|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Arrabiata to kciuki
![]() Ona nie przejmuj się, moje posty tez już mało kto komentuje ale i tak se pisze, a co se będę żałować Kiss, Dzoan ja mogę do Was dołączyć! ![]() Oliath dla Lilo i mleczarni mamusi ![]() ![]() Misiaczka czkająca kapa Jakierka ale miło się czyta o tym, że wreszcie czujesz się jak w domu Czy Ty kończyłaś jakieś studia polonistyczne czy też inne, które wypracowują zdolność pisania, mówienia? bo nie ukrywam, że Twoje posty bardzo fajnie się czyta, jak dla mnie są stylistycznie, składniowo genialne
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Hej dziewczyny, przepraszam nie nadrabiam
Chwalę się tylko że w końcu mi drut kolczasty z tyłka wyciągnęli Cytat:
|
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
Matko, zapomniałam Wam napisać! Tż przywiózł dzisiaj nam klimatyzator przenośny
Gdy kupowaliśmy mieszkanie niecałe 2 lata temu był tu zamontowany taki wypasiony, malutki klimatyzator z Samsunga na ścianie, ale że to był październik i wizualnie nam się to nie podobało (bo był zamontowany w salonie) to dogadaliśmy ze sprzedającym, że opuści nam 3000 zł z ceny mieszkania i go zabierze możecie sobie wyobrazić jacy byliśmy z siebie dumni gdy nadeszło lato i upały no i czym były te 3tyś przy koszcie mieszkania. Byliśmy młodzi i głupi, tylko to nas tłumaczy ![]() Tż będzie ten przenośny montował jakoś do wentylacji, a za jakiś czas trzeba będzie pomysleć o klimatyzatorze na stałe. Tweed mnie dosłownie w 3 dni, może nawet nie, wysypało na całej lewej stronie brzucha i mam fioletowe pręgi + wysypkę jakąś ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- No ba, chociaż postów ponabijam Pisz co u Was, jak się czujecie. Z zaskoczenia nas wzięłaś
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klimatyzatora naprawdę, naprawdę bardzo zazdroszczę Dopiero po tej fali upałów widzę, jakie zwierzęce instynkty w człowieku mogą się obudzić![]() A co do rozstępów, to tak się spodziewałam, że pewnie mnie na koniec wysypie i w sumie zbytnio się nimi nie przejęłam, bo i przed ciążą miałam cały tyłek w paski, ale ten brzuch mnie zabił dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Ja właśnie gotuję laktator ![]() Wypadałoby zaraz ruszyć z obiadem, bo dojarką średnio się tż naje ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Oliath i dla Lilo za zastąpienie laktatora! Zuch dziewczyna Mama oczywiście też ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Tak swoją drogą, ciekawie mnie z kim ja będę rodziła, skoro Agrafka, moja super para postanowiła mnie opuścić Raczej żadna nie będzie reflektowała na połowę/końcówkę sierpnia Zresztą ja na tą datę też napalona nie jestem ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Ooo widzisz sammi? Masz próbkę tego, jak lubię gadać do siebie
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
hehe z zaskoczenia, tu się idzia z malaczarna o skurczach rozpisywały a ja napisałam że mam tak od 24h, tylko im przeszło a mi nie
![]() czujemy się coraz lepiej, tylko mała ma poprzestawiany tryb nocno-dzienny i nie umie łapać cyca więc muszę karmić przez nakładki na sutki. Ale wolę tak niż mm choć w razie czego też mieszankę mamy ![]() a jak u Ciebie, już byś chciała czy wolisz poczekać?
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MAMY korzystające z butelek! mam powoli dosyć wyparzania wszystkiego (smoczki, butelki, laktator) po każdym użyciu w garnku przez 10 minut. szkoda mi czasu, do tego rozpływam się nad tym garnkiem myślę nad kupnem sterylizatora, ułatwił by sprawę. jednak czytam w necie, że inne mamy czasami negują taki sprzęt: że zbyt sterylnie, że wystarczy raz na wieczór wszystko wyparzyć, a tak tylko umyć w ciepłej wodzie. boję się trochę i wyparzam za każdym razem, bakterie bardzo przepadają za resztkami mleka. Jak Wy robicie?
|
|
#3787 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tez często piszę ze sobą ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Moja mama mi mówiła że dla mnie cały czas wyparzała butelki, smoczki itp. i cały czas mi się jakieś pleśniawki w ustach robiły, a z moim młodszym bratem już nie bawiła sie w takie rzeczy i było git
|
||
|
|
|
#3788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
Cytat:
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam zamiar butle sterylizować raz na jakiś czas, a na co dzień tylko wyparzać Chyba tak zrobię ![]() I Alik będzie sam obchodził własne święto, o!
|
|
#3790 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Młody wisiał od 14 do 16 na cycku
Oczywiście z przerwami, w których nawet przysypiał, ale ileż można jeść ![]() Mama ugotowała mi pysznej zupki-taki a`la rosół z dużą ilością marchwi, pietruszki i z ryżem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() On ma chyba jakiś radar i wyczuwa jak się śpi-wtedy się budzi i pokrzykuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz możesz mi przywalić za ten tekst |
|||||||
|
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
Melduję iż nie było nas kilka dni ponieważ na weekend musieliśmy opuścić nasze mieszkanko i przenieść się do teściów z powodu upałów. Wczoraj wróciliśmy wieczorem a tu w mieszkaniu 29 stopni, lało się z nas, a Tymoteuszek strasznie marudził, nie znosi upałów, dzis mamy już trochę chłodniej i wywietrzyliśmy porządnie mieszkanie więc narazie zostajemy w naszym gniazdku do czasu aż przyjdą nowe upały. U teściow na wsi jest znacznie chłodniej i w domu mają znośną temperaturę nawet w upały ![]() Dziś Tymuś grzeczny byłam z nim na spacerze (sama bo TŻ pojechał pozałatwiać sprawy - zawieźć zwolnienie do pracy, odebrać numer pesel naszego szkraba), wyprasowałam górę pieluch i ubranek, posprzątałam mieszkanie- odkurzyłam zmopowałam podłogi, porobiłam prania, obiadek i jestem z siebie dumna bo te wszystkie czynności wykonałam w międzyczasie opiekując się Tymoteuszkiem, a TŻ zajmował się swoimi sprawami bo miał dużo pracy ![]() A teraz się zmieniliśmy rolami, Tymuś śpi a TŻ go pilnuje, a ja sobie troszkę odpoczywam
|
|
#3792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję że po ciąży odzyskam dawne siły i też będę, tak jak kiedyś, potrafiła ogarnąć milion rzeczy na raz |
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42040581]
Czasami az co 12 godzin, czasami co 6, ale po każdym karmieniu by mi sie nie chciało. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja tak właśnie mam, że po każdym karmieniu. na razie zapasów brak
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Zadomowienie
|
Shestiger
Katerine2 domciatko Charlize89 mela1234 idzia111 Ogromne gratulacje!!! bardzo się cieszę, że tulicie już swoje maleństwa. ![]()
|
|
#3797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale super, że już macie swój Cytat:
|
|||
|
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się z Marcelkiem w 40 Tygodniu
Jesteśmy po wizycie u gin i ... Rozwarcie na palec, Szyjka zgładzona, Czop odszedł prawie cały, Mały dość nisko, Tylko ta waga mnie przeraża bo wyszło wg USG prawie 3900, no i główka dośc duża... więc będzie ciekawie... Dziewczyny czy wy po wizytach u gin, plamiłyście??? Bo jakieś dziwne plamienie mam po badaniu na samolocie... fakt lekarz mówił że po badaniu akcja może szybko nabrać tempa, ale mam jechać na IP z tym plamieniem czy poczekać ???
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia to gratulacje ze ogarnelas
ja dzis tez posprzatalam ogarnelam miedzy czasie jak mala spala..korzystam z okazji jak spi zazwyczaj by cos zdzialac nie mam czasu tylko prasowac!!ale musze soe za to zabrac wkoncu... macie tsk ze przychodzi wieczor i najchetniej o 21w kime isc?ja to ledwo wytrzymuje do 23...ostatnio jak ogladalismy film to usnelam...haha...mam nadzieje ze to minie...:-P my po wizycie u lekarza,kluska wazy 3770 )prawie pol kg w tydzien..dobre mleczko ))tak to wszystko ok z mala lekarz mowil o charczeniu w nosku ze to przez kurz i mleko bo nieraz wleci do noska czy cos takiego... no i ulewanie normalnr ale odbijac itp wszystko git mamusia zadowolona![]() Margos Piotrus bardzo plakal?
|
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie z wami w ten deszczowy dzien - tak tak wrocila typowa irlandzka pogoda.....gratuluje maluszkow - ale was sie rozpakowalo
![]() ja po wizycie u sadysty - cod nie facet nawet nie poczulam ze cokolwiek robi.....niestety mam jeszcze jednego zeba ale to juz po porodzie bo bedzie prawdopodobnie kanalowka a co do porodu to mnie dalej te niby skurcze lapia ale nie przybieraja na czestotliwosci wiec nie wiem czy cos z tego bedzie czy nie w sunmie mlode ma jeszcze czas bo az 23 dni wiec na razie bez pospiechu
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa gadalam na szybkiego z Pania pielegniarka chyba..i pytala o szczepionki jakimi bede szczepic..pytalam sie czym sie roznia to mowila ze wedlug niej szkoda kasy na te 6w1 czy 5w1...bo to jest to samo co nfz tylko ze ta iloscia wkloc sie roznia...i ze nie odnotowali zadnych skutkow ubocznych tych szczepionek nfz ze mialy by byc jakies gorsze czy cos...
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Gusia to bedzie porodzik
|
|
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam plamienie po ostatnim badaniu-to było w czwartek a w sobotę w nocy mnie chwyciło Cytat:
![]() My mamy wizytę u pediatry dopiero 12 sierpnia Chciałam wcześniej, ale babka mówiła, że dzidziuś jest za malutki i dopiero jak skończy 3 tygodnie. No nic. Enlevee bierzesz leki na alergię swoją?? Bo ja nie biorę nic, bo nikt w szpitalu nie potrafił powiedzieć, czy mogę brać czy nie Ale długo tak nie pociągnę ![]() I jeszcze z nowin radosnych: mój TŻ od poniedziałku ma 2 tygodnie ojcowskiego |
||
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma my nie wygotowujemy
Wyparzamy raz na kilka dni nie codziennie A Młody je z butli tak raz dziennie Ale smoczków też nie wyparzamy codziennie![]() My po szczepieniu... czekamy na reakcje organizmu Musieliśmy długo stać w kolejce bo się Dotce zachciało przyjść z Zuzinką na wizytę akurat dzisiaj he he heNo i przekroczyliśmy w końcu 4 kilo ![]() I pomyśleć, że niewiele by brakło a przeszlibyśmy na mm przez tamtą lekarkę
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na jakie szczepionki się zdecydowaliście? |
|
|
|
|
#3805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i proszę ![]() A ja mogłabym już rodzić Tak czy siak 4.08 idę do szpitala na indukcję, wolałabym żeby samo się rozkręciło ale nie nakręcam się, że muszę już, wspomagaczy też nie stosuję. To jak mała sypia nocami/dniami? Tweed to jest myśl!!! bądź egoistką, nie paruj się!!! Wiecie co, dzisiaj odebrałam 3 telefony od znajomych, takie typu "co słychać" ale z podtekstem "aha, czyli nie rodzisz" póki co mnie to nie wkurza tylko bawi. No chyba, że mi telefon zakłóca drzemkę albo spożywanie posiłku |
||
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to nie, bo biedaczyna szczepienie przespała
![]() Zapłakał tylko jak się wkuwała i zasypiał dalej... i tak 3 razy... Ale nie chciał co by Zuzia pomyślała, że mięczak ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- NFZ... jak to określiła pielęgniarka dzisiaj wszyscy szczepili tylko tymi (poczułam się mniej wyrodna po jej słowach )
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym czekała, jeśli to nie świeża krew.
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dziewczyny, jestem na skraju załamania... Mam skurcze, ale nic się nie rozkręca... Zjadłam kolację- już nikogo nie pytałam czy mogę. Ale masakra jest.. Chce do domu.
Dziewczynę z mojej sali wypisali i siedzę sama... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do porodu juz bliziutkoPlamien nigdy nie miałam po badaniu bo moj gin meeeeega delikatny. Az boje sie co będzie w szpitalu, jak Kejt mówi ze 6 osób ja badalo ![]() Wróciłam z miasta. Nie nadaje sie juz do chodzenia Kapa bolała, chodzę jak pokraka. Kupiłam brzoskwinie i piri piri (trochę sie ich boje )Byłam zapłacić za ubezpieczenie mieszkania i dawno tak sie nie wkurzylam wscieklam sie okrutnie, raz ze mozna chyba człowiekowi w mailu przypominającym taka informaje napisać a poza tym w doopie mam ich ubezpieczenie. O 100%? W pale sie nie mieści wrrrrr
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby coś ruszyło
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

ale i tak se pisze, a co se będę żałować

dla Lilo i mleczarni mamusi
Czy Ty kończyłaś jakieś studia polonistyczne czy też inne, które wypracowują zdolność pisania, mówienia? bo nie ukrywam, że Twoje posty bardzo fajnie się czyta, jak dla mnie są stylistycznie, składniowo genialne 

możecie sobie wyobrazić jacy byliśmy z siebie dumni gdy nadeszło lato i upały
i mam fioletowe pręgi + wysypkę jakąś 

myślę nad kupnem sterylizatora, ułatwił by sprawę. jednak czytam w necie, że inne mamy czasami negują taki sprzęt: że zbyt sterylnie, że wystarczy raz na wieczór wszystko wyparzyć, a tak tylko umyć w ciepłej wodzie. boję się trochę i wyparzam za każdym razem, bakterie bardzo przepadają za resztkami mleka. Jak Wy robicie? 

Oczywiście z przerwami, w których nawet przysypiał, ale ileż można jeść

do tego stopnia, ze kiedy karmimy sie z lewej, prawa potrafi az przeciekac - i odwrotnie. Lilo spi po 2-3 h po posilku, wiec domniemywam, ze sie najada. Poza tym slychac na pol domu przelykanie, kiedy jemy
nie mam czasu tylko prasowac!!ale musze soe za to zabrac wkoncu...
w sunmie mlode ma jeszcze czas bo az 23 dni wiec na razie bez pospiechu
he he he