Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-03, 19:10   #1141
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
P. jest na mnie zły- bardzo napisał, że szkoda, że na ławce przed blokiem nie urodziłam
martwi sie o CIebie jego złość jak najbardziej popieram wiem po sobie ze czasem ciężko bylo mi usiedzieć na dupce i tż musial mnie stopowac..a teraz mam efekty niestety. niech dziecko jeszcze posiedzi w brzuszku, a ty odpuść sobie szaleństwo

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2013-08-03 o 19:13
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 19:27   #1142
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Witam się na chwilkę Dzisiaj mam dzień dynamiczny, ale bardzo przyjemny. Byliśmy w Ikei i kilku innych sklepach. Sprzątanie zostawiliśmy sobie na jutro Trochę poczytałam, a teraz idę pod prysznic i szykować się do wyjścia, bo mąż mnie zaprosił na romantyczną kolację

Dziewczyny z problemami z tżtami - współczuję i mam nadzieję, że się jeszcze ogarną, bo jak nie to kopa w doopę... Ile można fochy znosić

Passion - obyś szybko wyszła.

Życzę wszystkim miłego wieczoru i uciekam

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 19:30   #1143
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Wybacz Agusiu ale tak jak karolson i Lolaaaa nie widzę w tym nic śmiesznego. Jesteś bardzo złośliwa w stosunku do swojej siostry
Generalnie w życiu kieruję się główną zasadą " Co mnie nie dotyczy to mnie nie obchodzi" .
Ja uważam,że to Jej życie i niech robi jak się Jej podoba. Może mało odpowiedzialnie czy nierozsądnie ale to są Jej wybory,Jej życie i nikt go nie przeżyje za Nią.
Nie widzę nic złego w tym ,że chciałaby zrobić wesele w tym samym lokalu. To chyba lepiej,że w wypróbowanym już miejscu i ,że raczej się nie nadzieje na takie problemy jakie Ty miałaś z pierwszą salą? Czy źle mówię ? Bo rodzeństwo to chyba sobie życzy jak najlepiej. Przynajmniej u nas tak jest.
Mówisz,że rodzice wyprawili już jedno wesele i na drugie Ich nie stać.hmmm czyli w porządku,że to Twoje się odbyło. Ciekawe jak byś zareagowała jakby to siostra pierwsza wyszła za mąż a na Twoje wesele rodziców nie było stać.
I ja się zgadzam z dziewczynami. To Twoja siostra, jedna z najbliżych osób i powinnaś się cieszyć jej szczęściem i ją wspierać. Jeśli wierzysz, że jej decyzje nie do końca sa rozsądne to czemu nie porozmawiać z nią łagodnie, wymienić swoje obawy, wytłumaczyć kilka spraw skoro jesteś starsza - po prostu ją uświadomić, a nie nazywać o takich czy innych?! Ona może Cię posłuchac, albo nie, ale Ty i tak powinnaś zaakceptować jej wybory.To Twoja siostra jednak.. No i nie wszyscy są idealni, więc patrzmy na siebie najepierw i na to co się dzieje w naszym życiu - troszkę pokory

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się w 34 tc.!

Ech, po wczorajszych przeżyciach wieczorem nie miałam już nastroju na pisanie
[Dla dziewcząt zainteresowanych -> mój maluszek ma się dobrze, łożysko się nie odkleiło, ale stracha sobie przez swoje roztargnienie i gapiostwo narobiłam never again! ]
Tak w ogóle to walnięta jestem strasznie! Wczoraj na tej nagłej wizycie gin zrobił szybkie pomiary młodego i okazało się, że sporo przybrał na wadze (w ciągu niecałych trzech tygodni prawie 900 g ), brzuszek pogrubił, który do tej pory był poniżej średniej.... Oczywiście waga +/- 380 g. Gin stwierdził, że wagą dziś się nie zajmujemy, dla nas ważne, czy z dzieckiem i łożyskiem wszystko ok. Za tydzień w poniedziałek mam wizytę i wtedy dokładnie pomierzymy młodego. Po powrocie do domu zaczęłam się zamartwiać, ryczeć, że dziecko jest za duże, że urodzę (a przecież mam cc!) gigancika ponad 4 kg itp. A najgłupsze było to, że powodem tej rozpaczy były myśli: te wszystkie ubranka byłyby od razu za małe i pieluszki 1 też Nosz kur... tak myśli 10-letnie dziecko! Potem już się uspokoiłam i powiedziałam sobie, że trzeba się cieszyć, że dziecko rośnie, będzie silne i zdrowe, a inne mamy modlą się, żeby ich dzieci zaczęły rosnąć. I to jest dopiero powód do ewentualnych łez
Madziuchna, nie martw sie na zapas. Dobrze, że maluszek ładnie przybiera - w końcu te ostatnie tygodnie to czas, w którym już nie rośnie wzdłuż a w szerz Na pewno, będzie pięknym, zdrowym niemowlakiem. A co do dziwnych myśli - to poprostu nasze ciążowe horony i zbudynienie, blokują mózg od racjonalnego myślenia

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja trochę rozumiem frustrację Agusi, bo z tego, co rozumiem - jej siostra i narzecziny nie bardzo mają warunki i możliwości finansowe, by akurat w tym momencie robić wesele. Jeśli zależy im na ślubie, to ja bym zrobiła bardzo skromną uroczystość i tyle.
Jasne, że tak. Ja też staram się nie patrzeć na życie przez różowe okulary, tylko rozsądnia podchodzić do niektórych kwestii. I z tego co agusia pisze, jej siostra rzeczywiście może być nieodpowiedzialna i nie przemyślała pewnie wszystkiego - tutaj bardziej chodzi o sposób jej wypowiedzi i to jakim słownictwem określa swoją siostrę. Tak jak mówię - w takich sytuacjach powinno się normalnie porozmawiać i uzmysłowić sprawy drugiej osobie, z naciskiem na jej dobro a nie na publiczny forum wyzywać ond najgorszych
A tak przy okazji, to agusia wspomniałaś, że rodzice nic nie wiedzą - więc pewnie to są jej jakieś gdybania, marzenia i wolne myśli. Każdy ma do nich prawo, może po prostu sprawia jej to przyjemność i liczy się z tym, że jej plany jeszcze zostaną zweryfikowane.

No i z mojej strony to już koniec tematu Musiałam się wypowiedzieć, ale obiecuję już zamilknąć
No i agusia oczywiście nie gniewaj się na nas - to jest forum, więc musisz się liczyć, że każdy skomentuje sprawe wg swoich myśli

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Wiem, dlatego to napisałam
Mój Tż był wcześniej w 3-letnim związku,gdzie dziewczyna cały czas naciskała na pierścionek i wesele,a on po prostu tego nie czuł...mimo,że byli ze sobą taki długi okres czasu.
Ze mną 'ponoć(hahaha) było całkiem inaczej i już myślał o zaręczynach po pół roku od poznania (och,jaka jestem zaszczycona)
No pewnie, że jesteś Mój brat to samo - spotykał się z dziewczyną 5 lat, zerwali po kilku miesiącach poznał swoją aktualną żonę i po kolejnych kilku już byli zaręczeni. Teraz są już małżeństwem z prawie 4 letnim stażem i kilkumiesięcznym stażem - szczęśliwi bardzo

Reszte nadrobie później bo familja dzwoni na skype
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 19:34   #1144
Madziuchna27
Zakorzenienie

Pospałam sobie od 17:20 do 19!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
raczej aorta brzuszna, łatwo sprawdzić z tętnem swoim na nadgarstku...
Teraz wszystko wiem

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
siemka! jak tam samopoczucie naszych mamuś?
ale dzisiaj skwar, 3 pralki prania puściłam i wszystko suche po 5 minutach suszenia się na słoneczku tylko kto mnie teraz kopnie w tyłek żeby pójść i to wyprasować
jaaaaa, też mam stertę do prasowania

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
heh sorki, że sie smieje ale moj tez by walnął focha ze zafarbowalam wlosy bez jego zgody nie pozwala mi;D chyba ze sam mnie zaprowadzi do super fryzjera ahaha faceci to maja nawalone czasami

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Madziuchna dobrze, że z dzieciem wszystko ok. A czemu przy kp wolno spać tylko na plecach ja czekam jak głupia na czas po porodzie żeby się wyspać na brzuchu
Żeby nie ugniatać obrzmiałych mlekiem piersi, nie ściskać, nie przyciskać, żeby tam jakieś zastoje się nie zrobiły....

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 19:40   #1145
87czarna
Zakorzenienie

kaska oj, Kasiula,Kasiula

Właśnie się wykąpałam i siedzę już w piżamce

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 19:48   #1146
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
kaska oj, Kasiula,Kasiula

już jestem grzeczna

ja lecę pod prysznic bo zaraz JoeBlack

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 19:57   #1147
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Was mężowie wkurzają a ja sama siebie tak wkur**** że mam dość ktoś mi chyba musi nakopać w dupe
zamiast siedzieć na dupie, to mi się zachciewa łazić- bo się dobrze czuję przecież a teraz myślę, a nie dzownię po tate pójdę pieszo i ma za swoje, po drodze 2 ławki zachaczyłam i tylko sie modliłam, żeby przez mój durny łeb Miki nie wyskoczył, łyknęłam no-spe (dobrze, że miałam przy sobie) i jestem w domu-LEŻĘ i koniec
oj Kasiu teraz już będziesz grzeczna prawda?

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
melduje że żyję
Gratuluje kolejnych tygodniu i ja tez dzisiaj żegnam miesiac 8i wchodze w 9

ja sie dzisiaj czuję fatalnie....jakis kryzys mam i sie tylko tocze a nie chodzę krzyże bolą... wczoraj do tż sie poryczałam że kocham ciążę i mimo dolegliwości z nią zwiazanymi mam nadzieję ze kiedyś jeszcze tego doświadcze ale na dzień dzisiejszy to mnie przerasta... czuje sie jak spuchnięty pączek ... i nie mogę nadążyć za Adim
gratulacje
co do kryzysu - w pełni rozumiem

Cytat:

zamówilismy wczoraj wózek wzięliśmy ten http://tako-poland.eu/city-move/ kolor london za kilka dni możemy go odebrać jaram się tym jak głupia zapłaciliśmy 1663,20 bo jest 10% rabatu w tym miesiącu na wózie TAKO
przecież sobie kocykiem obłożysz, a ja mówię no pewnie bo ja to w domu 15 kocy mam a kolejny kocyk to wychodzi drożej niż te ochraniacze....poza tym u mnie w mieszkaniu zimą chłodno jest...więc wolę żeby dziecko dookoła miało coś co oddzieli je od ściany (zawsze to dodatkowe ciepło trzyma)
super
a powiedz mi to jakaś ogólnopolska promocja, w wybranych sklepach?
bo my chcemy z końcem sierpnia zamawiać

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 19:58   #1148
Asiek84
Wtajemniczenie

witam się ponownie...

Agusia ja się wypowiadać nie będę, bo w sumie co by każda z nas nie myślała to Ty i tak masz swoją rację...

Matall ręce mi opadły.... ale pomimo stresów życzę abyś miło spędziła czas z Edzikiem

Madziuchna świetnie mały przybrał udanego weselicha, o ile się nie wytańczysz to możesz się najeść smakołyków...

Lola w kwestii farbowania czy obcinania moich włosów to mój tż ma tyle do powiedzenia co żydzi na okupacji...

Kaśka jak chcesz urodzić we wrześniu, to siedź kobieto na dupie... bo zaraz będziesz miała donoszoną ciążę i nie wywołuj Mikiego z brzuszka

ale się narobiłam dzisiaj jak dziki osioł, tż nie było w domu, to wydumałam podczas sprzątania górnej łazienki że doprowadzę fugi do białości i na klęczkach wyczyściłam specjalnym preparatem najpierw fugi, następnie płytki i 4 razy umyłam całość i ponownie zaimpregnowałam... tż mi się w głowę postukał i się tylko zapytał czy mnie jeszcze nic nie boli... dół sprzątał on...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 19:59   #1149
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

witajcie dziewczynu
uzaleznienie od wizazu nie ustepuje nawet na weselu
mialam bardzo intensywny dzien.
nabiegalam sie w okol pany mlodej tak, ze nawet paznokci nie mam pomalowanych

wlasnie przyszlam na chwilke odpoczynku do pokoju, wylozylam nogi do gory i postanowilam was chwilke poczytac zeby sie zrelaksowac

panna mloda wyglada pieknie
ja wygladam tez cudownie
a co! skromna nie jestem, bogini plodnosci ze spuchnietymi nogami tez moze byc sexi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 20:13   #1150
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
chyba zjem tosta z ananasem, ale chce mi się też jajko gotowane i nie wiem co wybrać

Passion wiem, ale już tak mam , że jestem hiroł małż też mi tłucze do głowy, że tak się nie da a ja swoje nie lubie siebie dzis
OMG też taka jestem. Nie lubię prosić nikogo o łaskę czy pomoc, prędzej sama się zajadę. Ale też fakt,że według mnie wszystko robię najlepiej

Cytat:

zamówilismy wczoraj wózek wzięliśmy ten http://tako-poland.eu/city-move/ kolor london za kilka dni możemy go odebrać jaram się tym jak głupia zapłaciliśmy 1663,20 bo jest 10% rabatu w tym miesiącu na wózie TAKO

Madziuchna dobrze, że z dzieciem wszystko ok. A czemu przy kp wolno spać tylko na plecach ja czekam jak głupia na czas po porodzie żeby się wyspać na brzuchu
Fajny wózio!

Nie można spać na piersiach bo mogą się zrobić zastoje, jakieś zapalenie potem itp.

Oglądamy Joe Blacka, Kaśka i Ladan pewnie też;P

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 20:13   #1151
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
[/COLOR]kropla super wózek! świetnie sie prezentuje
dziękuję też jestem w nim zakochana
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Żeby nie ugniatać obrzmiałych mlekiem piersi, nie ściskać, nie przyciskać, żeby tam jakieś zastoje się nie zrobiły....
umrę normalnie umrę ja chcę już na brzuchu spać
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
super
a powiedz mi to jakaś ogólnopolska promocja, w wybranych sklepach?
bo my chcemy z końcem sierpnia zamawiać
wiesz co u nas jest taki sklep jak KAJA i tam mieli promocję niby tylko w lipcu, ale jak wczoraj zamawialiśmy to nam policzył z rabatem właśnie te 10% jak coś to mają stronę tez internetową, ale widzę że nie ma tam tej promocji http://www.kajahurt.pl/ zobacz sobie
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 20:18   #1152
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
oj Kasiu teraz już będziesz grzeczna prawda?
tak

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Kaśka jak chcesz urodzić we wrześniu, to siedź kobieto na dupie... bo zaraz będziesz miała donoszoną ciążę i nie wywołuj Mikiego z brzuszka.
siedzę, a nawet leżę grzecznie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
si

Kropla spoko wóz

Stary 2013-08-03, 20:22   #1153
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

agusiamaskotka
tak czytam ta cala dyskusje i nie wazne jest moje zdanie tutaj bo to nie o to chodzi
ale ja mam takie przekonanie, ze "zycie wszystko zweryfikuje"
i w zwiazku z tym nie oceniam.ludzi
czasem sie wydaje ze ktos ma idiotyczny pomysl a zostaje milionerem
a czasem ktos ma wszystko przemyslane i wiadomo ze.nie moze sie nie udac, a okazuje sie ze totalna klapa

dlatego niczym sie nie przejmuj. skoro swoje wiesz to swoje pomysl, a potem.powiesz najwyzej ze wiedzialas ze to sie tak skonczy, a jak jej sie uda to skulisz glowe i pogratulujesz.
nikt nie moze ci kazac zebys byla.zyczliwa w stosunku do siostry, ale.mysle ze czasem.warto.

ja nie mam rodzenstwa a chetnie przyjelabym siostre jakakolwiek

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 20:43   #1154
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynu

wlasnie przyszlam na chwilke odpoczynku do pokoju, wylozylam nogi do gory i postanowilam was chwilke poczytac zeby sie zrelaksowac

ja wygladam tez cudownie
a co! skromna nie jestem, bogini plodnosci ze spuchnietymi nogami tez moze byc sexi

a jakże! Na pewno jest Baw się dobrze.

Mi własnie mama podniosła ciśnienie. Wiem, że ekspertem nie jestem w sprawach opieki nad noworodkiem, ale opowiedziałam, co przeczytałam w jakiś tam książkach a moja mama uniesionym głosem, że moje dziecko będzie mieć ze mną strasznie, bo wszystko chce robić książkowo od linijki i czasu. A książki piszą ludzie, którzy się nie znają więc ich mam tyle nie słuchać tylko słuchać siebie. Tłumaczę jej, że czytam tylko, żeby mieć rozeznanie w temacie, a wiadomo, że czas pokaże i wszystko może wyjść na opak. W dodatku mojego brata dziecko ma 4 miesiące teraz i wszystko opiera w oparciu o szwagierke - bo ona to bo ona tamto. Nie kupuj przewijaka bo niepotrzebny - K. nie używa wcale (a moja koleżanka 1.5 roznego synka przebiera na przewijaku ciągle), nie kupuj takiego kremu bo K. ma już sprawdzony i Ci da, nie kupuj ubranek bo K. Ci da bo młodym itd. itp. Wkurza mnie to, bo sama chce się przygotować, sama chce zrobić rozeznanie, sama chce podejmować decyzje - oczywiście słucham rad, ale wkurza mnie że ktoś podważa moje wybory! Damn, ciśnienie mi się z rana musiało podnieść. W dodatku moja mama przyjeżdża tu na 2 miesiące po porodzie (na ostatnie 3 tyg przyjeżdża też tata, bo chcą tutaj pojeździć po okolicy - wakacje sobie zrobić), więc jeśli nie przestanie się tak zachowywać to będę musiała jej przemówić do rozsądku..

No i wczoraj przyszedł glukometr. Mam mierzyć cukier na czczo, i godzinę po śniadaniu, lunchu i obiedzie. Wczoraj po obiedzie spoko - ładnie 106. Dziś na śniadanie dwie kromki z szynką, sałatą i pomidorkiem i po godzinie booooom - 156.. Damn, niby wiem co jeść, a tu dupa blada, nie wiem czy to ogarne..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 20:50   #1155
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Witam się na chwilkę Dzisiaj mam dzień dynamiczny, ale bardzo przyjemny. Byliśmy w Ikei i kilku innych sklepach. Sprzątanie zostawiliśmy sobie na jutro Trochę poczytałam, a teraz idę pod prysznic i szykować się do wyjścia, bo mąż mnie zaprosił na romantyczną kolację

Dziewczyny z problemami z tżtami - współczuję i mam nadzieję, że się jeszcze ogarną, bo jak nie to kopa w doopę... Ile można fochy znosić

a co kupiłaś? jak można wiedzieć, też byłam dzisiaj ale było luuudu, masakrator

co do włosów dziewczyny to skoro ja mam do powiedzenia ze on powinien isc do fryzjera (choc on strasznie sam o to dba) i mowie mu w jakiej fryzurze jest mu najlepiej to on robi to samo
jak kiedys zafarbowalam na blond zjechal mnie ze moglam mu powiedziec poszlabym do profesjonalisty a tak wygldadalm jak debil i mial racje
zreszta on stylizuje mnie jak jego i jest git lubie jak mi doradza

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 20:52   #1156
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Kropla spoko wóz
Dziekuje

08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2013-08-03, 20:54   #1157
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Mi własnie mama podniosła ciśnienie. Wiem, że ekspertem nie jestem w sprawach opieki nad noworodkiem, ale opowiedziałam, co przeczytałam w jakiś tam książkach a moja mama uniesionym głosem, że moje dziecko będzie mieć ze mną strasznie, bo wszystko chce robić książkowo od linijki i czasu. A książki piszą ludzie, którzy się nie znają więc ich mam tyle nie słuchać tylko słuchać siebie. Tłumaczę jej, że czytam tylko, żeby mieć rozeznanie w temacie, a wiadomo, że czas pokaże i wszystko może wyjść na opak. W dodatku mojego brata dziecko ma 4 miesiące teraz i wszystko opiera w oparciu o szwagierke - bo ona to bo ona tamto. Nie kupuj przewijaka bo niepotrzebny - K. nie używa wcale (a moja koleżanka 1.5 roznego synka przebiera na przewijaku ciągle), nie kupuj takiego kremu bo K. ma już sprawdzony i Ci da, nie kupuj ubranek bo K. Ci da bo młodym itd. itp. Wkurza mnie to, bo sama chce się przygotować, sama chce zrobić rozeznanie, sama chce podejmować decyzje - oczywiście słucham rad, ale wkurza mnie że ktoś podważa moje wybory! Damn, ciśnienie mi się z rana musiało podnieść. W dodatku moja mama przyjeżdża tu na 2 miesiące po porodzie (na ostatnie 3 tyg przyjeżdża też tata, bo chcą tutaj pojeździć po okolicy - wakacje sobie zrobić), więc jeśli nie przestanie się tak zachowywać to będę musiała jej przemówić do rozsądku..

No i wczoraj przyszedł glukometr. Mam mierzyć cukier na czczo, i godzinę po śniadaniu, lunchu i obiedzie. Wczoraj po obiedzie spoko - ładnie 106. Dziś na śniadanie dwie kromki z szynką, sałatą i pomidorkiem i po godzinie booooom - 156.. Damn, niby wiem co jeść, a tu dupa blada, nie wiem czy to ogarne..
też bym się wkurzyła... ale myślę, że wystarczy ze powiesz MAmie ze dobrze znac opinie K. ale Ty sama zadecydujesz co do twojego dziecka powinna zrozumiec
ksiazki tez jednak po cos pisza i na pewno na rynku jest mnostwo przydatnych tresci

co do cujrzycy to nieciekawie ale ja niestety nie w temacie wiec nie pomoge;/

Aleksander
Stary 2013-08-03, 20:55   #1158
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Was mężowie wkurzają a ja sama siebie tak wkur**** że mam dość ktoś mi chyba musi nakopać w dupe
zamiast siedzieć na dupie, to mi się zachciewa łazić- bo się dobrze czuję przecież a teraz myślę, a nie dzownię po tate pójdę pieszo i ma za swoje, po drodze 2 ławki zachaczyłam i tylko sie modliłam, żeby przez mój durny łeb Miki nie wyskoczył, łyknęłam no-spe (dobrze, że miałam przy sobie) i jestem w domu-LEŻĘ i koniec
oj Kaśka Kaśka

Cytat:
P. jest na mnie zły- bardzo napisał, że szkoda, że na ławce przed blokiem nie urodziłam
ja mu się nie dziwię, też jesteśmy złe na Ciebie troszeczkę Teraz odpoczywaj i oszczędzaj się!!!

Cytat:
witajcie dziewczynu

ja wygladam tez cudownie

Na pewno wyglądasz cudnie Baw się dobrze i uważaj na Was

TŻ na pępkowym, a ja zrobiłam 2 ciasta Teraz czas na relaks - czyli wizaż i allegro
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 20:55   #1159
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Nie lubię takiej gadki, Ja też się opieram na książkach bo wolę tak niż jak moja koleżanka w niewiedzy żyć. Poza tym wiem, że wiele rzeczy zależy też od dziecka, ale książki jakąś podstawowa wiedzę mi dają.

A takiego porównywania też nie cierpię niestety u naszych rodziców takie coś jest nagminne...bo ktoś tam coś tam. A wali mnie to ja i tak zrobię po swojemu

08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2013-08-03, 20:56   #1160
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie dziewczynu

ja wygladam tez cudownie

to jeszcze poprosimy fotorelację
pokaż jak wyglądasz

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

My też, my też

Cytat:
d

wiesz co u nas jest taki sklep jak KAJA i tam mieli promocję niby tylko w lipcu, ale jak wczoraj zamawialiśmy to nam policzył z rabatem właśnie te 10% jak coś to mają stronę tez internetową, ale widzę że nie ma tam tej promocji http://www.kajahurt.pl/ zobacz sobie
dziękuje

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 20:56   #1161
kaska87
Zakorzenienie

ja moja mama też ostatnio przyświrowała, od razu pomyślałam o bodziakach "moja mama nie potrzebuje Twoich rad" muszę kupić od rozmiaru 56 do 18-tki

Stary 2013-08-03, 20:59   #1162
inwersja
dryfuję słowami

kaska87 - moja z tego co mi opowiadała to miala nieciekawie, bo trafila do szpitala jakos wieczorem i całą noc musiala łazić po korytażu (oczywiście miala wtedy ciągle skurcze), bo nie bylo wolnej sali. a potem po porodzie oglądała mnie przez dziurkę od klucza, bo byłam gdzieś w innej części szpitala za zamkniętymi drzwiami. mój ojciec z resztą tak samo przez dziurkę od klucza widział mnie i ją. no cóż, czasy komuny.
cos w stylu tego leżaczka akutualnie licytuje na all, ale chyba za szybko zaszałam z ceną, bo teraz widzę są tańsze aukcje, które dziś się kończą, a moja dopiero jutro
no i dziewczyno - daj se siana. zdąrzysz się jeszcze przy dziecku narobić. wykorzystaj ostatnie dni lenistwa to se nie wrati...

bojatoja
- no ja właśnie z ciekawości tak bym chciała na bieżąco wiedzieć jaki duży jest

Agusia - widzę, że zdążyłaś usunąć, ale czytałam w miare na bierząco na tel. i wiem o co kaman. ja bym się ustawiła gdzieś po środku. trochę i Ciebie rozumiem, ale też rozumiem oburzenie dziewczyn. widzisz, Twoja wypowiedź była od początku naładowana złymi emocjami i ostra wobec siostry. przypuszczam, że gdybyś to samo napisała w kontekście troski o siostre, bardziej ciepło i czuło, że martwisz się o nią. dziewczyny zaczęłyby Cię pocieszać i mówić, że masz się nie martwić, że to jej życie itp. a jak dowaliłaś jeszcze, że nie chcesz żeby siostra wyprawiala wesele w tym samym miejscu co Ty, albo, że znają się za krótko wg Ciebie, to niestety pogrążyłaś się tylko. W przedszkolu pamiętam był taki tekst "nie papuguj po mnie" - no to trochę było przedszkolne. bo nie wiem co to za różnica czy sala ta czy inna, przecież każdy ją stoi na swój gust i to samo miejsce może wyglądać zupełnie inaczej. i wierz mi, nie ma czegoś takiego jak "idelna długość związku" przed ślubem. to zawsze kwestia indywidualna i często też kwestia intuicji, szczęścia i wielu innych zbiegów okoliczności każdy ma swoją historię i swoje zdanie. u mnie było wszystko powoli i sobie to chwalę. tak samo jak to, że przed ślubem 2 lata mieszkalismy juz razem,=. a potem z tym przymusem ślubu, kurcze, no gwóźdź do trumny. nie mów mi tylko, że Ty musiałaś. przecież wg prawa kanonicznego to podstawa do stwierdzenia nieważności małżeństwa. nie pamiętam czy brałaś ślub kościelny, ale na początku wypełnia się protokół przedmałżeński i ksiądz pyta m.in. o to czy nie ma przymusu... :/
ja nie chcę oceniać Twojego zdania co do planów siostry, bo nie znam ani sytuacji, ani jej, ani Ciebie. Ty masz swój punkt widzenia, siotra Twoja zapewne ma inny. napisałaś, bo zapewno chciałaś wylać frustrację, ale myślę, że forum to nie jest odpowiednie miejsce do opowiadania "historii życia" i mówię to zwłaszcza ja, bo wiem to z własnego doświadczenia. po pierwsze parę razy napisałaś tu w chwilach bezradności. tyle m-cy dziewczyny tłumaczyły Ci, że lekarza trzeba zmienić... potem niektóre Twoje opowieści rodzinne, tak samo jak w moim przypadku zbudowałaś obraz siebie jako osoby słabej i niezaradnej. złe pierwsze wrażenie, choć w rzeczywistości każda z nas może być zupełnie inna. ale wirtualne życie to nie to samo co prawdziwe. dwa, sam ton Twojej wypowiedzi wprowadził sporo agresji, więc nie dziw się, że była taka reakcja. a sama nie raz pisałaś, że wcale tak różowo z tym ślubnym nie masz. wręcz momentami miałam wrażenie, że faktycznie ten ślub Wasz był z przymusu, a nie z potrzeby i teraz żadne z Was nie radzi sobie z sytuacją. ale nic nie pisałam, bo nie chcę oceniać na podstawie paru zdań, które z resztą mogą być napisane w chwili słabości. zwłaszcza, że jednak (przynajmniej ja tak mam) jak jest źle, to potrzebujemy się wygadać, a jak dobrze, to zwyczajnie to przeżywamy. i w ten sposób obraz sytuacji jest zawsze negatywny.
musisz zrozumieć, że tu na forum ludzie często oceniają nie Ciebie, ale Twoje wypowiedzi (pomimo, że oczywiście każdy pisze, że o Tobie ma takie zdanie. tylko często to co piszesz nie przedstawia Ciebie, ale Twoje emocje w danej chwili - wiem coś o tym). ja to zrozumiałam trochę za późno. masz rację, nikt Ciebie ani Twojej siostry nie zna, ale z drugiej strony decydując się na upublicznianie tego musisz mieć świadomość, że spotka się to z oceną, która akurat może być Ci nie na rękę.

passion80 - mówiłam jej po to żeby unikąć sytuacji, że ona już to kupiła. w ogóle ostatnio usłyszałam, ze powinnam jej mówić jak coś chce kupić dla dziecka żeby zapytać czy ona już tego nie kupiła. no heloł, to nie powinno być właśnie odwrotnie? w końcu to moje dziecko
masakra, bo mam dwie skrajności. nadgroliwą matkę, która kupuje wszystko (i niekoniecznie to co potrzebne, praktyczne i współcześnie przypatne) i olewającą teściową, która nie interesuje się niczym. już nie mówię o kupowaniu czy dawaniu kasy, ale nawet nie zapyta co mamy i w ogóle jak nam idzie kompletowanie wyprawki. tak jakby nic nie było potrzebe dla dziecka.
a w kwestii pracy, to niestety u mojego tż'ta nie jest tak kolorowo i to nie jest kwestia przełożonego, a specyfiki pracy. mój mąż pracuje na słuchawce, na windykacji. ale to mały dział (jak na pracę "na słuchawce"), to jest tam ok. 25 osob. urlop cały planują na rok z góry i nie ma zmiłuj się, że przełożą, bo oni muszą chodzić na niego zamiennie, żeby zapewnić obsługę klientom. nie ma kto go zastąpić, bo każdy robi to samo, ale musi być odpowiednia ilość osób żeby ogarnąć telefony. jesli jemu łaskawie pozwolą zwolnić się z pracy z jakiegoś powodu, on musi to odrobić co do sekundy, bo tam rozliczają pracowników komputery. siadasz na stanowisko i logujesz sie do systemu. minuta spóźnienia i musisz zostać tę minutę dłużej. wylogujesz się kilka sekund za wcześnie - musisz się tłumaczyć dlaczego. wylogujesz się 2 min za wcześnie, następnego dni 2 min. musisz dłużej siedzieć na telefonie. tak samo jest z przerwami, są z góry ustalone. u mnie w robocie, to nie tylko ich długość, ale też konkretne godziny, w których można na taką przerwę iść. i to wszystko jest rozliczane przez system co do sekundy. tak np. jak wychodziłam ze szpitala to wolałam już posiedzieć te pare godzin z dziewczynami na sali, pogadać (zwłaszcza, że przecież nic mi tam nie groziło-szpital w końcu), a nie żeby miał się zwalniać i potem siedzieć dłużej innego dnia. niestety taki rodzaj tyrki to praktycznie obóz pracy. :/

butterfly20 - zgadzam się bo od gadania, że chce się ślubu do pobrania się daleka droga, a życie zaskakuje z dnia na dzień. mamy początek sierpnia, mieszkanie kupiliśmy jakoś pod koniec kwietnia, czyli zleciało już 3 miechy. o tym żeby je kupić pomyśleliśmy pod koniec lutego! bo do tej pory byliśmy święcie przekonani, że jestesmy skazani na wynajmowanie i czekac będziemy na śmierć mojej babci... jak to mówią "niezbadane są wyroki Pana", tudzież jak to Ferdek Kiepski mawiał "są na tym świecie rzeczy, które się fizjologom nie śniły"

czarna
- w Polsce jest to samo. ja już to przeżywałam milion razy. najpierw we Wro i Łodzi szukając pokojów/mieszkań do wynajęcia (przeprowadzałam się 5 razy), a potem przy szukaniu mieszkania do kupna. nie wiem jak Ci ludzie te zdjęcia robią, że one na tych fotach takie hacjendy, a w rzeczywistości rudery. najbardziej to mnie rozwalają foty, na których są ściany, sufuty, żyrandole czy firanki. takie - zdjęcia nic niby oni chca zachęcić ludzi żeby przychodzili jak nie pokażą prawdy, no ale przecież tylko frustracja potem człowieka bierze, bo nie kupisz takiego g...,a tylko czas tracisz.

kropla - wiesz, one poniekąd mają rację. bo te wszystkie gażety są "potrzebne" bardziej nam niż dzieciom. piszę w cudzysłowie, bo ta potrzeba to tez sporna. konsumpcjonizm po prostu. no ale z drugiej strony, skoro mogę sobie pozwolić na te sztucznie nadmuchane potrzeby, które ułatwią mi życie i zajmą dziecku czas, to dlaczego mam rezygnować? no np. nie muszę mieć fotelika do bujania funkiel nówka. pewnie by mnie było stać, ale po co? małe dziecko mi tego nie zniszczy. dla ewentualnego następnego nie zachowam, bo za małe mieszkanie na przechowywanie tylu rzeczy. a zamiast byle jaki nowy wolę kupić lepszy model używany, bo pewnie nie będą się od siebie różniły stopniem zniszczenia. co do wózka... teoretycznie są takie za 500 i za 1500zł. ale to tak samo jak z tym fotelikiem. jak się ma ograniczone fundusze, to lepiej kupić wyższy model używany niż nowy byle jaki za tę samą cenę. zwłaszcza, że te używane często jak nowe
ps. ładny wózeczek

tassia - oj zgodzę się co do życzliwości wobec rodzeństwa, pewnie dlatego, że sama też jestem jedynaczką. i nie mogę patrzeć jak moja matka z siostrą tak się żrą i obrażają. rodziców kiedyś zabraknie, mąż dziś jest, jutro może go nie być. nikt poza własnymi dziećmi nie będzie tak bliski jak rodzeństwo. jesli świat się posypie, mąż puści w trąbę - rodzeństwo zawsze zostanie rodzeństwem. ja zawsze tak sobie myślałam, że kiedyś w przyszłości zostanę bez rodziny, bo z żadnymi kuzynami, ciotkami nie ma się takiego kontaktu... ich drogi się rozchodzą, a rodzeństwo to jednak inaczej jak człowiek przecież wspólnie tyla lat spędził. no ale docenia się to dopiero jak się to straci, jak tego potrzeba. albo jak tego wcale się nie ma.

mysmy dzis rano pojechali do parku, na kocyk i zdjęcia porobić. niestety za dużo ich nie mamy, bo zanim dopy z kocyka ruszyliśmy to slonce juz za ostre się zrobiło. na razie ich nie oglądałam jeszcze nawet. wlożyłam sukienkę, którą teściowa tydzien temu kupiła za całe 30zł i moimi zgrabnymi nogami zatarłam się w udach i tym spsobem mam czerwone krosty po ich wewnętrzej stronie. no i nie powiem, boli
potem tż pojechał do roboty, bo zapomniał okularów przeciwsłonecznych i przy okazji antykwiariat odwiedziłam. kupiłam książkę z wieszami dla dzieci ale nie wiem czy to bardziej dla dziecka czy dla mnie Ewy Szelburg Zarembiny "Idzie niebo ciemną nocą" sama kiedyś taką miałam. gdzieś wsiąkła, więc jest dziecko, jest okazja. oczywiście żeby kupić dokładnie takie samo wydanie, bo z nim związne są wspomnienia
potem zakupy na spożywce i się rozpłynęla, że po przyjściu zalegałam tylko na kanapie pomimo, ze w sumie nie mialam gdzie sie zmahac, bo przeciez wszedzie autem...
teraz mam ochote na Bavarie i film

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-03 o 21:01
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 21:03   #1163
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

co kupiliście?
miły wieczór się zapowiada
chwaliłaś już się mebelkami?

Cytat:
ja też

Cytat:
witajcie dziewczynu

ja wygladam tez cudownie

dobrze, że masz gdzie odpocząć, masz jakieś foto?

Cytat:
umrę normalnie umrę ja chcę już na brzuchu spać
nie martw się na zapas, czas pokaże. Ja dość długo spałam na brzuchu w ciąży więc i Tobie może bęzie tak wygodnie i nie bęzie nic się działo.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
zreszta on stylizuje mnie jak jego i jest git lubie jak mi doradza
my też zazwyczaj razem zakupy ciuchowe na szczęście mamy podobny gust
Stary 2013-08-03, 21:06   #1164
kaska87
Zakorzenienie

nie wiem dlaczego niektórzy uważają, że brad pitt jest przystojny

Stary 2013-08-03, 21:11   #1165
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię takiej gadki, Ja też się opieram na książkach bo wolę tak niż jak moja koleżanka w niewiedzy żyć. Poza tym wiem, że wiele rzeczy zależy też od dziecka, ale książki jakąś podstawowa wiedzę mi dają.

A takiego porównywania też nie cierpię niestety u naszych rodziców takie coś jest nagminne...bo ktoś tam coś tam. A wali mnie to ja i tak zrobię po swojemu

jednym wpuszczać drugim wypuszczać

Inwersja, mojemu sie trafiło z ludźmi z którymi pracuje ale jak się coś posypie to i tak okreśłona liczba ludzi musi być i wtedy robi więcej, a ze zwrtoem nadgodzin już różnie bywa

ale Wam się fajny dzień udał
Stary 2013-08-03, 21:12   #1166
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie dziewczynu

ja wygladam tez cudownie

Cytat:
ja moja mama też ostatnio przyświrowała, od razu pomyślałam o bodziakach "moja mama nie potrzebuje Twoich rad" muszę kupić od rozmiaru 56 do 18-tki
Dobre!

Cytat:
Ja tak uważam, ale dopiero teraz - na stare lata Jako Joe w ogóle mi się nie podoba, ale np. w nowym filmie o zombie jest ciachem i już (choć nie cierpię facetów z długimi włosami )

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 21:12   #1167
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Też oglądamy Joego.

Ale mnie brzuch napierd****** od dwóch godzin. Dwie nospy max nie pomogły.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 21:12   #1168
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
teraz na pewno nie

ale jak mu się tak przyjrzeć to z łóżka bym go nie wygoniła
Stary 2013-08-03, 21:13   #1169
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

dzisiaj urodził sie sierpniowy Aleksander

Aleksander
Stary 2013-08-03, 21:13   #1170
kaska87
Zakorzenienie

Rusałko ale na prawdę takie są
http://allegro.pl/body-moja-mama-nie...273052278.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości