|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
moje 2 siostry maja wycieta tarczyce calkowicie i tez sladu nie widac a co Ty bedziesz tex miala cala wycieta czy tylko guzki?
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-08-02 o 06:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
To Adi tez ma zeby? A zdjecie bylo? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4743 |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() iało mi się, jak nasza Niuńka nam się skarżyła na rozstępy......... ![]() ASH ja miałam zawsze okres kiedy chciał, to był i nie bolał. po I porodzie jak w zegarku co 27 dni, nie boli nadal |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Heee na sile hhhe a on tez urodzil sie z zalazkami juz?
#4747 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
hello
![]() ale naskrobałyście ![]() ![]() ![]() wczoraj mnie nie było, cały dzień byliśmy u rodziny TŻ-ta;P najpierw prababcia W w kruszwicy, spacer nad gopłem (pierwszy raz W nad jeziorem ![]() wszyscy mówili tylko: "oooo jaki pulpecik", "ooo jaki grubasek" ![]() ![]() hmmm nie wydaje mi się, żeby Wojtuś był aż taki gruby... no i że niby jest podobny do TŻ-ta :P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() a wycieczek zazdrościmy! wstałam, mala spi - musze odciagnac mleczko, ogarnąć siebie i ja, bo niedługo jedziemy ogladac dwa auta. oby to było to, bo już mnie temat meczy. latwiej kupic wozek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Wtajemniczenie
|
zgodnie z prośbą diabli-
KP ![]() diabli- nie chciało mi się z nimi za bardzo gadać, a kłócić się nie chciałam;p jak oni widzą w nim grubasa, to ok... niech im będzie... i tak widujemy się raz na ruski rok ![]() ![]() ![]() za to babcia TŻ-ta od razu chciała prawnuczka wziąć na ręce i przytulić ![]() ![]() == Młody był tak zmęczony po wczorajszym dniu, że po krótkiej kąpieli we wiaderku, cycusiu, chwilce marudzenia w łóżeczku padł i spał od 22 do 6 rano ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
![]() jak wyyna bedziesz musiala brac hormon do konca zycia nie Cytat:
![]()
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-08-02 o 08:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nie mam pojęcia czy są takie rolety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie strzeliły Ci cyce dziś w nocy? ![]() to i ja napiszę - u nas, tak jak u Veronic KP ![]() === dzień dobry! moje dziecko jeszcze śpi ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Tosz to ja nie wiedziałam i zresztą nie tylko ja.
![]() ![]() Cytat:
Ale dalej rozkminiam kobitkę w sklepie ona -oo jaka duża, ile ma? ja - 2,5 miesiąca ona - ile waży? ja- no teraz to już prawie 6 kg ona - to chyba mała się urodziła? ![]() ![]() ![]() ![]() Jenny - MM Bebilon Pepti
![]() |
#4753 | |
Wtajemniczenie
|
150zl- to stawka standardowa u nas, wolę jak tak jest niż co łaska i zastanawiaj się ile dać
Cytat:
rozmawiałam ostatnio z kolezankami w ciąży i zastanawiałyśmy się czemu kobiety przestaja karmić piersią... Jak to jest u Was? Czemu nie karmiłyście bądź już nie karmicie piersią?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Jenny a co kazdy sie zwierza z karmienia? Hee
To ja tak jak Motylek mm bebilon pepti ![]()
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-08-02 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wg tej książeczki min. po 5 tygodniach Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi mama dała szatkę i świecę z mojego chrztu, także młody szedł z akcesoriami ponad 20letnimi ![]() Cytat:
![]() na pd w okolicach mszany jest działka teściów - częściej jeździmy na północ w stronę kielc, za miechów co do tytułów: 1. dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy 2. pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 3. bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy
![]() |
#4757 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- błagam o pomoc. Co mogę kupić mężowi z okazji 2 rocznicy ślubu? albo sama zrobić?? myślałam żeby to było coś z bawełną, bo druga to bawełniana |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Wtajemniczenie
|
Elusiek, Przemek od początku spał na płasko.
a co do ząbków, to P. wychodzi chyba jakaś piątka więc różnie to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() tak będę lykac piguly do końca zycia. to akurat pikus...jodowanie zapewne bardziej namiesza w organizmie. a o rodzeństwie dla Nelki będę mogla zapomnieć ze 3 lata ![]() wikipedia napisala tak: Rokowanie określa się jako bardzo dobre. Gorsze rokowanie wiąże się z odmianą wysokokomórkową, spotykaną częściej u starszych ludzi. Rak daje przerzuty w pierwszej kolejności do węzłów chłonnych szyjnych. Przerzuty miejscowe znajdowano w 5-20% przypadków, odległe natomiast w 10-15%. Dziesięcioletnie przeżycie wynosi 98%, zależąc od budowy histologicznej nowotworu, naciekania sąsiednich tkanek i występowania przerzutów[1]. W przypadku braku leczenia nowotwór prowadzi do śmierci[2]. i jak tu 3 lata czekac na kolejne dziecko? hehe Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-08-02 o 08:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- tydzień temu skończył 2 miesiące - duuży jest,a ile waży? - no niecałe 6kg - oooo to się musiał duży urodzić ![]() ![]() w ogóle strasznie dużo osób mi mówi, że on wygląda na starszego ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-08-02 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Motylek jestesmy z okolic Rybnika Jenny - KP
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
materialowe ale jakis susem.ogumowania maja ze zaciemniaja , nie przepuszczaja swiatla i daje chlod w lato Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Zrobilam zjecia rolet ale nie moge dodac wrr
![]() |
#4763 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo cały czas się trzymała opcji, że duży, a u nas, że najpierw duża, a później, że mała musiala sie urodzić? ![]() Nam właśnie też mówią, że na starszą wygląda, ale szczerze to myślę, że ludzie po prostu zapomnieli jak to było... Cytat:
No 100 km dalej niż my. A to no cóż 1,5 godziny dłużej ![]() Ale w góry bliżej ![]() barwineczek przestałam karmić z powodu tego, że nie radziłam sobie z jej problemami jedzeniowo/kupno/wymiotowymi a i mój stan psychiczny po śmierci dziadków był w opłakanym stanie i sie poddałam.
![]() |
#4764 |
Raczkowanie
|
boziu, się nie wyspałam, głowa pęka
![]() ![]() barwineczek długo by opowiadac czemu nie karmie sama piersia... w skrocie (mam teraz tylko jedna reke do pisania druga butla) to tak: zapalenie piersi + kryzys laktacyjny jednocześnie, mało leciało, młody nie miał siły ssać z głodu, a ja nie miałam siły go trzymać non stop na cycu bo miałam wysoka goraczke i dreszcze... w koncu polozna kazala dac butle, bo maly spadl na wadze, no i od tej pory stal sie leniwy i jak juz nie leci z cycusia z gorki to nie chce ssac. probowalam rozkrecic laktatorem zeby mleczko tryskalo ale nie wyszlo. teraz daje mu najpierw cyca jednego i drugiego, ssie kilka minut a potem butla jak juz nie chce cyca. kp/mm bebiko prosze o kciuki za bioderka ![]()
#4765 | ||||||
Zakorzenienie
|
Znowu skwar u nas dziś chyba będzie i jak tu wyjść na spacer buuu
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że Wam się randka udała ![]() Cytat:
![]() Może faktycznie niemowlaczki nie przyzwyczajają się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak to masz rację, że jak za ciepło i zbyt słonecznie to nosiło nie za bardzo się nadaje. Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() kupiłam poduszke klin dla niemowlat ale jeszcze jej nie uzywam.
![]() |
#4767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i też myślę, że już pozapominali bo ostatnio jedni stwierdzili, że Bartosz ma pół roku ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Cytat:
trzymamy kciukasy z M. Cytat:
Wytrzumaj jeszcze z tym mleczkiem i ocenisz u mnie tez trwalo ale po 2 tyg. Juz nie wysilal sie z kupa ![]()
![]() |
#4769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() a mowiac o wierze - to i tak nie rozumiem dlaczego dziecko nie może wyjść na spacer przed chrzcinami ![]() ![]() wiele moich koleżanek rezygnowalo z karmienia piersią, bo wracaly do pracy i logistycznienie były w stanie tego pogodzić (odciąganie przed praca, w pracy itd.). latwiej przejść na mm. a tu na forum to chyba glownym powodem jrst mala ilość pokarmu i problemy brzuszkowe. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.