Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-29, 20:12   #4291
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Hejka mam szybkie pytanka:
-ile zajmuje opanowanie prawidłowego wiązania chustą - chodzi mi o to jedno co Wy wszystkie motacie.. nie wiem jak to się nazywa - kieszonka moze??

-Podrzuci ktoś linka na youtube z instruktażem??

-Jak długo mogą utrzymywać się skutki poszczepienne? Mamy szczepienie w piątek, a w poniedziałek chcemy jechać na wakacje.. co prawda w Polsce, ale lepiej zeby mu już wszelkie chorowanie przeszlo.. i teraz nie wiem co robic... jeszcze nic nie zarezerwowałam.. czy jeszcze jakoś odczekać?/ czy zaszczepić tylko na żółtaczke?

-Co powinnam wziąść dla dziecka w góry? jedziemy prawdopodobnie nad Solinę..poza standardowymi- pieluchami, ubraniami, butelką na wodę, chusteczkami, ręczniczkiem...BTW jak takie dziecko umyć jak tam będzie tylko prysznic i to pewnie bez brodzka?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:19   #4292
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
kciuki macie zapewnione

ciężko jest patrzeć na dzieciątko , które tak się męczy

obserwuj reakcje po debridacie- u mojego przez tydzień była znacząca poprawa, potem kolki pojawiły się ze zdwojoną siłą
Dokladnie u mnie po 2-3 dniach byl hardcor

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
o 19 wróciliśmy i dałam jej Debridat i zasnęła i śpi do teraz. Mam nadzieję, że dziś nie będzie ataku. Tak mi szkoda tej dzieciny. Takie maleństwo a już tak musi cierpieć.
Przepraszam, że nie odwołuje się do postów ale jestem kłębkiem nerwów. Dzięki za współczucie, rady i słowa pocieszenia.
3majcie kciuki, żeby te leki pomogły. Wizażowe kciuki są magiczne
Trzymam kciuki

U nas dalej sauna mlody spal juz przed 20 ale sie obudzil to dalam mu mleczka troche i kieam mam nadzieje ze zasnie bo tz w nocy wraca... A i usmiecha sie do szafki wiszacej na scianie heee

A dziewczyny ogladalyscie sie juz za krzeselkami do karmienia¿ ja chcialam uzywany ale ludzie wolaja od 100 do nawet 200 zl i zazwyczaj bez szelek wiec chyba nowy kupimy dzisiaj ogladalam.z Caretero i sa po 235 zl i chcialabym wrzesien -pazdziernik juz miec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
-ile zajmuje opanowanie prawidłowego wiązania chustą - chodzi mi o to jedno co Wy wszystkie motacie.. nie wiem jak to się nazywa - kieszonka moze??

-Podrzuci ktoś linka na youtube z istruktażem??

-Jak długo mogą utrzymywać się skutki poszczepienne? Mamy szczepienie w piątek, a w poniedziałek chcemy jechać na wakacje.. co prawda w Polsce, ale lepiej zeby mu już wszelkie chorowanie przeszlo.. i teraz nie wiem co robic... jeszcze nic nie zarezerwowałam.. czy jeszcze jakoś odczekać?/ czy zaszczepić tylko na żółtaczke?

-Co powinnam wziąść dla dziecka w góry? jedziemy prawdopodobnie nad Solinę..poza standardowymi- pieluchami, ubraniami, butelką na wodę, chusteczkami, ręczniczkiem...BTW jak takie dziecko umyć jak tam będzie tylko prysznic i to pewnie bez brodzka?
Umyjecie w wiaderku albo miske wezcie
Podziwiam was za odwage z takim maluszkiem i to jeszcze w gory

A odczyn poszczepienny do 3 dni , ale lepiej sie nastawcie ze nic jemu nie bedzie jak ma byc to do pn przejdzie oby nie bylo
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:20   #4293
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:

ja wiążę kieszonkę-za pierwszym razem szło powoli z patrzeniem w instrukcję dołączoną do chusty, za drugim już większość pamiętałam tylko miałam problem z odpowiednim dociągnięciem, i po trzecim razie motam bez większych problemów technicznych

ja bym brała tylko rzeczy standardowe a Wojtuś ewentualnie będzie wchodził pod prysznic z jednym z was jak nie znajdziecie jakiejś miednicy do kąpieli

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2013-07-29 o 20:21
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:23   #4294
Veronic
Wtajemniczenie

banka- ja chyba kupię krzesełko z ikei (jak kiedyś przy okazji będę w poznaniu albo w gdańsku )
mamy malutką kuchnię i nic większego się nie zmieści
bo niektóre krzesełka to są niezłe byki;p
a krzesełko z ikei jest małe no i tanie

justi- tak mam zamiar karmić dłużej niż do pół roku

sharp- sukieneczki śliczne <zazdroszczę>

==
W śpi ja idę się ogarniać i też spać

dobrej nocy

==aaa Wojtuś dziękuje ciociom za brawa
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:23   #4295
sharpnowaja
Zakorzenienie

Magiusia ja małej daję herbatkę rumiankową z hippa i robię małą łyżeczkę na 120 ml a jak chce więcej pić to tylko woda przegotowana. I pije bardzo chętnie.

Justi dzięki już sobie doczytała. Też będę małej dawała jedzonko do łapki ale to chyba dopiero jak pół roku skończy.
Stary 2013-07-29, 20:29   #4296
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Justi dzięki już sobie doczytała. Też będę małej dawała jedzonko do łapki ale to chyba dopiero jak pół roku skończy.
no wcześniej chyba lepiej nie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:29   #4297
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

banka mi się podobały takie http://allegro.pl/krzeselko-4baby-fr...402397105.html ale w końcu na chrzciny dostaniemy takie http://allegro.pl/a-krzeselko-do-kar...333961296.html braciszek ma takie i są bardzo zadowoleni. Oglądnęłam u nich i stwierdziłam że jest ok

zmykam spać, miłej nocki życzę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 20:30   #4298
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Innocence brawa za postępy

Magiusia u nas mleczko hipp się nie sprawdziło

No to kiecki będą tutaj:
ta pojedyncza to na chrzest ale w rzeczywistości jest o wiele wiele ładniejsza.
http://obrazki.elektroda.pl/6371083000_1375123917.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/7997154700_1375124114.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/6036174900_1375124334.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/7905401900_1375124442.jpg
Sukienki śliczne.
A które hipp mieliście? I jakie były objawy niesprawdzenia?

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
używamy na zmianę z pampersami, fajne są

jakoś się udało
najpierw dostawał koperkowy granulat, pił. potem kupiłam koperek ekspresowy, to już nie bardzo. a jakoś 1,5 miesiąca temu zaczęliśmy na spacery brać wodę, jak mu było gorąco to pił, a teraz jak marudzi to najczęściej o wodę nie o mleko
Cytat:
Magiusia ja małej daję herbatkę rumiankową z hippa i robię małą łyżeczkę na 120 ml a jak chce więcej pić to tylko woda przegotowana. I pije bardzo chętnie.

Hmm...no mam nadzieję, że mój też się przestawi. Ja też póki co próbuję mu wcisnąć rumiankową ( mam wrażenie, że koperkowa nie służy), ale idzie mu średnio, tak śmiesznie się krzywi. Ale popróbuję jakoś z tą wodą jeszcze. Wolałabym by jednak czystą wodę pił...szczególnie w te upały.
Tak jak kocham gorąco tak obecnie nienawidzę i mam nadzieję, że będzie temperatura nie wyższa niż 25 stopni.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:35   #4299
sharpnowaja
Zakorzenienie

Magiusia my przeszliśmy na mleko bebilon comfort ze względu na to że Karolcia strasznie łapczywie jadła i non stop się krztusiła. No i od razu z brzuszkiem było lepiej.
Nam herbatka koperkowa też nie służyła.

Wysłałam przez neta zdjęcia do wywołania więc mogę już zmykać spać

i jeszcze jedno Magiusia my z vil karmimy mm a Ty chyba na kp jesteś no nie? może dlatego nie chce pić wody
Stary 2013-07-29, 20:36   #4300
maarchewka
Zakorzenienie

A dzisiaj mnie naszła taka reflekcja propo kryzysów laktacyjnych...
Taka oto krowa raz na ileś lat urodzi cielaka.. cielak trochę possie ale go potem zabierają.. nikt na niej nie stosuje żadnej metody 7-5-3, ani też nie przystawia często cielaka,żeby jej lepiej leciało a mleko ma i ma... póki się doi taką krowę.. i nie ma jakiś super laktatorów i ekstra koncówek.. normalnie bierze się i wyciska... ciekawe o co chodzi.. brak stresów może..

Wojtek
Stary 2013-07-29, 20:54   #4301
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Taka oto krowa raz na ileś lat urodzi cielaka.. cielak trochę possie ale go potem zabierają.. nikt na niej nie stosuje żadnej metody 7-5-3, ani też nie przystawia często cielaka,żeby jej lepiej leciało a mleko ma i ma... póki się doi taką krowę.. i nie ma jakiś super laktatorów i ekstra koncówek.. normalnie bierze się i wyciska... ciekawe o co chodzi.. brak stresów może..
a moze pakuja w nia jakies hormony? jesli tak, to tez je chce!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 21:01   #4302
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A dziewczyny ogladalyscie sie juz za krzeselkami do karmienia¿ ja chcialam uzywany ale ludzie wolaja od 100 do nawet 200 zl i zazwyczaj bez szelek wiec chyba nowy kupimy dzisiaj ogladalam.z Caretero i sa po 235 zl i chcialabym wrzesien -pazdziernik juz miec
my akurat dziś oglądaliśmy ale tak na szybko, więc w sumie nie wczytywałam się jeszcze jakie to bajery są najlepsze itp
ale najbardziej nam to podeszło:
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...404738654.html

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 21:02   #4303
justyna_g4
Zakorzenienie

Przyszłam powiedzieć tylko, że żyję. Ja i moje dziecko jesteśmy wykończone tym upałem. Mała cały dzień nie spała dopiero o 18 ja uśpiłam. Teraz zasnęła ale nie wiem jak w takim zaduchu spać. W pokoju mamy 28 stopni i wietrzenie nic nie daje. Dziś u nas w cieniu było 40, a w słońcu brakło skali

Cytat:

i jeszcze jedno Magiusia my z vil karmimy mm a Ty chyba na kp jesteś no nie? może dlatego nie chce pić wody
Ja karmię piersią i moja mała jak jej się chce pić to piję wodę. Nawet chętniej niż te wszystkie herbatki.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 21:13   #4304
ankaaa206
Wtajemniczenie

normalnie przeżywam koszmar z kp, nie mam pojęcia czemu ale moje dziecko nie chce jeść przystawienie go, nawet jak jest mega głodny i zawsze zaczyna się od płaczu kilkuminutowego, potem je jak szalony, podaję mu pierś co 3 godz ale zawsze jest tak samo, teraz przez te upały to już w ogóle tragedia, niby powinno mu się chcieć pić, bo cały spocony jak mysz itp a on nic, po prostu nie domaga się jedzenia i z dnia na dzień jest gorzej, noce cale przesypia, jak się budzi to też nie jest głodny, na chama mu wciskam cycka (po 8 godz snu) i nie wiem co z tym fantem dalej robić, mleka jest dużo, ale z takim jedzeniem to raczej będzie zanikać, jutro idę się spytać do przychodni o szczepionkę na rotawirusa i może uda mi się pogadać z pediatrą ehh... i zobaczymy wagę, bo według mojej domowej to stoi w miejscu od kilku dni

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 21:20   #4305
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Jakby któraś chciała kupić książeczki to w tej księgarni mają praktycznie wszystko i w niskich cenach http://aros.pl/
na allegro też sprzedają
rzeczywiście tanio zamówilam księge dźwięków i basnie

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Hej, Lonley W wygląda bosko pełnia szczęścia
Motylek ja też zamówiłam tą książkę, oprócz tego 1001 drobiazgow na wsi i powstrzymywałam się przek kilkoma innymi, ale stwierdziłam, że i tak jak narazie nic tam nie zobaczy więc będę tą biblioteczkę kompletowała wolniej bo mąż mnie z domu wyrzuci,
http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...robimisie.html
jeszcze napewno będziemy mieli roznimisie, czereśniową, mamoko, mapy resztę z 1001 drobiazgów i pewnie lista się powiększy, tyle, że narazie czytamy czarno białe kropy
Kurde ten ząb który miałam robiony w czwartek ukruszył się i plaster wypada bede musiała isc jutro do dentysty i jeszcze dwie szyjki odsłoniete do zrobienia, ale nie dam się już bez znieczulenia, tylko nie wiem jak długo póżniej nie można karmić i nie wiem ile ml Kuba pije na raz do tego ostatnio nie chciał pic z butelki, ale myśle, że jak go przyciśnie to wypije jak narazie mam pół litra jeszcze jakies 150 sciagne i mysle, że mu styknie, a jak nie to dostanie znieczulonego cyca podobno tylko 1 % przechodzi
Dobra zamówiłam jeszcze jedną oczami maluszka

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 21:26   #4306
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
my akurat dziś oglądaliśmy ale tak na szybko, więc w sumie nie wczytywałam się jeszcze jakie to bajery są najlepsze itp
ale najbardziej nam to podeszło:
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...404738654.html
Ten tez super dla mnie ma miec odchylane oparcie ,jezdzic w gore i w dol heee i pasy i raczej wszystkie to maja , wiec keestia wyboru i wizualnie zeby sie podobal

Cytat:
banka mi się podobały takie http://allegro.pl/krzeselko-4baby-fr...402397105.html ale w końcu na chrzciny dostaniemy takie http://allegro.pl/a-krzeselko-do-kar...333961296.html braciszek ma takie i są bardzo zadowoleni. Oglądnęłam u nich i stwierdziłam że jest ok

zmykam spać, miłej nocki życzę

super ten 1 , ten drugi tez i to taki jak ja chce
Napewno nie drewniany bo ja mlodego chce wsadzac juz we wrzesniu zeby siedzial i sie baeil , oparnie obnize zeby bylo.na pol ezaco a ja bede mogla cos zrobic w koncu heee

Cytat:
banka- ja chyba kupię krzesełko z ikei (jak kiedyś przy okazji będę w poznaniu albo w gdańsku )
mamy malutką kuchnię i nic większego się nie zmieści
bo niektóre krzesełka to są niezłe byki;p
a krzesełko z ikei jest małe no i tanie

justi- tak mam zamiar karmić dłużej niż do pół roku

sharp- sukieneczki śliczne <zazdroszczę>

==
W śpi ja idę się ogarniać i też spać

dobrej nocy

==aaa Wojtuś dziękuje ciociom za brawa
To z ikei to juz dla starszego nie.. U mojej mamy mam po siostry corce przyda sie jak na wigilie przyjedziemy i ono plastikowe to tak niewygodnie za bardzo

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
normalnie przeżywam koszmar z kp, nie mam pojęcia czemu ale moje dziecko nie chce jeść przystawienie go, nawet jak jest mega głodny i zawsze zaczyna się od płaczu kilkuminutowego, potem je jak szalony, podaję mu pierś co 3 godz ale zawsze jest tak samo, teraz przez te upały to już w ogóle tragedia, niby powinno mu się chcieć pić, bo cały spocony jak mysz itp a on nic, po prostu nie domaga się jedzenia i z dnia na dzień jest gorzej, noce cale przesypia, jak się budzi to też nie jest głodny, na chama mu wciskam cycka (po 8 godz snu) i nie wiem co z tym fantem dalej robić, mleka jest dużo, ale z takim jedzeniem to raczej będzie zanikać, jutro idę się spytać do przychodni o szczepionkę na rotawirusa i może uda mi się pogadać z pediatrą ehh... i zobaczymy wagę, bo według mojej domowej to stoi w miejscu od kilku dni
A moze sciagnij mleko.i sprobuj podac z butelki i nie na rekach tylko na lezaczku albo na lozku podloz cos pod glowe i plecki zeby bylo wyzej moj w te upaly tez sue darl jak tylko butle mu wsadzalan i wyczailam ze na rekach mu jest jeszcze bardziej goraco i wsadzilam go w lezaczek i tak od paru dni go karmie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 21:26   #4307
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, powodzenia na chrzcinach i współczuję w ten upał my dzisiaj jedziemy do babci na urodziny i mały tez pewnie da koncert bo bardzo nie lubi ciepła

Mam pytanko, czy wasze dzieci kiedy się je rozśmieszy też dostają czkawki ? Kubuś od jakiegoś tygodnia chichra się na głos - taki rechot jak mały książe ciemności i za kazdym razem po jakiejs minucie dostaje ostrej czkawki dzisiaj 20 min, a bardzo śmieszy go kichanie
mój dostaje od wszystkiego jak się cieszy.. czasami jak sobie macha rękami za mocno.. czasami po jedzeiu... a w ogóle to ma to chyba po mamusi bo ja jak przynajmniej raz w tygodniu czkawki nie dostane to święto..

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
No to tak na szybko wstawiam Wam moje ulubione foto z Kościoła
---> GANGNAM STYLE podczas chrztu
super

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
my mamy cabrio bo uznaliśmy, że bez sensu płacić za pebble no i wuzalnie mi cabrio bardziej leży, pebble ma odskakujące pasy i ten certyfikat lotniczy (po co brać fotelik, żeby płacić za drugie miejsce i tachać to na lotnisko?:P) obydwa pasują do bazy family fix i polecam, jest bardzo wygodna i fotelik się nie rusza w ogóle raz chciałam młodego do siebie (mazda 3) zapiąć z tyłu bez bazy i okazało się, że mam za krótkie pasy więc dobrze, że mamy bazę

chociaż nasz krzykacz osttanio drze się na światlach więc muszę unieszkodliwić poduszkę i niestety wozić go z przodu bez bazy jak jadę sama, żeby smoka mu zapodać

młody poznał dzisiaj praprababcię (103 lata) i jest mega marudny przez upał a w domu w miarę chłodno
hmmm ciekawe..bo u nnas się miesci.. ale my mamy cybexa.. co prawda pas jest na styk.. może cybex bardziej opływowy?? jakby byl szerszy o 2 cm to już byśmy nie zapieli...

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Też ostatnio czytałam o skokach.. dziecko gdy przechodzi skok może być marudne/nieznośne, może potrzebować więcej bliskości (wisieć więcej na cycu) i może też większość czasu przesypiać
2. majowo-czerwcowe aniołeczki
ale jak tylko wróciliśmy do domu, nakarmiłam małego, wzięłam do odbicia i całą mnie os*ał nie wiem jak on to zrobił że wszystko bokiem poleciało i cali żółci byliśmy

ale Cię załatwił...

Vil - a z tym fotelikiem to masakra.. facetów to tylko bić i patrzeć czy równo puchną..

Wojtek
Stary 2013-07-29, 21:29   #4308
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
nie zapina się wlasnie i to jets super wygodne, wkladasz fotelik i tyle, no i fotelik się w ogóle nie rusza nawet na mocnych zakrętach
Popieram super sprawa warta każde pieniądze szczególnie jak pada deszcz sekunda i fotelik założony.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
O tak czereśniową też mamy zamiar nabyć
Aaa własnie obejrzałam sobie te różnimisie, fajne He he książek nigdy dość
Ja to mam jeszcze manię kupowania książek o Matyldach I zastanawiam się czy tylko ja?! Swoją drogą dobrze mi się kojarzyło, że najsłynniejsza Matylda, to krowa

Jeszcze nie Czekamy na swoje z ogródka i sadu

Ale przystojniak Pięknie

A ja mam pyytanie, zostawiałyście wolną rękę co dostaną dzieci na chrzciny czy jednak podsuwaliście pomysły co by dzieciom się przydało?
wolną rękę i raczej każdy da pieniądze

Stary 2013-07-29, 21:48   #4309
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Magiusia my przeszliśmy na mleko bebilon comfort ze względu na to że Karolcia strasznie łapczywie jadła i non stop się krztusiła. No i od razu z brzuszkiem było lepiej.
Nam herbatka koperkowa też nie służyła.

Wysłałam przez neta zdjęcia do wywołania więc mogę już zmykać spać

No właśnie słyszałam, że hipp ma bardzo dobry smak więc może dlatego tak łapczywie jadła, ale rozumiem, że pod względem kup i bączków nie mieliście nic hippowi do zarzucenia?
mieliście bio czy ten comfort?

A z tą wodą i mm to w sumie nie pomyślałam...może jest jakaś korelacja, a może wybredny, a może po prostu wcale nie chce mu się tak strasznie pić, bo pewnie jakby bardzo chciał to woda nie woda wszystko by wypił.

Cytat:
No ja kilka dni temu też myślałam w kontekście karmienia cyckiem i zwierząt ale np. myślałam o psach. Że rodzą po 8 szczeniaków i dla żadnego nie zabraknie.

Cytat:
Z tym karmieniem to ja tylko mogę powiedzieć, że nam dziś pomógł sposób Ash czyli bujanie się podczas karmienia. Mam nadzieje, że to nie chwilowa poprawa, ale spróbować warto.
Ale pewnie najlepiej faktycznie sprawdzić wagę Małej i pogadać z pediatrą.
Odnośnie koszmaru z kp to Cię doskonale rozumiem, ja co chwila mam ochote rzucić to w cholere.

Jutro mamy pierwsze szczepienie. Robimy Infarix hexa ( 6w1) i rotarix. Prevenal zrobimy za tydzień...ale trzymajcie kciuki za Dareczka by nie było później żadnych gorączek, biegunek etc. brrrrr...już się boję

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 22:18   #4310
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
mąż dostał pracę kilka min po wyjściu z rozmowy do niego dzwonili, że oferują mu od razu stałą umowę i zależy im na długotrwałej pracy jako zastępca kierownika w firmie która zajmuje się naprawą przekaźników sieci play - będzie planował wyjazdy pracowników do napraw i zamawiał im hotele, itp - w sumie sama logistyka bo chodzi głównie o to żeby nie wyjeżdżali kilka razy w tyg do tego samego miasta tylko np. raz na cały tydzień
praca od jutra ja nie wiem jak ja sobie dam radę z Młodym cały dzień - wiem że praktycznie wszystkie z Was siedzą z dziećmi same w domu ale z nami mąż był praktycznie od początku

dziekujemy za kciuki magiczne wizażowe
dasz rade kwestia paru dni przyzwyczajenia

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Z dniem dzisiejszym moje dziecię zaczęło przewracać się z brzuszka na plecki już 4 razyyy to zrobił w końcu:P

Stary 2013-07-29, 22:23   #4311
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a moze pakuja w nia jakies hormony? jesli tak, to tez je chce!!!
hmmm możliwe ze w jakieś pakują.. ale kiedy u mojej babci była krowa to w nią raczej nic nie pakowali - oprócz siana i mleka było po kokardki.. może w tym sianie są jakieś super mleczne subsancje

Cytat:
hej hej, my już po chrzcinach, uspałam małego w domu przed, podczas drogi do kościoła spał ale jak weszliśmy już do środka to oczy jak 5 zł całą mszę gadał po swojemu, uśmiechał się do księdza podczas chrzczenia że ten nie mógł już ze śmiechu jednym słowem bylo super - tylko ten upał, ojej masakra była. pokaże Wam zdjęcia z przed wyjścia, na pierwszym Niko który mial tak iść do kościoła gdyby było normlanie na dworze, na 2 strój wyjściowy pozdrawiam i ide nadrabiać
super że się udało
elegancik

Cytat:
mąż dostał pracę kilka min po wyjściu z rozmowy do niego dzwonili, że oferują mu od razu stałą umowę i zależy im na długotrwałej pracy jako zastępca kierownika w firmie która zajmuje się naprawą przekaźników sieci play - będzie planował wyjazdy pracowników do napraw i zamawiał im hotele, itp - w sumie sama logistyka bo chodzi głównie o to żeby nie wyjeżdżali kilka razy w tyg do tego samego miasta tylko np. raz na cały tydzień
praca od jutra ja nie wiem jak ja sobie dam radę z Młodym cały dzień - wiem że praktycznie wszystkie z Was siedzą z dziećmi same w domu ale z nami mąż był praktycznie od początku

dziekujemy za kciuki magiczne wizażowe
superancko!!!

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
właśnie używa ktoś tych pieluch Dada z biedronki bo nie wiem czy brać moje z angli czy na tydzien kupic dada jak bede w pl.
ja używałam i bardzo mi odpowiadały.. chusteczki też, chociaż komuś na forum nie bardzo więc tu juz zdania są bardziej podzielone

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Jutro mamy pierwsze szczepienie. Robimy Infarix hexa ( 6w1) i rotarix. Prevenal zrobimy za tydzień...ale trzymajcie kciuki za Dareczka by nie było później żadnych gorączek, biegunek etc. brrrrr...już się boję
kciuki zapewnione, amy szczepienia dopiero w piatek.. ale też się zaczynam bać.. i dalej nie wiem czym szczepić...

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

A może kupowała któraś strój kąpielowy na all?? Musze sobie coś sprawic, ale chyba niestety jednoczęściowy bo się wstydze mojej pantery a brzuchu..najgorzej ze ja w jednoczęściowych wyglądam okropie i nie wiem co to będzie

Wojtek
Stary 2013-07-29, 22:35   #4312
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:

No to kiecki będą tutaj:
śliczne te sukieneczki

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Bardzo dziękujemy z Mateuszkiem za pochwały i gratulacje odnośnie umiejętności Strasznie jesteśmy z Tatusiem z Niego dumni

Stary 2013-07-29, 22:45   #4313
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Co za dzien w polowie super- tz mial wolne I pogoda piekna.wiec poszlismy nad morze, chodzilismy z wozkiem po piasku, jedlismy tradycyjna rybe z frytkami( swoja droga smieszny ten.narod, ze ryba I frytki to ich tradycyjne danie ) mala 2 razy zalapala sie.na karmienie na.plazy. Za to pozniej, juz w domu.byl hardcore... Do skoku doszla.nam biegunka. Dzieki bujaniu.przy.karmieniu jestem w stanie kontrolowac podaz plynow I oznak odwodnienia nie ma (przynajmniej ja nie widze) ale jak jej sie nie unormuje to.jutro pojdziemy do.przychodni...
Po tych 3-4 dniach jestem juz tak.zmeczona ej krzykiem, ze mnie jakas znieczulica lapie. Np przy zmianie pieluszki jesli zacznie plakac to nawet mnie nie wzrusza... Robie na spokojnie co mam robic zamiast w panice zapinac body I chwytac w obiecia... ale jakos dajemy.rade I pomiedzy atakami.placzu soboe gadamy I sie smiejemy... Mam nadzieje, ze to juz koncowka skoku I bedzie znow normalnie.

Antoinette doskonale Cie.rozumiem. Tez bylam zdesperowana.jak.zaczely sie brzuszkowe problemy. Mam nadzieje,ze lekarstwa jakie.macie dadza rade.i szybko uporacie sie z tym problemem.
Marchewka, Magiusa tez mialam ostatnio przemyslenia laktacyjne ze zwierzetami w roli glownej ale za przyklad posluzyly mi koty. Taka kotka ma.te 4-5 kociat, ktore kazde znajdzie.na oslep wlasny sutek i ssie z zadowoleniem wbijajac w matke pazurki na znak blogosci (nie ma szarpania, odrzucania piersi.itd) a matka lezy I mruczy. W zasadzie poza karmieniem niewiele robi. Wstaje tylko zjesc i sie zalatwic (a jaki wtedy jest pisk w kociarni! ) no I jeszcze jezorem myje co chwile swoje pociechy. Moze gdybysmy my tylko lezaly z tymi naszymi ssaczkami I mruczaly z zadowolenia to ani kryzysow laktacyjnych by nie bylo ani fochow dzieci ani problemow kolkowych

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Ach I zapomnialam bo.jak.zwykle na raty nadrabialam.
Vil,ogromne gratulacje dla meza! Cudowne wiesci Pewnie kilka dni bedziecie potrzebowac na dostosowanie sie do nowej sytuacji ale szybko siw nauczycie radzic sobie, jestem pewna

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 00:33   #4314
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ty serio z tym powrotem tam?!
gdyby nie tarczyca to kto wie. może niekoniecznie tak prędko, bo po cesarce trzeba się trochę podkurować. ale takie cudne dziecko nam wyszlo, ze chce więcej myslalam, ze macierzyństwo jest troche przereklamowane - kiedy znajome mowily ahhh jak to cudnie. a teraz naprawdę zaczynam rozumieć rodziny wielodzietne może mloda da mi jeszcze w kosc i zmienie zdanie :P

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
moja przyjaciółka to czyta i podobno super
ja kończę 'jak wychować szczęśliwe dziecko' i siadam do 'najszczęśliwszego niemowlęcia w okolicy'
a dzisiaj zmówiłam kolejne 4 pozycje:
Rewolucja w wychowaniu - Bronson Po, Merryman Ashley
Jak zrozumieć nasze dziecko - Tommaso Montini
Mądrzy rodzice - Margot Sunderland

i spoza biblioteczki dzieciowej autora 'jak wychować szczęśliwe dziecko'
Genetyczne piekło - John Medina
znajoma "paryzanka" napisała mi, ze francuzi wychowują dzieci jak psy - w kojcach nie jedza przy tym stole co dorośli i nawet w restauracjach maja osobne stoliki z ciekawości zerkne na te ksiazke...

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Chyba sporo z nas używa Dady.
dziewczyny, jeśli ucieka wam kupka w dwojeczkach, to kupcie trojki. rewelacyjne sa - dużo wyższe (ponad pępkiem) i więcej maja tego miejsca na siuski Nelka wazy 4450 i na probe kupiłam trojki, bo z dwojek ostatnio wyplywalo nam bokiem. i teraz żadna kupa nam niestraszna pol paczki dwojek oddajemy mniejszemu koledze myslalam, żeby je na noc zakladac, ale jak widze komfort Neli w tych większych to wole kupic nowa paczke. jedyne co, to rzepy przypinamy dużo ciaśniej, bo obwod pieluszki jest większy. zatem chudzielce mogą mieć z tym problem.

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
o 19 wróciliśmy i dałam jej Debridat i zasnęła i śpi do teraz. Mam nadzieję, że dziś nie będzie ataku. Tak mi szkoda tej dzieciny. Takie maleństwo a już tak musi cierpieć.
Przepraszam, że nie odwołuje się do postów ale jestem kłębkiem nerwów. Dzięki za współczucie, rady i słowa pocieszenia.
3majcie kciuki, żeby te leki pomogły. Wizażowe kciuki są magiczne
kciuki żeby malutkiej już nic nie dokuczalo swoja droga profesor niewiele nowego wymyslil...wszystko to co forumowe spece kolkowe moglyby Ci doradzić

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
antoinette- tak czytam te zalecenia profesora no i Ameryki on nie odkrył
zastanawia mnie dawkowanie Infacolu- 4 razy po 1,2ml ?? aż tak dużo ?? a tego nie dawkuje się na krople?
o widzisz, myślisz jak ja a pewnie skasowal za wizyte konkretna kase. forumowe mamuśki doradzają rownie skutecznie za free hehe.

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:

No to kiecki będą tutaj:
suuuuperowe! zazdrościmy tej z królikiem jaka to firma? no i najważniejsze, fotki kiecek to nic...chcemy Karolcie w kreacjach!

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
dziewczyny polecaly tu dzisiaj plasterki na komary, w rossmanie widziałam jakiś spray od 1 tygodnia chyba. krem do opalania. poza tym moskitiera, folia na wozek zabierz sobie na wszelki wypadek jakies medyczne cuda - na goraczke, kolki itd. zamiast wanienki kupiłabym malutki dziecięcy pontonik-brodzik. nadmuchasz i możesz małego kapac nie zapomnij o książeczce zdrowia albo tel. do waszego pediatry. ja zabrałabym paklanki, bo często nie ma możliwości wyrzucenia pieluszki od razu. hmm co jeszcze? termoopakowanie na butelke :P dzidziusiowi proszek do prania (nawet jak masz więcej ciuszków to kupy lepiej sprać od razu ) jakas ulubiona zabawke, kocykm który trochę pachnie domem. aaa i namiocik plazowy - podobno swietna rzecz. ja pewnie zabrałabym laktator i podgrzewacz jeśli macie wozek z pompowanymi kolami to pompke ze dwa zapasowe smoczki...nic więcej do glowy mi nie przychodzi (już wiecie czemu ledwo wypchałam wozek w gorach )

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
głębokie przemyślenia! ciekawe jak to ma się do przysłowia "krowa która dużo ryczy mało mleka daje" chyba musimy na tym forum na trochę zamilknąć

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Przyszłam powiedzieć tylko, że żyję. Ja i moje dziecko jesteśmy wykończone tym upałem. Mała cały dzień nie spała dopiero o 18 ja uśpiłam. Teraz zasnęła ale nie wiem jak w takim zaduchu spać. W pokoju mamy 28 stopni i wietrzenie nic nie daje. Dziś u nas w cieniu było 40, a w słońcu brakło skali
slonce nas rozpieszcza. szkoda, ze maluszki musza się gotowac. moja mala odwrotnie - caly dzień przespala, chyba ze zmeczenia. rozlozylam duzy podkład, na niego tetre i caaaly dzień sobie wietrzyla tyłeczek szkoda, ze nie może jeszcze pluskać się w baseniku

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

pisalyscie dzisiaj o książeczkach. byliśmy w makro i natrafiłam na serie "kim jestem? dotknij, poczuj i zgadnij". swietny pomysl dlatego wszystkie cztery ysa już nasze

na każdej lewej stronie jest podpowiedz obrazkowa np. słoma, ogon, uszy, klatka, marchewka i zagadka lubie kicac caly dzień i zajadac się marchewki. mój puszysty ogon powie ci, gdzie się schowałem. po prawej stronie jest cien zwierzaka i futeko do pogłaskani (naprawdę rzeczywiste! nawet chomik przypomina moja grubcie hehe) odginamy karte i wewnątrz jest zdjecie zwierzątka.

http://allegro.pl/kim-jestem-dotknij...429254312.html
http://allegro.pl/kim-jestem-dotknij...429242712.html
http://allegro.pl/kim-jestem-dotknij...429247020.html
http://allegro.pl/kim-jestem-dzikie-...424148647.html

polecamy. Nelcia już maca...z moja mala pomocą

szukając info o tych książeczkach natrafiłam na kolejne bardzo podobne:

dotknij i poznaj. magiczne okienka.
http://www.smyk.com/zycie-w-dzungli-...i-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/w-drodze-magiczn...i-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/w-morzu-magiczne...i-dla-dzieci-p

http://www.empik.com/male-zwierzatka...0161,ksiazka-p

albo cos takiego: dotknij i poczuj. ale te już chyba naciągane

http://allegro.pl/dotknij-i-poczuj-e...433094301.html

---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Popieram super sprawa warta każde pieniądze szczególnie jak pada deszcz sekunda i fotelik założony.
jaki masz fotelik?
Mysia planujesz później zakup fotelika pearl?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 00:49   #4315
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A może kupowała któraś strój kąpielowy na all?? Musze sobie coś sprawic, ale chyba niestety jednoczęściowy bo się wstydze mojej pantery a brzuchu..najgorzej ze ja w jednoczęściowych wyglądam okropie i nie wiem co to będzie
może taki niby dwuczęściowy, ale polaczony paskiem gora z dolem? monokini się to nazywa większość rozstepo schowalaby się w dolnej części widziałam w sklepie ladne kolorowe, wiązane na szyi. wygladaly jak dwuczęściowe z gora bez ramiączek

http://allegro.pl/sexy-stroj-monokin...404161478.html
http://allegro.pl/stroj-kapielowy-mo...404151326.html

niektóre sa bez podtekstow erotycznych :P

http://www.miamiclothingboutiques.co...2/Monokini.jpg

http://www.outblush.com/women/images...kini-thumb.jpg

http://www.kayokokoswimwear.com/imag...-_2362-NIZ.jpg

http://cdnc.lystit.com/photos/2012/1...arge_flex.jpeg

---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ----------

nadrobiłam, dobranoc
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 06:16   #4316
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Diabli, fajne te książeczxki
To my polecamy jeszcze te
http://aros.pl/szukaj/wierszykowo/0
Wczoraj do nas przyszły, bo zamawiałam z empiku! Świetne wykonanie jak dla maluchów no i obrazki cudne! Warto, mimo posiadania tych samych wierszykow w druku zwartym.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 06:43   #4317
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
g
[/COLOR]pisalyscie dzisiaj o książeczkach. byliśmy w makro i natrafiłam na serie "kim jestem? dotknij, poczuj i zgadnij". swietny pomysl dlatego wszystkie cztery ysa już nasze

na każdej lewej stronie jest podpowiedz obrazkowa np. słoma, ogon, uszy, klatka, marchewka i zagadka lubie kicac caly dzień i zajadac się marchewki. mój puszysty ogon powie ci, gdzie się schowałem. po prawej stronie jest cien zwierzaka i futeko do pogłaskani (naprawdę rzeczywiste! nawet chomik przypomina moja grubcie hehe) odginamy karte i wewnątrz jest zdjecie zwierzątka.

http://allegro.pl/kim-jestem-dotknij...429254312.html
http://allegro.pl/kim-jestem-dotknij...429242712.html
http://allegro.pl/kim-jestem-dotknij...429247020.html
http://allegro.pl/kim-jestem-dzikie-...424148647.html

polecamy. Nelcia już maca...z moja mala pomocą

szukając info o tych książeczkach natrafiłam na kolejne bardzo podobne:

dotknij i poznaj. magiczne okienka.
http://www.smyk.com/zycie-w-dzungli-...i-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/w-drodze-magiczn...i-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/w-morzu-magiczne...i-dla-dzieci-p

http://www.empik.com/male-zwierzatka...0161,ksiazka-p

albo cos takiego: dotknij i poczuj. ale te już chyba naciągane

http://allegro.pl/dotknij-i-poczuj-e...433094301.html[COLOR="Silver"]
fajne te co wstawiłaś
a te magiczne okienka super są, miałam u siebie w pracy kiedyś

qrde taka godzina a ja już się z mężem pożarłam ... jechał na 8, ustaliliśmy że wstanie 20 min wcześniej żebym spokojnie się wykapała i zjadła śniadanie, a on w tym czasie zajmie się Przemkiem. a że Młody akurat też tak wstał, to poszłam się kąpać, wracam, a Mały nieprzewinięty, mleko nie naszykowane nawet, mąż przy kompie ... wkurzyłam się, poszłam go przewinąć i pytam męża czy go nakarmi? a ten że nie bo śniadania jeszcze nie jadł a zaraz wychodzi ... no qrde ... wiem że niby Przemek spokojnie sobie leżał ale zależało mi żeby się nim zajął a nie tak .... mam nauczkę żeby sama wszystko robić, wstawać o 6 i tyle ... i nawet nie chodziło mi o to żeby go karmił czy przewijał ale żeby nie siedział przy kompie tylko z nim ...

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-30 o 06:44
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-30, 07:39   #4318
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
może taki niby dwuczęściowy, ale polaczony paskiem gora z dolem? monokini się to nazywa większość rozstepo schowalaby się w dolnej części widziałam w sklepie ladne kolorowe, wiązane na szyi. wygladaly jak dwuczęściowe z gora bez ramiączek

http://allegro.pl/sexy-stroj-monokin...404161478.html
http://allegro.pl/stroj-kapielowy-mo...404151326.html

niektóre sa bez podtekstow erotycznych :P

http://www.miamiclothingboutiques.co...2/Monokini.jpg

http://www.outblush.com/women/images...kini-thumb.jpg

http://www.kayokokoswimwear.com/imag...-_2362-NIZ.jpg

http://cdnc.lystit.com/photos/2012/1...arge_flex.jpeg

---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ----------

nadrobiłam, dobranoc
Ten pierwszy strój który wkleiłaś mi się mega podoba

Hej. U nas na wieczór super burza była. Dzisiaj pochmurnie,wiatr wieje i pada co jakiś czas.
Przyda się taki dzień po tych upałach i duchotach.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 08:01   #4319
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

w końcu chłodniej
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 08:04   #4320
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

znajoma "paryzanka" napisała mi, ze francuzi wychowują dzieci jak psy - w kojcach nie jedza przy tym stole co dorośli i nawet w restauracjach maja osobne stoliki z ciekawości zerkne na te ksiazke...

Mysia planujesz później zakup fotelika pearl?
podobno bardzo fajna ksiazka

pewnie ten kupimy albo jakis inny do bazydla malza a do mojego auta pewnie zwykly wpinany w isofix bez bazy

Cytat:

hmmm ciekawe..bo u nnas się miesci.. ale my mamy cybexa.. co prawda pas jest na styk.. może cybex bardziej opływowy?? jakby byl szerszy o 2 cm to już byśmy nie zapieli...
myślę, że to własnie te 2cm robią różnicęw końcu każdy fotelik jest inny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości