

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
własnie też sie nad tym zastanawiam, ze Mlody sie mniej rusza, czy moze odczuwac ze ejst tak goraco? czy juz zaczyna byc tak duzy ze ma coarz mniej miejca?;/

co do pogody, wlasnie wrocilam z urzedu, twarz wygl;ada jak poparzona mimo tego ze szukalam drogi w cieniu, to jest jakas masakra
a w nastepny wtorek 38 zapowiadaja
Mój miejsce jeszcze ma, więc zastanawiam się czy on czuje temperaturę (chociaż podobno dzieć ma w miarę stalą) czy reaguje na moje osłabienie?
Ja dzisiaj z domu nie wyłażę, a wczoraj wylazłam tylko raz - do autka z klimą i Magnolii - miała rację Kaz, że w takie upały najlepsze dla ciężarówek są klimatyzowane galerie handlowe

Cytat:
Vea, położna na SR mówiła, że na Kamieńskiego wygaszają ruch od 2 września. Podobno na Borowskiej nie ma możliwości wyboru pozycji, a na Chałubińskiego jest. Jutro na SR będzie włąśnie omówienie szpitali, to wrzucę
Tyle to i ja wiem - remont ma być 2-27.09, a ja mam termin na 28/29, ale raczej wątpię, żeby udało się wstrzelić
Cała nadzieja w tym, że jeśli będzie dużo porodów w sierpniu, to mają się nie zamykać albo skrócić remont.
Super, daj koniecznie znać Chociaż ja i tak chcę na własne oczy zobaczyć Na Borowskiej lepsze warunki bytowe, ale francowata opieka, a Chałubińskiego warunki takie se, ale podobno pielęgniarki lepsze, no i mama na Klinikach pracuje, więc i pewnie kilkoro znajomych tam ma

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
niefajna sprawa, to tzreba być chamem by tak zrobić...
dobrze ze Mama Cie wspiera
Podpisuje się obiema rękami - buractwo

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:48   #2265
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja przestaję liczyć, bo mam rozjazd między 35 tc i 6 dni a 34 tc i 3 dni
Ja tam liczę od początku normalnie tygodnie, mimo, że Elena na 32t6d, to przecież ciąży tydzień inny Trzymam się jednego liczenia

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-29, 11:48   #2266
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie przyszło D. zdjęcie: 90km/h w mieście... 300zł i 6 pkt z 25 maja - nic się nie przyznał
o kurde, nieplanowany wydatek :/ no szkoda kasy ale co zrobić ehhh

Cytat:
Ojeju chce Ci się gotować?Mi się nie chce nic...na szczęście mam ogórową od mamusi.
ja pranie zrobiłam moich białych rzeczy do wywiezienia i tyllleeeeee, a mama obiecała pierogi z jagodami
Stary 2013-07-29, 11:52   #2267
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tam liczę od początku normalnie tygodnie, mimo, że Elena na 32t6d, to przecież ciąży tydzień inny Trzymam się jednego liczenia
Ja mam przeczucie, że to liczenie u mnie jest o kant nawet ginka sama powtarza, że u mnie takie zamieszanie z tymi terminami i lepiej być w gotowości
Stary 2013-07-29, 11:55   #2268
matallewar
Zakorzenienie

Wzięłam prysznic i mi BOSKO!
Na jakieś 5 minut Ale zawsze

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-29, 11:55   #2269
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję wydatku. mój ostatnio sie przyznał ze wpadl na radar, ale to od razu po fakcie, więc zdążyłam przywyknąć, że będzie mandat
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:02   #2270
papalinka83
Zakorzenienie

Wróciłam wczoraj wieczorem do domu, mąż poskręcał mebelki, ale jest straszny sajgon, bo żeby je wstawić, trzeba było cały pokój uprzątnąć ( a to byłą taka nasza rupieciarnia nie rozpakowana jeszcze po przeprowadzce + rzeczy, których nie ma gdzie włożyć), więc się wzięłam ambitnie za robotę, ale co wstanę i coś porobię 5 min, to się ze mnie normalnie leje i robi mi się słabo Pierwszy raz w życiu w ciąży jest mi za gorąco, bo ja normalnie zawsze byłąm gorącolubna, a teraz masakra normalnie...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:02   #2271
niebede
Raczkowanie

cześć dziewczyny, witam się z polskiego biegunu ciepła normalnie nie wytrzymuję tego upału, czaszka mnie boli dniami i nocami, wiatrak ledwo pomaga, a siedzę w bikini i popijam mrożoną kawę. kotek ledwo zipie. na szczęście zrobiłam już obiad i mogę dalej wegetować. ostatnio cały czas mogłabym tylko leżeć z zamkniętymi oczami. nie muszę nawet mieć włączonego tv. jestem warzywem.
noce ostatnio są dla mnie masakryczne - raz nażarłam się chipsów i potem bolał mnie ząb, promieniując na pół szczęki + ból głowy. mogłam leżeć albo na plecach z głową w prawo albo na prawym boku. tylko jak się położyłam na boku, to miałam mega zgagę i chciałam zwrócić cały żołądek. na zgagę pomagają mi migdały, ale jak zjeść skoro nawet mówienie sprawiało mi ból jeszcze byłam tak wrażliwa, że miałam ochotę udusić tż za to, że się drapał albo pocierał stopkami (ma taki nawyk jak zasypia). normalnie takie mini dźwięki mnie dobijały. do tego mały robił imprezę w brzuchu. straszna noc.

a poza tym wiecie co? tak strasznie chciałabym poćwiczyć. moje nogi są normalnie jak galareta, a celulit mam nawet na łydkach :/

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:04   #2272
papalinka83
Zakorzenienie

Vea - jak mama pracuje na Klinikach, to ja bym się nie zastanawiała na Twoim miejscu Na Borowskiej raz byłam w ciąży i zrobili na mnie fatalne wrażenie swoim brakiem zaagnażowania, więc jakoś nie biorę ich raczej pod uwagę. A obejrzeć też zamierzam, tylko muszę z ginką pogadać na wizycie najpierw, bo ona właśnie pracuje na Klinikach

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:06   #2273
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam wczoraj wieczorem do domu, mąż poskręcał mebelki, ale jest straszny sajgon, bo żeby je wstawić, trzeba było cały pokój uprzątnąć ( a to byłą taka nasza rupieciarnia nie rozpakowana jeszcze po przeprowadzce + rzeczy, których nie ma gdzie włożyć), więc się wzięłam ambitnie za robotę, ale co wstanę i coś porobię 5 min, to się ze mnie normalnie leje i robi mi się słabo Pierwszy raz w życiu w ciąży jest mi za gorąco, bo ja normalnie zawsze byłąm gorącolubna, a teraz masakra normalnie...
ja tez wczoraj przy upale co wstałam to kręciło mi się w głowie, dziś jest chłodniej to i samopoczucie lepsze
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:07   #2274
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Co za dzień Normalnie się pochlastać,aż się cała zestresowałam

Dwa busy pojechały nam do Szwajcarii (jeden osobowy a drugi towarowy, bo to na rajd rowerowy no i trzeba było też te rowery przewieźć drugim busem). I ten towarowy się zepsuł
Dzwoni do mnie mąż,że on musi jechać swoim Audi nad morze,zostawić je tam do 13 sierpnia, a sam wziąć stamtąd innego busa towarowego,którego miał w trasie i jechać nim do tej Szwajcarii.Myślałam,że padnę na zawał Na szczęście się udało,że jakiś kierowca mu pojedzie, a on ze mną zostaje,tylko,że bez Audi (temu kierowcy popsuło się jego auto...).
Potem przylazła do mnie T.,że jej auto też się zepsuło,mechanikowi tez i nie ma jak jej pożyczyć,a ona musi dzisiaj do Krk jechać. Pytała też swoją córkę,ale im też się jedno auto popsuło,więc mają tylko jedno do jeżdżenia. I ona chce moje! I będziemy totalnie bez samochodów, w razie czego jesteśmy uziemieni.
Czy efekt cieplarniany ma wpływ na psucie się samochodów?Bo ja nie wiem czy to jakieś fatum czy co...
po prostu pech

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Co do pokoju TŻ, to widzicie po zdjęciach pewnie jaki jest mały, urządzony "po męsku" i wszędzie te pudła...
pudła do ogarnięcia i na pewno da się to wszystko pustawiać

Cytat:

http://pogoda.onet.pl/prognoza-pogod...iala,9294.html u mnie do końca tygodnia zapowiada się już lepiej, Ladan w weekend też przeżyjesz
zazdroszczę!
Ja wklejam wczoraj swoje prognozy i tylko jutro ma być ciuteńkę chłodniej, później nadal okropne upały

Cytat:
Deeeeeszczu, deeeeeeszczu, ja chcę deszczu!
może odprawimy jakiś taniec deszczu??

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Aha, obiecałam napisać recenzje szpitalne, no to pisze

Pierwsza na tapecie była Oława - mały szpital, nie wiem czy nowy, czy odnowiony, ale bardzo porządnie wygląda Oprowadzała nas przemiła pielęgniarka i nawet wszystkie pytania wytrzymała
Porodówka jest nieduża, ale czyściutka. Są dwuosobowe sale przedporodowe oraz sala przedporodowa do porodów rodzinnych - jedno łóżko plus dwa fotele
Sam blok porodowy to długie pomieszczenie przedzielone ścianami, tak, że zostaje tylko wąskie przejście dla lekarzy. Na końcu bloku jest kącik noworodka oraz sala do cięć cesarskich. Sale poporodowe i potem są dwuosobowe, ładne, czyste i odmalowane
Z tego co pamiętam w salach są toalety, niestety prysznic jest jeden na oddział. Plus prysznic dla rodzących - niestety nie na sali porodowej, ale w sumie niedaleko.
Zachęcają do rodzenia w pozycjach wertykalnych - mocno zachęcają - na stanie są worki sako, na korytarzu do dyspozycji drabinki, materace, można przywieźć swoja piłkę, bo na stanie niestety już nie ma.
Jeśli chodzi o dziecia, to jest kładziony na piersi jeszcze przed odpępnieniem i niekoniecznie od razu zabierany do kącika noworodka. Jeśli wszystko jest ok z matką i dzieckiem nieprzerwany kontakt skóra do skory przez min. dwie godziny i przystawiają do piersi od razu po porodzie. Potem maluch ląduje w mydelniczce z mamą - o ile ona chce.
Ojciec może być obecny przez cały okres trwania porodu, może też kangurować.
W szpitalu jest położna laktacyjna, a zabierać nie trzeba za wiele - podpaski, ew. ciuszki dla dziecia i dla siebie, pampersy, ale jeśli nie przyniesiesz, to nic się nie stanie - dają - tylko podpaski radzą mieć, bo lignina się klei
Jeśli chodzi o znieczulenie, to tylko gaz, na życzenie nie mają, ze względu na anestezjologa. Poród rodzinny kosztuje, ale nie ma "oficjalnej" ceny - jest dobrowolna cegiełka, o bliżej nieokreślonej wartości
Po porodzie naturalnym i cesarce wypuszczają do domu na trzecią dobę.
Są wyznaczone godziny odwiedzin - na TŻów przymykają oko - jest też wydzielony kącik odwiedzin, gdzie może odwiedzać większa rodzina, o ile oczywiście nie jesteśmy same na sali.

Kolejne były Ząbkowice Śląskie - zdecydowanie najdalej położony szpital, ale tez o tyle inny, że to szpital EMC - na porody ma umowę z NFZ. Jak się można spodziewać po prywatnym szpitalu, warunki super - czyściutko, wszystko nowe, wygląda jak w hotelu Pokoje dwu-trzy osobowe z łazienkami. Znowu oddział malutki z jedna salą porodową i jedna przedporodową plus sala do cięć cesarskich.
Podobnie jak w Oławie brak zzo, jest gaz.
Na sali przedporodowej worki sako, drabinki, materace, piłek znowu brak (ciekawe dlaczego). Znowu mocno namawiają na poród w pozycjach wertykalnych
Na oddziale jest położna laktacyjna, zabierać nic nie trzeba - szpital daje wszystko, oczywiście jeśli chcemy, to można wziąć swoją koszulę czy ciuszki dla malucha, ale nie trzeba.
Poród rodzinny kosztuje, ale tutaj jest w dwóch wariantach:
- za 250 zł osoba towarzysząca może być z nami przed, przez cały poród oraz trochę po;
- za 500 zł osoba towarzysząca jest z nami przed, w trakcie porodu oraz przez trzy kolejne dni - dostajemy osobny pokój z dwoma łóżkami, własną łazienką oraz pełnym wyżywieniem dla obu osób. Dzieć w mydelniczce oczywiście z nami - o ile chcemy.
Nie ma kącika odwiedzin, nie ma wyznaczonych godzin, spokojnie można przychodzić do woli.
Wypis po porodzie naturalnym i cesarce na trzecią dobę.

No i ostatnia Trzebnica. Zdecydowanie największy szpital z trzech. Porodówka czysta, schludna, tylko jak dla mnie nie do końca przemyślana. Sala przedporodowa jest jedna - na cztery łóżka, bez prysznica - trzeba się przejść spory kawałek korytarzem. Sala porodowa dwustanowiskowa, ale przedzielona tylko kotarkami. Jest osobna sala do porodów rodzinnych - sala przedporodowa i porodowa, ale też bez łazienki. Sale potem fajne - dwuosobowe - na każde dwie sale przypada jeden prysznic i jedna toaleta. Warunki ok, dzieci z mamami w mydelniczkach.
Do znieczulenia jest gaz i prąd (nie wiem czemu ale mam lekko makabryczne skojarzenia z elektrowstrząsami), nie ma zzo na życzenie.
I teraz tak, jak ma sie fuksa i sala porodów rodzinnych jest wolna, to ma się osobę towarzysząca przy sobie przez cały poród. Jeśli jest zajęta, to niestety, ale na salę wspólną, jeśli ktoś jeszcze akurat rodzi nie wpuszczą TŻ - dopiero na drugą fazę porodu na salę porodową
Nie stosuje się tam pozycji wertykalnych w drugiej fazie porodu - można rodzić na leżąco lub półleżąco.
Na oddziale nie ma tez położnej laktacyjnej, trzeba mieć wszystko ze sobą, z podkładami włącznie.
Są wyznaczone sztywne godziny odwiedzin - dotyczą też TŻ - jest wydzielony kącik odwiedzin, gdzie może przyjść rodzina, bo na salę tylko TŻ.
Wypis po porodzie naturalnym na drugą dobę, po cesarce na trzecią.

Chcę podjechać jeszcze na Kamieńskiego, które jest moim wyborem, o ile będzie trzeba rodzić we Wrocławiu. Niestety jest szansa, że będzie zamknięte, ze względu na remont, więc mocno się zastanawiam nad jakaś alternatywą w mieście - Borowska czy Chałbińskiego?
Chcę też podjechać jeszcze do Lubina

Z odwiedzonych do tej pory zdecydowałabym się na Oławę, bo Bartek nie chce brać wolnego na czas, kiedy będę w szpitalu - gdyby chciał, zdecydowałabym się na Ząbkowice z opcją pobytu.
dziękuję za opisy
dla mnie w grę, ze względu na odległość, wchodzi jedynie Trzebnica.. hmm muszę się też zacząć nad tym porządnie zastanawiać.

Poszłam wywiesić pranie na ogródku i padam

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:11   #2275
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka Ty to jesteś miszcz!
ja się boje policji zawsze jak mnie zatrzymują to się stresuję
Widać masz coś na sumieniu

Kot moich rodziców nie chce wyjść na zewnątrz! Znalazłam go w umywalce w łazience

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:11   #2276
ewacia85
Wtajemniczenie

witam wy litości nie macie mam jakieś 20 stron nadrabiania
Gaduły jedne!!!! Mi to nawet cieżko oddychac al ei tak wolę lato niz zimę Wziełam sie za prasowanie i przygotowanie torby szpitalnej żeby wiedzieć co mi potrzeba i zaczełąm koszule prasować i żelazko mi się mocno nagrzało i przypaliło mi koszule po czym padło Teraz musze kupić 2 koszule zamiast 1 do szpitala i żelazko
siostra tż wczoraj wróciął z UK i przywiozła dzidziowi kilka ubranek , śpioszków, skarpetunie i zestaw butelek TT i drugi zestaw takich trochę innych TT razem ze sterylizatorem mikrofalowym i zapas smoczków na 0,3 i6 m Cieszę sie bardzi i zastanawiam jak jak wytrzymam jazde w aucie do gina ....zanim dojade to się roztopię Na szczęście tż jedzie ze mną bo mówię mu że w taki upał to bym się nawet chyba sama bała. Miłego dnia życze
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:12   #2277
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Wzięłam prysznic i mi BOSKO!
Na jakieś 5 minut Ale zawsze
Ja dla odmiany padam na twarz - poodkurzałam i pomyłam podłogi w całym mieszkaniu

Ale mała mi się fajnie wybrzusza Mam taką górę z prawej strony brzucha
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:12   #2278
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
może odprawimy jakiś taniec deszczu??
Śmiesznie byśmy z tymi brzuchami wyglądały, ale co tam

Kto się przyłączy?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-29, 12:13   #2279
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
hola hola, wyniki są dla CIEBIE!
Kochana, ja wyniki dostane, ale dopiero od lekarza jak mi wytłumaczy ładnie wszystko.

tassia a z nogą, po prostu mnie boli i przez anemię mam "zespół niespokojnych nóg". I w nocy to się uaktywnia najbardziej.

Ja w ciągu roku zebrałam 16 pkt karnych, ale robiłam wtedy strasznie dużo km. I czesto mi się śpieszyło.
Teraz już jeżdże spokojnie .

co dzieje sie z noga?
pogody zazdroszcze bo ja nadal na klatce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Cytat:
Cytat:
Uuuu...mojemu zdarza się to niestety często...
Ale aż 6 pkt??!!

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:13   #2280
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witajcie!
W ostatni dzień urlopu TŻ spaliśmy do 10!

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie

będziecie chciały lewatywe w szpitalu przed porodem ?
Gdybym miała sn to w domu sama zrobiłabym sobie lewatywę i kupkę na własnym kibelku

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Jak to w ogóle jest przy cc. Robią też lewatywę?
Mi położne w SR mówiły, że nie trzeba

Cytat:
co ja przeżyłam pojechałam autobusem do teściowej- myślałam, że zemdleje, albo się normalnie się modliłam w tym autobusie, żeby jeszcze 5 minut wytrzymać, do mieszkania weszłam z mroczkami przed oczami i nie mogłam oddychać nakarmiłam kota, napiłam się i miałam od razu autobus do domu, to poszłam teraz jestem w domu i wymiotowałam
zaraz dzwonię do P. niech ciotkę organizuje do kota bo ja w te upały nie chcę gdzieś zemdleć, bo jeszcze się uderzę i coś Mikiemu się stanie
Słusznie Tak zrób
Ja mam dziś gimnastykę w SR po miesięcznej przerwie, ale chyba nie pojadę, bo tam zdechnę...

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja do pracy jadę 35 minut busem, a jak się przeprowadzę do TŻ to będę dojeżdżać dwoma autobusami +/- 1h 20 minut, o ile będzie połączenie ok. No, ale to w sumie tylko tak z 3 tygodnie będę jeździć, bo wiem, że we wrześniu już pracować nie chcę
Dziewczyno, podziwiam Cię! Ja bym już se darowała pracę w sierpniu....

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
oczywiście zanim się obejrzałam za pomocą lusterka to zaalarmowałam tż i się też zestresował, powiedział mi że od dzisiaj to on mnie tam będzie robił na bóstwo... bo takie stresy są nam niepotrzebne
Dobry TŻ
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie proszę Zastanawiam się nad kupnem wanienki, ale nie mam pojęcia jaką... 86cm? 102 cm? czy np 71cm (jak z ikei)? Jakie kupowałyście? Jakie macie?
Ja swojej nie mierzyłam, ale chyba jest taka standardowa. Dużej nie ma sensu kupować, bo ciężko będzie ją nosić z wodą, a jak dziecko będzie już siedzące to raczej nie będzie chciało leżeć w czasie kąpieli

Cytat:

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości