Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 12:57   #1651
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

narobiłaś się
Eeee nie aż tak bardzo . Dobrze się czuję to muszę to wykorzystać bo w 9tym miesiącu już bym tak nie przyszalała

Cytat:
jutro lekarz podejmie decyzję, ale pradopodobnie jutro wyjdę tylko trzeba z raz, dwa w tygodniu robić ktg. Całe szczęście, że chodzę też na nfz bo byśmy z torbami poszli

Żebyś wiedziała,że przy dużej częstotliwości wizyt,częstych usg i ktg to tylko NFZ bo inaczej "portfel kaput"
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 12:58   #1652
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:

witaj

jak mąż się czuje?
A dziękuję, dobrze
Nie kusztyka już i generalnie całkiem sprawnie się porusza - musi tylko uważać, żeby nie przeciążać nogi i nie robić gwałtownych ruchów. Jutro ma wizytę kontrolna u ortopedy i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 12:59   #1653
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Aaaaaa.... nieeee!! Dziś mój małż ma przekichane. Jedziemy po arbuza i powiem mu kto jest winowajcą
Dwa kupimy pewnie bo to schodzi jak nigdy. Chociaż ostatnio moje dziecko przykopało jednego krzycząc "kika" ( piłka), po czym chciał podnieść i go rozłupał o podłogę i tyle było z zapasów mamy na dłużej. Tego będę musiała ukryć
hihihih
nie mogę z Twojego syna
Stary 2013-08-05, 13:00   #1654
Larysa88
Zakorzenienie

hej kurcze nie odzywam się bo jakoś czasu brak, ale nadrabiam powoli

właśnie siedzę w stercie ubranek ponieważ zaczęłam je układać kolorami do prania i już jedno wywieszone a 2 się pierze, a jeszcze multum przede mną ale mama pomaga

a mam powera bo moja koleżanka zadzwoniła do mnie po 11, że rano jej wody odeszły i siedzi sobie na sali już w szpitalu i czeka jeju ale się cieszę!!! termin miała na 27sierpnia więc..... 22 dni przed mówiła też że druga dziewczyna przyjechała z terminu 30sierpnia więc dziewczyny szykować się i proszę o kciuki też
aa i była pozamykana, szyjka długa twarda, no wszystko miała książkowo a tu masz
Stary 2013-08-05, 13:00   #1655
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Jaaaa, czytam o tych waszych zakupach i polazłam na all. Jakie wy niedobre jesteście ;p

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:01   #1656
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
o jaaaa, oddaj trochę deszczu, ja czekam na deszcz od dobrego tygodnia, codziennie mnie w pogodzie oszukują że będzie i nie ma jak zacznie padać to wyjdę na deszcz z szczęścia

ja kupiłam , od innego sprzedawcy , czekam na kuriera, jak dojdą to dam znać,ale to jest ta jakość jak rożki,kojarzę że brałaś w baranki
wrzucam Ci link bo taniej kupiłam
http://allegro.pl/edisa-posciel-3-el...426862767.html
jeśli chodzi o tą w kropeczki to na all można spotkać dwie wersje : kremową (bardzo często) i białą (rzadko) na tej aukcji możesz zobaczyć jaka jest różnica tyle że tu akurat sporo sobie liczą
http://allegro.pl/posciel-komplet-z-...423573471.html
u mnie nie padało dobre 2 tygodnie, niby są chmury czasami ale deszczu 0, przydało by się żeby tak porządnie zlał deszcz, bo susza.. a w pogodzie też pokazują, że burze będą, ale ja tam i tak im nie wierzę

co do pościeli ja zamawiałam z edisy 2 rożki i chyba nie dokońca będe zadowolona, bo ten materiał wydaje mi sie sztywny, chodź po drugim praniu jest już lepiej ( prałam 2 raz, bo zauważyłam, że mi sie proszek w jednym miejscu nie wypłukał)

zamówiłam ta pościel, ochraniacze na szczebelki, kołdre, poduszkę, prześcieradło i przewijak u jendego sprzedawcy i 159 nie moje - ale to i tak chyba mało za tyle rzeczy

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja mam niezależnie od tego co jem, ale po owocach się wzmacnia.
mi po jajczenicy przez cebule, ale generalnie też po owocach się wzmacnia bo to surowizna tak zwana, więc sobie daruje, chodz Ladan kusi

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
na weselu była babka z 3 tygodniowym dzieckiem...
jak zobaczylam ja z dzieckiem w chuscie to nie moglam uwierzyc ze tam dziecko siedzi bo wygladalo jakby miala 20centymetrowa laleczke...taaaakie malenstwo

na drugi dzien widzialam w wozku to dzieciatko i po prostu mega malutkie i mowie ze kruszynke chyba urodzila...
a ona mi mowi ze urodzila 4,5kg dziecko...
i tez jak je wziela na rece to mysli sobie jakie malenstwo a jak zobaczyla inne noworodki to jej szczenka do samej ziemii opadla
ale chłopczyk cudowny, bardzo spokojny, siedzieli z nim dosc dlugo na weselu...
tzn wozili go w wozeczku, a jak spal to sobie na tarasie w wozku kimał... bomba!
jak widac sie da

pocieszasz mnie bo 21 września mam ślub najlepszych przyjaciół (też są w ciązy ) i bardzo chce pójść na ślub cywilny i chodź na chwile na przyjęcie więc jak urodzę w terminie albo przed i wszystko będzie ok to ryzykuje i ide
Stary 2013-08-05, 13:02   #1657
rusałka_1
Zakorzenienie

narobiłyście mi ochoty i też zajadam arbuza

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Aaa... ja się w ogóle zagapiłam... a może nie tak bardzo... tak czy tak zaczęłam ósmy miesiąc
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
A ja posprzątałam,poodkurzałam i poprasowałam. Stałam 1,5h z żelazkiem ale zadowolona jestem,że mam to z głowy. Piętrzył mi się tylko ten stos.
Wzięłam zimny prysznic i odpoczywam

podziwiam mi się przez ten upał nic nie chce, a czeka: obiad, prasowanie i odkurzanie

Cytat:

jutro lekarz podejmie decyzję, ale pradopodobnie jutro wyjdę tylko trzeba z raz, dwa w tygodniu robić ktg. Całe szczęście, że chodzę też na nfz bo byśmy z torbami poszli
super, trzymam kciuki!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:03   #1658
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
laseczki a ten materac gryka-pianka-kokos to ktora strona do gory sie daje?
Najpierw dziecko śpi na stronie kokosowej bo jest twarda i zapobiega wadom postawy a potem na gryczanej
Stary 2013-08-05, 13:03   #1659
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a mam powera bo moja koleżanka zadzwoniła do mnie po 11, że rano jej wody odeszły i siedzi sobie na sali już w szpitalu i czeka jeju ale się cieszę!!! termin miała na 27sierpnia więc..... 22 dni przed mówiła też że druga dziewczyna przyjechała z terminu 30sierpnia więc dziewczyny szykować się i proszę o kciuki też
aa i była pozamykana, szyjka długa twarda, no wszystko miała książkowo a tu masz
nie przerażaj mnie
Stary 2013-08-05, 13:03   #1660
passion80
Zakorzenienie

nie robią
Stary 2013-08-05, 13:04   #1661
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaa.... nieeee!! Dziś mój małż ma przekichane. Jedziemy po arbuza i powiem mu kto jest winowajcą
Dwa kupimy pewnie bo to schodzi jak nigdy. Chociaż ostatnio moje dziecko przykopało jednego krzycząc "kika" ( piłka), po czym chciał podnieść i go rozłupał o podłogę i tyle było z zapasów mamy na dłużej. Tego będę musiała ukryć

Hahaha nie mogę

Jeju te jednorazowce to dla mnie jakiś dramat. Mam jeszcze z Filipowej ciąży. Jak ktoś chce to mogę oddać. Nie dość że jakieś takie sztuczne to - to mi się wrzynało w pachwiny i czułam się jak w czepku fryzjerskim założonym od innej strony.
Najlepsiejsze są te siateczkowe, wygodne i heja.

Nie lubię upałów. I tej duchoty. Nawet do narzuty na kanapie się kleję
sprawdzilam, otworzylam, trzymam w ręku te jednorazowe. Rzeczywiście tandeta, i chyba wlasnie fizelina.
takze zostają 2 pary siatkowych
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:07   #1662
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
sprawdzilam, otworzylam, trzymam w ręku te jednorazowe. Rzeczywiście tandeta, i chyba wlasnie fizelina.
ja też mam 2 pary siateczkowych
Stary 2013-08-05, 13:07   #1663
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A przymierzałaś ?

Wymianka.
Stary 2013-08-05, 13:07   #1664
logoasia
Zakorzenienie

eh dobra.. muszę w końcu uzupełnić dokumenty, co by kontrola zus sie nie przypałętała nie naprodukujcie zbyt wielu postów
do później
Stary 2013-08-05, 13:09   #1665
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja też mam 2 pary siateczkowych
Styknie wam?
Ja to po Filipie się boję tej żółtaczki ( tzn dodatkowych dni siedzenia) i chyba więcej wezmę bo jak będę musiała je gdzieś prać jeszcze na szybcika to chyba padnę

Oooo i bobu bym zjadła.

Wymianka.
Stary 2013-08-05, 13:09   #1666
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
A przymierzałaś ?
hihihi nie chce wywoływać wilka z lasu ale kusi kusi... sexi wielkie majty
Stary 2013-08-05, 13:10   #1667
tassia
Zakorzenienie

ja zamowilam 5 par siateczkowych to mamy ktory jez maja dzieci mowia ze moooże mi starczy
a wydawalo mi sie ze 5 to na zapas
niestety podobno one sie targaja wiec nawet po praniu czy cos....ale szybko sie niszcza

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:13   #1668
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Styknie wam?
Ja to po Filipie się boję tej żółtaczki ( tzn dodatkowych dni siedzenia) i chyba więcej wezmę bo jak będę musiała je gdzieś prać jeszcze na szybcika to chyba padnę

Oooo i bobu bym zjadła.
ja zakładam optymistyczny scenariusz, jak coś to stary będzie kupował
Stary 2013-08-05, 13:14   #1669
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
hej kurcze nie odzywam się bo jakoś czasu brak, ale nadrabiam powoli

właśnie siedzę w stercie ubranek ponieważ zaczęłam je układać kolorami do prania i już jedno wywieszone a 2 się pierze, a jeszcze multum przede mną ale mama pomaga

wow wielkie kciuki
Pisz jak tam się Wam mieszka na wspólnym

Cytat:
Prasowania nie ruszę, chyba, że w środku nocy, ale pierwsza partia dzieciowych zdobycznych już się moczy w odplamiaczu

Dziewczynki, czy któraś zna Sklep Bobas ?

jeszcze zdążysz poprasować

Sklepu niestety nie znam.

Przed chwilą dzwonił do mnie Pan r_p bo mój budyń zapomniał wpisać w uwagach jaki kolor pudełeczka na smoczek wybiera I Pan potwierdził dzisiejszą wysyłkę także jutro paczka będzie u mnie
Stary 2013-08-05, 13:14   #1670
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja mam siateczkowe w szpitalu też takie są.Ostatnio to przez miesiac po porodzie w takowych chodziłam.Z początku zmieniałam 3-4 razy dziennie, a one szybko schły, z bawełnianymi bym nie wyrobiła
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:15   #1671
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
ja zamowilam 5 par siateczkowych to mamy ktory jez maja dzieci mowia ze moooże mi starczy
a wydawalo mi sie ze 5 to na zapas
niestety podobno one sie targaja wiec nawet po praniu czy cos....ale szybko sie niszcza
Co ty. Moje przeszły prania- bo ogólnie ja zmieniałam je czasami częściej bo wiadomo jak to bywa i dawały radę. Ale też prawda, ze drogie nie są więc można poszaleć z ilością

Wymianka.
Stary 2013-08-05, 13:15   #1672
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
eh dobra.. muszę w końcu uzupełnić dokumenty, co by kontrola zus sie nie przypałętała nie naprodukujcie zbyt wielu postów
do później

Jakie dokumenty ? Ja tam żadnych nie wypełniam.
Stary 2013-08-05, 13:16   #1673
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja wymiekam przy tym upale...
juz dawno sie tak slabo nie czulam
mam ochote zrobic mase rzeczy ale moj organizm mowi ze w ten upal to on bedzie lezał i juz!

wstyd mi bo liczylam ze chociaz rozpakuje nas po weselu ale nie daje rady
nie ma się co wstydzić , ja też dziś nie funkconuje wcale, leże w zaciemnonym pokoju i czekam do nocy ,za gorącooooooo dopiero wieczorem wyjde po pieczywo
Cytat:

Chciałabym, ale przy dużej liczbie cytatów, niestety Wizaż część usuwa jak zaczynam nadrabiać, otwieram sobie odpowiedź w drugim oknie i na bieżąco odpisuję na to, co czytam. Ot, cala tajemnica

Jak zwiedzaliśmy szpitale, to we wszystkich mówili, że siatkowe najlepsze, bo się nie kleją do ewentualnej rany i różnych wydzielin Flizelina jak namoknie, to podobno klei się jak marzenie

Prasowania nie ruszę, chyba, że w środku nocy, ale pierwsza partia dzieciowych zdobycznych już się moczy w odplamiaczu

Dziewczynki, czy któraś zna Sklep Bobas ?
a wrzuć link do tego sklepu bo o takiej nazwie to moze byś duuuuuuuużo
Cytat:
Jaaaa, czytam o tych waszych zakupach i polazłam na all. Jakie wy niedobre jesteście ;p
ostatnio all to mój drugi dom

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:17   #1674
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
laseczki a ten materac gryka-pianka-kokos to ktora strona do gory sie daje?
Moja śpi na gryce.Zależy jak dziecku pasuje.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:20   #1675
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w 36 tc
Niestety źle rozpoczęty tydzień bo jakieś 40 min temu karetka zabrała moją mami do szpitala Póki co nic nie wiemy (zapomniałyśmy jej dac tel żeby byc na bieżąco ale już brat od niej wraca żeby zabrać jej rzezcy w domu bo do wieczora na pewno bedzie w szpitalu bo maja jakies badania powtórzyć ! mam nadzieję że bedzie dobrze

a z mama na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ja bym chciała 8.10 lub 16.10. Ale wiadomo, że mam termin na 22/23.10, więc mogę urodzić dopiero koniec października. Napewno nie chcę 3.11 bo wtedy Teściówka ma urodziny.

my podobny termin także będziemy rodzić razem ostatnie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witam,

hmmm... chyba zaczęłam 8 miesiąc

suzanna sliczny brzuszek

agusia nie obrażaj się i do nas wracaj!!

matall uważam ze b. dobrze zrobilas jadąc sama z edzikiem niech Twój TŻ się ugryzie w dupe i niech się ogarnie w końcu!!
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:24   #1676
Diorisha
Zakorzenienie

Wstawię Wam fotki Ewusiowej komody z ciuszkami. To najmniejsze roz. 56 i 62-z czego większość jednak 62 i dosłownie kilka sztuk roz.74.
Zdjęć zawartości szuflady nie robiłam ale jest pełna

Wrzucam też fotę naszego jesiennego kombinezonu -kurcze pamiętam w Nim Natalcię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8050338.jpg (118,3 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8050339.jpg (143,9 KB, 54 załadowań)
Stary 2013-08-05, 13:33   #1677
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Wstawię Wam fotki Ewusiowej komody z ciuszkami. To najmniejsze roz. 56 i 62-z czego większość jednak 62 i dosłownie kilka sztuk roz.74.
Zdjęć zawartości szuflady nie robiłam ale jest pełna

Wrzucam też fotę naszego jesiennego kombinezonu -kurcze pamiętam w Nim Natalcię
Jak porządniutko
Też mam ten kombinezon Słodki on.

Wymianka.
Stary 2013-08-05, 13:39   #1678
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny od cc, mam zapisane ze majtki poporodowe firmy seni polecalyscie, ale ile sztuk kupujecie ? i ile podkladow poporodowych i jakiej firmy te podklady?
Madzia, ja na all zamówiłam na próbę parę siateczkowych wielorazowych - niskie i wysokie, z tym, że już wiem, że chyba te wysokie będą lepsze. Przymierzyłam i rozmiar pasuje, dlatego kupię sobie jeszcze z parę lub dwie w aptece lub sklepie medycznym. Fizelinowych jednorazowych nie kupuję.
Podkłady na łóżko mam z Seni 90x60 - wzięłam 10 sztuk, ale dlatego, że będę ich używać na Julkowe łóżeczko. Polecałam podkłady Seni też jako te w majtochy - różnych rozmiarach, skrzydełka, delikatne itp. Bardzo fajne i tanie

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:40   #1679
niebede
Raczkowanie

Ostatnio się martwię o to, żeby nie urodzić na ślubie Nie wiem, kiedy powinnyśmy zacząć szyć sukienkę, skoro jeszcze urosnę

I w ogóle główny dylemat - co z dokumentami? Zakładając, że ślub bierzemy 14.09, a termin mam na 18.10. to teoretycznie zdążę wymienić dowód. A jeżeli zacznę rodzić wcześniej i nie będę mieć aktualnego dokumentu to co wtedy?

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:44   #1680
Madziuchna27
Zakorzenienie

Przywitam się teraz!
Na wczorajszym weselu było fajnie Wróciliśmy do domu o 2. Sama się dziwię, jak wytrzymałam Na sali była klima, więc było spoko. Julek towarzyszył mi przez całą imprezę - gramolił się, pukał, stukał Potem w domku grzeczniutko zasnął.
Było mi miło, bo wszyscy mówili, jak ładnie wyglądam, dopytywali o dzidziusia
Sam ślub był ciekawy, bo pierwszy raz byliśmy z TŻ w cerkwi (choć pół jego rodziny jest wyznania prawosławnego, jakoś wcześniej się nie złożyło). Szkoda tylko, że nic nie rozumieliśmy ze słów księdza, mimo, że na studiach oboje uczyliśmy się języka staro-cerkiewno-słowiańskiego
Ps. Jak się ogarnę, wrzucę foty w wiadome miejsce

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-08-05 o 13:51
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości