|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#16801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
)Najlepiej było by mieć 90% poprawnych posiłków w tygodniu, tj. mniej wiecej 6x7=42 wszystkie, to poprawnych 38. Jeśli tak jest, a nie ma efektów to trzeba zastanowić się nad tym jak wygląda dieta, bo widocznie coś nie gra, a jeśli nie ma zgodności to warto było by o to zadbać Dziewczyny... po pierwszych 2 tyg. poprawnej diety - powinny być efekty, ja wiem, że pokusy itp. itd. ale cel jest celem i te 14 dni to chyba nie jest dużo, ba... tym bardziej, że mamy aż 4 posiłki w których możemy zgrzeszyć, czy np. pominąć je. A jak już nie te 90%, to zadbajcie chociaż o te 80%
|
|
|
#16802 |
|
BAN stały
|
italiaanko jeśli będziesz miała chwilkę możesz mi odp. ?
1. Czy taka makrela w puszce w sosie pomidorowym to coś wartościowego czy nie? Niestety nie lubię tuńczyka Szukam zastępstwa...2. Czy Almette to dobry serek? Widzę, że ma dużo tłuszczu!? Nie lubię wiejskiego Masz może jakiś zamiennik o smaku podobnym do Almette?3. Czy pasztety to dobre rozwiązanie? Chodzi mi o takie pasztety drobiowe z Profitu i smarowanie nimi bułki bez margaryny np. ? Czy raczej to ograniczać? 4. Czy taka sałatka z: - białego ryżu - piersi z kurczaka - czerwonej papryki - kukurydzy - ogórka konserwowego byłaby dobra w sensie dietetycznym? I kiedy radziłabyś ją jeść? I czy wielkim grzechem będzie kapka majonezu? Jeśli już troszke można to lepiej zwykły majonez czy zainwestować w taki typu LIGHT? Będę wdzięczna za rady Nie mam nadwagi i zależy mi na zrzuceniu tylko 5 kg. Badzo zmieniłam sposób jedzenie od soboty (OBYM TYLKO WYTRWAŁA ). Głodna nie chodzę, więc jest dobrze.- zero fast foodów - zero słodyczy - przestałam słodzić herbatę (kiedyś dziennie wypijałam około 6-8 łyzeczek cukru )- żadnych chipsów etc. - moje przekąski to słonecznik, dynia - duuużo picia - trochę ruchu ![]() Właśnie jem II śn: - bułka razowa z ziołowym Almette i ogórkiem + herbata bez cukru - Activia śliwkowa |
|
|
|
#16803 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się nie da ,bo na podwieczorek i kolację wyjdzie to samo
|
|
|
|
#16804 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś było i będzie: Śn: owsianka z jabłkiem,kawałkiem twarogu,łychą otrębów IIŚn: kromka wielozbożowego z sopocką i ogórkiem O: rybka,warzywa,surówka z białej kapusty P: wiejski150g,orzechy,słone cznik,otręby K: po siłowym będzie kromka wielozbożowego z twarogiem
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#16805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#16806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.Nie wiem jak z tym sosem Ale wydaję mi się,że nie bardzo![]() 2.Rzeczywiście,dużo tłuszczu ![]() 3. Nie bardzo,pasztety dużo tłuszczu mają ![]() 4. Kukurydza nie bardzo,biały ryż zastąp brązowym
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#16807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już chyba bieluch ma mniej tłuszczu, ale lepiej serek wiejski a może by tak łosoś z puszki- boski jest i b. zdrow
|
|
|
#16808 |
|
BAN stały
|
Dziękuję za odpowiedzi
No to dużo mi się wyjaśniło Muszę jeszcze pokombinować...![]() Mam taki problem, że wielu produktów nie lubię, ale czas chyba zacząć próbować... Dzięki Przynajmniej mam teraz jasność
|
|
|
|
#16809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#16810 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam!
Miałam dziś nie pisać bo naprawdę nie mam się czym pochwalić. Od 3 dni jem niezbyt zdrowo bo przecież to wesele a dziś mam problemy z żołądkiem i nie jem nic,bo non stop zwracam, jestem zła a najgorsze jest to, że muszę być w pracy. A zjawiłam się tu bo chciałam się z Wami przywitać
|
#16811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tam imprezka udana??Na pewno. |
|
|
|
|
#16812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#16813 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#16814 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie porażka.
ciagle jestem głodna. słodyczowo,batonikowo i w ogóle do kitu. jestem beznadziejna i ciagle głodna. ;/ |
|
|
|
#16815 |
|
xxyy
|
ja tez ciagle glodna:/
|
#16816 |
|
Zakorzenienie
|
ale założe sie ze Ty sie nie obzerasz tak jak ja.
bo z tego co widze jesz jak zwykle ładnie. A u mnie? batoniki,drożdzówki. jestem CIĄGLE GŁODNA. no więc jem, i beznadziejna. czemu nie moge byc normalna? ![]() wczoraj qumpela robiła mi zdjęcia całej sylwetki=porażka;/ jak ktos chce popatrzec i zobaczyc jaka ze mnie klucha, chetnie wysle, i zobaczycie ze jestem pulchna i gruba., dziwnie to zabrzmi ale czuje potrzebe "zasłodyczenia sie". i spelniam ta potrzebe |
|
|
|
#16817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze nie widzisz tego co ja jem, bo bys sie chyba przekręciła. |
|
|
|
|
#16818 | |
|
xxyy
|
Cytat:
poprosze o zdjecie bo nie wierze
|
|
#16819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w drodze do domu zjadłam 7daysa,tiki taka. a w domu mam i zaraz zjem 2eklerki,2batony i 2tiki taki. a wiem, ze nawet po zjedzeniu tego bede miała ochote na wiecej. co ja poradze ze mam ochote na takie własnie rzeczy. jestem BEZNADZIEJNA A NA DODATEK BEZNADZIEJNIE GRUBA moze od jutra mi sie uda? Atram, fotki Ci wysłałam
|
|
|
|
|
#16820 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tylko dużo pij, żebyś się nie odwodniła A na weselu ten wrzątek w twarz Pewnie straszne przeżycie, ale jak teraz piszesz to wszystko wydaje się zabawne ![]() A orzeszek01 i Atram swoje Oj, Kobietki nieładnie |
|
|
|
|
#16821 |
|
Zakorzenienie
|
A orzeszek01 i Atram swoje
Oj, Kobietki nieładnie Orzeszkowa wazy 55 kg. a obecnie je eklerka i w planach ma drugiego.
|
|
|
|
#16822 |
|
Zakorzenienie
|
Atram, tylko zeby Ci tam przypadkiem nie pękł ekran od moich fot
![]() Ps. Eklerki są pyszne... |
|
|
|
#16823 |
|
xxyy
|
|
#16824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja sie zalapie na fotke?
|
|
|
#16826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16827 |
|
Rozeznanie
|
faktycznie ja czytałam pierwsze strony i myślałąm że w sumie ten wątek tego dotyczy tzn ile kalorii danego dnia, że może chodzi o dietę jakąś no nic przepraszam...
|
#16828 |
|
Zadomowienie
|
orzeskzu prosze wyslij mi tez fotke bo ja tez nie wierze ze jestes gruba :P bo to niemozliwe !! Atram a Tobie sie nei dziwie ze jestes glodna bo ja jakbym jadla tak malo to tez bym byla glodna , jedz wiecej ijakies moze tresciwsze rzeczy no bo jak jesz prawie same serki , jogurty to tym sie chyba zbytnio nie najadasz ![]() a ja dzis tak : sn; otreby z bananem i jogurtem 2sn; obwarzanek , cornflakes , 2 jablka ob; gulasz z kurczaczka , groskzu i pieczarek z ryzem brazowym i mizeria , 3 jablka po; zapp , jogo naturlany z musli ko; grachamka z bialym serkiem , zielonym ogorkiem i ketchupem , kakao |
|
|
|
#16829 |
|
Rozeznanie
|
dzieki
fajne foteczki naprawde a orzeszek przesadza <daje klapsa>![]() [quote=aajjii;4205385]orzeskzu prosze wyslij mi tez fotke bo ja tez nie wierze ze jestes gruba :P bo to niemozliwe !! masz racje to niemozliwe szczupla dziewuszka
|
|
#16830 |
|
xxyy
|
u mnie jednak mala zmiana dziś, mam nadzieje ze jest troche lepiej:/
I: 50 g kaszy manny, 100 g jogurtu light, polowka brzoskwini z puszki : big milk, dwa pomarancze, kawa z mlekiem III: 200 g sera bialego chudego, trzy lyzki dzemu nieskoslodzonego, polowa brzoskwini z puszki IV: barszcz goracy kubek IV: zupa kalafiorowa ( kalafior, ziemniaki, seler, pietruszka, amrchewka, koper - cale opakowanie tej zupy mrozonej czyli ok 450 g), 100 g kefiru piatnicy 0%, lyzka maki VI: 100 g twarozka domowego piatnicy, lyzeczka dzemu nieskoslodzonego
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

)
Szukam zastępstwa...
). Głodna nie chodzę, więc jest dobrze.
)

Ale wydaję mi się,że nie bardzo

Przynajmniej mam teraz jasność
a najgorsze jest to, że muszę być w pracy. A zjawiłam się tu bo chciałam się z Wami przywitać