|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Zaraz obchod. Dziś są 3 cięcia, oby mnie wzięli pierwszą . Umieram z głodu :p
Sciski i kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dziewcznki wypuścieli nas wczoraj.
Witajcie. Staram sie jaos ogarnac i wróce Was nadrobić bo strasznie ciekawa jestem co u Was no i się stęskniłam. Cięzko opanowac te czeste karmienia itp. ale dam radę ![]() Buziaki Kejt trzymam kciuki (bo mi się rzuciło, ze dzi spotrzebujesz, dla potrzebujących ![]() Dziek za wasze kciuki one sa magiczne! |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Madi, witajcie w domu!!
![]() Mela, fajnie, ze tesciowa zaproponowala Ci pomoc. Jaka by ona nie byla z pewnoscia pomoze Ci w trakcie pologu ![]() Czarownico, ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4204 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dziewczynki dzieciate ile dać czopka glicerynowego na zaparce? 1/4?
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-08-02 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
no i ostrzegam, będzie pięknie!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- dziewczyny ja jestem w rozsypce. Sara nie chce spać!!!!!!!! ona nie śpi dłużej pod rząd niż godzinę, ale nie chce spać na płasko, ani w koszyku, ani w wózku, ani w łóżeczku, najlepiej na rękach. zamiast ssać moje sutki całe pięści wciska sobie do buzi i palce i się denerwuje. walczę strasznie z nią aby chwyciła sutka, tyle dobrego, że jak już załapie to idzie jej dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak tatuś sobie radzi? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]()
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
misiaczka no zmienia mnie z tym trzymaniem na rekach.
staramy się odkładać ile się da, ale ryk!! i tak staramy się na zmiany spać, jak ja usypiam to on spi i na odwrót a do tego mamy upały wczoraj w nocy u nas 30 stopni, upał, cała nasza trójka spocona, masakra ![]() no ale nic, jak to się mówi ![]() ![]() ściskam, jak będe mieć chwilę to napisze wiecej o tym moim porodzie i małej |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Zadomowienie
|
witam witam
![]() elaine-blath ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- małaczarnakejt ![]() madi WITAJCIE!!! ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
poza tym moje ciało po cesarce jest WYMĘCZONE, wszystko, naprawdę wszystko mnie boli, nawet odbyt, tak dziwnie mi się idzie na kupke
![]() kręgosłup, nie umiem wygodnie się położyć ani usiąść. brzuch momentami zdrętwiały, palce u rak zdrętwiałe, mam na ciele chyba z 1 wkłuć i siniaki ![]() kiedy ja dojdę do siebie ![]() masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zadomowienie
|
A ja juz mialam dzis pierwsze pytanie czy juz urodzilam, w dodatku od znajomego z pracy. Przeciez to oczywiste, ze poinformuje znajomych z pracy jak tylko urodze
![]() ![]()
#4212 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śpi.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To takie cos jest mozliwe?? Podziwiam. Oby to rzeczywiscie byl tylko skok rozwojowy, bo Michas zmieni mame w zombie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
Mój syn pomylił dzień z nocą.kolejna cięzka noc za nami.
Domi niestety nie jest kolorowo trzeba walczyć |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
fiazo, jaskierka, anulka, kubus puchatek
wiem wiem, ze bedzie z kazdym dniem lepiej. tak tylko sie zale, zeby nie zalic sie paulowi bo on sie o mnie martwi ![]() wczoraj sie poryczalam dwa razy, ale dam rade!!!!!!!!!!!!!!!! pewnie ze dam ![]() dzieki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla Antosia wielkie ![]() ![]() ![]() Co tam u Was??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Misiaczka niestety chyba takie poddenerwowanie jest wpisane w te ostatnie momenty przed porodem ![]() Elaine a jak robisz inhalacje takiemu maluszkowi??? ![]() Jakierka udanych zakupów ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- za skończone 3 tygodnie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dzięki Dziewczyny za wsparcie.
Oliath - tak jak już Dziewczyny napisały, Ty to zawsze umiesz tak pięknie komuś odpowiedzieć... Tak, masz rację, z TŻem o to chodzi, z mamą o coś innego, ale to bardziej złożony problem. Ja wiem, że Arturek jest priorytetem i nie powinnam się niczym innym przejmować, ale szczerze mówiąc z tym jego niespaniem i wieczną potrzebą odciągania jestem już wykończona. Są dziewczyny, które karmią piersią i są takie, które karmią mm - a ja mam praktycznieja 2w1, karmię piersią, ale wiecznie muszę wyparzać, przygotowywać, nie mogę się położyć z dzieckiem w łóżku i sobie karmić i kimnąć, a piersią Arturek nadal gardzi, tzn. bardziej się denerwuje niż cokolwiek najada... Właśnie się obudził po godzinie, idę podgrzewać i karmić i pewnie znowu nie będzie spał 2 godziny..Kocham go najmocniej na świecie, ale potrzebowałabym czasami swojego klona. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
Domi po to tu jestesmy. Mimo pomocy od tz to i tak częściej jesteśmy zdane na siebie i każda chyba płacz zaliczyła. Musimy jakos dać rade bo jak nie my to kto
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zadomowienie
|
Kubus Puchatek to wyobraź sobie co jest u nas z telefonami i sms skoro wszyscy praktycznie wiedzą, że lekarze zapowiadali, że urodzę w połowie lipca przez moje "ciążowe" przypadłości
![]() ![]() Ale w pewnym sensie potrafię zrozumieć takie wypytujące o poród osoby. Tzn nie rozumiem, że nie dociera do nich, ze jeśli kobieta urodzi to o tym sama poinformuje ![]() Poza tym, ja np pisałam do koleżanki, która ostatnio była w ciąży nie z ciekawości czy już urodziła tylko z takiej normalnej ludzkiej potzreby dowiedzenia się czy wszystko ok i zapytać jak się czuje. I ona np teraz robi to samo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Do mnie ostatnio sąsiadka "o ludzie a ty JESZCZE nie urodzilas?" To ja do niej zeby sie odczepila mówię ze mam termin na 17 więc mam jeszcze trochę czasu. To ona do mnie "No ale moglabys juz urodzić" What??? ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dwupaczki i Mamuśki
![]() Wczoraj podczytywałam ale jakoś nie miałam głowy żeby pisać. Przywieźli nam krzesła do mieszkania i musieliśmy poogarniać kilka spraw. Więc witam się z Wami w 40 tygodniu ![]() Któraś z Was pisała o strachu przez zajmowaniem się dzieckiem w szpitalu. Ja też się tego panicznie boje. Bo tam gdzie bede rodzić ma się dziecko przez cały czas ze sobą. A ja nawet nie wiem jak takiego maluszka podnieść ![]() Kejt, dzoan- trzymam kciuki za Was! Domciatko- za szybkie dotarcie się z Malutką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
tysia
![]() ![]() kejt trzymamy mocno kciuki! no chyba, że już jesteś PO i tulisz Fifika ![]() Ja za to ostatnio nie wyrabiam, ciągle jestem potwornie zmęczona ![]() Wstałam dzisiaj po 8h snu zmęczona tak, jakbym budziła się co godzinę, więc położyłam się znowu i po kolejnych 3 jestem dopiero do życia ![]() ![]() Jak ja chcę już urodzić ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Sms od idzi: "My ładnie się cycolimy. Wczoraj mnie pionizowali. Mały ma dobrą wagę, nie spada za dużo, zobaczymy jak będzie z żółtaczką, póki co nie ma. Ja pomimo cc siedze ledwo bo mam zapalenie po cewniku, dostaję antybiotyk. Sutki bolą, ale ogólnie lepiej już się czuję"
![]() |
#4227 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Odebrałam wyniki moczu i leukocyty 3-5 czyli ok ![]() ![]() Potem pojechałam z teściową na zakupy. Zadzwoniłam wczoraj do niej, że nie pojadę bo nie mamy kasy (kochany ZUS ![]() ![]() Zaraz wstawiam pranko i ogarne trochę domek, choc już jest gorąco a ja cała mokra. Dzoan, Kejt ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Misiaczka ja też się boję, myslę, że to całkiem naturalne ![]() ![]() Kochana to zepsute jajko które śmierdzi tak, że na samą myśl o tym robi mi się niedobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 |
Zadomowienie
|
Madi, Domciatko- witajcie w domu :thumbup:
Dzoan, Kejt- trzymam za Was kciuki :thumbup: Adaś dzisiaj znowu mi zwrócił wszystko co zjadł... Zwymiotowal tak jak wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe czy Młody przeżyje bez większego uszczerbku na zdrowiu pierwszy rok życia przy takiej genialnej matce :banghead: ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zadomowienie
|
Sciskam wszystkie potrzebujace mamusie
![]() Pisałyscie dziewczyny ze pod koniec ciazy to tryskałyscie energią syndrom wicia gniazda porzadki itd. a ja od tygodnia jestem taka dętka ze az mi wstyd. Leze i spie na zmiane. Nie robie dosłownie nic. Czasami wieczorem mam mały przypływ energii ale to tylko na chwile. No juz nie wiem co mam robic. Wiem powinnam korzystac bo jak czytam o problemach mamus to az mi włosy deba staja jak sobie pomysle ze tez bede przez to przechodzic i to zupełnie sama przez kilka dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
Tak spedzaja dzien moje (s)twory: Lilo golutka na rekach, Lala w kowbojkach z fredzlami na kucyku
![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-08-02 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.