|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Cytat:
żartujesz???!
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Gdybyście chciały spróbować "IF" to zapraszam:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=709131 postaram się odpowiedzieć na wszelkie pytania.
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-08-03 o 23:21 |
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
Sa sa, ja czasem w sklepach typu Alma widuje, ale staram sie przechodzic obok nich obojetnie
torebka z Mohito, za cale 39 zl
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
Btw. bo tak mnie naszła - gdybyście chciały się odchudzać tzw. "dietą białkową", to ostrzegam - siądzie nerka, a nawet dwie.
Optymalna ilość białka dziennie to 2-2,5g na kilogram ciała, większa ilość nie daje jakichkolwiek korzyści. Powyżej 3g / kg - nerki są zbyt mocno obciążone.
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
Hejooo !!
![]() Wstałam i pożarłam śniadanie: płatki z dużą ilością mleka. Wole mało płatków a więcej mleka, przez ten gorąc chce mi się tylko czegoś zimnego - a więc najlepiej mleko prosto z lodówki ![]() O 11 zabieram siostrzenicę na zakupy, wczoraj miała urodziny, więc pozwolę sobie jej wybrać jakąś zabawkę w Smyku i zabiorę ją na lody ( gorzej jak wybierze prezent za 300zł haha )Później idę prosto na basen Pipson zazdroszczę Paryża! Nigdy tam nie byłam, a od zawsze mi się marzy Może kiedyś będzie mi dane go zobaczyć ![]() Uwielbiam pieczywo, więc już sobie wyobrażam co by się tam zemną działo i z tymi bagietami Heroine eeee to jak tylko drink wpadł z grzeszków, to to to jakby nic poza dietowo nie wpadło gratulacje ![]() Medzik pewnie chrapie po balandze Chcemy fotki!
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, sypialnia skończona
Dziś Wam jej nie pokażę bo jest TŻ w domu i zaraz będzie stek pytań: bo po co te foty Wczoraj nie miałam neta to TŻ podłączał TV, net i wszystkie kable były pomieszanie. Ale ogólnie do 23 tyrałam (nawet już nie miałam siły ćwiczyć) - ciągle było coś do sprzątania. Dziś salon jeszcze ogarniemy i tylko czekać już na meble. @ dalej nie ma. Dziś rano wstałam głodna jak wilk, zrobiłam i płatki owsiane + Vitelle. Ale ogólnie jedzeniowo masakra u nas - TŻ to grzeje ale mnie już mniej...Ś: kawałek placka, (po 2h) Vitelle+kefir+owsiane+jab łko 2Ś: brak O: sałatka z zupki chińskiej (śmieciowa - było w niej wszystko co dało się skroić) ![]() K: bułka z twarogiem i plastrami pomidora, a wieczorem szklanka koktajlu kawowego. A dziś siedzę i oglądam w necie aranżacje - jak wieszać obrazki, gdzie postawić kwiatka Hahaha widzę że Enrique Was zaraziłam Czy ja węszę jakiś niemiły natrętny zapach który powrócił na wątek? ![]() Heroine, to o placka cebularza chodziło. Niby to jakaś zapiekanka ale ja tam nic poza cebulą nie widziałam ![]() Aleś wczoraj poćwiczyła Brawka! U mnie wczoraj nic ![]() No jak widać obiad to kluchy parzone wymieszane z warzywami konserwowymi na ogół i parówkami ![]() Jak tam po kolacji? (a może doczytam )Też kocham Maltesers - o dziwo w "naszym" Leclercu już są od jakiegoś roku. TŻ czasem kupuje, ale ja żydzę oczywiście No ale w UK też zawsze kupowałam bo to dla mnie była nowość i do domu też nawiozłam mamie pokazać ![]() Ewelcia, ja też uwielbiam mgiełki. Muszę sobie tylko kupić jakiś nudziaczny top pod spód co bym stanikiem w jednej z nich nie świeciła. Bratówka nosiła białą ze stanikiem fluo róż - no ja taka odważna nie jestem ![]() Basiu, tylko ja nie wyprawiam wesela Nie lubię wesel.Ale @ dalej nie mam jednak. Dziś wyciągnę TŻ na spacer i pójdziemy do apteki ![]() Basiu, no wiem że właśnie będę musiała zwolnić trochę w życiu. Kawę jakoś przeboleję, chociaż pewnie w pierwszym tyg chodziłabym jak zombie (lubię kawę zbożową i łatwo mi się do niej przyzwyczaić). A jak kochana jest z piwem Karmi? Można pić? Dla mnie byłoby dobrym substytutem ![]() Szaszłyki musiały być pyszne Jak pojedziemy w następny weekend do mamy to też musimy grilla zrobić A ten chlebek Brak słów!To Ty nie chcesz żeby znajomi wiedzieli że w ciąży jesteś? Czemu? ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cocktail, brzmi przekonująco ta praca TŻ, ale właśnie te opinie na necie na temat Orange mnie zaniepokoiły, bo nieby dlaczego aż tyle negatywnych. No i piszą że to właśnie w Lbn tak jest Jutro idę do hotelu - zobaczę jak stamtąd wyjdę - jak mi źle pójdzie to we wtorek do orange pójdę. Tinek, u mnie jednak nie było już tego piwka Ale że poszłam sama i brałam 2 mleka, sporo pieczywa, parówy i inne to już nie miałam siły nieść Argusa.A co do letnich ud - mam to samo. Jeszcze one się tak pocą i w spodenkach gdy robią się buły to ocierają o siebie. Dlatego ja jestem zwolenniczką spódnic w lecie już od 2 lat ![]() Pipsonku, jedz na zdrowie potem to szybko zrzucisz Jejuu ale widzę że naprawdę cudnie Ci tam! My pewnie jednak nigdzie nie pojedziemy bo nie wyrobimy z kasą Makaroniki kiedyś były w Lidlu za 12zł ale nie kupiłam. Ale dla mnie ciągle to taki szał smakowy. Obawiam się jednak że rozczaruję się podobnie jak Ty ![]() A ta bagietka taka duża nie jest. Wyobrażałam sobie taką "metrową" - my zawsze takie w Leclercu kupujemy na hot dogi. A jaka torebka ![]() "czy gej, czy czarny, czy bialy, czy zielony" - hahaha padłam
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2013-08-04 o 07:21 |
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
Co za noc od 3 do 6 burza i ulewy dopiero teraz trochę się uspokoiło, ale dalej pada deszcz Heroine super, że nie zgrzeszyłaś ![]() Pipson Heej my się jeszcze nie znamy dobrze, że reszta dietetycznie ![]() Tinek ranny ptaszek z Ciebie choćby nie wiem o której kładła się spać to i tak budzę się pok 6:30 i spać dlużej nie mogę ![]() Madzia też czekam na fotki ![]() ![]() Paula trzymam zrobisz test i będzie wiadomo a co do jedzenia to u mnie też trochę śmieciowo no, ale postaram się ogarnąć i czekamy na zdjęcia sypialni
Edytowane przez ewelciaa144 Czas edycji: 2013-08-04 o 07:30 |
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Odprawiłam TŻ-ta na dyżur, zrobiłam pranie, powiesiłam, a teraz ale sobie mocną zrobiłam może zawału nie dostanę Poza tym, wkurzyłam się i lapek uruchomił się od nowa no i dwa razy muszę pisać Cytat:
i ja o tym nie wiedziałam! ![]() Super ta torebeczka, piękna!
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, ale mam zakwasy w udach po wczorajszym
obudzilam sie dzis i ledwie moge noga ruszyc . Zwlaszcza zewnetrzna czesc uda i posladek.Ja juz przy kawie i sniadanku .
|
|
|
|
#2050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to mleka jak najmniej wszędzie czasem w kawie i czasem do płatków owsianych (pół na pół z wodą) i to też niewiele, bo lubię taką "ciapę", a nie pływającą owsiankę budyń czasem zjem ale samego mleka się nie napiję, bleee ![]() Oo, to dajesz małej wybór mówisz dobra ciocia tylko tak jak mówisz, gorzej jak wybierze coś takiego, że cena Cię zwali z nóg oczywiście był keks, ciastka i chipsy na stole, ale ja nic ![]() Cytat:
duuuużo fotek! ![]() @ się nie rozkręciła, czyli dalej jesteśmy "w napięciu" A co to za koktajl kawowy? powiedz jak robisz
|
||
|
|
|
#2051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie słowo placek to od razu nasuwa skojarzenie, że słodkie (chyba mi to w psychice siedzi dzisiaj chyba wolne, bo nie chcę przesadzać... ciągle puchnę po wysiłku i mnie to denerwuje... ![]() Oryginalny obiad jeszcze takiego nie próbowałam ja miałam trzeci dzień to samo a na dzisiaj nie mam pomysłu jestem sama i nie chce mi się gotować Kolacja spoko, byłam grzeczna jak aniołek no prawie No następna mówi, że Malstersy są już w Polsce to ja chyba jakaś "nie na czasie" ale co się dziwić jak ja alejek ze słodyczami nie odwiedzam kiedyś nie było, więc byłam przekonana, że dalej nie ma teraz będzie mnie męczyć żeby przejść się i zobaczyć czy faktycznie są Cytat:
a u nas zero deszczu, parówa dzisiaj znowu się szykuje już jest gooorąccco ![]()
|
||
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic tylko się cieszyć ja dalej mam zakwasy na boczkach
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Raczkowanie
|
Malstersy są też w Tesco
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle wczoraj byłam w Deichmannie i kupiłam 2 pary butów z wyprzedaży
jestem szalona
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Tak w ogóle to cześć ![]() Fatalnie się czuje i boli mnie brzuch,ale jakoś tak dziwnie
ale nic nie gadam,bo znowu przeze mnie nigdzie nie pojedziemy.Dżaguś Mówisz @ dalej nie ma?Na moje oko to już z 2 tyg.co?Ja bym leciała po test Meeedzik Jak tam po weselichu? Pipson Zazdroszczę wyjazdu i bagietek też.Nie żałuj sobie,później będziesz się martwić ![]() MONIA !!!Daj znać,że żyjesz i jeszcze Nas pamiętasz!!! ![]()
|
|
|
#2056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jest w kazdej metropolii, niestety, luksus i splendor w centrum a na obrzezach biedne dzielnice, imigranci, itp. Daj znac, czy ostryg probowalas .Cytat:
|
||
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Nic szczególnego, takie zwykłe do biegania tu i tam
foty w załączniku robione telefonem dlatego trochę kolory mogą być przekłamane i trochę rozmazane
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula, mamy nadzieję, że żyjesz
pewnie odsypiasz teraz no i dzisiaj poprawiny
|
|
|
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
Paula Super, że sypialnia skończona!! Czekamy na zdjęcia
Widać, że powoli zbliżacie się ku końcowi, wspaniale. Wreszcie będzie można powiedzieć, że jest mieszkanie w pełni odświeżone ![]() Ewelcia taaak ja to mam z tym spaniem ![]() Potrafię wrócić z wesela o 3 i o 7 już na nogach ![]() Paulownia zakwasy dobra rzecz, przynajmniej czuję się, że ćwiczenia nie poszły na marne - wykonane prawidłowo ![]() Heroine ja uwielbiam mleko czasem podchodzę do lodówki i piję prosto z butelki jak nagli mnie pragnienie ![]() Wow tyle dobroci wokół Ciebie a Ty dzielna, podwójne ![]() ja bym na pewno nie wytrzymała ![]() Pokazuj buty!! O te 2 są suprowskie !!
|
#2060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dalej Ci źle? zjedz coś może to z osłabienia? ![]() Cytat:
i coś w tym jest, bo ja byłam taka połamana po tej Tiffany, a ćwiczyłam ją kolejne dwa dni dalej boli, ale duuużo mniej Ja muszę iść do sklepu po jakiś chlebek lub grahamkę bo nie mam co zjeść na śniadanie ![]() Cytat:
chybabym rzy.gła se od razu No dzięki dzięki wiem jestem zayebista No mi się te drugie strasznie podobały a TŻ-towi te białe bardziej (na żywo o wiele ładniej wyglądają no i tak stałam w tym sklepie i nie wiedziałam na które się zdecydować to TŻ zabrał oba pudełka do kasy i zapłacił
|
|||
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Heroine, powiem Ci że kiedyś rozmawiałam z kumplem i był taki zadowolony bo "jedzie do babci i cieszy się bo babcia upiecze jakiś placek", na co ja zdziwko wielkie bo co to za radocha z cebularza, jak w piekarniach takie pyszne są. A on mówi że jaki cebularz, że tu o jakiś tam placek słodki chodzi
Jak widać w różnych kręgach panuje różne nazewnictwo U mnie w domu na ciasto nigdy się placek nie mówiło, placek to tylko cebularz, ziemniaczany, sodziak, itp. ![]() Pokaż butyyyy ![]() Noo w napięciu w napięciu Mam cyce jak donice, w dodatku mnie bolą, kręgosłup to już nawet nie mówię i chce mi się ofc ciągle spać. TŻ jeszcze się leni ale zaraz go wyciągnę do apteki bo samej nie chce mi się iść A jak nam się udało to pójdziemy na uroczysty obiad Kochana, a piłaś kiedyś ten jogurt polski (taka nazwa) chyba od Mlekovity o smaku kawowym? Właśnie ten mój praktycznie tak samo smakuje. A robię go tak o: Szklanka kefiru 1-2 łyżeczki (to trzeba eksperymentować wedle upodobań) kawy rozpuszczalnej (ja wczoraj dałam Inkę bo nie miałam zwykłej "neski" i wyszedł wyborny) ![]() cukier też wedle upodobań - ja dałam 1 łyżeczkę i było idealnie ![]() No i to dobrze trzeba wymichrać - najlepiej jakimś mikserem żeby ta kawa się rozpuściła. Próbowałam najpierw rozpuścić kawę w wodzie, potem do koktajlu - odradzam Mi nie smaczyło.No bo weź nooooo Był Enrique, zaraz jeszcze Marcin Miller nam na wątek wpadnie Cytat:
Kochana dobrze liczysz - 2 tyg już Wiesz, ciąża nie ciąża - 2 tyg to długo. Jak wynik wyjdzie negatywny (odpukać!) to i tak do gina smaruję, bo nie ma żartów co nie?Może nospę weź Ewelcia, a u nas susza cały czas ![]() Ja bym do mgiełki też biały top nosiła ale jakoś mi się nie podobuje że aż tak się odznacza. Dlatego chcę kupić taki cielisty
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2013-08-04 o 09:10 |
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wolę mówić ciasto, ale jak ktoś powie placek to automatycznie wiem, że słodkie ![]() Buty wstawione takie zwyklaczki Cyce jak donice idź idź, może akurat dzisiaj nie będziesz musiała gotować ale ja w ogóle mam zrypany okres ![]() Piłam coś kiedyś kawowego i mi smakowało, ale jak spojrzałam na skład to mi się słabo zrobiło na pewno skorzystam wszystko co kawowe nie może być mi obce ![]() ![]() ![]() Buahahaha ![]() Dobra, szoruję do sklepu bom głodna! zaraz wracam ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- No już wróciłam i szamam
|
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), wsiada się w limuzynę i się jedzie na tą godzinkę czy dwie ![]() Sczęściara Ja się wczoraj męczyłam pół dnia ze sprzątaniem, a później z ćwiczeniami i zaraz do pracy szłam ![]() A którego Waxa używasz? ![]() Fajne buty, te ażurowe/koronkowe mi się podobają Jak tam kolacja u teściów?
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeeny jaka u mnie pogoda
ulewa i 18 stopni ![]() Ja już po sniadanku i kawce, a teraz naszła mnie ochota na koktajl owocowy z mlekiem tyle, że w domu mam morele, nektarynki i arbuza to chyba nie bardzo pasuje do mleka więc chyba wyciągne zamrożone maliny niech troche się odmrożą i zmiksuję z mlekiem, chciałabym z bananem, ale w taką pogodę nie chce mi się wychodzic z domu ![]() przeglądam też przepisy, bo za tydzień TŻ ma urodziny i chciałabym mu coś upichcić i coś mnie podbrzusze pobolewa, a nie zbliża mi się okres Paula czekamy na wiadomość! ![]() Heroine super butki podobaja mi się japonki a moje sandałki chyba do wyrzucenia albo może zareklamować? bo mi podeszwa pękła na pół kupiłam w ccc i mają może z miesiąc
Edytowane przez ewelciaa144 Czas edycji: 2013-08-04 o 10:38 |
|
|
|
#2065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ajajaj, zazdroszczę! I czekam na fotki z wyprawy
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
A ja robie sernik na zimno
Zaprosiłam babcie i dziadka na później na wcześniejsze urodzinowe ciasto Jutro jade do domku i wpada do mnie brat z dziewczynką koleżanka i robimy urodzinową bibe Będziemy świętować moje 18 urodziny ( 5 z rzędu ) |
|
|
|
#2067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, miłości, kasiory i wytrwałości w dietowaniu Sto lat!!
|
|
|
#2068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że udzielałaś jakiegoś szkolenia/wskazówek przez telefon Taaa szczęściara, dzisiaj od nowa polska ludowa, trza ogarnąć ten bajzel znowu wszystko porozwalane i jeszcze mnie prasowanie czeka a znacie moją nienawiść do tej czynności ![]() Co do Waxa to testuję wszystkie po kolei A kolacja, grzecznie ![]() Cytat:
z torebuni? ![]() Kiedy masz te 18 urodziny?
|
||
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to masz idealną pogodę na ćwiczenia u mnie grzeje Dzięki jak masz paragon i mają zaledwie miesiąc to jasne! ![]() No to jutro będziemy składać życzenia i pić Twoje zdrowie dzisiaj ciesz się z tych dwóch dwójek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

żartujesz???!

Może kiedyś będzie mi dane go zobaczyć 
Dziś Wam jej nie pokażę bo jest TŻ w domu i zaraz będzie stek pytań: bo po co te foty
i płatki owsiane + Vitelle. Ale ogólnie jedzeniowo masakra u nas - TŻ to grzeje ale mnie już mniej...

ja też uwielbiam mgiełki. Muszę sobie tylko kupić jakiś nudziaczny top pod spód co bym stanikiem w jednej z nich nie świeciła. Bratówka nosiła białą ze stanikiem fluo róż - no ja taka odważna nie jestem 
Jak pojedziemy w następny weekend do mamy to też musimy grilla zrobić 
dobrze, że reszta dietetycznie 
zrobisz test i będzie wiadomo
i czekamy na zdjęcia sypialni 

ale sobie mocną
. Zwlaszcza zewnetrzna czesc uda i posladek.
powiedz jak robisz

) i Pomnik Chopina, to po prostu jak wysiedliśmy, to się przeraziłam- obskurnie i sami ciemnoskorzy ludzie- nie mam nic przeciwko ciemnoskorym, bo dla mnie kazdy czlowiek taki sam, czy gej, czy czarny, czy bialy, czy zielony i absolutnie mi nie przeszkadzaja przeciez, ale moj brat mial kilka lat wstecz bardzo nieprzyjemna historie zwiazana z nimi, bo robili w sylwestra zamieszki. Stad wiem, ze ich nastawienie do nas jest niezbyt pozytywne, Dodatkowo bardzo nieprzyjemnie sie patrzyli na nas "bialasow", bo gdyby nie te ich spojrzenia, to bym sie przeciez nie przejmowala. No i Paryz troche dalej od centrum już nie taki ladny... Ale i tak miasto urzeka
i trochę rozmazane
dalej Ci źle?
zaraz wracam