|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Dziewczyny mam pytanie bo sie troche martwie. Siostra wzięła na ręce Mateuszka na pionowo i podtrzymywała mu główke z tyłu on już w pionie trzyma główke praktycznie cały czas jak jest u mnie na rękach , ale u siostry nie wiem czy go źle wzięła czy co ale pary razy ta główka mu poleciała do przodu i pacnął główką o jej pierś/albo troche powyżej, trzymała go blisko przy sobie więc to było lekko ale się martwie, mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi myślicie że nic mu sie przez to nie stało ??? W sumie chyba nie bo jak sie uczył na brzuszku leżec i trzymać główke to też pare razy podniósł i mu upadła spowrotem.
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-08-08 o 20:57 |
|
|
|
#602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
ja jakoś nie mam takiego parcia Cytat:
Ale TŻ Was nie zamota ![]() === Bartuś po kąpieli i jedzonku już śpi a ja sama przysnęłam podczas karmienia
|
|||
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jaja dziewczyny, moje dziecko usnęło w łóżeczku samo
![]() Dziś w ogóle co chwila śpi, więc karmiąc go o 18:45, później chwilka zabawy i ponosiłam i stwierdziłam, że odłożę do łóżeczka ( pierwszy raz) i stwierdziłam, niech się pogapi. I się gapił i gapił, dwa razy krzyknął cicho i zasnął...nawet się nie rozpłakał ani nic. Ale i tak póki co wraca do nas do łóżka na noc. Słuchajcie czy Wasze dzieci z wiekiem odbijają coraz mniej? Mój od jakiś 4 dni odbija sporadycznie, za to więcej zaczął ulewać- prawie po każdym jedzeniu coś uleje. I w sumie to nie wiem o co chodzi...jakieś pomysły? Doświadczenia?
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczepienia takie dostajemy bo organizm lepiej sobie z nimi radzi i nie traci sił na "naprawę" organizmu po szczepieniu, a P. całą siłę ma skierować na rozwój lewej strony. terminy są tragiczne, my mieliśmy farta ![]() Magiusa ja czasami ostatnio zapominam dać Przemka do odbicia a w nocy czasem mi się nie chce jak widzę że ładnie jadł i zasypia znów ale nie ma żadnych problemów a ulewa mu się rzadko. nie wiem właśnie do kiedy dziecku ma się odbijać, dopóki głównym pożywieniem jest mleko?
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-08 o 21:02 |
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartek tak wali głową codziennie Raz mi prawie zęby wybił
|
|
|
|
|
#606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa ja B. już prawie nie odbijam
daaaaj Dareczkowi pospać w łóżeczku
|
|
|
|
#608 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie rozmawiałam z pediatra na ten temat, ale on uważa, ze mam leniwe dziecko i powinnam się cieszyc, ze nie daje w kosc zazwyczaj mamuśki przychodzą i pytaja czy nie mogą dac dziecku czegos na uspokojenie skoro ja się nudze, a ona wymięka ![]() Cytat:
![]() ja tez najpierw gin nie odbieral tel.chyba był na urlopie, a teraz ja o nim zapominam. musze to w końcu zalatwic.Cytat:
![]() Cytat:
trzymają linie. Twoja niby starsza, ale urodzila się lzejsza, wiec ida leb w leb! Nela ewidentnie zwolnila. ciekawe czy była taka "wypasiona" na moich ciążowych zachciankach i witaminach, a teraz już pojdzie w slady rodzicow, którzy w dzieciństwie nie wiedzieli co to tłuszcz Cytat:
![]() zaraz doczytam jak Twój malutki wrażliwiec po szczepieniu. Cytat:
ucz się mamuska, Florek wyssie z mlekiem matki i jeszcze będziesz miała w domu doogiego howsera ![]() Szprotka - wspolczuje przebojow cycowych! ja zabrałam dzisiaj ze sobą laktator, tak na wszelki wypadek. na szczęście klinika nadal traktuje mnie jak "ciezarna", wiec wszędzie wchodziłam poza kolejnoscia chyba rozumieją, ze matka karmiaca nie może malucha na dluzej zostawić, w dwa, ze cyce mogą eksplodować hehe. dobrze, ze z Kubusia taki dobry ssaczek i dal rade dotrzeć do przyblokowanych kanalikow ![]() a stopa Vvgh - fajny leżaczek i super, ze wymienili bez problemu ![]() Happy - najlepsze do mrozenia sa woreczki, zajmują najmniej miejsca w zamrażarce. ja używam tych z babyono 20szt. za ok.25zl http://allegro.pl/woreczki-na-pokarm...432681501.html |
||||||
|
|
|
#609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mrożę w woreczkach, bo mam spore zapasy i pojemniczki zajmują za dużo miejsca mam te co diabli z baybyonoCytat:
ale dzisiaj masakra jest:/ karmię co godzinę ![]() Cytat:
ja się nie spinam o biodra, bo mały spędza w tym godzinę, dwie raz na czas kark jest bezpieczny bo dociśnięta jest główka do piersi rodzica![]() Cytat:
![]() eh młody dzisiaj daje czasu:/ jr co godzinę albo częściej i usypiamy przy odkurzaczu jak się skończą upaly i młody dalej będzie wołał o cyca co godzinę to chyba zaczniemy dokarmiać bo padnę:/ wczoraj poszłam na masaż na 40 min, dopchnęłam młodego pod korekprzed wyjściem a i tak po godzinie musiał małż mu żarcie grzać i wciągnął 100 ml :/ wrzucam fotkę z dzisiejszego relaksu wodnego
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-08-08 o 21:32 |
||||
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie będziesz robić ćwiczenia?? Wogóle co polecacie na zrzucenie brzucha?? Moja tak samo.
|
|
#611 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie wszyscy straszyli, że ooo nanosisz się bla bla to kupiliśmy ale nasze dziecko jest "podłogowe" i śpiące gdzie popadnie i jedynie Tatuś rozpieszcza ją nosząc na rękach. A chusta/nosidło przyda nam się na takie wypady, albo pójście do sklepu, więc może warto się nauczyć wiązać jak już ją mamy ![]() Cytat:
Nasza odbija za każdym razem tzn my ją odbijamy i ulewa (od dużej ilości wypijanej wody) Cytat:
Alee Ty jesteś cwaniak ![]() ![]() Aaa to nadrobi raz dwa ![]() A na fizjo Wam pewnie pokażą podstawy czyli, żeby za zabawką podążał wzrokiem, turlanie, kołysanie... Zresztą ciekawa jestem! Daj znać jakie ćwiczenia Wam wymyślą ![]() Cytat:
My mamy wśród znajomych (dalszych) z okresu maj-lipiec około 7 chłopaków i żadnej kobietki! Będzie miała w czym wybierać ![]() Cytat:
Aleeeee pływak!!! Chyba cała mamusia? Właśnie wyczytałam by jednk mrozić surowe wrzywa i owoce a nie gotowe "produkty" już. Aaa i jescze taka ciekawostka. Oglądalam dziś jakiś program o genetyce i że genetycznie pierwsze dziecko przez pierwszy rok jest podobne do taty, po to by ojciec go nie odrzucił. (ale to chyba chodziło o jakieś prehitoryczne rodziny, choć podobno to się utrzymało) I nasza była lekarka też nam mówiła (nie wierzylismy), że pierwsze dziecko zawsze jest podobne do taty, a jeśli nie jest to musiało się wcześniej poronić, nawet o tym nie wiedząc.
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czasami łaskawie po godzinie zupełnie przy innej okazjii odbije.No ale za to zaczął mi ulewać. Wolałam już jak odbijał, ale cóż...widocznie już mu się bekanie nie podoba i woli popluć ludzi dookoła i siebie
|
|
#613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
justyna- ja chyba po prostu brzuszki będę robić bo osławiony skalpel to chyba za duży wyczyn jak dla mnie;p
|
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
ja się obawiam że moje lędźwie brzuszków nie wytrzymają.
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też mało nosimy Bartka ale jak pogoda jest dobra na chustę to od razu korzystam bo uwielbiam to ciekawe to o tym podobieństwie do taty z tego wynika, że nigdy wcześniej nie poroniłam choć ponoć Bartuś robi się podobny do mnie, ciekawe
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#616 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
no luzuje poczekam na obnizenie temperatury, mlody i 250 ml potrafi wypic dzisiaj np tylko 40 zalezy od dnia Cytat:
![]() Cytat:
superr obeszlo sie bez biopsji , pewnie ze dasz rade ![]() Cytat:
|
|
#617 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czekamy na fotki ![]() Cytat:
) Ale jeszcze długo tylko chusta będzie w użyciu,Cytat:
" Dzieciaczki w bujaczki a mamy wyciskają ![]() Cytat:
No to świetne wieści. I fajnie, że bez biopsji się obyło ![]() Cytat:
Sofia dziś szalała z podnoszeniem główki. Wstawię kiedyś fotkę, jak zrzucę na kompa. Udało jej się tez 2 razy przewrócić na plecki, ale to tak jak Kubuś Salviae - po pomocy z rączkami Ale tez przewróciła się z plecków na brzuszek. Jedyny problem ma z rączką, która zostaje pod ciałem i nie może sobie jeszcze poradzić, żeby ją oswobodzić.---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Vil Przemo coraz bardziej do mamy podobny za postępy!Mysia Jaka błogość na twarzy naszego Elvisa
|
||||||
|
|
|
#618 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nasz tatuś oznajmil, ze nastepna będzie siostra, a później brat i chyba się z nim zgadzam nie sadzilam, ze kiedyś tak będę myslala, ale dotarlo do mnie, ze dzieci to jednak najlepsze co nas w zyciu może spotkać. jest magia kiedy ma się takiego małego człowieka pod swoimi skrzydlami a osiedle - naprawdę mamy tu jakiś wysyp. to sa zaledwie 3 bloki i trochę domow wokół, a z tego roku pewnie uzbiera się pol przedszkolnej grupy ![]() Cytat:
nie zna się.Cytat:
Magiusa - Nela pije krotko, ale często. ewidentnie nie jest glodna tylko chce zaspokoić pragnienie. po pieluszkach tez widać, ze zamiast kupek coraz częściej pampers jest po prostu ciezki. Cytat:
mnie się wydaje, ze ona dlatego tyle spi, bo dobrze odpoczywa w wozku, a na zewnątrz spędzamy bardzo dużo czasu. teraz przez te upaly trochę się ograniczam, wiec i ona bardziej bryka u nas książek sporo, ale teraz wszystko wypożyczone. obecnie czytam dotyk anioła zafona, jeśli nie czytalyscie polecam cien wiatru poza tym nadrabiam zaleglosci, które powinnam choćby z racji wyksztalcenia znac - igrzyska śmierci, zmierzch itd.aaa i zamowilam w końcu ksiege dzwiekow z tych czarno-białych które najlepsze? ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- jechałam raz - na nasza gorska wyprawe na tej trasie same autobusy niskopodłogowe, wiec niezle poszlo. Nelce chyba się podobalo.Cytat:
![]() Cytat:
wiec 25zl place za 3litry mleka Tobie ta sama ilość weszlaby do 40 pojemnikow, wiec 40zl - ale to już kalkulacja przy większej ilości hehe. i nie czepiam się, żeby nie było tylko u nas worki sa chyba lepszym rozwiązaniem. Odważyłam się zajrzeć pod bandaż. Na pierwszy rzut oka nie jest źle. Delikatnie krew musiała polecieć jak naruszyłam w nocy. Zerwałam plastry, delikatnie przemyłam, osuszyłam, nakleiłam nowe, zawinęłam delikatnie bandażem (żeby trochę uciskało coby nie krwawiło po tym przemyciu) i tyle. Za jakiś czas uwolnię palucha coby powietrze docierało i się lepiej goiło. I rozkazuję się temu szybko zagoić, bo w następną sobotę idziemy na wesele i muszę jakoś raciczkę w buta wcisnąć... A właśnie, wypadałoby zmierzyć buty czy oby mi przez ciążę noga nie urosła i czy dam radę w nich iść. [/QUOTE]psikaj octaniseptem
|
|||||||
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
A ja zapomnialam , rozmawialam z nasza pediatra o szczepieniu na pneumokoki tez myslala ze dzieci ur. Do konva 37 tc i z waga ponizej 2.500 powiedziala ze przeczyta rozporzadzenie a ja mam wyprostowac te bledne tc co mam w ksiazeczce i na malego wypisie i dzisiaj wieczorem zadzwonilam na neonatologie i mowie ze wpisany mam 38:tc a to byl 37 jeszcze a ona ze zaokraglili i wpisali 38 na to ja ze dlatego chce poprawic to bo przez to nie dostaniemy szvzepien za free a ona no tak racja i ze jutro mam podac jakis nr z wypisu oni to sprawdza i.jezeli ja mam racje ze byl to 37 tc a mam
to ptzepisza ksiazeczke od nowa i wypis takze dziewczyny walczcie ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
[/QUOTE]No widzisz nie jest zle zagoi sie moze powietrze zadxiala i.zasklepi sie sxybko
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Sofci! kolejna, która ukrywa talenty ![]() Cytat:
podziwiam za determinacje. ja ledwo kilka cwiczen z kartki od znajomej zrobie i mam dość. a kregoslup jak bolał tak boli.Cytat:
Magiusa chyba lubi się martwic siostra smiala się, ze non stop "chuchala" na mlodego - wycierala raczki, odkurzała 2 razy dziennie, bo w domu pies. wszystko sterylne...az zobaczyla jak maly je z psiej miski i odpuscila |
|||
|
|
|
#621 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
znaczy z wyglądu ![]() Cytat:
można gdzieś stacjonarnie te woreczki kupić czy tylko allegro? Helka też mi dziś co godzinę wisiała na cycku.... Super, że macie basenik dla Piotrusia w te upały! Cytat:
naszej się zdarza samej teraz, co mnie wprawia w zdumienie. tylko przy tych upałach w dzień sama nie zaśnie, potrzebuje pomocy, czyli moich rąk ( topimy się obie), ale na minutkę, dwie. Moim zdaniem Przemo to cały tato ![]() A i sposób podany przez Motylka u nas też zadziałał, wczoraj z głupa ustawiłam Helcię w takiej pozycji na brzuszku i z podpartymi ramionami i trzymała głowę, aż miło! dziewczyny, ale motywujecie Za to do Ewki nikt mnie nie zmotywuje |
||||
|
|
|
#622 |
|
siedzę i myślę
|
Mój Antoś bardzo słabo dźwiga główkę, obejrzałam ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=pUQ7tPF5Dns i spróbowałam ten sposób z trzymaniem na kolanach i chyba nieźle mu poszło
(nie patrzeć na rozstępy, jutro zdjęcia usunę )
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-08-09 o 23:16 |
|
|
|
#623 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
a kluja go z zaskoczenia? bo nasza pielegniarka probowala mloda najpierw wkurzyc, podszczypywala ja itd. żeby się nie zaniosła :P ale to twarda baba i tylko sobie raz krzyknela.ale faktycznie to kawal chlopa! ![]() Happy- na 1 stronie masz mój poradnik o mrozeniu pokarmu mleko z jednego dnia możesz mieszac, ale najpierw schlodz swiezo odciagniete i zlej zimne.mroz sobie w porcjach jakie je Hela, po 100,120, 150. my z poczatkow mamy trochę 50 i 100, wiec mogę rozmrozić dwa i dac razem. jeśli sa z podobnych dat to nie ma problemu. Cytat:
wolalabym nasciemniac, ze dziecko ma katar heheCytat:
Cytat:
albo mei tai dostaliśmy infantino, ale ono sprawdzi się dopiero później.
|
||||
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Sofia zasypia ostatnio tylko ze mną na łóżku, leżymy sobie na boczku, przodem do siebie i albo ssie cycka, albo smoka, ja muszę jej zakrywać oczka i szyszeć do uszka Jakoś od kilku dni tylko to działa. I w dzień i wieczorem tak to wygląda. Odłożenie do łóżeczka kończy się mega płaczem. W ogóle ma taki etap teraz, że musi cały czas mnie widzieć, a najlepiej, żebym do niej cały czas gadała, pochylona nad nią. Woli to niż noszenie się. Ale jak wyjdę z pokoju to jest krzyk (no może karuzelka ją na chwilę zajmie, ale to maksymalnie 5 minut... Mam nadzieję, że to chwilowe... Ale muszę przyznać, że mniej płacze ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Ach i nie dziwię Ci się Happy, że Ewka Cię nie pociąga, skoro Ty mimo łasuchowania chudniesz U mnie już tak różowo nie jest
|
|
|
|
|
#625 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
a one nie będą miały bisfenolu?
http://allegro.pl/pojemnik-na-pokarm...442768625.html takie sa fajne. my dostaliśmy sliczny żabi komplet - pierwszy talerzyk, miska do przechowywania np. owocow na spacerze dwa kubeczki na obiadki i lyzeczka. o takie http://www.amazon.com/Animal-Friends...995975&sr=1-21 http://kinderland24.com.pl/pojemnik-...-obiadkow.html to tez nie jest glupie ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
Cytat:
jak dojdzie, wstaw fotki na macie! Cytat:
ale spryciarz, skoro już pokazuje Ci, ze ma w nosie ćwiczenia i woli wykonać szybki przewrot i mieć spokoj hehe.Cytat:
![]() i gratk iza motywacje! ja się z naszymi ciuszkami chyba nie będę umiala rozstać ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() za 7 tygodni! jeszcze trochę i wszystkie forumowe dzieciaki skoncza te magiczne 3 miesiące! znajoma pochwalila mi się, ze ma w brzuszku 3miesieczna fasolke. termin na luty. i dotarlo do mnie, ze sierpień to miesiąc staran majowek!!! kiedyś więcej rodzin decydowalo się na dzieci rok po roku albo półtorej czy dwa. teraz chyba to rzadsza zjawisko ![]() mam kolegow, którzy chodzili do jednej klasy, jeden ze stycznia drugi z grudnia wszyscy nauczyciele myśleli, ze sa bliźniakami hehe. Cytat:
a edukować się musisz!Cytat:
Cytat:
także nic się nie martw - jeśli jest poprawa to rob dalej to co robilas i już. nie rozumiem jak mogla Wam powiedzieć "ze już za pozno" to Twoja wina, ze sa takie kolejki?!jedyny plus to skierowanie na szczepienie
|
||||||||
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Bo mamusia nie jwst jeszcze na to gotowa ;p
Cytat:
![]() Dziewczyny dzis sadna noc. Poszlam na spotkanie z kumelami i nie mogac sie powstrzymac wypilam zielona herbate z sokiem arbuzowym a zjadlam granole z jogurtem naturalnym i musem z malin. No i teraz zobaczymy czy beda tego konsekwencje czy jak zwykle o 3lub 5 jeden raz bardziej meczace baczki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#627 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
pięknie trzyma glowke!
a jakie ma bicepsy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- może na krytym będzie pusto bo na kąpieliskach to jakas masakra - kolejki jak za komuny, koc na kocu i w wodzie można zamoczyć tylko dupcie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ---------- Cytat:
u nas Nela od dobrych kilku dni spi w lozeczku i chyba nie ma nic przeciwko. tez było mi ciężko się z nia rozstać, ale teraz taki upal, wiec wygodniej jej spac osobno. jako argument dla tatusia wymyslilam, ze na pewno w nocy pocimy się jak dzikie swinie i bez sensu zebysmy jeszcze ja grzali sama (obecnoscia w lozku... hehe)my coraz rzadziej nosimy ja do odbicia. ulewa mniej, wazy już zbyt wiele dla mojego kregoslupa, wiec odpuszczam, bo nie widze roznicy. czasem jak bardzo wariuje podczas jedzenia to czekam az beknie, bo wiem, ze nazbierala trochę powietrza ![]() Cytat:
najczesniej uderza o kosc obojczykowa...---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
zresztą u mnie tak to jakos wychodzi - do opróżnienia piersi. jak widze, ze już kapia tylko kropelki to koniec zabawy.jeśli podgladaja nas przyszle mamuśki to z czystym sumieniem polecam ten laktator mini electric z medeli. opcja z bateriami tez jest fajna! gdyby pracowal ciszej bylby rewelacyjny. Cytat:
pij jak najwięcej! spust ma niezły, dlatego tak ladnie przybiera rozbraja mnie ta jego czupryna! Elvis jak nic fajny jest! chyba tez spróbujemy jutro basenu - rozloze go w przedpokoju, bo na balkonie patelnia głupie pytanie do karmiących piersią - tez robicie bobki? bo ja od wyjścia ze szpitala non stop jak krolik. nie wiem czy to przez zbyt male ilości wody w organizmie czy co? nie żeby mi to jakos szczególnie przeszkadzalo, ale wolalabym zwarta kupencje ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
troche mnie lekarka zaskoczyla pytaniem czy wycinamy calosc. nie do końca chyba wiem co się z tym wiaze mowila niby o lekach i ze może się pojawić problem niedo i nadczynności. z drugiej strony wycięcie jednego plata nic mi nie daje, bo w drugim tez jakiś guzek już jest. mowila, ze po otwarciu zobaczy czy zostawiać jakiś fragment...ale chyba bałabym się, ze znow się tam cos zacznie dziac, a kolejna operacja to już większe ryzyko komplikacji. glupieje już, a nie chce za dużo czytac. z pozytywow uslyszalam, ze mam idealna szyje i blizna będzie jak nitka, wiec schowa się w pasku, który mam :PCytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#628 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
wrzucałam tu fajne cwiczenie na ledzwie
ja czuje je już od ciąży i jak się zegne na dluzej, to mam problem żeby się wyprostować STAROSC!!!---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- piękny tytul kolejnego watku! ![]() zmodyfikuje - dzieciaczki w bujaczki, a mamom znikają brzuszkowe flaczki Cytat:
babka miała ze mnie niezły ubaw. w końcu stwierdzila, ze GORALKI sa chyba zawsze takie pozytywne. hmm goralka z podbeskidzia Cytat:
wystarczy ze ja poloze, a ona glowa do góry i szpanuje! heheprawda, ze Elvis pelna geba? kochana ma te czuprynę. ciekawe czy będzie miał loczki-sprezynki po mamie.---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
zrob sobie tak, ze odciągasz do butelki. jeśli uzbierasz tyle ile potrzebujesz na pelna porcje to do woreczka i mrozisz. jeśli nie to butelka do lodówki. wieczorem dociągasz reszte. dalejsz do lodówki i rano zlewasz obie butelki do worka i mrozisz. chyba tak najsensowniej ![]() ja odciągam tylko w nocy, mleko daje do lodówki. jeśli musiałabym gdzies wyjść to porcja zawsze jest i babcia może je podac. jeśli nie zuzyje do wieczora przelewam do worka i mroze. jeśli w ciągu dnia mam pelne cyce, a mloda spi to od razu do worka i do zamrażarki ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
widze, ze tez lapie wiatr w zagle jezorem hehe. Nela ma go ciagle na wierzchu. a przy dźwiganiu glowki to standard Cytat:
![]() ale według mnie nic co miałoby mu zaszkodzić nie zjadlas, wiec jaka sadna noc? ![]() NA KOMARY - http://allegro.pl/show_item.php?item=3455227268 ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- nadrobiłam! dobranoc i zaczynamy weekend Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-08-09 o 00:45 |
|||||||
|
|
|
#629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moją jeszcze daję do odbijania i praktycznie zawsze odbija. Cytat:
Diabli no ja właśnie mówię mężowi co tu piszecie. Np: O tu też mają problem z kupkami ![]() Vil dobrze, żedo gastrologa udało się szybko... A co do neurologa, my byliśmy prywatnie, bo tu nie ma dziecięcego
|
|
#630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja "yyyyy" i włączam dużą wersję, ten tak patrzy, patrzy ... i mówi "no co, gołe toto, okrąglutkie, włoski jak Przemek ... każdy się mógł pomylić" ładnie trzyma ![]() Przemek kończy dziś 4 miesiące !!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

Storczykomaniaczka : 25

07.07.2012 

najpierw gin nie odbieral tel.chyba był na urlopie, a teraz ja o nim zapominam. musze to w końcu zalatwic.

Ale tez przewróciła się z plecków na brzuszek. Jedyny problem ma z rączką, która zostaje pod ciałem i nie może sobie jeszcze poradzić, żeby ją oswobodzić.
nienawidze ich tak mocno, że nie mogę tego opisać