Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 07:50   #2311
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Charlizz...A jaki masz przepis na ciasto ? Mi ostatnio znajoma z pizzeri podala, przepis na 7kg mąki i mówi "przeliczysz sobie"....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 07:51   #2312
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

aha... w środę i czwartek ma być około 37 stopni - a zawsze jest więcej niż zapowiadają
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 07:57   #2313
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

No tez myślę że to ciasto jest za "ciężkie " do galaretki..lepszy biszkopt..ale tak tylko zapytałam

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
aha... w środę i czwartek ma być około 37 stopni - a zawsze jest więcej niż zapowiadają
Pięknie...na to czekałam:banghead:
Mi jest dobrze jak są takie dni jak teraz ...albo lepiej..mniejszy wiatr i mniej stopni - 24 starcza...nikt się wtedy nie będzie męczył...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-08-02, 08:19   #2314
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Charlizz...A jaki masz przepis na ciasto ? Mi ostatnio znajoma z pizzeri podala, przepis na 7kg mąki i mówi "przeliczysz sobie"....

Ja robię tak na dwie takie blaszki jak w piekarniach zawsze są

3szkl mąki
ze dwie szczypty soli
Tyle samo cukru
Pieprz
Brazylia, oregano
4łyżki oleju lub oliwy (na oleju lepiej rośnie nie wiem czemu)
Półtorej szklanki wody
Pół kostki drożdży

I tak :mąka im wyższy typ tym lepsza, dobra jest pszenna z lidla lub biedro (typ 650) , w makro jest 1000 ale w workach 10kg

Drożdże rozpuszczam w 3/4 wody, wszystko razem zagniatam i resztę wody dodaje stopniowo. Może też być mleko zamiast wody wtedy ciasto jest chrupiące.

Ogólnie ciasto jest lepkie i musi takie być, rozsyp mąke i obtocz mąka po wierzchu, potem odstawiam, ścieram ser, przygotowuje wszystkie składniki i jak skończę to ciasto jest gotowe na blachę. Dziele na pół , Kładę na blacie, tlukę nadgarstkiem formując przy tym koło lub prostokąt, podrzucam i kladę na blachę.

Ciasto jest pyszne, pracowałam w pizzerii i podpatrzyłam co trzeba

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

A i zanim kładę składniki to smaruję sosem pomidorowym

Keczup
Koncentrat,
Czosnek,
Sól pieprz majeranek oregano bazylia cukier
Na koniec daję wodę tak, by dosyć rzadkie to było

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-08-02 o 08:15
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:25   #2315
sylwietta1988
Zakorzenienie

heloł w ten piękny dzionek
widziałyscie jaka czika zapowiada sie po łikendzie? do poniedziałku tylko po 32-33 stopnie, pózniej do 38 czyli bedzie jeszcze więcej proponuje sciągniecie termometrów okiennych żeby nie wybuchły a Nawijka sie po słonce do Bułgarii wybiera, ja sie pytam po co

Charlizz, brawa za zębola

Black, ja tez czasami włącze małemu tv jak sie strasznie wscieka a musze go w bujaku unieruchomic bo np mam makaron do odcedzenia czy ziemniaki... ale godzinami tez nie siedzi, tyle co 3-5 minut..

Evel a nie mozesz wziac Mai do Was, zeby nie wstawac dopóki sie sytuacja nie unormuje?

Lady ty jak Solejukowa jestes z tymi pierogami masz szczescie, ze ruskie robiłas, bo nie lubie i ci ocaleją ale jakby były np z serem to już bys miała wjazd na chate

Debrah Amelka jest przesłodziutka kitałke ma świetna, a do kogo jest podobna? bo mi sie nie wydaje, zebys fotkę tzta nam udostępniała

Cała- co do Julasa- Julas is Julas i tyle w temacie

Bartulo wstał o 5,12 wlasnie kima, potem sniadanko drugie zje i wyruszamy- poplacic rachunki nienawidze pierwszego dnia po pensji
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:25   #2316
Ewik86
Zakorzenienie

Gratuluję ząbków, współczuję ciężkich nocek i więcej nie piszę, bo nie mam nastroju.

Będę Was podczytywać

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:27   #2317
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ewik, co jest nie tak?

Aha, zapomniałam napisac- młody szczerzy sie całą jednozębną facjatą jak widzi reklamy łongakom i biedronki
Stary 2013-08-02, 08:36   #2318
sylwietta1988
Zakorzenienie

poranny łobuziak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bartulo.jpg (20,8 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-08-02, 08:42   #2319
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ja robię tak na dwie takie blaszki jak w piekarniach zawsze są

3szkl mąki
ze dwie szczypty soli
Tyle samo cukru
Pieprz
Brazylia, oregano
4łyżki oleju lub oliwy (na oleju lepiej rośnie nie wiem czemu)
Półtorej szklanki wody
Pół kostki drożdży

I tak :mąka im wyższy typ tym lepsza, dobra jest pszenna z lidla lub biedro (typ 650) , w makro jest 1000 ale w workach 10kg

Drożdże rozpuszczam w 3/4 wody, wszystko razem zagniatam i resztę wody dodaje stopniowo. Może też być mleko zamiast wody wtedy ciasto jest chrupiące.

Ogólnie ciasto jest lepkie i musi takie być, rozsyp mąke i obtocz mąka po wierzchu, potem odstawiam, ścieram ser, przygotowuje wszystkie składniki i jak skończę to ciasto jest gotowe na blachę. Dziele na pół , Kładę na blacie, tlukę nadgarstkiem formując przy tym koło lub prostokąt, podrzucam i kladę na blachę.

Ciasto jest pyszne, pracowałam w pizzerii i podpatrzyłam co trzeba

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

A i zanim kładę składniki to smaruję sosem pomidorowym

Keczup
Koncentrat,
Czosnek,
Sól pieprz majeranek oregano bazylia cukier
Na koniec daję wodę tak, by dosyć rzadkie to było

Możesz zrobić zdjecie jak podrzucasz...
Ja w tym przepisie na ciasto mam jeszcze mleko..

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

A co do tego glutenu...podpowiedzcie cos

Stary 2013-08-02, 08:42   #2320
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Gojka, w Siennicy Nadolnej mieszka rodzina mojego męża. A Chełm to też blisko, może się spotkamy, jak tam przyjedziemy? A swoją drogą - mamy się w znajomych na face? Bo jeśli nie, to czekam na zaproszenie.

Jadę dzisiaj na zakupy z przyjaciółką, także dzień wolny od glucika - fajnie, ale wiem, że będę tęsknić, mimo że będę 15km od domu... Cóż. Mąż kazał się wyluzować, no to trzeba spróbować.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:47   #2321
Debrah
Zakorzenienie

helol.
Kiepska noc bo się położyłam przed 2:00 a Mała się obudziła przed 5tą i koniec spania. Teraz zasnęła to zaraz idę w kimę tylko puszczę szybkiego posta do Was.

Kurdę, możliwe, że pojedziemy na weekend na działkę i zabierzemy znajomych - to by było 1,5dnia w sumie, z jednym noclegiem, ale jakoś boję się o Małą. Wasze dzieci jakoś niespokojnie reagują jak im się plan dnia rozwala?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:51   #2322
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Możesz zrobić zdjecie jak podrzucasz...
Ja w tym przepisie na ciasto mam jeszcze mleko..

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

A co do tego glutenu...podpowiedzcie cos

No tak jak mówię mleko można zamiast wody wtedy ciasto jest bardziej chrupiące

sama nie dam'rady podrzucać i jednocześnie robić fotkę

Stary 2013-08-02, 08:58   #2323
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Aniu, oczywiście, że będzie pasował. Ja go bardzo lubię, a jestem naprawdę bardzo, bardzo blada. A faktem jest, że każdy róż i każdy bronzer pasuje do każdej karnacji, trzeba tylko umiejętnie nakładać.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:08   #2324
nafiyqa
Zakorzenienie

Chce sie powiedziec "Ach, co to byla za noc..."
2 pobudki! O 1:30 i 4. I to tylko na piciu, bo po kilku lyczkach zasypial. Dla mnie bomba!! Wyspalam sie jak nigdy, zawsze to lepiej niz pobudki co 1,5h
O 6:30 telefon nas obudzil.

Pewnie jednorazowy wyskok, ale i tak sie ciesze

Mama wrocila dzis z Niemiec. Kuba dostal mase ciuszkow (w tym kapielowki ) i zabawek. Kilka kaszek bezcukrowych i herbatke.

A ja nic

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-08-02 o 09:17
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:10   #2325
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej, nie odzywałam sie wczoraj wieczorem bo po urodzinach byłam padnieta a poza tym tak pochłoneli mnie mocnopomocni że masakra

współczuje ciężkich nocek u nas nawet było ok poza tym młody usnal po 22 a zawsze po 20

kurcze martwie sie mały jak jest na brzuszku to juz duper dzwiga do gory i sie przesuwa czołgają widze ze zaraz bedzie na czterech a on dopiero co 5 miesiac skonczyl nie za wczesnie? nie zrobi sobie krzywdy?
Yae robi tak samo. Tez sie zastanawialam, czy aby nie za szybko, ale dziewczyny mnie uspokajaly, ze skoro sama to robi, to znaczy, ze jest gotowa.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:12   #2326
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

A ja nic
Ehhh, życie...
Tak wyglądam dziś:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fc.jpg (28,1 KB, 8 załadowań)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:13   #2327
charlizz
Zadomowienie

Moja mama uważa, że Ola już może jeść normalne zupy bo "lepsze takie na kościach niż te że słoików" kuźwa co trzeba mieć w głowie, żeby takie głupoty z takim przekonaniem głosić ciemnota

Stary 2013-08-02, 09:16   #2328
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
heloł w ten piękny dzionek
widziałyscie jaka czika zapowiada sie po łikendzie? do poniedziałku tylko po 32-33 stopnie, pózniej do 38 czyli bedzie jeszcze więcej proponuje sciągniecie termometrów okiennych żeby nie wybuchły a Nawijka sie po słonce do Bułgarii wybiera, ja sie pytam po co
Ty Ty
ja lece d*pke moczyc i serwowac Kubie herbatki z palemka, czike mamy tu, dziekuje :P

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
helol.
Kiepska noc bo się położyłam przed 2:00 a Mała się obudziła przed 5tą i koniec spania. Teraz zasnęła to zaraz idę w kimę tylko puszczę szybkiego posta do Was.

Kurdę, możliwe, że pojedziemy na weekend na działkę i zabierzemy znajomych - to by było 1,5dnia w sumie, z jednym noclegiem, ale jakoś boję się o Małą. Wasze dzieci jakoś niespokojnie reagują jak im się plan dnia rozwala?
Nieee. Byle tylko respektowac potrzebe jedzenia i spania
A tak to zadowolony, podziwia swiat i szeroko buzke otwiera.

Stary 2013-08-02, 09:26   #2329
LadyWhisper
Zakorzenienie

My dzisiaj caly dzien u mamy, ma byc 31 stopni wiecie co.........chce jesien juz jestesmy po dwugodzinnym spacerku a jeszcze sniadania nie jadlam, padam!

Buuuuziak!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:34   #2330
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Deli, tak jak Hope napisała - niebieski Sio. Jest bardzo dobry, naprawdę odstrasza komary, a można stosować go od urodzenia.

Meduzzko,
widzę, że nie tylko w Olsztynie jest problem z mlekiem 1... Wczoraj w akcie desperacji kupiliśmy już 2, bo w żadnym Ross w Ols nie ma 1... No ale jechaliśmy obejrzeć samochód (gówno, a nie samochód... ) do Elbląga i w drodze powrotnej zahaczyliśmy o tamtejszy Rossmann, gdzie znalazłam mleko 1, wzięłam więc jeden karton jeszcze. Jak się skończy, to przechodzimy na 2. A jeśli chodzi o braki 1 w sklepie, to to już nie jest pierwszy raz w przypadku Olsztyna, oni są niepoważni, żeby takiej rzeczy w sklepie brakowało.

A co do samochodu, to... miałam ochotę ☠☠☠nąć kolesiowi, jechaliśmy taki kawał z małą (około 100km), bo naobiecywał, że super, bardzo zadbany samochód, a co się okazało? Że malowany, szpachlowany, w środku brudny, porwany i ogólny syf, a w dodatku stuknięty (koleś się nie przyznaje, ale na pewno był stuknięty, bo niektóre części miały inny odcień, niż reszta, poza tym był hak zdemontowany, kto o zdrowych zmysłach zdejmuje hak?), mój ojciec zresztą wypatrzy każdą wadę i takim samochodem to sobie można dupę podetrzeć. Wracałam wściekła.

Teraz mamy na oku 3 lata nowszy z silnikiem do zrobienia, ale za małe pieniądze, więc się opłaca... Zobaczymy, bo z robocizną wyjdzie taniej, niż ten, który wczoraj oglądaliśmy, a jest nowszy i podobno ma zdrowszą budę... Tylko w Toruniu, to też kawałek.
Ale masakra z tymi autami Ja nie miałabym sumienia wciskać komuś g*wna
Co do mleka... No, my akurat jesteśmy w takiej syt. że i tak zmieniamy ale inne dzieci? A też nie kupuję na ostatnią chwilę, zawsze robię zapas ale tego mleka nie było od 5 dni!!
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,

pozdrawiam z nad ciasta morelowego, ktore wczoraj piekłam
mam ostatnio fazę na morele, dzięki Kaziolowi oczywiście
uważam,że to naprawdę niedoceniony owoc w PL
zrobilam już kilka słoików konfitur, dziś będę jeszcze smażyć
:
Ja mam śliwki pyszniutkie

Dziewczyny nie wiem czy któraś wspominała ale w Biedrze są chusteczki FITTI 3x72 szt za 9,99! Sprawdziłam-pozytywnie ocenione na blogu dzieciowo mi!

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Moja mama uważa, że Ola już może jeść normalne zupy bo "lepsze takie na kościach niż te że słoików" kuźwa co trzeba mieć w głowie, żeby takie głupoty z takim przekonaniem głosić ciemnota

A po co zupy? Nagotuj Oli gar bigosu i fasolki po bretońsku, niech dziewczyna zje coś konkretnego
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:38   #2331
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej kochane!
bylismy wczoraj u tesciow na 2 godzinki. przyjechal chrzestny Kubula z narzeczona, dostalismy zaproszenie na weselicho
Kuba w miare, robi jeszcze luzne kupki ale chyba jest juz lepiej. zobaczymy jak dzis bedzie. ale najwazniejsze ze pije. w szoku jestem totalnym bo on praktycznie niepijacy byl!
a wczoraj wypil herbatki 50 i tego plynu nawadniajacego 220!!!
a dzis od rana juz wypil 70!
kochana moja pijaweczka!
Cytat:
Ehhh, życie...
Tak wyglądam dziś:

Cytat:

heh
my jak jezdzimy to standardowo na gole stopki i wczoraj tesciowa znow lament podniosla ze mlody ma zimne nozki. a z niej samej sie lało!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:38   #2332
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Bożesztyy mój co za noc :/
Najpierw godz usypianie potem co chwila pobudki z krzykiem potem płacz przez sen potędze znowu pobudki z krzykiem i tak na okrągło do teraz gdy głód przycisnął ,eh zdecydowanie przyzwyczaiłam się do całonocnego snu i pobudki o 6.
Nie wiem może ja jej za mało kalorii dostarczam w ciągu dnia że się budzi na mleko a może..zęby w końcu?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

[/COLOR]Czy Wasze dzieci tez bawia sie na samiusienkim skraju puzzli?

i zajada te puzle. zaczelam sie bac ze odgryzie ten wystajacy kawalek i narazie puzle poszly w odstawke. teraz smiga na samym kocu

Cytat:

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
poranny łobuziak

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
macie jeszcze kreski na brzuchu ? bo ja mam, malo widoczna ale jest, kiedy ona zniknie?!:O
delikatna ale jest

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Nadrobiłam
Igorek bardzo absorbujący i mało śpi ostatnio. No a jak nie śpi to wiadomo, nie mogę spuścic go z oka żeby sobie krzywdy nie zrobił bo wszędzie tylko szuka miejsc do wspinaczki i staje na nóżki i już nawet kilka kroków się przemieszcza trzymając się kanapy. Jak idę siku to go wkładam do łóżeczka i on w ciągu kilkunastu sekund już stoi trzymając się szczebli, raz się wywalił do tyłu i się wystraszył no ale kurde ja muszę czasem zrobić siku
Prysznic czy zjedzenie czegoś to tylko wchodzi w grę jak on śpi. I ostatnio mamy chyba też lęk separacyjny do tego bo raczkuje za mną krok w krok...dosłownie za nogą mi chodzi jak piesek i jak znikam z pola widzenia to jojczy. Oprócz tego rozumie słowo nie...jak zbliża się do szafki telewizyjnej gdzie stoi dvd, dekodery, router to mówię stanowczym głosem że nie wolno to on się zatrzymuje, odwraca się do mnie, podkówka i płacze.
ale madre dziecie masz!

Cytat:
Proszę panstwa, mamy zęba

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dobrze, że ma apetyt i tyle wypił mam nadzieję, że już teraz będzie lepiej

I szukałam w PiP i Almie kaszek Holle, ale nie mają. W sklepie koło mnie mają tylko Baby Sun, ale bezmleczne i się zastanawiam czy kupować i mieszać ze swoim mlekiem, bo trochę z tym zachodu jednak A najlepiej byłoby pojechać, w którymś dniu do Czech i kupić u nich te Nominal, w bonusie oczywiście wafelki Minonky i czekolady Studentskie Kurde, trochę to hipokryzją zalatuje, dziecku kupię bezcukrowe kaszki, a dla siebie tonę słodyczy

lepiej dla siebie niz dla dziecia
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

[/COLOR]fewciu, lady, pstryczku jak dzieciaczki i nocka?[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
pstryczku jak Kubus?

Poszlam z dziewczynami pod asde, Tz wracal z pracy i mial do nas przyjechac. I stoimy pod tym sklepem, Tz podjechal, wysiada z auta i sie mnie pyta czemu chodze polnago I dopiero wtedy skojarzylam, ze pod bluzke, ktora ubralam dzisiaj na gole cialo (tzn. stanik tylko) zawsze zakladalam top na szelkach Ja nie wiem co sie taka odwazna nagle zrobilam

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
zdrowka dla chorych dzieciaczkow

aaa i bylam dzis u fryzjera i skrocilam ciut wloski bo nie moglam wytrzymac i mi pocieniowala troche - hmm sama nie wiem czy jestem zadowolona z efektu

pokaz fryz

Stary 2013-08-02, 09:46   #2333
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Kochane!!!

Nasza nocka troszkę lepsza, pobudki co 1,5h Nobla dla tego kto wymyśli niewypadający smoczek

Dzisiaj wraca mój kochany mężuś

Wiecie, planowałam Małą przenieść znowu do łóżeczka, do jej pokoju (od miesiąca śpi z nami), ale nie potrafię, tak jak Lady pisała, już nabawiłam się lęku separacyjnego Nie ma wspanialszego widoku jak ten, kiedy Blanka otwiera rano oczka, patrzy na mnie i posyła mi szeroki, bezzębny uśmiech

Cytat:
Dziewczyny..mówicie o pieluszce do pieluchowania?
tak

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Nadrobiłam
Igorek bardzo absorbujący i mało śpi ostatnio. No a jak nie śpi to wiadomo, nie mogę spuścic go z oka żeby sobie krzywdy nie zrobił bo wszędzie tylko szuka miejsc do wspinaczki i staje na nóżki i już nawet kilka kroków się przemieszcza trzymając się kanapy. Jak idę siku to go wkładam do łóżeczka i on w ciągu kilkunastu sekund już stoi trzymając się szczebli, raz się wywalił do tyłu i się wystraszył no ale kurde ja muszę czasem zrobić siku
Prysznic czy zjedzenie czegoś to tylko wchodzi w grę jak on śpi. I ostatnio mamy chyba też lęk separacyjny do tego bo raczkuje za mną krok w krok...dosłownie za nogą mi chodzi jak piesek i jak znikam z pola widzenia to jojczy. Oprócz tego rozumie słowo nie...jak zbliża się do szafki telewizyjnej gdzie stoi dvd, dekodery, router to mówię stanowczym głosem że nie wolno to on się zatrzymuje, odwraca się do mnie, podkówka i płacze.
Mały rozrabiaka Ale jaki mądry!

Cytat:
Hej
Fewcia tą kroste co pokazywałas to moze to tez coś od jakiegos owada, meszki np ? Albo śliny tak mi się cuś wydaje.
Może jakaś franca ją pojadła w nocy Ale widzę, że się nie drapie, więc nie swędzi, nie przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ojjj ja bym poczekala;>

a co do okresu... nigdy nie mialam tak obfitego jak teraz, pierwszy raz w zyciu zdarzyło mi się ze przesiąkło mi .. a zeby bylo śmieszniej ... po godzinie...
A u mnie - Nikt jej nie zapraszał, wręcz wyganiał i przyszła.... @... A przez ponad rok było tak cudownie!

Cytat:
Proszę panstwa, mamy zęba
Masz odpowiedź na gorączkę

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
charlizz, brawa )

no u nas to w najblizszym czasie nie ma co liczyc na zebolki

melduje - 120 pierogow, zupe ogorkowa, placuszki z cukini i padam na ryj
A nie dało się 300 pierogów, 5 zup i placuszki jeszcze może z ziemniaków????:b rzydal:
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:54   #2334
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Fewciu ale to naprawdę żaden problem bo ta pieluszka u mnie leży i miejsce w szafie zajmuje. Bardziej bym się martwiła o to czy jednak nie będzie za mała. To znaczy na moje oko zapiąć się zapnie tylko może być za wąska między nogami. Ale być może dałoby się wsadzić między pieluszkę a ubranko np tetrówkę złożoną w prostokącik żeby rozkrok był większy. A jak uznasz że to zdaje egzamin to kupisz sobie jakąś większą na zamówienie. Ale nie namawiam bo nie wiem do końca jak z tym rozmiarem. Chociaż wydaje mi się że nawet taka trochę za mała lepiej usztywni niż same tetrówki, no i zakłada się banalnie łatwo. Tetrówkami nie umiem pieluchować. Jak tylko chcesz to wyślij mi dane na priv, może udałoby mi się jutro podejść na pocztę

Cytat:
Mały krejzolek
Jaka cudowna!!! Sliczna jest!

Cytat:
podejrzewam,że będziemy ostatnie a to dlatego,że chyba pierwsze myslałyśmy,że to "już"
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
marsi, nie będziecie ostatnie, bo u nas też ani widu ani słychu
możemy się policytować, u nas też jeszcze ani widu ani słychu

Cytat:

(ale jestem gruba boszesztyyyyyyyy a malz nie pozwala mi cwiczyc (((( )
chyba w palcach u stóp

Cytat:
wlasmie tego mi u Pietraszka brakuje, nie moge robic kitek, abuuuu
a dlaczego nie?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42066855]koło 6mcy

możesz, przecież kaszek wcale dziecko nie musi jeść

ślina+upał+brud z tym związany - paluszki lecą do paszczy i w takiej temp. to pewnie typowe

ale tak naprawdę zawsze te 10% zostaje niepewności na wszystko inne
[/QUOTE]
Jak zwykle nieoceniona
(pogrubione) i dowcipna

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Czym byłby wizaż bez Julaska?

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja właśnie wpadłam z info., że dzisiaj... przełomowy dzień chyba? Nie dość, że okazało się, że Pola umie już chwilę siedzieć, to jeszcze wystukaliśmy zęba! Nie wyszedł jeszcze, ale widać białe mocno, no i słychać go.

Cytat:
Słuchajcie nie wiem co jest.Blanka mi dziś urządziła histerioze wieczorem,obudziła się z drzemki z płaczem,no że była pora jedzenia to zjadła i nadal płacz,potem coraz większy i większy, oczywiście ciągle łapka w buzi albo przysysa się do mojego ramienia, no i wygladało to na atak bolesności dziąseł.Dałam żel, nie pomogło,potem czopek,potem stwierdziłam że może jednak to brzuch bo tak coś nogami machała no i dałam też bobotic,potem po pół godz w koncu przeszło.No i nafaszerowałam ją chemią i teraz nie wiem co i od czego to było
Przy zasypianiu tez histerii kupa,potem jak juz zasnęła to budziła się co chwila z krzykiem ,teraz co chwila głową macha na wszystkie strony i mruczy przez sen.
I jak myślicie zęby czy brzuch???
Jadła dziś zupke nowa z bobovity jakis indyk z warzywami i owocami, na ogół do tej pory zadne jedzenie jej nie szkodziło,procz marchewki ale to już opanowane.
Forumowo - albo skok albo zęby
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:56   #2335
insolito
Zadomowienie

Hej dopiero wstaliśmy , jestem na bieżąco, ale taka jestem do niczego, że nic nie piszę Wybaczcie

Piotrek wczoraj zrobił coś takiego jak Dadi Hope, zsuną się z kanapy i stał sobie na nóżkach, a ręką klepał w siedzenie Oczywiście wszystko asekurowałam, zabrałam go po 30sec bo się wystraszyłam, że za długo stoi

Tera sunie po całym pokoju za swoją ulubioną zabawką..... butelką od wody

Postaram sie jakoś wbić

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:57   #2336
nafiyqa
Zakorzenienie

Kurde, rzeczywiscie ten swiat maly...

Nie dosc, ze TZ szai zna bokeh, TZ silver TZ bokeh to teraz jeszcze karusia kojarzy TZ Black.
Cos ci TZci glowne skrzypce u nas graja

I tak najwiekszym szokiem bedzie dla mnie to, ze w nie takim znowu malym Gdansku poznalam na imprezie TZ, z ktorym, jak sie potem okazalo, mamy wspolna rodzine
Oczywiscie my sami nie jestesmy ze soba spokrewnieni, co to to nie :P
Ale pewnie juz pisalam o tym

Stary 2013-08-02, 10:00   #2337
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
helol.

My po drugiej drzemce nie mamy juz zadnego planu dnia - tzn wytrwac do kapieli
jak mlody jest poza domem to mu naprawde wszytsko jedno, zachowuje sie idealnie - chyba ze ma gorszy w dzien, natomiast w domu jest sajgon tak mu sie nudzi.
Stary 2013-08-02, 10:16   #2338
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Mały krejzolek
jaka kita fajoska!

Cytat:
kochana, mamy dokladnie to samo, teraz jak śpi to naprawdę odpoczywam
wczoraj aż poprosłam Tz żeby troszkę więcej z malym przebywał bo stwierdziłam,że za jakiś czas oprócz kupek, zupek, potówek, pampersów nie będzie ze mną innych tematów do rozmów - a TZ lubi gadać ze mną o książkach,filmach itp hehe nawet podziałało

od kilku dni jak Leo mnie widzi to dostaje malpiego rozumu,wyciąga rączki i mowi ma-me bardzo mnie to rozczula ale też zaraz wszyscy reagują- "to idz do mamy"

Chcialam powiedzieć że mam strasznie kochanego TZ, pojechaliśmy dziś na zakupy po psi szampon,kaszki i takie pierdoły a wyszliśmy..... z sukienką bo niedługo idziemy na wesele
i to taką mi kupił piękną że szok
w sumie nie planowalam bo kreacje miałam już, u mnie w szafie pelno sukienek ale jak tą zobaczył to powiedział,że muszę ją mieć
jutro zrobię foto bo potrzebuję porady o fryzurę i dodatki
ale się cieszę
dla Leo i mezulka!
czekamy na kiecke

Cytat:
black, puszczalas Oliwii bajki? moze jestem dziwna, ale co najmniej do roku Pietraszka nie posadze przed tv/kompem, a nawet bym wolala to przeciagnac jak najdluzej.....
ja tez nie palnuje ale wiadomo, zycie zyciem...
narazie tv go w ogole nie ineteresi a z kompa to jedynie fuka fuka - oglada jak zahipnotyzowany

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ratunku... Moja znajoma jest w ciąży, ma dokładnie ten sam termin, co ja miałam - tylko rok później... Ale jest tak durna! I takie mi pytania zadaje, że po prostu tragedia... Np pyta się mnie, jakie badanie było dla mnie najgorsze w ciąży - ja mówię, że badanie czystości wód, na co ona "Aaaaa, to się igłę w brzuch wbija?". Albo pytała mnie, czy krzywa cukrowa boli. I jeszcze była zdziwiona, jak jej powiedziałam, że cukier pobudza dziecko - dlatego po słodkim posiłku dziecię jej się ruszało na USG. "NIEMOŻLIWE!!" Skąd się biorą tacy ludzie, co nie mają kompletnie żadnej świadomości na temat własnego stanu?
Hmmm, a ja sie nie dziwie
sa takie osoby ktore podchodza do ciazy w obojetny sposob. jest to jest, ok. i tyle.
my akurat jestesmy takimi krejzolkami w pozytywnym sensie oczywiscie.
a jak sie znajdzie taka zablakana duszyczka ktora ani nie siedzi na wizazu ani neta nie przeglada ani ksiazek nie czyta to potem jest co jest
dla mnie to byl najwspanialszy stan i chcilalam wiedziec co mnie czeka, mnie i dzieciatko wiec garnelam sie do wszelkich informacji ale nie wszyscy jaraja sie ciaza jak widac

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Charlizz, super!

Ja właśnie wpadłam z info., że dzisiaj... przełomowy dzień chyba? Nie dość, że okazało się, że Pola umie już chwilę siedzieć, to jeszcze wystukaliśmy zęba! Nie wyszedł jeszcze, ale widać białe mocno, no i słychać go.

Stary 2013-08-02, 10:16   #2339
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Później Was nadrobię chciałam tylko napisać, że Zuzia ma się chyba lepiej (odpukać w niemaowane co by nie zapeszyć). Z noska nie cieknie, tzn. katarek jeszcze jest , ale już inny, nie taki lejący. Mniej kaszle. Mam nadzieję, że wyjdziemy z tego

Ze złych wiadomości ząb mi się dziś ukruszył

A i my też nie mamy jeszcze ząbków. LEkarz mówił, że nic tam się jeszcze nie zapowiada na to w ogóle.

Aaa bo zapomniałam napisać, na tej ostatniej wizycie co byliśmy, lekarz powiedział, że Zuzka jest mądra dziewczynka i jest bardzo silna jak na swój wiek
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 10:28   #2340
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jaka kita fajoska!

dla Leo i mezulka!
czekamy na kiecke

ja tez nie palnuje ale wiadomo, zycie zyciem...
narazie tv go w ogole nie ineteresi a z kompa to jedynie fuka fuka - oglada jak zahipnotyzowany

Hmmm, a ja sie nie dziwie
sa takie osoby ktore podchodza do ciazy w obojetny sposob. jest to jest, ok. i tyle.
my akurat jestesmy takimi krejzolkami w pozytywnym sensie oczywiscie.
a jak sie znajdzie taka zablakana duszyczka ktora ani nie siedzi na wizazu ani neta nie przeglada ani ksiazek nie czyta to potem jest co jest

dla mnie to byl najwspanialszy stan i chcilalam wiedziec co mnie czeka, mnie i dzieciatko wiec garnelam sie do wszelkich informacji ale nie wszyscy jaraja sie ciaza jak widac
otoz to! nie ma co sie nasmiewac.
Ja nie pamietam, zeby na biologi uczyli ze dziecko rusza sie od slodkiego a i przed ciaza takie tematy mnie nie interesowaly!
dopiero bedac w ciazy, czytajac rozwoj ciazy tydzien po tygodniu dowiadywalam sie takich niuansow, nie kazdy od razu musi wszytskie rozumy pozjadac i wiedziec wszytsko. Co innego jak baba nie dba o siebie w ciazy, pali itd, a co innego jak ktos pewnych rzeczy po prostu nie wie i nie jest taki wlasnie zakrecony ciaza.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości