|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
|
|
|
|
#3902 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Happy baby-fajne te określenie Cytat:
Super fotka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale pospałam |
||||
|
|
|
#3903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
lachryma My myjemy butelki i smoczki po każdym karmieniu czyli co jakieś 3-4godziny w płynie do mycia Biały Jeleń (kupiłam spory zapas na allegro tego płynu tutaj- http://allegro.pl/show_item.php?item=3427428555), a następnie po każym myciu przelewamy wrzątkiem. Smoczek do ssania kilka razy dziennie przelewamy. Butelki wygotowywałam tylko przed pierwszym użyciem-kilka minut. Poparzyliśmy sobie palce już nie raz przy tym przelewaniu wrzątkiem z czajnika
no ale jakoś do kupowania sterylizatora mi się nie spieszy,szkoda mi kasy na chwilę obecną na to. Btw, smoczki do butelek i do ssania chyba powinno się wymieniać co miesiąc? Gdzieś tak wyczytałam..
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
U nas sie w ogole nie pije alko na przyjeciach po chrzcie, dlatego sie zdziwilam... jakos mi tak nie pasuje, choc zdecydowanie nie jestem typem ortodoksa
ostatni raz u spowiedzi przed wlasnym slubem bylam
|
#3907 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla happy baby Cytat:
Cytat:
Nadrobiłam
|
|
#3908 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam sterylizator tylko z jednego powodu, estetyki
![]() Jak byłam niania to inne mamy, nianie zachodziły w głowę dlaczego "moje" butelki sa takie czyste, przezroczyste bez osadow po ponad roku. Butelki mialysmy tej samej firmy. Tylko ze one wygotowywaly butelki a ja siup do sterylizatora. Moje butelki były czyszczone para a ich woda od której osadzal sie kamień z wody ![]() Oczywiście pewnie wszystko tez zależy od wody w mieście. U mnie jest beznadziejna.
|
|
#3909 | ||||
|
Rozeznanie
|
Zgrabny brzusio
Cytat:
Cytat:
trzymaj się tam dzielnie!Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytam bo wiem ze jak sie wypije np piwo to trzeba 3 godziny odczekac z karmieniem i potem jux go nie ma myslalam ze z kapusta tez tak bedzie Zobaczymy jak malej minie noc![]() stokrotka gratulecje!
|
|
|
|
|
#3911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tym sterylizatorem to opłaca sie jak dużo sie butelek używa (ja bede) ale jak tylko cyc to lepiej zrobić jak mówisz, kupic gdy zajdzie taka potrzeba
|
|
|
#3912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-07-31 o 23:34 |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale pustki
![]() Idę spac a przed snem wciagne troszkę fasolki szparagowej ![]() Jutro mam plan....znowu sie lenic. Jejku ja nie wiem co sie ze mną dzieje. Mam ochotę sobą potrzasnac ![]() Dobranoc mamusie Maluchy dajcie rodzicom pospac
|
|
#3916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykam do kąpieli i spać. Mamusiom życzę w miarę przespanej nocy, donoszonym dwupakom skurczyków a tym niedonoszonym - mało wycieczek do WC ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3917 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Stokrotka gratuluję Kochana
![]() ![]() ![]() Już chyba przewaga Mam rozpakowanych... My dzisiaj zainstalowaliśmy klin w łóżeczku Małego i od godziny w nim śpi!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko mnie tak wykancza,że nie jestem w stanie czekać na tż powrót z pracy żeby pogadać.czułam tylko że przyszedł
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
---------- Karmienie troszke wczeajiej bo zwykle ok 3 bylo ![]() Pozdrawiamy ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3920 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja po badaniu nie miałam ,ale teraz mam i takie różowe grudki jak ser biały mi wychodzą. Pytałam położna i ona mówiła , ze to od badania. O to witam w klubie moj syn waży tyle samo i tez ma wieksza główkę. No bedzie nas szarpalo,ale ja sie nie zawaham wziąć epidural. Jestem drobna osoba wiec wiem, ze bedzie podwójnie boleć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze bedzie dobrze zobaczysz. Musimy byc dobrej myśli. Choć ja dzis od rana wyje to wiem, ze muszę sie trzymać jakoś. Ty tez sie trzymaj Cytat:
Cytat:
![]() Iwona - jak kupa bedzie wodnista to rzecz jasna ,ze jej nie dam rady wyrzucić z pieluchy wtedy pójdzie do kosza kupa ![]() Moj Tz sprząta kupy po kocica jego siersciowej córeczce, sprząta on po niej rzygi , klaczki bo ja nie moge bo by z boku zaraz był moj rzyg wiec on bedzie sprzatal kupy po synu. Ja mam nadzieje, ze będę dawała radę zmieniać pieluchy. Zmienilam siostrze i kuzynowi i byłam okay,ale to było 11lat temu ![]() Mam od jakiegoś czasu takie cos , ze nawet jak ja zrobię 2 to mnie obrzydzenie bierze. Moze w ciazy sie jest wrazliwszym poprostu nie wiem. Mam dzis wkur.w na maxa. Spalam długo w nocy nie było różowo brzuch mi bolal i biodra,ale jakoś dałam radę. Śniły mi sie jakieś głupoty , ze nawet nie umiem tego w całość sklecic. Wstalam późno bardzo bo az po 14stej. Do Tz przyjechał brat i razem mecz oglądali. Ja mysle nie jem teraz ide pod prysznic sie porządnie wyszorowac po szpitalu bo wczoraj to tylko szybki prysznic był i głowy nie mylam. Siedzę sobie chyba z 1.5 h sie balsamuje etc. I słyszę dzwonek do drzwi ktos sie pomylił moze mysle. Ale nie to moja tesciowa. O matko taki mnie szlak trafił, ze mysle jak wylezc to zaciopie wszystkich. A ona zaczęła mi w kuchni sie krzatac, mojej kurna kuchni i robić kluski z serem. Nie lubie białego sera. Mówiłam jej milion razy, ze tych kluski nienawidzę. Pomijam juz to wszystko,ale nie moge tego co ona wygaduje za idiotyzmy do mnie to żal. Wiecie, ze prawie przez to Tz wywalilam z domu. I prawie go pobilam tzn.przywalilam mu i kazalam wywalac do mamusi i dobrze, ze mamy siatki w oknach bo by ciuchy z ulicy zbierał. Teraz moj Tz jest jak baranek potulny. Dlatego nie chce CC. Wole zeby mi dupę rozerwalo, moga mnie naciac az do rowu zeby mały wylazl,ale nie zamieruje zebym potem była na jej łasce po CC zeby ona mi przychodziła i np.malego kompala czy cos
|
|
|
#3921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42050158]Stokrotka gratuluję Kochana ![]() ![]() ![]() Już chyba przewaga Mam rozpakowanych... My dzisiaj zainstalowaliśmy klin w łóżeczku Małego i od godziny w nim śpi!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No to super! Ja wlasnie oddalam Hanie to lozeczka chociaz mialam wielka ochote ja zostawic ![]() Samantha- Ty to masz z ta tesciowa..masakra :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Spać nie mogę. Z tej niewygody boli mnie kręgosłup. Poza tym synek wspollokatorki płacze, on jakiś nerwowy jest. Wspolczuje jej bo to pierwsze dziecko i tak daje jej w kość.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Mela bedzie bolał bo to od znieczulenia.ja juz prawie 3tyg po ale jak wiecej porobie to sie odzywa.a na poczatku to czesto bolał.
---------- Dopisano o 02:39 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ---------- Podnosicie w nocy swoje dzieci do bekniecia?gdzieś czytalam ze nie trzeba.a teraz mialam zalanie ze musialam przebrac a do tego czkawke jak wczoraj ---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ---------- Sam masz sie z teściowa.moja wczoraj dzwoniła pytać czy myc mi okna,zeby ladnie było jak beda w odwidedki isc |
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Krk pozdrawia z butla w łapie i lapczywym synem!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3925 |
|
Konto usunięte
|
Mam jakiś kryzys, jestem nieprzytomna... Za godzinę karmienie, ja siedzę i odciągam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
My juz po karmieniu
7 min i Mala "najedzona" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moj Tz nie wytrzymał jak zobaczył mnie jaka jestem wykończona psychicznie od bólu i ze chce mieć spokój i jej gadanie jest wkurzajace i pojechał i ja opier . Ciagle dziamdzia i dziamdzia. Końca nie ma. Ja powiedziałam, ze rozumiem, ze to jego mama przecież nie jestem jakas nie wiem nienormalna,ale ze poprostu przegina ta kobieta. Nie rozumie, ze chce byc sama. Mam Tz on mi pomoże bo to on jest odpowiedzialny za mnie i dziecko i Tz to rozumie. W szpitalu był ze mną praktycznie ciagle az mi szkoda go było. Obie noce był ze mną w szpitalu. Kazalam mu iść do domu zeby sie odswiezyl i zeby spał w domu bo szpital jest 5min.od domu. Jak o 23dostalam skurczy to napisałam mu , ze skurcze mnie łapią i juz mam po spaniu to od razu przyjechał. Mówiłam, ze po co jak dam radę i nie sa to parte jeszcze. To gadal, ze to nic i ze nigdy nie wiadomo, a jak on cos przegapi to se nie wybaczy. Boje sie, ze cos jej powiem np.ze jest stuknieta albo , zeby spierd , a nie chce. No,ale ona jest jak wrzod na dupie. Moze cos do niej dotrze teraz Mam takiego lenia, ze makabra. Chciałam zupę zrobic to straciłam fazę przez to wszystko. No,ale zaraz sie ogarne i cos będę kombinować. Moj syn to leniuszek chyba bedzie po tacie. No cóż nie liczę,ze bedzie tak perfekcyjny i odziedziczy wszystko po mamusi ![]() Bo ja byłam złotym dzieckiem. Spalam grzecznie od 17 do 10rano. Tylko pisknelam ze chce kaszy i wypijalam butla i zgon w kime od razu. Rodzice mogli se imprezę zrobic bo mieli po 20lat , a ja spalam. Jak wieksza byłam ze juz siadalam to miałam lale i gadalam z nia i kupa mi nie przeszkadzała. Zaczęłam do nocnika robić jak miałam 8mcy , a chodzić juz próbowałam od 9tego. No poprostu skarb, aniolek. Skromna tez od zawsze byłam
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko spalo prawie 6 h a ja się niecierpliwilam. Ale już mi ją polozna przyniosła. Oddaje ją im bo nie daje rady ją przebierać jeszcze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry...
Nieprzytomna jestem. Maly spal ale mnie jakies schizy wziely ze mu sie przez sen uleje, zesie zakrztusi. Spal z nami. Oprocz tego kicia dyzurowala przy ćmach i dodatkowo przychodzila tulic sie robiac lizianko Tztowi z banki w brode. Usne z synem przy cycku... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie Małgosia. Ona jest u mojego taty i z Kuba ( lat 9) spędza czas. I karmie Ale, widzę taty nr, odbieram i slysze: Mamo! No rozplynelam się. Na szczęście ona ma tam dobry czas i się nie poplakala. W każdym razie podoba jej się siostra, widziała na zdjęciu, i mnie kocha: ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

). Edziu jak zwykle 'happy baby' (to chyba jedyne okreslenie jakie tu znaja i stosuja odnosnie dziecka w trakcie ciazy
).
musiałam okłamać lekarkę, że mój gin jest na urlopie i nie może przedłużyć mi L4 i że do szpitala idę w przyszły czwartek, dzięki czemu wypisała mi zwolnienie do środy
poród sn, bolało strasznie, ale od razu zapomina się potem ten ból.

KCIUKI DLA ADASIA