Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-29, 14:05   #2371
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Mi już kręgosłup dokucza od tych bimbałków
Mi też

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
aaby ja polecam takie zwykłe siateczkowe wielorazowe. Z tego co wiem sa lepsze niż jednorazowe, bo dzięki siateczce dociera więcej powietrza i szybciej się goi ew. rana. Ja takie miałam plus do tego podkłady poporodowe (a nie podpaski) i rana szybko sie zagoila.
Jeśli się nic nie zmieniło, to generalnie w szpitalach lekarze chcą by wogóle bez niczego być ale krew leci potwornie, więc to jest trudne i najczęściej jest tak, ze przed obchodem położne wpadaja i krzyczą "zdejmować gatki" wtedy my ściągałyśmy i kładłyśmy sobie pod pościel, żeby lekarz nie zobaczył.
No właśnie i ja o takich myślałam, a w necie znalazłam albo te jednorazowe, ale z jakiejś takiej ligniny, albo te niby wielorazowe siateczkowe. A też zawsze słyszałam o siateczkowych, ale jednorazowych
Będę szukać w aptekach jak przyjdzie pora
A u nas w szpitalu podobno jest tak samo - tyle że nikt nie krzyczy tylko sama musisz szybko przed obchodem zdejmować

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No dobra .. Bo na tel nie mogłam sie zalogowac a pozniej czaiłam na aukcje I wygrałam Maxicosi pebble z spiworkiem na zimniejsze dni - co bedzie mi bardzo potrzebne tutaj juz w pazdzierniku. Nòwka za 56£ I to w ostatnich sekundach ktos podbil stawke bo juz prawie go miałam za 36£.

A teraz Majeczkowy pokoik szału nie ma , kazdy mebel z innej parafi , brakuje jeszcze mnostwa rzeczy ktore dadza tak naprawde ten cały efekt : dywanu, lampki, naklejek , firanek ale ja juz I tak mam taka radoche

Załącznik 5343759 łozeczko jak łóżeczko , fajne tylko to ze ma opcje łòżka dla wiekszego dziecka po zdjeciu panela z szczebelkami.
Zdziwilo mnie to ze zaden szczebelek nie jest wyjmowany

Załącznik 5343762 przewijak. Planuje na poleczki kupic takie wiklinowe koszyczki . Trzymać w nich kosmetyki , pieluchy I inne .

Załącznik 5343763 a tu szafa I kratownica . To I to z odzysku . Nie wiem czy widac ale do wymienilam uchwyty z szafy na sòwki I Od razu lepiej.
Do kratownicy czekam na takie plastikowe cztery pudła , takze bedzie bardziej praktycznie.
Przede wszystkim za Pebble! Szkoda, że za 36 się nie udało, ale 56 to i tak mega dobra cena

A pokoik piękny! I łóżeczko jakie! Jak dla księżniczki
To jest standardowe 120x60, czy większe?
My łóżeczko będziemy mieli kątem w sypialni, nie ma szans ani na przewijak, ani nawet na żadną komódkę, żeby kosmetyki obok postawić Będę szukać jakiegoś organizera na łóżeczko.
I wczoraj podjęliśmy decyzję, że na razie nie kupimy ochraniacza. Zobaczymy, jak to w praniu będzie wyglądać, kupić zawsze zdążymy

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:08   #2372
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość

O kurczę, jeszcze tylko 2 miesiące Ale Ty jesteś dobrze przygotowana, zwarta i gotowa !

Ha ha, obierałam ziemniaki i nagle zaczęło mnie kręcić w nosie i od 15 minut kicham jak szalona Jakaś nowa alergia czy coś
NO bardzo
Ale gdzieś w środku mam nadzieje że urodze chociaż 2/3 tygodnie wcześniej
Dziewczyna z lipcowek , ( MIESZKA TU W UK - dlatego się tak czasem interesujemy co u mnie czy u niej ) poszła ponad tydzień po terminie na wywołanie . W sobote ja przyjęli na oddział , dali co trzeba na wywołanie. I się zaczęło , 2 cm rozwarcia , skurcza raz 4 minutowe , za chwilę totalnie zanikają . Dzis jest poniedziałek , ona od dwóch dni praktycznie nie śpi , ale rodzić tez nie rodzi .. Jak dziś się nie rozkręci to może jej zrobia jutro cesarkę , bo póki co stan dziecka jest idealny i nie widza takiej potrzeby .
Masakra
Dlatego ja się modle o porod z zaskoczenia

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Właśnie Trele, teraz nie szalej bo jeszcze sobie przyśpieszysz....czekaj spokojnie te 61 dni, matko kochana, przecież to zleci nie wiemy kiedy....
Tutaj największe gaduły zdążą założyć dwa wątki i się mniejsze gaduły ( wskazuje na siebie ) pogubią.....

Ja teraz zaczynam obierać kartofle może też dostanę uczulenia....

)
Dziękuje , bardzo mnie pocieszacie
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a mojej siostrzenicy wykluł się dino. Jaki słodki małe są zachwycone, chodzą z nim i się nim opiekują nad wodą w sobote dawały czadu. co weszł do wody to - siku, kupa, jeść, siku, jesc, pić :MDLEJE: ale było fajnie
A ja czytam i myślę ; co ? Urodziła ? Dino ?
Cytat:
śliczny Majeczkowy pokoik a jaką bbedziesz miała pościel? prześcieradełko i ochraniacz? bo najpierw spiworek prawda?
Pościel mam taką jaśniutka , niby fiolet ale prawie jak biel . W zestawie jest tez ochraniacz i kocyk i prześcieradełko chyba też .
A ja i tak planuje pierwsze dwa trzy miesiące mieć Majeczke na noc w naszej sypialni w mojżeszowym koszu , i tam będzie spała w spiworku .

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:11   #2373
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Trele piekny pokoik i rzeczywiscie widac ze niezle się zorganizowalas

Ryba co do siostry.. To wiem od swjej kolezanki ze jak bedziesz naciskac, zmuszac zeby się rozstali to tylko moze byc gorzej moja kolezanka tez tak na siostre naciskala az ona pewnego dnia nie informujac nikogo po prostu uciekla z domu do starszego faceta..

Znalazlam inna krawcowa jupi ta bez zadnego marudzenia powiedziala ze zrobi mi to co chcialam i na weselicho suknia bedzie

Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:11   #2374
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Szalone!! Nie mam szans Was nadrobić!!

Byłam dziś na wizycie i nie usłyszałam nic dobrego. Infekcja dróg moczowych nawróciła, w dodatku Bejbziol się obrócił i ma położenie miedniczkowe- kolankowe. Co prawda z przyczyn neurologicznych będę mieć cesarkę, ale to położenie jest zwyczajnie niewygodne dla nas obojga. I macica mi potężnie nerkę uciska. Muszę iść do urologa bo jest możliwość kamienia a nawet zatorowości

Miałam skurcze w poczekalni i zrobili mi ktg. Jak się okazało mam skurcze 60% i w razie mocniejszych- Izba Przyjęć, żeby powstrzymywali akcję porodową. Szyjka też skrócona, ale zamknięta. W ogóle lekarz chciał mnie położyć do szpitala, bo morfologia mi strasznie spadła, ale ja się uparłam, żeby mi dał ostatnią szansę. Po obciążeniu glukozą miałam też nieznacznie powyzej normy, więc do powtórki. I dostałam dodatkowo Tardyferon-fol to związek żelaza i za trzy tygodnie do kontroli.

Jest niesamowicie gorąco, o czym pewnie wiecie Siedzę z nogami w zimnej wodzie, w samych majtkach i obok wentylatora To pomaga
ojej, Nasturcja uważaj na siebie kochana!

zmieniłam koncepcję pokoiku małej.. zamiast całego wytapetowanego w sówki pomyślałam, że wytapetujemy ścianę przedzielającą małej pokój i nasza sypialnię, a resztę ścian pomalujemy na taki kolor jak w załączniku (w tym pierwszym zdjęciu ten delikatny fiolet)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dekoria_kolekcja_Isabelle_fiolet.jpg (35,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg farba-lateksowa-akrylit-w-25l-magiczny-fiolet-318626.jpg (16,6 KB, 9 załadowań)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:18   #2375
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
NO bardzo
Ale gdzieś w środku mam nadzieje że urodze chociaż 2/3 tygodnie wcześniej
Dziewczyna z lipcowek , ( MIESZKA TU W UK - dlatego się tak czasem interesujemy co u mnie czy u niej ) poszła ponad tydzień po terminie na wywołanie . W sobote ja przyjęli na oddział , dali co trzeba na wywołanie. I się zaczęło , 2 cm rozwarcia , skurcza raz 4 minutowe , za chwilę totalnie zanikają . Dzis jest poniedziałek , ona od dwóch dni praktycznie nie śpi , ale rodzić tez nie rodzi .. Jak dziś się nie rozkręci to może jej zrobia jutro cesarkę , bo póki co stan dziecka jest idealny i nie widza takiej potrzeby .
Masakra
Dlatego ja się modle o porod z zaskoczenia

Dziękuje , bardzo mnie pocieszacie

A ja czytam i myślę ; co ? Urodziła ? Dino ?

Pościel mam taką jaśniutka , niby fiolet ale prawie jak biel . W zestawie jest tez ochraniacz i kocyk i prześcieradełko chyba też .
A ja i tak planuje pierwsze dwa trzy miesiące mieć Majeczke na noc w naszej sypialni w mojżeszowym koszu , i tam będzie spała w spiworku .
Trele- mimo wszystko lepiej żeby nie za wcześnie ten poród- życzę Ci o czasie!! ale szybkiej akcji

jak były w tym Zatorlandzie to kupiły sobie jajo dinozaura ( takie zabawkowo ) i trzymały w wodzie i to jajo pękało i powoli wykluwał się maly dinozaur który w btej wodzie rośnie no i takie podjarane tym że masakra..

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Trele piekny pokoik i rzeczywiscie widac ze niezle się zorganizowalas

Ryba co do siostry.. To wiem od swjej kolezanki ze jak bedziesz naciskac, zmuszac zeby się rozstali to tylko moze byc gorzej moja kolezanka tez tak na siostre naciskala az ona pewnego dnia nie informujac nikogo po prostu uciekla z domu do starszego faceta..

Znalazlam inna krawcowa jupi ta bez zadnego marudzenia powiedziala ze zrobi mi to co chcialam i na weselicho suknia bedzie

Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
no własnie moja mi właśnie powiedziała że jak bede próbować coś robić to ona zabierze rzeczy wyjdzie i nie wróci...
DAJCIE MI SWOJE MOCE CO BY SIĘ ODKOCHALA
Stary 2013-07-29, 14:21   #2376
Kociak85
Zadomowienie

zwariowane-serduszko, co do kuchni - ja bym wybrała zdecydowanie jasne meble i do tego np turkusowe ściany albo limonkowe albo przynajmniej niektóre z nich w takich kolorach. Ale to jeśli lubisz dość odważnie

nasturcja, no to musisz dbać o siebie teraz!

Trele, super mebelki i wszystko do siebie pasuje

Ja wróciłam ze sklepów i już wiem więcej...
Jeśli chodzi o łóżeczka: generalnie zbyt wielkich różnic to nie ma między nimi. Standardem teraz są wyciągane 2/3 szczebelki, 3 poziomy wysokości, ewentualnie ściągana ścianka z jednej strony. Jeśli chodzi o jakość wykonana to łóżeczka te firmowe na oko są bardzo podobne. Jedyne co wiem, to np nie zdecydowałabym się na łóżeczko w grawerem/rzeźbieniem w kształcie misia czy innych zwierzątek, bo te rzeźbienia zazwyczaj są kijowo wykonane. Chyba najważniejsze żeby całe łóżeczko i zastosowany lakier miały atesty. Ja przynajmniej na to patrzyłam.
Suma sumarum ja się chyba zdecyduję na takie jak na tej aukcji:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...357174646.html
I tam na tym białym boku znajdzie się jakaś zwierzątkowa naklejka I do tego zainwestuję chyba w materac kokosowo-lateksowy.
Dobra, uciekam pomóc mężowi przy obiedzie.
Stary 2013-07-29, 15:04   #2377
ryba91
Zakorzenienie

mogłoby trochę popadać, tak chwilkę, żeby sie lepsze powietrze zrobiło
Stary 2013-07-29, 15:05   #2378
lineczka1989
Zakorzenienie

gdyby któraś chciała:
http://tablica.pl/oferta/kolyska-dre...tml#553e99d5e2
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-kl...tml#553e99d5e2
http://tablica.pl/oferta/lezaczek-bu...tml#867d7d8a85
http://tablica.pl/oferta/lezaczek-bu...tml#ffda8af91a

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-29 o 15:08
Stary 2013-07-29, 15:08   #2379
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
mogłoby trochę popadać, tak chwilkę, żeby sie lepsze powietrze zrobiło
O tak mogłoby u nas podobno mają być burze dzisiaj , ale ja mieszkam ok 10 km od jezior które przeważnie ściągają wszystkie burze i deszcz a u nas nic
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:08   #2380
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi już kręgosłup dokucza od tych bimbałków
Mi też od bimbałków i od brzucha

Cytat:
No dobra .. Bo na tel nie mogłam sie zalogowac a pozniej czaiłam na aukcje I wygrałam Maxicosi pebble z spiworkiem na zimniejsze dni - co bedzie mi bardzo potrzebne tutaj juz w pazdzierniku. Nòwka za 56£ I to w ostatnich sekundach ktos podbil stawke bo juz prawie go miałam za 36£.

A teraz Majeczkowy pokoik szału nie ma , kazdy mebel z innej parafi , brakuje jeszcze mnostwa rzeczy ktore dadza tak naprawde ten cały efekt : dywanu, lampki, naklejek , firanek ale ja juz I tak mam taka radoche

Załącznik 5343759 łozeczko jak łóżeczko , fajne tylko to ze ma opcje łòżka dla wiekszego dziecka po zdjeciu panela z szczebelkami.

Załącznik 5343762 przewijak. Planuje na poleczki kupic takie wiklinowe koszyczki . Trzymać w nich kosmetyki , pieluchy I inne .

Załącznik 5343763 a tu szafa I kratownica . To I to z odzysku . Nie wiem czy widac ale do wymienilam uchwyty z szafy na sòwki I Od razu lepiej.
Do kratownicy czekam na takie plastikowe cztery pudła , takze bedzie bardziej praktycznie.

Jestem z siebie dumna bo pokoik ma 1,65cm na 3.30cm I na zdjeciu tego nie widac ale jest naprawde malutki a nam udalo sie go tak zagospodarowac ze jeszcze sporo miejsca zostalo )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bardzo mi się podoba pokoik Majeczki

Cytat:

Byłam dziś na wizycie i nie usłyszałam nic dobrego. Infekcja dróg moczowych nawróciła, w dodatku Bejbziol się obrócił i ma położenie miedniczkowe- kolankowe. Co prawda z przyczyn neurologicznych będę mieć cesarkę, ale to położenie jest zwyczajnie niewygodne dla nas obojga. I macica mi potężnie nerkę uciska. Muszę iść do urologa bo jest możliwość kamienia a nawet zatorowości

Miałam skurcze w poczekalni i zrobili mi ktg. Jak się okazało mam skurcze 60% i w razie mocniejszych- Izba Przyjęć, żeby powstrzymywali akcję porodową. Szyjka też skrócona, ale zamknięta. W ogóle lekarz chciał mnie położyć do szpitala, bo morfologia mi strasznie spadła, ale ja się uparłam, żeby mi dał ostatnią szansę. Po obciążeniu glukozą miałam też nieznacznie powyzej normy, więc do powtórki. I dostałam dodatkowo Tardyferon-fol to związek żelaza i za trzy tygodnie do kontroli.

Jest niesamowicie gorąco, o czym pewnie wiecie Siedzę z nogami w zimnej wodzie, w samych majtkach i obok wentylatora To pomaga

Odpoczywaj i dbaj o siebie kochana...

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ojej, Nasturcja uważaj na siebie kochana!

zmieniłam koncepcję pokoiku małej.. zamiast całego wytapetowanego w sówki pomyślałam, że wytapetujemy ścianę przedzielającą małej pokój i nasza sypialnię, a resztę ścian pomalujemy na taki kolor jak w załączniku (w tym pierwszym zdjęciu ten delikatny fiolet)
Fajny kolorek

A ja zjadłam rosołek i zdążyłam już się przy nim ugotować...
więc teraz leże i się chłodzę przed wentylatorem...

P.S U Nas już dziś 2 razy padało...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-29 o 15:09
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:10   #2381
Olenka_24
Zadomowienie

Fajna ta kołyska pierwsza Lineczka już lepszy humor ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 15:11   #2382
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Lineczka już lepszy humor ?
tak średnio

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-29, 15:12   #2383
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

P.S U Nas już dziś 2 razy padało...
Ale Ci zazdroszczę tego deszczu Skąd jesteś ? U nas ani kropli
Stary 2013-07-29, 15:15   #2384
lineczka1989
Zakorzenienie

u mnie tez nei zapowiada się na jakikolwiek deszcz.. a na stacji pogody mi się pokazuje że jest zachmurzenie i słońce tylko wygląda zza chmur

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-29, 15:16   #2385
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Temperatura też nie jest zła bo 27 stopni i brak słoneczka, ale przez to że mam nagrzaną całą chatę da się jeszcze odczuć ostatnie upalne dni...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:17   #2386
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też nic a nic...
Stary 2013-07-29, 15:20   #2387
lineczka1989
Zakorzenienie

już mnie tyłek od siedzenia boli.. idę się położę trochę

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-29, 15:30   #2388
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Możecie mnie nie dobijać.....proszę to ja tutaj zastanawiam się jak zostać z powiększonym rozmiarem B a Wy mi tutaj chcecie opuścić szeregi cycko.....we.
No wiecie co?!

Z jednej strony za zdroszczę zazdroszczę...z drugiej jednak strony nie. Ech- nie dogodzi się kobiecie.
Mam to samo
Cytat:

Jestem z siebie dumna bo pokoik ma 1,65cm na 3.30cm I na zdjeciu tego nie widac ale jest naprawde malutki a nam udalo sie go tak zagospodarowac ze jeszcze sporo miejsca zostalo )

Przepiekene zakochałam się!

Cytat:
już mnie tyłek od siedzenia boli.. idę się położę trochę
a mnie od lezania

Dzis caly dzien jem, cos slodkiego leze mysle o tym co tu piszecie ale nie chce mi sie wstac

Jutro jadę na wizytę u ginekologa usg i pewnie skierowanie na krzywa cukrowa:yyy:

caly czas mysle o porodzie i bolu tak sie boje... nie wiem co sie dzieje! w dodatku leniuszek nie obrocil sie jeszcze glowka w dol
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:31   #2389
ktosiula
Wtajemniczenie

Siedzę z nogami w misce z zimną wodą i jest mi trochę chłodniej. Wypiłam już dzisiaj 2 litry wody. Muszę się zebrać i ugotować na szybko obiad bo znowu mi czytanie forum &frac34; dnia zajęło. Zrobie piersi, ziemniaczki i kalafiorka.
Widzę, że nie ja jedna miałam ciężką noc. Zapomniałam jeszcze dodać do tropikalnych temperatur w nocy, tropikalne komary które tak mnie pogryzły, że mam bąbel na bąblu! L Ciekawe czy dzisiejsza noc też będzie taka ciężka..

Basia a jak u Ciebie? Bóle przeszły? Byłaś na IP? Daj znać!
Ryba a w Katowicach jaki szpital bierzesz pod uwagę? Bo ja chcę rodzić u Bonifratrów.
Lineczka mnie się wydaje, ze cały pokój w tych sówkach to za dużo. Ja bym zrobiła jedną ścianę w tapecie, reszte pomalować. Ja się psikam tymi aerozolami na komary. W przeciwnym razie byłabym jednym wielkim bąblem. Mam nadzieję, że to nie szkodliwe dla bejbika.
Kociak gratuluję zdrowej córeczki!
Mya dobrze, że to fałszywy alarm. I grzybka Ci wyleczą porządnie
Kabriela jakie masz te wyniki morfologii konkretnie? Ile masz wzrostu i ile przybrałaś w ciąży? Na szybko sobie policzyłam że jesteś w 25/26 tyg tak? To jakaś niska waga małej… Skoro masz taką tragiczną morfo to niech Ci dożylnie dadzą żelazo. No i jak lekarz tak proponuje to lepiej się połóż na obserwację.
Firjal współczuję cukrzycy, jesteś słodką mamą Daj znać co tam Ci powiedzieli w poradni, czy tylko dietka czy insulina też.
Trele gratuluję pokoiku! Jest piękny! Łożeczko zabójcze! Szkoda, że nie ma wyjmowanych szczebelków! Jak przyjdą dodatki/pierdółki to będzie boooosko!
Rybka gratki za zakupy! A z siostrą ciężka sprawa. Widzę, że faktycznie ten koleś ma nierówno pod sufitem. No i współczuje samopoczucia. Dzisiaj już Ci lepiej? Wysokie masz to ciśnienie, mierz regularnie i idz do lekarza.
Ja na grillu tez przez chwilę się źle poczułam, jakieś mroczki przed oczami i takie ogłuszenie, ale 5 minut leżenia w domku pomogło i później do samej nocy byłam na najwyższych obrotach.
Oj Nasturcja, kiepskie wieści. A na skurcze Ci coś dali? Dmuchaj na siebie i odpoczywaj .

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie 2 w życiu zdjęcie gołego brzucha
Jakoś gołe brzuchy innych ciężarówek wyglądają dużo lepiej niż mój
Nie widzę ani jednego pryszcza i ani jednego rozstępu! A żyły mam 3 razy bardziej widoczne niż Ty. Nie narzekaj :P Piękny brzuszek i ładny ma kształt!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:32   #2390
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Temperatura też nie jest zła bo 27 stopni i brak słoneczka, ale przez to że mam nagrzaną całą chatę da się jeszcze odczuć ostatnie upalne dni...
u mnie w tej chwili 48, 6 nie wytrzymuje !
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:32   #2391
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja własnie mam taki na sobie,zamiast stroju kąpielowego w który już moje cycuchy się nie mieszczą wychodzą bokami

Ale macie szczęście co rusz to coś wygrywacie.Fajnie

Mya Skąd ty wzięłaś takiego dorodnego grzybolca?
No mówię wyhodowałam.... A poważnie to podejrzewam, że od kąpieli w morzu...
Cytat:
U mnie dziś 32 tydzień . 61 dni do porodu

Ta foto tapeta jest piękna a szafki jaśniejsze bardziej mi się podobają ..

Co się znowu dzieje ?

Mi tez się wydaje ze jak siostra ma 20 lat to jest nie przegadasz . Sama się musi obudzić , Ty raczej nic nie zdziałasz , a tylko popsujecie sobie relacje ..

Dobre pytanie. Ja tutaj widziałam właśnie te drugie , i zadnych innych wiec nie wiem czy to takie maja być ?

Mysle ze u niej problemem jest jakiś popier**** mąż to on powinien jej zapewnić co najmniej kase na wszystkie badania , a nie wypominać co rodzice dali a ona przechulała. I on się wyprowadza z tego powodu majac jedno dziecko a drugie w drodze Pajac jakiś , a ona powinna mu pomóc spakować walizki i niech wypier***

przeskakuje na tel to te fotki Wam pokaze ,,
całokształt się dzieje ogólnie Ale Ulka zdrowa i to najważniejsze!

Ależ piękne meble a łóżeczko:slinka:
Cytat:

ojej to trzymam kciuki za poprawę!

Dziewczyny, chadzam se do kibelka i słyszę płacz dzidziusiów i tak mi się marzy,żeby ta moja Ulka była już ze mną

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:37   #2392
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

za wszystkie tyg, trymestry i miesiące...

Zmęczona juz jestem....

Co do majteczek, top jak kupowałam w aptece te dodatkowe, to farmaceutka mi powiedziała, ze spokojnie sobie mozna je przepierac w szpitalu i szybko schną....

A jak byl obchod to też chodziły pielęgniarki, zeby ściągać majtki... Ja przy lekarzu sciagalam je jak chciał zobaczyc krocze

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:42   #2393
Kabriela
Zadomowienie

Lineczka chcesz Marsa? Na pocieszenie bo ja właśnie mam dwa więc mogę się podzielić...

POKOIK JEST FANTASTYCZNY
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:42   #2394
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ryba a w Katowicach jaki szpital bierzesz pod uwagę? Bo ja chcę rodzić u Bonifratrów.
Bardzo fajny szpital. Bylam zadowolona z niego gdy rodziłam

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-29, 15:49   #2395
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Lineczka mnie się wydaje, ze cały pokój w tych sówkach to za dużo. Ja bym zrobiła jedną ścianę w tapecie, reszte pomalować. Ja się psikam tymi aerozolami na komary. W przeciwnym razie byłabym jednym wielkim bąblem. Mam nadzieję, że to nie szkodliwe dla bejbika.
dlatego zrezygnowałam z całego pokoju w sówki to po pierwsze, a po drugie wydać 300 zł na tapetę mi się nie uśmiecha
Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
u mnie w tej chwili 48, 6 nie wytrzymuje !
u mnie w cieniu jest 36,2 a na słońcu od strony mamy 36 u mnie w mieszkaniu juz słońca nie ma :P
Cytat:
Lineczka chcesz Marsa? Na pocieszenie bo ja właśnie mam dwa więc mogę się podzielić...
nie dziękuję, nie mam chęci na słodkie :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-29, 15:52   #2396
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a to jechałaś przed 23 czy już po, bo wydaje mi się, że to jakoś po 23 było... choć nie pamiętam czy pisałaś...
bo po 23 to już nie powinni pstryknąć fotki (chyba, że jakieś ograniczenie jeszcze było)

dzień dobry

pojechaliśmy wczoraj ze znajomymi na odkryty basen potem na kebaba na kolacje

ja cie ale miałam sen...

śniło mi się, że dzieciątko tak szalało w brzuchu, że było widać całą buźkę, rączki...
coś jak tu
Załącznik 5343470
Jechałam po 21 w terenie zabudowanym więc dopuszczalna prędkość 50km/h

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Siemka, a u nas padało caaaaałą noc i mogłam spać
Jest pochmurno, ale duchota sie zaczyna
Jutro może mnie wypuszczą, bo czekają na wyniki posiewu, żeby wiedzieć jakiego grzyba tam dokaldnie złapałam, ale ordynator powiedziała, że niezłego sobie wychodowałam
Trzymam żeby Cię dzisiaj wypuścili, bo co jak co ale we własnym domu najlepiej

Cytat:
coś Ryby nie ma.. miała być dzisiaj ok 10 chyba, że próbuje nadrobić weekend :P

w ogóle zapomniałam się pochwalić, że mój TŻ zaakceptował mój kosztorys rzeczy które trzeba kupić/ zrobić przed porodem, więc jestem szczęśliwa bo najpierw marudził, że za dużo kasy wydamy, a teraz na to poszedł więc jak dobrze pójdzie to w sierpniu czeka nas wielka odmiana chałupy w środku może nie całej, bo kuchnia i salon na razie zostawiamy w spokoju

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=707297 mają ludzie problemy... też bym chciała dostać taką kasę więc wydałabym na wyprawkę CAŁĄ i jeszcze by mi zostało...
Ależ Ci się udało z tym że się TŻ zgodził

Co do tego linku... współczuję lasce męża i teściów

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Śliczny brzuszek, nie wydziwiaj!

Witam serdecznie, OFICJALNIE POZOSTAŁY MI RÓWNIUTKIE 3 MIESIĄCE DO PORODU ( o ile poród będzie w wyznaczonej dacie )

Bardzo się cieszę, ale z drugiej strony tak dużo rzeczy zostało do zrobienia, że nie ogarniam

Zaliczyłam dziś spacerek do hurtowni budowlanej w celu zapłacenia fakturek i w połowie drogi zaczęłam odpadać, a to było o 9 rano nie wychodzę z domu do 18!
Mam na dziś bardzo ambitne plany, zobaczymy co z tego będzie

Polecacie jakiegoś fotografa do sesji noworodkowej w okolicach Wrocławia/Opola?

Chciałam Wam wrzucić zdjęcie brzuszka, ale za cholere nie mogę złapać ostrości i nie chce wyjść :<
Gratuluję wkroczenia w III trymestr

Cytat:
własnie sobie załatwiłam karton chusteczek nawilżanych, karton wacików większych dla małej i zapas patyczków do uszu za free :P
Ale Ci dobrze
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:55   #2397
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Odpoczywaj! Odpoczywaj! Odpoczywaj! Lepiej zeby zadnej akcji nikt nie musial powstrzymywac

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-29, 15:57   #2398
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Jechałam po 21 w terenie zabudowanym więc dopuszczalna prędkość 50km/h

Aaa to wszystko jasne.jakos ubzduralam sobie ze to ozniej bylo

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-29, 15:57   #2399
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
gdzie????? kobieto ja to mam tyle rozstępów z pierwszej ciąży, że jak tygrysica wyglądam hehehehe

mi w pierwszej ciąży śniło sie, że synek wyglądnoł z brzuszka tż mówi żeby go juz wyjąć a ja że nie niech jeszcze sie schowa i podrośnie i wiecie co, że podobny jest do tego dzidziusia ze snu hehehehhe

wczoraj Nikolcia mnie tak skopała wieczorem aż mnie bolały te kopniaki hhehe
Ojjj mam rozstępy... Białe i czerwone Na boczkach, na cycuchach i na biodrach

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja już po weekendzie ale powiem Wam że był ciężki, nie wiem jak ja go już przeżyłamTylko jeszcze burdel w domu pozostał,normalnie sajgon, pełno prania, chyba więcej u mnie w domu nie będzie takich imprezA ja nie mogę dojść do siebie, pogoda mnie wymęczyła, chociaż nie wystawiałam się za bardzo na słońce, ale ta temperatura mnie dobija, dobrze że dziś jest troszkę lżej.
Rybka pokaż siostrze tego smsa, gdyby ktoś napisał tak do mojej rodziny to bym...Nieważne czy to chłopak narzeczony czy kto to , może jak zobaczy smsa że takiego wysłał do Ciebie to może zrozumie?

Dziś mąż zaskoczył mnie z rana wielkim bukietem kwiatów
Muszę się zabrać za sprzątanie..
Gdzie Ty takiego męża znalazłaś ?
Czyżbyś sobie czymś zasłużyła ?

Cytat:
nooo to sporo już masz dla maluszka

co do siostry i jej "chłopaka" mi sie wydaje, że tacy ludzie, rzadko się zmieniają, więc próbuj gadać siostrze przy każdej okazji, że narobi sobie problemów przez taki związek może w końcu do niej dotrze

przegapiłam wczoraj swoją studniówkę! zostało mi 99 dni do porodu
z okazji studnióweczki !

Cytat:
Witam,

miałam być kolo 10 tej ale jakoś problemy mnie zatrzymały.

nie nadrobiłam- wybaczcie. MAM JAKĄŚ MASAKRE W MÓZGU, w życiu...

GRATULUJĘ kolejnych tygodni i miesiacy za wizyty
czy Basiaaaa i Zuziak się odezwały?

Ja w piątek myślalam że umrę, miałam takie skurcze a potem jeszcze doszło kłucie w okolicach serca... nie mogłam oddychać normalnie. poleżałam i po jakiejś godzince przeszło . w sobote byłam nad wodą- było fajnie, ale wcale nie było takiego upału jak wcoraj czy dzisiaj... nie opaliłam się, a tylko mnie głowa tak bolała ze masakra. chyba od słońca.. mąż robił mi okłady..
wczoraj bylam z zakupkach, brakuje mi dla dzidzi jeszcze
łóżeczka materacyka, pościeli, pampersów, butelek i termometra i dla mnie wszystko do szpitala, bo wczoraj z tych rzeczy nic nie kupiłam upiłam kilka różnych firm. np,. nivea czy babydream czy jakoś tak. Z Johnsona też kupiłam kila rzeczy, moja mama była z tych firm zachwycona, aczkolwiek powiedziała ze zależeć to bedzie od małego wiec nie wdawałam majątku, Ogólnie zapłaciłabym 140 zł ale z Kartą rossne dałyśmy 129 ;D chustczki te rossmanowskie- babdream całkiem całkiem, jedne op. mam z pampersa i jedne z nivea do tego . kupiłam też smoczki, z róznych firm i tych tańszych i z nuka, a z aventu planuje kupić jak żaden się nie sprawdzi, ew. przy kupnie butelek bede sie orientwać
... wczorja była teściowa ze szwagrieką i o dziwo było pozytywnie ;D

największym moim zmartwieniem jest to, że moja siostra zadaje sie z kryminalistą, ma 20 lat i nei wiem jak jej go wybić z głowy ( on ma 36) a o tym że szuka go policja dowiedziałąm sie przypadkiem ....masakra jakaś. Jestem zła na siebie bo nie wiem co mam robić, czy mam to olać i czekać na rozwój wydarzeń, czy jak ...najgorsze jest to że każdy mówi ze patrze stereotypowo bo przecież ludzie się zmieniają ale kurcze!!!!!! wiem, każdy popełnia błędy ale no kur.wa. Weźcie mnie zabijcie, ale ja nie mogę dopuścic do takiego związku !!!

Jestem załamana tym wszystkim, mam dość i nie chce mi sie nic. nie mam ochoty nawet dzisiaj otwierać tego zasranego punktu. Porobiły mi się zajady i boli czy wszystko musi być tak popieprzone? no proszę ... nie mam sił...

DOBRA KONIEC GLĘDZENIA.
ominęło mnie coś ważnego, oprócz wyśmienitego jedzenia? pizza,kebaby,chipsy,czeko lady..

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Mya- pewnie jutro Cię wypuszczą!! Oby

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Zostalo mi 80 dni do porodu
Rybko u Ciebie ani chwili spokoju nie ma, jak nie jedno to drugie...
Co do sprawy z siostrą, siłą nic nie zdziałasz. Przede wszystkim do akcji powinna wkroczyć Twoja mama, przecież to ona ma najwięcej do powiedzenia... Mam nadzieję że siostra się w porę opamięta

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Witam się w 26 tygodniu (25t 1d) i uciekam nadrabiac bo nie bylo mnie caly weekend, bo na biwaczku siedziałam
za tydzień
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:57   #2400
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
ale piękny Trele, wcale nie widać że każdy mebel z innej parafii super, na prawdę mi się podoba

a ja mam zły humor i ryczę przez cały czas
Dziekuje!
A ty nie rycz bo dziecko bedziesz miała ryczace I potem dopiero bedziesz ryczec )

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości