|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Charlizz...A jaki masz przepis na ciasto ? Mi ostatnio znajoma z pizzeri podala, przepis na 7kg mąki i mówi "przeliczysz sobie"....
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
aha... w środę i czwartek ma być około 37 stopni - a zawsze jest więcej niż zapowiadają
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
No tez myślę że to ciasto jest za "ciężkie " do galaretki..lepszy biszkopt..ale tak tylko zapytałam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
Mi jest dobrze jak są takie dni jak teraz ...albo lepiej..mniejszy wiatr i mniej stopni - 24 starcza...nikt się wtedy nie będzie męczył... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2314 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
3szkl mąki ze dwie szczypty soli ![]() Tyle samo cukru Pieprz Brazylia, oregano 4łyżki oleju lub oliwy (na oleju lepiej rośnie nie wiem czemu) Półtorej szklanki wody Pół kostki drożdży I tak :mąka im wyższy typ tym lepsza, dobra jest pszenna z lidla lub biedro (typ 650) , w makro jest 1000 ale w workach 10kg Drożdże rozpuszczam w 3/4 wody, wszystko razem zagniatam i resztę wody dodaje stopniowo. Może też być mleko zamiast wody wtedy ciasto jest chrupiące. Ogólnie ciasto jest lepkie i musi takie być, rozsyp mąke i obtocz mąka po wierzchu, potem odstawiam, ścieram ser, przygotowuje wszystkie składniki i jak skończę to ciasto jest gotowe na blachę. Dziele na pół , Kładę na blacie, tlukę nadgarstkiem formując przy tym koło lub prostokąt, podrzucam i kladę na blachę. Ciasto jest pyszne, pracowałam w pizzerii i podpatrzyłam co trzeba Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- A i zanim kładę składniki to smaruję sosem pomidorowym Keczup Koncentrat, Czosnek, Sól pieprz majeranek oregano bazylia cukier Na koniec daję wodę tak, by dosyć rzadkie to było Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-08-02 o 08:15 |
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
heloł w ten piękny dzionek
widziałyscie jaka czika zapowiada sie po łikendzie? do poniedziałku tylko po 32-33 stopnie, pózniej do 38 czyli bedzie jeszcze więcej proponuje sciągniecie termometrów okiennych żeby nie wybuchły Charlizz, brawa za zębola ![]() Black, ja tez czasami włącze małemu tv jak sie strasznie wscieka a musze go w bujaku unieruchomic bo np mam makaron do odcedzenia czy ziemniaki... ale godzinami tez nie siedzi, tyle co 3-5 minut.. Evel a nie mozesz wziac Mai do Was, zeby nie wstawac dopóki sie sytuacja nie unormuje? Lady ty jak Solejukowa jestes z tymi pierogami masz szczescie, ze ruskie robiłas, bo nie lubie i ci ocaleją ale jakby były np z serem to już bys miała wjazd na chate ![]() Debrah Amelka jest przesłodziutka ![]() Cała- co do Julasa- Julas is Julas i tyle w temacie Bartulo wstał o 5,12 wlasnie kima, potem sniadanko drugie zje i wyruszamy- poplacic rachunki nienawidze pierwszego dnia po pensji |
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję ząbków, współczuję ciężkich nocek i więcej nie piszę, bo nie mam nastroju. Będę Was podczytywać |
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik, co jest nie tak?
Aha, zapomniałam napisac- młody szczerzy sie całą jednozębną facjatą jak widzi reklamy łongakom i biedronki
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
poranny łobuziak
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Ja w tym przepisie na ciasto mam jeszcze mleko.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- A co do tego glutenu...podpowiedzcie cos Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Gojka, w Siennicy Nadolnej mieszka rodzina mojego męża.
A Chełm to też blisko, może się spotkamy, jak tam przyjedziemy? A swoją drogą - mamy się w znajomych na face? Bo jeśli nie, to czekam na zaproszenie. ![]() Jadę dzisiaj na zakupy z przyjaciółką, także dzień wolny od glucika - fajnie, ale wiem, że będę tęsknić, mimo że będę 15km od domu... Cóż. Mąż kazał się wyluzować, no to trzeba spróbować.
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
helol.
Kiepska noc bo się położyłam przed 2:00 a Mała się obudziła przed 5tą i koniec spania. Teraz zasnęła to zaraz idę w kimę tylko puszczę szybkiego posta do Was. Kurdę, możliwe, że pojedziemy na weekend na działkę i zabierzemy znajomych - to by było 1,5dnia w sumie, z jednym noclegiem, ale jakoś boję się o Małą. Wasze dzieci jakoś niespokojnie reagują jak im się plan dnia rozwala? |
|
|
|
#2322 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
sama nie dam'rady podrzucać i jednocześnie robić fotkę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Aniu, oczywiście, że będzie pasował.
A faktem jest, że każdy róż i każdy bronzer pasuje do każdej karnacji, trzeba tylko umiejętnie nakładać.
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Chce sie powiedziec "Ach, co to byla za noc..."
![]() 2 pobudki! O 1:30 i 4. I to tylko na piciu, bo po kilku lyczkach zasypial. Dla mnie bomba!! Wyspalam sie jak nigdy, zawsze to lepiej niz pobudki co 1,5h ![]() O 6:30 telefon nas obudzil. Pewnie jednorazowy wyskok, ale i tak sie ciesze ![]() Mama wrocila dzis z Niemiec. Kuba dostal mase ciuszkow (w tym kapielowki ) i zabawek. Kilka kaszek bezcukrowych i herbatke.A ja nic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-08-02 o 09:17 |
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#2327 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama uważa, że Ola już może jeść normalne zupy
bo "lepsze takie na kościach niż te że słoików" kuźwa co trzeba mieć w głowie, żeby takie głupoty z takim przekonaniem głosić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() ja lece d*pke moczyc i serwowac Kubie herbatki z palemka, czike mamy tu, dziekuje :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() A tak to zadowolony, podziwia swiat i szeroko buzke otwiera. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj caly dzien u mamy, ma byc 31 stopni
wiecie co.........chce jesien Buuuuziak! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2330 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie miałabym sumienia wciskać komuś g*wnaCo do mleka... No, my akurat jesteśmy w takiej syt. że i tak zmieniamy ale inne dzieci? A też nie kupuję na ostatnią chwilę, zawsze robię zapas ale tego mleka nie było od 5 dni!!Cytat:
Ja mam śliwki pyszniutkie![]() Dziewczyny nie wiem czy któraś wspominała ale w Biedrze są chusteczki FITTI 3x72 szt za 9,99! Sprawdziłam-pozytywnie ocenione na blogu dzieciowo mi! ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
bylismy wczoraj u tesciow na 2 godzinki. przyjechal chrzestny Kubula z narzeczona, dostalismy zaproszenie na weselicho ![]() Kuba w miare, robi jeszcze luzne kupki ale chyba jest juz lepiej. zobaczymy jak dzis bedzie. ale najwazniejsze ze pije. w szoku jestem totalnym bo on praktycznie niepijacy byl! a wczoraj wypil herbatki 50 i tego plynu nawadniajacego 220!!!a dzis od rana juz wypil 70! kochana moja pijaweczka! Cytat:
my jak jezdzimy to standardowo na gole stopki i wczoraj tesciowa znow lament podniosla ze mlody ma zimne nozki. a z niej samej sie lało!
|
|
|
|
|
#2332 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
i zajada te puzle. zaczelam sie bac ze odgryzie ten wystajacy kawalek i narazie puzle poszly w odstawke. teraz smiga na samym kocu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
lepiej dla siebie niz dla dziecia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pokaz fryz
|
||||||||
|
|
|
#2333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nasza nocka troszkę lepsza, pobudki co 1,5h Nobla dla tego kto wymyśli niewypadający smoczek ![]() Dzisiaj wraca mój kochany mężuś Wiecie, planowałam Małą przenieść znowu do łóżeczka, do jej pokoju (od miesiąca śpi z nami), ale nie potrafię, tak jak Lady pisała, już nabawiłam się lęku separacyjnego Nie ma wspanialszego widoku jak ten, kiedy Blanka otwiera rano oczka, patrzy na mnie i posyła mi szeroki, bezzębny uśmiech tak Cytat:
Ale jaki mądry!![]() Cytat:
Ale widzę, że się nie drapie, więc nie swędzi, nie przeszkadza.Cytat:
![]() Masz odpowiedź na gorączkę ![]() Cytat:
:b rzydal:
|
||||
|
|
|
#2334 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka cudowna!!! Sliczna jest! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42066855]koło 6mcy możesz, przecież kaszek wcale dziecko nie musi jeść ![]() ślina+upał+brud z tym związany - paluszki lecą do paszczy i w takiej temp. to pewnie typowe ale tak naprawdę zawsze te 10% zostaje niepewności na wszystko inne [/QUOTE] Jak zwykle nieoceniona ![]() (pogrubione) i dowcipna ![]() Czym byłby wizaż bez Julaska? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
Hej dopiero wstaliśmy , jestem na bieżąco, ale taka jestem do niczego, że nic nie piszę
Wybaczcie ![]() Piotrek wczoraj zrobił coś takiego jak Dadi Hope, zsuną się z kanapy i stał sobie na nóżkach, a ręką klepał w siedzenie Oczywiście wszystko asekurowałam, zabrałam go po 30sec bo się wystraszyłam, że za długo stoi ![]() Tera sunie po całym pokoju za swoją ulubioną zabawką..... butelką od wody ![]() Postaram sie jakoś wbić
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, rzeczywiscie ten swiat maly...
Nie dosc, ze TZ szai zna bokeh, TZ silver TZ bokeh to teraz jeszcze karusia kojarzy TZ Black. Cos ci TZci glowne skrzypce u nas graja ![]() I tak najwiekszym szokiem bedzie dla mnie to, ze w nie takim znowu malym Gdansku poznalam na imprezie TZ, z ktorym, jak sie potem okazalo, mamy wspolna rodzine ![]() Oczywiscie my sami nie jestesmy ze soba spokrewnieni, co to to nie :P Ale pewnie juz pisalam o tym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak mlody jest poza domem to mu naprawde wszytsko jedno, zachowuje sie idealnie - chyba ze ma gorszy w dzien, natomiast w domu jest sajgon tak mu sie nudzi.
|
|
#2338 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Leo i mezulka!czekamy na kiecke ![]() Cytat:
narazie tv go w ogole nie ineteresi a z kompa to jedynie fuka fuka - oglada jak zahipnotyzowany ![]() Cytat:
![]() sa takie osoby ktore podchodza do ciazy w obojetny sposob. jest to jest, ok. i tyle. my akurat jestesmy takimi krejzolkami w pozytywnym sensie oczywiscie. a jak sie znajdzie taka zablakana duszyczka ktora ani nie siedzi na wizazu ani neta nie przeglada ani ksiazek nie czyta to potem jest co jest ![]() dla mnie to byl najwspanialszy stan i chcilalam wiedziec co mnie czeka, mnie i dzieciatko wiec garnelam sie do wszelkich informacji ale nie wszyscy jaraja sie ciaza jak widac ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Później Was nadrobię chciałam tylko napisać, że Zuzia ma się chyba lepiej (odpukać w niemaowane co by nie zapeszyć). Z noska nie cieknie, tzn. katarek jeszcze jest , ale już inny, nie taki lejący. Mniej kaszle. Mam nadzieję, że wyjdziemy z tego Ze złych wiadomości ząb mi się dziś ukruszył ![]() A i my też nie mamy jeszcze ząbków. LEkarz mówił, że nic tam się jeszcze nie zapowiada na to w ogóle. Aaa bo zapomniałam napisać, na tej ostatniej wizycie co byliśmy, lekarz powiedział, że Zuzka jest mądra dziewczynka ![]() i jest bardzo silna jak na swój wiek |
|
|
|
#2340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie pamietam, zeby na biologi uczyli ze dziecko rusza sie od slodkiego a i przed ciaza takie tematy mnie nie interesowaly! dopiero bedac w ciazy, czytajac rozwoj ciazy tydzien po tygodniu dowiadywalam sie takich niuansow, nie kazdy od razu musi wszytskie rozumy pozjadac i wiedziec wszytsko. Co innego jak baba nie dba o siebie w ciazy, pali itd, a co innego jak ktos pewnych rzeczy po prostu nie wie i nie jest taki wlasnie zakrecony ciaza.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

i kladę na blachę.
proponuje sciągniecie termometrów okiennych żeby nie wybuchły 

Wczoraj w akcie desperacji kupiliśmy już 2, bo w żadnym Ross w Ols nie ma 1... No ale jechaliśmy obejrzeć samochód (gówno, a nie samochód...
) do Elbląga i w drodze powrotnej zahaczyliśmy o tamtejszy Rossmann, gdzie znalazłam mleko 1, wzięłam więc jeden karton jeszcze. Jak się skończy, to przechodzimy na 2. A jeśli chodzi o braki 1 w sklepie, to to już nie jest pierwszy raz w przypadku Olsztyna, oni są niepoważni, żeby takiej rzeczy w sklepie brakowało.
Ja mam śliwki pyszniutkie
i padam na ryj