|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
ale to trzeba się dowiadywać w konkretnym szpitalu bo u mnie np. dla dziecka potrzebne są tylko pampersy, chusteczki do pupci, jakiś kremik a ubranka tylko na wyjście ale to zazwyczaj tatus przynosi bo po co wczesniej ![]() a pampersy np,. to do torby wkładam tylko kilka sztuk a potem tez mi tż donosił, tak samo podkłady i te wielkie podpasik, bo w torbie to strasznie dużo miejsca zajmuje Cytat:
|
|||
|
|
|
#3572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam tyle filmików, ciągle oglądam ;D Następną mam za 4 tygodnie, 2.09 ![]() Wyprawka w sumie ok, została mi pościel do łóżeczka, kosmetyki dla Małego i jeszcze pare bodziaków z długim rękawkiem muszę kupic. A jak u Ciebie? ![]() Odzywam się mniej, mamy remont łazienki, wymieniamy wszystko łącznie z rurami no i ciągle jest coś do zrobienia;/ Ale jeszcze pare dni i wracam
|
|
|
|
|
#3573 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie kości biodrowe bolały baaardzo jakieś dwa tygodnie temu, nie wiedziałam jak chodzić, siedzieć, czułam się jak jakaś pokraka dosłownie, póki co mam spokój Cytat:
Cytat:
![]() Dzień doberek, ja już na nogach, braciszek mnie obudził. Zjadłam śniadanko, włosy umyłam, za chwilkę idę sie pocić przy zmywaniu paznokci u nóg bo już nie są zbyt ładne i spróbuję je pomalować
|
|
#3574 | ||
|
Zadomowienie
|
Zjadłam śniadanko [grysik
], więc mogę się przywitać!!Cytat:
Wystarczy 10 minut spaceru i boooooliiiii Cytat:
U nas znowu upał... Jak tak można? Zdechnę... Dobrze, ze moskitiery w oknach, to okna wyotwierane całą noc, ale ja i tak dyszałam jak parowóz... |
||
|
|
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kosmetyki dla mnie(szpitalne) i dla Małego kupuję w wrześniu, pod koniec sierpnia zamawiamy łóżeczko (te co linka wkleiłaś), a z ciuszków brakuje mi kilka pojedyńczych sztuk i w sumie kilka jakiś drobnych pierdół i było by wszystko ![]() uuu remont łazienki, to pewnie syf masakryczny... mamomami, Ty przez te 2 dni to się nagimnastykujesz ;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-01 o 09:46 |
|
|
|
|
#3577 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo mnie zawsze wszędzie pełno ![]() Jeszcze nie :P dopiero się jej okres skończył a humorki jak widać jeszcze zostały . Moja mamcia to jest taki typ człowieka że lubi się czepiać Cytat:
Cytat:
![]() Odbijesz sobie to i jeszcze pojedziesz gdzieś na wczasy a my być może kiedyś będziemy miały okazje do spotkania, w końcu nie mieszkamy wcale tak daleko siebie Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Maomami bo jak Ci zabiora młode do zabiegowego albo cos tam to część ciuszków może nie wrócić.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam... więc teraz już na spokojnie witam się z Wami
Ale się wyspałam, jak nigdy ![]() Wstałam z takim pozytywnym nastawieniem że stwierdziłam że ten wyjazd nad Solinę to jednak cudowny pomysł Aaa i wiem że już kiedyś to pisałam ale napiszę jeszcze raz... Mam najcudowniejszego brata na świecie ! Pisałam Wam że zawsze jak idzie na zakupy to myśli o mnie i o Jaśku. Wczoraj poszedł do biedronki i przyniósł mi 3 paczki chusteczek nawilżonych bo jakaś promocja na nie była . Myślałam że będę musiała zużyć zanim Jaśko się urodzi ale sprawdziłam i data ważności do 2015 roku więc będą dla Jaśka
|
|
|
|
#3580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to też na koniec września dopiero ![]() No łożeczko jest śliczne, najchętniej już bym chciała żeby stało ![]() A co do łazienki,żyjemy jak Rumuni Ale jestem dumna z mojego Tż bo On praktycznie wszystko robi sam
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
Ryba jak tam warunki w areszcie?
Ale mam dziś wkurzający dzień w pracy od rana Same upierdliwce...
|
|
|
|
#3584 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to zalezy na ile Cię stać i czego oczekujesz... czasem można wydać 1000zł na zestaw a czasem 4000zł. Jeśli chodzi o zestawy 3w1 to ja jestem za ale tylko wtedy jeśli nosidło jest renomowanej firmy i ma pozytywne wyniki w crash testach. Takich no name nie kupię. |
||
|
|
|
#3585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc mieć takiego faceta-fachurę w domu to skarb ![]() Tak,tak o tą chodzi. ![]() Ja się póki co odmeldowuję, muszę trochę się ogarnąć a później idę z kumpelą i jej dzieciaczkami na spacer.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3586 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tez zależy od szpitala, u mnie czasami dzidzie zabierają na kąpiel a czasami kąpią na sali ![]() Cytat:
Cytat:
![]() muszę powoli robić liste co potrzeba żebym o niczym nie zapomniała. Na pewno dla siebie jedną koszule musze dokupić, stanik do karmienia, te wszystkie podkłady, podpachy, majtki jednorazowe (tzn kupuje te siateczkowe wielorazowe niby ale uzywam jako jednorazówek). Kosmetyki dla siebie i maluszka na potem i tyle chyba aaa jeszcze pampki ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
remont już mamy 4 miesiące, ale robi sam i jest z siebie dumny ja też się ciesze że tak umie sam, ale dostaje fioła od tego remontu
|
||||||
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Ola_k ja mieszkam w mieszkaniu ktore jest na sprzedaż. Mieszkamy od kwietnia ubiegłego roku a kupiec był raz. W sierpniu 2012. Takie dziś realia z kupnem/sprzedaza. Bardzo trudno o kredyt wiec i chętnych niewielu.
I my mamy z wlascicielka uzgodnione ze w razie co, musi dać nam znać wcześniej o co najmniej kilka dni. W umowie nie wolno jej wejść do mieszkania pod naszą nieobecnosc i bez naszej zgody .Wszystko zależy jak sie dogadasz. A tak przy okazji czytałam Twojego posta odnośnie "gorszego" dla drugiego malucha. U nas będzie podobnie bo znacznie pogorszyl nam się standard życia. Ale też przybyło doswiadczenia i z wielu rzeczy swiadomie i wręcz z radością zrezygnujemy i to jest fajne! A na alusach się nie znam. Mam stalowe felgi. Krzywe ponad 2 lata i jeżdżą .Czasem lekko ściągają kierownicę na boki.Witam też iskrę, jednak do nas dołączyłaś ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nigdy nie ma zgody. Ja uważam że ilość kasy to pojęcie względne, bo jeden ma zobowiązania i stałe koszta a inny nie i całą kasę przeznacza na życie. Poza tym w grę wchodzi też lokalizacja. Nie w każdym województwie są te same ceny. My mamy sporo z tego co widzę po Waszych wpisach. Ja mam 4000zł a mąż 2500zł. Tyle, że Mamy kredyt na mieszkanie 1700zł, kredyt na samochód 450zł, rata za laptop 300zł (została już ostatnia), stałe rachunki okolo 1000zł, zimą dochodzi ogrzewanie gazowe rzędu 1600zł na 2 miesiące (miesięcznie 800zł wychodzi). Do tego mąż dojeżdża samochodem do pracy, bo pracuje w takiej lokalizacji, że komunikacją w 1 stronę ma 2,5h - miesięcznie na benzynę 400zł. Mój miesięczny 100zl. Zostaje nam 1750zł na życie. Latem oczywiście więcej ale też jedzie się na urlop, więc się to co na gaz wydaje. Dla niektórych to dużo ale w W-wie koszty życia są bardzo wysokie. Idąc do sklepu i kupując podstawowe zakupy, które wystarczają na 4 dni, bez zachcianek, wydajemy około 200zł. Na macierzyńskim będę miała mniejszą pensję i dochodza nam od września koszty przedszkola ok. 300zł. Więc wcale nie mamy kolorowo a wiadomo jak wyjdzie czasem wydatego niespodziewany np. leki, naprawa samochodu to już wogóle.Dodatkowo niektórzy moga sobie zasiać swoje warzywka, maja swoje jajka itp. W dużych aglomeracjach mogę conajwyżej oszczędzić robiąc sama pasztet albo piekąc schab na kanapki zamiast kupując gotową wędlinę. Na co mam czas jedynie czasem w weekend, bo w tygodniu wychodzę z domu o 8 a wracam o 18. |
|
|
|
|
#3589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio rozkręcił moją prostownicę na części pierwsze, coś pokombinował, złożył i działa ![]() |
|
|
|
|
#3590 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z pracą to też zobaczymy... Ja przez ponad 4 lata pracowałam w sklepie na stanowisku kierowniczym, ale wolałabym już nie wracać do pracy w systemie 7 dni w tyg od 9-22,bo to totalnie rozwala życie. Cytat:
tunieczka, a jak mąż wróci z regat to nie możecie się jeszcze dodatkowo razem wybrać gdzieś chociaż na kilka dni? Nad morze czy jezioro? Czy urlopu już dłużej nie ma? Cytat:
dzidziadziumdzia, a gdzież tam do Finlandii Twojego wywiewa? Służbowo? Przez te skurcze nóg to bałam się wczoraj zasnąć - że znowu będę się budziła co chwilę z bólem. Ale nie wiem, czy to już zasługa magnezu bo nic się nie działo w nocy. Ufff.... Uciekam do sklepu po bułkę, bo ja jeszcze bez śniadania siedzę. Dzisiaj aktywny dzień - spotkanie z kumpelą, a wieczorem jeszcze w większej grupie ludzi ze studiów.
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Dziewczyny nie jestem w stanie zdecydować się na wózek.
Wiem, że teraz Was trochę męczę tym wózkiem ale ja już sama nic nie wiem. Bardzo ale bardzo podoba mi się wózek Tako Ballila Slim ale On kosztuje 1850 zł za zestaw 3w1, jestem w stanie go kupić za 1650 zł w innym sklepie. Jednak nie wiem czy to nie jest jednak za dużo jak na wózek?! RATUNKU!!!!!!!!!! |
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Postaram sie tez ogarnac dla Was jakies zalegle fotki ze slubu i oczywiscie brzuszek na wakacjach . ale wszystko powoli na razie musze powoli zaczac ogarniac pranie .
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane! Wrocilismy! Na nadrabianie dajcie mi troche czasu bo troche tego naprodukowawyscie od kiedy wyjechalam, a chce wiedziec co sie tam u Was dzialo. Nad morzem jak juz Wam pisalam nie dalam rady byc na biezaco, bo moj TZ dbal o to zebysmy sie porzadnie dotlenili i ciagle gdzies spacerowalismy.
Postaram sie tez ogarnac dla Was jakies zalegle fotki ze slubu i oczywiscie brzuszek na wakacjach . ale wszystko powoli na razie musze powoli zaczac ogarniac pranie .
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-08-01 o 10:25 |
|
|
|
#3594 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
No, nadrobiłam
Witam się dziś i ja![]() ALE MIAŁAM SEN!! Śniło mi się że byłam w takim sklepie dużym..i wszystkie panie w nim wymiotowały bo musiały wypić glukoze!! Robię sobie zaraz kawkę i zabieram się za robienie ciasta, a później z TŻtem jedziemy do Szczecina, może załapię się na jakieś sklepy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zapisuję![]() Cytat:
Pamiętam że jak pracował a ja chodziłam jeszcze do szkoły to nawet perfumy mi kupował Zawsze mi pomagał. Dlatego teraz wiem że jest mu cieżko i teraz czas na mnie abym to ja pomagała jemu![]() Cytat:
Wszystko robi sam, sam remontuje, naprawia, a teraz nawet sam kładzie konglomerat na schodach Kocham mojego męża niesamowicie |
||||
|
|
|
#3595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem w jakim sensie drugie dziecko ma "gorzej". Ja się będe starać żeby początki miały takie same, pomimo że czasu będzie mniej ![]() Cytat:
dałam własnie jakoś 1600 zł, tyle że bez fotelika bo ten miałam po bratanku wózek jest przewspaniały, przecudownie się nim jeździ. Gdyby nie to, że zaszłam w drugą ciąże to nadal bym nim śmigała z natalką, ale ze względu na wage odkupiłam od koleżanki spacerówki lżejszą żeby Balilli nie dźwigać np. do bagażnika ![]() nie moge się doczekać kiedy znów pospaceruje z ta piękną gondolką ![]() a ta cena 1650 to już z fotelikiem? To super cena Ja dawałam więcej bo 2 lata temu ballila to nowośc była, ale zakochałam się w tym wózku od pierwszego wejrzenia jak tylko zobaczyłam w sklepie (na zdjęciach nie wygląda tak ślicznie )
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-08-01 o 10:32 |
||
|
|
|
#3596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
w takim razie czekamy z niecierpliwością na fotki
|
|
#3597 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet siku będziesz robiła w tempie ekspresowym oby tylko szybko wrócić do maluszka ... na suszenie wlosow nie znajdziesz czasu. Moje schły same...Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 | |
|
Rozeznanie
|
Witamy się
Cytat:
Jedyne co mysle, to moze praca zmianowa, albo na 1/2 etatu, ale nie usmiecha mi sie dziecka zostawiac juz za rok beze mnie no ale coz... ![]() Myslalam tez zeby isc do pracy do sklepu, ale jesli dowala mi zmiane do 20- 22 tylko zeby zlecen bylo duzo
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wczoraj w komisie dziecięcym widziałam ładny wózek w idealnym stanie (wózek gondola+fotelik-nosidełko) za 600zł. Relacja z wczorajszej wizyty ![]() Miałam na 17, ale byłam za 20 i nikogo nie było więc weszłam, a Olka pojechała do dentysty z tatusiem. Pani dr mnie zbadała, wszystko niby namacalnie ok, zapytała czy robimy usg bo w sumie nie trzeba. Ale ja chciałam bo mąż kazał upewnić się czy na 100% to chłopiec Pani dr sprawdziła i powiedziała, że na 300% chłopak!!! Więc mąż już wierzy. Michaś już nie jest taki mały- waży ok. 789g! A ja sama, nie wiem jakim cudem bo tego nie czuję, przybrałam 3kg w miesiąc! Już 9kg na plusie :confused :![]() Serce, główka, rączki, nóżki, wszystko ładne i zdrowe. Jedynie z moją szyjką jest coś nie tak... Tzn. szyjka ma 4cm, jest zamknięta ale coś tam jest V-kształtne i mam leżeć. Dostałam Luteinę, Magnez i No Spę. Aaa i Michaś z 24 tygodnia przeskoczył wszelkimi pomiarami do... 26! Pani dr powiedziała, że będziemy to na bieżąco sprawdzać bo wychodzi na to, że mogę urodzić jeszcze w październiku... Olcia u dentysty była dzielna, od progu powiedziała, że chce naklejkę albo niespodziankę Mąż oglądał bajki, a Ola patrzyła na panią dr Miała już nawet leczonego ząbka- wierconego! I jestem z niej taka dumna Jak wyszła to ja już czekałam na nią na korytarzu. Wpadła mi w ramiona ze słowami, że było bardzo fajnie! I już chce jechać na kolejną wizytę ![]() Dostała w nagrodę pierścionek od pani dr ![]() Ja chyba niebawem wybędę do rodziców bo tam mogę więcej poleżeć. Aaa i dołączam zdjęcia! Rączka i buźka mojego synka ![]() I kupiliśmy ten fotelik- stan idealny za 40zł. Tylko zdjęcia nie mam bo mąż zabrał na strych bo Olka już w niego siadała
Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-08-01 o 11:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

za dzisiejsze wizyty!

], więc mogę się przywitać!!

a teraz w ciąży wchodzenie po tych schodach to jakaś tragedia

Same upierdliwce...

Kocham mojego męża niesamowicie