Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 07:55   #3241
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Czuję się kopnięta w tyłek

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Silver ajsiju! Opowiadaj co u Was
Do uslug ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 07:56   #3242
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Wrzucam zdjęcia mojej małej wczasowiczki - mały Rubensik
a nie mówiłaś, że na plażę dla nudystów się wybieracie Twoje fotki gdzie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:03   #3243
BlackSanctum
Zakorzenienie

Meneq, nie rozumiem pytania? Za rzadko czy za często?
A co do leżenia, to nie wiem, czy ona kiedykolwiek będzie chciała, bo umie się przekręcać, ale bardzo rzadko to robi, właśnie z powodu tej niechęci do leżenia na brzuchu.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-07 o 08:05
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:09   #3244
iffonka7
Zadomowienie

moje dziecko robi sobie juz drzemke a ja musze sie wziasc do roboty bo z rana mamy miec gosci

fewcia my ciagle czekamy na przesi na ciasto z kaszy manny

lady o ile dobrze kojarze to macie nosidelko mei tai, jesteście z niego zadowoleni bo właśnie rozważam kupno, kupowałaś na allegro czy gdzie?
Stary 2013-08-07, 08:09   #3245
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Meneq, nie rozumiem pytania? Za rzadko czy za często?
A co do leżenia, to nie wiem, czy ona kiedykolwiek będzie chciała, bo umie się przekręcać, ale bardzo rzadko to robi, właśnie z powodu tej niechęci do leżenia na brzuchu.
Wydaje mi sie rzadko, ale jestem jedynie ciekawa dlaczego.
Daj jej szanse, kiedys zaskoczy
Stary 2013-08-07, 08:10   #3246
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

ale czika!nie ma czym oddychać.

Cytat:

Czytam o Waszych dzieciach,ile potrafią i ile potrafiły w "wieku" Blanki i załamuje się. Moja troszkę podnosi pupę,ale malutko,jak leży na brzuszku to teraz ma fazę na rozkładanie rąk jak samolot. To chyba niedobrze? Nie guga,tylko robi takie yyy,ghy. Ja wiem że Ona jest prawie najmłodsza. Ale jak czytam że Wasze szkraby już pełzaja i wydają z siebie takie ładne sylaby to się martwię. Może ja coś robię nie tak? I nie pisze tego po to żebyście mnie zapewniały że tak nie jest,tylko poważnie się nad tym zastanawiam.
Blanka jest udana,jak już Przekreci się na brzuszek to płacze że tak leży

Noc standardową-do 24 milion pobudek,potem sen do 3 i właśnie się budzi Gwiazda moja

Marsi powodzenia na obiedzie! No i koniecznie prosimy przepisy na zaserwowane dania

Yellow rozumiem że też musisz wrócić do pracy a chętnych brak do siedzenia z Małym?

Meneq cola waniliowa? Nie widziałam takiej

Szklanka Wracaj szybko do nas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oli starszy a też jeszcze nie pełza. Wy macie szelki a my tłuszczyk :P który trochę go ogranicza. Wszystko z Blanka jest jak najbardziej w porządku

Niestety musze wrócić do pracy, bo z samej wypłaty tż nie damy rady. I pewnie będę szukać nowej pracy bo jak pomyślę że miałabym wrócić do starej to... nie, to nie wchodzi w grę. Tylko zmarnowałam w tej firmie 3 lata. Będę jeszcze się starać coś swojego założyć ale to na razie plany. Tak byłoby najlepiej bo ja nie cierpię dla kogoś pracować.
Niestety dzieckiem nikt mi się nie zajmie, moja mama pracuje, babcia raczej się nie podejmie a teściowa mieszka na wiosze, z nami na pewno nie zamieszka bo byśmy się zjedli wszyscy ona z tych kobiet co to chodzą za synkiem i zbierają brudne skarpetki z podłogi...
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:18   #3247
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Dlaczego rzadko? Jestem pewna, że wiele dziewczyn na forum tak kąpie, to normalne, w szpitalu doradzali nawet co 3 dni, więc nie widzę sensu, by zawsze kąpać ją codziennie... Nie brudzi się w takim stopniu, jak dorosły człowiek. Jak jest gorąco, to kąpię ją codziennie.
Stary 2013-08-07, 08:22   #3248
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
moje dziecko robi sobie juz drzemke a ja musze sie wziasc do roboty bo z rana mamy miec gosci

fewcia my ciagle czekamy na przesi na ciasto z kaszy manny

lady o ile dobrze kojarze to macie nosidelko mei tai, jesteście z niego zadowoleni bo właśnie rozważam kupno, kupowałaś na allegro czy gdzie?
przepis w klubie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
ale czika!nie ma czym oddychać.

Oli starszy a też jeszcze nie pełza. Wy macie szelki a my tłuszczyk :P który trochę go ogranicza. Wszystko z Blanka jest jak najbardziej w porządku

Niestety musze wrócić do pracy, bo z samej wypłaty tż nie damy rady. I pewnie będę szukać nowej pracy bo jak pomyślę że miałabym wrócić do starej to... nie, to nie wchodzi w grę. Tylko zmarnowałam w tej firmie 3 lata. Będę jeszcze się starać coś swojego założyć ale to na razie plany. Tak byłoby najlepiej bo ja nie cierpię dla kogoś pracować.
Niestety dzieckiem nikt mi się nie zajmie, moja mama pracuje, babcia raczej się nie podejmie a teściowa mieszka na wiosze, z nami na pewno nie zamieszka bo byśmy się zjedli wszyscy ona z tych kobiet co to chodzą za synkiem i zbierają brudne skarpetki z podłogi...
ja też myślałam o czymś swoim, ale chyba brak mi odwagi?? Bo kredyt jednak mamy...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:23   #3249
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego rzadko? Jestem pewna, że wiele dziewczyn na forum tak kąpie, to normalne, w szpitalu doradzali nawet co 3 dni, więc nie widzę sensu, by zawsze kąpać ją codziennie... Nie brudzi się w takim stopniu, jak dorosły człowiek. Jak jest gorąco, to kąpię ją codziennie.
Naprawde? Mnie tez mowily polozne, ze mozna kapac co drugi dzien, ale wyraznie zaznaczyly, ze chodzilo o kapiele noworodkow.
Pomijam oczywiste kwestie higieny, ale kapiel to rowniez wprowadzenie dobrych nawykow i jest bardzo pomocna w uregulowaniu rytmu dnia. I przede wszystkim dobra zabawa dla dziecka.
Pytanie do reszty dziewczyn, jak czesto kapiecie?
Stary 2013-08-07, 08:27   #3250
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Jest w szelkach. Pieluszka jest na kryzysowe sytuacje. Chyba zęby bo już pięść się do buzi nie mieści i hektolitry śliny produkuje.
Ale nic nie czuje pod palcem. Dzisiaj był jeden z gorszych dni,cały czas jęczała moja biedna widać że się męczy
najgorszy jest wlasnie ten "moment" przed przebiciem sie....

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Sylwietta, chyba mało kto lubi. Ja miałam być Maria (babcia chciała), bo się urodziłam 8.09., Brygida (chyba mamie się podobało), a została Sylwia, bo tatuś i ciocie chciały.

---------------------------------

Wrzucam zdjęcia mojej małej wczasowiczki - mały Rubensik

Na ostatnim padnięta po wojażach.
wczasowiczka jak malowana łoł, Briżit

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tez mam takie dylematy nie chce jej zostawic, co prawda wiekszosc czasu bedzie z mala TZ ale to jednak nie mamusia Jak dojda nadgodziny to bede nawet 12 h poza domem... A jak nie zobacze jak robi pierwszy krok ?
też pięknie a bez Twojej pracy pewnie z kasą nie wyrobicie no nie?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane!
mniej mnie ostatnio bo siedzimy cale dnie u mamy w baseniku ale jutro ostatni dzien bo jedzie na 2tyg na wakacje abuuwiec wroce

hope,gratulacje zebala!!!! my sie nie doczekamy chyba

pstryniu, dzejkob pieknie popyla jak biboj!!!

bokeh, wow, sprytna Hanulkamoj na razie rasiemwyciaga do regalow i kamapy ale na razie jeszcze sie nie podciagnal

znowu bylam biegac szczerze mowiac mialam kryzys wczoraj bo sie nabawilam takich zakwasow lydek, ze ledwo chodzic moglam ale sie nie dam, nie tym razem mamy plan z przyjaciolka teraz sie rozbiegac, przycisnac zime, ac
bloegrko, a wieczorami, jak borysek spi, nie dasz rady wyjsc na te 15 min? przeciez tz ze spiacym borysem chyba da sobie rade?
taplacie sie w baseniku, ale Wam dobrze

nadrabiam dalej póki mały buszuje po podłodze
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:28   #3251
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Witam się z rana...u mnie w fonie 4 strony- a czytalam Was tyle czasu...
Rocznica...hmmmm przenieśliśmy ja weekend...tescie wyjechali a my na,wieczor musimy wszystko popodlewac..zebrac ogorki..pomidory....schod zi sie..więc tz powiedział ze w weekend wycieczka do tężni do Konstancina..nigdy tam nie bylam....potem Antonia zostawimy u rodzicow i szarpniemy sie na kolacje...
Dziekuje za przepis...napewno skorzystam...znam podobny..ale piersi posmarowane majonezem i ztartym żółtym serem...
PSTRYCZKU ale Dżejkob zapitala.... Chciałam wstawic klaski...ale nie mam w aplikacji
FEWCIU.. Ja muszę wrócić do pracy w lutym...co prawda jeszcze urlop..więc jakoś tak wyszło ze w maju..niby kupe czasu..ale juz mysle co my zrobimy..tz kiepsko zarabia....ale na razie dobrze ze jest robota(dostal ja w dzien naszego wyjscia ze szpitala)...a gdzie ja pracuje...:banghead::bang head: to wiekszosc z Was wie (jak nie to nie pytajcie bo tu nie napisze)..i zdziwilybyscie sie ile ja zarabiam...mam jedna z nahnizszych pensji(ratowaly mnie nagrody co kwartal i dodatek za kontrole na ktore chodzilam)..kontrole oddano komus innemu, napewno ich mi nie zwrócá..(a do nich mialam dodany tez bilet kwartalny na 2strefy...(a teraz musialabym go sama kupic)czyli łącznie na,reke mniej o ponad 500zl)...a samej pensji mam.....nawet byście nie zgadly..ci co przyjmowani są do nas mają o 50-100zl większa podstawę..(ja pracuje 8rok)..więc to co na czysto zostanie mi po odliczeniy biletu(jak wroce w przyszlym roku)...nie straczy nawet na nianie/prywatny żłobek (w pobliżu nie ma państwowego)..to co man zrobic?czy za 2 tys tżta .utrzymamy siebie..splacimy kredyt za auto i meble(razem 450zl miesięcznie)? .w sezonie grzewczym...tez jest sporo do placenia...
Do tego...jakie mamy perspektywy w jednym pokoju?mamy sie rozbudowac..ale kiedy?czy nas bedzie kiedys na cos stac?
Dobrze ze czasem wpadnie z prania dywanów czy tapicerki pare zlotych....to nas ratuje...ale teraz -a w sezonie zimowym?
Ale sie rozpisalam..generalnie chodzilo mi o to ze mi poprostu nie oplaca sie wrocic do pracy...(zapomnialam dodać że tesciowa i moja mama pracują jeszcze)..ale nie wiem jak wyzyjemy....a jak słyszę od rodziny i kogoś znajomego"zrobię od razu drugie to bym rozszarpala"....sorki dziewczyny..wyżalilam się...

P.s. W lidlu borówki na przecenie ....w sam raz na ciasto Illusion

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-07 o 08:51
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:32   #3252
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
nie strasz ja chce moje malutkie dzieciąteczko z powrotem bo mi juz facet zacznie na noce wybywac niedługo
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=GEF9...e_gdata_player

Uwaga, debiutuje, powiedzcie, czy sie udalo.
ale wysportowana, szpagaty jakieś takie inne ćwiczenia, pewnie z chodakowowską ćwiczyła
Cytat:

Czytam o Waszych dzieciach,ile potrafią i ile potrafiły w "wieku" Blanki i załamuje się. Moja troszkę podnosi pupę,ale malutko,jak leży na brzuszku to teraz ma fazę na rozkładanie rąk jak samolot. To chyba niedobrze? Nie guga,tylko robi takie yyy,ghy. Ja wiem że Ona jest prawie najmłodsza. Ale jak czytam że Wasze szkraby już pełzaja i wydają z siebie takie ładne sylaby to się martwię. Może ja coś robię nie tak? I nie pisze tego po to żebyście mnie zapewniały że tak nie jest,tylko poważnie się nad tym zastanawiam.

Noc standardową-do 24 milion pobudek,potem sen do 3 i właśnie się budzi Gwiazda moja

Marsi powodzenia na obiedzie! No i koniecznie prosimy przepisy na zaserwowane dania

Yellow rozumiem że też musisz wrócić do pracy a chętnych brak do siedzenia z Małym?

Meneq cola waniliowa? Nie widziałam takiej

Szklanka Wracaj szybko do nas

a co ja mam powiedzieć, mój Kubuś to już w ogóle w ciemnej pupce jest, póki co obraca się na brzuszek ale tylko wtedy kiedy mu się chce tzn wieczorem jak usypia albo rano, jak się bawi to nie ma opcji odwrócenia, na plecki kilka razy się obrócił i koniec, czasem podnosi pupkę i opiera się na dłoniach no i dźwiga głowę jak jest np w bujaczku tak, że prawie siedzi i to by było na tyle.
Co do tematu żłobka, ja bym się na Twoim miejscu zastanowiła, bo tak jak chyba sylwia pisała, Ty w pracy w Wawie, telefon ze żłobka, proszę przyjechać a to jednak kawał drogi. Może jak jakaś niania na cały etat to inaczej policzy stawkę?
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
dzień dobry

coś na śniadanko dla Was kobietki

Kiedy Bóg tworzył kobietę, pracował do późna szóstego dnia.
Przechodził obok Anioł i zapytał:
“- Dlaczego poświęcasz tyle czasu właśnie temu dziełu?”
A Pan odpowiedział:
“- Czy zauważyłeś wszystkie szczegóły, jakie muszę uwzględnić, żeby ją ukształtować? Musi być zmywalna, choć nie zrobiona z plastyku, mieć więcej niż 200 ruchomych części, które mają być wymienialne i musi ona funkcjonować na wszelkiego rodzaju pożywieniu; musi być zdolna objąć kilkoro dzieci na raz, przytulić tak, by uzdrowić co jest do uzdrowienia – od stłuczonego kolana do złamanego serca, a to wszystko musi zrobić tylko dwiema rękami.”
Anioł był pod wrażeniem.
“- Tylko dwiema rękami… niemożliwe! I to jest model standardowy?! To zbyt wiele pracy jak na jeden dzień… Jutro dokończysz.”
“- Nie będę czekać do jutra - powiedział Pan - Jestem już tak bliski ukończenia tego dzieła.
Stanie się najmilsze mojemu sercu. Ona sama siebie leczy, kiedy zachoruje i potrafi pracować 18 godzin dziennie.”
Anioł podszedł bliżej i dotknął kobiety.
“- Ale uczyniłeś ją taką miękką, Panie.”
„- Jest miękka” - powiedział Pan - lecz uczyniłem ją także silną. Nie wyobrażasz sobie nawet, co potrafi znieść i ile pokonać.”
“- Czy ona potrafi myśleć?" - zapytał Anioł.
Pan odpowiedział:
“- Nie tylko potrafi ona myśleć, ale potrafi przekonywać i pertraktować.”
Anioł dotknął policzka kobiety…
“- Panie, zdaje się, że to dzieło przecieka! Zbyt dużo nałożyłeś ciężarów.”
“- Ona nie przecieka… To łza” - poprawił Pan Anioła.
“- Łza? A co to takiego?” - zapytał Anioł.
Pan odpowiedział:
“- Łzy są jej sposobem wyrażania smutku, wątpliwości, miłości, samotności, cierpienia i dumy.”
To zrobiło duże wrażenie na Aniele.
„- Panie, jesteś geniuszem. Pomyślałeś o wszystkim. Kobieta jest naprawdę cudowna!”
„- Rzeczywiście jest! Kobieta posiada siłę, która zadziwia mężczyznę. Potrafi ona radzić sobie z kłopotami i dźwigać ciężkie brzemię. Ma w sobie szczęście, miłość i przekonania. Uśmiecha się, gdy chce jej się krzyczeć. Śpiewa, gdy chce jej się płakać, płacze, gdy jest szczęśliwa i śmieje się, gdy się boi. Walczy o to, w co wierzy.
Sprzeciwia się niesprawiedliwości. Nie akceptuje „nie” jako odpowiedzi, kiedy widzi lepsze rozwiązanie. Daje z siebie wszystko, żeby jej rodzinie dobrze się wiodło. Zabiera swoją przyjaciółkę do lekarza, kiedy się o nią martwi. Jej miłość jest bezwarunkowa. Płacze, kiedy jej dzieci odnoszą sukces. Jest szczęśliwa, kiedy wiedzie się jej przyjaciołom. Cieszy się, kiedy słyszy o narodzinach czy weselu. Boli ją serce, kiedy umiera ktoś z rodziny lub bliski przyjaciel. Ale znajduje siłę, by żyć dalej. Wie, że pocałunek i przytulenie mogą uzdrowić złamane serce. Ma tylko jedną wadę...
Zapomina, ile jest warta…“
popłakałam się, jakie to piękne

Cała na tel wczoraj czytałam, że drożdżówę piekłaś i że Ci wyszła a dzisiaj tego postu nie mogę znaleźć

witam z rana, wyglądam jak zombiak pobudek było... ehhh duuużo, od 19 do 23 chyba z 7 potem o 2 o 4 i 6 i 7:30, oczywiście jak sie budził to nie że zjadł tylko i w kimę ale albo płakusiał albo chciał sobie gadać. Kiedy to się skończy?
pisałyście wczoraj o balsamowaniu dzieciów, my na początku używaliśmy emolium emulsji do mycia bo Kubuś miał bardzo suchą i popękaną skórę (podobno to objaw przenoszenia ciąży), więc codziennie go kąpaliśmy w tym emolium a na partie bardzo bardzo suche nakładaliśmy jeszcze krem. Teraz już jest ok ale niczym nie smarujemy a oliwki do kąpieli się boję dawać, bo boję się, że mi się wyślizgnie.
Co do obcinania włosów na łyso to o niczym takim nie słyszałam
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:34   #3253
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, nie trzeba codziennie smarować dziecka kremami. My kąpiemy zazwyczaj co 2 dni i wtedy wlewam oliwkę do wody, i kąpię w tym małą. Generalnie to też nie jest to konieczne, ale ja jestem kosmetycznym maniakiem - jak zresztą wiecie - i skoro sama dbam o swoją skórę, to o córkę też muszę zadbać.
Black, a teraz jak sa te upały nieziemskie też co dwa dni kąpiesz? bo ja mam wrazenie, ze nawet dwa arzy dziennie byłoby ok...
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
wpadam tylko Was przeleciec hehe
bo calymi dniami jestesmy nad jeziorem
wczoraj bylismy dzidzi plywa za kazdym razem pozniej pospi sobie, nad ejziorkiem rozpalilismy ognisko i jedlismy kielbaski, pozniej bylismy u tesciowej na podworku zrobila obiadek z dwoch dan mniam mniam, lezelismy, skakalismy na trampolinie i gralismy w pilke]]

dzis podobnie spedzilismy dzien
pięknie wypoczywacie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Moja też nie memuje, ani bebuje.
Tylko robi aaaaa, eeeeee i wsio. Ale muszę powiedzieć, że przes ostatni tydzień zrobiła duże postępy w poruszaniu się, a tak się stało jak przenieśliśmy ją na podłogę.

Aaaa byliśmy z Zuzką u kontroli. Wsio ok, tyle że katar jeszcze został. Dostaliśmy jakieś krople, którymi mamy tlyko jej smarować nosek tzn. dziurki Za to mąż chory, gorzej niż ja, ale lekarz powiedział, że to ten sam wirus, więc Mała się od niego nie zarazi ponownie.
jak nie urok to sraczka mam nadzieje, ze mała juz nic nie złapie
Stary 2013-08-07, 08:39   #3254
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Ja jestem zwolnennikiem kapania codziennie.. Szczegolnie w te upaly gdy maly sie poci...juz nawet nie o czystosc chodzi ale o relaks i sampoczucie maluszka..natomiast czasem się przeliczymy z czasem...albo tż pada na.... Więc olewamy kápiel...ale to raz czy dwa w tygodniu....ale wielu naszych znajomych kąpie raz na dwa dni...każdy przecież wg siebie

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-07 o 08:41
Stary 2013-08-07, 08:39   #3255
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Naprawde? Mnie tez mowily polozne, ze mozna kapac co drugi dzien, ale wyraznie zaznaczyly, ze chodzilo o kapiele noworodkow.
Pomijam oczywiste kwestie higieny, ale kapiel to rowniez wprowadzenie dobrych nawykow i jest bardzo pomocna w uregulowaniu rytmu dnia. I przede wszystkim dobra zabawa dla dziecka.
my kąpiemy codziennie, w sumie przez cały okres kiedy jest Kubuś nie kąpaliśmy go max 10 razy (nawet nie wiem czy tyle), bo jak np jedziemy do moich rodziców/teściów to zwykle jesteśmy późno np koło 22 a to już trochę późno, wtedy tylko myjemy wacikami z wodą i mydłem. Nawet jak jestem sama to sama wolę go wykąpać niż potem męczyć się co chwila, bo się budzi tak jakby czegoś mu brakowało. Dla nas kąpiel to czas kiedy Kubuś wie, że za chwilę idzie spać, wtedy się jakoś tak rilaksuje, wie, że po kąpieli jest cycuś i spanie.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:43   #3256
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to jest z tym przenoszeniem na podłogę? Kładziecie dziecko na czystej podłodze i tyle?

Nie martwiłabym się mówieniem, dzieci niektóre bardzo późno mówią.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no u Nas najpierw było milion kocy to sobie grzecznie na kocykach buszowała, a teraz już łazi wszędzie co tylko zobaczy to do tego idzie i też to się stało jak częśceij na podłodze przebywała

No i u nas też gołe dziąsła a dwie kreski na dolnych to są chyba od 4 miesięcy

dziewczyny ale mnie tż wkur***ł normalnie wrrrr piękny czar wczorajszego dnia prysł ;( ide spać....
dla tzta, co on tam nabroił?
u nas tez Bartulo był najpierw na dwóch kołdrach co przestało miec jakikolwiek sens jak ruszył do tyłu, teraz smiga normalnie po dywanie, podłodze- sprzatam codziennie (odkurzam i myje podłogi)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
aaaa i chciałam się pochwalić- wzięłąm się za naukę włoskiego, na razie sama, zobaczymy jak mi pójdzie
brawa za ambicje ty wszystko robisz perfekcyjnie, wiec taki włoski to pójdzie migusiem a jesli chodzi o nakarmienie szefa to dla Ciebie to bułka z masłem

Cytat:
Jak juz bedziesz wolniejsza to daj znac i sie ugadamy
Udko usciskam jutro, bo jeczydelko spi.

Czy Wasze dzieci pelzaja tak jak u Pstrynia Kubus? Bo moja nigdy tak nie robila, przemieszcza sie tak jak na filmiku.
nie, mój najpierw robił jak Twój Julas, pozniej do tyłu a teraz na czworaka do przodu lezie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Sylwia gratulacje dla Bartusia
.
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A w dupke chcesz ? Sama napisałaś że Blanka najmłodsza ! Pamiętaj że pomimo szelek i tak się przekręca, więc nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma !!! A fazę na samolot moja też przechodziła, wszystko ma swój czas i miejsce, poczekaj nie będzie szelek to szybko dogoni, a może nawet przegoni starsze dzieciaczki.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
podpisuje sie pod tym każdą częścią ciała! FEWCIA- nadstawiaj tyłek, bedziesz bita!!!!!

Cytat:
Szukasz dziury w calym. Blanka rozwija sie bardzo dobrze. Jesli ma Cie to uspokoic, to Yae starsza o tydzien tez probuje bawic sie w samolot i rowniez nie gaworzy. I jest z nia doskonale wszystko w porzadku.
Cola z napisem nowosc

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Yae ostatnio subtelniej mnie budzi, strzela gumka od sposenek moich
przy karmieniu kiedys młody strzelił mi ramiączkiem od bluzki (takie mam jak gumka od majtek), spodobało mu sie
Stary 2013-08-07, 08:45   #3257
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dla mnie to Ty jesteś miss i powinnaś od nas wszystkich dostać taki tytuł i koronę

jaaaaaa
to chyba tylko my zostaliśmy z łysymi dziąsłami

oliwką nigdy nie smarowałam, chyba,że do masażu,za to smaruje codziennie po kąpieli balsamem mustela bo jest naprawdę rewelacyny
co do wlosków- to bzdura

jak on line nie ma to w sklepie tez nie będzie
jak chcesz moge poprosić siostre by rzuciła okiem w magnolii bo ona ma rzut beretem z roboty

dzirwczyny nie ogarniam jutro moj szef przyjeżdza i mam mega stresa, oczywiście na co? na lunch bo zachwala moją kuchnie,a że z innego miasta jest to nie wypadało mi odmówić
zatem siedzę i wymyślam czym jutro lorda uraczyć a do tego taka czika jutro

ktoś mi podmienil dziecko, dziewczyny aż im się płakać chce ze wzruszenia
jak mały mnie widzi to w płacz, ręce wyciąga i woła ma-ma (ciekawe czy świadomie ) jak do niego podchodzę to aż łzy mu lecą jak grochy a jak zaczynam np całować stopki to zaciesz i od razu dotyka mnie po twarzy
a z drugiej strony martwię się troszkę bo to chyba taki etap, jak moja teściowa da sobie z nim radę?

poza tym kupiłam dziś milupę na dobranoc- nawet mu smakowała wypil 210 a potem ciągnął cycka przez 30 min, nie wiem może on wielbład czy co? bo w ciągu dnia mało pije

Fewcia pomyśl,że wiele matek daje dzieci do żłobka
ja bym oddała ale takie gdzieś 2 letnie dopiero,wcześniej byłoby mi żal ale to tylko teoria
dzieki marsi, ja bylam w magnolii! one w sklepach sa ale tylko w rozmiarach M, i na stronie nie ma zadnej.
Stary 2013-08-07, 08:45   #3258
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ehhh, ta moja biedna Oliwka, nie dość, że jej włączam bajki, to jeszcze kąpię co dwa dni (nie w upały), ale z niej zaniedbany brudasek. To nic, że zawsze myję pupę 3 razy dziennie ciepłą wodą z mydełkiem, tak samo stópki i rączki, i tak jest przecież brudaskiem.
Stary 2013-08-07, 08:46   #3259
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Black, a teraz jak sa te upały nieziemskie też co dwa dni kąpiesz? bo ja mam wrazenie, ze nawet dwa arzy dziennie byłoby ok...
pięknie wypoczywacie

jak nie urok to sraczka mam nadzieje, ze mała juz nic nie złapie
Mnie mowiono, ze w upaly do 3 razy jest ok. Przy czym tylko jeden z mydlem a pozostale dwa tylko splukac pod biezaca woda
Stary 2013-08-07, 08:49   #3260
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
a Pietraszko nie memuje i nie bebuje, nic, czasem tylko akhiiiii i tyle martwic sie?

marsi, ja chcialam po wakacjach odstawiac, we wrzesniu, no ale.....on nic poza cycem nie je. tzn nie tyle, zeby sie NAJESC
Borys podobnie, czasem w placzu tylko "mmmm"
a tak to jakies gie, gej, geje, gua, bua a i jeszcze bylo el, albo ki, ale juz dawno nie slyszalam

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Jak to jest z tym przenoszeniem na podłogę? Kładziecie dziecko na czystej podłodze i tyle?

Nie martwiłabym się mówieniem, dzieci niektóre bardzo późno mówią.
U mnie normalnie na dywanie ale z reguly i tak laduje na podlodze poza nim, na panelach. Puzle o kant dupy moge sob ie juz rozbic, bo w salonie leza, tu kafle sa zimne a on zawsze z nich zlazi

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
black, ja klade na puzzlach, tylko ostatnio przestaje to miec sens, bo mlody lazi za mna WSZEDZIE

kurde, ide spac
haha
Stary 2013-08-07, 08:50   #3261
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny nie wiem czy temat był..sądzę że tak....bo czy jest jakiś tu jeszcze nie poruszony
Nie no żartuje ..napewno jest..ale musimy pilnie pilnie łóżeczko turystyczne...czytalam różne fora .ale po przeczytaniu mam, wrażenie że wiem mniej...ktora z Was maa ..uzytkuje i jest zadowolona?..chodzi o łatwe rozłożenie....poręczność. ..wage ale i wymiar(nie mniejsze niz 120x60 i do większej wagi dziecka (19-20kg)

Stary 2013-08-07, 08:53   #3262
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42141766]cudnie!

nie, teraz diprobazą bo jakieś suche plamy ma

po roczku to postrzyżyny były chyba

no bo po to wchodziła

bo każdy powinien mieć nagie zdjęcia na kocu

no to? zobaczysz jak zrobi drugi, dziesiąty a potem pobiegnie nie martw się, są ważniejsze rzeczy dla dziecka

toż u nas goło przeca

ja rozważałam, ale gdzie tam, skoro butla nie

nie

i tyle

Dziewczyny, co do mówienia. KIEDYŚ lekarze twierdzili, że dziecko ma do 3rż czas. A to nie tak, od dawna już logopedzi trąbią, że jeśli dziecko nie mówi do 2rż to migiem do logopedy. Czasem np. za krótkie wędzidełko i zahamowany rozwój mowy jest a czasem niemówienie jest oznaką jakiejś nieprawidłowości w rozwoju i to trzeba sprawdzić.
Rzecz jasna, to tyczy się już starszych dzieci niż nasze. Ale jak będą miały 2 lata i mówiły 5 słów na krzyż, to idziemy grzecznie do logopedy [/QUOTE]

Szaja, wyobrażasz sobie, że znajomi TZ, przy pierwszy dziecku, dopier jak skonczylo 5 lat zorientowali się, że coś jest nie tak, bo mało mów, 5 słów na krzyż właśnie, to było ich pierwsze dziecko i mysleli ze tak ma byc, ale doszli do innego wniosku tylko dlatego, ze w miedzyczasie urodzilo się drugie i ono szybciej zaczelo mowic I to w miare normalni ludzie, nie jakas patologiczna rodzina! Tzn. teoretycznie bo praktycznie to nawet jakies duzej dzieciowej wiedzy miec nie trzeba, by sie zorientowac ze to chyba troche pozno na mowienie.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Jak juz bedziesz wolniejsza to daj znac i sie ugadamy
Udko usciskam jutro, bo jeczydelko spi.

Czy Wasze dzieci pelzaja tak jak u Pstrynia Kubus? Bo moja nigdy tak nie robila, przemieszcza sie tak jak na filmiku.

Spitalam, bo moze znow bedzie pobudka po 5- szok

Kolorowych snow, good night
ja filmiku nie widzialam, ale Borys tez nie pelza, na razie opanowala poruszanie sie przez turlanie oraz robi takie jakby kolko trzymajac dupke w jednymi miejscu a poruszajac sie nozkami i raczkami.
Stary 2013-08-07, 08:53   #3263
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhh, ta moja biedna Oliwka, nie dość, że jej włączam bajki, to jeszcze kąpię co dwa dni (nie w upały), ale z niej zaniedbany brudasek. To nic, że zawsze myję pupę 3 razy dziennie ciepłą wodą z mydełkiem, tak samo stópki i rączki, i tak jest przecież brudaskiem.
Dbasz o Oliwke tak, jak uwazasz, ze jest dla niej dobrze. Nawet przez moment nie pomyslalam, ze jest brudaskiem. Spodziewalam sie, ze powiesz, iz nie lubi sie kapac a ja nie zwrocilam na to uwagi.
Stary 2013-08-07, 08:53   #3264
misia1505
Rozeznanie

Jestem
Nie zdąrzyłam wam napisać bo szybko się namyśliliśmy i wyruszyliśmy na mazury. troszkę czasu spedziliśmy we trójkę.

u nas wszystko po staremu, zębów dalej nie ma

mała zasnęła więc zmykam troszkę do was.
Stary 2013-08-07, 08:55   #3265
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
codziennie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
my kąpiemy codziennie, w sumie przez cały okres kiedy jest Kubuś nie kąpaliśmy go max 10 razy (nawet nie wiem czy tyle), bo jak np jedziemy do moich rodziców/teściów to zwykle jesteśmy późno np koło 22 a to już trochę późno, wtedy tylko myjemy wacikami z wodą i mydłem. Nawet jak jestem sama to sama wolę go wykąpać niż potem męczyć się co chwila, bo się budzi tak jakby czegoś mu brakowało. Dla nas kąpiel to czas kiedy Kubuś wie, że za chwilę idzie spać, wtedy się jakoś tak rilaksuje, wie, że po kąpieli jest cycuś i spanie.
Nancy, tez podchodze w taki sposób do kąpieli. I tez dosłownie kilka razy w ciągu tych 7 miesiecy nie był mały kąpany
Stary 2013-08-07, 08:56   #3266
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Ja jestem tego samego zdania, ze dziecka kapac codziennie nie trzeba, nawet raz na trzy dni by starczylo, chyba ze jest goraco, to wtedy fajnie lekko schlodzic / orzezwic dziecko po calym upalnym dniu, ale ...
ja kapie codziennie, chyba ze mlody juz przysypia bo u nas to czesc rytualu, przed 19 musimy isc sie kapac i usypiac.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
właśnie u nas ten rytm jest najważniejszy.
Stary 2013-08-07, 08:59   #3267
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
przebiła nam się lewa dolna jedynka

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny trochę mnij mnie teraz będzie bo nie ogarniam, podczytuję Was, ale nie mam czasu porządnie pocytować, a tak pisać tylko co u nas to głupio. Mam nadzieję, że się unormuje za parę dni, bo wysiadam już z każdej możliwej strony.

Buziaki!
Co się dzieje?

Cytat:
Ja kąpię codziennie. Domcia zresztą już tak sie przyzwyczaiła, że sama domaga się kąpieli jak dochodzi 19 Tak jak któraś z dziewczyn napisała - dla Domci to jest znak, że zbliża się koniec dnia

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Nancy, tez podchodze w taki sposób do kąpieli. I tez dosłownie kilka razy w ciągu tych 7 miesiecy nie był mały kąpany
Moja Domcia raz nie była kąpana poza tym ona uwielbia się kąpać - na szczęście

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 09:07   #3268
sylwietta1988
Zakorzenienie

no to nadrobiłam
mój dziec w nocy stwierdził, że spanie jest dla mieczaków, w zwiażkuz czym urządził sobie niespanie od 23 do 1 i potem przed 3 sie obudzil do 4,30, na szczescie pospalismy do 8 bo bym chyba padła jak długa w taką czikę

BLACK, ja absolutnie do Ciebie nie pije, kazdy robi tak jak uważa.

a jak juz jestesmy w temacie wodno-myciowym to ja myłam łapki mlodemu nad umywalką, teraz jak wchodzimy do łazienki to szczupakiem rzuca sie w jej strone w kuchni ta sama akcja jest ze zlewem

musze uciekac bo zaczyna marudzic na tej podłodze
Stary 2013-08-07, 09:09   #3269
charlizz
Zadomowienie

Black, a dlaczego się tak spinasz? Nikt nie powiedział, ze Oliwia jest brudaskiem albo ze jesteś złą matką, bo włączasz jej czasem bajki

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 09:12   #3270
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Stuknij się

Agatka mając 7mcy robiła samolot na brzuchu, to normalne, taki etap.

Cytat:
wcześniej co 2 dni, głównie organizacyjnie przy dwójce teraz codziennie, no chyba, że jest b. późno na przykład. Ale upały takie, że... nie wiem czy 2 razy dziennie nie będę kąpała.

Cytat:
Black, czy któraś tu napisała coś takiego? nie. Nie przesadzaj

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Szaja, wyobrażasz sobie, że znajomi TZ, przy pierwszy dziecku, dopier jak skonczylo 5 lat zorientowali się, że coś jest nie tak, bo mało mów, 5 słów na krzyż właśnie, to było ich pierwsze dziecko i mysleli ze tak ma byc, ale doszli do innego wniosku tylko dlatego, ze w miedzyczasie urodzilo się drugie i ono szybciej zaczelo mowic I to w miare normalni ludzie, nie jakas patologiczna rodzina! Tzn. teoretycznie bo praktycznie to nawet jakies duzej dzieciowej wiedzy miec nie trzeba, by sie zorientowac ze to chyba troche pozno na mowienie.[COLOR="Silver"]
o matko :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości