|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, nie rozumiem pytania?
Za rzadko czy za często? A co do leżenia, to nie wiem, czy ona kiedykolwiek będzie chciała, bo umie się przekręcać, ale bardzo rzadko to robi, właśnie z powodu tej niechęci do leżenia na brzuchu. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-07 o 08:05 |
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecko robi sobie juz drzemke a ja musze sie wziasc do roboty bo z rana mamy miec gosci
![]() fewcia my ciagle czekamy na przesi na ciasto z kaszy manny lady o ile dobrze kojarze to macie nosidelko mei tai, jesteście z niego zadowoleni bo właśnie rozważam kupno, kupowałaś na allegro czy gdzie?
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj jej szanse, kiedys zaskoczy |
|
|
|
|
#3246 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Niestety musze wrócić do pracy, bo z samej wypłaty tż nie damy rady. I pewnie będę szukać nowej pracy bo jak pomyślę że miałabym wrócić do starej to... nie, to nie wchodzi w grę. Tylko zmarnowałam w tej firmie 3 lata. Będę jeszcze się starać coś swojego założyć ale to na razie plany. Tak byłoby najlepiej bo ja nie cierpię dla kogoś pracować. Niestety dzieckiem nikt mi się nie zajmie, moja mama pracuje, babcia raczej się nie podejmie a teściowa mieszka na wiosze, z nami na pewno nie zamieszka bo byśmy się zjedli wszyscy ona z tych kobiet co to chodzą za synkiem i zbierają brudne skarpetki z podłogi...
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dlaczego rzadko? Jestem pewna, że wiele dziewczyn na forum tak kąpie, to normalne, w szpitalu doradzali nawet co 3 dni, więc nie widzę sensu, by zawsze kąpać ją codziennie...
Nie brudzi się w takim stopniu, jak dorosły człowiek. Jak jest gorąco, to kąpię ją codziennie.
|
|
|
|
#3248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijam oczywiste kwestie higieny, ale kapiel to rowniez wprowadzenie dobrych nawykow i jest bardzo pomocna w uregulowaniu rytmu dnia. I przede wszystkim dobra zabawa dla dziecka. Pytanie do reszty dziewczyn, jak czesto kapiecie? |
|
|
|
|
#3250 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nadrabiam dalej |
||||
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Witam się z rana...u mnie w fonie 4 strony- a czytalam Was tyle czasu...
Rocznica...hmmmm przenieśliśmy ja weekend...tescie wyjechali a my na,wieczor musimy wszystko popodlewac..zebrac ogorki..pomidory....schod zi sie..więc tz powiedział ze w weekend wycieczka do tężni do Konstancina..nigdy tam nie bylam....potem Antonia zostawimy u rodzicow i szarpniemy sie na kolacje... ![]() Dziekuje za przepis...napewno skorzystam...znam podobny..ale piersi posmarowane majonezem i ztartym żółtym serem... PSTRYCZKU ale Dżejkob zapitala.... Chciałam wstawic klaski...ale nie mam w aplikacji ![]() FEWCIU.. Ja muszę wrócić do pracy w lutym...co prawda jeszcze urlop..więc jakoś tak wyszło ze w maju..niby kupe czasu..ale juz mysle co my zrobimy..tz kiepsko zarabia....ale na razie dobrze ze jest robota(dostal ja w dzien naszego wyjscia ze szpitala)...a gdzie ja pracuje...:banghead::bang head: to wiekszosc z Was wie (jak nie to nie pytajcie bo tu nie napisze)..i zdziwilybyscie sie ile ja zarabiam...mam jedna z nahnizszych pensji(ratowaly mnie nagrody co kwartal i dodatek za kontrole na ktore chodzilam)..kontrole oddano komus innemu, napewno ich mi nie zwrócá..(a do nich mialam dodany tez bilet kwartalny na 2strefy...(a teraz musialabym go sama kupic)czyli łącznie na,reke mniej o ponad 500zl)...a samej pensji mam.....nawet byście nie zgadly..ci co przyjmowani są do nas mają o 50-100zl większa podstawę..(ja pracuje 8rok)..więc to co na czysto zostanie mi po odliczeniy biletu(jak wroce w przyszlym roku)...nie straczy nawet na nianie/prywatny żłobek (w pobliżu nie ma państwowego)..to co man zrobic?czy za 2 tys tżta .utrzymamy siebie..splacimy kredyt za auto i meble(razem 450zl miesięcznie)? .w sezonie grzewczym...tez jest sporo do placenia... Do tego...jakie mamy perspektywy w jednym pokoju?mamy sie rozbudowac..ale kiedy?czy nas bedzie kiedys na cos stac? Dobrze ze czasem wpadnie z prania dywanów czy tapicerki pare zlotych....to nas ratuje...ale teraz -a w sezonie zimowym? Ale sie rozpisalam..generalnie chodzilo mi o to ze mi poprostu nie oplaca sie wrocic do pracy...(zapomnialam dodać że tesciowa i moja mama pracują jeszcze)..ale nie wiem jak wyzyjemy....a jak słyszę od rodziny i kogoś znajomego"zrobię od razu drugie to bym rozszarpala"....sorki dziewczyny..wyżalilam się... P.s. W lidlu borówki na przecenie ....w sam raz na ciasto Illusion
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-07 o 08:51 |
|
|
|
#3252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do tematu żłobka, ja bym się na Twoim miejscu zastanowiła, bo tak jak chyba sylwia pisała, Ty w pracy w Wawie, telefon ze żłobka, proszę przyjechać a to jednak kawał drogi. Może jak jakaś niania na cały etat to inaczej policzy stawkę? Cytat:
![]() Cała na tel wczoraj czytałam, że drożdżówę piekłaś i że Ci wyszła ![]() witam z rana, wyglądam jak zombiak pobudek było... ehhh duuużo, od 19 do 23 chyba z 7 potem o 2 o 4 i 6 i 7:30, oczywiście jak sie budził to nie że zjadł tylko i w kimę ale albo płakusiał albo chciał sobie gadać. Kiedy to się skończy? pisałyście wczoraj o balsamowaniu dzieciów, my na początku używaliśmy emolium emulsji do mycia bo Kubuś miał bardzo suchą i popękaną skórę (podobno to objaw przenoszenia ciąży), więc codziennie go kąpaliśmy w tym emolium a na partie bardzo bardzo suche nakładaliśmy jeszcze krem. Teraz już jest ok ale niczym nie smarujemy a oliwki do kąpieli się boję dawać, bo boję się, że mi się wyślizgnie. Co do obcinania włosów na łyso to o niczym takim nie słyszałam
|
||||
|
|
|
#3253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-07 o 08:41 |
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3256 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla tzta, co on tam nabroił? u nas tez Bartulo był najpierw na dwóch kołdrach co przestało miec jakikolwiek sens jak ruszył do tyłu, teraz smiga normalnie po dywanie, podłodze- sprzatam codziennie (odkurzam i myje podłogi) Cytat:
ty wszystko robisz perfekcyjnie, wiec taki włoski to pójdzie migusiem Cytat:
dziękujemy Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh, ta moja biedna Oliwka, nie dość, że jej włączam bajki, to jeszcze kąpię co dwa dni (nie w upały), ale z niej zaniedbany brudasek.
To nic, że zawsze myję pupę 3 razy dziennie ciepłą wodą z mydełkiem, tak samo stópki i rączki, i tak jest przecież brudaskiem.
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie mowiono, ze w upaly do 3 razy jest ok. Przy czym tylko jeden z mydlem a pozostale dwa tylko splukac pod biezaca woda
|
|
|
|
#3260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak to jakies gie, gej, geje, gua, bua a i jeszcze bylo el, albo ki, ale juz dawno nie slyszalam ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- haha
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy temat był..sądzę że tak....bo czy jest jakiś tu jeszcze nie poruszony
![]() Nie no żartuje ..napewno jest..ale musimy pilnie pilnie łóżeczko turystyczne...czytalam różne fora .ale po przeczytaniu mam, wrażenie że wiem mniej...ktora z Was maa ..uzytkuje i jest zadowolona?..chodzi o łatwe rozłożenie....poręczność. ..wage ale i wymiar(nie mniejsze niz 120x60 i do większej wagi dziecka (19-20kg)
|
#3262 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42141766]cudnie!
![]() nie, teraz diprobazą bo jakieś suche plamy ma po roczku to postrzyżyny były chyba ![]() no bo po to wchodziła ![]() bo każdy powinien mieć nagie zdjęcia na kocu ![]() no to? zobaczysz jak zrobi drugi, dziesiąty a potem pobiegnie nie martw się, są ważniejsze rzeczy dla dziecka ![]() toż u nas goło przeca ![]() ja rozważałam, ale gdzie tam, skoro butla nie ![]() nie i tyle ![]() Dziewczyny, co do mówienia. KIEDYŚ lekarze twierdzili, że dziecko ma do 3rż czas. A to nie tak, od dawna już logopedzi trąbią, że jeśli dziecko nie mówi do 2rż to migiem do logopedy. Czasem np. za krótkie wędzidełko i zahamowany rozwój mowy jest a czasem niemówienie jest oznaką jakiejś nieprawidłowości w rozwoju i to trzeba sprawdzić. Rzecz jasna, to tyczy się już starszych dzieci niż nasze. Ale jak będą miały 2 lata i mówiły 5 słów na krzyż, to idziemy grzecznie do logopedy [/QUOTE]Szaja, wyobrażasz sobie, że znajomi TZ, przy pierwszy dziecku, dopier jak skonczylo 5 lat zorientowali się, że coś jest nie tak, bo mało mów, 5 słów na krzyż właśnie, to było ich pierwsze dziecko i mysleli ze tak ma byc, ale doszli do innego wniosku tylko dlatego, ze w miedzyczasie urodzilo się drugie i ono szybciej zaczelo mowic bo praktycznie to nawet jakies duzej dzieciowej wiedzy miec nie trzeba, by sie zorientowac ze to chyba troche pozno na mowienie.---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Dbasz o Oliwke tak, jak uwazasz, ze jest dla niej dobrze. Nawet przez moment nie pomyslalam, ze jest brudaskiem. Spodziewalam sie, ze powiesz, iz nie lubi sie kapac a ja nie zwrocilam na to uwagi.
|
|
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
Jestem
Nie zdąrzyłam wam napisać bo szybko się namyśliliśmy i wyruszyliśmy na mazury. troszkę czasu spedziliśmy we trójkę. u nas wszystko po staremu, zębów dalej nie ma ![]() mała zasnęła więc zmykam troszkę do was.
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
ja kapie codziennie, chyba ze mlody juz przysypia bo u nas to czesc rytualu, przed 19 musimy isc sie kapac i usypiac. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
|
|
#3267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tak jak któraś z dziewczyn napisała - dla Domci to jest znak, że zbliża się koniec dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
poza tym ona uwielbia się kąpać - na szczęście
|
||||
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
no to nadrobiłam
mój dziec w nocy stwierdził, że spanie jest dla mieczaków, w zwiażkuz czym urządził sobie niespanie od 23 do 1 i potem przed 3 sie obudzil do 4,30, na szczescie pospalismy do 8 bo bym chyba padła jak długa w taką czikę ![]() BLACK, ja absolutnie do Ciebie nie pije, kazdy robi tak jak uważa. a jak juz jestesmy w temacie wodno-myciowym to ja myłam łapki mlodemu nad umywalką, teraz jak wchodzimy do łazienki to szczupakiem rzuca sie w jej strone ![]() musze uciekac bo zaczyna marudzic na tej podłodze |
|
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
Black, a dlaczego się tak spinasz? Nikt nie powiedział, ze Oliwia jest brudaskiem albo ze jesteś złą matką, bo włączasz jej czasem bajki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3270 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Agatka mając 7mcy robiła samolot na brzuchu, to normalne, taki etap. Cytat:
teraz codziennie, no chyba, że jest b. późno na przykład. Ale upały takie, że... nie wiem czy 2 razy dziennie nie będę kąpała.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

Twoje fotki gdzie
Za rzadko czy za często? 
Nie guga,tylko robi takie yyy,ghy. Ja wiem że Ona jest prawie najmłodsza. Ale jak czytam że Wasze szkraby już pełzaja i wydają z siebie takie ładne sylaby to się martwię. 
Nie brudzi się w takim stopniu, jak dorosły człowiek. Jak jest gorąco, to kąpię ją codziennie.

jak biboj!!!

dla tzta, co on tam nabroił?
bo zachwala moją kuchnie,a że z innego miasta jest to nie wypadało mi odmówić