Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 21:56   #2941
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
aaaaaa,i co zmaczy ostudzona margaryna? zimna ma byc, czy tylko nie goraca? sorryyyyyy ale ja debiutuje kulinarnie

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

.

Ja to rozumiem, że roztopiona i ostudzona !!!! raczej chłodna, nie koniecznie zimna
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:00   #2942
BlackSanctum
Zakorzenienie

Gojka, Korsze to akurat kawałek od nas... Prawie 100km.

A co do sytuacji z Paulinką, to... Masakra! I gratuluję ząbka! My wciąż czekamy...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:06   #2943
hje
Zakorzenienie

Bokeh, jak co to wpadnę.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Lecem, bobol śpi, więc trzeba też zwijać pod kołdrę, bo nie wiadomo, kiedy pobudka... Może rano?

hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:06   #2944
mala_19kw
Zakorzenienie

Blogerko-ja też bym prosiła o namiary na bloga

Dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tym moim dzieckiem
Cały czas usypiam go w jednakowy sposób-czyli na rękach go tule. I w dzień ok. Usypia bez jakiegoś wielkiego marudzenia. A jak przychodzi nocne usypianie tak szatan w niego wstępuje. Niby śpi a płacze/krzyczy przez sen. Wierci się,wyrywa. Czasem nawet odłożony już na śpiąco potrafi się obudzić z uśmiechem na ustach jakby w ogóle przed chwilą nie spał. Macie jakieś pomysły czemu tak się dzieje?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:08   #2945
Kija80
Zadomowienie

Fewciu super że Wam pasuje. Ale może lepiej jej za często nie stosujcie, jednak to nie to co szelki no i ten rozmiar trochę mały... Ciekawe czy będzie jej się w tym lepiej spało czy bez różnicy. U nas Ania spała tak samo w pieluszce jak i bez, chyba jej w niczym nie przeszkadzała. Jak mierzyłam przed wysłaniem to ledwo mi się udało zapiąć rzepy, od razu poszła na brzuch tak jakby tej pieluchy w ogóle nie było. Czyli chyba musi być dość wygodnie w tym
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:08   #2946
marsi11
Zakorzenienie

hello laski
zrobiłam dzieciakom (Samuel + kuzyn) na kolacje ryż z jabłkami tylko że na wierzch zrobilam bezę i do tego sos waniliowy (pudding z lidla) mniam ale pycha, ja nie lubię takich rzeczy ale wyszło takie apetyczne że zgrzeszyłam

buuu TZ w delegacji

Bokeh- Hania super
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:09   #2947
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

My już po pierwszym mleku BD..zobaczymy..chyba mniej sycące..bo wypił więcej niż zwykle..dopiero zasnął..dziś późno..zobaczymy..dziś była kupa ale to pewnie efekt wczorajszego syropu.dziś nie dostał ani rano ani wieczorem...zobaczymy.. Co dalej..
Jeszcze też dziękuje Wam za tyle pomocnych rad..buziaki na dobranoc...
P.s. gdzie te nieogolone nogi Bokeh ?
Pewnie w klubie....

Dobrej i długiej nocki mamusie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:09   #2948
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

A Zuzka dziś pierwszy raz zasnęła sama w łózeczku (tzn. nigdy wcześniej też nie próbowałam tak zawsze koło niej leżałam), a że wydawała się taka mało śpiąca, wsadziłam ją do łóżeczka, ja wizaż na tel, ona tam sobie szalała, w pewnym momencie zaczęła marudzić, to ja jej smoka, po główce pogłaskałam i zasnęła
Stary 2013-08-05, 22:09   #2949
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Blogerko-ja też bym prosiła o namiary na bloga

Dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tym moim dzieckiem
Cały czas usypiam go w jednakowy sposób-czyli na rękach go tule. I w dzień ok. Usypia bez jakiegoś wielkiego marudzenia. A jak przychodzi nocne usypianie tak szatan w niego wstępuje. Niby śpi a płacze/krzyczy przez sen. Wierci się,wyrywa. Czasem nawet odłożony już na śpiąco potrafi się obudzić z uśmiechem na ustach jakby w ogóle przed chwilą nie spał. Macie jakieś pomysły czemu tak się dzieje?

moj dostaje szaleju jak mu gorąco
dopiero przy wentylatorze się uspokaja
Stary 2013-08-05, 22:11   #2950
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
M
Pewnie w klubie....

Nie są w klubie. Wklejała na forum dziś.
Stary 2013-08-05, 22:15   #2951
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello laski
zrobiłam dzieciakom (Samuel + kuzyn) na kolacje ryż z jabłkami tylko że na wierzch zrobilam bezę i do tego sos waniliowy (pudding z lidla) mniam ale pycha, ja nie lubię takich rzeczy ale wyszło takie apetyczne że zgrzeszyłam

buuu TZ w delegacji

Bokeh- Hania super
Jak ja bym chciała mieć taką Marsi w domu

Zawsze jak piszesz o jedzeniu to moje ślinotoki nie nadążają przetwarzać
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-05, 22:16   #2952
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
laseczki!

Melduję, że żyję
Humor nadal wisielczy

Ale poza tym wszystko w porządku. Blanusia marudna, ślina leci litrami

Poczytam Was może wieczorem jak mężo wróci
czemu humor taki?

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

jejku co nam się wczoraj przytrafiło... Tż wstał, żeby z psem rano wyjść, ja niby się przebudzałam, Paulina z nami ostatnio śpi.. No i słyszę huk i przeraźliwy krzyk małej. Zerwałam się, na łóżku jej nie ma. Spadła nam z łóżka. Utknęła między łóżkiem a ścianą, uderzyła górną szczęką o bok łóżka, rozcięła wargę, okropnie się przestraszyła... ja dosłownie w ciągu 3 sec odsunęlam nasze łoże nałżeńskie... biedna..... przysnęłam a ona się obudziła.... na szczęście nic jej nie jest....

Martwi mnie też, że nic nie chce jeść.. Mleko to wogle trucizna.... dziś do 16 zjadła z 5 łyżeczek kaszki, gdzie kaszkę uwielbia i ze 3 łyżeczki zupki... to już któryś dzień... pić pije dużo, ale nie je wogle. Mleka pociągnie raz, zorientuje się, że nie pocie i jest szczękościsk... POwinnam skonsultować to z lekarzem?? Gorączki nie ma, i wogle nic innego niepokojącago nie widzę...

a z tych dobrych rzeczy to mamy pierwszą białą perełkę... tzn czuć ją pod palcem, czy się przebiła to nie wiem, bo nie daje zobaczyć, tylke tylko co pod palcem czuję... do tego mała zaczyna podnosić pupkę i na kolanka stawać... iii dziś opanowała sztukę schodzenia z łóżka, zsuwa się, staje przy łóżku i sprężynkuje... tzn asekuruję ją, bo po wczorajszym wypadku strasznie się boję...

to chyba tyle...resztę nadrobię wieczorem lub jutro....

Biedna malutka, buziole

No ale skoro zęby idą, to masz odpowiedź chyba dobrze, że pije, dawaj dużo.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dziewczyny tz zrobił mi niespodziankę i dziś też ma wolne to już 3 dzień! Pojechaliśmy na basen

fajnie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Właśnie, zapomniałam pochwalić Domcię - potrafi już przyjąć pozycję "na czworaka"
brawo!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziecko właśnie śpi.
Dziś cały dzień od rana jestem sama, nie wiadomo kiedy wróci Tż.
Muszę się pochwalić bo s.rałam w gacie ze stresu : pierwszy raz całkiem sama wykąpałam dziecia!
Wiem, jaram się pierdułką, ale...

Kiedyś ją już sama kąpałam, ale wtedy w domu był mój tata i mi wanienkę przyniósł, a dzisiaj nikogo nie było i wszystko sama musiałam. Wymyśliłam jak to zrobić, żeby nie musieć dźwigać wanienki z wodą.
nie pierdółką
ja nie dźwigasz? ja nalewałam wodę miseczką lub garnuszkiem metalowym takim a mąż potem wylewal.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Szaja ja nawet nie wiem co to za czopki i nie mam ich w domu powinnam je mieć??? a woda o którym pisałaś, to ze śliwek węgierek tak?? Czy to muszą być suszone?? A możemy śliwiki jakoś zawekować dzieciaczkom? czy tylko mrożenie pozostaje? Bo nie mam pojęcia jak je obrać do mrożenia

Debrah moja przyjaciółka tez miała ogromny problem z synkiem, który za nic w świecie nie chciał butelki. Próbowała niezliczoną ilość smoczków, butelek, niekapków. Aż w końcu kupiła taki zwykły smoczek i mały zaczął jeść http://www.nowafarmacja.pl/canpol-sm...ka-23-104-2szt.

Kija wielkie podziękowania za pieluszkę!!! Założyłam Młodej, włożyłam pod spód tetrówkę i nóżki ma tak wysoko jak w szelkach, a nie są unieruchomione, więc dzisiaj pieluszkowy debiut Nie wiem jak Ci się odwdzięczę:cm ok:

-------------------------------
Dziewczyny Blaka ma takie dwie białe, bardzo twarde krostki na dziąsłach, ale nie tu gdzie powinny wychodzić zęby tylko tak "od frontu", z przodu, na wysokości górnych trójek. Co to może być? Pleśniawki? Afta? Co z tym robić??

czopki glicerynowe zwykłe, przydają się (okazjonalnie bardzo, absolutnie nie ciągle, przy stanach krytycznych tylko) przy zatwardzeniu. Przy czym trzeba sprawdzić -bo czasem po 1 dniu może być mega zatwardzenie i trzeba podać, a czasem po prostu długo kupy nie ma (powyżej tygodnia).

nie wiem jak mrozić śliwki...

O! to tak jak ja dzisiaj - butelki avent, a Dorka w dupce ma i dzisiaj zwykłą canpoa wąską kupiłam taką:

http://exclusivebaby.pl/img/produkt/...lka_59_205.JPG

za 9zł chyba, i młoda zaczyna pić

Brawa dla Blaneczki

Słuchaj, to raczej nie zęby, ja na to kiedyś trafiłam na blogu prowadzonym przez dzieciatą lekarkę, nie potrawfię znaleźć :/ to się jakoś tam nazywa. Dorka też ma. W okolicach 3 to jest?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
wypadlo nam niespodziewane szczepienie
mielismy miec jutro, zadzwonilam z zapytaniem czy maja szcepionke a babka ze maja ale od jutra jej nie bedzie bo cos tam i czy dam rade przyjechac dzis. spoko loko, pojechalismy. mlody troche plakusial ale mamy juz z glowy. nastepne na wiosne
mowilam o tej biegunce, lekarz zapytal jak ja "leczylam" - powiedzialam wszystko jak na spowiedzi i mnie pochwalil ze bardzo dobrze itepe itede [COLOR="Silver"]

No widzisz, mogłaś mu powiedzieć, że wizaż rządzi, wizaż radzi...

nic a nic a nic
nawet pic podaje mu lyzeczka
he he widze ze szewc bez butow chodzi za TWOJA rada (ze rozszerzanie dlugo trwa itd.) zaczelam wczesniej rozszerzac diete i tak spielam poslady ze przestawilam mlodego tak, ze rano po ostatnim cycu je mm oczywiscie lyzeczka, deserek, obiadek tak ze od 16tej juz do rana jest cyc + kaszka przed snem.
takze na czas pracy mlody nie jest na cycu wiec jakos dam rade...
nie wiem co prawda jak bedzie wygladal moj plan ale przy 18 godz + 2 kartowe to raczej dluzej jak do 15.30 chyba nie bede miec. z reszta jestem w ekipie ukladajacej plan wiec krzywdy sama sobie nie dam zrobic

jejku, ja jeszcze nic nie ruszylam :/
szajka, jaki masz stopien awansu?

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

zdrowka i brawa za nowe umiejetnosci!
A widzisz, ja też tak robię: rano pierś (6-7), ok. 9 kaszka, ok. 12 obiadek, potem owocki - no ale ona nawet mleka mm nie chce, chociaż MOZE ruszy coś z dzisiejszą butelką?

Mianowana, od września na dyplomatkę zaczynam, a ty?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam
Tak się zbieram i zbieram i jakoś znowu nie umiem się wbić ;/
Rozleniwilam się na tych wakacjach bardzo ,ciagle na dworze z dala od zgiełku sławy i cywilizacji Ale już w piątek wracamy z Blancią do Łorsoł.

Słuchajcie takie pytanie mam: Blance wcale nie rosną włosy,urodziła się z dośc bujną czupryną a od tamtej pory nic z długości jej nie urosło, czy to świadczy o braku jakichś witamin czy tak po prostu czasem jest ???

Fewciu- moja Blanka ma dokładnie takie same białe ślady na dziąsłach własnie od frontu z tym że w miejscu jedynek dolnych i też zastanawiam się czy to zębiska.

Bokeh-ale się Hania ślicznie prezentuje na basenie

Hje-spóznione gratulacje za zębolka i 7 miesiecy

Oraz gratulacje za wszelkie nowe umiejętności bobasów !
włosy - tak jest, po obserwacji znajomych dzieci
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:18   #2953
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała mieć taką Marsi w domu

Zawsze jak piszesz o jedzeniu to moje ślinotoki nie nadążają przetwarzać
kochana, jakbyś miała potem posprzątać po mnie armagedon w kuchni- szybko byś oddała z powrotem

ale jestem wściekła, pisałam Wam ostatnio o zakupach w zarze, wyprałam w rękach koszulkę i wiecie co? puściła prasowanka (jakby z pluszu) i zapieprzyła całą koszulkę ,wrrr jestem wściekła bo przecież prałam ją w rękach
nie wiem czy reklamować czy co bo w sumie dużo nie kosztowała na wyprzedaży a teraz paliwo plus czas oczekiwania, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Stary 2013-08-05, 22:23   #2954
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
My już po pierwszym mleku BD..zobaczymy..chyba mniej sycące..bo wypił więcej niż zwykle..dopiero zasnął..dziś późno..zobaczymy..dziś była kupa ale to pewnie efekt wczorajszego syropu.dziś nie dostał ani rano ani wieczorem...zobaczymy.. Co dalej..
Jeszcze też dziękuje Wam za tyle pomocnych rad..buziaki na dobranoc...
Pewnie w klubie....

e e e ! jakie moje ja mam ogolone
Stary 2013-08-05, 22:23   #2955
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Dziecko właśnie śpi.
Dziś cały dzień od rana jestem sama, nie wiadomo kiedy wróci Tż.
Muszę się pochwalić bo s.rałam w gacie ze stresu : pierwszy raz całkiem sama wykąpałam dziecia!
Wiem, jaram się pierdułką, ale...

Kiedyś ją już sama kąpałam, ale wtedy w domu był mój tata i mi wanienkę przyniósł, a dzisiaj nikogo nie było i wszystko sama musiałam. Wymyśliłam jak to zrobić, żeby nie musieć dźwigać wanienki z wodą.
wielkie dla Ciebie
Cytat:
nie, Blogerko, ale chcemy bloga
właśnie bloga bloga chcemy
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:25   #2956
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, jakbyś miała potem posprzątać po mnie armagedon w kuchni- szybko byś oddała z powrotem

ale jestem wściekła, pisałam Wam ostatnio o zakupach w zarze, wyprałam w rękach koszulkę i wiecie co? puściła prasowanka (jakby z pluszu) i zapieprzyła całą koszulkę ,wrrr jestem wściekła bo przecież prałam ją w rękach
nie wiem czy reklamować czy co bo w sumie dużo nie kosztowała na wyprzedaży a teraz paliwo plus czas oczekiwania, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Ja luuuubie sprzątać w dodatku za taką nagrodę? Ho ho nie tylko kuchnia byłaby sprzątnięta
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-05, 22:25   #2957
Kija80
Zadomowienie

Debrah szacun, ja Grzesia pierwszy raz sama wykąpałam jak miał pewnie z 2-3 lata Anię też mąż kąpie, ma większe ręce to mu lepiej trzymać (taki jest mój podstawowy argument )
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:29   #2958
Debrah
Zakorzenienie

O, Szaja, nie zauważyłam, że walnęłam byka
Pierdółką oczywiście :d
Dobrze, że Szaja na straży jest

A jak kąpałam?
Nalałam wody do wanienki, którą to zostawiłam dużej wannie (narożną taką wielką mamy). Przyniosłam dziecko w foteliku samochodowym, nalałam wody do wanny, rozebrałam, wsadziłam, umyłam - i tu się najbardziej bałam podnoszenia Amelki mokrej z wanienki bo kurdę dzieć śliski jest - i hop na fotelik samochodowy na którym ręcznik rozłożony miałam. Dziecię w takim ręcznikowym kokoniku siup do pokoju na przewijak i tam już cała reszta, ubieranie itp. Czyli po prostu wykąpałam w łazience, żeby nie musieć dźwigać.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

A i jeszcze, żeby głowa była wyżej i żebym nie miała schiza że majtnie głowa na bok,to poza tym, że trzymałam łebek dłonią to pod głowę dałam normalną gąbkę do mycia (miałam nową z zapasów). Jakoś się wtedy pewniej poczułam.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:31   #2959
ania13.03
Zadomowienie

Heeelo, moje dziewczyny pobily chyba dzisiaj rekord w zasypianiu - bite 90 minut

blogerko mi tez podasz namiary na bloga? Baardzo chetnie bym obejrzala

bokeh ale fajnie! A Hani sie podobalo, bo po minie za bardzo nie widac?

Mialam jeszcze cos pisac ale nie pamietam co 90 minut spiewania kolysanek zle wplynelo na moje szare komorki

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:32   #2960
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Reklamuj, zara bardzo w porzadku podchodzi do reklamacji. Swoja droga prawie cztery lata sie tym zajmowalam a w zarze najczesciej wymiana, dopiero na koniec konsument moze zadac zwrotu kasy jesli maprawa albo wymiana nie sa mozliwe.
Cytat:
e e e ! jakie moje ja mam ogolone
Poka, sprawdzimy

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:40   #2961
BlackSanctum
Zakorzenienie

Moje dziecię nie chce ostatnio spać w łóżeczku... O co chodzi? Łóżeczko jest bardzo blisko naszego łóżka, jej głowa jest jakieś 30cm od mojej... Także na wyciągnięcie ręki... Od kilku dni zasypia normalnie, po czym budzi się w nocy i jest płacz, nie chce spać w łóżeczku, a jak tylko przełożę ją do naszego łóżka, to od razu zasypia z uśmiechem na twarzy... No i jeszcze jedno - w ciągu dnia, jak nie ma humoru i zniknę jej z pola widzenia, to od razu jest płacz i "Meme, meme, meme!!" - czyżby lęk separacyjny się mojej córce włączył?
Stary 2013-08-05, 22:42   #2962
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Heeelo, moje dziewczyny pobily chyba dzisiaj rekord w zasypianiu - bite 90 minut

blogerko mi tez podasz namiary na bloga? Baardzo chetnie bym obejrzala

bokeh ale fajnie! A Hani sie podobalo, bo po minie za bardzo nie widac?

Mialam jeszcze cos pisac ale nie pamietam co 90 minut spiewania kolysanek zle wplynelo na moje szare komorki
bardzo ! w wodzie był szał, obok nas była pani z takim chlopcem w wieku Hani to on tak spokojnie w wodzie siedział a jej nie dało się utrzymać, chciała ciągle na brzuch a jak była to ruszała nogami i rękami jak do pływania i zanudzała nos i usta w wodzie robiła bańki z powietrza i się śmiała
Stary 2013-08-05, 22:45   #2963
hope01
Zakorzenienie

debrah

bokeh Hanul boska

Neti? od razu mu BD walnęłaś? Bo pisałyśmy że zmiana mleka trwa kilka dni...

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Moje dziecię nie chce ostatnio spać w łóżeczku... O co chodzi? Łóżeczko jest bardzo blisko naszego łóżka, jej głowa jest jakieś 30cm od mojej... Także na wyciągnięcie ręki... Od kilku dni zasypia normalnie, po czym budzi się w nocy i jest płacz, nie chce spać w łóżeczku, a jak tylko przełożę ją do naszego łóżka, to od razu zasypia z uśmiechem na twarzy... No i jeszcze jedno - w ciągu dnia, jak nie ma humoru i zniknę jej z pola widzenia, to od razu jest płacz i "Meme, meme, meme!!" - czyżby lęk separacyjny się mojej córce włączył?

coś miałam pisać jeszcze...

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

silver ahoj

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:45   #2964
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hope, dlaczego kilka dni? Ja nie mieszałam, jak zmieniałam z NANu na BD, od razu zmieniłam (jedna butelka - NAN, następna już BD) i nie było problemów, tak mi doradził nasz pediatra...

http://www.pudelek.tv/video/Faceci-W...ce-Girls-2961/ Widziałyście? Wszystko spoko, tylko inaczej by było, gdyby prawdziwi faceci zatańczyli w szpilkach, a nie panowie, którzy wolą panów... Te ich kocie ruchy, to chyba nawet ja tak nie umiem , a mój mąż to by chyba jednego kroku w szpilkach nie zrobił, bo by się połamał...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-05 o 22:46
Stary 2013-08-05, 22:47   #2965
hope01
Zakorzenienie

wysypka nam zbladła, trochę wlazła na rączki i nóżki

Hektor dziś się władował do oczka wodnego

allegro nie działa, a co dopiero na fc pisałam żeby mi all zablokowali

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hope, dlaczego kilka dni? Ja nie mieszałam, jak zmieniałam z NANu na BD, od razu zmieniłam (jedna butelka - NAN, następna już BD) i nie było problemów, tak mi doradził nasz pediatra...
hm... żeby rewolty nie robić?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:49   #2966
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
bardzo ! w wodzie był szał, obok nas była pani z takim chlopcem w wieku Hani to on tak spokojnie w wodzie siedział a jej nie dało się utrzymać, chciała ciągle na brzuch a jak była to ruszała nogami i rękami jak do pływania i zanudzała nos i usta w wodzie robiła bańki z powietrza i się śmiała
Slodziak kochany

Black u nas w dzien to samo a przed zasnieciem, oczka juz malenkie szparki ale jeszcze zerka czy nad nia stoje

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:49   #2967
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hope, ale skoro pediatra mówi, że tak jest okej, to raczej można tak robić.
Stary 2013-08-05, 22:58   #2968
elllmi
Zakorzenienie

hej
miałam się już odezwać po południu, ale odeszłam na chwilę od laptopa i potem mi się wszystko zawiesiło coś w ogóle się dzieje z nim, jak zostawię włączony i nic dłużej nie robię, to się tnie wszystko, blednie ekran i dupa

nie będę cytować, bo duuuuużo tego; buziaki dla wszystkich maluszków, za skończone miesiące takie duże dzieci już mamy

pytanie: z jakiej firmy najlepsze pieluszki na basen? otworzyli nam pod domem prawie, to pasuje się wybrać

z nowości:
Filip ładnie siedzi i próbuje siadać sam, ale jakoś mu nie wychodzi;
w końcu przebił nam się ząbek i skończyły się humory na szczęście, bo jeszcze trochę i w wariatkowie bym wylądowała;
chyba ustaliły nam się już pory jedzenia mniej więcej, bo od jakichś dwóch tygodni je o tych samych porach i nie budzi się w nocy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 23:09   #2969
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Spierdykam, bo dziec sie kreci, cos slabo spi.. wiec dobrze sie zdrzemnac pare minut chociaz.
Do jutra, jutro wracam na powaznie
Dobranoc

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 23:15   #2970
elllmi
Zakorzenienie

aaaaaaa, no i mam słonie fajne są; a powiedzcie mi tulowe mamy, co robicie z rękami jak nosicie dziecia? bo mi jakoś dziwnie tak nimi machać i trzymam młodego za stópki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości