|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Eeee nie aż tak bardzo
. Dobrze się czuję to muszę to wykorzystać bo w 9tym miesiącu już bym tak nie przyszalała ![]() Cytat:
![]() Żebyś wiedziała,że przy dużej częstotliwości wizyt,częstych usg i ktg to tylko NFZ bo inaczej "portfel kaput"
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
A dziękuję, dobrze
![]() Nie kusztyka już i generalnie całkiem sprawnie się porusza - musi tylko uważać, żeby nie przeciążać nogi i nie robić gwałtownych ruchów. Jutro ma wizytę kontrolna u ortopedy i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. |
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę z Twojego syna
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() właśnie siedzę w stercie ubranek ponieważ zaczęłam je układać kolorami do prania i już jedno wywieszone a 2 się pierze, a jeszcze multum przede mną ![]() ale mama pomaga ![]() ![]() a mam powera bo moja koleżanka zadzwoniła do mnie po 11, że rano jej wody odeszły i siedzi sobie na sali już w szpitalu i czeka ![]() jeju ale się cieszę!!! termin miała na 27sierpnia więc..... 22 dni przed mówiła też że druga dziewczyna przyjechała z terminu 30sierpnia więc dziewczyny szykować się i proszę o kciuki też aa i była pozamykana, szyjka długa twarda, no wszystko miała książkowo a tu masz
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaa, czytam o tych waszych zakupach i polazłam na all. Jakie wy niedobre jesteście ;p
|
|
|
|
#1656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pościeli ja zamawiałam z edisy 2 rożki i chyba nie dokońca będe zadowolona, bo ten materiał wydaje mi sie sztywny, chodź po drugim praniu jest już lepiej ( prałam 2 raz, bo zauważyłam, że mi sie proszek w jednym miejscu nie wypłukał) zamówiłam ta pościel, ochraniacze na szczebelki, kołdre, poduszkę, prześcieradło i przewijak u jendego sprzedawcy i 159 nie moje - ale to i tak chyba mało za tyle rzeczy ![]() mi po jajczenicy przez cebule, ale generalnie też po owocach się wzmacnia bo to surowizna tak zwana, więc sobie daruje, chodz Ladan kusi Cytat:
pocieszasz mnie bo 21 września mam ślub najlepszych przyjaciół (też są w ciązy
|
|
|
#1657 | ||
|
Zakorzenienie
|
narobiłyście mi ochoty i też zajadam arbuza
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi się przez ten upał nic nie chce, a czeka: obiad, prasowanie i odkurzanie![]() super, trzymam kciuki!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przerażaj mnie
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze zostają 2 pary siatkowych
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
eh dobra.. muszę w końcu uzupełnić dokumenty, co by kontrola zus sie nie przypałętała
nie naprodukujcie zbyt wielu postów do później |
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Styknie wam?
Ja to po Filipie się boję tej żółtaczki ( tzn dodatkowych dni siedzenia) i chyba więcej wezmę bo jak będę musiała je gdzieś prać jeszcze na szybcika to chyba padnę ![]() Oooo i bobu bym zjadła. |
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
hihihi nie chce wywoływać wilka z lasu
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
ja zamowilam 5 par siateczkowych to mamy ktory jez maja dzieci mowia ze moooże mi starczy
a wydawalo mi sie ze 5 to na zapas niestety podobno one sie targaja wiec nawet po praniu czy cos....ale szybko sie niszcza
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow wielkie kciuki ![]() Pisz jak tam się Wam mieszka na wspólnym ![]() Cytat:
jeszcze zdążysz poprasować Sklepu niestety nie znam. Przed chwilą dzwonił do mnie Pan r_p bo mój budyń zapomniał wpisać w uwagach jaki kolor pudełeczka na smoczek wybiera |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1670 |
|
BAN stały
|
Ja mam siateczkowe w szpitalu też takie są.Ostatnio to przez miesiac po porodzie w takowych chodziłam.Z początku zmieniałam 3-4 razy dziennie, a one szybko schły, z bawełnianymi bym nie wyrobiła
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio all to mój drugi dom
|
|
#1674 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1675 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z mama na pewno będzie dobrze![]() Cytat:
także będziemy rodzić razem ostatnie![]() ![]() suzanna sliczny brzuszek ![]() agusia nie obrażaj się i do nas wracaj!! matall uważam ze b. dobrze zrobilas jadąc sama z edzikiem niech Twój TŻ się ugryzie w dupe i niech się ogarnie w końcu!!
|
||
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawię Wam fotki Ewusiowej komody z ciuszkami. To najmniejsze roz. 56 i 62-z czego większość jednak 62 i dosłownie kilka sztuk roz.74.
Zdjęć zawartości szuflady nie robiłam ale jest pełna ![]() Wrzucam też fotę naszego jesiennego kombinezonu -kurcze pamiętam w Nim Natalcię |
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam ten kombinezon Słodki on.
|
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkłady na łóżko mam z Seni 90x60 - wzięłam 10 sztuk, ale dlatego, że będę ich używać na Julkowe łóżeczko. Polecałam podkłady Seni też jako te w majtochy - różnych rozmiarach, skrzydełka, delikatne itp. Bardzo fajne i tanie
|
|
#1679 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio się martwię o to, żeby nie urodzić na ślubie
I w ogóle główny dylemat - co z dokumentami? Zakładając, że ślub bierzemy 14.09, a termin mam na 18.10. to teoretycznie zdążę wymienić dowód. A jeżeli zacznę rodzić wcześniej i nie będę mieć aktualnego dokumentu to co wtedy?
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Przywitam się teraz!
Na wczorajszym weselu było fajnie Wróciliśmy do domu o 2. Sama się dziwię, jak wytrzymałam Na sali była klima, więc było spoko. Julek towarzyszył mi przez całą imprezę - gramolił się, pukał, stukał Było mi miło, bo wszyscy mówili, jak ładnie wyglądam, dopytywali o dzidziusia Sam ślub był ciekawy, bo pierwszy raz byliśmy z TŻ w cerkwi (choć pół jego rodziny jest wyznania prawosławnego, jakoś wcześniej się nie złożyło). Szkoda tylko, że nic nie rozumieliśmy ze słów księdza, mimo, że na studiach oboje uczyliśmy się języka staro-cerkiewno-słowiańskiego Ps. Jak się ogarnę, wrzucę foty w wiadome miejsce
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2013-08-05 o 13:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

narobiłaś się
. Dobrze się czuję to muszę to wykorzystać bo w 9tym miesiącu już bym tak nie przyszalała 

jak zacznie padać to wyjdę na deszcz z szczęścia 

nie przerażaj mnie

[/RIGHT]