|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
byłam powiesić pranie i normalnie umieram
a miałam kilka rzeczy tylko- ale skwarek
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Tez umieram. Wlasnie wylazlam spod zimnego prysznica
a teraz musze sie prazyc w sypialni bo tesc nadal jest :/ i nie wiem co zrobie jak przyjada goscie a on nadal tu bedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1083 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
przepłakałam pół nocy. a dziś rano wyszłam wcześniej z domu, bo opiekuję się kotem znajomych, żeby go nie widzieć zanim wstanie. nie mam ochoty się przed nim płaszczyć i na serio rozważam czy nie iść spać do koleżanki...
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
widzę zbiorowy pms naszych małżów- ciekawe czym mój mnie wkurzy jak przyjedzie
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Ehhh niebede ja nie wiem co z tymi facetami. Moze serio go az tak bolalo ze taki wredny byl? Ale do kolezanki sie nie wybieraj. Wracaj normalnie do domu i postaraj sie z nim pigadac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coś dalej, ale nie zrozumiałam co mówił... ja nie mam nerwów. wolę iść spać do koleżanki, niż żeby nawet w jednym łóżku stosował mi karę i nawet mnie nie dotykał. kiedyś już tak było, jak obraził się, że zafarbowałam włosy. tak. za farbowanie włosów po prostu. nawet nie chodziło o kolor. miał wtedy łóżko jednoosobowe i wyobraźcie sobie, że całą noc mnie nawet przypadkiem nie musnął. zwinął się i tyle.
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
niebedeech...brak słów
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
O Boże...co za gość :/
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
Witam się ładnie
GORĄCOOOO!!!!Mężulek jedzie na pępkowe i wraca jutro, więc wieczór spędzam dziś z Wami i allegro
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu boli mnie łeb :/
Nie wiem czy z ciśnieniem jest coś nie teges czy co? Przez całą ciąże nie miałam takich problemów jak teraz :/ Idę pozamiatać i wstawić obiad...
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
niebede nie martw się !
Mój na pytanie czy pojedzie umyć samochód, powiedział, że przecież to ja nim jeżdzę i to mój samochód. To mu powiedziałam, że może się w tyłek pocałować, jak zacznę rodzić to się sama zawiozę na porodówkę. Obrażony wziął kluczyki i poszedł. Jak foch to foch na całej linii i z przytupem. Dodam, że wrócił z pracy o 11, wykąpał się i spał 3 godziny.
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
niech te koszule już schną bo chce je walnąć w torbę
![]() wyparzałam smoczek dla Mikołajka i poparzyłam palucha- blondynka w ciąży pokażę Wam te sexi koszule
|
#1093 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze jak zobaczy, ze bez niego tez umiesz to sie opamietaCytat:
Cytat:
Cytat:
Objechalismy dzis pol rodziny Tylko ten skwar dobrze, ze jest lekki wiaterek to w cieniu jest jeszcze jeszcze, bo na sloncu to mozna pasc ![]() Bajka czy Ty sie nie mialas oszczedzac ? A tu czytam o statkach, sztucznych ogniach.... a lanie chcesz ?
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam ciepłą kukurydzę z masełkiem, az mi ślina pociekla u mnie dzis kurak z frytkami![]() niebede to okropny szantaż emocjonalny ze strony tż, normalnie chce CI walcem psychike przejechać. Nie przejmuj się i olej to, machnij ręką i powiedz zeby spadał ze swoimi foszkami. Facet za wszelką cene chce zobaczyc ze Ci przykro, wiec nie pokazuj mu tego, bo nic zlego nie zrobilas |
|
|
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
zobaczymy jak będzie się zachowywał jak wróci z pracy.
a teraz idę się położyć.
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
gadam do mojego dziecka, że go kocham itd. a on mnie leje
jestem fajna, zrobiłam kompot z papierówek
|
#1097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że mimo to, spędzasz miły czas z Edzikiem. Cytat:
![]() oj każda z nas ma takie dziwne myśli - hormony buzują tak tak takie zalecenia mi się podobają![]() ![]() o ja byłam i zapomniałam kupić, ślinka mi leci na samą myśl! Cytat:
Cytat:
my mamy trzy: 2 w sierpniu, jedno we wrześniu. Tylko na jednym mi zależy, dwa kolejne mogę ci z chęcią odstąpić ![]() ja też mam dziś kiepski dzień.Pojechałam z mężem kupić sukienkę na wesele. Pojechaliśmy do specjalnych ciążowych sklepów. Myślałam, że tam wszystko będzie pięknie skrojone na brzuszek a ja poczuję się znów ładna. I co? i Miałam wrażenie że we wszystkim wyglądam jak spuchnięta, nadęta bombka Dopiero jak dotoczyliśmy się do 3 sklepu, miałam z czego w ogóle wybierać. Udało mi się kupić sukienkę, naprawdę ładną, ale pasztetem to nadal się dziś czuję.
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Rusałka na pewno nie jest tak źle
|
#1099 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mmm jem zupę z młodych ogórów od Teściowej. Jeszcze nam przyniosła ciepłą chałkę home-made i będzie jeszcze drożdżówa z rabarbarem
Gości dzisiaj ma (w tym moich rodziców)![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ile dałaś?Cytat:
Przeczytałam "kompot z parówek" Faktycznie tym facetom coś bije... A ja układałam w szafie,rozdzielałam rozmiary i dopiero teraz zauważyłam,że mam dużo różowych ciuchów jak na mnie...oczywiście większość zdobyczna,ale przeraziłam się
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
Na początek gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni i udanych wizyt
Czytając posta bajki o tej krwi od razu pomyślałam, że może to czop i mało nie zemldałam Później już doczytałam, że fałszywy alarm. Niech Malutka sobie jeszcze posiedzi w brzuszku ![]() inwersja - bardzo fajnie zrobiona łazienka. Teść naprawdę się postarał ![]() maharet1092 i butterfly20 - współczuję akcji z teściowymi Co za babska! Jak tak czytam o tych Waszych teściowych, to moja przy nich wypada naprawdę dobrze ![]() your Angel - co za burak z tego lekarza!! Co on wymyśla z tymi badaniami?! A swoje komentarze i odpowiedzi na Twoje pytania mógłby sobie całkowicie darować. Kawał chama po prostu. Fikusek82 - super te zdjęcia! A malutka śliczniutka matallewar - faceci czasem są beznadziejni 87czarna - głowa go góry
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl 50zł za dwie więc nie wybrzydzam, bo to i tak tylko do szpitala
![]() mniam chałka- idę zobaczyć czy mam składniki to jutro bym zrobiła w thermo.mixie ![]() mam wszystko
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-03 o 16:07 |
|
|
|
#1102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czwartek wieczorem było niecałe 1200 a wczoraj 1500, na tym samym sprzęcie ale inny lekarz robił więc ciężko powiedzieć ![]() będę miała tu siedzieć do rozwiązania to będę, ale swoją droga pie r dolca można dostać na samą myśl ![]() jaką?Cytat:
![]() to sobie poleżysz zazdroszczę atrakcji jak dla mnie możesz leżeć, nei przyjmować gości, przecież jesteś w stanie jakim jesteś ![]() my mamy w sierpniu 3, jedno dzisiaj, 2 za tydzień. Oczywiście na żdane nei idziemy ![]() ale na wesele pogoda koszmarna modliłam się, żeby u nas takie nei było |
||
|
|
|
#1103 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w matce polce ja mam właśnie na liście wyprawkowej sól fizjologiczną do noska a na duży katar wodę morską Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko trochę mi smutno, że nie będzie żyrafki Cytat:
![]() Cytat:
![]() ehe, jasne jasne, niby róziu nie lubi a tu pełno będzie
|
||||||
|
|
|
#1104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Romanticzny ten Twój mąż ![]() Zapytam położną we wtorek na gimnastyce ![]() Cytat:
Na pewno będziesz ładnie wyglądać i prezentować Ja na jutrzejsze wesele kupiłam taką: http://www.branco.pl/sklep/sukienka-...061-p-859.html Też nie było wyboru ![]() Cytat:
![]() A jak wyparzałaś? Tylko do wrzątku czy gotowałaś? Silikonu chyba nie można gotować.... Jak z plastykowymi butelkami?
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
jestem spakowana- dodałam koszule
kosmetyczkę nawet taką stworzyłam do szpitala no mi też Madziuchna polewałam wrzątkiem tylko kilka razy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-03 o 16:36 |
|
|
|
#1106 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko cokolwiek doradzić Ci nasi TŻci to chyba razem z nami w ciąży i hormony Im buzują ![]() Cytat:
![]() No ale u Ciebie kurak z frytkami też super ![]() Cytat:
Ja też się nie czuję jakoś szczególnie atrakcyjna ale jeszcze tylko kilka tygodni- z powrotem pochudniemy i będziemy śmigać z wózeczkami Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
jak dobrze, że ja nie muszę targać na wesele jakieś- nie chce mi się
dopiero w czerwcu mamy u mojej przyjaciółki
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi się chce? ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- O! Przypomniało mi się, leżąc, że chciałam Was zapytać, co to takiego dzieje się w środku, że jak się leży na plecach to brzuch tak rytmicznie z jednej strony unosi się i opada? Czy to tętno dzidziusia, łożysko, czy moja jakaś wielka żyła/tętnica?
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie wesela jarały do czasu naszego, po naszym już nie robią na mnie wrażenia moje i tak było najlepsze
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-03 o 16:58 |
|
|
|
|
#1110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja T. tez robi w Thermo mixie. Prawie wszystko w tym robi ![]() Cytat:
To taka przykrywka, tak naprawdę uwielbiam róż i sama chodzę tylko w różu, całe mieszkanie też mam w różu,moja ulubiona celebritie to Lalka Barbie,a ideał faceta to Cristiano Ronaldo ![]() Aleeee ciiiiiiiiii,nie mówcie nikomu ![]() Cytat:
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-08-03 o 16:59 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

a miałam kilka rzeczy tylko- ale skwarek

Bosz jakie to wszystko obrażalskie.
przepłakałam pół nocy. a dziś rano wyszłam wcześniej z domu, bo opiekuję się kotem znajomych, żeby go nie widzieć zanim wstanie. nie mam ochoty się przed nim płaszczyć i na serio rozważam czy nie iść spać do koleżanki... 
coś dalej, ale nie zrozumiałam co mówił... ja nie mam nerwów. wolę iść spać do koleżanki, niż żeby nawet w jednym łóżku stosował mi karę i nawet mnie nie dotykał. kiedyś już tak było, jak obraził się, że zafarbowałam włosy. tak. za farbowanie włosów po prostu. nawet nie chodziło o kolor. miał wtedy łóżko jednoosobowe i wyobraźcie sobie, że całą noc mnie nawet przypadkiem nie musnął. zwinął się i tyle.

), brzuszek pogrubił, który do tej pory był poniżej średniej.... Oczywiście waga +/- 380 g. Gin stwierdził, że wagą dziś się nie zajmujemy, dla nas ważne, czy z dzieckiem i łożyskiem wszystko ok. Za tydzień w poniedziałek mam wizytę i wtedy dokładnie pomierzymy młodego. Po powrocie do domu zaczęłam się zamartwiać, ryczeć, że dziecko jest za duże, że urodzę (a przecież mam cc!
A najgłupsze było to, że powodem tej rozpaczy były myśli: te wszystkie ubranka byłyby od razu za małe i pieluszki 1 też
ale
bo to ta młodsza sis małża go wytropiła i mi sprzedała, który to 
. Dałam odrobinę masełka -które mi się momentalnie pięknie stopiło i troszkę soli. I jestem pełna,że szok-chyba nic już nie zjem do wieczora ale warto było
Aż żałuję,że nie kupiłam więcej bo miałabym na jutro. A Natalka z moim M. wybredoty jedne oczywiście kukurydzy nie tykają 

Romanticzny ten Twój mąż
Na pewno będziesz ładnie wyglądać i prezentować 
kosmetyczkę nawet taką stworzyłam do szpitala